Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Mundial 2014: Βραζιλία φουλ για κούπα!!

Δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ και η Βραζιλία είναι έτοιμη να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί! Αμυνα, Σκολάρι και... ενέργεια αποτελούν εγγύηση για μια εξαιρετική πορεία. 
Θα γίνει η Βραζιλία η 7η ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά την κούπα στη χώρα της; Δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα και η Σελεσάο παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι παρουσιάζει μέχρι στιγμής ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, πειθαρχημένο σύνολο, ικανό να φτάσει μέχρι τέλους. Σε αυτά, αν προσθέσουμε και τη στήριξη του κόσμου, τότε ο Νεϊμάρ και η παρέα του μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η σφραγίδα του Σκολάρι!
Τι και αν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μόλις 18 μήνες, ο Βραζιλιάνος έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στη νέα Εθνική. Το στοίχημα που είχε βάλει η Ομοσπονδία για τη δημιουργία ενός δυναμικού συνόλου δείχνει να πηγαίνει καλά, αλλά όλα θα κριθούν στο τέλος. Τι και αν η Βραζιλία έχει πάρει μέρος μόλις σε μια σοβαρή διοργάνωση, σε αυτή του Συνομοσπονδιών, έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια εξαιρετική ομάδα ικανή να κάνει τη διαφορά. Αλλωστε, είναι ο μοναδικός τεχνικός που έχει καταφέρει να βρει την ενδεκάδα και να κάνει πολύ δυνατό το 4-2-3-1.
Σούπερ άμυνα! 
Τη δεδομένη στιγμή η άμυνά της είναι ίσως η πιο δυνατή της διοργάνωσης, μαζί με αυτή της Ισπανίας. Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με τον δεύτερο να μπαίνει δυνατά στη διοργάνωση, μιας έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στον πλανήτη με τη μεταγραφή του στην Παρί. Παράλληλα, τα δυο μπακ της, είναι από τα πιο ποιοτικά στη διοργάνωση, Αλβες και Μαρσέλο αν συνεχίσουν τις φετινές εμφανίσεις θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση.

Τριπλέτα που... σκοτώνει!
Ο Νεϊμάρ μεταμορφώνεται με τη Βραζιλία και είναι έτοιμος να πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του. Μαζί με τους Χουλκ και Φρεντ δημιουργούν «τρελή» τριπλέτα, παίκτες που γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και ο Σκολάρει ξέρει πως θα του φέρουν γκολ, πολλά γκολ... Η εμπειρία του Φρεντ και το ένστικτό του μέσα στην περιοχή αφήνουν πολλές υποσχέσεις, ενώ και ο Χουλκ θέλει να δώσει απαντήσεις. 

Ταχύτητα και δύναμη!
Σε αυτή τη Βραζιλία τα μηχανάκια είναι πολλά και ο άξονάς της μπορεί να καταπιεί πολλά χιλιόμετρα. Παουλίνιο, Γκουστάβο, Ραμίρες και Οσκαρ (τέσσερις για τρεις θέσεις) τρέχουν αδιάκοπα, κόβουν, κλέβουν μοιράζουν έχοντας δημιουργήσει μια ραχοκοκαλιά πολλά υποσχόμενη. Η δύναμη είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό της φετινής Βραζιλίας, η οποία έδειξε στα φιλικά πως έχει μπει στο καλούπι που θέλει ο Σκολάρι!
Αντέχει την πίεση!
Ο κόσμος θα είναι δίπλα της, η στήριξη τεράστια, ενώ η Ομοσπονδία έχει κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Μέχρι και υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο (κόστισε 15 εκατ. δολάρια) κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της ομάδας. Ωστόσο, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Σελεσάο είναι σε θέση να αντέξουν την πίεση που υπάρχει, μπορούν να σηκώσουν το βάρος του φαβορί και η προσωπικότητά τους αποτελεί εγγύηση για μια εξαιρετική πορεία. Πειθαρχία, ενθουσιασμός και δίψα για επιτυχία είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Σκολάρι.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: