Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Της… τρελής για μια θέση στα μπαράζ!

Ο… κακός χαμός επικρατεί στον 5ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ, καθώς τέσσερις ομάδες μάχονται για τη «χρυσή» 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Με το… ένα πόδι στο Ρίο η Ελβετία, ουραγός η Κύπρος.

Της… τρελής για μια θέση στα μπαράζ
Μάχη μέχρι τέλους θα δώσουν τέσσερις ομάδες για τη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου που κατά πάσα πιθανότητα* θα οδηγήσει στα μπαράζ και την ύστατη ευκαιρία για το ταξίδι στο Ρίο.

Μετά την εκτός έδρας επικράτηση της Ελβετίας με 2-0 κόντρα στη Νορβηγία, η Σλοβενία πέρασε νικηφόρα με το ίδιο σκορ από την Κύπρο (Νοβάκοβιτς 12’, Ίλιτσιτς 80’), ενώ η Ισλανδία πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της επί της Αλβανίας (Μπιάρνανσον 14’, Σίγκμπορσον 47’ / Ράμα 9’), αποτελέσματα τα οποία έφεραν τις Ισλανδία, Σλοβενία, Νορβηγία και Αλβανία με έναν βαθμό διαφορά η μία από την άλλη!

Αντιθέτως, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη για τους Ελβετούς και την Κύπρο, αφού οι πρώτοι χρειάζονται μία νίκη ή μία ισοπαλία με συνδυασμό αποτελεσμάτων ή δύο ισοπαλίες στα ισάριθμα παιχνίδια που απομένουν για να πάρουν την απευθείας πρόκριση, ενώ οι Κύπριοι θα μείνουν τελευταίοι αφού θέλουν δύο δικές τους νίκες με μεγάλο σκορ και δύο ήττες της Αλβανίας για να την προσπεράσουν στην προτελευταία θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου (βαθμοί - σύνολο γκολ):
1) Ελβετία 18 (+9)
2) Ισλανδία 13 (0)
3)Σλοβενία 12 (+1)
4)Νορβηγία 11 (0)
5)Αλβανία 10 (-1)
6)Κύπρος 4 (-9)

Η επόμενη αγωνιστική (11/10):
Σλοβενία-Νορβηγία, Ισλανδία-Κύπρος, Αλβανία-Ελβετία

*Η δεύτερη θέση οδηγεί στα μπαράζ οκτώ ομάδες, με την ένατη να μένει εκτός ως «χειρότερη δεύτερη».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: