Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Φόρεσαν... Αρμάνι στον Ζούρο!!

Την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε η Αρμάνι Μιλάνο, που επικράτησε 82-75 της Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου, έχοντας τρεις... σωματοφύλακες.

Φόρεσαν... Αρμάνι στον Ζούρο!
Με τον Μέλι να κάνει career high στην Ευρωλίγκα με 20 πόντους και τους Μος, Τζέρελς να προσθέτουν από 16 και 14 αντίστοιχα, η Αρμάνι Μιλάνο έκανε «σεφτέ» στην φετινή Ευρωλίγκα, παίρνοντας τη νίκη με 82-75 απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την ομάδα του Ηλία Ζούρου στην διοργάνωση που ελπίζει στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής την επόμενη εβδομάδα να κάνει σεφτέ, υποδεχόμενη το Στρασβούργο.

Το ματς

Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 7-6 στα πρώτα λεπτά, αλλά η Αρμάνι πήρε... φόρα μπροστά κι αφού μπήκε σε θέση οδηγού με 15-13, κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με το υπέρ της 25-19, έχοντας φτιάξει μια καλή διαφορά. Ο Μέλι ήταν ασταμάτητος για τους Ιταλούς, οι Λιθουανοί έκαναν πολλά λάθη και οι προσπάθειές τους έβρισκαν σίδερο, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει για τα καλά στο 15’ (39-23). Εντούτοις, η ομάδα του Ηλία Ζούρου βρήκε κάποιες λύσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και κατάφερε να μειώσει στο σκορ, στην ανάπαυλα (43-31).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να αντεπιτεθούν και να ξαναμπούν στο κόλπο, όμως Μος και Τζέρελς κρατούσαν γερά για την Αρμάνι, με το σκορ στο 25’ να είναι 53-44. Γιαβτόκας και Γιανκούνας ανέλαβαν δράση για τους Λιθουανούς κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 30’ το παιχνίδι να έχει πάρει ξανά μορφή ντέρμπι (63-58). Και δεν έμεινε μόνο εκεί η Ζαλγκίρις, αλλά στο 34’ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής (67-65), με τους Ιταλούς να ψάχνουν τον τρόπο να βγουν από το black out. Μέσα σε δύο λεπτά, η κατάσταση αποκαταστάθηκε για την ιταλική ομάδα, που ξέφυγε ξανά με 10 (75-65) και ουσιαστικά η πλάστιγγα είχε γείρει για το τελικό 82-75. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: