Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εμείς… θα πάμε!!

Και με δώρα και χωρίς, η Εθνική είναι αποφασισμένη να πάει Μουντιάλ! Παρά τα καλά νέα πού… δεν ήρθαν από τη Σλοβακία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λύγισε 1-0 τη Λετονία κι εξασφάλισε έστω τα μπαράζ.

Εμείς… θα πάμε!
Η Εθνική έκανε το… καθήκον της απέναντι στη Λετονία, επικράτησε με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 58ο λεπτό και παράλληλα «κλείδωσε» και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τη βοήθεια… της Βοσνίας.

Εμφανώς καλύτερη η εικόνα της Εθνικής σε σχέση με το ματς στο Λιχτενστάιν στο πρώτο ημίχρονο, με τους διεθνείς να «ταλαιπωρούν» την αντίπαλη άμυνα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία των Λετονών, που αμύνονταν με νύχια και με δόντια.

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αν και έριξαν την απόδοσή τους κατάφεραν να πάρουν «σβηστά» τη νίκη με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, λόγω των αποβολών του Ρούγκινς και του Κατσουράνη, στο 86’ και 90+3’, αντίστοιχα.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Βοσνία 19
2. Ελλάδα 19
3. Σλοβακία 12
4. Λιθουανία 8
5. Λετονία 7
6. Λιχτενστάιν 2

Η αγωνιστική (10/09)
Λιθουανία-Λιχτενστάιν 2-0
Σλοβακία-Βοσνία 1-2
Ελλάδα-Λετονία 1-0

Η επόμενη αγωνιστική (11/10):
Ελλάδα – Σλοβακία
Βοσνία – Λιχτενστάιν
Λιθουανία - Λετονία


Το ματς:



Με Νίνη και με… δόντια

Η Εθνική μπήκε με πολύ όρεξη στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στους Λετονούς. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος προσπάθησαν να ανοίξουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά την άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων και να πετύχουν από νωρίς το τέρμα που θα τους «έλυνε» τα πόδια. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών της Εθνικής ήταν ο Σωτήρης Νίνης, που με συμπαραστάτη στον άξονα τον Κώστα Κατσουράνη αλλά και τον Γιώργο Σαμαρά, δημιουργούσε με ιδιαίτερη άνεση τις προϋποθέσεις για τις φάσεις μπροστά στα καρέ των Λετονών. Ωστόσο, ο ρυθμός των διεθνών έπεφτε σταδιακά με το πέρασμα των λεπτών, η μπάλα δεν πέρασε τα δίχτυα και με σημαντικότερη φάση την κεφαλιά του Μήτρογλου στο 14ο λεπτό, οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Αυτό που της… έλειπε

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν είχαν δυνατό ξεκίνημα. Οι Λετονοί «κέρδισαν» μέτρα στο γήπεδο ανέβασαν περισσότερους παίκτες στη μεσαία γραμμή και κατάφεραν να μπλοκάρουν το «κέντρο» της Εθνικής. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου «έφυγε» χωρίς να απειληθεί καθόλου η εστία του Κολίνκο. Όμως, η Ελλάδα βρήκε με την… κάθετη του Γιώργου Σαμαρά στο Δημήτρη Σαλπιγγίδη το γκολ, που τόσο πολύ της έλειπε, στο 58ο λεπτό. Μετά το γκολ οι διεθνείς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατέβασαν ταχύτητα με βασική προτεραιότητά τους τα μετόπισθεν. Έτσι το παιχνίδι μπορεί να υστέρησε σημαντικά σε θέαμα μετά το 1-0, αφού δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερες ευκαιρίες για καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο, η Ελλάδα πρόσθεσε ακόμη ένα τρίποντο στην προσπάθειά της για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.



Οι συνθέσεις:



Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (74’ Καραγκούνης), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64’ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88’ Φετφατζίδης), Μήτρογλου

Στον πάγκο: Σηφάκης, Μανωλάς, Τζιόλης, Κονέ, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Φορτούνης

Λετονία (Μάριανς Πάχαρς): Κολίνκο, Μακσιμένκο, Γκορκς, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68’ Καρασάουσκς), Λάιζανς (61’ Σινιελνίκοβς), Ρούγκινς, Τσάουνια, Λάζντινς, Βερπακόφσκις (79’ Ράκελς)

Στον πάγκο: Βάνινς, Ρόντε, Γιαγκοντίνσκις, Κάμες, Ζιγκάγεβς

Διαιτητής: Κρίστιν Γιάκομπσον

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»





Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: