Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ερυθρόλευκες ευχές σε Ντάνστον!

Ο Μπράιαντ Ντάνστον κλείνει σήμερα τα 28 του χρόνια και η ΚΑΕ Ολυμπιακός τού εύχεται τα δέοντα.

Ερυθρόλευκες ευχές σε Ντάνστον
Τα 28α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Μπράιαντ Ντάνστον και η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν τον ξέχασε. Ο Αμερικανός σέντερ πάντως εύχεται το δικό του δώρο να έρθει στη σειρά των τελικών της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Τις καλύτερες ευχές μας στον Μπράιαντ Ντάνστον... Ο DUNKSTON έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 28 του χρόνια. Happy Birthday», αναφέρεται στη σελίδα της ΚΑΕ στο Facebook.





Πηγή: sport-fm.gr

Εμπόδια από τους συνεργάτες του Γκατούζο!!

Ο Τζενάρο Γκατούζιο θέλει να συνεργαστεί με τον ΟΦΗ! Αυτό όμως δεν συμβαίνει και με τους συνεργασίες του Ιταλού τεχνικού.

Εμπόδια από τους συνεργάτες του Γκατούζο!
Προβλήματα στην ολοκλήρωση της προσπάθειας που καταβάλουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ για αναλάβει ο Τζενάρο Γκατούζο την τεχνική ηγεσία της ομάδας φέρνουν οι συνεργάτες του Ιταλού τεχνικού.

Δεν είναι θετικοί στην ιδέα να εργαστούν στην κρητική ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα με αποτέλεσμα –πλέον- το ενδεχόμενο να χαλάσει η συμφωνία να είναι αρκετά πιθανό.

Στον ΟΦΗ υποστηρίζουν ότι δεν έχει «χαλάσει» τίποτα ακόμη, αλλά παραδέχονται πως έχουν υπάρξει προβλήματα.

Είναι πιθανή η συνομιλία των δύο πλευρών για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Έγινε… χώμα η Σερένα Γουίλιαμς!!

Ήττα-σοκ γνώρισε η Σερένα Γουιλιαμς από την Ισπανίδα Γκαρμπίνε Μουγουρούθα και αποκλείστηκε μόλις στο δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός!

Έγινε… χώμα η Σερένα Γουίλιαμς!
Χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Γουίλιαμς θα συνεχιστεί το Ρολάν Γκαρός, αφού μετά Βένους Γουίλιαμς που ηττήθηκε με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-4) από την Σλοβάκα Άννα Σχμιέντλοβα, εκτός τουρνουά έμεινε και η αδελφή της Σερένα.

Πρόκειται για τεράστια έκπληξη αφού η Αμερικανίδα είναι το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τίτλου από το 2013!

Η Σερένα βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και ηττήθηκε 2-0 σετ (6-2, 6-2) σε κάτι παραπάνω από μια ώρα από την Γκαρμπίνε Μουγουρούθα, Νο35 στον κόσμο!

Πάντως, η Γουίλιαμς συνεχάρη την αντίπαλό της και παραδέχτηκε πως με τέτοια τραγική εμφάνιση δεν άξιζε κάτι περισσότερο.

«Είναι μια από εκείνες τις μέρες. Όλα είναι καλά γιατί θα επιστρέψω στο σπίτι, θα δουλέψω πέντε φορές πιο σκληρά και δεν θα χάσω ξανά», δήλωσε.

Κάπως έτσι, το τουρνουά γυναικών ξεμένει από φαβορί, αφού ήδη εκτός συνέχειας έχει μείνει η Κινέζα Λι Να και η Αζαρένκα δεν συμμετέχει καν… Μάλλον η Μαρία Σαράποβα (και οι πολλοί θαυμαστές της) έχει καλούς λόγους να χαμογελά…Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις «τρελοί» φτάνουν για ΠΑΟΚ! (video)

Δεν χρειάζονται λαοθάλασσες για να αποθεωθεί μία ομάδα. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ φτάνουν και περισσεύουν ακόμη και τρία άτομα.

Τρεις «τρελοί» φτάνουν για ΠΑΟΚ (video)

Φτάνουν όμως και λίγοι για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα. Αν είναι σαν τα τρία παλικάρια που δημιούργησαν κλίμα αποθέωσης-με σημαίες, συνθήματα ακόμη και χαρτάκια (!)-στην αποστολή της ομάδας κατά την αναχώρησή της για την Αθήνα και τον τρίτο μικρό τελικό με τον Πανιώνιο.





Πηγή: sport-fm.gr

Μήτρογλου ο αντι-Ντρογκμπά!!

Τουρκικά δημοσιεύματα θέλουν τη Γαλατασαράι να σκέφτεται σοβαρά να κινηθεί για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου ως αντικαταστάτη του Ντιντιέ Ντρογκμπά!

Μήτρογλου ο αντι-Ντρογκμπά
Κώστας Μήτρογλου ή… αντι-Ντρογκμπά!

Αυτό σκέφτονται οι υπεύθυνοι της Γαλατάσαραϊ και έτσι έχουν ξεχωρίσει τον Έλληνα διεθνή επιθετικό ως μια από τις λύσεις για την επίθεση της ομάδας μετά την αποχώρηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Συγκεκριμένα, τον Μήτρογλου τον έχει ξεχωρίσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ο οποίος στο πρόσωπο του πρώην άσου του Ολυμπιακού έχει βρει τον επιθετικό με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα που αναζητά.

Σε σχετικό δημοσίευμα στην Τουρκία αναφέρονται τα… κατορθώματα του «Μητρογκολ» με τα ερυθρόλευκα και την μεταγραφή του στη Φούλαμ.

Μάλιστα, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Γκέκας στο τουρκικό πρωτάθλημα τον παραλληλίζουν με τον έτερο διεθνή επιθετικό, και τον χαρακτηρίζουν ως τον νέο… Γκέκα! Πηγή: sport-fm.gr

Στημένο το Σκωτία – Νιγηρία;

Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είναι στημένο το σημερινό φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Σκωτία και την Νιγηρία διεξάγουν οι βρετανικές αρχές.

Στημένο το Σκωτία – Νιγηρία;
Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είναι στημένο το σημερινό φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Σκωτία και την Νιγηρία διεξάγουν οι βρετανικές αρχές.

Αυτό αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπήρξαν πληροφορίες για προσπάθειες να χειραγωγήσουν το παιχνίδι αυτό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες.

Υπήρξε σχετική ενημέρωση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τις πληροφορίες αυτές, και εκείνη με τη σειρά της ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν αυστηρότατες τιμωρίες.

Ωστόσο το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά…Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι είδαν την Ιαπωνία!

Μετά το φιλικό παιχνίδι της Κύπρου με την Ιαπωνία οι Κύπριοι συνάδελφοί ανέλυσαν την αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ. Διαβάστε τι ανέφεραν στη Sportday...

Έτσι είδαν την Ιαπωνία
Μετά το φιλικό παιχνίδι της Κύπρου με την Ιαπωνία οι Κύπριοι συνάδελφοί ανέλυσαν την αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ.

Η Κύπρος απάντησε με ένα σφιχτό 4-2-3-1 στο πιο επιθετικό 4-2-3-1 των Ιαπώνων. Η Κύπρος λοιπόν στο πρώτο μέρος έκλεισε τους διαδρόμους και φράκαρε τους Ιάπωνες που χρειάστηκαν ένα μάλλον τυχερό γκολ στο 43' με τον Ουτσίντα, μετά από κόντρες, για να ανοίξουν το σκορ.

Επειτα το παιχνίδι άνοιξε και οι Ιάπωνες μπροστά στο πολυπληθές κοινό τους είχαν ένα δυνατό διάστημα από το 45' μέχρι το 70'. Σε εκείνο το διάστημα έχασαν πέντε ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να κάνει δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις.

ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η Κύπρος είναι αλήθεια ότι έπαιξε πολύ αμυντικά και δεν κατάφερε να απειλήσει σχεδόν καθόλου την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, η Ιαπωνία απέναντι σε αυτή την αμυντικογενή τακτική τα βρήκε σκούρα...
Τι άλλο μας μετέφεραν οι Κύπριοι συνάδελφοι;

Τα εξής συμπεράσματα:

Α) Χόντα και Ναγκατόμο είναι η μισή Ιαπωνία. Τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Β) Οι Ιάπωνες έχουν πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι. Υστερούν στα ψηλά κορμιά και αυτό τους στοιχίζει ειδικά στις στημένες φάσεις.

Γ) Το μεγάλο τους όπλο είναι η ευελιξία των παικτών τους. Μπορούν ακόμα και σε «νεκρά» σημεία του ματς να δράσουν πολύ γρήγορα και να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο.

Δ) Το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να έχεις απέναντί τους είναι 100% αυτοσυγκέντρωση. Αν την έχεις, φράζεις τον δρόμο τους. Αν τη χάσεις έστω και για μία φάση, μπορούν να σε χτυπήσουν.

Ε) Εχουν κάποιες αδυναμίες στα άκρα της οπισθοφυλακής, με αποτέλεσμα ο Μακρίδης να τους δημιουργήσει ρήγματα. Εικάζεται ότι κάτι ανάλογο μπορούν να πράξουν π.χ. ο Σαμαράς με τον Σαλπιγγίδη.

ΣΤ) Η Κύπρος δεν μπόρεσε να τους απειλήσει μπροστά, διότι δεν είχε τον πολύ «γεμάτο» επιθετικό. Η Ελλάδα αν έχει τον Μήτρογλου σε καλή κατάσταση, θα τους «τρυπήσει».Πηγή: sport-fm.gr

Χλωμό για Αμβούργο και Σαμαρά!

Η μοναδική ομάδα που έχει ενδιαφερθεί επίσημα για τον Γιώργο Σαμαρά είναι το Αμβούργο, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Χλωμό για Αμβούργο και Σαμαρά
Εδώ και μερικές μέρες ο Γιώργος Σαμαράς έχει μείνει ελεύθερος από την Σέλτικ και βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του.

Έχουν διάφορα σενάρια για τον Ολυμπιακό και στην Ισπανία υποστήριζαν ότι η Σεβίλλη (εκτός από τον Μανωλά) εξετάζει την περίπτωση του διεθνούς φορ.

Ωστόσο, η SportDay γράφει ότι ο 29χρονος παίκτης έχει μόνο μία επίσημη πρόταση στα χέρια του και αυτή είναι από το Αμβούργο.

Οι Γερμανοί φέρονται να προσφέρουν ένα ποσό της τάξεως του μισού εκατ. ευρώ, αλλά πολύ δύσκολα ο «Σαμ» θα δεχόταν μία τέτοια πρόταση για να παίξει στην Bundesliga.Πηγή: sport-fm.gr

Το μόνο που έμεινε είναι το… σπίτι!

Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της πρόσληψης του Τζενάρο Γκατούζο στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Μάλιστα, η διοίκηση ψάχνει σπίτι για τον Ιταλό κόοτς και τον βοηθό του.

Το μόνο που έμεινε είναι το… σπίτι
Σχεδόν σίγουρη θεωρείται στην Κρήτη η συμφωνία του ΟΦΗ με τον Τζενάρο Γκατούζο για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Αυτό προκύπτει από τις επαφές που έχει η διοίκηση του συλλόγου με μεσιτικά γραφεία από τα οποία ζητεί να βρεθεί κάποιο σπίτι στην παραθαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, οι Ηρακλειώτες ψάχνουν για δύο πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες προορίζονται για τον Ιταλό προπονητή και για τον βοηθό του, Τζίτζι Ρίτσιο.

Άλλωστε, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ο «ρίνο» έχει συνεργασία μαζί του από την εποχή που ανέλαβε τη Σιόν και στη συνέχεια την Παλέρμο.

Η οριστική απάντηση του Γκατούζο αναμένεται εντός της ημέρας, όμως από τη στιγμή που ήρθε στο Ηράκλειο και έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε θεωρείται πως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η μεγάλη συμφωνία.Πηγή: sport-fm.gr

Προβάρουν τα «ερυθρόλευκα»

Ο Άλαν Πουλίδο και ο Κώστας Φορτούνης θα αποτελέσουν τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν, με τις ανακοινώσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Προβάρουν τα «ερυθρόλευκα»
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες μεταγραφές ποδοσφαιριστών στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα, αυτές θα είναι του Άλαν Πουλίδο και του Κώστα Φορτούνη.

Οι Πειραιώτες περιμένουν άμεσα να ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό κομμάτι, καθώς θα φτάσει στα χέρια τους το συμβόλαιο που θα αποδεικνύει ότι ο Μεξικανός φορ είναι ελεύθερος από την Τίγκρες.

Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τις ετήσιες απολαβές του παίκτη να φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τώρα τον Κώστα Φορτούνη, η υπόθεση του διεθνούς μεσοεπιθετικού φαίνεται πως είναι στο τελικό στάδιο και το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει, αφού οι συζητήσεις με την Καϊζερσλάουτερν έχουν προχωρήσει αρκετά.
Πηγή: sport-fm.gr

Ατύχημα με Ρόσμπεργκ και δύο διεθνείς της Γερμανίας!!

Στον τραυματισμό δύο ατόμων οδήγησε μία βόλτα του Νίκο Ρόσμπεργκ και δύο διεθνών Γερμανών, των Χέβεντες και Ντράξλερ για τις ανάγκες γυρίσματος.

Ατύχημα με Ρόσμπεργκ και δύο διεθνείς της Γερμανίας!
Σε τραγωδία λίγο έλειψε να καταλήξει ένα γύρισμα που έγινε σε δρόμο της βόρειας Ιταλίας, πολύ κοντά στην περιοχή όπου προετοιμάζεται η Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η χορηγός της εθνικής ομάδας, Mercedes, σκέφτηκε να βάλει τον πιλότο της Formula 1, Νίκο Ρόσμπεργκ, και τον οδηγό του DTM Πασκάλ Βέρλαϊν, να οδηγήσουν παρέα με δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές, τους Μπένεντικτ Χέβεντες και Γιούλιαν Ντράξλερ, σε έναν άτυπο αγώνα.

Οι δύο πεπειραμένοι οδηγοί έτρεχαν δίχως να αναπτύσσουν ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα, όταν περίπου στις 15:30 της Τρίτης συνέβη το ατύχημα. Ο Ρόσμπεργκ αναγκάστηκε να φρενάρει όταν μια γυναίκα βρέθηκε να περπατά στο δρόμο και ο Βερλάιν για να αποφύγει τη σύγκρουση μαζί του βγήκε λίγο εκτός ασφάλτου, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα ζευγάρι περαστικών. Ο πιλότος της Mercedes ήταν ο πρώτος που έτρεξε σε βοήθειά τους, ενώ σε κατάσταση σοκ ήταν ο Βέρλαϊν και οι δύο παίκτες.

Λίγη ώρα τα θύματα του ατυχήματος μετά διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αν και οι τραυματισμοί τους δεν είναι επιπόλαιοι (ειδικά του 63χρονου άνδρα), δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η αστυνομία ήδη κάνει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος έχοντας πάρει καταθέσεις, αλλά και εξετάζοντας το βίντεο από τις κάμερες που υπήρχαν στα δύο αυτοκίνητα για να καταγράφουν τη συζήτηση των δύο οδηγών με τους ποδοσφαιριστές.

Παρά την άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση, οι δύο ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά με την ομάδα τους το απόγευμα της Τρίτης. Πηγή: sport-fm.gr

Το πλάνο για τον νέο Άρη!

Διαβάστε ποιες είναι οι σκέψεις του Γιώργου Γαλανού για τον Άρη της νέας αγωνιστικής σεζόν όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Sportday...

Το πλάνο για τον νέο Άρη
Τις θέσεις του για το «πώς» θα πρέπει να είναι ο Άρης στη νέα αγωνιστική σεζόν θα παρουσιάσει σήμερα ο Γιώργος Γαλανός στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη.

Κάποιες από αυτές τις ανέλυσε στην αντιπροσωπία των βετεράνων αλλά σήμερα θα κληθεί να το αναλύσει πιο διεξοδικά και φυσικά να λύσει και τις όποιες απορίες γεννηθούν στα μέλη για τον σκοπό και τα κίνητρα της επένδυσής του.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια σημεία, τα οποία οριοθετούν το πλάνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Sportday στο σημερινό της φύλλο.

1. Αμεση καταβολή 1.000.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και άλλο ένα τον δεύτερο.

2. Θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του Αρη στη Γ' Εθνική και της απαλλαγής του από τα χρέη του παρελθόντος, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά στα δεδομένα της Football League.

3. Διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα υπάρχουν σε τραπεζικό λογαριασμό, δεν θα τα αξιώσει πίσω αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ζητήσει να πάρει ως αντάλλαγμα μετοχές στη νέα ΠΑΕ μόλις ανέβει στη Football League.

4. Θέλει στο πλευρό του τους βετεράνους μέσω μιας τριμελούς επιτροπής που θα τον ελέγχει.

5. Μέσα από τη δεξαμενή των βετεράνων αφήνει να εννοηθεί ότι θα στελεχώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση.

6. Εχει αναθέσει σε ομάδα νομικών το πολύπλοκο θέμα της εκκαθάρισης (απαιτούνται δύο εκκαθαριστές) και όπως είπε στους βετεράνους έχει έτοιμες λύσεις στο θέμα των εκκαθαριστών.

7. Θεωρεί ότι ο Αρης χρειάζεται νέα και άφθαρτα παραγοντικά πρόσωπα και ο ίδιος πληροί αυτή την προϋπόθεση.

8. Επιθυμεί τη συναίνεση όλων των αρειανών και στα σχέδιά του είναι να κάνει συνάντηση και με πρώην παράγοντες του Αρη, προκειμένου εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν και αυτοί οικονομικά.Πηγή: sport-fm.gr

Προς Εμιράτα ο Ντε Βινσέντι!

Στον Ολυμπιακό δεν τον θέλουν κι εκείνος, όπως αναφέρει η Sportday και η στήλη «Τρελός του Χωριού» ετοιμάζεται να αγωνιστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προς Εμιράτα ο Ντε Βινσέντι
Η καριέρα του Τόμας Ντε Βινσέντι δεν θα συνεχιστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Sportday και τη στήλη «Τρελός του Χωριού» ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός το Σάββατο ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με τον ΑΠΟΕΛ στο Κυπριακό πρωτάθλημα, και στη συνέχεια ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ντε Βινσέντι ενημερώθηκε από τον Ολυμπιακό ότι και πάλι δεν υπολογίζεται από τον Μίτσελ για την νέα αγωνιστική σεζόν και αλλά πολύ σύντομα έχει βρει το νέο σταθμό στην καριέρα του.

Αυτός είναι στα Η.Α.Ε. με τον Ολυμπιακό να δέχεται να παραχωρήσει τον παίκτη καθώς δεν τον υπολογίζει αλλά να μην έχει γίνει γνωστό εάν θα λάβει κάποιο αντίτιμο στην περίπτωση που γίνει μεταγραφή. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν το βάζει κάτω ο Στέρλινγκ!

Αποφασισμένος να δώσει μάχη για να κρατήσει την ιδιοκτησία των Κλίπερς και να «αποκρούσει» την προσπάθεια του ΝΒΑ να τον απομακρύνει είναι ο Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Δεν το βάζει κάτω ο Στέρλινγκ
Μια μία επιστολή 32 σελίδων (!) απάντησε ο Ντόναλντ Στέρλινγκ στην κλήση του ΝΒΑ να απολογηθεί για το περίφημο ρατσιστικό του παραλήρημα. Παρά τις φήμες περί του αντιθέτου, ο 80χρονος ιδιοκτήτης των Κλίπερς δεν δείχνει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τον έλεγχο της ομάδας αμαχητί και πλέον όλα θα κριθούν από την ένωση των ιδιοκτητών της λίγκας, που χρειάζεται τα 3/4 των ψήφων για να τον εξαναγκάσει να πουλήσει.

Στην επιστολή του ο Στέρλινγκ αποκαλύπτει ότι είχε προτάσεις για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον για να πουλήσει τους Κλίπερς, αλλά δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα. «Μια έκρηξη απέναντι στην ερωμένη σου, που δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση να δημοσιευτεί, δεν μπορεί να προσβάλλει τους κανόνες του ΝΒΑ», τονίζει αναφερόμενος στη συνομιλία που έφερε στη δημοσιότητα η-μέχρι πρότινος κατά τον ίδιο συνεργάτιδά του-Β. Στιβιάνο. Μάλιστα προσθέτει πως η μαγνητοφώνηση συνομιλίας χωρίς την άδειά του είναι παράνομη. «Δεν είναι δουλειά του ΝΒΑ να επιβλέπει την ηθική σε ένα σπίτι, αλλά στο χώρο του αθλητισμού που το αφορά», επισημαίνει.

Όσο για τις κατηγορίες περί ρατσισμού, ο Στέρλινγκ αναφέρει πως έχει βοηθήσει το ΝΒΑ στην ποικιλομορφία του και ισχυρίζεται πως το πρόστιμο 2,5 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκε μαζί με δια βίου αποκλεισμό είναι πολύ πιο βαριά ποινή από οποιαδήποτε έχει επιβληθεί σε άνθρωπο του πρωταθλήματος. Μάλιστα επικαλείται την τιμωρία του Κόμπι Μπράιαντ με 100.000 ευρώ το 2011 όταν χρησιμοποίησε μια φράση προσβλητική για ομοφυλόφιλους αναφερόμενος σε διαιτητή.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του Ντόναλντ Στέρλινγκ, Σέλι, φερόταν να έχει εξουσιοδοτηθεί από τον ίδιο να βρει προτάσεις για την πώληση των Κλίπερς από τον ίδιο, ωστόσο ο 80χρονος άνδρας πλέον ξεκαθαρίζει πως «… είναι δική μου η ομάδα κι εγώ μόνο θα αποφασίσω αν θέλω να την πουλήσω». Πάντως η Σέλι Στέρλινγκ φέρεται να επιθυμεί να κρατήσει το δικό της μερίδιο μετοχών (που φτάνει το 50%) και θεωρεί άδικο να «πληρώνει» τις αμαρτίες του συζύγου της. Φημολογείται πως ήδη συνεργάζεται με το ΝΒΑ για να αποχωρήσει ο Ντόναλντ Στέρλινγκ από τους Κλίπερς.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο «Κάρα» και η… προτεραιότητα!

Αυξάνονται οι πιθανότητες ο Γιώργος Καραγκούνης να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» έχουν ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός χαφ-εξτρέμ. «Ρυθμιστές» Αμπέντ και Σίλντενφελντ.

Ο «Κάρα» και η… προτεραιότητα
Η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη, η απόκτηση ενός ακραίου χαφ-εξτρέμ και ενός κεντρικού αμυντικού αποτελούν τις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού στον μεταγραφικό σχεδιασμό εν όψει της επόμενης σεζόν.

Πρόθεση του «τριφυλλιού» είναι να μην εξελιχθεί σε σίριαλ η υπόθεση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας και να σημειωθούν άμεσα εξελίξεις, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν αναχωρήσει η «γαλανόλευκη» για το Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι ο Καραγκούνης θα επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και θα κλείσει σε αυτή την καριέρα του.

Παράλληλα, θα γίνουν κινήσεις για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα παίζει στα πλάγια της μεσαίας γραμμής και θα έχει τη δυνατότητα να σκοράρει. Μέχρι στιγμής οι «πράσινοι» έχουν επαφές με κάποιους παίκτες, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να κινηθεί για την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού, αλλά ενδεχομένως αυτό το θέμα να εξαρτάται από τις εξελίξεις στην υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Δηλαδή, αν ο Κροάτης μείνει, τότε οι ιθύνοντες του συλλόγου θα αναζητήσουν έναν μόνο αμυντικό, ο οποίος θα είναι περισσότερο εναλλακτική λύση.

Αν όμως, δεν μείνει ο Σίλντενφελντ, τότε θα γίνει προσπάθεια για ακόμη έναν στόπερ που θα κάνει τη διαφορά. Ρόλο στα μεταγραφικά θα παίξει και η υπόθεση του Αμπέντ, καθώς αν δεν μείνει μεταξύ των υποψηφίων είναι ο Αμπρόουζ που φέτος έπαιξε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Όσον αφορά τώρα τον Ζόρντι Μπάις, ο Ολλανδός μέσος που μένει ελεύθερος από την Μπρέντα, φαίνεται πως έχει προταθεί στους «πράσινους», οι οποίοι αυτή τη στιγμή τον έχουν σταντ-μπάι και συζητούν με άλλους παίκτες πρώτα.
Πηγή: sport-fm.gr

Του αρέσει ο Μπεν, αλλά…!

Το προφίλ του Μπεν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν θέσει στον ΠΑΟΚ για παίκτες που μπορούν να ενισχύσουν την επίθεση, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μπουν σε… πλειστηριασμούς.

Του αρέσει ο Μπεν, αλλά…
Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ήταν και ο Μπεν Μοχάμεντ.

Ο Γάλλος επιθετικός κατάφερε να πετύχει 15 γκολ σε 34 παιχνίδια με τη φανέλα της Βέροιας και, όπως είναι φυσικό, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι και ο ΠΑΟΚ, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους υπευθύνους του σχεδιασμού της ομάδας.

Μάλιστα, ο 24χρονος παίκτης αρέσει στους ιθύνοντες του συλλόγου, όμως δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μπουν σε κανενός είδους πλειστηριασμό για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κικερίδης (άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα), τόνισε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

«Μιλάω με τον εκπρόσωπό του κι υπάρχουν δύο προτάσεις από το Βέλγιο για τον παίκτη, με περισσότερα από 500.000 ευρώ. Από την Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημη πρόταση ούτε από τον ΠΑΟΚ, ούτε από τον Ολυμπιακό. Ο μάνατζέρ του αυτό λέει. Να ξέρετε, όμως, ότι ο Πιερ Ισά του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά τον Μπεν, επειδή ασχολείται με τη γαλλική αγορά».

Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ βρίσκονται εν αναμονή του Ιβάν Σαββίδη για όλα τα αγωνιστικά θέματα.

Συγκεκριμένα, οι μεταγραφικές κινήσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, οι αποδεσμεύσεις παικτών και κάποια άλλα θέματα θα συζητηθούν με την άφιξη του μεγαλομετόχου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στη συμπρωτεύουσα.Πηγή: sport-fm.gr

Άστραψαν και βρόντηξαν!

Οι Θάντερ με ηγέτη τον Ράσελ Γουέστμπρουκ που πέτυχε 40άρα νίκησαν τους Σπερς εύκολα με 105-92 και ισοφάρισαν σε 2-2 τους τελικούς της Δύσης.

Άστραψαν και βρόντηξαν
Αν και όλοι είχαν ξεγραμμένη τη Θάντερ μετά τις δύο βαριές ήττες από τους Σπερς στο Τέξας, εκείνη είναι εδώ! Με ηγέτη τον Ράσελ Γουέστμπρουκ που είχε 40 πόντους (τρεις κάτω από το ρεκόρ του στα play offs) και 10 ασίστ, αλλά και στο… πλευρό του τον Κέβιν Ντουράντ που σταμάτησε στους 31 (κάνοντας ρεκόρ στη σειρά και μάλιστα με 11/22), η ομάδα του Σκοτ Μπρουκς νίκησε εύκολα τους Σπερς με 105-92 στην Οκλαχόμα κι έφερε τη σειρά των τελικών της Δύσης στα ίσα, 2-2.

Τα «σπιρούνια», που είχαν πρώτους σκόρερ τους Τόνι Πάρκερ και Μπορίς Ντιαό με 14 πόντους, κινδυνεύουν να ζήσουν σε deja vu ό,τι συνέβη προ διετίας, όταν είχαν πάρει τα δύο πρώτα ματς απέναντι στη Θάντερ, αλλά τελικά οι αντίπαλοί τους γέλασαν τελευταίοι. Ο Τιμ Ντάνκαν και ο Μάνου Τζινόμπιλι έμειναν στους 9 και 5 πόντους αντίστοιχα.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων τα ξημερώματα της Παρασκευής (4:00) στο Τέξας.

Δωδεκάλεπτα: 26-20, 58-43, 83-67, 105-92.

Θάντερ (Μπρουκς): Γουέστμπρουκ 40 (10 ασίστ, 5 ριμπ., 5 κλεψ.), Ντουράντ 31 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ιμπάκα 9 (8 ριμπ.), Λαμπ 7, Άνταμς 4 (6 ριμπ.), Μπάτλερ 4, Τζάκσον 3, Φίσερ 3, Πέρκινς 2 (10 ριμπ.), Τζόουνς 2, Κόλισον.

Σπερς (Πόποβιτς): Ντιαό 14 (10 ριμπ.), Πάρκερ 14, Τζόζεφ 11, Λέοναρντ 10 (5 ριμπ.), Ντάνκαν 9 (6 ριμπ.), Μπόνερ 8, Μπελινέλι 7 (5 ριμπ.), Τζινόμπιλι 5, Μιλς 4, Σπλίτερ 3, Γκριν 3, Μπέινς 2, Έιρς 2.
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται πρόταση για Μανωλά!

Δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, ο οποίος φέρεται να απασχολεί και την Ίντερ! Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση του διεθνούς στόπερ.

Έρχεται πρόταση για Μανωλά
Εκτός από τις επαφές που έχουν στον Ολυμπιακό για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ… παίζει και το ενδεχόμενο να φτάσει πρόταση για την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ανοιχτή από το χειμώνα, όταν η Νάπολι είχε κάνει κρούση στους Πειραιώτες με πρόταση 8 εκατ. ευρώ για τον διεθνή στόπερ.

Από τότε, όμως, αρκετές ομάδες φέρονται να ενδιαφέρονται για τον 23χρονο παίκτη.

Στην Πορτογαλία συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που αφορούν το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Μανωλά, το οποίο συνδέεται με την διαφαινόμενη πώληση του Γκαράι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο πορτογαλικός Τύπος αναφέρει ότι οι «αετοί» θα κάνουν μία προσφορά που θα ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ, όμως δεν θα φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ που θα ήθελαν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Μάλιστα, οι Πειραιώτες εκτιμούν ότι ο αν ο διεθνής στόπερ παίξει στο Μουντιάλ, τότε είναι αρκετά πιθανό να ανέβουν ακόμα περισσότερο οι «μετοχές» του και αυτό θα επηρεάσει και την τιμή με την οποία θα τον πουλήσει σε σύλλογο του εξωτερικού.

Μάλιστα, στην Πορτογαλία συνδυάζουν το ενδιαφέρον της Μπενφίκα με το φιλικό που δίνει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην εθνική τους ομάδα το ερχόμενο Σάββατο στη Λισαβόνα.

Όσον αφορά τώρα τις φήμες που θέλουν την Ίντερ να έχει στείλει άνθρωπό της στην Αθήνα διαψεύδονται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πρόταση 5 εκατ. ευρώ από τους «νερατζούρι». Δύσκολα, όμως, ο Ολυμπιακός θα απαντούσε θετικά σε ένα τέτοιο ποσό. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για δίδυμο «Παπ»-Λάζοβιτς!

Επανέρχεται δυνατά για την ΑΕΚ στο προσκήνιο η περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, εφόσον ο διεθνής φορ μείνει (και τυπικά) ελεύθερος από τον Ατρόμητο. «Κοντά στην ΑΕΚ ο Λάζοβιτς», γράφουν οι Σέρβοι.

Πάει για δίδυμο «Παπ»-Λάζοβιτς
Έτοιμη να ενισχύσει αισθητά την επίθεσή της παρουσιάζεται η ΑΕΚ!

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της «Ένωση» εξετάζουν… ζεστά την περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, η οποία έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά το επικείμενο «διαζύγιο» του διεθνούς επιθετικού με τον Ατρόμητο.

Το ενδιαφέρον του «Δικεφάλου» δεν προέκυψε τώρα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε μιλήσει με τον 33χρονο παίκτη το περασμένο καλοκαίρι, όμως τότε είχε απαντήσει (ευγενικά) αρνητικά στην πρόταση που είχε δεχθεί από τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου.

Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει αρκετά και η εξέλιξη που σημειώθηκε ανάμεσα στον Παπαδόπουλο, με τον οποίο έχει υπάρξει νέα επαφή από πλευράς ΑΕΚ και εκείνος δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους «κιτρινόμαυρους».

Από τη στιγμή που μείνει και τυπικά ελεύθερος ο έμπειρος φορ από τον Ατρόμητο, τότε θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

«Ο Λάζοβιτς κοντά στην ΑΕΚ»

Την ίδια ώρα, στη Σερβία υπάρχουν νέα δημοσιεύματα που αφορούν τον Ντάνκο Λάζοβιτς και την ΑΕΚ. Ο Σέρβος επιθετικός παραμένει ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο της «Ένωσης» και οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με τη διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές – όπως είχε γίνει γνωστό – να μην είναι μεγάλη.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Ντάνκο Λάζοβιτς να κάνει χρήση της οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιο που υπέγραψε τον περασμένο χειμώνα και να φύγει από την Παρτίζαν μετά από λίγους μήνες για την ΑΕΚ», έγραψε η ιστοσελίδα «rtvbn.com».

Τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει διπλή ενίσχυση για τη συγκεκριμένη θέση. Τα ονόματα του Κοροβέση, αλλά και του Νούνο Πίντο, παραμένουν στο προσκήνιο, αλλά πριν από αυτούς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Πηγή: sport-fm.gr

Η Ιταλία «βγάζει» προπονητή!!

Διαδοχικά ραντεβού με τους Κλαούντιο Ρανιέρι, Μάρκο Ταρντέλι και τον μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα για τον πελάτη του, Μάρτιν Γιολ θα έχει την Πέμπτη (29/05) στην Ιταλία ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Η Ιταλία «βγάζει» προπονητή
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που ήταν προγραμματισμένο την Παρασκευή αναβλήθηκε ωστόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναχωρεί σήμερα με προορισμό την Ιταλία προκειμένου να συναντηθεί με τους υποψήφιους προπονητές για τον πάγκο της Εθνικής.

Πρώτος στόχος, πλέον, είναι ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Και βέβαια, η πιο δύσκολη περίπτωση για την «γαλανόλευκη». Πιθανότατα, ο Ιταλός τεχνικός να είναι το τελευταίο ηχηρό όνομα που προτάθηκε στην ΕΠΟ και ως εκ τούτου θα γίνει προσπάθεια να ρίξει το κασέ του (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες, στην Μονακό αμειβόταν με 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο). Ο μάνατζερ που έχει μεσολαβήσει επικοινώνησε εκ νέου με την ηγεσία της ομοσπονδίας για να φιξαριστεί η συνάντηση επί ιταλικού εδάφους.

Ο πρώην προπονητής της Μονακό θα αναλύσει την αγωνιστική φιλοσοφία του και θα συζητήσει με τον Γιώργο Σαρρή σχετικά με το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας. Εφόσον, οι απαιτήσεις του Κλαούντιο Ρανιέρι κυμανθούν στα πλαίσια που έχει θέσει η ΕΠΟ, δηλαδή μάξιμουμ ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ τότε η υπόθεση θα προχωρήσει. Ρεαλιστικά, μιλώντας, η περίπτωση του Κλαούντιο Ρανιέρι είναι πολύ δύσκολο να έχει αίσιο τέλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ…

Το δεύτερο τετ α τετ του προέδρου της ομοσπονδίας είναι προγραμματισμένο με τον γνωστό ατζέντη, Μίνο Ραϊόλα ούτως ώστε να γίνει η τελική επαφή για τον Μάρτιν Γιολ. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει κατεβάσει τις πάγιες αποδοχές του στα 650.000 ευρώ από το 1 εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά και στην πραγματικότητα υπάρχει καταρχήν συμφωνία μαζί του.

Προφορική συμφωνία έχει συνάψει εδώ και καιρό, η ομοσπονδία με τον Μάρκο Ταρντέλι, ο οποίος περιμένει στο… ακουστικό του για να αναλάβει την Εθνική. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής θα κλείσει τη σειρά των προγραμματισμένων συναντήσεων, μιλώντας με τον Ιταλό προπονητή που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν συνεργάτης του Τζιοβάνι Τραπατόνι στην Ιρλανδία.

Πάντα στα υπόψη υπάρχει ο Σα Πίντο, ο οποίος έχει μιλήσει με την ηγεσία της ομοσπονδίας και τα έχει βρει στο οικονομικό, δείχνοντας μεγάλη διάθεση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης». Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ έχει συμφωνήσει στα 300.000 ευρώ ετησίως για διετές συμβόλαιο με αβαντάζ ότι εκτός από μια προσιτή οικονομικά λύση, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόστιμο σε Τζορτζ για τη… γκρίνια!

Με πρόστιμο 25.000 δολαρίων τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ ο Πολ Τζορτζ για τα παράπονα που εξέφρασε για τη διαιτησία μετά την τρίτη ήττα των Πέισερς από το Μαϊάμι.

Πρόστιμο σε Τζορτζ για τη… γκρίνια
Ακριβά θα πληρώσει ο Πολ Τζορτζ τα παράπονα που εξέφρασε για τη διαιτησία μετά την τρίτη ήττα των Πέισερς από το Μαϊάμι. Το ΝΒΑ τιμώρησε τον φόργουορντ της Ιντιάνα με 25.000 δολάρια.

Ο Τζορτζ έκανε λόγο για προστασία των πρωταθλητών από τη διαιτησία και διαφορετικά κριτήρια στον καταλογισμό των φάουλ. «Κέρδισαν το παιχνίδι από τις βολές. Απλώς πήγαν στη γραμμή περισσότερες φορές από μας. Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι, αλλά εκείνοι εκτέλεσαν 30 βολές κι αυτό τους έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα», είχε δηλώσει μετά τον αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Προσφυγή στο CAS ο Πάουελ!

Στο CAS προσέφυγε ο Ασάφα Πάουελ, ώστε να μειωθεί η ποινή των 18 μηνών που του έχει επιβληθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Προσφυγή στο CAS ο Πάουελ
Ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα, το περυσινό καλοκαίρι βρέθηκε «θετικός» σε οξυλοφρίνη και ζητά από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης να μειωθεί η ποινή του σε τρεις μήνες, λόγω της φύσης του αδικήματος.

Ο 31χρονος Τζαμαϊκανός, βάσει της αρχικής τιμωρίας, θα μπορεί να επιστρέψει στα κουλουάρ τον Δεκέμβριο του 2014, όμως πλέον ελπίζει ότι θα προλάβει τους Αγώνες Κοινοπολιτείας που θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούλιο στη Γλασκώβη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης του Πάουελ, αν, όμως, μειωθεί η ποινή του, θα έχει προθεσμία μέχρι και τις 6 Ιουνίου, καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής στους Αγώνες Κοινοπολιτείας. Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε Κορέα η Ατλέτικο! (video)

Την πρώτη της μεταγραφή για τη νέα σεζόν έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου Άνχελ Κορέα.

Πήρε Κορέα η Ατλέτικο (video)
Ακόμα... δεν τέλειωσε η σεζόν και η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ήδη την πρώτη της μεταγραφή. Οι «ροχιμπλάνκος» ανακοίνωσαν την απίκτηση του 19χρονου μεσοεπιθετικού Άνχελ Κορέα, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Σαν Λορέντζο.

Το κόστος υπολογίζεται στα 8 εκατ. ευρώ, με την ομάδα του Σιμεόνε να ελπίζει πως θα πετύχει... διάνα, όπως και στο παρελθόν όταν είχε αποκτήσει με ανάλογο τρόπο τον 17χρονο τότε Κουν Αγούερο.

Αν και «μικρός», ο Κορέα μέχρι σήμερα ήταν βασικός και αναντικατάστατος στον αργεντίνικο σύλλογο, με τον οποίο μέσα στη τρέχουσα σεζόν μέτρησε 36 συμμετοχές. Ο παίκτης υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο και απλώς μένει να φανεί αν θα ενσωματωθεί απ’ του χρόνου στους Μαδριλένους ή θα παραμείνει στην πατρίδα του για ακόμα μια περίοδο για να «ψηθεί» περισσότερο για το... ταξίδι στην Ευρώπη.


Πηγή: sport-fm.gr

Το πρωτάθλημα των ρεκόρ!!

«Σκυλίσια Μέρα» με το πρωτάθλημα των ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια χρονιά έγινε; Ήταν 28 Μαϊου 2000 όταν ολοκληρωνόταν το 21ο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Και τα ρεκόρ που έγιναν δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δυο εκείνη τη σεζόν. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας αλλάξει τρεις προπονητές στην ίδια αγωνιστική περίοδο.
Επίσης, ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα επαγγελματικά πρωταθλήματα για δεύτερη φορά.
Τα 42 γκολ που σημειώθηκαν την τελευταία αγωνιστική ισοφάρισαν το ρεκόρ της 10ης αγωνιστικής το 1997-98, ενώ τα 885 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα ήταν ρεκόρ όλων των εποχών.
Ρεκόρ συγκομιδής Α’ Εθνικής είχε κάνει εκείνη τη χρονιά με 30 νίκες ο Ολυμπιακός, όπως και ρεκόρ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με 92 β., αλλά και ο Παναθηναϊκός στον τομέα της παραγωγικότητας με τα 92 γκολ που πέτυχε.
Για πρώτη φορά, τέλος, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος παίκτης του ΠΑΟΚ (Ναλιτζής με 24 γκολ), ενώ μόνο οι Γκόμεζ, Κυζερίδης και Μπρούστερ κατάφεραν να σκοράρουν με κάθε δυνατό τρόπο (σουτ, κεφαλιά, φάουλ και πέναλτι).
Πηγή: sportdog.gr

MLS: «Χ» με Ανρί για Ρεντ Μπουλς! (videos)

Από ένα γκολ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων πέτυχαν οι Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι και Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς στο μεταξύ του 1-1 για το πρωτάθλημα του MLS.
Το σκορ άνοιξε στο 9ο λεπτό υπέρ των γηπεδούχων με ωραίο σουτ του Τόνι, πρώην αμυντικού της ισπανικής Θέλτα, αλλά η Σπόρτινγκ δεν μπόρεσε να «χτίσει» επί του γρήγορου 1-0. Αντίθετα, η εμπειρία του Τιερί Ανρί ωφέλησε για μία ακόμα φορά τους Νεοϋορκέζους, καθώς έπειτα από κούρσα στο κέντρο του γηπέδου ο Γάλλος στράικερ βρήκε τον Μπράντλεϊ Ράιτ-Φίλιπς, ο οποίος επέδειξε ψυχραιμία και ισοφάρισε σε 1-1 στο 50ό λεπτό.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
12
23
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
13
19
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
12
18
Χιούστον Ντάιναμο
14
17
Κολόμπους Κρου
12
16
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
14
15
Τορόντο
9
13
Σικάγο Φάιρ
11
12
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
14
11
Μόντρεαλ Ίμπακτ
11
7
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
13
26
Ρέαλ Σολτ Λέικ
12
24
Κολοράντο Ράπιντς
12
18
Ντάλας
14
18
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
11
17
Λος Άντζελες Γκάλαξι
10
15
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
11
13
Πόρτλαντ Τίμπερς
12
13
Σίβας ΗΠΑ
11
10
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.






Πηγή: onsports.gr

Αντσελότι ή Μουρίνιο;

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος βάζει στη ζυγαριά τους δύο προπονητές, προσπαθώντας να συγκρίνει τα υπέρ και τα κατά το καθενός.
Ο ένας είναι ο απόλυτος σταρ και ο άλλος αθόρυβος εργάτης. Ο ένας θέλει να τραβάει μονίμως πάνω του την προσοχή και ο άλλος αποφεύγει τα φλας όπως... ο διάολος το λιβάνι. Αδιαμφισβήτητα όμως πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους (ίσως και τους ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ) προπονητές του πλανήτη.
Το προηγούμενο Σάββατο ο Αντσελότι προσπέρασε τον Μουρίνιο στις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έφτασε τις τρεις, αφήνοντας πίσω του τον πορτογάλο με δύο. Είναι όμως μόνο αυτά τα νούμερα η μεταξύ τους διαφορά; Μάλλον όχι, αφού κυρίως διαφέρουν στο χαρακτήρα, στη διαχείριση του ρόστερ και στις σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές τους.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ένας από τους πιο εγωκεντρικούς ανθρώπους του πλανήτη. Θέλει τα πάντα να είναι γύρω και κυρίως κάτω από αυτόν. Ακόμη και η ίδια η ομάδα πολλές φορές. Γι’αυτό και κάποιος ή τον λατρεύει ή τον μισεί. Έτσι και οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν παραδείγματα παικτών που... ζουν για τον Special One, δίνουν τα πάντα για εκείνον και περιμένουν ένα νεύμα του για να κάνουν ό,τι τους υποδείξει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που μετά από μια σεζόν μαζί του, δε θέλουν ούτε να τον βλέπουν.
Αντίθετα, ο Κάρλο Αντσελότι δεν προκαλεί τέτοια ακραία συναισθήματα λατρείας ή μίσους. Συνήθως διατηρεί καλή σχέση με όλους τους παίκτες του, χωρίς να έρχεται ιδιαίτερα κοντά με κανέναν, αλλά ούτε και να είναι απόμακρος. Ο ιταλός δε θέλει οι παίκτες του να παίζουν για εκείνον, θέλει να παίζουν για την ομάδα και - ενίοτε τους επιτρέπει να παίζουν - για τους εαυτούς τους.
Δεν ξέρω αν στην Αγγλία οι φίλοι της Λίβερπουλ θέλουν να πικάρουν τον «εχθρό» τους Μουρίνιο, λέγοντας πως η καλύτερη Τσέλσι της τελευταίας δεκαετίας ήταν η ομάδα του Αντσελότι τη σεζόν 2009-10 και όχι κάποια από τις ομάδες του Special One, όμως στην Ισπανία και τη Ρεάλ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα. Δεν είναι μόνο ότι ο Αντσελότι πήρε από την πρώτη του χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Μουρίνιο έφτασε τρεις φορές στον ημιτελικό και αποκλείστηκε σε όλες τις περιπτώσεις. Το θέμα έχει να κάνει κυρίως με τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.
Παίκτες όπως ο Μόντριτς ή ο Μπενζεμά βρήκαν τον εαυτό τους φέτος, όμως το μεγαλύτερο παράδειγμα ήταν η περίπτωση του Ίκερ Κασίγιας. Πέρσι ο Μουρίνιο έστειλε στον πάγκο το μεγάλο αρχηγό, προκαλώντας αντιδράσεις στο Μπερναμπέου. Τη φετινή σεζόν ο Αντσελότι έκανε σχεδόν το ίδιο, όμως άπαντες ήταν ευχαριστημένοι. Γιατί είχε τον Κασίγιας αναπληρωματικό στο πρωτάθλημα και βασικό στο Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο. Κάποιοι τον είπαν «δημοσιοσχετίστα», όμως εκ του αποτελέσματος μάλλον αποδείχθηκε... μεγάλος μάγκας!
Ζοζέ ή Κάρλο τελικά; Ιδού η απορία.
Πηγή: gazzetta.gr

Να, τι έχει αλλάξει για Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για των φρονίμων τα παιδιά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (ακολουθεί και ο ΠΑΟΚ) που σχεδιάζουν νωρίτερα το μέλλον τους, κινούνται βάσει σχεδίου, βάζοντας το τρένο τους πάνω στις ευρωπαϊκές ράγες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.
Είναι μεγάλα τα κέρδη, αλλά είναι και κάτι που μας κάνει αισιόδοξους: ότι θα δούμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα από τις ομάδες μας. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Τη λαϊκή αυτή ρήση ή γνωμικό ακολουθούν οι μεγάλοι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, αλλά και άλλες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους για το παρόν και το μέλλον.
     Αν δεν κοιτάξετε το θέμα επιδερμικά, θα δείτε ότι αυτό το μοτίβο ακολουθούν εδώ και χρόνια οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι παρενθέσεις, που οφείλονται περισσότερο σε επιδειξίες πλούτου και δύναμης από τις διοικήσεις. Ακόμη όμως και τα μεγάλα πορτοφόλια στην Ευρώπη, δεν επιθυμούν να σκορπάνε χρήματα δίχως αποτελέσματα, συνεπώς ο δρόμος είναι ένας: σωστός σχεδιασμός σε συνδυασμό με το γνωμικό του αρχαίου Έλληνα ιστορικού Πλούταρχου «μηδέν της τύχης, αλλά πάντας της ευβουλίας και της προνοίας». Συμπερασματικά, τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά όλα από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα.
      Ασφαλώς και υπάρχει η τύχη στο ποδόσφαιρο, αλλά μέσα σε έναν αγώνα. Όταν μία ομάδα σχεδιάζει το παρόν και το μέλλον της, όλα είναι θέμα μυαλού, σωστής διαχείρισης, συνεργασίας με τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να δεις τι φταίει, που πονάει πραγματικά η ομάδα, τι ποδοσφαιριστές μπορείς να βρεις με το κατάλληλο μπάτζετ και διάφοροι άλλοι παράμετροι. Είναι ακόμη μονόδρομος στην περίπτωση μείωσης του μπάτζετ, αφού μόνον έτσι θα καταφέρεις να ισορροπήσεις κάπως τα πράγματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Παναιτωλικός που θα ρίξει κατά 20% το μπάτζετ του, φεύγουν σημαντικοί παίκτες, αλλά ποντάρει στο σωστό σχεδιασμό και την οργάνωση. Ίδωμεν.
      Αν γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στον Ολυμπιακό παρέμεινε ο ίδιος προπονητής (Μίτσελ), οι άνθρωποι που έχουν λόγο στις μεταγραφές και το επιτελείο είναι το ίδιο και ο σχεδιασμός της ομάδας του 2014-15 έχει αρχίσει από… πέρυσι, όσο κι αν σας φαίνεται πρόωρο! Ο Μίτσελ ξέρει και την ελληνική πραγματικότητα πλέον, ενώ το ισπανικό πλαίσιο στο οποίο δουλεύει ο Ολυμπιακός υπάρχει εδώ και χρόνια (Βαλβέρδε), έστω κι αν ο κάθε προπονητής έχει διαφορές με τον άλλον.
      Και μάλιστα, όχι μόνο υπάρχει ένας  ποδοσφαιριστής σε κάθε θέση στη μεταγραφική λίστα, αλλά περισσότεροι, σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά ή αλλάξουν κάποια δεδομένα. Οι κινήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο περισσότερο αποδυνάμωσαν την ομάδα, ωστόσο έμεινε μεγάλο κέρδος στο ταμείο από την πώληση του Μήτρογλου.
      Στον Παναθηναϊκό ευτύχησαν να κάνουν διάνα στις μεταγραφές την περσινή περίοδο και η καλή πορεία κράτησε όλο το τιμ στη θέση του. Κι εκεί, αν παρατηρήσετε δεν έγιναν σπασμωδικές κινήσεις τον Ιανουάριο, αλλά προχωρούν βάσει σχεδίου. Και ο Μπούρμπος κομμάτι του παζλ είναι, άσχετα αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν είναι παίκτης από το πάνω ράφι. Μήπως πέρυσι ήξερε κανείς στην Ελλάδα τον Νάνο; Ή θέλετε να θυμηθώ τι είχε γίνει όταν στο πρώτο του φιλικό είχε κάνει λάθος που κόστισε στην ομάδα και τα συμπεράσματα είχαν ήδη βγει από κάποιους  που προτρέχουν; Στον ΠΑΟ ξέρουν ότι θα πρέπει να προστεθούν στο ρόστερ κι άλλοι ποδοσφαιριστές της ποιότητας του Μπεργκ και του Αμπέιντ, αφού ο πήχυς ανεβαίνει, υπάρχει και η Ευρώπη και αν θέλει να διεδικήσει το πρωτάθλημα, θέλει ποιοτικό βάθος στο ρόστερ. Θα καταφέρει να κάνει καλό οικονομικό κουμάντο; Μην το δένετε πάντως κόμπο για τη μη πώληση του Μπεργκ ή άλλου ποδοσφαιριστή αν έρθει μεγάλη προσφορά. Πιθανόν να αλλάξουν τότε τα δεδομένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αποκτηθούν δύο και τρεις ποιοτικοί παίκτες ανάλογης αξίας. Αυτό θα είναι και το επόμενο στοίχημα του ΠΑΟ μαζί με την ανάδειξη των νέων ποδοσφαιριστών: να βρει κι άλλα λαβράκια και τα λεφτά μίας πώλησης να πιάνουν τόπο. Ο Νταμπίζας έχει κάνει τη λίστα του, αλλά και αρκετά ταξίδια…
       Στον ΠΑΟΚ θεωρώ πως πέταξαν χρήματα τον Ιανουάριο, αφού με εξαίρεση τον Ισραηλινό Νάτχο, που κι αυτός δεν είχε δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Είναι πιο πίσω σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό από τους άλλους, όμως ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα βαδίσει πάνω σε γνώριμα μονοπάτια και σταθερά, έτσι όπως ξέρει να κάνει και έχει δείξει. Σίγουρα θα μπεί τάξη στην ομάδα, όμως μην σας φανεί παράξενο, αν αποχωρήσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν τους περιμένατε, αφού ο Αναστασιάδης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του πάνω στις δικές του αρχές και τα πιστεύω του.
     Αν παρατηρήσατε ο Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι κανείς ποδοσφαιριστής δεν θα αγοράζεται με άλλη τιμή από αυτή που αξίζει. Αυτό μάνι-μάνι σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης πέταξαν λεφτά τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς η ομάδα να είναι ανάλογης αξίας αγωνιστικά! Πιο πολύ βοήθησε ο νεαρός Κουλούρης από άλλους, όπως ο Μάρτενς, ο Μαντούρο και ο Χούσεν .Πέρυσι  είχε πετάξει λεφτά ο Γιάννης Αλαφούζος, σε προπονητή (Φάμπρι) και παίκτες (Καζιγιάμα, Εσπράθα, Κάιπερ κ.α.), ενώ ήταν άκομψος ο τρόπος που είχε λύσει τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών (Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος κ.α.). Ωστόσο, για τον Παναθηναϊκό της επόμενης μέρας ή πιο σωστά της επόμενης χρονιάς, αποδείχτηκε ότι αυτή η ανανέωση ήταν επιβεβλημένη, ενώ ακόμη κι εκεί έπαιξε ρόλο ότι ο Αλαφούζος με τον Αναστασίου σχεδίασαν τον ΠΑΟ της επόμενης χρονιάς και του μέλλοντος, διαλύοντας τα χάρτινα… κάστρα του Ισπανού Φάμπρι.
Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Απαισιόδοξοι οι γιατροί για Φαλκάο!

Η «El Heraldo» ζήτησε την άποψη τριών ορθοπεδικών για τον Φαλκάο και όλοι ήταν σίγουροι οτι δεν θα είναι έτοιμος για το Μουντιάλ. Όσο πλησιάζει η 2η μέρα του Ιουνίου που οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν την τελική 23άδα τους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο ανεβαίνει η αγωνία στο «στρατόπεδο» της Κολομβίας σχετικά με την συμμετοχή ή όχι του Ρανταμέλ Φαλκάο.
Ο «El Tigre» μπορεί να βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες με την υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο η κατάσταση του είναι ακόμη ρευστή. Ο Ζοσέ Πέκερμαν πάντως, πρόσφατα δήλωσε πως θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά τί θα γίνει.
Η «El Heraldo» προσπαθώντας να προβλέπει την τελική απόφαση, ζήτησε την άποψη τριών ορθοπεδικών, με τις απόψεις τους να συμπίπτουν, καθώς κανείς τους δεν πιστεύει οτι ο επιθετικός της Μονακό θα είναι έτοιμος για την Βραζιλία.
Γκουίντο Πουγκλίσε Κασαλίνς: «Έκανε την επέμβαση πριν από 4 μήνες και ο λογικός χρόνος της αποθεραπείας του εκτιμάται μεταξύ 6 και 8 μηνών. Το γόνατό του δεν είναι δυνατό. Μπορεί να παίξει 20 ή 30 λεπτά, αλλά είμαι σίγουρος οτι δεν μπορεί να αγωνιστεί σε όλο το 90λεπτο».
Τζάμπα Ορλάντο Γκαλίντο: «Οι μελέτες έχουν δείξει οτι ένας ασθενής αποθεραπεύεται πλήρως μετά από 6 μήνες. Μπορεί να περπατάει κανονικά, να σκύβει χωρίς ενοχλήσεις, αλλά για ένα άθλημα... επαφής όπως είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι έτοιμος».
Κάρλος Νταβίντ Σαμπάγκ Νάντερ: «Από τη στιγμή που τραυματίστηκε θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από την αποστολή της Κολομβίας, για δύο λόγους... Πρώτον γιατί το διάστημα των 4-5 μηνών που έχουν μεσολαβήσει από τότε, δεν είναι αρκετό για να αποθεραπευτεί το σώμα του. Δεύτερον, επειδή ο καλύτερος επιθετικός της Κολομβίας πρέπει να είναι 100% έτοιμος».Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Βραζιλία φουλ για κούπα!!

Δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ και η Βραζιλία είναι έτοιμη να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί! Αμυνα, Σκολάρι και... ενέργεια αποτελούν εγγύηση για μια εξαιρετική πορεία. 
Θα γίνει η Βραζιλία η 7η ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά την κούπα στη χώρα της; Δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα και η Σελεσάο παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι παρουσιάζει μέχρι στιγμής ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, πειθαρχημένο σύνολο, ικανό να φτάσει μέχρι τέλους. Σε αυτά, αν προσθέσουμε και τη στήριξη του κόσμου, τότε ο Νεϊμάρ και η παρέα του μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η σφραγίδα του Σκολάρι!
Τι και αν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μόλις 18 μήνες, ο Βραζιλιάνος έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στη νέα Εθνική. Το στοίχημα που είχε βάλει η Ομοσπονδία για τη δημιουργία ενός δυναμικού συνόλου δείχνει να πηγαίνει καλά, αλλά όλα θα κριθούν στο τέλος. Τι και αν η Βραζιλία έχει πάρει μέρος μόλις σε μια σοβαρή διοργάνωση, σε αυτή του Συνομοσπονδιών, έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια εξαιρετική ομάδα ικανή να κάνει τη διαφορά. Αλλωστε, είναι ο μοναδικός τεχνικός που έχει καταφέρει να βρει την ενδεκάδα και να κάνει πολύ δυνατό το 4-2-3-1.
Σούπερ άμυνα! 
Τη δεδομένη στιγμή η άμυνά της είναι ίσως η πιο δυνατή της διοργάνωσης, μαζί με αυτή της Ισπανίας. Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με τον δεύτερο να μπαίνει δυνατά στη διοργάνωση, μιας έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στον πλανήτη με τη μεταγραφή του στην Παρί. Παράλληλα, τα δυο μπακ της, είναι από τα πιο ποιοτικά στη διοργάνωση, Αλβες και Μαρσέλο αν συνεχίσουν τις φετινές εμφανίσεις θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση.

Τριπλέτα που... σκοτώνει!
Ο Νεϊμάρ μεταμορφώνεται με τη Βραζιλία και είναι έτοιμος να πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του. Μαζί με τους Χουλκ και Φρεντ δημιουργούν «τρελή» τριπλέτα, παίκτες που γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και ο Σκολάρει ξέρει πως θα του φέρουν γκολ, πολλά γκολ... Η εμπειρία του Φρεντ και το ένστικτό του μέσα στην περιοχή αφήνουν πολλές υποσχέσεις, ενώ και ο Χουλκ θέλει να δώσει απαντήσεις. 

Ταχύτητα και δύναμη!
Σε αυτή τη Βραζιλία τα μηχανάκια είναι πολλά και ο άξονάς της μπορεί να καταπιεί πολλά χιλιόμετρα. Παουλίνιο, Γκουστάβο, Ραμίρες και Οσκαρ (τέσσερις για τρεις θέσεις) τρέχουν αδιάκοπα, κόβουν, κλέβουν μοιράζουν έχοντας δημιουργήσει μια ραχοκοκαλιά πολλά υποσχόμενη. Η δύναμη είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό της φετινής Βραζιλίας, η οποία έδειξε στα φιλικά πως έχει μπει στο καλούπι που θέλει ο Σκολάρι!
Αντέχει την πίεση!
Ο κόσμος θα είναι δίπλα της, η στήριξη τεράστια, ενώ η Ομοσπονδία έχει κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Μέχρι και υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο (κόστισε 15 εκατ. δολάρια) κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της ομάδας. Ωστόσο, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Σελεσάο είναι σε θέση να αντέξουν την πίεση που υπάρχει, μπορούν να σηκώσουν το βάρος του φαβορί και η προσωπικότητά τους αποτελεί εγγύηση για μια εξαιρετική πορεία. Πειθαρχία, ενθουσιασμός και δίψα για επιτυχία είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Σκολάρι.

Πηγή: gazzetta.gr

Μεταγραφές ομάδας και παίκτες με κίνητρο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την λογική του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού είναι σε εξέλιξη και το πλάνο λέει, ότι φέτος θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο γρήγορα στην διάθεση του Αναστασίου οι νέοι παίκτες, αφού υπάρχουν οι υποχρεώσεις για τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Τα ονόματα των παικτών, που θα έρθουν φέτος στην ομάδα θα τα μάθουμε αργά, η γρήγορα. Σύμφωνα, όμως, με αυτά, που έχουν δηλώσει επίσημα οι άνθρωποι της ομάδας το προφίλ των παικτών, που θα έρθουν είναι το εξής:
Παίκτες, που θα παίζουν για την ομάδα και όχι για το εαυτό τους, παίκτες, που θα έρθουν με λαχτάρα στον Παναθηναϊκό , για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα τους, παίκτες, που θα μπαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Και φυσικά παίκτες με συγκεκριμένο μπάτζετ στο συμβόλαιο, αφού ο Παναθηναϊκός και φέτος ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει, διότι τα χρέη ακόμα τα πληρώνει και εξασφαλισμένα έσοδα δεν έχει ούτε από το τσάμπιονς λιγκ, ούτε από το Europa League.
Υπάρχουν προϋποθέσεις, για να μπει στους ομίλους αλλά ΔΕΝ έχει μπει. Εκτός όλων των άλλων, όμως, η ομάδα που χτίζεται από πέρυσι το καλοκαίρι μεγαλώνει με την νοοτροπία «τα δίνω όλα στο γήπεδο και παίζω για την ομάδα μου». Με αυτή την έννοια καταλαβαίνω την παγωμάρα φίλων του Παναθηναϊκού μόλις έμαθαν , ότι έχει κλείσει ο Μπούρμπος, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω και την επιλογή των Νταμπίζα, Αναστασίου , που λένε , ότι ο συγκεκριμένος παίκτης προέρχεται από μία χρονιά με πολύ καλή απόδοση στην θέση του δεξιού μπακ και θέλει όσο τίποτα άλλο να πετύχει στον Παναθηναϊκό και να αποδείξει ότι δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά, όπως αρκετοί λένε επειδή είναι 31 ετών .
Και έρχεται για να παίξει για την ομάδα. Και ακόμα εισπράττει 90.000 ευρώ τον χρόνο, χρήματα που είναι το ταβάνι του Παναθηναϊκού για την θέση του δεξιού μπακ. Είμαι βέβαιος, ότι και για κάποιες άλλες μεταγραφές , θα υπάρξει ανάλογη γκρίνια και μουρμούρα, αλλά το ίδιο ζήσαμε και πέρυσι. Με τον αμυντικό της Πομφεραντίνα , ομάδας ΒΈθνικής, που ήρθε μέσα στην αμφισβήτηση και με σχόλια του στιλ «που τον βρήκανε αυτό τον Νάνο; Αν ήταν καλός τόσα χρόνια, γιατί δεν έχει παίξει στην Α'Εθνική της Ισπανίας;».
Και στο τέλος της σεζόν να λένε, όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ότι «τέτοιο μπακ στην ομάδα είχαμε να δούμε χρόνια». Θα έρθει κάποιος και θα μου πει: «Ρε Τάσο τον Νάνο δεν τον είχαμε δει να παίζει, τον Μπούρμπο τον έχουμε δει, πόσο καλύτερα να παίξει;» Η απάντησή μου σε αυτό είναι η εξής. Ο κάθε παίκτης μπορεί να έχει διαφορετική απόδοση, ανάλογα με την ομάδα, που παίζει και ανάλογα με την χημεία, που έχει σε κάθε ομάδα και πόσο τον πιστεύει ο προπονητής. Θέλετε ένα παράδειγμα εντός συνόρων; Θυμηθείτε τον Κουτρουμπή της ΑΕΚ και τον Κουτρουμπή του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο.
Η μέρα με τη νύχτα. Για αυτό πάντα , για μένα, οι μεταγραφές κρίνονται ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο και όχι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα σχόλια των αναγνωστών στα σάιτ. Και στο κάτω-κάτω μετά τις πετυχημένες -ως επί το πλείστον- επιλογές στις μεταγραφές, που έκαναν ο Νταμπίζας και ο Αναστασίου την περασμένη χρονιά δικαιούνται πριν κρίνουμε κάποιον που επιλέγουν και φέρνουν στην ομάδα , να τον δούμε στο γήπεδο.
Πηγή: gazzetta.gr

Τα ταλέντα της σεζόν στην Premier League!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης παρουσιάζει το top 5 ταλέντων, που έκαναν φέτος το ντεμπούτο τους στην Premier League.
Στο ακριβότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, αυτά που κρίνονται είναι πολλά. Έτσι, οι αγγλικοί σύλλογοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τόσο εύκολα ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Παρόλα αυτά, το ταλέντο υπάρχει, όπως και οι κατάλληλοι προπονητές που θα δώσουν ευκαιρίες. Φέτος, λοιπόν, υπάρχουν παίκτες που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Premier League, ξεχώρισαν και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

*Μην ψάξετε να βρείτε ονόματα, όπως για παράδειγμα εκείνα των Στέρλινγκ (Λίβερπουλ), Σο (Σαουθάμπτον), Γκναμπρί (Άρσεναλ), Μπάρκλεϊ (Έβερτον) και Ντεουλοφέου (Έβερτον), καθώς είχαν κάνει ντεμπούτο σε πρώτη κατηγορία σε προηγούμενες σεζόν.
Ναμπίλ Μπενταλέμπ (Τότεναμ, 24/11/1994)
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Τιμ Σέργουντ αντικατέστησε τον Βίλας Μπόας στον πάγκο της Τότεναμ. Η αλλαγή στο σύστημα και οι τραυματισμοί στη μεσαία γραμμή βρήκαν τον Ναμπίλ Μπενταλέμπ να κάνει ντεμπούτο στην εκτός έδρας νίκη 3-2 επί της Σαουθάμπτον (αλλαγή στη θέση του τραυματία Ντεμπελέ).
Λίγες εβδομάδες μετά είχε εντυπωσιάσει. «Το μονοπάτι για να καταλήξω εδώ ήταν πολύ δύσκολο. Έμεινα ελεύθερος σε νεαρή ηλικία και πολλοί σύλλογοι είχαν τις πόρτες τους κλειστές για μένα. Η Λιλ με άφησε στα 14 μου, την στιγμή που αρχίζεις να ονειρεύεσαι ότι θα γίνεις επαγγελματίας. Ήταν πολύ δύσκολα για μένα και είχα δύο επιλογές. Θα μπορούσα είτε να τα παρατήσω είτε να συνεχίσω να παλεύω για να τους αποδείξω ότι έκαναν λάθος», σχολίασε ο 19χρονος μέσος.
Πέρασε από τις Μουσκρόν, Ντουνκερκέ και Μπέρμιγχαμ, οι οποίες τον απέρριψαν, πριν η Τότεναμ τον δεχθεί στις ακαδημίες της μετά από 2 εβδομάδες δοκιμής, τον Ιανουάριο του 2012. Μόλις έναν χρόνο μετά ήρθε η «απάντησή» του σε εκείνους που δεν τον πίστεψαν. Όταν έχεις μπροστά σου τους Παουλίνιο, Σάντρο, Καπού και Ντεμπελέ τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Μπενταλέμπ, όμως, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.  «Ξέρω ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχω», είπε.
Ο Σέργουντ έπαιξε στα περισσότερα ματς με δύο 6άρια. Ο 19χρονος μέσος ταίριαξε άμεσα. Στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός με την Κρίσταλ Πάλας είχε 120 επαφές με την μπάλα! Προσεκτικός, ταίριαξε απόλυτα στο στυλ του Σέργουντ μοιράζοντας την μπάλα σωστά με ποσοστό επιτυχίας στο 88% κατά μέσο όρο και καλύπτοντας την άμυνα. Ο ρόλος του δεν του επέτρεπε να προωθείται συχνά, όμως απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις με εξαιρετικά μακρινά σουτ.
Κάποια στιγμή μετά από πολύ καλές εμφανίσεις, έμεινε στον πάγκο, όμως ο Σέργουντ εξήγησε την απόφασή του. «Προσπαθώ να τον προστατεύσω. Το ίδιο έκανε και η Γιουνάιτεντ με τον Γιανουζάι», σχολίασε ο – τότε – τεχνικός της Τότεναμ.
Όσο για το… μυστικό του; «Προπονείται κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία του», σχολίασε ο Σέργουντ. Ο Μπενταλέμπ έπαιξε με τις μικρές ομάδες της Γαλλίας, όμως διάλεξε να εκπροσωπήσει την Αλγερία σε επίπεδο Ανδρών. Ο Χαλίλχοτζιτς τον πήρε μαζί του στην προεπιλογή για το Μουντιάλ και όλα δείχνουν ότι ο νεαρός μέσος θα είναι στην τελική προεπιλογή και ένας από τους teenagers στην τελική φάση.
Σαΐντο Μπεραΐνο (Γουέστ Μπρομ, 04/08/1993)
Η σεζόν για την Γουέστ Μπρομ είχε αρκετές αναποδιές και προβλήματα. Είχε και καλά, όμως. Ένα από αυτά ήταν και η εμφάνιση του Σαΐντο Μπεραΐνο, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες. Με το ξεκίνημα της σεζόν ο Κλαρκ του έδωσε την ευκαιρία και ο 20χρονος επιθετικός την τελείωσε στην πρώτη θέση των σκόρερ των Baggies μαζί με τον Σεσενιό (από 5 γκολ).
Το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός ήταν για το Λιγκ Καπ με τη Νιούπορτ, όταν έκανε χατ τρικ (!), ενώ στον επόμενο γύρο με την Άρσεναλ (1-1) ήταν ξανά βασικός και βρήκε ξανά δίχτυα. Λίγες ημέρες αργότερα έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Γουέστ Μπρομ, καθώς σκόραρε στο «Ολντ Τράφορντ» για την μεγάλη νίκη με 2-1, την πρώτη μετά τη σεζόν 1966-67!
Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις συνεχίστηκαν, με τον Μπεραΐνο να παίζει αριστερό εξτρέμ. Φυσικά, το νέο συμβόλαιο ήταν θέμα χρόνου και ήρθε μέχρι το καλοκαίρι του 2017, με τις απολαβές να αυξάνονται παραπάνω από 1.000%!
Όταν ήταν μόλις 10 ετών έφυγε με την μητέρα του από το Μπουρουντί, όπου μαινόταν ο καταστροφικός εμφύλιος, ένας πόλεμος στον οποίο ο πατέρας του έχασε τη ζωή του, βρέθηκε στο Μπέρμιγχαμ και γρήγορα στις ακαδημίες της Γουέστ Μπρομ. Δούλεψε και μετά από δανεισμούς σε Νορθάμπτον, Μπρέντφορντ και Πίτερμπορο βρέθηκε φέτος στην Premier League. «Το ποδόσφαιρο είναι τρελό. Τη μία είσαι άγνωστος και την άλλη στην κορυφή», σχολίασε ο ίδιος, που τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα.
Από δικό του λάθος προήλθε το γκολ της Κάρντιφ, με το οποίο στο τέλος έγινε το τελικό 3-3 και η ένταση στη συνέχεια στα αποδυτήρια, οδήγησε στο δικό του… μαυρισμένο μάτι μετά από το χτύπημα του Μόρισον! «Το πιο σημαντικό ως επαγγελματίας είναι να καταλαβαίνεις όταν έχεις κάνει λάθη και να μαθαίνεις από αυτά. Όταν είσαι 20 ετών είναι λογικό να κάνεις πολλά λάθη. Βδομάδα με βδομάδα, όμως, βελτιώνεται», σχολίασε ο συμπαίκτης του, Όλσον.
Τελικά, οι παίκτες έλυσαν μόνοι τους το θέμα. «Δεν πρόκειται να λάβω δικαστικά μέτρα εναντίον κανενός συμπαίκτη μου», είπε ο Μπεραΐνο. «Έχω εντυπωσιαστεί από τον Μπεραΐνο, που δουλεύει εξαιρετικά κάθε μέρα», είχε σχολιάσει ο Πέπε Μελ, που είχε πάρει τη θέση του Κλαρκ στον πάγκο. Μέχρι το τέλος ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε ακόμη ένα γκολ, με το οποίο η Γουέστ Μπρομ επιβλήθηκε 1-0 της Γουέστ Χαμ και έθεσε τα θεμέλια για την παραμονή.
Ο Μπεραΐνο μοιάζει αρκετά με τον Γουόλκοτ, όμως έχει καλύτερα τελειώματα από ό,τι εκείνος στην ίδια ηλικία. Ταχύτατος, δυνατός, πολύ καλός με την μπάλα και στην πρώτη του σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο έδειξε ότι έχει και το γκολ. Φέτος έπαιξε στα αριστερά, όμως μπορεί να παίξει και στην κορυφή ως δεύτερος επιθετικός.
Αντνάν Γιανουζάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 05/02/1995)
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το καλοκαίρι και κέρδισε αμέσως τον Μόγιες. «Ο Γιανουζάι ακολουθεί στον δρόμο του Ρονάλντο προς την δόξα», έγραψε η Daily Mail. Το επίπεδο των εμφανίσεων του 18χρονου Κοσοβάρου (με βελγικό διαβατήριο και διεθνής πλέον με τους κόκκινους διάβολους), που βγήκε από το... πουθενά, είναι εντυπωσιακό.
Σε αρκετά ματς (επί Μόγιες), μπήκε και άλλαξε την εικόνα της Γιουνάιτεντ. «Κάποια παιδιά είναι χαμένα, όταν προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Με τον Γιανουζάι είναι σαν να λέει ότι έπρεπε να ήταν εδώ από... χθες και όχι από σήμερα», σχολίασε ο Φιλ Νέβιλ.
Η επιβράβευση δεν άργησε να έρθει, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο οι κόκκινοι διάβολοι έσπευσαν να τον «δέσουν» μέχρι το 2018. Μεγάλος δρόμος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Γιουνάιτεντ τον αγόρασε για περίπου 500.000 ευρώ από την Άντερλεχτ μόλις τον Μάρτιο του 2011. Στο ντεμπούτο του ως βασικός τον περασμένο Οκτώβριο σκόραρε δύο φορές στη νίκη 2-1 επί της Σάντερλαντ, κάτι που για τη Γιουνάιτεντ είχε κάνει στο παρελθόν στην Premier League μόνο ο Φαν Νίστελροϊ.
Ο Βίλομτς έκανε τελικά την έκπληξη και τον πήρε μαζί του στο Μουντιάλ, όπου ο Γιανουζάι θα πάρει σε πολύ μικρή ηλικία ασύγκριτες εμπειρίες. Στην Γιουνάιτεντ η παρουσία του Φαν Χάαλ, που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με νεαρούς παίκτες σε όλη την Ευρώπη, είναι καλά νέα για όλους…
Τζον Στόουνς (Έβερτον, 28/05/1994)
Ήταν η τελευταία μεταγραφή του Μόγιες και το τελευταίο του… δώρο στα ζαχαρωτά. Ο Στόουνς αποκάλυψε ότι την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2013 δέχθηκε δύο προσφορές, τις οποίες είχε αποδεχθεί η Μπάρνσλεϊ. Η μία ήταν από την Έβερτον, στην οποία τελικά κόστισε περίπου 4 εκατ. ευρώ, υπογράφοντας μέχρι το καλοκαίρι του 2018, και η άλλη από την Γουίγκαν του Μαρτίνεθ.
Τελικά, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο νεαρός μπακ να συνεργαστεί και να κάνει το ντεμπούτο του στην Premier League υπό τις οδηγίες του τελευταίου…  «Δεν είχα μιλήσει μαζί του (με τον Μαρτίνεθ), όταν απέρριψα την προσφορά της Γουίγκαν», αποκάλυψε ο Στόουνς.
Πήρε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στον πρώτο γύρο, όμως από τον περασμένο Ιανουάριο δίπλα στον Ντιστέν έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις. Ταίριαξε απόλυτα στο προφίλ του κεντρικού αμυντικού του Μαρτίνεθ και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους Άγγλους. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον, η Έβερτον θα του προτείνει νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι και το πιθανότερο είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται στο «Γκούντισον Παρκ».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η φιλοσοφία της Μπάρνσλεϊ τα τελευταία χρόνια είχε αλλάξει και αυτό τον βοήθησε πολύ, μαζί με το γεγονός ότι έπαιξε και δεξί μπακ. Ο Στόουνς μπορεί να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα, να κουβαλήσει την μπάλα, να παίξει γρήγορα. Ότι δεν μπορεί δηλαδή να κάνει το 90% των Άγγλων κεντρικών αμυντικών.
«Είναι εξαιρετικός με την μπάλα και πάντα ψάχνουμε τέτοιους αμυντικούς. Είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία του ως πλάγιος μπακ τον βοήθησε πολύ. Το να μάθεις τη θέση του κεντρικού αμυντικού είναι πρωτίστως θέμα εμπειρίας, όμως είναι απόλαυση να δουλεύεις μαζί του», σχολίασε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προπονητής της U21 της Αγγλίας.
«Ο Τζον έχει δείξει εκπληκτική ωριμότητα. Το στυλ του ως κεντρικός αμυντικός είναι μοναδικό. Για κάποιον τόσο νέο, το να μπορεί να αμύνεται έτσι απέναντι σε παίκτες όπως ο Ρούνεϊ ή ο – τελείως διαφορετικός – Άντι Κάρολ, είναι απίστευτο. Έχει εκπληκτική αντίληψη του παιχνιδιού. Είναι ένα μοντέρνο μπακ και δε θα αποτελέσει μόνο κλειδί για την Έβερτον, αλλά και για το αγγλικό ποδόσφαιρο», είπε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Η σεζόν ήταν τέτοια για τον Στόουνς, που με τον Τζόουνς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ο Ρόι Χόντγκσον τον έβαλε στην stand by λίστα για το Μουντιάλ. Σε περίπτωση που τελικά ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν καταφέρει να δώσει το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο 19χρονος μπακ είναι ο πρώτος επιλαχών.
Κάλουμ Τσέιμπερς (Σαουθάμπτον, 20/01/1995)
Ακόμη μία σεζόν στο «Σεντ Μέρις», ακόμη ένα μεγάλο ταλέντο. Αυτή τη φορά ο Μαουρίσιο Ποκετίνο αποφάσισε να «μοιράσει» τη θέση του δεξιού μπακ ανάμεσα στον Κλάιν και στον 19χρονο Κάλουμ Τσέιμπερς, που έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League τον περασμένο Αύγουστο στο παιχνίδι με την Γουέστ Μπρομ.
Ο νεαρός Άγγλος, αρχηγός της εθνικής U19, είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του λίγες εβδομάδες νωρίτερα μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και μετά τους Σο και Γουόρντ-Πρόουζ, δίπλα στους οποίους έπαιξε για περίπου 10 χρόνια στις ακαδημίες της Σαουθάμπτον, είχε φτάσει και η δική του ώρα.
Ο Ποκετίνο αποφάσισε να του αλλάξει θέση και από κεντρικό μέσο να τον κάνει δεξί μπακ. Μία απόφαση, που φυσικά αποδείχθηκε σωστή. «Πίστευα ότι αν χρησιμοποιούσα όλα όσα έμαθα παίζοντας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, θα βοηθούσε την καριέρα μου. Οι προπονητές με βοήθησαν να προσαρμοστώ στη νέα θέση», σχολίασε ο Τσέιμπερς.
Στους Αγίους τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και καταλαβαίνεις ότι είσαι επαγγελματίας, μόλις έρθει η δική σου σειρά να γίνει μέντορας. Ακόμη και αν είσαι μόλις 19 ετών. «Όταν είσαι στην U18 πρέπει να βρεις έναν επαγγελματία, ο οποίος θα είναι μέντοράς σου και θα σε συμβουλεύει. Για δύο χρόνια… κυνηγούσα τον Λάμπερτ από πίσω, καθαρίζοντας μέχρι και τα παπούτσια του. Τώρα, έχω και εγώ ένα τέτοιο παιδί, τον Τσάρλι Χίγκινς. Είναι πολύ καλός και κάνει καλή δουλειά. Το θέμα, όμως, είναι οι νεότεροι να γνωρίζουν καλύτερα τους μεγαλύτερους», αποκάλυψε ο νεαρός Άγγλος.
Παίζει όλη την πλευρά εξαιρετικά, σπάνια χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και δεν κάνει το εύκολο λάθος. Για έναν παίκτη στην ηλικία του, που άλλαξε θέση, οι εμφανίσεις του είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, φυσικά, που ο Αρσέν Βενγκέρ τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα του.
Εκτός από τους παραπάνω, ξεχώρισαν και οι Γκάλαχερ (Σαουθάμπτον), Ρέντμοντ (Νόριτς) και Γκέιλ (Κρίσταλ Πάλας) και οι Γούντροου (Φούλαμ), Γουίλσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), έστω και αν αγωνίστηκαν ελάχιστα.

Πηγή: gazzetta.gr

Το ύφος και το ήθος των τελικών!

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται στο 1-1 και ο Βασίλης Σκουντής βγάζει το ρεζουμέ από τους πρώτους δυο τελικούς... 
Να, λοιπόν, που η κλισαρισμένη φράση βρίσκει (μέχρι στιγμής και σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, κτυπώ ξύλο για να μη στραβώσει η δουλειά) το νόημα της: οι τρέχοντες τελικοί της Basket League έχουν και ύφος, αλλά και ήθος!
Θα αρχίσω ανάποδα διότι με όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και απευχόμαστε να επαναληφθούν, το ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο είναι τριτεύον ζήτημα: προέχει να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση και να μη θρηνήσουμε θύματα της καφρίλας, ενώ δεύτερη προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση κάθε αγώνα, στόχος ο οποίος δυστυχώς δεν εκπληρώθηκε στην περυσινή σεζόν.
Ευτυχώς οι πρώτοι δυο τελικοί δεν απασχόλησαν το αστυνομικό δελτίο, αλλά η σειρά έχει ακόμη μέλλον και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής είτε με το ζόρι (ο Παναθηναϊκός), είτε δια περιπάτου (ο Ολυμπιακός) νίκησαν οι γηπεδούχοι, οι κίνδυνοι της εκτροπής των οπαδών περιορίστηκαν θεαματικά και οι φιλοξενούμενοι αποχώρησαν αρτιμελείς!
Δεν ξέρω τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία μια από τις δυο ομάδες νικήσει ή (ακόμη χειρότερα για τα... ήθη μας) στεφθεί πρωταθλήτρια στο σπίτι του αντιπάλου της, αλλά ας μην το γρουσουζεύω κιόλας, διότι ούτως ή άλλως όλη αυτή η κουβέντα (όπως αποδείχθηκε και στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων φιναλίστ) καταντάει ανυπόφορη και ενοχλητική.
Για να τελειώνω με το ήθος, αυτό εκδηλώθηκε χθες το βράδυ με τον πιο εμφατικό τρόπο: δεν ξέρω εάν ξαφνικά γίναμε Αμερικανοί, αλλά το γεγονός ότι ο Κώστας Σλούκας κράτησε την μπάλα στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός δεν εκδήλωσε επίθεση, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Παρεμπιπτόντως αυτός ο άγραφος νόμος που διέπει το ΝΒΑ δεν συνιστά μια κενή περιεχομένου και πλαστή ηθικολογία, αλλά μια ενσυνείδητη εθιμική επιλογή των ομάδων, στους παραβάτες της οποίας κρεμάνε κουδούνια όχι τόσο οι αντίπαλοι, όσο οι συμπαίκτες τους.
Προς επίρρωσιν τούτου, υπενθυμίζω ότι στην αρχή της περυσινής σεζόν, σε έναν αγώνα των Μπλέιζερς που είχε κριθεί από νωρίς με μεγάλη διαφορά, ο ρούκι Ντάμιαν Λίλαρντ είτε από άγνοια, είτε από έπαρση, σούταρε στην εκπνοή και τότε τα είδε όλα κωλυόμενα: δεν του την έπεσαν οι αντίπαλοι, αλλά οι συμπαίκτες του και οι φίλαθλοι της ομάδας του!
Βεβαίως στην Ελλάδα κάποιοι οπαδοί είναι... αιμοδιψείς και όχι μόνο δεν συγχωρούν τέτοια χουβαρνταλίκια στα συναισθήματα και στις συμπεριφορές, οπότε μπορεί κιόλας να αποδοκιμάσουν τον Σλούκα και τον κάθε Σλούκα.
Πάμε τώρα στο ύφος των τελικών που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί το κυρίως ζητούμενο των τελικών, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα μένει πολύ συχνά στο περιθώριο της συζήτησης...
Χθες ο Ολυμπιακός νίκησε in style που λένε και οι Αμερικανοί σε τέτοιες περιπτώσεις: επικράτησε εύκολα, καθαρά, χωρίς να ζοριστεί και με το δικό του αγωνιστικό στιλ, που διαφέρει θεαματικά από εκείνο του Παναθηναϊκού.
Την τελευταία διετία οι "πράσινοι" ομνύουν και υπηρετούν ένα στιλ που έχει κοινά στοιχεία με εκείνο που λανσάρησε και ανήγαγε σε θυρεό τους ο Ομπράντοβιτς: επιθετική άμυνα, χαμηλό τέμπο, σεταρισμένες επιθέσεις, pick n' roll, διάβασμα των mismatches και πολύ παιχνίδι στο low post, με φορείς τους γκαρντ και τους φόργουορντ. Είτε από κατάχρηση αυτής της αγωνιστικής κατεύθυνσης, είτε από εγγενή επιθετική αδυναμία, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ως μια ομάδα που μπορεί να βγάλει τα συκώτια των αντιπάλων του στην άμυνα και να τους χαλάσει το παιχνίδι, αλλά ζορίζεται όταν οι αγώνες ξεφεύγουν στον ρυθμό και στο σκορ, σε σχέση με το πλάνο και τη δυνατότητα τους.
Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει τα πράγματα κι από τη στιγμή που ο πρώτος τελικός έμεινε στα επίπεδα των 60 πόντων, είχε τον πρώτο λόγο, μολονότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται ότι αυτοκτόνησε...
Χθες η κατάσταση άλλαξε άρδην και μετά τον Παναθηναϊκό ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να επιβάλει (χωρίς αντίσταση, ούτε καν δεύτερη κουβέντα) τη δική του αγωνιστική τεχνοτροπία, που συνίσταται σε συγκεκριμένα στοιχεία: ενέργεια, υψηλός ρυθμός, πολλές επιθέσεις, transition game (με πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς) και τα παρελκόμενα αυτών. Από τη στιγμή μάλιστα που η παραγωγικότητα του συνδυάσθηκε με την αμυντική αποτελεσματικότητα του (με τη δυναμική αντιμετώπιση των pick n' roll), με την υπεροχή στα ριμπάουντ με τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με τον μεγάλο βαθμό δημιουργίας και με την έξτρα πάσα, η βραδιά υπήρξε για μεν τους "ερυθρόλευκους" ανέσπερη, για δε τους "πράσινους" θεοσκότεινη!
Για να βάλω μια καλλιτεχνική πινελιά στην (αν)αντιστοιχία των δυο στιλ παραπέμποντας τα στην αρχαία Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα δωρικού ρυθμού και ο Ολυμπιακός κινείται μεταξύ ιωνικού και κορινθιακού! Εδώ βεβαίως το ζήτημα δεν είναι διακοσμητικό και δεν έχει να κάνει με το ποιος ρυθμός είναι πιο αρεστός στο μάτι, αλλά ποιος φέρνει τις νίκες και τα πρωταθλήματα, οπότε η υπόθεση τελεί ακόμη υπό κρίση.
Ο δεύτερος τελικός επιφύλαξε την οβιδιακή μεταμόρφωση του Ολυμπιακού και την πλήρη αδυναμία του Παναθηναϊκού να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν κατά κράτος, ισοφάρισαν τη σειρά και πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ με τονωμένη αυτοπεποίθηση, ενώ οι πρωταθλητές (από τους οποίους έλειψε ο Γκιστ, που συνήθως παίζει κομβικό ρόλο στα ντέρμπι των αιωνίων) έπεσαν σε μαύρη τρύπα και έχουν να διαχειριστούν και την εσωστρέφεια, όπως λένε και στην πολιτική.
Δυο πράγματα που είναι αλληλένδετα μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση στον χθεσινό δεύτερο τελικό: η πλήρης και επί σαράντα συναπτά λεπτά κυριαρχία του Ολυμπιακού, που διατήρησε από την αρχή έως το τέλος την αυτοσυγκέντρωση του με αποτέλεσμα να μην υποστεί κανένα black out και η άνευ όρων παράδοση του Παναθηναϊκού. Αμφότεροι πήγαν κόντρα στον χαρακτήρα τους, διότι στο παρελθόν ο μεν Ολυμπιακός έχει υπάρξει αυτοκαταστροφικός και πέταξε μεγάλες ευκαιρίες στο καλάθι των αχρήστων, ο δε Παναθηναϊκός ανέκαθεν είχε να προτάξει ως ασπίδα τα ανακλαστικά, τον χαρακτήρα και την υπερηφάνεια του, που του έδιναν δύναμη για να σηκωθεί, ενώ ήταν πεσμένος.
Χθες ο Ολυμπιακός έδεσε χειροπόδαρα τον αντίπαλο του και τον εξανάγκασε σε ρόλο κομπάρσου, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοια έκταση και με τέτοια μοιρολατρική στάση εκ μέρους του Παναθηναϊκού. Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν ένα ολοκληρωτικό μπάσκετ και διατηρούσαν τον ρυθμό και τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, οι φιλοξενούμενοι στέκονταν ανήμποροι να αλλάξουν τη ροή του ματς.
Εγκεφαλογράφημα ευθεία γραμμή, που λένε σε τέτοιες περιπτώσεις!
Σε γενικές γραμμές και με τον μέσο όρο της εικόνας των ογδόντα λεπτών, οι ομάδες βρίσκονται μεν στο 1-1 και ο Παναθηναϊκός διατηρεί το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ο Ολυμπιακός φαίνεται πιο φρέσκος, πιο γεμάτος, πιο έτοιμος και μέχρι στιγμής υπερτερεί στα σημεία.
Χωρίς κάβα (ουσίας) από τη χθεσινή εικοσιπεντάρα, αλλά με ανεβασμένη την ψυχολογία του ο Ολυμπιακός πηγαίνει μεθαύριο στο ΟΑΚΑ για να πετύχει αυτό που την Πέμπτη του γλίστρησε μέσα από τα χέρια και το οποίο δεν έχει καταφέρει σε 25 σερί εκτός έδρας τελικούς! Απέναντι του θα βρει μια πρωταθλήτρια που θα αγωνιστεί υπέρ βωμών και εστιών και εκτός από την καρδιά την οποία (όπως είπε το '95 ο Ρούντι Τομζάνοβιτς) δεν πρέπει ποτέ κανείς να υποτιμά, θα αντιπαραβάλει και τον τσαλακωμένο εγωισμό της.
Το βέβαιο είναι ότι το γαϊτανάκι θα τραβήξει μέχρι την Κυριακή και βλέπουμε. Η εικόνα του πρώτου τελικού ήταν θολή, αλλά χθες ο Ολυμπιακός έβαλε σε λειτουργία τους υαλοκαθαριστήρες του και την έκανε λαμπίκος. Την Πέμπτη ένας από τους δυο θα βγει μπροστά και όσο η σειρά εξελίσσεται, τόσο εκτός από το ύφος, θα δοκιμάζεται και το ήθος των δυο μονομάχων...
Πηγή: gazzetta.gr

Τα φαβορί του Μουντιάλ 2014!!

Ολα έτοιμα για τη σέντρα στη Βραζιλία σε διοργάνωση χωρίς το μεγάλο φαβορί! Η Βραζιλία είναι πειθαρχημένη, η Αργεντινή έχει την καλύτερη επίθεση και η Ισπανία τον... αέρα! Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος τσεκάρει τα πέντε φαβορί της διοργάνωσης Ποιος είναι το φαβορί για την κούπα; Ποια ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη; Η Ισπανία είναι ικανή να κερδίσει ξανά την κούπα; Λίγες ομάδες έχουν ανακοινώσει την 23αδα τους, αλλά τα φαβορί υπάρχουν! Η Αργεντινή με Μέσι, Αγουέρο απειλεί, η Γερμανία έχει πλούσιο ρόστερ, η Ισπανία αέρα και εντυπωσιακή ενδεκάδα, ενώ το... Βέλγιο πάθος, φαντασία, κίνητρο. Η Βραζιλία όμως έχει τα λιγότερα κενά...
Βραζιλία: Μόλις 18 μήνες πριν το Μουντιάλ και η Βραζιλία αποφάσισε να φέρει τον Σκολάρι στον πάγκο. Μπήκε στα βαθιά με το Συνομοσπονδιών, αλλά μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Με σύστημα 4-2-3-1, έναν εξαιρετικό άξονα και ακρα που... βαράνε η Βραζιλία είναι για πολλούς το μεγάλο φαβορί για την κούπα. Η ισχυρή της άμυνα, το εξαιρετικό δίδυμο στα χαφ, Λουίς Γκουστάβο - Παουλίνιο και τα πολύ δυνατά άκρα στην επίθεση, Νεϊμάρ, Χουλκ αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Για πολλούς το πιο πειθαρχημένο σύνολο στη διοργάνωση, αν συνεχίσει και ο Φρεντ να βρίσκει δίχτυα, τότε η χώρα ετοιμάζεται να... τυλιχθεί στις φλόγες.
Αργεντινή: Ομάδα ικανή για την κούπα, αλλά και για τον... αποκλεισμό! Υπάρχουν πλεονεκτήματα που δεν έχει άλλη στη διοργάνωση, αλλά και αδυναμίες που στέκονται εμπόδιο στην επιθυμία του Μέσι να... μιμηθεί τον Μαραντόνα. Σέρχιο Αγουέρο, Μέσι, Ιγουαΐν πετάνε φωτιές, με την επίθεσή της να είναι η καλύτερη του Μουντιάλ. Η άμυνα από την άλλη.... Ο γκολκίπερ Ρομέρο ήταν εκτός πλάνων στη Μονακό, ενώ οι δυνατότητες των Φερνάντες, Ρόχο δεν είναι για υπέρβαση. Ο Μασκεράνο πάει στο κέντρο και θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την άμυνα. Ο Ντι Μαρία αν συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις θα είναι «υπερόπλο» για την Αργεντινή, αφού τις εμπνεύσεις του μπορούν να τις κάνουν γκολ Μέσι, Ιγουαΐν. Από τη μέση και μπροστά... πετάει, στα μετόπισθεν είναι το πρόβλημα.
Γερμανία: Η δύναμή της στη μεσαία γραμμή και το βάθος της είναι στοιχεία που κάνουν τη Γερμανία ένα από τα φαβορί για την κούπα. Οζίλ, Ρόις, Μίλερ, Σίρλε δημιουργούν μια πολύ δυνατή τετράδα, αλλά το ερωτηματικό είναι ποιους θα χρησιμοποιήσει ο Λεβ, ο οποίος δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα δεν έχει αποφασίσει για το βασικό σχήμα. Για πολλούς, τα «πάντσερ» είναι πιο έμπειρα και πιο δυναμικά σε σχέση με την τελευταία τετραετία. Πίεση μπροστά, καλύτερη μεσαία γραμμή, έλεγχος της κυκλοφορίας, στοιχεία που θα βοηθήσουν αρκετά στο να φτάσει πολύ ψηλά. Πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της άμυνας, ο Σμέλτσερ δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει καλά και στην εθνική του.
Ισπανία:  Ισπανία πιο... ανίσχυρη σε σχέση με το 2010; Ισως λιγότερο φρέσκια, λιγότερο παθιασμένη, αλλά με την ίδια εντυπωσιακή ενδεκάδα της διοργάνωσης. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με το 2012, ωστόσο υπάρχει ένας νέος επιθετικός, ο Ντιέγκο Κόστα. Αφησε στα κρύα του λουτρού την πατρίδα του για την Ισπανία, αλλά ο τραυματισμός του είναι πιθανό να του στερήσει την τεράστια ευκαιρία. Ακόμα πάντως και να προλάβει δεν έχει προσαρμοστεί στη φιλοσοφία της Ισπανίας. Οι Ιβηρες έχουν ακόμα την ικανότητα να κυκλοφορούν άψογα τη μπάλα και να δέχονται γκολ με το... σταγονόμετρο. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά το... τρελό ρεκόρ, των 10 νοκ άουτ αγώνων (2008, 2010, 2012) χωρίς να δεχθούν τέρμα.
Βέλγιο: Ούτε Γαλλία, ούτε Ιταλία, ούτε Ουρουγουάη, ούτε η Αγγλία στην πεντάδα των φαβορί! To Βέλγιο πραγματοποίησε την εντυπωσιακότερη πορεία στη φάση των ομίλων και έδειξε ικανό για πολλά πράγματα. Το ταλέντο... περισσεύει, από τη μεσαία γραμμή και μπρος υπάρχει ποιότητα και αν δεν τραυματιζόταν και ο Κριστιαν Μπεντεκε τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Υπάρχει ενθουσιασμός, πάθος, κίνητρο, ωστόσο δεν υπάρχουν μπακ ικανά να κάνουν τη διαφορά. Κομπανί, Βερτόνγκεν είναι επιρρεπείς στα λάθη και στα μετόπισθεν παρουσιάζεται η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν μένει ο Σάντος, καλύτερα;

«Ντου από Παντού» για το σίριαλ της διαδοχής του Πορτογάλου προπονητή στον πάγκο της Εθνικής. Στα φιλικά θα μάθουν οι διεθνείς τον νέο Ομοσπονδιακό.Περνάνε οι μέρες, το Μουντιάλ πλησιάζει, αλλά στο θέμα του διαδόχου του Σάντος δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Και το σημερινό ρεπορτάζ αναφέρει ότι παίρνει μετάθεση τελικά για μερικά 24ωρα ακόμα η συζήτηση της ΕΠΟ για το θέμα του νέου τεχνικού. Από εβδομάδα και βλέπουμε, λοιπόν.

Στα φιλικά
Το προγραμματισμένο ΔΣ για την Παρασκευή όπου ο Σαρρής θα ενημέρωνε τα μέλη για τους υποψηφίους αντικαταστάτες του Σάντος πάει πιο πίσω. Κι αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, οι Έλληνες διεθνείς θα μάθουν το νέο προπονητή τους, ενώ θα βρίσκονται στις ΗΠΑ για τα φιλικά.

Μια χαρά
Και η ερώτηση είναι η εξής, μεταξύ σοβαρού κι αστείου. Δεν μένει καλύτερα ο Σάντος; Απ’ ό,τι φαίνεται ούτε αυτός έχει βρει ομάδα. Από την άλλη, η ΕΠΟ συζητάει με προπονητές, όμως τα ονόματα που ακούγονται δεν είναι καλύτερα απ’ αυτά του Πορτογάλου.

Αν, λοιπόν, τα βρίσκανε στο οικονομικό, μήπως να συνέχιζαν; Όχι τίποτα άλλο, αλλά μια χαρά τα έχει πάει μέχρι τώρα η Εθνική με τον Σάντος.

Με άλλον
Τέλος πάντων. Η Εθνική θα πορευτεί με άλλον προπονητή μετά το Μουντιάλ. Είναι σίγουρο αυτό. Είπαμε, άλλωστε, ότι αυτά τα γράφω μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Την καλύτερη δυνατή
Από εκεί και πέρα, όσο νωρίτερα ξέρουν οι παίκτες ότι θα τους βλέπει σε φιλικά κι επίσημα ματς ο επόμενος τεχνικός, τόσο το καλύτερο. Όπως, βέβαια, και η ΕΠΟ αν χρειάζεται μερικές μέρες ακόμα για να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, κανένα πρόβλημα. Δεν χάθηκε ο κόσμος για λίγα 24ωρα ακόμα, δηλαδή.Πηγή: sportdog.gr