Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κυνηγόπουλος: «Ο Γκάλης ήταν το κάτι άλλο»

Ο Άκης Κυνηγόπουλος ο οποίος ήταν έφορος της εθνικής ομάδας όταν είχε πρωτοπαίξει σ' αυτήν ο Νίκος Γκάλης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στην ομιλία που ετοιμάζει την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:00 στο «Electra Palace», με θέμα το ποιος έφερε τον Γκάλη στην Ελλάδα, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέρον θέματα.


Αναλυτικά όσα είπε:

«Ετοιμάζομαι να πω την αλήθεια μετά από 35 χρόνια. Έχουν ακουστεί πολλά και τώρα με την ευκαιρία της τιμητικής του Γκάλη, είναι καλό να πούμε ποιος τον έφερε στην Ελλάδα».

Για το πώς ήταν Γκάλης στην Εθνική όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα:

«Ήταν πάντα εκπληκτικός στην συμπεριφορά του. Ήταν άψογος επαγγελματίας, υπέροχος και σεμνός αθλητής».

Για το αν έκανε τη διαφορά στο ελληνικό μπάσκετ:

«Ο Γκάλης έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλης της Ελλάδας. Ήταν το κάτι άλλο. Υπήρξαν πολλοί μεγάλοι αθλητές αλλά ο Γκάλης ήταν το κάτι άλλο. Δε θα ξαναπεράσει τέτοιος παίκτης απ' την Ελλάδα».

Για το αν θα έπρεπε να τιμηθεί και από την Πολιτεία:

«Η ελληνική Πολιτεία είχε ξεκινήσει μια διαδικασία να δώσει μια ονομασία ενός γηπέδου προς τιμήν του αλλά σταμάτησε. Έπρεπε να τιμηθεί. Εγώ τον τίμησα στο «Βελλίδειο» με 3.000 κόσμο, από το κράτος όμως δεν έγινε καμία τιμή. Ο Άρης έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα θα τον τιμήσει.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: