Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Οι κερδισμένοι από τη ρύθμιση των 48 δόσεων

Τριών ταχυτήτων οφειλέτες, τους κερδισμένους, τους χαμένους και τους εν αναμονή, δημιουργεί η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, για την οποία εξακολουθούν να υπάρχουν κενά και ασάφειες που αναμένεται να ξεκαθαριστούν εντός των επόμενων ημερών με την τελική μορφή της σχετικής νομοθετικής διάταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και σε 48 μηνιαίες ισόποσες δόσεις θα ισχύσει για τις οφειλές που υπήρχαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Εκτός ρύθμισης θα μείνουν όσοι έχουν κάνει διακανονισμό για οφειλές του 2013 και δεν έχουν πληρώσει καμία δόση.

Οι συνεπείς οφειλέτες, οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα χρέη τους, δε θα έχουν ούτε αυτοί τη δυνατότητα να υπαχθούν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» των 48 δόσεων.

Ωφελημένοι βγαίνουν όσοι εντάχθηκαν σε ρύθμιση και την εγκατέλειψαν, ή ακόμα χειρότερα αγνόησαν παντελώς τις υποχρεώσεις τους και δεν κατέβαλαν ούτε ευρώ στα κρατικά ταμεία. Αυτοί δικαιούνται για τα χρέη τους μέχρι 31/12/2012 να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Το σίγουρο είναι ότι οι οφειλέτες με χρέη έως και 5.000 ευρώ θα πληρώνουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα σε απεριόριστες δόσεις, ακόμη και άνω των 48, εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο, και χωρίς ελάχιστο ποσό καταβολής για κάθε δόση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και όσοι έχουν χρέη που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ να μπορούν να τα εξοφλήσουν σε περισσότερες από 48 δόσεις, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα αποδεικνύεται αντικειμενικά η οικονομική τους αδυναμία.

Πηγή: newsbeast gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: