Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Έπρεπε να φας το γκολ για να το κάνεις;

Πώς θα μπορούσε ο "καταπληκτικός" Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη μέσα στο Ντα Λουζ και τι έπρεπε να κάνει νωρίτερα ο "άριστος" Μίτσελ; Φοβερός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog! Ο Μάντζιος, ο προπονητής του Πανθρακικού, δήλωσε ότι διαβάζει Αλέφαντο. Τον τιμάει η ειλικρίνειά του. Είναι πολλοί στο χώρο που διαβάζουνε. Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Από πριν -και όχι μετά- από πριν, δηλαδή μόλις τελείωσε το ματς στον Πλατανιά, είπα στη στήλη ότι αν ο Ολυμπιακός έχει το αποτέλεσμα στην Μπενφίκα, πρέπει να βάλει τρίτο σέντερ μπακ μέσα να το κλειδώσει.
Έχεις το 0-1, είναι χάλια από τη βροχή το γήπεδο, η μπάλα θα παιχτεί ψηλά. Βάλε και τρίτο σέντερ μπακ μέσα! Δέκα λεπτά μένουν να λήξει το ματς, βάλε τον Μεντζανί. Αφού τον έβαλες στο ΄87 τελικά! Γιατί αργείς; Έπρεπε να φας το γκολ για να το κάνεις; Στο ΄83 το έφαγες. Κάνε πιο έγκαιρα την κίνηση να κλειδώσεις τη νίκη.

Κατά τα άλλα, και ο Ολυμπιακός και ο Μίτσελ ήταν εκπληκτικοί. Με εξαίρεση αυτήν την έλλειψη που ανέφερα πριν. Όλα τα άλλα ήταν άριστα. Ειδικά ο Ολυμπιακός του α΄ ημιχρόνου που ήταν το τερέν καλό, ήταν ο καλύτερος Ολυμπιακός φέτος, απ΄ όλα του τα ματς, φιλικά, ελληνικά, διεθνή, τα πάντα.

Μου άρεσε πολύ η σύνθεση, ο Ντομίνγκες είχαμε πει ότι δούλεψε, του έκανε καλό ο πάγκος, έγινε πιο ελαφρύς, και το γούσταρα που άφησε έξω τον Σαβιόλα! Μπράβο στον προπονητή. Κάποιοι διαφημίζουν συνεχώς τον Σαβιόλα αλλά εγώ σταθερά έχω την άποψη ότι σέρνει το όνομά του. Μέσα στο γήπεδο βλέπω έναν καταπληκτικό Μήτρογλου που δεν έχει το όνομα του Σαβιόλα αλλά είναι πολύ καλύτερος.

Τρομερός ήταν ο Μήτρογλου στο α΄ ημίχρονο που ήταν καλό το τερέν, και τι δεν έκανε. Τακουνιές έκανε συνέχεια, μέχρι και την ασίστ στο γκολ με τακουνιά την έβγαλε, μέσα στις φάσεις ήταν, φωτιά ήταν, έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει πάλι, δεινοπάθησαν οι αμυντικοί της Μπενφίκα.

Πολύ καλοί οι δύο κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού, σκύλιασε ο Μανιάτης, καλός ο Σαλίνο, βοήθησε πολύ ο Φουστέρ, άριστος ο Ντομίνγκες, γύρναγε και πίσω να βοηθήσει, γινόταν 3ος χαφ στον άξονα, κρατούσε μπάλα, μοίραζε παιχνίδι, ωραιότατο το γκολ του με την προσποίηση που έκανε, ήταν σαν αρχηγός!

Οι χαφ στον άξονα είχαν απόσταση 8 μέτρα μεταξύ τους, γυρνούσαν για βοήθεια και ο Φουστέρ με τον Βάις και τον Ντομίνγκες, δεν έβρισκαν διαδρόμους οι της Μπενφίκα, και όταν έκλεβε την μπάλα ο Ολυμπιακός ξεδιπλωνόταν με τέχνη μπροστά! Όχι όπως να ΄ναι. Αλλά με τέχνη. Ήταν καταπληκτικός ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο.

Άριστες οι αλλαγές του Μίτσελ, μου άρεσε που ενίσχυσε το κέντρο με τους δύο έγχρωμους, το μόνο που άργησε να κάνει ήταν να βάλει και τρίτο σέντερ μπακ μέσα. Το έκανε στο ΄87 βάζοντας και τον Μεντζανί. Αν το είχε κάνει στο ΄80 ή στο ΄82, ο Ολυμπιακός μπορεί να κράταγε τη νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που μου έκανε ο Σινάνογλου, αυτή ήταν η πρώτη μας σκέψη, η πρώτη μας κουβέντα μόλις μιλήσαμε με τη λήξη του ματς.

Το ματς θέλει λίγα λεπτά να λήξει, το γήπεδο είναι χάλια, ρίξε στο ΄80 τρίτο σέντερ μπακ μέσα. Με την Παρί είχαν φανεί οι αδυναμίες του Ολυμπιακού στα κόρνερ, τερματοφύλακας και παίκτες είχαν δείξει πρόβλημα. Βοήθησέ τους! Κερδίζεις 0-1, το τερέν είναι χάλια, πού θα το πάει η Μπενφίκα το ματς; Στον αέρα θα το πάει. Ενίσχυσε με τρίτο σέντερ μπακ. Χάθηκε η ευκαιρία της χρονιάς να πάρεις από τώρα την πρόκριση.

Μας έκαψε και ο τερματοφύλακας ο οποίος αντί να βουλώσει το στόμα των της Μπενφίκα για τις κοροϊδίες που του είχαν κάνει, τους έδωσε κι άλλη τροφή να λένε άσχημα γι΄ αυτόν. Κρίμα στο παλικάρι, ενώ είναι καλός τερματοφύλακας.

Ο Ολυμπιακός με το λαό του στο πλευρό του, με ένα καυτό Καραϊσκάκη στο οποίο θα γίνει χαμός, θα τα δώσει όλα στη συνέχεια και θα ματώσει, θα σκυλιάσει, να περάσει στους 16. Του αξίζει αυτή η πρόκριση και μπορεί να την πάρει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: