Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Απάντηση… προσεχώς στην ΑΕΚ!!

Σε δέσμευση ότι θα τοποθετηθεί επί των όσων αναφέρει στη χθεσινή ανακοίνωσή της η ΑΕΚ προχώρησε η Σούπερ Λίγκα.

Απάντηση… προσεχώς στην ΑΕΚ
Διατεθειμένη να σχολιάσει προσεχώς την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την ποινή που της επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή, δήλωσε η Σούπερ Λίγκα.

Με διευκρίνιση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η διοργανώτρια σημειώνει πως θα τοποθετηθεί για όσα αναφέρει η «Ένωση», αφότου τελεσιδικήσει όμως η υπόθεση στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.


Πιο συγκεκριμένα η διοργανώτρια αναφέρει

«Η Super League, προκειμένου να ενημερωθεί η φίλαθλη κοινή γνώμη σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και συνολικά, θα τοποθετηθεί μέσω αναλυτικής ανακοίνωσης, μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη πειθαρχικής διαδικασίας».

Βονόρτας: «Από τις χειρότερες σεζόν του Παναθηναϊκού»

Για την φετινή σεζόν που χαρακτήρισε… χαμένη αλλά και την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Γιάννης Βονόρτας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Βονόρτας: «Από τις χειρότερες σεζόν του Παναθηναϊκού»
Μία αγωνιστική πριν το τέλος της σεζόν, στον Παναθηναϊκό σχεδόν όλοι αρχίζουν να σκέφτονται την επόμενη… μέρα. Σε συνέντευξή του στη NOVA, ο Γιάννης Βονόρτας, μίλησε για την χαμένη χρονιά που ολοκληρώνεται, αυτήν που έρχεται και τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και για την δική του επιθυμία να βοηθήσει την ομάδα από όποιο πόστο του ζητηθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βονόρτα στη NOVA:

Τελειώνει μια εφιαλτική σεζόν για τον Παναθηναϊκό... Η ομάδα σας μετά από πολλά χρόνια μένει εκτός Ευρώπης, εκτός πλέι οφ, εκτός στόχων... Tι γεύση σας αφήνει αυτή η αγωνιστική περίοδος;

«Πραγματικά η φετινή χρονιά ήταν χαμένη. Ήταν από τις χειρότερες του Παναθηναϊκού. Από την αρχή της σεζόν φάνηκαν τα σημάδια και ότι θα υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. Χάσαμε την Ευρώπη, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, αλλά πιστεύω ότι τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε στην νέα σεζόν με καλύτερες προϋποθέσεις, έχοντας μάθει από τα λάθη, ώστε να βρεθούμε πάλι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

Έχετε μάθει και ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ως ένας άνθρωπος που βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Παιανία να ζείτε με επιτυχίες. Πάντα υπήρχε το ευρωπαϊκό όραμα... Πόσο δύσκολο είναι να μην συμμετέχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και τι θέλετε να πείτε στον κόσμο, που θα δει την ομάδα του μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις;

«Αυτό δεν αλλάζει και πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα. Πρέπει να προχωρήσουμε με την σκέψη, πως θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε ανανέωση της ομάδας και θα στηρίξει τους παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία. Θεωρείτε ότι έχουν μπει οι βάσεις για την νέα σεζόν, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός;

«Ναι, νομίζω ότι έχουν μπει οι βάσεις καταρχήν στην φιλοσοφία και την πολιτική της ομάδας. Μένει μόνο να επανδρωθεί με παίκτες αντίστοιχους... Δεν ξέρω ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν, αλλά να ενισχυθεί με παίκτες, οι οποίοι θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να έχουν αγωνιστική συμπεριφορά αντίστοιχη με αυτό που χρειάζεται η ομάδα».

Ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι, η απόδοση της ομάδας σας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Οπωσδήποτε. Τα είπαμε και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Αποδείξαμε ότι είμαστε ισάξια ομάδα. Η βαθμολογική διαφορά που υπάρχει, δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Αυτό το ματς τελείωσε, πέρασε... Νομίζω ότι γράφτηκαν και αρκετές υπερβολές. Ποδόσφαιρο παίξαμε, ούτε βγάλαμε τα ρούχα κανενός, ούτε τίποτα. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα, είχαν το πάθος και το μυαλό για να παίξουν αυτό το παιχνίδι, όπως άξιζε σε ένα τέτοιο μεγάλο ντέρμπι των "αιωνίων" αντιπάλων. Πρέπει όμως να μην σταματήσουμε εδώ. Να πατήσουμε πάνω σε αυτό το παιχνίδι και να τελειώσουμε τη σεζόν, έτσι όπως αρμόζει στην ομάδα».

Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε συγκεντρωμένους τους παίκτες σας στο παιχνίδι με την Βέροια, από τη στιγμή που έχουν χαθεί τα πλέι οφ;

«Κίνητρο υπάρχει, γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός και παίζουμε πάντα για να κερδίζουμε. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και παίζουμε πάντα για την νίκη. Νομίζω ότι οι παίκτες το έχουν καταλάβει, θα δουλέψουμε βέβαια και τις επόμενες ημέρες... Σίγουρα η σπουδαία εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, ακόμα είναι μέσα τους, αλλά πρέπει να κλείσουμε τη σεζόν με νίκη, που είναι το μοναδικό αποτέλεσμα για εμάς».

Η ομάδα σας παίζει την Κυριακή για την ιστορία της, η Βέροια για την παραμονή στην κατηγορία. Τι παιχνίδι περιμένετε;

«Οπωσδήποτε η Βέροια θα έρθει με φοβερό κίνητρο. Και αυτό είναι η παραμονή της. Παλεύει για τη ζωή της και θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μας πρέπει να το καταλάβουν και να πάμε σαν να παίζουμε άλλο ένα ντέρμπι».

Είχατε ζήσει το παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Βέροια. Μετά από αυτή τη βαριά ήττα, άρχισε ένα ντόμινο εξελίξεων στον Παναθηναϊκό. Θεωρείτε ότι είναι η ευκαιρία για ρεβάνς;

«Ναι, ήδη το συζητήσαμε αυτό. Είναι η ευκαιρία για ρεβάνς, γιατί πραγματικά συνέβησαν άσχημα γεγονότα μετά από εκείνο το παιχνίδι, όπου ήμασταν κάπως χαλαροί και η Βέροια φάνηκε να είναι δύο ταχύτητες πάνω από εμάς. Και αυτό μας έφερε όλα αυτά τα προβλήματα που ακολούθησαν».

Τώρα που τελειώνει η σεζόν, έχετε αρχίσει να σκέφτεστε το μέλλον σας στην ομάδα; Έχετε κάνει κάποιες συζητήσεις με την διοίκηση;

«Φυσικά και το σκέφτομαι, γι' αυτό και προσπαθώ. Φυσικά και θέλω να είμαι στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Από οποιαδήποτε θέση. Ήθελα από την αρχή να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό, μου ζητήθηκε, ανταποκρίθηκα και φυσικά θέλω να συνεχίσω να βοηθώ τον Παναθηναϊκό».

Έχετε μιλήσει με την διοίκηση για το ενδεχόμενο παραμονής σας στην ομάδα είτε ως πρώτος προπονητής, είτε σε κάποιο άλλο πόστο;

«Μας ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Όλα αυτά θα γίνουν μετά το τελευταίο παιχνίδι»

Eπίπληξη για τις… επτά ανακοινώσεις!!

Ποινή επίπληξης και υποχρέωση ανάκλησης των επτά ανακοινώσεων που εξέδωσε η Ξάνθη, μέσω facebook κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Λεβαδειακό, επέβαλε η ΕΠΟ.

Eπίπληξη  για τις… επτά ανακοινώσεις
Με ανακοίνωσή του το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, έκανε γνωστό ότι επιβάλλει ποινή επίπληξης και υποχρέωση ανάκλησης των επτά ανακοινώσεων που εξέδωσε μέσω facebook κατά την διάρκεια του αγώνα της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό, στην ακριτική ομάδα.

Αντιθέτα, απαλλάχθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος.

Επιπλέον, επέβαλλε την ίδια ποινή στον παίκτη της ΑΕΚ, Γιάννη Καραλή για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έκανε στην σελίδα του στο facebook.

Αναλυτικά:

«Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη και την τιμωρεί με επίπληξη και με την υποχρέωση ανάκλησης των αναφερομένων στο σκεπτικό (7) ανακοινώσεών της, με ανάρτηση της ανάκλησης αυτών στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και δημοσίευση αυτής ( της ανάκλησης) στις εφημερίδες εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης. Επίσης, κηρύσσει μη πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναφερόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξης τον κ. Χρήστο Πανόπουλο.

«Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέους τον Ιωάννη Καραλή, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ, και την ΠΑΕ ΑΕΚ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη και τους τιμωρεί με την ποινή της επίπληξης και την υποχρέωση ανάκλησης εκ μέρους αυτών των προσβλητικών χαρακτηρισμών, με ανάρτηση της ανάκλησης στο Face book εντός είκοσι (20) ημερών από την έκδοση της παρούσας απόφασης».

Απάντηση της Nova στην ΑΕΚ!!

Κατανόηση για τον πόνο και την πικρία της ΑΕΚ, αλλά όχι και για την αντίδρασή της δείχνει η Nova όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της απαντώντας σε αυτή της «Ένωσης».

Απάντηση της Nova στην ΑΕΚ
Με αφορμή το… κάλεσμα της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ στους φιλάθλους της ομάδας να πετάξουν τους αποκωδικοποιητές τους, η Nova εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαχωρίζει τη θέση της από τις αιτίες που είναι πλέον πολύ πιθανό να οδηγήσουν την «Ένωση» σε υποβιβασμό.

Αναλυτικά:
«Με αφορμή την τελευταία παράγραφο-υστερόγραφο της σημερινής ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ, το Γραφείο Τύπου της Nova επισημαίνει τα ακόλουθα:

Για μια ακόμη φορά η συνδρομητική τηλεόραση θα πρέπει να υπερασπιστεί τα αυτονόητα. Ποια είναι αυτά;

Η Nova δεν διοικεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Nova δεν ορίζει τους διαιτητές των αγώνων.

Η Nova δεν φοράει φανέλες πράσινες, κόκκινες, μαύρες ή κίτρινες.

Η Nova δεν συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η Nova δεν δικάζει, δεν αθωώνει ούτε καταδικάζει ομάδες ή ποδοσφαιριστές, δεν νομοθετεί, ούτε είναι υπεύθυνη για την επιβολή ποινών σε όσους δεν εφαρμόζουν τους νόμους που διέπουν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η NOVA ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ. H NOVA ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΠΑΛΑ.

Η Nova έχει κάθε συμφέρον να προβάλλει ένα ανταγωνιστικό, υγιές, και όμορφο ποδόσφαιρο χωρίς βία και ακρότητες.

Η Nova γι αυτόν τον λόγο, έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτά τα γνωρίζει και τα κατανοεί κάθε καλόπιστος και λογικός φίλαθλος. Δεν τα κατανοούν μόνο όσοι κρύβονται πίσω από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που υπηρετούν σκοπιμότητες και κυρίως όσοι θέλουν να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

Κατανοούμε το θυμό και την πικρία της διοίκησης και των φιλάθλων της ΑΕΚ, αλλά ως εταιρεία που χρόνια τώρα με ευλάβεια κρατά ίσες αποστάσεις απ' όλους, δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο της Ιφιγένειας σε αυτή την θλιβερή υπόθεση.

Γνωστοποιούμε και πάλι το αυτονόητο. Οποιοσδήποτε προσβάλει, συκοφαντεί ή αφήνει υπονοούμενα για την εταιρεία μας, θα λογοδοτήσει άμεσα στην Ελληνική δικαιοσύνη
».

Για την υπόθεση της ΑΕΚ θα τοποθετηθεί μετά και την κατάληξη της διαδικασίας έφεσης η Σούπερ Λίγκα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Super League, προκειμένου να ενημερωθεί η φίλαθλη κοινή γνώμη σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και συνολικά, θα τοποθετηθεί μέσω αναλυτικής ανακοίνωσης, μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη πειθαρχικής διαδικασίας».

Kατά της εξαγοράς ΑΦΜ ο Δημητρέλος!!

Υπέρ της άποψης η ΑΕΚ, σε περίπτωση υποβιβασμού, να μείνει και να παλέψει στην Β΄Εθνική και όχι να καταφύγει στην λύση εξαγοράς ΑΦΜ άλλου συλλόγου, δήλωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Kατά της εξαγοράς ΑΦΜ ο Δημητρέλος
Μετά τα όσα έγιναν στην Κυριακή στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και μπροστά στον κίνδυνο (σ.σ αν δεν υπάρχει αλλαγή στην ποινή μετά την έφεση) υποβιβασμού, ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε για την… επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τάχθηκε υπέρ της άποψης να μείνει, σε περίπτωση που τελικά υποβιβαστεί η Ένωση, στην Β΄ Εθνική και να παλέψει για την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία και τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την λογική της εξαγοράς ΑΦΜ από άλλη ομάδα και υποβιβασμό στην Γ΄ Εθνική.

Επιπλέον, αναφέρθηκα στα όσα έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και τους 70-80 που έκαναν ζημιά και δεν ήταν δυνατόν να τους ελέγξει…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημητρέλου στο «iefimerida.gr»:

Η απόφαση βγήκε, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι στη Β΄ εθνική κατηγορία. Ποιες είναι οι κινήσεις σας από εδώ και πέρα;

Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στην ΑΕΚ έχουμε μάθει να παλεύουμε μόνοι μας. Έχουμε έναν αγώνα την Κυριακή, έναν αγώνα τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να αποδείξουμε ότι αγωνιστικά η ΑΕΚ αξίζει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Πρέπει όλοι μαζί μέσα στην ομάδα να προσπαθήσουμε να τη σώσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε υπάρχει χρόνος για να αποδοθούν ευθύνες στον καθένα από εμάς.

Ποιες είναι οι δικές σας οι ευθύνες για όσα συνέβησαν στο ματς με τον Πανθρακικό;

Εμείς ως ΠΑΕ κάναμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με τον Πανθρακικό. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, διότι το ΟΑΚΑ ως στάδιο δεν σου επιτρέπει να το κάνεις. Έχει αποδειχτεί πως όσο κόσμο και να έχεις, όσο κόσμο κι αν ελέγχεις, δεν μπορείς να ελέγξεις 70-80 άτομα αν θέλουν να μπουν στο γήπεδο. Είναι έτσι ο χώρος, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι συγκεκριμένοι 70-80 αν ήθελαν θα έμπαιναν - όπως και μπήκαν - χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.

Είστε από αυτούς που θεωρούν πως η είσοδος οπαδών στο γήπεδο ήταν προμελετημένη;

Δεν το ξέρω, δεν θέλω και δεν μπορώ να το πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι από το 45' και μετά από πίσω μου στην εξέδρα βρίσκονταν άνθρωποι που πετούσαν καφέδες και με έβριζαν. Ημουν με το γιο μου κι έπρεπε να προστατέψω και την οικογένειά μου.

Να επιστρέψουμε στις ευθύνες. Δεν έπρεπε να είναι κάποιος από τη διοίκηση στ' αποδυτήρια μετά τη διακοπή του αγώνα; Η για να το θέσω καλύτερα, δεν πρέπει να ήσασταν εσείς ή έστω ο κ. Μπρουσιανός;

Εφυγα, όπως σας είπα, γιατί ήμουν με το γιο μου. Προσπάθησα μετά να πάω στ' αποδυτήρια, αλλά έτσι όπως ήταν η κατάσταση δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλειά μου. Εκεί που ήμουν δεν μπορούσα να πλησιάσω με όσα γίνονταν. Ο Μπρουσιανός ίσως φοβήθηκε κι έφυγε. Μίλησα τηλεφωνικά τόσο με τον Δέλλα, όσο και με τον Δημητριάδη. Ναι, είναι λάθος που δεν ήμουν εκεί, αλλά ο Τριτσώνης δεν θα άλλαζε την απόφασή του. Η παρουσία μου δεν πρόκειται να διαφοροποιούσε τίποτα γιατί ο Τριτσώνης ήταν αποφασισμένος να διακόψει το παιχνίδι. Ηταν λάθος μου. Δεν απεμπολώ τις ευθύνες μου, αλλά για πρώτη φορά όλο αυτό το διάστημα μεταξύ της οικογένειας και της ομάδας, προστάτεψα πρώτα την οικογένειά μου. Ολα όσα έκανα για την ΑΕΚ τους τελευταίους 15 μήνες δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε 20'.

Η ΑΕΚ θα ασκήσει έφεση μόνο αν κερδίσει τον Ατρόμητο;

Ναι, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει νόημα, αφού θα έχουμε υποβιβαστεί αγωνιστικά.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ τελικά υποβιβαστεί είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά, ποια είναι η επόμενη μέρα;

Δεν είμαι από εκείνους που συμφωνούν με την Γ' εθνική. Ναι, θα είναι πολύ δύσκολα στη Β' εθνική, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει με τις δικές της δυνάμεις και να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Οι περισσότεροι είναι της άποψης να διαλυθεί η ομάδα, να πέσει στη Γ' εθνική για να καθαρίσει από τα χρέη στο Δημόσιο και να συγχωνευτεί με κάποια άλλη ομάδα. Εγώ δεν συμφωνώ.

Είστε κατά της εξαγοράς ΑΦΜ με λίγα λόγια...

Ας το θέσω κομψά. Δεν είναι η ιδανικότερη λύση για την ΑΕΚ. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να συγχωνευτεί με κάποια άλλη ομάδα για να γλιτώσει τα χρέη. Δεν αρμόζει στην ιστορία της. Αυτά τα κάνουν μικρότερες ομάδες, όχι η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει και να έχει τη βοήθεια όσων μπορούν και θέλουν να τη βοηθήσουν.

Δεδομένης της ήδη πολύ κακής οικονομικής της κατάστασης, η ΑΕΚ μπορεί να αντέξει στη Β' εθνική χωρίς σχεδόν καθόλου έσοδα;

Αν δεν βρεθεί κάποιος να τη βοηθήσει οικονομικά, όχι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Οπότε τότε αναγκαστικά θα κινδυνεύει να βρεθεί στη Γ' εθνική. Κι εκεί, όμως, θα πρέπει να παλέψει με τις δικές της δυνάμεις. Είμαι εναντίον της εξαγοράς ΑΦΜ. Είναι η εύκολη λύση.

Εχει επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος από τους μετόχους για να ενημερωθεί για την κατάσταση ή να εκφράσει την πρόθεσή του να βοηθήσει;

Οχι.

Λίνεν: «Με κακομεταχειρίστηκαν»

Καταγγελίες για ύποπτα αδιάφορους παίκτες, εξαφανισμένη διοίκηση και αντιπάλους που πετύχαιναν «περίεργες» νίκες έκανε ο Έβαλντ Λίνεν σε συνέντευξή του στη Γερμανία.

Λίνεν: «Με κακομεταχειρίστηκαν»

Ο 59χρονος τεχνικός έκανε λόγο για αχαριστία της ΑΕΚ απέναντί του, ενώ άφησε αιχμές για προκλητικά αδιάφορους παίκτες, μετόχους που πιθανώς επιθυμούσαν την πτώχευση της ομάδας, αλλά και αντιπάλους που πετύχαιναν «περίεργες» νίκες οδηγώντας την ομάδα σε υποβιβασμό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
- Είστε χαρούμενος που ξεφύγατε από την κόλαση της ΑΕΚ ή λυπάστε για τον υποβιβασμό της πρώην ομάδας σας; «Φυσικά ευχόμουν η ΑΕΚ να μείνει στην πρώτη κατηγορία. Γι' αυτό δούλεψα, άλλωστε, πολύ σκληρά για μισό χρόνο. Ναι μεν δεν απολύθηκα ποτέ έως τώρα υπό τέτοιες παρανοϊκές συνθήκες, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για συμπαθητικό κλαμπ με πολλούς ικανούς συνεργάτες. Κυρίως νευριάζω γιατί δεν επέμεινα σε εγγυήσεις, σε περίπτωση που η ομάδα μου δεν μπορεί να πληρώσει τον μισθό μου, κάτι που συνέβη ήδη μετά από μερικές εβδομάδες».

- Τι ήταν αυτό που σας έλκυε στην ΑΕΚ; «Είχα πάνω από έναν χρόνο να δουλέψω ως προπονητής και η ΑΕΚ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, που για πρώτη φορά στην ιστορία του είχε φτάσει να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Είδα μια ρεαλιστική πιθανότητα να την οδηγήσω πίσω στην κορυφή».

-Ποιες συνθήκες συναντήσατε εκεί; «Βρήκα μια υπερβολικά νεαρή και άπειρη ομάδα. Από το δυναμικό της προηγούμενης χρονιάς υπήρχαν μόνο 4-5 αναπληρωματικοί που είχαν παραμείνει. Η ΑΕΚ είχε καταρρεύσει οικονομικά. Ένας πρώην πρόεδρος, ο Ψωμιάδης, βρίσκεται στο εξωτερικό, στην φυλακή. Ο σύλλογος έγινε συστηματικά εδώ και χρόνια αντικείμενο εκμετάλλευσης από πρώην υπευθύνους. Μόνο ο Ψωμιάδης φέρεται να χρωστάει στον σύλλογο 70 εκατ. ευρώ».

- Πώς έφτασε η ΑΕΚ σε αυτό το σημείο; «Φυσικά δεν διαθέτω αποδείξεις για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά υπήρχαν πάντα ισχυρές ενδείξεις ότι υπεύθυνοι έχουν πλουτίσει από τις μεταγραφές. Σε μια περίπτωση φέρονται να εξαφανίστηκαν χρήματα στην τσέπη ενός υπευθύνου που προορίζονταν για την ανάπτυξη της υποδομής, χωρίς να μπει ούτε μία πέτρα. Οι φόροι ούτως ή άλλως δεν πληρώνονταν κατά κανόνα. Η κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει τις ίδιες αιτίες όπως η οικονομική κρίση ολόκληρου του κράτους. Αυτή η χώρα προδόθηκε από τους πολύ πλούσιους και από τους πολιτικούς, που το επέτρεψαν και επωφελήθηκαν από αυτό. Ήδη πριν από εννέα χρόνια σε μερικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους διαγράφηκε το 90% των δυσθεώρητων φορολογικών τους χρεών. Το κράτος έχασε μόνο από την περίπτωση της ΑΕΚ πάνω από 100 εκατ. ευρώ».

- Πόσα χρέη έχει τώρα η ΑΕΚ; - Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά πολλοί μιλούν για φορολογικά χρέη ύψους 18 εκατ. ευρώ, που, από όσα ξέρω, πρέπει να καταβληθούν εντός δύο ετών, και πέντε έως επτά εκατ. ευρώ περαιτέρω για απλήρωτους λογαριασμούς και μισθούς. Αυτό σημαίνει, ότι η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει εντός του έτους 9 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, μιας και τα συνολικά έσοδα από εισιτήρια, διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα ανέρχονται το πολύ σε επτά εκατ. ευρώ. Επομένως, η ΑΕΚ, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αιτήθηκε να της επιτραπεί η καταβολή των χρεών να γίνει με πιο αργούς ρυθμούς, όμως η τρόικα το απαγόρευσε. Γι' αυτό είναι η οργή των Ελλήνων για την Ευρώπη και ειδικά για την Καγκελάριο Μέρκελ τόσο μεγάλη. Αισθάνονται ότι τους πιάνουν από το λαιμό».

- Και πώς ζει κανείς όταν τον πιάνουν από τον λαιμό; «Κυριαρχεί η ανέχεια. Η οικονομία δεν μπορεί να πάρει μπρος, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για επενδύσεις και κατανάλωση. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Όλα τα χρήματα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή φορολογικών χρεών, αλλά τα έσοδα δεν φθάνουν ούτε για αυτό. Οι συνεργάτες των εταιρειών δεν πληρώνονται ή απολύονται».

- Όπως συνέβη και με την ΑΕΚ. «Δεν συνέβη αυτό μόνο με εμένα, αλλά και με τους ποδοσφαιριστές και όλους τους άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι για μήνες δεν είδαν ποτέ το χρώμα του χρήματος. Κάθε μέρα έπρεπε να λύσω ένα μεγάλο πρόβλημα εκτός ποδοσφαίρου. Όπως π.χ. παίκτες που κινδύνευαν με έξωση, επειδή ο σύλλογος δεν μπορούσε να πληρώσει το συμφωνημένο ενοίκιο ή παρόμοια πράγματα. Μια μέρα όλα φαίνονταν εντάξει. Πήγα στην εκπρόσωπο τύπου και είπα: ‘Τι συμβαίνει σήμερα; Όλα φαίνονται εντάξει’. Τότε, αυτή είπε μόνο: ‘Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι σήμερα συνέλαβαν τον πρόεδρό μας προσωρινά’».

-Άρα τηρουμένων των αναλογιών είχατε σχετική επιτυχία στο έργο σας… «Όταν ήρθα τον Οκτώβριο η ομάδα είχε δύο βαθμούς, κάτι που μόνο θαύμα δεν ήταν, γιατί σχεδόν κανένας παίκτης δεν είχε εμπειρία από την πρώτη εθνική. Μετά την χειμερινή διακοπή καταφέραμε να φθάσουμε στο μέσο της βαθμολογίας, είχαμε μάλιστα και μια περίοδο, που παραμείναμε αήττητοι για έξι παιχνίδια. Αυτή συνέπεσε τυχαία με τον χρόνο, κατά τον οποίο ένας επιχειρηματίας δώρισε 120.000 ευρώ, με τα οποία καταβλήθηκε μέρος των μισθών για τους παίκτες. Αυτό ήταν μεγάλη ανακούφιση. Φανταστείτε ότι οι παίκτες μας είχαν δυσκολίες να τα βγάλουν πέρα. Το 90% της ομάδας υποφέρει από έλλειψη σιδήρου».

- Και πώς κατέληξε η ομάδα να κινδυνεύει πάλι; « Χάσαμε και πάλι το προβάδισμα των τεσσάρων, πέντε πόντων στις τελευταίες αγωνιστικές, γιατί ξαφνικά οι ομάδες που ήταν πίσω μας στην βαθμολογία, κέρδισαν τους αγώνες τους, κάτι το οποίο βάζει κάποιον σε σκέψεις. Με τέτοιες υποθέσεις θα πρέπει να είναι κανείς προσεχτικός. Το γεγονός είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν αποδεδειγμένα στημένα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που οδήγησε σε συλλήψεις προέδρων ομάδων».

-Κινδυνέψατε από εξαγριωμένους οπαδούς της ΑΕΚ; «Εγώ προσωπικά όχι, αλλά ένας από τους παίκτες μου κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε στην προπόνηση (σ.σ. Φουρτάδο), γιατί κατά την αγωνιστική που είχε προηγηθεί είχε κάνει μια προσβλητική χειρονομία σε μερικούς οπαδούς, οι οποίοι πριν τον είχαν προσβάλει. Εγώ και άλλοι παίκτες μπήκαμε στη μέση. Ήταν μια ακραία κατάσταση, που δεν είχα ζήσει ποτέ».

- Από πού πηγάζει η βία; « Από την απογοήτευση. Η ΑΕΚ ήταν πάντα μεγάλη ομάδα και έπαιζε συχνά στην Ευρώπη. Και την ΑΕΚ την συνοδεύει μια κοσμοθεωρία στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι είναι αριστεροί, κοινωνικά κατατρεγμένοι και βλέπουν το κλαμπ σαν πατρίδα. Πιστεύω ότι ήθελαν μέσω της πίεσης να βελτιώσουν την απόδοση των παικτών και να ταρακουνήσουν τον σύλλογο».

- Πώς το έκαναν αυτό; «Η ακραία μορφή ήταν η κατάληψη των γραφείων μας. Περίπου 50-60 μέλη της Original, όπως ονομάζεται ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων, μπήκαν μέσα, απαίτησαν απαντήσεις και λύσεις και μερικοί από αυτούς έμειναν για δύο μήνες. Μετά από αυτό οι συνεργάτες δεν ξαναφάνηκαν στη δουλειά. Κανείς δεν τολμούσε να φωνάξει την Αστυνομία. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις αρχές ή σε ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ έχουν εκλείψει εντελώς. Το προεδρείο εξαφανίστηκε παρομοίως, για εβδομάδες κανείς δεν το είδε. Η Original έμεινε για πολλές εβδομάδες, αλλάζοντας μέλη και δύναμη».

-Και γιατί δεν εγκαταλείψατε την ομάδα; «Ταυτίστηκα με αυτό τον σύλλογο, τους περισσότερους συνεργάτες και τους περισσότερους οπαδούς».

- Και για ευχαριστώ σας απέλυσαν; «Ναι, αυτό ήταν αστείο. Έκανα υπομονή για μήνες χωρίς να πληρώνομαι, κράτησα την ομάδα ενωμένη για εβδομάδες και ακούω ‘για τα δύο τελευταία παιχνίδια θα δοκιμάσουμε κάτι άλλο’. Αισθάνθηκα ότι μου φέρθηκαν άσχημα».

- Ο διάδοχός σας είναι ο Δέλλας, που ήταν ο λίμπερο του Ρεχάγκελ όταν η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Έζησε κατευθείαν αυτό που του ήταν γραφτό. Καθόμουν στα γραφεία για να λύσω το συμβόλαιό μου και μπορούσα μέσω του παραθύρου να δω το γήπεδο, όπου ο Δέλλας έκανε την πρώτη του προπόνηση. Ξαφνικά εισέβαλαν 50 οπαδοί στο χορτάρι, απείλησαν τους παίκτες σε περίπτωση ήττας στο επόμενο παιχνίδι και απαίτησαν από τον Δέλλα και τους βοηθούς του να εξαφανιστούν γιατί διατηρούν δήθεν περίεργες επαφές με παλαιά στελέχη. Υπάρχουν πολλές φήμες. Μια από αυτές είναι ότι μερικοί στον σύλλογο θέλουν τον υποβιβασμό και τη χρεοκοπία, ώστε να γλιτώσουν από τα παλαιά χρέη και να γίνει μια καινούργια αρχή».

- Δηλαδή λέτε ότι απολυθήκατε για να μην απειληθεί ο υποβιβασμός; «Αυτή είναι προκλητική ερώτηση. Το γεγονός είναι ότι οι προοπτικές μας στα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν καλές. Μία νίκη έφθανε στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς ότι τώρα τελευταία τρεις παίκτες δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα. Η κριτική μου σε αυτούς εκλήφθηκε από το προεδρείο ως αφορμή να συζητηθεί η θέση μου».

- Η ομάδα βρέθηκε πίσω στο τέλος του παιχνιδιού μέσω αυτογκόλ και μετά οι οπαδοί προκάλεσαν την διακοπή του παιχνιδιού, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε αφαίρεση βαθμών. Είναι όλα αυτά σύμπτωση; «Δυστυχώς, στην Ελλάδα ήμουν αναγκασμένος να μάθω ότι πολλά πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά. Αμφισβητώ σε αυτή την περίπτωση κάθε συνειδητό στήσιμο εκ μέρους των οπαδών, γιατί πιστεύω ότι εδώ εκδηλώθηκε απλά η οργή των οπαδών μας».

- Και η παραίτηση του παρόντος προεδρείου στα μέσα Μαΐου προκλήθηκε επίσης από την οργή των οπαδών; «Κατά τις δικές μου πληροφορίες, ασκήθηκε από την Original πίεση στο τρέχον προεδρείο, ώστε να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του».

- Θα δεχόσασταν ξανά να δουλέψετε στην Ελλάδα μετά από όλα αυτά; «Πάντα θα πηγαίνω με χαρά στην Ελλάδα. Αλλά δεν πρόκειται ξανά να αποδεχθώ πρόταση για να δουλέψω εκεί ως προπονητής».

Γενική είσοδος 10€ με ΑΕΚ!!

Δέκα ευρώ κοστίζει η γενική είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου για την κυριακάτικη αναμέτρηση του Ατρομήτου κόντρα στην ΑΕΚ.

Γενική είσοδος 10€ με ΑΕΚ
Τον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί του Ατρομήτου θα προμηθευτούν τα εισιτήρια του τελευταίου αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ ενημέρωσε η διοίκηση της ΠΑΕ.

Οι Περιστεριώτες τονίζουν ότι τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν από σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις τέσσερις μέχρι το βράδυ στις οχτώ και ξανά την αυριανή ημέρα σε δύο ώρες λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ θα βρεθούν στο γήπεδο, ύστερα από συνεννόηση των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι η πώληση των εισιτηρίων του αγώνα με την ΑΕΚ θα ξεκινήσει σήμερα (Παρασκευή) από τις 16.30 μέχρι τις 20.00 από το γραφείο διαχείρισης (Θύρα 2).

Αύριο (Σάββατο) το γραφείο διαχείρισης θα λειτουργήσει το πρωί από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 και το απόγευμα από τις 17.00 μέχρι τις 20.00.

Την Κυριακή (ημέρα διεξαγωγής του αγώνα), η πώληση των εισιτηρίων θα μεταφερθεί στα εκδοτήρια του γηπέδου Περιστερίου (Θύρα 4). Θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα ολοκληρωθεί ΑΥΣΤΗΡΑ στις 15.00.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος παρακαλεί τους φιλάθλους που δεν θα έχουν προμηθευτεί εισιτήριο παρά το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας μέχρι την Κυριακή και ώρα 15.00, να μην προσέλθουν στο γήπεδο γιατί δεν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο γήπεδο Περιστερίου.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη Εθνικής Κάρτας Φιλάθλου. Επιπλέον κάθε φίλαθλος μπορεί να αγοράσει ΜΕΧΡΙ (και) 2 εισιτήρια.

Η γενική είσοδος σε όλες τις Θύρες είναι 10 ευρώ, πλην της Θύρας 3 (30 ευρώ)».

Αποχή στην Πλατεία – μέρα δεύτερη!!

Για δεύτερη μέρα οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου απείχαν από προπόνηση της ομάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση για τα οφειλόμενά τους.

Αποχή στην Πλατεία – μέρα δεύτερη
Και σήμερα απέχουν από την προπόνηση της ομάδας οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την διοίκηση.

Οι Νεοσμυρνιώτες περιμένουν να καταβληθεί μέρος των οφειλόμενών τους και η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε πως «θα καταβάλλει κανονικά τα χρήματα που προϋπολογίσει γι αυτούς».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αποφάσισαν να απέχουν των καθηκόντων τους.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, θέλει να διευκρινίσει πως σε καμία περίπτωση δεν παρεκκλίνει των υποσχέσεών της προς τους ποδοσφαιριστές και τονίζει πως θα καταβάλλει κανονικά τα χρήματα που προϋπολογίσει γι αυτούς (αλλά και για το τεχνικό επιτελείο και το υπαλληλικό προσωπικό), μόλις λάβει την δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο
».

Ούτε πέντε χιλιάρικα!!

Τα επεισόδια και οι ζημιές που έκαναν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Πανθρακικό έχουν και κόστος αλλά αυτό δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ!

Ούτε πέντε χιλιάρικα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο… λογαριασμός των ζημιών που έκαναν οι «θερμοκέφαλοι» οπαδοί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Πανθρακικό έφτασε στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «κουστούμι» φτάνει στις 4.745 ευρώ, ποσό που μπορεί να φαντάζει μικρό αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η Ένωση ακόμα και αυτά τα χρήματα είναι πολλά.

Ο απολογισμός έχει ως εξής: 21 σπασμένα καθίσματα (αντικαταστάθηκαν ήδη), 30 μαρμάρινες πλάκες, μια μεγάλη τζαμαρία στον χώρο των επισήμων, τέσσερα πλέξι γκλας που χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό των θυρών, επτά πυροσβεστήρες (τρεις φορητούς και τέσσερις φωλιές), μια σπασμένη πόρτα στο δωμάτιο των διαιτητών, η τέντα που καλύπτει τη φυσούνα.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται πέριξ του Ολυμπιακού Σταδίου, απόρροια των σφοδρών συγκρούσεων δυνάμεων των ΜΑΤ με τους οπαδούς. Ενδεικτικά, αποκολλήθηκαν 50 σχάρες ομβρίων υδάτων, που χρησιμοποίησαν οι ταραξίες για να τεμαχίσουν τις πλάκες και να εκσφενδονίσουν τα κομμάτια προς τους αστυνομικούς.

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα διεκδικήσει αποζημίωση μέσω της δικαστικής οδού, μιας και η υπαιτιότητα της ΑΕΚ -βάσει διμερούς σύμβασης- περιορίζεται σε φθορές εντός του γηπέδου.Πηγή: sport-fm.gr

Άρση απορρήτου ζητάει η ΑΕΚ!!

Αποφασισμένη να προσφύγει σε κάθε νομικό μέσο για να δικαιωθεί είναι η ΑΕΚ. Άρση απορρήτου -ώστε να φανεί με ποιον μίλησε ο Τριτσώνης πριν αποφασίσει την οριστική διακοπή του αγώνα- ζητάει η «Ένωση»!

Άρση απορρήτου ζητάει η ΑΕΚ!
Τι κι αν η απόφαση της Σούπερ Λίγκας μοιάζει καταδικαστική για την ΑΕΚ. Εκείνη όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα δικαίωσης.

Η «Ένωση» συνεχίζει την προσπάθεια ν’ αποδείξει πως ο Τριτσώνης κακώς διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, ενώ επιβεβαιωμένα συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις για να τελειώσει κανονικά. Στην προσπάθεια αυτή, λοιπόν, σκοπεύει να επιστρατεύσει ένα ακόμα «όπλο», ζητώντας την άρση απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του διαιτητή.

Ένα αίτημα που θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από τον εισαγγελέα για να πραγματοποιηθεί και μέσω του οποίου η ΑΕΚ θέλει να γίνει γνωστό με ποιον μίλησε ο διαιτητής (και φυσικά τι είπε) πριν αποφασίσει τελικά την οριστική διακοπή του ματς.

Έτσι, η «Ένωση» κατέθεσε στην ΕΠΟ τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται και οι νομικοί της θεωρούν πως αν ο Τριτσώνης δεν έχει τίποτα να κρύψει και οι αρμόδιες αρχές επιθυμούν να εντοπιστεί ενδεχόμενη παρατυπία, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει και να φανεί η αλήθεια. Πηγή: sport-fm.gr

«Ζήτησε 200 στρέμματα ο ΠΑΟΚ»

Έγγραφή πρόταση προς τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, για παραχώρηση 200 στρεμμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, απέστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Ζήτησε 200 στρέμματα ο ΠΑΟΚ»
Στον ΠΑΟΚ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και φαίνεται πως κατέληξαν στο μέρος που θέλουν να επενδύσουν. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά (Σταυρούπολη-Πολίχνη-Ευκαρπία), κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος έφτασε στα γραφεία του επιστολή από την ΠΑΕ (υπογεγραμμένη από την Μαρία Γκοντσάρεβα) με την οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» ζητά την παραχώρηση 200 στρεμμάτων.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Arena 89,4”:

«Με τον Ιβάν Σαββίδη χαιρετηθήκαμε στο “Μακεδονία Παλλάς”, αλλά δε μιλήσαμε για το θέμα. Όμως εδώ και τρεις μέρες ήρθε επίσημη επιστολή από τον ΠΑΟΚ, με τη διευθύντριά του (Μαρία Γκοντσάρεβα) να την υπογράφει και ζητάει 200 στρέμματα γης σε καλή τιμή για να στηθούν οι υποδομές για τις αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου. Τις επόμενες μέρες θα συναντηθούμε για να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα.

Ο ΠΑΟΚ ζητάει μια πολύ μεγάλη έκταση, που χωράει τα πάντα. Στην Ευκαρπία είναι δική μας γη και τα στρατόπεδα που δεν είναι δικά μας, το Π. Μελά είναι αστική γη, με παλιά ιστορικά γήπεδα, ενώ ο χώρος Καρατάσιου είναι ιδιοκτησία του υπουργείου Οικονομικών».

«Κίνητρο για εμάς ο 4ος βαθμός»

Ο Κάτσε μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ και αυτή που προηγήθηκε με τον Αστέρα. Τόνισε πως η ομάδα του δεν έπρεπε να δεχθεί το γκολ ενώ αναφερόμενος στην μεθαυριανή αναμέτρηση σημείωσε πως ο επιπλέον βαθμός στα πλέι οφ είναι ισχυρό κίνητρο. Ο νεαρός μέσος αναφέρθηκε αρχικά στο ματς της περασμένης Πέμπτης: «Το ματς της Πέμπτης, εγώ το περίμενα αλλιώς και αλλιώς μας ήρθε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ περίμενα ότι θα έχουμε ένα σκορ 2 - 0, 3-0 . Το σημαντικό για μας ήταν να μη δεχτούμε γκολ γιατί όταν πας με το μηδέν στην Τρίπολη είναι διαφορετικά από ότι είναι το 2 - 1. Το ξεχνάμε, βλέπουμε τώρα το επόμενο ματς που έχουμε εκτός με την Τρίπολη. Θα πρέπει να κατεβούμε και να πάμε μόνο για τη νίκη, ούτε για ισοπαλία, ούτε για τίποτε άλλο, μόνο για τη νίκη».
Για το τι δεν πήγε καλά: «Πιστεύω ότι δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο στα προηγούμενα ματς και στα ντέρμπι. Δηλαδή έπρεπε να μπούμε πιο δυνατά, πιο αποφασισμένοι, πιστεύω ότι αυτό έφταιξε, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι».
Για την κακή εικόνα στο δεύτερο μέρος: «Μετά την ισοφάριση οι παίκτες του Αστέρα πήραν περισσότερο 'αέρα'. Και λογικό ήταν γιατί μετά το γκολ που πέτυχαν, λογικό ήταν να πάρουν 'αέρα' οι παίκτες της Τρίπολης, 'παγώσαμε' λίγο εμείς αλλά το καλό είναι ότι πετύχαμε ένα γκολ στο τέλος κι αυτό πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και στο ματς το οποίο θα παίξουμε στην Τρίπολη».
Για το ότι ο Αστέρας θα είναι ο βασικός τους αντίπαλος και στα πλέι οφ: «Δεν πιστεύω ότι θα είναι κάτι διαφορετικό, πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο πράγμα, γιατί έχει πολύ ισχυρό κίνητρο η ομάδα που θα βγει δεύτερη στο πρωτάθλημα, θα πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».
Για το ματς με τον ΠΑΣ:«Είναι ένα παιχνίδι, το τελευταίο του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να κερδίσουμε γιατί άμα πάρουμε τους τρεις βαθμούς, στα πλέι οφ θα ξεκινήσουμε πρώτοι με τέσσερις βαθμούς. Κι αυτό είναι ένα κίνητρο για εμάς, δηλαδή εμείς θα έχουμε τέσσερις κι οι άλλοι λιγότερους από εμάς. Πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε σοβαροί παρόλο που είναι το τελευταίο ματς και χρειαζόμαστε μόνο νίκη. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην ήμαστε χαλαροί επειδή είναι τελευταίο ματς. Να μπούμε από την αρχή αποφασισμένοι να πάρουμε το παιχνίδι και πιστεύω ότι αν μπούμε έτσι δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα».
Για το αν έχει παρακολουθήσει τον ΠΑΣ: «Εχω δει δυο - τρία ματς, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Από το κέντρο και μπροστά έχει ταλαντούχους παίκτες, είναι πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να προσέξουμε σ' αυτό κομμάτι»

Γαλατσόπουλος: «Ο Σαββίδης δείχνει συνέπεια λόγων και πράξεων»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στα εγκαίνια του «Μακεδονία Παλλάς», αλλά και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι αυτή η παρουσία θα βοηθήσει και τα άλλα τμήματα του ΠΑΟΚ.


Για τα εγκαίνια του «Μακεδονία Παλλάς»:

«Πολύ σημαντικό γεγονός και αυτό φάνηκε από τον πολύ κόσμο που υπήρχε αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ».

Για την παρουσία του Σαββίδη στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και αν αλλάζουν τα δεδομένα στο σύλλογο:

«Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ μεγαλώνει και αυτό γίνεται έντονα αισθητό και στην Αθήνα, είναι εμφανές. Για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ιστορία ο Σαββίδης, έχει αλλάξει επίπεδο ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Χθες έδωσαν το παρών ο ερασιτέχνης, όλη η μπασκετική ομάδα αλλά και διάφορα τμήματα του συλλόγου. Το ανέβασμα του ποδοσφαιρικού τμήματος θα βοηθήσει και τα άλλα τμήματα».

Για το ότι ο Σαββίδης εμφανίζεται σε μια δύσκολη περίοδο τη χώρα:

«Νομίζω ότι ο Σαββίδης έχει δείξει μια συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις του. Το ότι εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη είναι καλό, το έχει ανάγκη από τέτοιους επενδυτές. Έχει κάνει ήδη πολύ σημαντικές κινήσεις και εκτός του ΠΑΟΚ όπως με τη ΣΕΚΑΠ, το «Μακεδονία Παλλάς» αλλά και σε άλλα πρότζεκτ που συμμετέχει. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Στον ΠΑΟΚ έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, θα ανέβει επίπεδο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Για το αν υπάρχουν συζητήσεις με τον Σαββίδη και για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ:

«Είναι νωρίς ακόμα. Έχει γίνει μια βοήθεια με το σήμα, αλλά δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω συζήτηση».

Για το σήμα και αν αφορά αποκλειστικά την ΚΑΕ:

«Αφορά καθαρά την ΚΑΕ το σήμα. Η εταιρία έχει πάρει για 5 χρόνια την εκχώρηση του σήματος. Τα έσοδα αυτά βοηθάν πολύ την ΚΑΕ».

Για τις παρουσίες των Κοντομηνά και Σαββίδη στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο αντίστοιχα:

«Γι? αυτή τη στιγμή είναι σημαντικές, είναι η αιτία που αναπνέει ο μπασκετικός ΠΑΟΚ. Πληρώνονται παλιά χρέη, αλλά και αγωνιστικά πάει καλά η ομάδα. Μπορούμε με αυτές τις βοήθειες να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Για το γεγονός ότι στην ΠΑΕ βρέθηκε κάποιος που θέλει να προχωρήσει στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας:

«Στην ΠΑΕ μπήκαν οι βάσεις και χρειάζεται χρόνο αλλά και σωστές ρυθμίσεις. Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αυτό. Ο βασικός στόχος μας είναι να βρούμε τον άνθρωπο που θα αλλάξει επίπεδο και τον μπασκετικό ΠΑΟΚ».

Για το πόσα είναι τα χρέη της ΚΑΕ:

«Αυτό θα φανεί στον ισολογισμό της επόμενης εβδομάδας. Στο Δημόσιο είναι 900.000 ευρώ, το οποίο είναι ρυθμισμένο άλλα δεν παύει να είναι ένα μεγάλο βάρος. Η δόση είναι 29.000 κάθε μήνα και όταν τα έσοδα στο μπάσκετ είναι ελάχιστα –ειδικά φέτος- καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο βαρίδιο είναι για την ΚΑΕ, συν όλα τα άλλα έξοδα που έχει ο σύλλογος. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας. Αν υπάρξει ιδιοκτήτης μπορούν να αλλάξουν όλα».

Για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εμφανιστεί ιδιοκτήτης:

«Πιστεύω ότι πλέον υπάρχει και νομίζω ότι σε βάθος χρόνου μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη λύση ώστε να αλλάξουμε επίπεδο. Ο σύλλογος έχει και τη δυναμική και το όνομα κάτι που είναι από τα βασικά ώστε να προσελκύσουν θετικά έναν επενδυτή».

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας:

«Με βάση τα δεδομένα η αγωνιστική πορεία της ομάδος είναι πολύ καλή. Έχουμε να δώσουμε τρεις δυνατούς αγώνες ακόμα μέχρι το τέλος, και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και στους τρεις».

Τέλος, για την προσπάθεια που γίνεται από τον Πρέλεβιτς και τους συνεργάτες του είπε:

«Θα πρέπει να έχουν θετικούς ισολογισμούς οι ανώνυμες εταιρίες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μπάνε γιατί ασχολείται κάθε μέρα πολλές ώρες για να λυθούν τα θέματα. Έχει τη συμπαράσταση όλων και δείχνουν κατανόηση για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο ΠΑΟΚ».
Πηγή: metrosport.gr

Ξεκουράζει τον Σίλντεφελντ ο Δώνης!

Ο Σίλντεφελντ θα ξεκουραστεί στο ματς με τον ΠΑΣ καθώς ο Δώνης αποφάσισε να του δώσει ανάσες και τον άφησε εκτός αποστολής. Εκτός έμεινε και ο Ολίσε που θα προετοιμαστεί για το ματς με τον Αστέρα.Στην 20άδα δεν είναι και οι Βούκιτς, Κατσικάς, Σταφυλίδης. Πιο αναλυτικά στην αποστολή συμμετέχουν οι:

Charles Itandje

Παναγιώτης Γλύκος

Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

Araujo Etto

Dorvalino Maciel Alves

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Κώστας Κατσουράνης

Bongani Khumalo

Χρήστος Ιντζίδης

Ergys Kace

Δημήτρης Πέλκας

Γιώργος Φωτάκης

Costin Lazar

Στέλιος Κίτσιου

Abdoul Razzagui Camara

Liam Lawrence

Bertrand Robert

Γιώργος Γεωργιάδης

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Στέφανος Αθανασιάδης Πηγή: metrosport.gr

«Ελπίζω να ξεπλύνουμε όλες τις άσχημες στιγμές της σεζόν στον τελικό Κυπέλλου»

Στην αξία που έχει για το κονό του Ολυμπιακού να παρακολουθεί ελκυστικό θέαμα από τη ομάδα που αγαπάει, αναφέρθηκε ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός φορ, στο πλαίσιο βράβευσής του ως MVP και πρώτου σκόρερ της φετινής Super League απένειμε δίκαιο στους φίλους της πειραϊκής ομάδας για το γεγονός ότι έχουν υψηλές απαιτήσεις από τους «ερυθρόλευκους»:

«Είμαι περήφανος που κατακτάμε τίτλους. Η αλήθεια είναι πως μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήμασταν μπερδεμένοι» ήταν το αρχικό σχόλιο του 29χρονου φορ του Ολυμπιακού, για να συμπληρώσει:

«Ελπίζω στον τελικό του Κυπέλλου να ξεπλύνουμε όλες τις άσχημες στιγμές της σεζόν. Έχουμε καταλάβει ότι ο κόσμος δεν ικανοποιείται μόνο από τις νίκες και τους τίτλους, αλλά θέλει και θέαμα. Εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος που ήρθε μάλλον εύκολα και γρήγορα, ίσως έφερε μια ανισορροπία».

Στοίχημα με το Gazzouxbet.

Καλησπέρα. Φρέσκο κουπόνι κι ας δούμε τι βγάλαμε για σήμερα:
103) ΣΤΑΡΤ - ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ 1. Θετικά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στις πρώτες αγωνιστικές στη νορβηγία σε αντίθεση με τη Βαλερένγκα που δείχνει σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Θα πάμε με τη δύναμη της έδρας και της φόρμας.
120) ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ - ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ 2. 8 στα 8 για τους φιλοξενούμενους που είναι σε φοβερή φόρμα. Τους ακολουθούμε.
122) ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 1. Οι γηπεδούχοι έχουν το κίνητρο της ευρώπης για να μην πάει η χρονιά χαμένη αν και εσχάτως οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει καλές εμφανίσεις κι έχουν πάρει σημαντικές νίκες στο δρόμο για τη σωτηρία.
Καλή τύχη σ' όλους. Για νεότερες εξελίξεις και αγώνες Σαββατοκύριακου θα τα λέμε κι από το facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης για τα εισιτήρια της Κυριακής!

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ορισμένα πράγματα για τα εισιτήρια του Κυριακάτικου αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια.


Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων, τα οποία κοστίζουν 25 ευρώ, για το κυριακάτικο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια (19:00) από το ARIS MOBILE (σήμερα, Παρασκευή 10:00-14:00, 17:00-21:00 και αύριο, Σάββατο 9:00-15:00).

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ υπενθυμίζει αφενός ότι τα εισιτήρια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για το πέταλο και αφετέρου ότι όσοι μεταβούν στην πόλη της Θράκης θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ δεν θα επιτραπεί σε κανέναν η προσέγγιση του γηπέδου στα Πηγάδια χωρίς εισιτήριο».

Μαλάτος: «Ανεπίτρεπτο η ΑΕΚ να παίζει την ιστορία της σε μια δικαστική απόφαση»

Ο διδάκτορας του αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικός Metropolis» όπου αναφέρθηκε στο θέμα της ΑΕΚ, την έφεση που θα κάνει και αν έχει ελπίδες για να δικαιωθεί.

«Δεν έπρεπε η ΑΕΚ να φτάσει σε αυτό το σημείο. Έπρεπε να είχε κάνει κάποιες νίκες πιο πριν που θα της έδιναν τη σωτηρία. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλη ιστορία. Ίσως και να είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ για να αναγεννηθεί. Είναι ανεπίτρεπτο για αυτές τις ομάδες να στηρίζουν την ιστορία τους σε δικαστικές αποφάσεις. Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου στον υπουργό και αυτή η στιγμή το έχει στα χέρια του. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού και πρέπει να αναγεννηθεί».Πηγή: metrosport.gr

«Προσφέρουμε γιορτάζοντας»

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχή χρονιά δείχνει το φιλανθρωπικό της πρόσωπο, μαζεύοντας τρόφιμα για τοτυς φτωχούς και ευελπιστεί να ξεπεράσει τους 22 τόνους που μαζεύτηκαν πέρσι.

Ο Άλκης Ησαϊάδης, μέλος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για συγκέντρωση τροφίμων για άτομα που έχουνε ανάγκη.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


«Ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τους 22 τόνους που είχαμε πέρσι. Όχι κατά ένα τόνο αλλά πολλούς. Είμαστε κάπως πιο οργανωμένα φέτος και ευελπιστούμε πως μπορούμε να φτάσουμε και τους 30 τόνους.

Ανθρωπίνως δυνατό είναι να συνεισφέρουν οι πάντες από τις 9 το πρωί. Μεταξύ θύρας 1 και 3 θα υπάρχουν φορτηγά που θα μεταφέρουν τα τρόφιμα στις 5 μητροπόλεις της πόλης μας. Οι χορηγοί μας έχουν αυξηθεί. Συμμετέχει η κεντρική λαχαναγορά και θα συλλέξουν κι αυτοί τρόφιμα για να συνεισφέρουν. Συμμετέχουν ακόμα και οι μεταφορείς.


Μου έχει μείνει χαραγμένο όταν στην περσινή συγκέντρωση τροφίμων ερχόντουσαν παιδάκια από το διπλανό σχολείο και μας έδιναν τα κρουασάν τους.

Πολλοί από τους χορηγούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετέχουν αλλά ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που συνεισφέρει.

Μπορεί να είναι στιγμιαίο το θέμα των γενεθλίων των 87 χρόνων αλλά θα μένει πάντα στη μνήμη το τόσο μεγάλο μάζεμα τροφίμων γιατί είναι για ιερό σκοπό. Προσφέρουμε γιορτάζοντας».Πηγή: metrosport.gr

Μαντάκης στην Τούμπα, Κομίνης στην Ξάνθη!!

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής της Super League. Ο κ. Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας θα είναι ο διαιτητής του αγώνα Ξάνθη- Άρης, ενώ ο Μαντάκης θα σφυρίξει το ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννενα.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 30ης αγωνιστικής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βερρής (Λέσβου)
4ος: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Γρυλάκη (Χανίων)


ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Νίτσιος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αθηνών)


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Χασάν (Ξάνθης)
4ος: Κύζας (Δράμας)
Παρατηρητής: Σίπκας (Φλώρινας)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΦΗ
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γκάγκας (Λάρισας)
4ος: Στυλιάρας (Αιτωλ/νιας)
Παρατηρητής: Μπέγκος (Αργολίδας)


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κοντίζας (Πειραιά)
4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Τσορτανίδης (Αχαΐας)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος, Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)


ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργαράκος (Αθηνών)
4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλ/νιας - Ιθάκης)


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Κουρομπύλια (Δ. Αττικής)
4ος: Θάνος (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Μαυρόπουλος (Μακεδονίας)

Κυνηγόπουλος: «Ο Γκάλης ήταν το κάτι άλλο»

Ο Άκης Κυνηγόπουλος ο οποίος ήταν έφορος της εθνικής ομάδας όταν είχε πρωτοπαίξει σ' αυτήν ο Νίκος Γκάλης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στην ομιλία που ετοιμάζει την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:00 στο «Electra Palace», με θέμα το ποιος έφερε τον Γκάλη στην Ελλάδα, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέρον θέματα.


Αναλυτικά όσα είπε:

«Ετοιμάζομαι να πω την αλήθεια μετά από 35 χρόνια. Έχουν ακουστεί πολλά και τώρα με την ευκαιρία της τιμητικής του Γκάλη, είναι καλό να πούμε ποιος τον έφερε στην Ελλάδα».

Για το πώς ήταν Γκάλης στην Εθνική όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα:

«Ήταν πάντα εκπληκτικός στην συμπεριφορά του. Ήταν άψογος επαγγελματίας, υπέροχος και σεμνός αθλητής».

Για το αν έκανε τη διαφορά στο ελληνικό μπάσκετ:

«Ο Γκάλης έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλης της Ελλάδας. Ήταν το κάτι άλλο. Υπήρξαν πολλοί μεγάλοι αθλητές αλλά ο Γκάλης ήταν το κάτι άλλο. Δε θα ξαναπεράσει τέτοιος παίκτης απ' την Ελλάδα».

Για το αν θα έπρεπε να τιμηθεί και από την Πολιτεία:

«Η ελληνική Πολιτεία είχε ξεκινήσει μια διαδικασία να δώσει μια ονομασία ενός γηπέδου προς τιμήν του αλλά σταμάτησε. Έπρεπε να τιμηθεί. Εγώ τον τίμησα στο «Βελλίδειο» με 3.000 κόσμο, από το κράτος όμως δεν έγινε καμία τιμή. Ο Άρης έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα θα τον τιμήσει.
Πηγή: metrosport.gr

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης στους πρωταθλητές!!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης από την εφηβική ομάδα του συλλόγου, δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για αυτήν την μεγάλη επιτυχία.



Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Κ.Α.Ε. Άρης εκφράζει τα συγχαρητήριά της στην εφηβική ομάδα του Άρη και στο τεχνικό επιτελείο της, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης στον τελικό με τον Μαντουλίδη. Η επιτυχία αυτή μόνο με υπερηφάνεια μπορεί να μας γεμίζει για τους νεαρούς αθλητές που είναι το «αύριο» του Συλλόγου μας.

Οι έφηβοι του Άρη θα βρίσκονται και αυτοί στο Αλεξάνδρειο, μαζί με τις Πρωταθλήτριες κορασίδες, ως επίσημοι καλεσμένοι της Κ.Α.Ε. Άρης στον αγώνα της ομάδας μας με την Καβάλα για την 25η αγωνιστική της BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ».

O Ραϊκόνεν καλύτερο χρόνο!

Με τις συνθήκες της πίστας να έχουν βελτιωθεί αρκετά από το FP1 ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν, όπου φιλοξενείται το τέταρτο γκραν πρι της σεζόν.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν ο πιο γρήγορος πιλότος της διαδικασίας, φορώντας τη μεσαία γόμα της Pirelli.

Το δίδυμο της Red Bull έκανε το δύο-τρία με τον Μαρκ Γουέμπερ ωστόσο να είναι ταχύτερος από τον ομόσταβλό του.

Από την τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τις δοκιμές ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω πλασαρίστηκε ο ταχύτερος της πρώτης περιόδου, Φελίπε Μάσα. Πολύ καλή ήταν η απόδοση του Πολ ντι Ρέστα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία ανάμεσα στις δύο Ferrari.

Υποτονική ήταν η απόδοση των Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον, οι οποίοι έκανα τον όγδοο και δέκατο χρόνο, αντίστοιχα.

Μεγάλος άτυχος ο Έστεμπαν Γκουτιέρες, του οποίου το ελαστικό κλάταρε.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ραϊκόνεν, Lotus, 1m34.154s
2. Γουέμπερ, Red Bull, + 0.030s
3.Φέτελ, Red Bull, + 0.128s
4.Αλόνσσο, Ferrari, + 0.156s
5.Ντι Ρέστα, Force India, + 0.389s
6.Μάσα,Ferrari,+ 0.398s
7.Γκροσάν, Lotus, + 0.477s
8.Ρόσμπεργκ, Mercedes, + 0.512s
9.Σούτιλ, Force India, + 0.778s
10.Χάμιλτον, Mercedes, + 0.822s
11.Μπάτον, McLaren, + 1.202s
12.Βερνιέ, Toro Rosso, + 1.352s
13.Πέρες, McLaren, + 1.435s
14.Ρικιάρντο, Toro Rosso, + 1.607s
15.Χούλκενμπεργκ, Sauber, + 1.979s
16.Μαλδονάδο, Williams, + 2.125s
17.Μπότας, Williams, + 2.425s
18.Γκουτιέρες, Sauber, + 2.462s
19.Πικ, Caterham, + 2.907s
20.Τσίλτον, Marussia, + 3.159s
21.Μπιανκί, Marussia, + 3.209s
22.Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham, + 3.816s
Πηγή: metrosport.gr

Μάχη της Λισαβόνας!!

Με μία νίκη η Μπενφίκα κόντρα στην Σπόρτινγκ αγκαλιάζει τον τίτλου του πρωταθλητή στην Πορτογαλία.

Μάχη της Λισαβόνας
Το ντέρμπι της Λισαβόνας ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη της φετινής σεζόν.

Το θέμα, όμως, είναι ότι η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς έχει να χάσει σε από τις 23 Οκτωβρίου σε επίσημο ματς και αυτό είχε συμβεί στη Μόσχα από την Σπαρτάκ.

Οι επίδοξοι πρωταθλητές με το «τρίποντο» αγκαλιάζουν τον τίτλο, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας και στα ημιτελικά του Champions League.

Από την πλευρά της, η δεύτερη της βαθμολογίας Πόρτο δοκιμάζεται στην έδρα της Μορεϊρένσε και βρίσκεται στο κυνήγιο των «αετών».

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μπράγκα-Ακαντέμικα (22:00)

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Πάσος Φερέιρα-Ρίο Άβε (20:15)
Μορεϊρένσε-Πόρτο (22:30)

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μπέιρα Μαρ-Ζιλ Βιθέντε (18:00)
Νασιονάλ-Μαρίτιμο (18:00)
Σετούμπαλ-Εστορίλ (18:00)
Μπενφίκα-Σπόρτινγκ (22:15)

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ολιανένσε-Γκιμαράες (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική

Ακαντέμικα-Μορεϊρένσε
Εστορίλ-Μπράγκα
Πόρτο-Σετούμπαλ
Ζιλ Βιθέντε-Ολιανένσε
Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα
Μαρίτιμο-Μπενφίκα
Ρίο Άβε-Μπέιρα Μαρ
Σπόρτινγκ-Νασιονάλ Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο το πρωτάθλημα έμεινε για την Παρί!

Να αφήσει πίσω τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και να προσηλωθεί στο μοναδικό στόχο που έχει φέτος, που είναι το πρωτάθλημα, θέλει η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία υποδέχεται τη Νις, για την 33η αγωνιστική.

Μόνο το πρωτάθλημα έμεινε για την Παρί
Στο Champions League αποκλείστηκε, πρόσφατα «αποχαιρέτησε» το Κύπελλο, άρα ο μοναδικός στόχος που έχει μείνει για την Παρί Σεν Ζερμέν φέτος είναι το πρωτάθλημα. Οι πρωτευουσιάνοι υποδέχονται τη Νις για την 33η αγωνιστική της Ligue 1 και θέλουν να διατηρήσουν το +9 που τους χωρίζει από τη δεύτερη Μαρσέιγ, η οποία αντιμετωπίζει στο «Βελοντρόμ» την Μπρεστ.

Η τρίτη της βαθμολογίας, Λιόν, ανοίγει το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής αντιμετωπίζοντας στο «Λα Μοσόν» τη Μονπελιέ, με τις Σεντ Ετιέν και Ρεν, να κοντράρονται με Αζαξιό και Τρουά την προσεχή Τετάρτη (24/4), καθώς αύριο (20/4) θα διεκδικήσουν το φετινό Λιγκ Καπ Γαλλίας, στο «Σταντ ντε Φρανς».

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική:

Παρασκευή, 19/4

Μονπελιέ-Λιόν (21:30)

Σάββατο, 20/4

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις (18:00)

Κυριακή, 21/4

Μπαστιά-Λιλ (15:00)
Νανσί-Εβιάν (18:00)
Ρεμς-Βαλανσιέν
Σοσό-Μπορντό
Τουλούζ-Λοριάν
Μαρσέιγ-Μπρεστ (22:00)

Τετάρτη, 24/4

Ρεν-Τρουά (19:30)
Σεντ Ετιέν-Αζαξιό

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 26/4

Λιλ-Σοσό (21:30)

Σάββατο, 27/4

Λοριάν-Μαρσέιγ (18:00)
Αζαξιό-Μονπελιέ (21:00)
Μπαστιά-Τουλούζ
Μπορντό-Ρεμς
Μπρεστ-Ρεν
Βαλανσιέν-Νανσί

Κυριακή, 28/4

Λιόν-Σεντ Ετιέν (15:00)
Νις-Τρουά (18:00)
Εβιάν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι… Champions League!!

Η αναμέτρηση της Σάλκε με την Άιντραχτ είναι αυτή που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Ντέρμπι… Champions League
Στη μάχη για την τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά και στα δύο εναπομείναντα εισιτήρια του Europa League (μιας και η Στουτγκάρδη ως φιναλίστ του Κυπέλλου θα πάρει το τρίτο) εστιάζεται το ενδιαφέρον στην 30η αγωνιστική της Bundesliga.

Η τέταρτη Σάλκε υποδέχεται την Άιντραχτ, που απέχει τέσσερις βαθμούς, ενώ η Φράιμπουργκ αντιμετωπίζει και πάλι τη Στουτγκάρδη, στο ίδιο γήπεδο που την Τετάρτη την απέκλεισε στα ημιτελικά του Κυπέλλου (2-1).

Γκλάντμπαχ και Αμβούργο έχουν την ευκαιρία σε περίπτωση νίκης απέναντι σε Άουγκσμπουργκ και Φορτούνα Ντίσελντορφ να μπουν σε τροχιά Europa League.

Η Μπάγερν δοκιμάζεται στο Ανόβερο, αλλά πέραν των απουσιών των Μάντζουκιτς, Κρόος και Μπαντστούμπερ, ο Γιουπ Χάινκες αναμένεται να δώσει ανάσες και να προφυλάξει κάποιους βασικούς, καθώς ακολουθεί την Τρίτη ο πρώτος ημιτελικός του Champions League με την Μπαρτσελόνα στο Μόναχο.

Ομοίως και η Ντόρτμουντ, που εν όψει του ημιτελικού της Τετάρτης με τη Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάιντς.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19/4

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 21:30

Σάββατο 20/4

Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ (16:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε
Αμβούργο-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 21/4

Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ (16:30)
Νυρεμβέργη-Γκρόιτερ Φιρτ (18:30)


Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Παρασκευή 26/4

Γκρόιτερ Φιρτ-Ανόβερο 21:30

Σάββατο 27/4

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ (16:30)
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 28/4

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Σάλκε-Αμβούργο (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Μάχες για Ευρώπη και παραμονή!!

Το παιχνίδι της Βαλένθια με την Μάλαγα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον από όλες τις αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Μάχες για Ευρώπη και παραμονή
Το παιχνίδι της Βαλένθια με την Μάλαγα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον από όλες τις αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι δύο τους μοιράζονται τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League της νέας σεζόν, ενώ παράλληλα με νίκη βλέπουν και τις ψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και με ήττα κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός Ευρώπης.

Ενδιαφέρον έχουν και οι αγώνες των ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και απειλούνται με υποβιβασμό.

Σαραγόσα και Θέλτα κοντράρονται την Δευτέρα σε ένα παιχνίδι του οποίου ο ηττημένος θα αποχαιρετά -πιθανότατα- την κατηγορία.


Η 32η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 19 Απριλίου
Μαγιόρκα - Βαγιεκάνο (22:00)

Σαββάτο, 20 Απριλίου
Γρανάδα - Βαγιαδολίδ (17:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις (19:00)
Μπαρτσελόνα - Λεβάντε (21:00)
Βαλένθια - Μάλαγα (23:00)

Κυριακή, 21 Απριλίου
Χετάφε - Εσπανιόλ (13:00)
Λα Κορούνια - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Οσασούνα - Σοσιεδάδ (20:00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 22 Απριλίου
Θέλτα - Σαραγόσα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)
Βαγιεκάνο - Οσασούνα
Λεβάντε - Θέλτα
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης
Σαραγόσα - Μαγιόρκα
Εσπανιόλ - Γρανάδα
Μάλαγα - Χετάφε
Βαγιαδολίδ - Σεβίλλη
Σοσιεδάδ - Βαλένθια
Μπέτις - Λα Κορούνια
Πηγή: sport-fm.gr

Σαβάνοβιτς: «Είμαστε ακόμη ζωντανοί με Ολυμπιακό»

Έτοιμοι και αποφασισμένοι για το 2-2 απέναντι στον Ολυμπιακό δηλώνουν στην Αναντολού Εφές δια στόματος Ντούσκο Σαβάνοβιτς. «Θέλουμε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα», τόνισε στη SportDay.

Σαβάνοβιτς: «Είμαστε ακόμη ζωντανοί με Ολυμπιακό»
Η Αναντολού Εφές πήρε… θάρρος από τη νίκη της Τετάρτης και μετά τη μείωση του σκορ στην προημιτελική σειρά απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει σαν στόχο απόψε (20:00) την ισοφάριση για να παίξει τα ρέστα της την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς μιλώντας στη SportDay έδειξε να πιστεύει στην… ολική επαναφορά.

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό μας ανεβάζει το ηθικό. Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πάει στο Final 4 και θα ήταν κρίμα να... πέσει χωρίς να δώσει μάχη. Αυτό κάναμε στο τρίτο παιχνίδι. Μπήκαμε δυναμικά, εκμεταλλευτήκαμε τα ατού και την έδρα μας, όπως ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα παιχνίδια. Πλέον στο μυαλό μας είναι να συνεχίσουμε έτσι, ώστε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα για έναν πέμπτο αγώνα, που θα κρίνει τη πρόκριση», τόνισε ο Σέρβος διεθνής φόργουορντ.

Μιλώντας για τη μεταμόρφωση της ομάδας του σε σχέση με τα δύο ματς στο ΣΕΦ, είπε: «Αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας για το παιχνίδι και του τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν ήμασταν καλύτεροι μόνο στα σουτ, στα ριμπάουντ ή την άμυνα. Ήταν ένα κράμα όλων αυτών. Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο παθιασμένος και συγκεντρωμένος, αλλά σε αυτό συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό κι η δική μας καλύτερη απόδοση».

Ασφαλώς και η έδρα έπαιξε το δικό της ρόλο. «Όταν έχεις δέκα χιλιάδες ανθρώπους να φωνάζουν για σένα, είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Θεωρώ ότι αποτέλεσαν τον έκτο παίκτη μας και μας ‘έσπρωξε’ σε κάποια σημεία που δεν πηγαίναμε και τόσο καλά και ο Ολυμπιακός πλησίαζε στο σκορ. Πιστεύω ότι την Παρασκευή θα είναι και πάλι κοντά μας το ίδιο δυναμικά για να μας βοηθήσουν να ισοφαρίσουμε σε 2-2», ανέφερε ο Σαβάνοβιτς.

Όσο για το πού θα κριθεί το αποψινό ματς, ο 29χρονος άσος είπε: «Περιμένω ακόμα πιο σκληρό παιχνίδι και δεν νομίζω ότι θα νικήσουμε τόσο εύκολα. Οι διαφορές των δύο ομάδων αγωνιστικά δεν είναι και τόσο μεγάλες όσο αρχικά είχε φανεί. Και εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο υψηλό ρυθμό γιατί ξέρουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει απολύτως τίποτα με τη μείωση του σκορ στη σειρά, αλλά και ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για την πρόκριση. Νομίζω ότι θα κριθεί στη λεπτομέρεια ο νικητής και η διαφορά θα μοιάζει με αυτή του πρώτου αγώνα, που ουσιαστικά στο τέλος χάσαμε την ευκαιρία για το break. Ελπίζω να χαμογελάσουμε και πάλι, αλλά σέβομαι απόλυτα τον αντίπαλο, που είναι μόλις ένα βήμα από το Final 4».

«Διπλό στη Βαρκελώνη»

Πίστη για πρόκριση στον Παναθηναϊκό παρά τη χθεσινή ήττα από την Μπαρτσελόνα. Το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Με κόσμο στη Βαρκελώνη την Πέμπτη οι «πράσινοι», αναβολή στο ματς της Α1.

«Διπλό στη Βαρκελώνη»
Ο Παναθηναϊκός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να ρίξει οριστικά στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας χθες την ήττα με 70-60 στο ΟΑΚΑ, αλλά η σειρά δεν τελείωσε και το όνειρο της πρόκρισης στο Final 4 δεν χάθηκε. Παρά τη δεδομένη απογοήτευση που επικρατούσε στα αποδυτήρια, υπήρχε και η πίστη για νίκη στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στο τελευταίο ματς της σειράς, την Πέμπτη (25/4) στις 21:45.

«Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί. Έχουμε πίστη σε αυτή και είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρει. Διπλό στη Βαρκελώνη», ήταν το σύνθημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που επισκέφτηκε τα αποδυτήρια της ομάδας μετά τον αγώνα. «Δεν πειράζει μάγκες», είπε στους παίκτες και πρόσθεσε: «Όπως τους κερδίσαμε… δύο φορές μέσα στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, μπορούμε να τους κερδίσουμε ξανά».

Με κόσμο στη Βαρκελώνη

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι μόνος στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Πληροφορίες αναφέρουν πως θα έχει τη στήριξη τουλάχιστον 100 φίλων του στο πέμπτο και τελευταίο ματς της σειράς των προημιτελικών.

Πήρε αναβολή για το πρωτάθλημα

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε αίτημα στον ΕΣΑΚΕ για αναβολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για τον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Το αίτημα έγινε δεκτό. Πηγή: sport-fm.gr

Και… Πόλη έκατσε εκεί!!

Τη νίκη που θα του δώσει το εισιτήριο για το Final 4 της Ευρωλίγκας και την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του, θα επιδιώξει να πάρει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές, στο 4ο ματς της σειράς.

Και… Πόλη έκατσε εκεί
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τη σειρά των προημιτελικών κάνοντας το 2-0 στο ΣΕΦ απέναντι στην Αναντολού Εφές, ωστόσο ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα στο τρίτο ματς έφεραν την ήττα και γι’ αυτό απόψε (20:00, ΝΕΤ) είναι αναγκασμένος να δώσει και τέταρτο στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς στο «Αμπντί Ιπεκτσί», οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέτρεψαν στην Εφές να βρει ρυθμό από το ξεκίνημα, με αποτέλεσμα τα πράγματα να… στραβώσουν από νωρίς και να έρθει μοιραία η ήττα. Όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη και με βάση το γεγονός πως η πίεση είναι ακόμα στην τουρκική ομάδα, θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο για το Final 4 του Λονδίνου και φυσικά δεν θα οδηγήσει τη σειρά σε πέμπτο ματς στο ΣΕΦ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η 12άδα θα είναι η ίδια όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, δηλαδή, με τον Ντορόν Πέρκινς να είναι εκτός και τον Δημήτρη Κατσίβελη εντός. Πλέον, το μόνο ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» είναι η συγκέντρωση, η οποία έλειπε από το τελευταίο τους παιχνίδι και έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να βρει ρυθμό. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να μην επιτρέψουν αιφνιδιασμούς στην τουρκική ομάδα, ενώ στην επίθεση θα παίξουν υπομονετικά, καθώς στο σετ παιχνίδι οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι έχουν αδυναμίες.

Από την άλλη, ούτε η Αναντολού Εφές έχει αγωνιστικά προβλήματα, με το «Αμπντί Ιπεκτσί» να αναμένεται κατάμεστο, καθώς άπαντες ξέρουν πως με μία ενδεχόμενη ήττα λένε «αντίο» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα είναι οι περίπου 100 φίλοι του που ήταν δίπλα του και την Τρίτη, καθώς παρέμειναν στην Πόλη. Χθες μάλιστα επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο της αποστολής για να φωτογραφηθούν με τους παίκτες και να πάρουν αυτόγραφα.Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Διαμαντίδης μένει «άσφαιρος»...!!

Σε τρία ματς φέτος έμεινε άποντος ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ισάριθμες ήττες γνώρισε η ομάδα του. Το www.sport-fm.gr θυμάται τις μετρημένες στα δάχτυλα περιπτώσεις που ο «3-D» έμεινε… άσφαιρος.

Όταν ο Διαμαντίδης μένει «άσφαιρος»...
Είναι κοινό μυστικό πως ο Παναθηναϊκός εξαρτάται πολύ από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Και δεν είναι ντροπή… Ούτε η Μπαρτσελόνα είναι ίδια χωρίς Ναβάρο ή… Μέσι, ούτε οι Λέικερς ή το Μαϊάμι χωρίς Κόμπι ή Λεμπρόν.

Ο αρχηγός χθες, σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία παιχνίδια, ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Και το «τριφύλλι» δεν τα κατάφερε χάνοντας με 70-60 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και την ευκαιρία να προκριθεί στο Final 4. Είναι το τρίτο ματς τη φετινή περίοδο στην Ευρωλίγκα που ο Καστοριανός γκαρντ μένει στο μηδέν και η ιστορία επαναλήφθηκε. Είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με Χίμκι στην πρώτη φάση και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Top 16, όπου ο Διαμαντίδης ήταν «άσφαιρος» και η ομάδα του είχε χάσει και τότε, μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ήταν μόλις το έβδομο ματς σε συνολικά 193 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα που ο Διαμαντίδης έμεινε στο μηδέν. Σε αυτά ο Παναθηναϊκός έχει μόλις τρεις νίκες, μάλιστα μία εξ αυτών επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final 4 του Βερολίνου.

Αναλυτικά τα επτά ματς που έμεινε στο μηδέν ο Διαμαντίδης:

05/01/2005: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 75-72 (πρώτη φάση) 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο σε 17:00

22/03/2006: Εφές Πίλσεν-Παναθηναϊκός 56-66 (Top 16) 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο σε 32:15

08/11/2006: Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Παναθηναϊκός 65-86 (πρώτη φάση) 0/2 δίποντα σε 28:45

01/05/2009: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 84-82 (Ημιτελικός Final 4) 0/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα σε 31:53

9/11/2012: Παναθηναϊκός-Χίμκι 67-79 (πρώτη φάση) 0/2 βολές, 0/1 δίποντο, 0/6 τρίποντα σε 33:56

04/04/2013: Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 63-69 (Top 16) 0/2 βολές, 0/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα σε 31:44

18/04/2013: Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 60-70 (Προημιτελικά) 0/5 τρίποντα σε 36:11Πηγή: sport-fm.gr

Θα γίνει μάχη στο ΟΑΚΑ με 30.000 ΠΑΟΚτσήδες!!

Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος στον sportdog σχολιάζει τους ημιτελικούς του Κυπέλλου και περιμένει έναν τελικό - "κόλαση" στο ΟΑΚΑ! Τι λέει για Ιμπαγάσα, Φετφατζίδη, Τάτο κ.ά.Πήγα γήπεδο, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν να τον κλαίνε οι ρέγκες. Μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές του, Μασάντο και Φέισα ανύπαρκτοι στα χαφ, ο Ιμπαγάσα ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Όταν έχανε την μπάλα ο Ολυμπιακός, πέρναγαν ανενόχλητοι οι αντίπαλοι και έβγαιναν φάτσα με την ερυθρόλευκη άμυνα, τα χαφ του Ολυμπιακού κοιτάγανε τις πλάτες τους! Δεν είχε συνοχή ο Ολυμπιακός, ήταν απογοήτευση.

Στο β΄ ημίχρονο σαν να βγήκαν ορκισμένοι από τα αποδυτήρια, βγήκε ένας Ολυμπιακός σίφουνας και έπιασε ένα δεκάλεπτο τρομερό! Λυσσαλέος, γρήγορος, με καλές πάσες και κοντρόλ, με έναν Ιμπαγάσα ορχήστρα, ήταν ό,τι καλύτερο. Ο δε Πανθρακικός είχε πάθει καθίζηση, 30 μέτρα οι γραμμές του, καμία συνοχή, σε λίγα λεπτά το 2-2 έγινε 6-2. Φοβερό γκολ ο Φετφατζίδης, αυτό του έχω πει να κάνει αλλά εγκληματούσε κατά του εαυτού του. Εν πάση περιπτώσει ο Ολυμπιακός μπορούσε να βάλει άλλα 3 γκολ!

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός τον Ιμπαγάσα άλλο ένα χρόνο. Η απάντησή μου είναι ναι, αλλά να μην παρασυρθεί, να μη βασιστεί εκεί. Πρέπει να πάρει παίκτη. Να έχει τον Ιμπαγάσα για 30 λεπτά. Διότι αυτά τα ματς με τον Πανθρακικό και τον Πλατανιά όπου μεγαλουργεί ο Ιμπαγάσα είναι εύκολα ματς.

Με ρωτάει επίσης αν θα έπαιρνα τον Τάτο πίσω. Οπωσδήποτε! Αλλά να παίζει στη θέση που παίζει τώρα στον Άρη, δηλαδή πίσω από τον κυνηγό. Και να σκοράρει, όχι να αρκείται στις πάσες. Τάτο δεν θα φτουράς αν δεν σκοράρεις, ελπίζω να το κατάλαβες, έχεις καλά τρεξίματα, πιο καλά είναι τα δικά σου τρεξίματα από του Ντε Βινσέντι ο οποίος είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά είναι στατικός, έχεις αντοχές, έχεις καλό κοντρόλ και ντρίμπλα, κάνε απαλλαγή, μπούκα και σουτ! Απαλλαγή, μπουκ, και σουτ! Φαρμάκι είναι τα πόδια σου, τι τα κρατούσες άχρηστα; Ο Ολυμπιακός πάντως πρέπει να πάρει οπωσδήποτε σπουδαίο 6άρι, ερείπια έχει εκεί...

Είδα και τον άλλο ημιτελικό, στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν πιο καλός από την Τρίπολη αλλά στο β΄ ημίχρονο έγινε ανατροπή του σκηνικού. Βγήκε ο ΠΑΟΚ με μικρές πάσες, πάσα, πάσα, πάσα, ο Αστέρας έκλεινε τους χώρους και μόλις έπαιρνε τη μπάλα έφευγαν βολίδες κάνοντας πάρτι!

Μπορούσε ο Αστέρας Τρίπολης να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ από το πρώτο ματς και να λήξει το παιχνίδι με διπλό στην Τούμπα, ακόμα και με 1-3! Με ταχύτητα, με συνδυασμούς, με γκολ, με ευκαιρίες, η ψυχή των ΠΑΟΚτσήδων πήγε στην κούλουρη.

Θα γίνει συγκλονιστική ρεβάνς στην Τρίπολη, μην το χάσετε αυτό το ματς, αξίζει να το δείτε, περιμένω μια ματσάρα στην οποία η πρόκριση είναι ανοικτή. Έχει καλούς παίκτες ο Αστέρας, μπορεί να περάσει, πρέπει να το πιστέψουν οι Αρκάδες. Θα είναι ματς τακτικής αυτό, έχει πιο γρήγορους παίκτες ο Αστέρας από τον ΠΑΟΚ, πιο ντριμπλέρ, οι άλλοι ψάχνουν από τα πλάγια μια μπαλιά όπου θα πεταχτεί ο Αθανασιάδης ή ο Σαλπιγγίδης να τη σπρώξουν στα δίχτυα, του κώλου τα εννιάμερα.

Βλέπω πιο επικίνδυνη ομάδα από τον ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης, όμως μεγάλος τελικός θα γίνει με τον Ολυμπιακό άμα περάσει ο ΠΑΟΚ, γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατεβάσει στο ΟΑΚΑ 30.000 οπαδούς και να γίνει μεγάλη μάχη.Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παρέα στους «16» Φλουμινένσε και Γκρέμιο! (video)

Κρίθηκαν οι τρεις τελευταίες θέσεις για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς η Φλουμινένσε, η Γκρέμιο και η Τίγκρε διασφάλισαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Από τον όγδοο όμιλο πέρασαν οι δύο βραζιλιάνικες ομάδες. Ειδικότερα, οι «φλουζάο» επικράτησαν της Καράκας με 1-0, κατέβαλαν την πρώτη θέση του γκρουπ και έστειλαν τους Βενεζουελανούς… σπίτι τους. Οι γηπεδούχοι δεν εντυπωσίασαν, αλλά το γκολ του Ραφαέλ Σόμπις στο 53ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τη νίκη.
Παράλληλα, η Γκρέμιο πήρε 1-1 στη Χιλή απέναντι στη Χουακιπάτο. Το ματς σημαδεύτηκε από πλειάδα λαθών και ολοκληρώθηκε με σοβαρά επεισόδια στην αποχώρηση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων! Πάντως, Ζε Ρομπέρτο πρόσφερε και θέαμα ανοίγοντας το σκορ με ανάποδο ψαλιδάκι στο 33ο λεπτό, ενώ στο 88ο λεπτό ο Μιγκέλ Ασεβάλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με μακρινή εκτέλεση φάουλ εναντίον του Ντίντα.
Στον δεύτερο όμιλο, η Παλμέιρας, που είχε εξασφαλίσει «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, ηττήθηκε με 1-0 στο Περού απέναντι στη Σπόρτινγκ Κριστάλ. Ο Ιρβέν Αβίλα «έγραψε» με πανέμορφο σουτ στο 48ο λεπτό και έστειλε τους Βραζιλιάνους στη χειρότερη θέση της κατάταξης των πρώτων κάθε ομίλου.
Στην Παραγουάη, η Τίγκρε κέρδισε με… 5-3 τη  Λιμπερτάδ και αποτέλεσε τη δεύτερη προκριθείσα ομάδα του ομίλου. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ρούμπεν Μπότα (10ο και 78ο) και Πέρεζ Γκαρσία (28ο και 54ο), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Γκαστόν Ντίαζ. Για τους ηττημένους, οι Μιγκέλ Σαμούντιο (14ο), Άριελ Νούνιεζ (37ο) και Πάμπλο Βελάσκεζ (91ο) χρίστηκαν σκόρερ, ενώ στο 32ο λεπτό ο Ισμαέλ Μπενέγκας αντίκρισε κόκκινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.
Παρακάτω ο «χάρτης» της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες:
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τελική βαθμολογία: ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 10, ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9, Τολούκα (Μεξικό) 8, Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 6.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Λιμπερτάδ-Τίγκρε 3-5
Σπόρτινγκ Κριστάλ-Παλμέιρας 1-0
Τελική βαθμολογία: ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 9, ΤΙΓΚΡΕ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 8, Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 8.
ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τελική βαθμολογία: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 15, ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 7, Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή) 7, Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6.
ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τελική βαθμολογία: ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 13, ΕΜΕΛΕΤΣ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ) 10, Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 9, Ικίκε (Χιλή) 3.
ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τελική βαθμολογία: ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 13, ΤΙΧΟΥΑΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13, Σαν Χοσέ (Βολιβία) 5, Μιλονάριος (Κολομβία) 3.
ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τελική βαθμολογία: ΣΑΝΤΑ ΦΕ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 14, ΡΕΑΛ ΓΚΑΡΚΙΛΑΣΟ (ΠΕΡΟΥ) 10, Ντεπόρτες Τολίμα (Κολομβία) 8, Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1.
ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τελική βαθμολογία: ΟΛΙΜΠΙΑ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 13, ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΪΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9, Ουνιβερσιδάδ της Χιλής (Χιλή) 9, Ντεπορτίβο Λάρα (Βενεζουέλα) 4.
ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Φλουμινένσε-Καράκας 1-0
Χουακιπάτο-Γκρέμιο 1-1
Τελική βαθμολογία: ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 11, ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 8, Χουακιπάτο (Χιλή) 8, Καράκας (Βενεζουέλα) 6.
Και τα ζευγάρια της φάσης των «16»:
Α/Α
ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
1
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία)
2
Γκρέμιο (Βραζιλία)-Σάντα Φε (Κολομβία)
3
Τίγκρε (Αργεντινή)-Ολίμπια (Παραγουάη)
4
Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή)-Κορίνθιανς (Βραζιλία)
5
Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή)-Βελέζ (Αργεντινή)
6
Έμελετς (Εκουαδόρ)-Φλουμινένσε (Βραζιλία)
7
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νασιονάλ (Ουρουγουάη)
8
Τιχουάνα (Μεξικό)-Παλμέιρας (Βραζιλία)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
9
Νικητής 8-Νικητής 1
10
Νικητής 7-Νικητής 2
11
Νικητής 6-Νικητής 3
12
Νικητής 5-Νικητής 4

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
13
Νικητής 12-Νικητής 9
14
Νικητής 11-Νικητής 10

ΤΕΛΙΚΟΙ

Νικητής 14-Νικητής 13















Πηγή: onsports.gr