Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Xαλβατζάκης: «Να στηρίξει κόσμος»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» είπε για το Σούλη Μαρκόπουλο… «Κάναμε μία βράβευση σε έναν προπονητή που έχει 600 παιχνίδια στην Α1. Αυτό και μόνο λέει πολλά μόνο του. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, πολύ καλός προπονητής με εξαίρετο ήθος. Ίσως, και να αδικείται, αφού θα μπορούσε να είναι σε πολύ μεγαλύτερη ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα. Γίνονται μεγάλα παιχνίδια, αλλά θα ήθελα να δω περισσότερο κόσμο».

Τι φταίει και δεν έρχεται ο κόσμος στα γήπεδα… «Είναι θέμα της κάθε ομάδας και της λίγκας. Πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στον κόσμο». Μιλώντας και για τη Θεσσαλονίκη τόνισε.

«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι μαθημένος σε δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Ο Άρης είναι από τους συλλόγους που έχει απαιτητικούς φιλάθλους και πληρώνει τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους συλλόγους το μπάσκετ να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ο βασιλιάς των σπορ, αλλά και το μπάσκετ θέλει στήριξη. Εμείς παλεύουμε για το καλύτερο.

Οι φίλαθλοι καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια, οι Γερμανοί π.χ. έφτασαν συνολικά τα 1500000, εμείς με το ζόρι μπορούμε να φτάσουμε το πολύ τα 180000-200000. Το μπάσκετ έχει τεράστιες προοπτικές και θα πρέπει να έρθει ο κόσμος πιο κοντά. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο Άρης είχε 4000 διαρκείας, είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα. Η νοοτροπία στη Γερμανία είναι να βοηθήσω την ομάδα μου και όχι να σκοτωθώ.

Εμείς ας κάνουμε τα πρώτα βήματα που χρειάζεται, είναι απλά μαθηματικά και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης μπορούν να το κάνουν. Το παράδειγμα της Μακάμπι είναι ζωντανό και μην ξεχνάμε ότι το μπάσκετ δεν έχει τα έξοδα του ποδοσφαίρου» τόνισε κλείνοντας. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: