Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ντέρμπι αποδείξεων στο "Καμπ Νόου"

Ο Τάσος Κολλίντζας μεταδίδει από τη Βαρκελώνη όλα τα τελευταία νέα για το “ελ κλάσικο” και αναλύει τα αγωνιστικά πλάνα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ.
Εδώ στη Βαρκελώνη, 24 ώρες πριν από τη σέντρα στο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ η ατμόσφαιρα σιγά σιγά έχει αρχίζει να θυμίζει “κλάσικο”. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των δύο ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε δεν τους επέτρεψαν την πολυτέλεια να ασχοληθούν αποκλειστικά με το ντέρμπι αυτή την εβδομάδα. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε όμως και ο αγώνας της Ρεάλ με τη Γιουβέντους το βράδυ της Τετάρτης, όλοι κινούνται στο ρυθμό της τιτανομαχίας μεταξύ καταλανών και μαδριλένων. Μιας αναμέτρησης που εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι απλώς το κλασικό ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος αλλά το σημαντικότερο ματς στον κόσμο.

Εδώ και δύο μέρες ο ισπανικός Τύπος ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το μεγάλο παιχνίδι που έρχεται. Αναλύσεις επί αναλύσεων, debates για το ποια ομάδα έχει το πάνω χέρι και το ποιος θα καθορίσει το ντέρμπι, ενημέρωση λεπτό προς λεπτό για όλα τις εξελίξεις στα δύο στρατόπεδα. Στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αυτό το ντέρμπι θα είναι ένα ντέρμπι αποδείξεων. Και αυτό γιατί τα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες κόντρα σε Μίλαν και Γιουβέντους μεσοβδόμαδα απλώς ήρθαν να ενισχύσουν το κλίμα αμφιβολίας και αμφισβήτησης που υπάρχει στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, παρά τα θετικά αποτελέσματα.

Για την Μπαρτσελόνα ακούγεται “κάπως” το να υπάρχει προβληματισμός μετά από ένα τόσο καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες όμως κόντρα σε Οσασούνα και Μίλαν δείχνουν ότι η ομάδα του Μαρτίνο, αν μη τι άλλο, δεν φτάνει στο ντέρμπι σε φουλ φόρμα. Ο Αργεντινός τεχνικός δε δείχνει να ανησυχεί όμως σίγουρα προβληματίζεται για τις αλλαγές που πρέπει (;) να κάνει για το ματς με τη Ρεάλ.

Η μία ίσως να είναι αναγκαστική αφού ο Πικέ ταλαιπωρείται από ένα χτύπημα από το παιχνίδι με τη Μίλαν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του Μαρτίνο. Εδώ είναι το πρώτο μεγάλο ερωτηματικό για τη σύνθεση της Μπαρτσελόνα. Ποιος θα προτιμηθει για παρτενέρ του Μαστσεράνο στο κέντρο της άμυνας; Ο Πουγιόλ που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% έτοιμος για ένα τόσο δύσκολο ματς ή ο νεαρός Μπάρτρα που παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος φέτος αλλά δεν έχει ξαναπαίξει σε κλάσικο;

Στη μεσαία γραμμή ο μόνος σίγουρος είναι ο Μπουσκέτς και από και πέρα υπάρχουν τρεις παίκτες που διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις. Ο Θεσκ Φάμπεγας ίσως είναι ο πιο φορμαρισμένος μέσος της Μπαρτσελόνα στους δύο μήνες που τρέχουμε στη σεζόν και από τη στιγμή που δεν ξεκίνησε βασικός κόντρα στη Μίλαν, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την εντεκάδα αύριο στη θέση του Τσάβι ή του Ινιέστα.

Αμφιβολίες υπάρχουν και στην επίθεση και δεν αφορούν μόνο το βαθμό ετοιμότητας του Μέσι. Ο Αργεντινός σταρ θα είναι για μία ακόμη φορά η μεγάλη ατραξιόν, όλοι ξέρουν ότι μπορεί να κρίνει το ελ κλάσικο μόνος του αλλά προέρχεται από τραυματισμό και στα δύο παιχνίδια με Οσασούνα και Μίλαν φάνηκε ότι δεν είναι απολύτως έτοιμος. Δίπλα του θα έχει σίγουρα το Νέιμαρ και παίζεται ακόμα η θέση του δεξιού εξτρέμ. Ο Αλέξις είναι σε φόρμα και μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν το φαβορί. Στη σκέψη του Μαρτίνο όμως βρίσκεται και ο Πέδρο ο οποίος έχει παράδοση κόντρα στη Ρεάλ και στα μεγάλα ματς, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιλεγεί τελικά ο Φάμπρεγας για την επίθεση ώστε να μη χρειαστεί να θυσιαστεί ένας εκ των Τσάβι και Ινιέστα.

Η Μπαρτσελόνα θα κατέβει στο “Καμπ Νόου” έχοντας δει τη διαφορά από τη Ρεάλ να μεώνεται στους τρεις βαθμούς όμως γνωρίζει καλά ότι μία νίκη θα της επιτρέψει να ξεφύγει ξανά και να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο. Αυτό προϋποθέτει ότι θα καταφέρει να βάλεις τέλος στο αρνητικό μίνι – σερί που τη θέλει να μην έχει νικήσει τη Ρεάλ στο “Καμπ Νόου” για το πρωτάθλημα από εκείνο το θριαμβευτικό 5-0 το Νοέμβριο του 2010. Πολλά έχουν αλλάξει όμως από τότε και η ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Η Ρεάλ ταξιδεύει στη Βαρκελώνη έχοντας αποβάλει για τα καλά το κόμπλεξ που είχε αναπτύξει απέναντι στους “μπλαουγκράνα” τα προηγούμενα χρόνια. Το αντιποδόσφαιρο και το ταμπούρι στην άμυνα της πρώτης χρονιάς του Μοουρίνιο ανήκει στο παρελθόν και η Ρεάλ αντιμετωπίζει πια ως ίσο προς ίσο της Μπαρτσελόνα ακόμα και μέσα στο “Καμπ Νόου”. Έγραφα τις προάλλες για το καλό κλίμα που υπάρχει στη Μαδρίτη μετά την εμφάνιση κόντρα στη Μάλαγα και το συνδυασμό αποτελεσμάτων της περασμένης αγωνιστικής που την έβαλε ξανά δυνατά στο κυνήγι τις κορυφής. Στο κόσμο του ποδοσφαίρου όμως συνήθως είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο σου αποτέλεσμα και το μέτριο παιχνίδι της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι την Τετάρτη κόντρα στη Γιουβέντους έφερε και πάλι σύννεφα αμφισβήτησης πάνω από το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Αντσελότι έκανε την έκπληξη προαναγγέλοντας ουσιαστικά την παρουσία του Γκάρεθ Μπέιλ στην εντεκάδα κόντρα στην Μπαρτσελόνα (“είναι έτοιμος για να ξεκινήσει βασικός”). Ο Ιταλός μπορεί να το πιστεύει αυτό αλλά η εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Μπέιλ μέχρι στιγμής δεν δικαιολογεί τέτοια σιγουριά. Αν όντως χρησιμοποιηθεί από την αρχή, το ερώτημα είναι τίνος τη θέση θα πάρει. Η λογική λέει ότι θα παίξει στα δεξιά αντί του ντι Μαρία, αλλά πόσο λογικό θα είναι να αφήσει ο Αντσελότι εκτός έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του;

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες το ενδεχόμενο να παίξουν και ο Μπέιλ και ο Ντι Μαρία. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να προωθείται στην κορυφή της κορυφή της επίθεσης αντί του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος τα άκουσε για μία ακόμη φορά στο “Μπερναμπέου” την Τετάρτη και δεν πρέπει να βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Έχει να σκοράρει από τη δεύτερη αγωνιστική κι εκεί που ξεπέρασε τη δυστοκία του με την εθνική Γαλλίας, άρχισε να ξεχνάει πώς να σκοράρει με τη Ρεάλ (τρανταχτό παράδειγμα η άχαστη ευκαιρία του από το ένα μέτρο κόντρα στη Γιούβε). Ο Ροναλντο από την άλλη πλευρά, μπορεί να είχε ξεκαθαρίσει το καλοκαίρι ότι δεν θέλει παίζει σέντερ φορ, αλλά φέτος κινείται όλο και περισσότερο σε αυτή τη θέση και πολλά από τα γκολ του έχουν έρθει από τον άξονα (όπως το πρώτο κόντρα στη Γιουβέντους).

Με τον Τσάμπι Αλόνσο να μη προλαβαίνει το ματς, η τριπλέτα του κέντρου πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Κεντίρα, Ιγιαραμέντι και Μόντριτς είναι τα φαβορί αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει κάποια έκπληξη είτε με τον Ίσκο είτε με τον Ντι Μαρία. Αλλαγές δεν αναμένονται στην άμυνα πέρα από την επιστροφή του Ντιέγο Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια αντί του Κασίγιας. Αρμπελόα και Μαρσέλο είναι σίγουροι στα δύο άκρα και λογικά το δίδυμο στο κέντρο θα αποτελείται από τους Σέρχιο Ράμος και Πέπε. Η αστάθεια της αμυντικής γραμμής πάντως κρατάει στο πίσω μέρος του μυαλού του Αντσελότι και τη λύση του Ραφαέλ Βαράν (αντί του Πέπε).

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οριστικές αποφάσεις παίρνονται λίγο πριν από τη σέντρα. Μαρτίνο και Αντσελότι προς το παρών σπάνε το κεφάλι τους ψάχνοντας για τη χρυσή φόρμουλα. Άλλωστε είναι ένα ντέρμπι αποδείξεων και γι' αυτούς αφού για πρώτη φορά θα ζήσουν το ελ κλάσικο από μέσα. Και όσο και αν προσπαθούν όλοι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, όσο και αν επιμένουν και οι δύο πλευρές για το αντίθετο, το αυριανό ντέρμπι θα είναι καθοριστικό. Γιατί η πρόσφατη ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο νικητής στη διπλή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ παίρνει στο τέλος και τον τίτλο. Έτσι τουλάχιστον συνέβη στα επτά από τα τελευταία εννέα πρωταθλήματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Ενας ΠΑΟΚ κολλημένος με την επίθεση!!


Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει την τακτική του Στέφενς και διαπιστώνει τα αμυντικά κενά, που τεκμηριώνονται από τις στατιστικές επιδόσεις της ολλανδικής ομάδας που φτιάχνει ο προπονητής.
Στην υπόθεση του φετινού ΠΑΟΚ το ανησυχητικό δεν είναι ότι ο προπονητής χρησιμοποιεί διαρκώς τους ίδιους ποδοσφαιριστές, με συνέπεια την κόπωση που οδηγεί σε λάθη. Είναι αυτό ένα από τα βασικά δόγματα μιας προπονητικής αντίληψης, το “σε μια νέα ομάδα, προκειμένου να αποκτήσει στον μικρότερο δυνατό χρόνο συνοχή και ομοιογένεια, βρίσκεις μια ενδεκάδα και της δίνεις παιχνίδια”. Ο Στέφενς μοιάζει με τον Οτο Ρεχάγκελ και σε αυτό. Το ανησυχητικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει μετά από έναν αρκετό αριθμό αγώνων με τους ίδιους παίκτες να μην παίζει σωστά, κυρίως να μην αμύνεται σωστά, με συνέπεια να βάζει τον εαυτό του πολύ συχνά σε δύσκολη θέση.
Η ιδέα του Χουμπ Στέφενς, η προσέγγισή του στο παιχνίδι είναι επιθετική. Εναν τέτοιο ΠΑΟΚ φτιάχνει, μια ομάδα που θα παίζει για να επιτεθεί, για να δημιουργήσει, μια ομάδα που θα βγάλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ποδοσφαιριστών στο τελευταίο 1/3 του τερέν. Αυτή η επιλογή όμως εφαρμόζεται απρόσεκτα, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να αφήνει σχεδόν σε μόνιμη βάση εκτεθειμένο τον άξονά του, τόσο στο κέντρο όσο και στην άμυνα.
Συμβαίνει φυσιολογικά: στη φάση της άμυνας, οι ακραίοι μπακ παίζουν ανοιχτά, κοντά στη γραμμή τους και ψηλά, δεν κλείνουν προς την περιοχή, προς τους στόπερ. Με συνέπεια οι κεντρικοί αμυντικοί να βρίσκονται συχνά πυκνά στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους με αριθμητικό μειονέκτημα. Αυτή η επιλογή φυσικά κρατά τον ΠΑΟΚ πιο έτοιμο να επιτεθεί βγάζοντας πολλούς παίκτες στο αντίπαλο μισό μόλις πάρει την μπάλα στην κατοχή του. Τον αφήνει όμως και πολύ εκτεθειμένο.
Το ίδιο φυσιολογικό είναι αυτό που συμβαίνει στη μεσαία γραμμή. Με μόνο έναν παίκτη να διαθέτει χαρακτηριστικά και να έχει νοοτροπία δράσης ανασταλτικής, τον Τζιώλη, ο ΠΑΟΚ δεν συμπεριφέρεται αποτελεσματικά στην φάση της άμυνας. Είναι πιο έτοιμος να δημιουργήσει και να επιτεθεί, λόγω χαρακτηριστικών των μέσων του, αλλά είναι πολύ ευάλωτος και δείχνει τρωτός στα μάτια ενός προπονητή που θα διαβάσει τις ανασταλτικές αδυναμίες του.
Οσο δεν αποφασίζει να αλλάξει τρόπο και να δοκιμάσει να σφίξει περισσότερο την ομάδα του ο Στέφενς, όσο δεν δίνει εντολές στους μπακ να παίξουν “ανάποδα”, δηλαδή να ξεκινούν την άμυνα από μέσα προς τα έξω, από τους στόπερ προς τη γραμμή και όσο ο ΠΑΟΚ θα ζει χωρίς δεύτερο χαφ με ανασταλτικές αρετές, η ομάδα θα παραμένει εκτεθειμένη, οι στόπερ της θα συνεχίζουν να μη μοιάζουν αποτελεσματικοί, το ίδιο και ο ένας της αμυντικός χαφ, και ο ΠΑΟΚ θα παίζει σε κάθε παιχνίδι με την “πρέπει να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, γιατί είναι βέβαιο ότι θα φάω γκολ” συνείδηση.
Δείτε τις επιδόσεις του μέχρι σήμερα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Δεν έχει δεχθεί γκολ μόνο στα 3 εκ των 8 παιχνιδιών του για την Superleague. Εχει δεχθεί γκολ σε όλα του τα ματς για το Europa League, και στα 4 ματς των προκριματικών του Champions League. Τα στατιστικά τεκμηριώνουν μια βασική διαπίστωση για τον ΠΑΟΚ που φτιάχνει ο Στέφενς. Μια “ολλανδική”, όχι “γερμανική” έκδοση ομάδας, που της αρέσει η επίθεση, τόσο που τη σκέφτεται, την προσέχει και την επιδιώκει πολύ περισσότερο από την άμυνα με συνέπεια να υστερεί ανασταλτικά και να δείχνει εύκολα στον αντίπαλό της έναν δρόμο για να της δημιουργήσει πολλά προβλήματα, πολλές ευκαιρίες και, τελικώς, αρκετά γκολ.
Πηγή: gazzetta.gr

Τεστ… κοπώσεως made by ΠΑΟΚ!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει γι' αυτά που θέλει να ξεχάσει από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι, τα στοιχεία που κρατάει και τον Στοχ που θα πρέπει να βοηθηθεί από τη διοίκηση.
Είναι κάποια παιχνίδια που θέλεις να τα θυμάσαι μόνο για την εξέλιξη τους και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι θα μείνει στη δική μου μνήμη το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι. Θα θυμάμαι μόνο την εξέλιξη του σκορ και το τελικό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσω να διαγράψω τον εντελώς χαβαλέ τρόπο με τον οποίο ο Δικέφαλος δέχθηκε τα δυο γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα. Θέλω επίσης να ξεχάσω την ευκολία με την οποία δημιούργησαν προοπτικές για 3ο γκολ οι Ισραηλινοί μέχρι να μειώσει το σκορ ο ΠΑΟΚ.
Η… ασθενής μνήμη μου θα διαγράψει όσα έγιναν μέχρι να πατήσει το start ο ΠΑΟΚ, γιατί κακά τα ψέματα η ομάδα του Στέφενς εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το 0 – 2. Μέχρι τότε οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν μια αδικαιολόγητη αφέλεια (πείτε την και κακή νοοτροπία αν θέλετε) ότι θα κερδίσουν τους Ισραηλινούς… περίπατο.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για δεύτερη φορά σε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ με τη φωτιά, κι ευτυχώς δεν κάηκε. Σχεδόν τα ίδια έγιναν και στο παιχνίδι με την Σαχτέρ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος κυνηγούσε το σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό και βρέθηκε ο Βούκιτς να βγάλει στα κάστανα απ΄ τη φωτιά και να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στον Δικέφαλο.
Θεωρώ ότι όσα κι αν προσπαθήσω να γράψω για την απόδοση του ΠΑΟΚ θα… ακολουθήσω. Τα είπε όλα ο Στέφενς. Ο Ολλανδός με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Ότι δεν βλέπουμε τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Η αξία της ομάδας δεν φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Το γιατί συμβαίνει αυτό το έχω αναλύσει πολλές φορές. Δεν σκοπεύω να επανέλθω.
Ο ΠΑΟΚ για να μεταμορφωθεί σε ομάδα που παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στην Μακάμπι θα τα τελειώνει από το α΄ ημίχρονο χωρίς να προκαλεί ταχυπαλμία στους οπαδούς του θέλει το χρόνο του. Μην περιμένετε να απαλλαχθεί ο Δικέφαλος από τις παιδικές ασθένειες που τον ταλαιπωρούν με τη βοήθεια ενός μαγικού ραβδιού. Και αναφέρομαι ιδιαίτερα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Θύμιζε «παιδική χαρά» στο μεγαλύτερο μέρος του α΄ ημιχρόνου. Στην επανάληψη σαφώς διορθώθηκε η κατάσταση αλλά και πάλι δόθηκαν ευκαιρίες (έστω και λίγες στους φιλοξενούμενους) να σκοράρουν.
Αυτά θα τα… διαγράψω από τη μνήμη μου. Θα κρατήσω το πάθος και τη θέληση με την οποία «πάλεψε» ο ΠΑΟΚ για να ανατρέψει το σκορ και τα κατάφερε. Θα κρατήσω «το πνεύμα νικητή» που επέδειξαν οι παίκτες του όταν το σκορ ήταν 0 – 2 και πίστεψαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Θα κρατήσω το τελικό σκορ, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής αυτό που θυμόμαστε στο τέλος είναι ο νικητής που σημειώνω ότι είναι και 1ος στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου μετά την ολοκλήρωση του α΄ γύρου.
Υ. Γ. 1 Είναι επιτακτική ανάγκη μια συζήτηση των αρμοδίων με θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον Στοχ. Όχι για τα πέναλτι που εκτέλεσε και δεν βρήκαν στόχο. Όποιος έπαιξε ποδόσφαιρο ξέρει ότι και δυο πέναλτι και τρία πέναλτι και περισσότερα πέναλτι μπορεί να εκτελέσει παίκτης και να μην βρει στόχο. Το θέμα είναι η συνολική εικόνα του Σλοβάκου. Για να το πω απλά, δεν δικαιολόγησε την συμμετοχή του ο συμπαθής Μίροσλαβ. Για να μην πω ότι –ιδιαίτερα στο Β΄ ημίχρονο- ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων καθώς «πουλούσε» τη μπάλα όταν η ομάδα αναπτυσσόταν δημιουργώντας αναπόφευκτα δύσκολες καταστάσεις στην άμυνα. Ο Στοχ είναι παίκτης πολύ μεγάλης αξίας κι ενδεχομένως χρειάζεται στήριξη εκ των έσω για να δείξει τα πραγματικά προσόντα του να πάψει απλά να περιφέρεται στους αγωνιστικούς χώρους.
Υ. Γ. 2 Όπως μου είπε κι ένας φίλος μετά το τέλος του αγώνα... "Δες το θετικά. Δωρεάν τεστ κοπώσεως προσφέρει ο ΠΑΟΚ μέχρι να γίνει ολοκληρωμένη ομάδα, γιατί θα γίνει!".
Πηγή: gazzetta.gr

"Ο Παγκορινθιακός ενίκησε τον Ολυμπιακόν με 1-0"!

Σαν σήμερα, το 1959, άρχισε η Α΄ Εθνική, με ήττα-σοκ για τον Ολυμπιακό και κανένα 13άρι στο Προ-πο! Ποιος πήρε τον τίτλο, πόσα εισιτήρια κόπηκαν - Δείτε το ιστορικό πρωτοσέλιδο! Το δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου (26.10.1959) που βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μπορεί κι αυτό να χαρακτηριστεί ιστορικό, αφού αναφέρει τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής.
Μάλιστα, η αυλαία την Κυριακή 25.10.1959 άνοιξε με έκπληξη, αφού ο Παγκορινθιακός νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Παναιγιάλειου, ενώ το πρώτο χρονικά γκολ της Α΄ Εθνικής πέτυχε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Γιάννης Κανάκης στο 1-0 επί του Εθνικού.
Στα άλλα αποτελέσματα: Πανιώνιος – Νίκαια 3-0, Ατρόμητος – Πανελευσινιακός 2-0, Προοδευτική – Απόλλων Καλαμαριάς 1-0, Δόξα Δρ. – Άρης 2-2, ΠΑΟΚ – Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης 3-2.
Διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ: "Η χθεσινή πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής κατηγορίας επεφύλαξε στον φίλαθλο κόσμο και την πρώτη και μεγαλύτερη έκπληξη. Η ομάδα του Ολυμπιακού ηττήθηκε από τη νεαρή και πρωτοεισερχόμενη στον κύκλο των μεγάλων αγώνων, ομάδα του Παγκορινθιακού. Η έκπληξη θα αναστατώσει τους μετάσχοντες στο Προ-Πο. Είναι, όμως, μια έκπληξη που για πολλοστή φορά αποδεικνύει ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά".
Να αναφέρουμε ότι στο Προ-Πο δεν υπήρχε κανένα 13άρι, παρά μόνο 14 στήλες με 12 σωστές προβλέψεις που κέρδιζαν από 23.092 δρχ. η καθεμιά.
Για την ιστορία το πρώτο πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά από μπαράζ με την ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός βγήκε 3ος.
Πρώτος σκόρερ στην σεζόν ήταν ο Κώστας Νεστορίδης (ΑΕΚ), ενώ τα εισιτήρια που κόπηκαν σε όλους τους αγώνες ήταν 1.304.083 (μέσος όρος 5.433 ανά παιχνίδι).

 
Πηγή: sportdog.gr

Γκόγκιτς τέλος!

gogitc
Την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή επισημοποίησε ο Σίνιτσα Γκόγκιτς, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, Βατανιακός – Ηρακλής. Οι “κυανόλευκοι” έχασαν με κατεβασμένα χέρια (1-0), με αποτέλεσμα ο έμπειρος τεχνικός να παραιτηθεί. Επίσης, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι λείπει το καθαρό μυαλό από τους παίκτες, τονίζοντας παράλληλα ότι ο τίτλος του φαβορί φόρτωσε την ομάδα με άγχος.
Αναλυτικά είπε:
«Η ομάδα χρειάζεται ένα σοκ. Μετά και την σημερινή απώλεια βαθμών η ομάδα χρειάζεται κάποιο σοκ. Εγώ παραιτούμε. Ο πρόεδρος είναι καταπληκτικός άνθρωπος και προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί. Η ομάδα έχει μεγάλη πίεση όμως όπως και εγώ και η διοίκηση. Πραγματικά μεγάλη πίεση»
Για τον αγωνα:
« Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ο Βατανιακός έμεινε με δέκα παίκτες αλλά και πάλι δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Κανένας παίκτης. Έχουμε πραγματικά πολύ πίεση και είναι κρίμα για την ομάδα. Είναι καλοί παίκτες αλλά είναι νέα ομάδα. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο»
Για τους παίκτες είπε:
«Πρέπει να πηγαίνουν πιο δυνατά στις φάσεις. Δικά τους μυαλά είναι και δεν μπορώ κάθε έναν να τον σπρώχνω, από μόνοι τους πρέπει. Πρέπει να έχουν περισσότερο καθαρό μυαλό και να καθαρίζουν τα ματς. Αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο επικίνδυνα. Για λόγους ιστορίας ήμασταν φαβορί αλλά όλα αυτά γύρω-γύρω έβαλαν πολύ πίεση. Εύχομαι καλή συνέχεια και πιστεύω να κάνουν ότι πρέπει για να ανέβει η ομάδα»
Για τον σχεδιασμό:
«Ο σχεδιασμός έγινε. Πολλοί παίκτες που θέλαμε δεν ήρθαν. Έχουμε παίκτες που ήταν στην λίστα αλλά έχουμε και αρκετούς που δεν ήταν στην πρώτη λίστα»
Για την επίσκεψη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια:
«Είναι και η ένταση μετά το παιχνίδι. Δεν θέλω να απαντήσω. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν περισσότερο. Κάναμε μεγάλη δουλειά. Από το άγχος δεν έχουμε καθαρό μυαλό. Μόνο ένα σοκ μπορεί να ξυπνήσει τον Ηρακλή»
Πηγή: arenafm.gr

«Ευχαριστούμε τον κόσμο»

iosifidis
Στην κάμερα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραχώρησε δηλώσεις ο γενικός αρχηγός του «Δικεφάλου» Κώστας Ιωσηφίδης μιλώντας μεταξύ άλλων για την χθεσινή (24/10) αναμέτρηση αλλά και την συμπεριφορά του κόσμου στις κερκίδες.











Πηγή: arenafm.gr

“Πρέπει να βρεθεί επενδυτής”

pic-0-norm
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Αντώνης Ζαμπέτας, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την ανάγκη του Άρη να βρει έναν επενδυτή που θα βοηθήσει τον σύλλογο.
Αναλυτικά είπε:
Για τα λάθη του παρελθόντος:
“Ο Άρης δε θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτές  τις αίθουσες αλλά στην Ευρώπη. Σε αυτό φταίει ο Άρης αλλά και κάποιες άλλες καταστάσεις. Αν ο Άρης τα προηγούμενα χρόνια χειριζόταν καλύτερα κάποιες καταστάσεις, σήμερα θα είχαμε παγωμένα κάποια χρέη και σήμερα η ομάδα  θα διεκδικούσε την πρόκριση της στους ομίλους στην Ευρώπη”.
Για την ανάγκη να βρεθεί επενδυτής:
“Ο Άρης είναι ο πλέον αδικημένος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι έχουν μονάχα ένα στόχο, να μπει η ομάδα στο 99. Πρέπει να βρεθεί ο επενδυτής για να πάρει τον Άρη. Η χώρα μας έχει μια κακοφημία και έλλειψη εμπιστοσύνης γεγονός που δυσκολεύει να έρθει κάποιος επενδυτής. Ελπίζω να βρεθεί ο επενδυτής αυτός και να πάει την ομάδα εκεί που πρέπει”.
Για το τι πρέπει να φέρει ο επενδυτής:
“Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα πληρώσει τα χρωστούμενα σε παίκτες, θα δημιουργήσει ένα καλό αθλητικό κέντρο ώστε ο Άρης να πουλάει παίκτες στην Ευρώπη.  Πιστεύω πως ο Άρης πρέπει να ακολουθήσει το Γερμανικό πρότυπο, που όπως όλοι βλέπουμε πως οι Γερμανικές ομάδες είναι οι πιο υγιείς στην Ευρώπη. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και στο μέλλον να στηριχτούμε σε δικά μας παιδία”.
Πηγή: arenafm.gr

“Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι αποφάσεις”

12883_main
Στον Αrena FM 89,4 μίλησε ο δικηγόρος ,Σπύρος Χριστοφορίδης, για την εικόνα της ΠΑΕ Άρης στον δικαστικό αγώνα που δίνει ο σύλλογος για το άρθρο 99.
Αναλυτικά είπε:
Για την εικόνα της ΠΑΕ Άρης στο δικαστήριο:
“Υπάρχει ζωή στον Άρη. Η παρουσία του Άρη ήταν συνεπής και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία πως η ΠΑΕ Άρης θα υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99″.
Για την συμφωνία με τον Ζελελίδη:
“Ο Ζελελίδης ήταν πολύ σημαντικό χαρτί. Ο κύριος Ζελελίδης παρενέβη και αυτός για να  παραλάβει όσα προβλέπονται για τους εργαζόμενους από το σχέδιο βιωσιμότητα που έχει κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στο δικαστήριο”.
Για τις κύριες τις κύριες παρεμβάσεις:
“Το ΙΚΑ παρενέβη απλά τυπικά, ενώ έγινε παρέμβαση και από πλευράς του κύριου Παναγόπουλου για λογαριασμό Παπαστεριανού, Παπαζαχαρία και άλλους που δεν ανέφερε”.
Για τα όσα είπε ο Ηλιάδης:
“Είπε πως η ΠΑΕ είναι συνεπής σε όλες τις πληρωμές. Κατέθεσε σαφές πως είναι  σημαντική η έλευση επενδυτή και πως η ένταξη του Άρη στο άρθρο αυτό θα κάνει την έλευση αυτή ευκολότερη”.
Για την αναβολή της υπόθεσης της ΚΑΕ:
“Ως Αριανοί σίγουρα θέλουμε να τελειώνουμε με την υπόθεση αυτή μια ώρα νωρίτερα ωστόσο από νομικής άποψης είναι άσχημο για την εικόνα του Άρη να δικάζονται και οι δύο υποθέσεις τη ίδια μέρα”.
Για το πότε θα ξέρουμε τις αποφάσεις:
“Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι αποφάσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ο κόσμος έφερε την ανατροπή»

MARAGKOS
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του “Δικεφάλου του Βορρά”, Σπύρος Μαραγκός, και μίλησε μεταξύ άλλων για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ εναντίον της Μακάμπι Χάιφα και τους παίκτες “βαρόμετρο” του Δικεφάλου.
Σχολιάζοντας  μια παρόμοια ανατροπή  με την Σπάρτακ Τρναβα: “Ήταν πολύ νωρίς το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Φάγαμε ένα γρήγορο γκολ και μέχρι να το καταλάβουμε φάγαμε και δεύτερο. Δε γίνονται πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια με ανατροπές. Όταν γίνεται όμως κάτι τέτοιο δε ξεχνιέται. Έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου και ήταν μια από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές μου στιγμές. Ξέραμε πως αφού  είχαμε καταφέρει να ισοφαρίσουμε στο ημίχρονο, ελέγχαμε το παιχνίδι”.
Για τους παίκτες με προσωπικότητα του ΠΑΟΚ: “Σε τέτοιες ανατροπές η πίστη και το πάθος παίζουν το πιο σημαντικό ρόλο. Επίσης παίκτες με ψυχή και προσωπικότητα παρακινούν και τους άλλους να προσπαθήσουν. Θαυμάζω τον Σαλπιγγίδη σαν ποδοσφαιριστή.  Τα δίνει όλα και είναι πάντα μέσα σε φάσεις. Ο Κατσουράνης παρά το λάθος που έκανε, με τη εμπειρία του και με το μυαλό του εμπνέει την ομάδα. Επιπλέον ο Λάζαρ είναι ένα από τα καλύτερα χαφ στην Ελλάδα”.
Για  την ανατροπή  του ΠΑΟΚ:“Τα ευρωπαϊκά παιχνίδι είναι πολύ δύσκολα και οι αντίπαλοι πολύ ισχυροί. Θεωρώ πως βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος της Τούμπας. Χωρίς τον λαό του ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευόταν να κάνε ι την ανατροπή πολύ παραπάνω”.
Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ:“Μετά την νίκη με τη Μακάμπι και σε συνδυασμό με την ισοπαλία που είχε πάρει στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ έχει τον όμιλο στο χέρι του. Φέτος ο ΠΑΟΚ μπορεί και πιστεύει στο παιχνίδι του και μπορεί άμα συνεχίσει έτσι θα πάρει την πρώτη θέση”.
Για τον Μίροσλαβ Στοχ:“Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύει πολύ στον εαυτό του. Για να εκτελέσεις δεύτερο πέναλτι ενώ έχεις χάσει το πρώτο πρέπει να πιστεύεις πολύ στις ικανότητες σου η να έχει άγνοια κινδύνου. Ο Στοχ είχε επηρεαστεί πολύ από τη απώλεια των πέναλτι και δεν έδωσε στη συνέχεια τα αναμενόμενα. Γενικά όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα και είναι απαραίτητος”.
Για το πρωτάθλημα:Έχει χάση την αίγλη του το πρωτάθλημα. Πλέον υπάρχει μόνο η κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και εύχομαι η ομάδα της Θεσσαλονίκης να τα καταφέρε. Οι Ευρωπαικές υποχρεώσεις κάνουν το έργο του ΠΑΟΚ πιο δύσκολο. Με λίγο κόπο βέβαια και πολύ προσπάθεια μπορεί η ομάδα να παραμείνει κοντά και στους δύο στόχους”.
Πηγή: arenafm.gr

Πλήγμα με Λίνο!!

Εκτός αγωνιστικής δράσης για τρείς εβδομάδες θα μείνει ο Λίνο Άλβες, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα της ομάδας του με την Μακάμπι Χάιφα, και σήμερα υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες, τα αποτελέσματα των οποίων δεν ήταν ευχάριστα.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος μπακ υπέστη κάταγμα στο τρίτο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού.

Στο χέρι του τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας ο οποίος θα του επιτρέπει να προπονείται. Παρόλα αυτά ο παίκτης δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να τραυματιστεί ακόμη πιο σοβαρά.Πηγή: metrosport.gr

«Ναυάγιο» Ηρακλή στην Κατερίνη, 1-0 ο Βατανιακός!

Μετά από μια τραγική εμφάνιση στην Κατερίνη, ο Ηρακλής υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα με σκορ 1-0 από τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Βατανιακό! Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς, το μέλλον του οποίου πλέον στους "κυανόλευκους" είναι αβέβαιο, πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της και γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τους Πιερείς που μάλιστα από το 49' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο!

Ο Ηρακλής σπατάλησε ένα ημίχρονο, αφού με εξαίρεση δύο φάσεις δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Κουδουνά. Στο 12' ο Λίμα από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ίδιο κατάληξη είχε και προσπάθεια του Κυριάκου στο 45'.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βατανιακός άνοιξε το σκορ: Ο Γιαννούλης πήρε την μπάλα από κακή εκτίμηση του Σιατραβάνη και με πλασέ έκανε το 1-0! Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κολαξίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η κορυφαία ευκαιρία χάθηκε από τον Ονουάτσι στο 57' ενώ και στη συνέχεια παρά την εδαφική τους υπεροχή δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να υποστούν μια οδυνηρή ήττα, που προφανώς θα έχει και... περενέργειες.

Οι συνθέσεις:

Βατανιακός (Σάκης Παπαβασιλείου): Κουδουνάς, Κολαξίδης, Γιαπιτζής, Κωτσιόπουλος, Νταντάμης, Γιαξής (58΄ Μίλιεβιτς), Κουλίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης (78΄ Μπουζούκης), Ποτουρίδης (88΄ Γιαλαμίδης), Ζαγοριαννός.

Ηρακλής (Σίνισα Γκόγκιτς): Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κοντέων, Μπάμπα (54΄ Ονουάτσι), Λίμα, Κυριάκος (74΄ Βουτσιάς), Πουρτουλίδης, Σιατραβάνης, Ζάχορα (61΄ Χιονίδης). Πηγή: metrosport.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!



Buona sera, φίλες και φίλοι. Παραλίγο να κάναμε πάλι το απόλυτο (3/4 επιλογές) αλλά «έσπασε» η Γκενκ η οποία προηγούνταν με 1-0 της Ραπίντ Βιέννης, έχασε ευκαιρία στο 60’ (δοκάρι) να «καθαρίσει» το παιχνίδι, δεχόμενη την ισοφάριση στο 82’.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε αρκετά ματς καθώς συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» των πρωταθλημάτων. Ξεκινώντας από την 2η Γερμανίας η Αρμίνια Μπίλεφελντ υποδέχεται την Κολωνία, σε κακή κατάσταση οι γηπεδούχοι, τα «κριάρια» παίζουν καλύτερα εκτός βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα και τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις, πιστεύω ότι θα περάσουν 2. Στην 2η Γαλλίας έχουμε το ντέρμπι κορυφής Μετς εναντίον Ανζέ, σε καλή κατάσταση και οι 2 ομάδες, σκοράρουν εύκολα, πιστεύω ότι θα δούμε εκατέρωθεν γκολ, ενώ σε άλλο ματς η Αρλ υποδέχεται την Ντιζόν, «φορμαρισμένοι» οι φιλοξενούμενοι με  5 νίκες και 3 ισοπαλίες, έχουν ατού τους την άμυνα, όπως και οι γηπεδούχοι που όμως έχουν σκαμπανεβάσματα, θα ρισκάρω ότι η Nτιζόν δε θα χάσει σήμερα. Τέλος στην Γερμανία Bundesliga, η Στουτγάρδη υποδέχεται την Νυρεμβέργη (με νέο προπονητή), οι άμυνές τους είναι «για κλάματα», πιστεύω ότι θα δούμε εκατέρωθεν γκολ.


Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΜΕΤΣ-ΑΝΖΕ   G/G (1.90)
ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ- ΚΟΛΩΝΙΑ  2 (1.66)
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ  G/G (1.66)
ΑΡΛ-ΝΤΙΖΟΝ  Χ2 (1.60)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Kheenah  Fossey)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Οι… κληρονομιές της Μακάμπι!!

Εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε εξετάσεις ο Λίνο, ο οποίος χτύπησε στο χέρι κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι Χάιφα. Ατομικό ο Γκαρσία, καμία ανησυχία για τον Σαλπιγγίδη.

Οι… κληρονομιές της Μακάμπι
Ενοχλήσεις στον καρπό μετά τη χθεσινή νίκη (3-2) του ΠΑΟΚ επί της Μακάμπι Χάιφα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League αισθάνεται ο Λίνο.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ ενημέρωσε σχετικά το ιατρικό επιτελείο και εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του προβλήματός του.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που χτύπησε χθες στο κεφάλι και έκανε ράμματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν έχει κάτι το ανησυχητικό.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τον Πάμπλο Γκαρσία που έκανε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στο μοιρό.

Όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό ματς της Τούμπας ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης, με χαλαρές ασκήσεις στο γυμναστήριο, μασάζ και υδροθεραπείες.

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι παίκτες επιδόθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής.

Αύριο η ομάδα θα προπονηθεί το μεσημέρι στην Τούμπα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή. Πηγή: sport-fm.gr

«Τάτο θα σε περιμένω»

«Τάτο θα σε περιμένω»Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Ανδρέα Τάτο είχε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς στη αρχή της σημερινής προπόνησης του Άρη.

Σε αυτή ο τεχνικός των «κίτρινων» επεσήμανε στον Τάτο ότι τον υπολογίζει για το παιχνίδι με τον Πλατανιά καλώντας τον να συνεχίσει την προσπάθεια να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει στους προσαγωγούς.

«Συνέχισε την προσπάθεια και μην αγχώνεσαι. Εγώ θα σε περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο, θα είσαι μαζί μας την Κυριακή», είπε ο σέρβος τεχνικός στον ποδοσφαιριστή του.

Ο Τάτος και σήμερα ακολούθησε το ατομικό του πρόγραμμα το οποίο κάνει τις τελευταίες ημέρες.Πηγή: sport-fm.gr

Αναβολή για την ΚΑΕ, αγωνία για την ΠΑΕ!

Κανονικά πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησης που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Άρης για την υπαγωγής της στο άρθρο 99. Αντίθετα, αναβλήθηκε αυτή για την ΚΑΕ.

Αναβολή για την ΚΑΕ, αγωνία για την ΠΑΕ
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον Άρη καθώς ήταν προγραμματισμένες οι εκδικάσεις των αιτήσεων της ΠΑΕ και της ΚΑΕ για την υπαγωγής τους στο άρθρο 99.

Στην περίπτωση της ποδοσφαιρικής Ανώνυμής Εταιρείας η εκδίκαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, αντίθετα με εκείνη της ΚΑΕ.

Σχετικά με την ΠΑΕ ο δικηγόρος Γιώργος Ζελελίδης ο οποίος εκπροσωπεί τους Καστίγιο, Ντίκο, Φατί, Σανκαρέ κατέθεσε πρώτος. Ο Άρης έχει έρθει σε διακανονισμό με τους παίκτες αυτούς για την αποπληρωμή των χρημάτων που τους οφείλονται.

Ο κ.Ζελελίδης έκανε παρέμβαση υπέρ της ΠΑΕ καθώς αναφέρθηκε στη συμφωνία αυτή που υπάρχει επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της καθώς ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να διασφαλιστούν τα χρήματα στους ποδοσφαιριστές.

Κύριο μέρος της εκδίκασης αποτέλεσε η κατάθεση του προέδρου της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδη ως μάρτυρας υπέρ της Εταιρείας.

«Αν μας δώσετε την ευκαιρία όλα θα πάνε καλά. Έχουμε συζητήσεις με μεγάλους επενδυτικούς ομίλους. Υπάρχει εχεμύθεια. Θα προχωρήσουν αν μπούμε στο άρθρο 99. Το θέμα είναι να βρούμε επενδυτή για να γίνει ισχυρή η ΠΑΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιάδης.

Τελευταίος κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης ο οποίος επεσήμανε…

«Η ομάδα έχει τεράστια δυναμική, πέρσι είχε τα λιγότερα έσοδα από ποτέ κι όμως άντεξε. Φέτος βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα πάει καλύτερα. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς, ώστε να έρθει ένας σοβαρός άνθρωπος και να μας βοηθήσει για την ανάπτυξη της ομάδας», κατέληξε.

Η απόφαση αναμένεται σε διάστημα 45-60 ημερών.

Στην περίπτωση της ΚΑΕ υπήρξε αναβολή για τις 13 Δεκεμβρίου μετά από σχετικό αίτημα του συνεργάτη του δικηγόρου που εκπροσωπεί οκτώ παίκτες της ομάδας ζήτησε αναβολή. Πηγή: sport-fm.gr

Τελικός με πολλά προβλήματα!!

Γεμίζει το απουσιολόγιο του Στέφαν Στόικα ενόψει της αναμέτρησης της Βέροιας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (27/10).

Τελικός με πολλά προβλήματα
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τη Βέροια ενόψει της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα (27/10).

Άπαντες στη «βασίλισσα του βορρά» γνωρίζουν πως η εν λόγω αναμέτρηση έχει χαρακτήρα πρόωρου τελικού, δεδομένου ότι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, από την οποία θέλουν να... ξεκολλήσουν.

Ωστόσο, το έργο του τεχνικού της ομάδας, Στέφαν Στόικα, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο με τις αρκετές απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει.

Πέρα από τους ήδη τραυματίες, Οστοϊτς και Μπάρμπα, νοκ άουτ τέθηκαν και οι Ντα Κόστα και Οικονόμου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ξεχνιούνται τέτοια βράδια…!!

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκαν στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τη χθεσινή νίκη επί της Μακάμπι Χάιφα «αγκάλιασε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Δεν ξεχνιούνται τέτοια βράδια…
Για καιρό θα θυμούνται στον ΠΑΟΚ τη χθεσινή νίκη με την Μακάμπι Χάιφα για την 3η αγωνιστική του Europa League!

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να επικρατήσουν των Ισραηλινών με σκορ 3-2, αν και βρέθηκαν στο 21’ να χάνουν με 0-2!

Η χθεσινή βραδιά θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των ανθρώπων και των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού έζησαν ένα ματς γεμάτο από ποδοσφαιρική ποιότητα και μεγάλα συναισθήματα, φοβερές ανατροπές και απίστευτες στιγμές.

Οι παίκτες του Στέφενς κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, έστω και αν ο Στοχ «κατάφερε» να χάσει δύο πέναλτι! Μετά το 0-2 ο ΠΑΟΚ παρέμεινε «παγωμένος», όμως μετά το 33' χάθηκε η μπάλα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπαιξε κάθετο και γρήγορο ποδόσφαιρο, ενώ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις στημένες φάσεις. Φάσεις, γκολ, χαμένα πέναλτι και η μεγάλη προσπάθεια των Θεσσαλονικέων θα μείνει για χρόνια χαραγμένη στη μνήμη των ΠΑΟΚτζήδων.

Στο δεύτερο μέρος, οι «ασπρόμαυροι» έπηξαν πιο έξυπνα και πιο συντηρητικά, προσέχοντας περισσότερο στα μετόπισθεν και ο Σαλπιγγίδης – ο άνθρωπος που υπογράφει τα… happy end – έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, χθες μπήκε τέλος στο κεκλεισμένων των θυρών της Τούμπας μετά από 14 μήνες. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ το χάρηκαν πολύ κι έσπρωξαν την ομάδα στη νίκη, μια κι έμεινε (πρόσκαιρα) πίσω στο σκορ ακόμη και με 0-2.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς είναι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία του 12ου ομίλου, ύστερα από τη χθεσινή ισοπαλία της Σαχτιόρ με την Αλκμααρ στην Αστάνα.

Η βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 7
2. Άλκμααρ 5
3. Σαχτέρ 2
4. Μακάμπι 1
Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθε η ώρα του κόσμου!

Δεδομένο θεωρείται το sold out στο παιχνίδι της 5ης Νοεμβρίου με την Μπενφίκα, όμως πριν από αυτό υπάρχει ο κυριακάτικος αγώνας με τον ΟΦΗ και στον Ολυμπιακό περιμένουν αρκετό κόσμο στο «Καραϊσκάκη».

Ήρθε η ώρα του κόσμου
Πολύ σημαντικό βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον 3ο όμιλο του Champions League, η οποία οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης έκανε την Τετάρτη το βράδυ ο Ολυμπιακός με την ισοπαλία κόντρα στην Μπενφίκα.

Πλέον οι Πειραιώτες κρατούν την πρόκριση στα… πόδια τους και με δύο νίκες επί των «αετών» της Λισαβόνας και της Άντερλεχτ, θα έχουν κάνει check-in για την επόμενη φάση του θεσμού.

Μάλιστα, θεωρείται σίγουρο πως ο κόσμος θα δώσει δυναμικό παρών σε αυτά τα δύο σημαντικά παιχνίδια, ώστε η ομάδα να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο περιμένουν να γίνει sold out για το ματς της 5ης Νοεμβρίου, όμως πριν από αυτό υπάρχει ο κυριακάτικος αγώνας με τον ΟΦΗ, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου περιμένουν αρκετό κόσμο στο «Καραϊσκάκη», λόγω και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και το γεγονός ότι πέφτει τριήμερο με τη Δευτέρα να είναι αργία.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις πετυχαίνει σε κάθε ματς πολλά γκολ και προσφέρει θέαμα στους οπαδούς που πηγαίνουν στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσουν.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζεται ικανοποιημένος από την ισοπαλία με την Μπενφίκα, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για την εικόνα που έβγαλαν οι Πειραιώτες μέσα στο «Ντα Λουζ». Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν χρήματα!

«Τιτάνιες» προσπάθειες προκειμένου να καταβάλουν μέρος των δεδουλευμένων στους παίκτες του Πανιωνίου πριν από το ματς με τον Απόλλωνα καταβάλλουν οι διοικούντες.

Περιμένουν χρήματα
Προσπάθεια για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους παίκτες πριν από την αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Απόλλωνα καταβάλει η διοίκηση του Πανιώνιου.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου σε συναντήσεις που είχαν τις προηγούμενες μέρες με αντιπροσωπεία παικτών είχαν υποσχεθεί πως θα γίνουν πληρωμές άμεσα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Από τη μεριά των ποδοσφαιριστών υπάρχει κατανόηση για τις προσπάθειες που γίνονται από τους διοικούντες, ωστόσο, πιέζουν με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Πηγή: sport-fm.gr

Το… χοντραίνουν οι Ρόκετς!!

Χαρούμενος και ψυχολογικά ήρεμος δηλώνει πλέον ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος συνέβαλε στο 109-92 των Χιούστον Ρόκετς επί των Σαν Αντόνιο Σπερς.
Μία… ανάσα πριν από τα παιχνίδια της regular season, οι «ρουκέτες» πέρασαν με άνεση από το «AT&T Center» του έτερου συλλόγου του Τέξας, καθώς ο «D-12» είχε 15 πόντους (7/10 σουτ) και 16 «σκουπίδια», ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν 22 πόντους (7/16 σουτ) και 11 ασίστ! Στους 16 πόντους έφτασε και ο φορμαρισμένος Όμρι Κάσπι, όπως και ο Τσάντλερ Πάρσονς, ενώ αποκλείστηκαν οι τραυματισμένοι Τέρενς Τζόουνς και Μάρκους Κάμπι. Για τους Σπερς, που ξεκούρασαν τους Μανού Τζινόμπιλι και Καούχι Λέοναρντ, ξεχώρισε ο άλλοτε φόργουορντ/σέντερ του Ίκαρου Καλλιθέας, Άρον Μπέινς, με 16 πόντους και 2 μπλοκ σε 21 λεπτά.

Ακόμα, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς περιθωριοποίησαν τον Άλεν Κραμπ λόγω ίωσης και επικράτησαν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 90-74 στο «ORACLE Arena», αφού ο Ντάμιαν Λίλαρντ πέτυχε 21 πόντους, ενώ οι Λα Μάρκους Όλντριτζ (16 π., 12 ρ. 3 μπλ.) και Νικολά Μπατούμ (10 π., 15 ρ.) σημείωσαν double-double, τη στιγμή που ο Στέφεν Κάρι αρκέστηκε σε 7/22 σουτ για 17 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον σε 8/20 για 16, αντίστοιχα. Σε άλλο φιλικό, που έγινε στο «Palace», ο Τζος Σμιθ συμπλήρωσε 20 πόντους με τρίποντο νεκρού χρόνου, το οποίο διαμόρφωσε το 99-98 των Ντιτρόιτ Πίστονς επί των Μινεσότα Τίμπεργουλφς, οι οποίοι απέκλεισαν τον Νίκολα Πέκοβιτς την ύστατη ώα λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο!

Τέλος, οι Σάρλοτ Μπόμπκατς κέρδισαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 105-92, αν και αποχώρησε πρόωρα ο φορμαρισμένος Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ εξαιτίας τραυματισμού στο δεξί πόδι, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ανησυχία στην ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν. Μάλιστα, ο Τζεφ Τέιλορ εκμεταλλεύτηκε το κενό σημειώνοντας 20 πόντους και ο Τζέραλντ Χέντερσον ακολούθησε με 19, ενώ ο Κάιρι Έρβινγκ είχε 20 πόντους σε 27 λεπτά για τους ηττημένους.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σάρλοτ Μπόμπκατς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 105-92
Ντιτρόιτ Πίστονς-Μινεσότα Τίμπεργουλφς 99-98
Σαν Αντόνιο Σπερς-Χιούστον Ρόκετς 92-109
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 74-90
Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Το θαύμα της… Αράμπε Ουνίντο!! (videos)

Μετά τις Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, Κρουζ Αζούλ, Αλαχουελένσε, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, Τολούκα, Τιχουάνα και Λος Άντζελες Γκάλαξι, η Αράμπε Ουνίντο προκρίθηκε στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League.
Η ομάδα από τον Παναμά ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, καθώς υποδέχθηκε τους Χιούστον Ντάιναμο, οι οποίοι ήθελαν τουλάχιστον ισοπαλία, ώστε να συμπληρώσουν την οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Ωστόσο, οι Τεξανοί παρατάχθηκαν με πολλούς αναπληρωματικούς και αποκλείστηκαν εξαιτίας γκολ του Χοσέ Γκονζάλεζ στο 60ό λεπτό, που ακολουθήθηκε από συνεχόμενες καθυστερήσεις του παιχνιδιού με πρωτοβουλία των γηπεδούχων.
Πρόκειται βέβαια, για σημαντική έκπληξη, όπως η «βαριά» ήττα των Γκάλαξι με 4-0 από την Ισίδρο Μεταπάν στο Ελ Σαλβαδόρ. Ο 31χρονος Νικολάς Μουνιόζ σημείωσε και τα τέσσερα γκολ (29ο, 30ό, 32ο και 40ό), οπότε οι πρωταθλητές MLS, που χρησιμοποίησαν αναπληρωματικούς, υποχώρησαν στην κατάταξη των προκριθέντων και βρέθηκαν απέναντι στην Τιχουάνα στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Παρακάτω ο «χάρτης» του CONCACAF Champions League:
Πρώτος Όμιλος
Αράμπε Ουνίντο-Χιούστον Ντάιναμο 1-0
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΡΑΜΠΕ ΟΥΝΙΝΤΟ (ΠΑΝΑΜΑΣ) 9, Χιούστον Ντάιναμο (Η.Π.Α.) 7, Κονέξιον (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0.
Δεύτερος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΥ (Η.Π.Α.) 8, Ολίμπια (Ονδούρα) 7, Ρεάλ Εστελί (Νικαράγουα) 1.
Τρίτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ (ΜΕΞΙΚΟ) 12, Χερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 6, Βαλένθια (Αϊτή) 0.
Τέταρτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΛΑΧΟΥΕΛΕΝΣΕ (ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ) 9, Αμέρικα (Μεξικό) 6, Σπόρτινγκ Σαν Μιγκελίτο (Παναμάς) 3.
Πέμπτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ ΕΡΘΚΟΥΕΪΚΣ (Η.Π.Α.), Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 6, Χερέντια (Γουατεμάλα) 6.
Έκτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΤΟΛΟΥΚΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 12, Κομουνικακιόνες (Γουατεμάλα) 6, Καλεντόνια (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0.
Έβδομος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΤΙΧΟΥΑΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 10, Λουίς Άνχελ Φίρπο (Ελ Σαλβαδόρ) 7, Βικτόρια (Ονδούρα) 0.
Όγδοος Όμιλος
Ισίδρο Μεταπάν-Λος Άντζελες Γκάλαξι 4-0
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ (Η.Π.Α.) 9, Ισίδρο Μεταπάν (Ελ Σαλβαδόρ) 4, Καρταχίνες (Κόστα Ρίκα) 4,.
Προημιτελικοί
Α. Λος Άντζελες Γκάλαξι (Η.Π.Α.)-Τιχουάνα (Μεξικό)
Β. Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (Η.Π.Α.)-Κρουζ Αζούλ (Μεξικό)
Γ. Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα)-Αράμπε Ουνίντο (Παναμάς)
Δ. Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς (Η.Π.Α.)-Τολούκα (Μεξικό)
Ημιτελικοί
Νικητές Α-Β
Νικητές Γ-Δ
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών






Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Στα πέναλτι η Ατλέτικο Νασιονάλ! (videos)

Ηττήθηκε με 1-0 στη Βραζιλία από την Μπαΐα, αλλά η Ατλέτικο Νασιονάλ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα χάρη σε 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.
Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Έλντερ ισοφάρισε το 1-0 υπέρ των Κολομβιανών, που καταγράφηκε στον πρώτο αγώνα της διπλής σειράς των δύο ομάδων. Παρά το γρήγορο γκολ, οι δύο ομάδες δεν θέλησαν να ρισκάρουν, οπότε κατέληξαν στα πέναλτι, στα οποία οι Βραζιλιάνοι αστόχησαν σε δύο περιπτώσεις. Άρα, οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος της Κολομβίας πήραν «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σάο Πάολο.
Από την πλευρά της, η βραζιλιάνικη Κοριτίμπα αποκλείστηκε από την Ιτάγκουι, επίσης από την Κολομβία, αν και προηγήθηκε με 1-0 στο 45ο λεπτό με θεαματικό αυτογκόλ του Χάβιερ Λόπεζ. Ισοφάρισε μεν την εντός έδρας ήττα με 1-0, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο ο Λουίς Κουινιόνεζ Λόπεζ βρήκε δίχτυα στο 63ο και στο 90ό λεπτό, οπότε οι γηπεδούχοι πέρασαν με συνολικό 3-1 στον επόμενο γύρο, όπου περιμένει η Λιμπερτάδ από την Παραγουάη.
Παρακάτω o «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Φάση των «16»
1. Κοριτίμπα (Βραζιλία)-ΙΤΑΓΚΟΥΙ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 0-1 & 1-2
2. ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)-Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) 2-0 & 2-1
3. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)-Μπαΐα (Βραζιλία) 1-0 & 0-1 (4-3 στα πέναλτι)
4. ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 1-1 & 4-3
5. Λα Εκιδάδ (Κολομβία)-ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 1-2 & 1-2
6. ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Ντεπορτίβο Πάστο (Κολομβία) 2-0 & 0-1
7. ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ουνιβερσιδάδ Χιλής (Χιλή) 4-0 & 0-1
8. Λίγκα Ντε Λόχα (Εκουαδόρ)-ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 2-1 & 0-2
Προημιτελικοί
Α. Ιτάγκουι (Κολομβία)-Λιμπερτάδ (Παραγουάη)
Β. Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Σάο Πάολο (Βραζιλία)
Γ. Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή)-Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)
Δ. Λανούς (Αργεντινή)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)
Ημιτελικοί
Νικητές Α-Β
Νικητές Γ-Δ
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών








Πηγή: onsports.gr

Η μητέρα των μαχών!!

Την παράσταση στην 10η αγωνιστική της Primera Division κλέβει το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μία ημέρα αργότερα η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπέτις.

Η μητέρα των μαχών!
Η «πληγωμένη» Μπαρτσελόνα υποδέχεται την ανεβασμένη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι Καταλανοί είχαν έρθει ισόπαλοι 0-0 στην έδρα της Οσασούνα, ενώ την Τρίτη έφυγαν με το «Χ» από την έδρα της Μίλαν για το Champions League.

Από την πλευρά της, οι «μερένχες» είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0 της Μάλαγα και την Τετάρτη πήραν σπουδαία νίκη κόντρα στη Γιουβέντους για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σε τέτοια ματς, όπως είναι φυσικό, ξεχωρίζουν οι μεγάλοι παίκτες και οι δύο σταρ των δύο αντιπάλων διαγράφουν αντίθετη πορεία. Από τη μία ο Λιονέλ Μέσι δεν δείχνει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, την ώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι… on fire και σκοράρει ακατάπαυστα στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν υπολογίζει τον Τζόρντι Άλμπα, την ώρα που ο Κάρλο Αντσελότι καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Τσάμπι Αλόνσο και παραμένουν αμφίβολοι ο Βαράν και ο Μπενζεμά.

Την Κυριακή, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπέτις. Στην προηγούμενη αγωνιστική οι «ροχιμπλάνκος» ηττήθηκαν στην έδρα της Εσπανιόλ, όμως την Τρίτη έφυγαν με το… τρίποντο από την έδρα της Ραπίντ Βιέννης για το Champions League.

Πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, την ώρα που στην Ευρώπη είναι μια… ανάσα από του «16» της διοργάνωσης. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει τους Ροντρίγκεζ, Αμάγια, Βιλαρτσάο, Τόρες και Κάστρο.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ράγιο Βαγεγκάνο-Βαγιαδολίδ (22:00)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μάλαγα-Θέλτα (17:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Έλτσε-Γρανάδα (21:00)
Λεβάντε-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Σεβίλλη-Οσασούνα (13:00)
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια (18:00)
Σοσιεδάδ-Αλμερία (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις (22:00)

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χετάφε-Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εσπανιόλ-Μάλαγα (21:00)
Θέλτα-Μπαρτσελόνα (23:00)

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2013

Βαλένθια-Αλμερία (21:00)
Βαγιαδολίδ-Σοσιεδάδ (21:00)
Οσασούνα-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2013

Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Βιγιαρεάλ-Χετάφε (21:00)
Μπιλμπάο-Έλτσε (23:00)
Μπέτις-Λεβάντε (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Σεροπιάν: «Είμαι πολύ τυχερός»

Σεροπιάν: «Είμαι πολύ τυχερός»Τυχερός που είναι προπονητής στον ΑΟ. Χανίων δήλωσε ο Μουράτ Σεροπιάν σε συνέντευξή του στην Sportday.

«Είμαι δεμένος με τους παίκτες που αποτελούν δικές μου επιλογές και αυτή η μεταξύ μας χημεία μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει», ανέφερε και επεσήμανε ό,τι πρώτος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μουράτ Σεροπιάν στη Sportday:

-Ο προπονητής του ΑΟΧ, Μουράτ Σεροπιάν, θα μπορούσε εύκολα σήμερα να μην είναι προπονητής του, αφού οι διαφωνίες που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, τον έφεραν πολύ κοντά στην αποχώρηση. Πώς ξεπεράστηκαν αυτές οι διαφωνίες;
«Είμαι πάρα πολύ τυχερός γιατί έχω φορέσει τη φανέλα αυτής της ομάδας και έχω ήδη ζήσει πολλά μαζί της ως προπονητής. Την ανέβασα στη Β' Εθνική έπειτα από 32 χρόνια, κατάφερα να την περάσω σε επόμενη φάση Κυπέλλου έπειτα από δεκαετίες, κατορθώσαμε πέρυσι να φτάσουμε σε βαθμολογική συγκομιδή που παραπέμπει σε πρωταθλητή. Ολα αυτά σε δένουν με την ομάδα. Οι προκλήσεις είναι καθημερινές, ο κόσμος είναι καταπληκτικός και μου προσφέρει απεριόριστη αγάπη. Είμαι δεμένος με τους παίκτες που αποτελούν δικές μου επιλογές και αυτή η μεταξύ μας χημεία μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Ολα αυτά, λοιπόν, ξεπερνούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

-Εχετε θέσει ως στόχο αυτόν της παραμονής. Ο όμιλος, ωστόσο, είναι «ανοικτός» και η ομάδα σας τουλάχιστον ανταγωνιστική. Σκέφτεστε, επομένως και το κάτι παραπάνω;
«Αυτή τη χρονική στιγμή είναι πολύ πρόωρο να σκεφτούμε κάτι άλλο. Η διάρκεια είναι αυτή που σε κάνει να πιστεύεις στο κάτι παραπάνω. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε σε μεγαλύτερο σερί αγώνων. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο δείγμα. Να δούμε επίσης και τις δυνατότητες των αντιπάλων για να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια που είμαστε ικανοί να φτάσουμε».

-Μια ομάδα, όμως, που μπορεί σ' αυτό τον όμιλο να νικήσει δίκαια και καθαρά τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι ικανή να φτάσει ψηλά. Δεν συμφωνείτε;
«Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Ολες οι ομάδες, ακόμη κι αυτές που έχουν εμφανή ποιοτική διαφορά, μπορούν να χάσουν ένα ματς. Δεν λέει κάτι αυτό. Επαναλαμβάνω πως το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Δεν λέει τίποτα να κερδίσουμε απλά ένα ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εχουμε τόσα ματς μπροστά μας».

-Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας σας; Αυτά που χαρακτηρίζουν τον ΑΟΧ;
«Το πιο δυνατό μας σημείο είναι ότι λειτουργούμε σε όλα ως ομάδα. Εχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, καλή επιθετική ανάπτυξη και καλό τρανζίσιον. Εχουμε επίσης μια ιδιαιτέρως αθλητική ομάδα. Θεωρώ δηλαδή ότι έχουμε τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης και καλής ποδοσφαιρικής ομάδας και δουλεύουμε για να τα αναπτύξουμε».

-Ενα στοιχείο που σας απασχολεί και κρίνετε ότι πρέπει να βελτιωθεί;
«Νομίζω πως στο προσεχές διάστημα θα ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στο επιθετικό κομμάτι. Εχουμε μεν μια σωστή και ορθολογική ανάπτυξη, αλλά πρέπει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

-Το αγαπημένο σας σύστημα είναι το 4-2-3-1 που εφαρμόζετε στον ΑΟΧ;
«Ναι κι αυτό έχω δουλέψει στις περισσότερες ομάδες μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και το γυρίζω συχνά σε 4-4-2. Το 4-2-3-1 δίνει λύσεις σε όλες τις γραμμές και αφομοιώνεται πιο εύκολα από τους παίκτες. Είναι πιο εύκολο να το διδάξεις και με απλούς τρόπους να τους το κάνεις κατανοητό».

Η κοιλάδα στις φλόγες!

Η Σάλκε φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ στο μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για τη δέκατη αγωνιστική της Bundesliga.

Η κοιλάδα στις φλόγες
Σάλκε και Ντόρτμουντ αναμετρώνται στο μεγάλο ματς της δέκατης αγωνιστικής της Bundesliga. Το περίφημο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ βρίσκει τις δύο ομάδες σε διαφορετική ψυχολογία. Τους μεν γηπεδούχους να προέρχονται από βαριά ήττα με 3-0 από την Τσέλσι στην έδρα τους και πέμπτους στη βαθμολογία στο -9 από την κορυφή της λίγκας, τους δε φιλοξενούμενους στον απόηχο του θριάμβου με 2-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο και μόλις στο -1 από την πρωτοπόρο Μπάγερν στο πρωτάθλημα.

Ο Γενς Κέλερ για τους «βασιλικούς μπλε» δεν υπολογίζει και στους τραυματίες Χούντελααρ, Φαρφάν, Παπαδόπουλο, Χέγκερ, Ανάν και Ομπάσι, ενώ στον αντίποδα για την Μπορούσια ο Γιούργκεν Κλοπ θα στερηθεί τη βοήθεια των Γκουντογκάν, Κελ, Πιστσέκ και Σαρ.

Η προϊστορία των δυο ομάδων στην Bundesliga είναι απόλυτα ισορροπημένη, καθώς μετρούν από 28 νίκες και 21 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Με γηπεδούχο τη Σάλκε, εκείνη μετρά 18 νίκες (με τελευταία το 2-1 στις 19/3/2013), η Ντόρτμουντ 11 και ισάριθμα ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Η Μπάγερν φιλοξενεί τη Χέρτα στο Μόναχο θέλοντας να συνεχίσει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τιάγκο, Μπαντστούμπερ, Σακίρι, Πισάρο και Ντάντε.

Η Λεβερκούζεν, που επίσης είναι στο -1 από την κορυφή, υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική:

Παρασκευή 25/10

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 21:30

Σάββατο 26/10

Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Σάλκε-Ντόρτμουντ 16:30
Μάιντς-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 16:30
Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 19:30

Κυριακή 27/10

Φράιμπουργκ-Αμβούργο 16:30
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 1/11

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 2/11

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Λεβερκούζεν 16:30
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 16:30
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 19:30

Κυριακή 3/11

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 18:30Πηγή: sport-fm.gr

Για τα… χρωστούμενα η Μονακό!

Τη Λιόν φιλοξενεί η Μονακό, σε ένα ματς που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον υποβιβασμό της, με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει την «αίγλη» τους. «Δοκιμασία» στην έδρα της Σεντ Ετιέν για την Παρί.

Για τα… χρωστούμενα η Μονακό
Τον υποβιβασμό της Μονακό είχε υπογράψει πριν από μερικά χρόνια η Λιόν και τώρα οι ποδοσφαιριστές του Κλαούντιο Ρανιέρι θέλουν να πάρουν… ρεβάνς για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Μονεγάσκοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως οι «Λιονέ» βρίσκονται σε αγωνιστική κρίση και να επικρατήσουν με πολλά γκολ, κάτι που θα έδινε μεγάλη χαρά στους οπαδούς τους για τα… χρωστούμενα της σεζόν 2010/11.

Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον Ρανιέρι, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τους Γκουρκίφ, Βερκούτρ, Γκεζάλ και Ουμτιτί.

Λίγο αργότερα, η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σεντ Ετιέν. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και η παρέα του προέρχονται από το 5-0 στην έδρα της Άντερλεχτ για το Champions League, σε ένα ματς όπου ο Σουηδός επιθετικός έκανε… πράματα και θάματα και άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Χωρίς τους Τιάγκο Σίλβα και Παστόρε καταστρώνει τα πλάνα του ο Λοράν Μπλαν.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ναντ-Λιλ(21:30)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 (21:00)

Μαρσέιγ-Ρεμ (18:00)
Μπαστιά-Νις
Γκινγκάμπ-Αζαξιό
Λοριάν-Σοσό
Τουλούζ-Ρεν
Βαλενσιέν-Εβιάν

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μπορντό-Μονπελιέ (15:00)
Μονακό-Λιόν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν (21:30)

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 (21:00)

Ρεν-Μαρσέιγ (18:00)
Αζαξιό-Βαλενσιέν
Εβιάν-Τουλούζ
Λιόν-Γκινγκάμπ
Ρεμ-Μπαστιά
Σοσό-Σεντ Ετιέν

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Νις-Μπορντό (15:00)
Μονπελιέ-Ναντ (18:00)
Λιλ-Μονακό (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Τα βλέμματα στο «Ντραγκάο»

Το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Πόρτο και την Σπόρτινγκ συγκεντρώνει τα βλέμματα στην 8η αγωνιστική της Superliga. Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει για την Μπενφίκα το εντός έδρας ματς με την Νασιονάλ.

Τα βλέμματα στο «Ντραγκάο»
Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων ρίχνονται ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος οι πορτογαλικοί σύλλογοι, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη σαββατιάτικη αναμέτρηση της Πόρτο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι δύο ομάδες οδηγούν την κούρα στην πορτογαλική Superliga, όμως οι «δράκοι» έχουν περισσότερα κίνητρα από τα… λιοντάρια του Ζαρντίμ (πρώην προπονητή του Ολυμπιακού) να παλέψουν για τη νίκη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα θέλει να παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Από την πλευρά της, όμως, η Σπόρτινγκ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα της περσινής σεζόν και βάζει… δύσκολα σε κάθε αντίπαλό της. Δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα οι γηπεδούχοι, την ώρα που ο Ζαρντίμ έχει ξανά στη διάθεσή του τον Καπέλ και έχει εκτός του Τζέφερσον.

Εντός έδρας «δοκιμασία» για την Μπενφίκα, η οποία προέρχεται από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό μέσα στο «Ντα Λουζ». Οι «αετοί» υποδέχονται την Νασιονάλ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ζόρζε Ζεσούς δεν υπολογίζει τον Φέισα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σουλεϊμάνι. Από την πλευρά του, ο Ζαϊναντίν θα φανεί την τελευταία στιγμή αν θα αγωνιστεί για τον σύλλογο της Μαδέιρα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μπράγκα-Ακαντέμικα (22:15)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ολιανένσε-Αρούκα (18:00)
Ρίο Άβε-Ζιλ Βιθέντε (20:00)
Σετούμπαλ-Μπελενένσες (22:15)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μπενφίκα-Νασιονάλ (19:15)
Πόρτο-Σπόρτινγκ (21:45)
Μαρίτιμο-Εστορίλ (22:15)

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πάσος Φερέιρα-Γκιμαράες (22:15)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2013

Ακαντέμικα-Μπενφίκα (22:30)

Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2013

Μπελενένσες-Πόρτο (20:00)
Σπόρτινγκ-Μαρίτιμο (22:15)

Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2013

Αρούκα-Πάσος Φερέιρα (18:00)
Εστορίλ-Σετούμπαλ (18:00)
Νασιονάλ-Ολιανένσε (18:00)
Ζιλ Βιθέντε-Γκιμαράες (19:45)
Μπράγκα-Ρίο Άβε (21:45)
Πηγή: sport-fm.gr