Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Βιόλα»-λα-λα…!!

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «32» του Europa League βρίσκεται η Φιορεντίνα, που νίκησε 3-0 την Παντούρι και έκανε το τρία στον 5ο όμιλο. «Άλωσε» την Πορτογαλία η Ντνίπρο, 2-0 την Πάσος Φερέιρα.

«Βιόλα»-λα-λα…
Η αναμέτρηση της Φλωρεντίας είχε πριν τη σέντρα ένα ξεκάθαρο φαβορί και η Φιορεντίνα «φρόντισε» να το δείξει με το… καλημέρα. Οι «βιόλα» μπήκαν δυνατά και πίεσαν για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έδιωχνε το άγχος. Στο 26’ ο Χοακίν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γκονζάλο Ροντρίγκες και έκανε το 1-0, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα, ο Μάτος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ιταλοί «κατέβασαν ταχύτητα», αφού το υπέρ τους σκορ τους επέτρεπε κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Κουαδράδο στο 69ο λεπτό. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια και εμφανής και οι Ρουμάνοι θα πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί που το σκορ έμεινε στο 3-0, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν μέχρι το τέλος άλλες τρεις ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Στην Πορτογαλία, η Ντνίπρο μπήκε… φουριόζα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Κονοπλιάνκα στο 5ο και στο 8ο λεπτό δεν σημάδεψε σωστά. Τη σκυτάλη πήραν οι Κάλινιτς (20’ και 34’) και Ροτάν (32’ και 38’), αλλά και αυτοί δεν βρήκαν στόχο. Η Πάσος Φερέιρα περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο και η μοναδική ευκαιρία που είχε ήταν στο 16’ με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Με επιθετικές διαθέσεις μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι, που πίεσαν και απείλησαν για το 1-0. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι ομάδες ανοίγονταν περισσότερο και ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ, που ενδεχομένως να έκρινε και το ματς. Αυτό συνέβη στο 83’ με τον Ροτάν, ο οποίος αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κονοπλιάνκα «πήρε το αίμα του πίσω» για τις ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα και διαμόρφωσε το 0-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα:

Φιορεντίνα-Παντούρι 3-0
(26’ Χοακίν, 34’ Μάτος, 69’ Κουαδράδο)

Πάσος Φερέιρα-Ντνίπρο 0-2
(83’ Ροτάν, 86’ Κονοπλιάνκα)

Βαθμολογία 5ου ομίλου

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Φιορεντίνα 9 (5-1)
2. Ντνίπρο 3 (2-2)
3. Παντούρι 1 (1-2)
4. Πάσος Φερέιρα 1 (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική (07/11)

Ντνίπρο-Πάσος Φερέιρα (20:00)
Παντούρι-Φιορεντίνα (20:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: