Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δεν είναι μόνο o Πράνιτς!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πρόβλημα του Πράνιτς και τον... φόβο που ακολουθεί όσους δεν έκαναν προετοιμασία το καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό.
Το τράβηγμα που έπαθε ο Πράνιτς στην προπόνηση τον αφήνει έξω από τα ερχόμενα παιχνίδια και δεν ξέρουμε για πόσο. Για μένα ο μυϊκός τραυματισμός του Κροάτη μέσου ήταν αναμενόμενος. Τον περίμενα να έρθει αργά, η γρήγορα για έναν παίκτη, που επί της ουσίας δεν έχει κάνει την προετοιμασία , αφού όλο το καλοκαίρι ήταν εκτός της πρώτης ομάδας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έκανε ατομικό πρόγραμμα. Μπήκε στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ο Αναστασίου στα πρώτα ματς τον προστάτευε και τον έκανε αλλαγή, αλλά τα τελευταία 90λεπτα, που έπαιξε έκαναν τελικά την ζημιά.
 
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τον Κλωναρίδη και με τον Αντζαγκούν και κυρίως με τον Φιγκερόα. Και οι τρεις επί της ουσίας δεν έχουν κάνει προετοιμασία και ακολούθησαν ένα ειδικό πρόγραμμα για να αρχίζουν να παίζουν με τον Παναθηναϊκό. Και οι τρεις είναι επίφοβοι για μυϊκούς τραυματισμούς. Για αυτό και ο Αναστασίου δεν τους χρησιμοποιεί συνέχεια. Ο κόσμος , βέβαια, τον φόβο του τραυματισμού δεν τον υπολογίζει, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν προσέξει τότε μπορεί να χάσει και τους τρεις παίκτες για καιρό.
 
Για αυτό και ο Φιγκερόα παρότι σκοράρει δεν παίζει ακόμα από την αρχή και μπαίνει σαν αλλαγή, για αυτό και ο Κλωναρίδης γίνεται συνήθως αλλαγή, για αυτό και στο τελευταίο παιχνίδι ο Αντζαγκούν βγήκε από το παιχνίδι την στιγμή που προσπαθούσε η ομάδα να βάλει γκολ. Τότε πολλοί απόρεσαν και είπαν, ότι ήταν λάθος η αλλαγή του, αλλά ο προπονητής του ήξερε, ότι αν τον άφηνε παραπάνω ώρα στο παιχνίδι, μπορεί να τον έχανε για 20-30 ημέρες. Και είναι τόσο ποιοτικοί παίκτες οι συγκεκριμένοι που στα κρίσιμα παιχνίδια, που έρχονται χρειάζονται στην ομάδα, είναι απαραίτητοι. Ηδη ο Πράνιτς είναι σημαντική απώλεια, αφού μπορεί να μην είχε διάρκεια στην απόδοσή του, αλλά είχε τη δυνατότητα να κάνει μία ενέργεια , μία πάσα, που θα βοηθήσει την ομάδα να σκοράρει.
 
Ακολουθούν μέσα σε μία εβδομάδα, τρία παιχνίδια. Τα δύο με Εργοτέλη στην Κρήτη για πρωτάθλημα και κύπελλο και το άλλο στην Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό. Είναι σίγουρο , ότι ο Αναστασίου θα φτιάξει την ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι με στόχο να προστατέψει τους παίκτες, που είναι στα κόκκινα, λόγω του ότι δεν έκαναν προετοιμασία το καλοκαίρι, άρα δεν έχουν και την σωστή υποδομή. Ας το έχουμε αυτό υπόψη μας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: