Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μόνο μία μάχη χάνει ο ΠΑΟΚ... Της εξέδρας!!

Οχι, δεν έγραψε ιστορία ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του στην Ουγγαρία. Δεν έριξε στο καναβάτσο μια μπασκετική δύναμη, ούτε είναι ώρα για διθυράμβους. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.
Μόνο μία μάχη χάνει ο ΠΑΟΚ... Της εξέδρας
Ομως ο Δικέφαλος έκανε το 2 στα 2 στο Eurocup και αν μη τι άλλο δείχνει ότι αξίζει προσοχής

Κυρίως από τα εκατομμύρια των οπαδών του, που στο μπάσκετ δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία και από πλευράς κόσμου ο ΠΑΟΚ δεν ξεπερνά σε δυναμική την Αλμπα Φέχερβαρ.
Τα επίσημα στοιχεία γράφουν ότι στις εξέδρες βρέθηκαν 1500 φίλαθλοι, όσοι δηλαδή και στο παλατάκι την περασμένη εβδομάδα... Στην πραγματικότητα οι Ούγγροι στις κερκίδες ήταν τουλάχιστον διπλάσιοι σε σχέση με τους αντίστοιχους του Δικεφάλου στην φετινή ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Ο ΠΑΟΚ κάνει τα τελευταία χρόνια σοβαρή προσπάθεια για να εξυγιανθεί οικονομικά και βαδίζει στο σωστό δρόμο. Κάθε σεζόν γίνεται και καλύτερος μέσα στο γήπεδο, στηριζόμενος σε καλούς Ελληνες, αλλά και ξένους με σημαντική προσφορά. Τίτλους δεν μπορεί να πάρει ακόμα, αλλά δεν του αξίζει να παίζει μπροστά σε 100-1500 άτομα.
Με το ζόρι φυσικά δεν γίνεται τίποτα, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε μια μεγάλη νίκη στο Αλεξάνδρειο και έχει 2 στα 2 στην Ευρώπη. Τις νίκες του στο eurocup τις χαίρονται πραγματικά οι μπασκετικοί, που βλέπουν και τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν το απόλυτο. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ με το 2 στα 2, είναι και ο Πανιώνιος, που μάλιστα κέρδισε στη Ρωσία την Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης. Αλλά για τους κυανέρυθρους τα γράφει καλύτερα ο εξπέρ Τόλης Κοτζιάς στο"Κλειδώστε τον Σφαιρόπουλο και πετάξτε τα κλειδιά στον... Βόλγα".
Αλλωστε με την μετάδοση από ελληνικό κανάλι (novasports) των αγώνων του Eurocup, οι φίλαθλοι έχουν την ευκαιρία να δουν την προσπάθεια των δύο ομάδων. Μέχρι πέρυσι εικόνα υπήρχε μόνο μέσω eurosport ή internet, πλέον όποιος θέλει βλέπει τα ματς...
Είναι πολύ ωραίο αυτό που συμβαίνει με ευρωπαϊκούς αγώνες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, κάτι που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές. Δίχως μάλιστα την υπερβολή του παρελθόντος.
Ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος, λοιπόν, δεν συμμετέχουν απλά, αλλά κάνουν και νίκες... Είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να μην αισθάνονται μόνοι όταν παίζουν εντός έδρας. Δεν ζητάει κανείς να γεμίσει η Πυλαία και το Ελληνικό, αλλά σίγουρα και οι δύο συγκεκριμένες ομάδες έχουν πολύ περισσότερο κόσμο απ' αυτόν που μαζεύουν... Πολύ περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Και με το μπάσκετ που παίζουν, είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα βαρεθεί στο γήπεδο, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα... Και φυσικά δεν είναι ωραίο για τις ελληνικές ομάδες, να έχουν στις κερκίδες λιγότερο κόσμο από την... Αλμπα. Οχι Βερολίνου, που έχει μπασκετικό κοινό, αλλά την Φέχερβαρ. Κερδίζουν τις μάχες στο παρκέ, αλλά χάνουν τις μάχες της εξέδρας. Οχι τόσο ο Πανιώνιος, όσο ο ΠΑΟΚ

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: