Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το πρωτάθλημα των ρεκόρ!!

«Σκυλίσια Μέρα» με το πρωτάθλημα των ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια χρονιά έγινε; Ήταν 28 Μαϊου 2000 όταν ολοκληρωνόταν το 21ο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Και τα ρεκόρ που έγιναν δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δυο εκείνη τη σεζόν. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας αλλάξει τρεις προπονητές στην ίδια αγωνιστική περίοδο.
Επίσης, ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα επαγγελματικά πρωταθλήματα για δεύτερη φορά.
Τα 42 γκολ που σημειώθηκαν την τελευταία αγωνιστική ισοφάρισαν το ρεκόρ της 10ης αγωνιστικής το 1997-98, ενώ τα 885 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα ήταν ρεκόρ όλων των εποχών.
Ρεκόρ συγκομιδής Α’ Εθνικής είχε κάνει εκείνη τη χρονιά με 30 νίκες ο Ολυμπιακός, όπως και ρεκόρ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με 92 β., αλλά και ο Παναθηναϊκός στον τομέα της παραγωγικότητας με τα 92 γκολ που πέτυχε.
Για πρώτη φορά, τέλος, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος παίκτης του ΠΑΟΚ (Ναλιτζής με 24 γκολ), ενώ μόνο οι Γκόμεζ, Κυζερίδης και Μπρούστερ κατάφεραν να σκοράρουν με κάθε δυνατό τρόπο (σουτ, κεφαλιά, φάουλ και πέναλτι).
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: