Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Έτσι είδαν την Ιαπωνία!

Μετά το φιλικό παιχνίδι της Κύπρου με την Ιαπωνία οι Κύπριοι συνάδελφοί ανέλυσαν την αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ. Διαβάστε τι ανέφεραν στη Sportday...

Έτσι είδαν την Ιαπωνία
Μετά το φιλικό παιχνίδι της Κύπρου με την Ιαπωνία οι Κύπριοι συνάδελφοί ανέλυσαν την αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ.

Η Κύπρος απάντησε με ένα σφιχτό 4-2-3-1 στο πιο επιθετικό 4-2-3-1 των Ιαπώνων. Η Κύπρος λοιπόν στο πρώτο μέρος έκλεισε τους διαδρόμους και φράκαρε τους Ιάπωνες που χρειάστηκαν ένα μάλλον τυχερό γκολ στο 43' με τον Ουτσίντα, μετά από κόντρες, για να ανοίξουν το σκορ.

Επειτα το παιχνίδι άνοιξε και οι Ιάπωνες μπροστά στο πολυπληθές κοινό τους είχαν ένα δυνατό διάστημα από το 45' μέχρι το 70'. Σε εκείνο το διάστημα έχασαν πέντε ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να κάνει δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις.

ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η Κύπρος είναι αλήθεια ότι έπαιξε πολύ αμυντικά και δεν κατάφερε να απειλήσει σχεδόν καθόλου την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, η Ιαπωνία απέναντι σε αυτή την αμυντικογενή τακτική τα βρήκε σκούρα...
Τι άλλο μας μετέφεραν οι Κύπριοι συνάδελφοι;

Τα εξής συμπεράσματα:

Α) Χόντα και Ναγκατόμο είναι η μισή Ιαπωνία. Τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Β) Οι Ιάπωνες έχουν πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι. Υστερούν στα ψηλά κορμιά και αυτό τους στοιχίζει ειδικά στις στημένες φάσεις.

Γ) Το μεγάλο τους όπλο είναι η ευελιξία των παικτών τους. Μπορούν ακόμα και σε «νεκρά» σημεία του ματς να δράσουν πολύ γρήγορα και να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο.

Δ) Το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να έχεις απέναντί τους είναι 100% αυτοσυγκέντρωση. Αν την έχεις, φράζεις τον δρόμο τους. Αν τη χάσεις έστω και για μία φάση, μπορούν να σε χτυπήσουν.

Ε) Εχουν κάποιες αδυναμίες στα άκρα της οπισθοφυλακής, με αποτέλεσμα ο Μακρίδης να τους δημιουργήσει ρήγματα. Εικάζεται ότι κάτι ανάλογο μπορούν να πράξουν π.χ. ο Σαμαράς με τον Σαλπιγγίδη.

ΣΤ) Η Κύπρος δεν μπόρεσε να τους απειλήσει μπροστά, διότι δεν είχε τον πολύ «γεμάτο» επιθετικό. Η Ελλάδα αν έχει τον Μήτρογλου σε καλή κατάσταση, θα τους «τρυπήσει».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: