Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Επαγγελματική νίκη με φόντο (πιθανότατα) τα μπαράζ!!

O Mπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την επαγγελματική νίκη της Εθνικής, που αυτή τη φορά για ένα μισάωρο έπαιξε και σχετικά καλό ποδόσφαιρο

Επαγγελματική νίκη με φόντο (πιθανότατα) τα μπαράζ
Η Εθνική μας ομάδα έκανε μια ακόμα επαγγελματική νίκη, με την διαφορά πως αυτή τη φορά, τουλάχιστον για ένα ημίωρο, πρόσφερε και καλό ποδόσφαιρο.

Ήταν σαφές, από την αρχή του αγώνα, πως με την παρουσία του Σαμαρά και του Σαλπιγγίδη, υπήρχε μια μεγαλύτερη ποιότητα στην εμπροσθοφυλακή και αυτό φάνηκε από το γεγονός, πως η ομάδα έβγαλε φάσεις, αλλά δεν κατόρθωσε να τις αξιοποιήσει στο πρώτο μέρος.

Για 30 λεπτά ωστόσο η Εθνική ήταν καλή και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πιο γρήγορα. Για μια ακόμα φορά το γκολ ήρθε στο δεύτερο μέρος, μετά από μια πανέμορφη πάσα του Σαμαρά για τον Σάλπι και ένα εξίσου ωραίο τελείωμα από τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Στην γενική εικόνα του αγώνα, πιστεύω πως η Εθνική μας θα μπορούσε να είχε πάρει μια πιο εύκολη νίκη. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως η ομάδα αυτή μπορεί να προσφέρει και καλύτερο θέαμα, ωστόσο συγκριτικά με το ματς της Παρασκευής, ήταν πιο υποφερτή και έκανε φάσεις. Αυτή τη φορά δεν πέταξε το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια, αλλά η νίκη αυτή δεν συνοδεύτηκε και από γκέλα των Βόσνιων, που πήραν το «διπλό» με ανατροπή μέσα στη Σλοβακία και διόρθωσαν το προηγούμενο στραβοπάτημα τους.

Η Εθνική πλέον δύσκολα θα μπορέσει να πάρει την πρωτιά. Οφείλει βέβαια να κερδίσει και δύο επόμενα παιχνίδια και από εκεί και μετά να δει τι μπορεί να διορθώσει ενόψει των μπαράζ, αφού αυτή είναι πλέον η πιθανότερη κατάληξη. Βέβαια για να έχει ελπίδες θα πρέπει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Οφείλει να είναι πιο αποτελεσματική, μιας και το γκολ έρχεται με μεγάλη δυσκολία και τα ματς, ειδικά στα μπαράζ δεν είναι τέτοια που μπορείς να βγάλεις πολλές ευκαιρίες.

Το ζητούμενο σε αυτά τα ματς είναι να είσαι όσο πιο αποτελεσματικός μπορείς στις λιγοστές φάσεις που θα γίνουν. Μέχρι τα μπαράζ, μεσολαβεί καιρός, οι παίκτες θα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, όμως η Εθνική θα πρέπει να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένη.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: