Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αλεξίου: «Υψηλές απαιτήσεις ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και προπονητής του Οδυσσέα Κορδελιού, Αλέξης Αλεξίου μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την κλήρωση του πρωταθλήματος στη Φούτμπολ Λιγκ 2, αλλά και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη.
«Αργεί το πρωτάθλημα, γι? αυτό και πήγαμε πιο χαλαρά την προετοιμασία. Ξεκινήσαμε χαλαρά, καθώς η προετοιμασία πρέπει να διαρκεί κανονικά έξι με επτά εβδομάδες, ενώ εμείς περιμένουμε τόσο καιρό», είπε αρχικά και συνέχισε: «Το οικονομικό ταλανίζει αρκετές ομάδες, υπάρχουν κι άλλες λύσεις όμως για να βελτιωθεί η κατάσταση. Θα μπορούσαν να γίνουν δύο όμιλοι στη Β? εθνική. Το ζητούμενο είναι αυτοί που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνουν ένα σοβαρό πλάνο, ας κάνουν δύο ομίλους στη Β? Εθνική ή όπως παλιά ας γίνει ένας όμιλος στη Γ? εθνική και να είναι δυνατός».

Για τον Οδυσσέα τόνισε:

«έχουμε μια νεανική ομάδα, ο στόχος μας είναι η σωτηρία. Είμαστε καινούργιοι στην κατηγορία και νομίζω ότι θα κάνουμε καλό πρωτάθλημα για να καθιερωθεί ο Οδυσσέας στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Τέλος, για το ντέρμπι της Τούμπας επεσήμανε:

«Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο, είδαμε πολλά γκολ, αλλά στο δεύτερο δεν είδαμε μπάλα, είδαμε σκοπιμότητες. Αυτό που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έπεσε στην παγίδα, στην οποία δεν έπρεπε να πέσει. Όταν έχεις ένα ματς με 4-1 στο ημίχρονο, δεν πρέπει να εκνευρίζεσαι.

Ο ΠΑΟΚ θέλει υπομονή, έχει το υλικό στο φετινό πρωτάθλημα και θα έχει υψηλούς στόχους, ο ΠΑΟΚ θα έχει απαιτήσεις υψηλές, διότι το πρωτάθλημα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο φέτος. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις. Όμως ο Ολυμπιακός δεν είναι ο περσινός Ολυμπιακός, έχει πολλά προβλήματα, δεν ενθουσιάζει».



πηγή: metrosport.gr
 

Απάντηση με... βουτιές από τον «Φέρκγι»

Οι χθεσινές δηλώσεις του Σέρχιο Αγκουέρο άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου», όσον αφορά την εξωαγωνιστική μάχη ανάμεσα στις ομάδες του Μάντσεστερ.

Ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε χθες πως οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές, με αφορμή τα όσα έγιναν στον αγώνα του «Κρέιβεν Κότατζ» με τη Φούλαμ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρότι παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια του Champions League και συγκεκριμένα για τον επικείμενο αγώνα με την Κλουζ, τελικά έκανε το σχόλιό του για τα όσα δήλωσε ο άσος της Σίτι.

«Σαν θέμα δεν αξίζει να ασχοληθούμε επειδή ξέρουμε καλά ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλοί παίκτες που βουτάνε και μπορούμε να πούμε ότι αυτοί είναι κυρίως ξένοι», τόνισε αφήνοντας την σπόντα του.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν συμπεριλαμβάνει στην παραπάνω κατηγορία ξένων και τον Νάνι, ο οποίος έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως για τον τόπο που κερδίζει σφυρίγματα στο παρελθόν.

«Ο Νάνι δεν είναι του στυλ να πέφτει. Ποτέ δεν ήταν τέτοιου τύπου παίκτης», είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφερόμενος στο πέναλτι που ζήτησε σε μαρκάρισμα του Βερτόγχεν πάνω στον Πορτογάλο στον αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ.

«Ήταν πέναλτι το Σάββατο. Κάποιες φορές το παίρνεις κάποιες άλλες όχι. Από τη θέση στην οποία βρίσκονταν ο διαιτητής ο διαιτητής ήταν δύσκολο γιατί ήταν πολλά σώματα μπροστά του. Ο επόπτης γραμμών όμως θα μπορούσε να τον βοηθήσει και δεν το έκανε».



πηγή: metrosport.gr
 

«Για πολύ ψηλά ο φετινός ΠΑΟΚ»

Για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος, ο Γιώργος Κατσικάς ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ. Έκανε άψογα τη δουλειά του στην άμυνα, με καίριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε και σωστές τοποθετήσεις, ενώ κατάφερε να πετύχει κι ένα γκολ, κάνοντας το 2-0 στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης…

Ο Κατσικάς προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή, όπως συνηθίζει στις στημένες φάσεις, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στον αέρα και με πολύ δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα της εστίας του Άρη. Σκόραρε στην εστία που είναι από την πλευρά των θυρών 7 και 8, όπως είχε κάνει και στον αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης, με ασύλληπτο σουτ τότε… Του πάει φαίνεται η συγκεκριμένη εστία, με τον ίδιο να πανηγυρίζει έντονα την επίτευξη των δύο αυτών γκολ…

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός εξελίσσεται πια σε μια πολύ βασική μονάδα του ΠΑΟΚ, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι από τα 9 φετινά ματς απουσίασε στα 2 στα οποία η ομάδα του ηττήθηκε. Στα άλλα 7 που έπαιξε, ο Δικέφαλος νίκησε… Ο Κατσικάς μίλησε στο «Μ» για τη νίκη επί του Άρη, αλλά και στη συνέχεια…

- Γιώργο, μια μέρα μετά τη νίκη, με πιο καθαρό μυαλό, τα θετικά και αρνητικά από το παιχνίδι…
«Το θετικό είναι και το προφανές, η νίκη. Η ουσία, δηλαδή, που είναι οι τρεις βαθμοί. Όλα τα ματς είναι ίδια, αλλά επειδή πρόκειται για ένα παιχνίδι με μια ομάδα από την ίδια πόλη, έπρεπε να το κερδίσουμε. Εξάλλου, τον Άρη δεν τον είχαμε κερδίσει στην έδρα μας τα δύο τελευταία χρόνια. Η νίκη μας έχει και βαθμολογική σημασία, αλλά και μας αναπτερώνει το ηθικό ενόψει της συνέχειας. Οι δύο αποβολές που δεχτήκαμε ήταν το αρνητικό, αλλά η δικιά μου η κόκκινη κάρτα δεν ήταν καν φάουλ. Ωστόσο, αφού το καταλόγισε ο διαιτητής, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Πάντως, πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο από τότε που παίζω ποδόσφαιρο και δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον».

- Τι μέτρησε τελικά και η νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε τόσο εύκολα και με ένα άνετο σκορ;
«Σίγουρα το ότι καταφέραμε να σκοράρουμε γρήγορα και στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε τέσσερα γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο μπορώ να πω. Αν και βέβαια στο δεύτερο μέρος δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, κάναμε διατήρηση του σκορ. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε εύκολα τον αντίπαλο, εάν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι».

- Ο Άρης σας απείλησε μόνο από στημένες φάσεις, όπου δείξατε να έχετε πρόβλημα. Και από ένα κόρνερ δεχτήκατε και το γκολ από τον αντίπαλο. Πως το εξηγείς αυτό;
«Είναι καθαρά έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Από τη στιγμή που ο ψηλότερος παίκτης του Άρη είναι 1.85, δε γίνεται να δεχόμαστε ευκαιρίες από στημένα. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μία στιγμή αδράνειας και έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και δέχεσαι το γκολ».

- Η συνεργασία σου με τον Μπονγκάνι Κουμάλο βελτιώνεται, μετά το ξεκίνησα της σεζόν, όπου δεν πατούσατε και πολύ καλά στο κέντρο της άμυνας…
«Από την αρχή της προετοιμασίας παίζουμε μαζί και μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Εγώ έλειψα από δύο παιχνίδια, μπήκε και ο Βιβιάν τότε, και θεωρώ ότι πλέον είμαστε σε πολύ καλό δρόμο με τον Κουμάλο».

- Η ομάδα πέτυχε δύο σερί νίκες και μάλιστα εντυπωσιακές, στην Ξάνθη επί της τοπικής ομάδας με 3-0 και στην Τούμπα επί του Άρη με 4-1. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα παρουσιάζεται συνεχώς και καλύτερη;
«Ναι, σιγά-σιγά βρίσκουμε τα βήματά μας. Είμαστε μια καινούρια ομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε ολοένα και καλύτεροι».

- Μετράτε 4 νίκες σε 5 αγωνιστικές, οι προσδοκίες μεγαλώνουν, ο κόσμος βλέπει ότι κάτι καλό πάει να γίνει φέτος. Δικαιούται να το πιστεύει αυτό;
«Σίγουρα εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όμως, έτσι όπως είναι οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, σίγουρα μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά. Και αυτό μέσα από τα παιχνίδια θα το καταφέρουμε».

- Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Τούμπα για πρώτη φορά σε αγώνα και μετά το τέλος κατέβηκε στα αποδυτήρια, σας συνεχάρη. Τι μήνυμα εκλάβατε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;
«Ο μεγαλομέτοχος είναι πάντα μαζί μας, και θα είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Εύχομαι να του χαρίσουμε κι άλλες τέτοιες νίκες στη συνέχεια. Σίγουρα ήταν σημαντικό που ήρθε και μας μίλησε στα αποδυτήρια».

«Νίκη στην Κρήτη»

- Στα δύο παιχνίδια που έλειψες από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε, σε Βιέννη και Περιστέρι. Σε όλα τα υπόλοιπα που έπαιξες κέρδισε. Το Σάββατο με τον ΟΦΗ θα απουσιάσεις. Αυτό να ανησυχεί τον κόσμο της ομάδας;
«Εντάξει, θα απουσιάσω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα χάσουμε ξανά! Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί, όπως ήμασταν και στον αγώνα κόντρα στον Άρη, θα επικρατήσουμε και μέσα στην Κρήτη».

- Αν και θα είσαι απών από το ματς στο Ηράκλειο, λόγω της αποβολής σου, πως βλέπεις το παιχνίδι με τον ΟΦΗ;
«Ο ΟΦΗ είναι μια καλή και σφιχτή ομάδα, ειδικά όταν παίζει μέσα στην έδρα του. Διαθέτει κι ένα φανατισμένο κοινό, που κάνει δύσκολη την έδρα του. Όμως, πέρσι επικρατήσαμε με 0-2 και πιστεύω ότι και φέτος έστω και με ένα γκολ, θα κερδίσουμε ξανά. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας, να πάρουμε και εκεί τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας στο πρωτάθλημα».

Κάπως έπρεπε να αντιδράσουμε»

- Υπήρξαν πολλές δηλώσεις από την πλευρά του Άρη ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός, αλλά και ότι οι παίκτες του έβριζαν αυτούς των «κιτρίνων». Εσείς τι απαντάτε σε όλα αυτά;

«Το αντίθετο θα πω και αυτό με 100% σιγουριά. Επί 80 λεπτά δεχόμασταν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, αντικανονικά και δεν αντιδρούσαμε, καθώς είχαμε υπέρ μας το σκορ και δε θέλαμε να δώσουμε έκταση σε αυτά που έκαναν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές. Μετά το 80? εκτεθήκαμε, ειδικότερα μετά το φάουλ που έκανα και τις αποβολές που δεχτήκαμε. Όμως κάπως έπρεπε να αντιδράσουμε, όταν σε προκαλεί ο αντίπαλος πρέπει να κάνεις κάτι, ειδικά μέσα στην έδρα μας».



πηγή: metrosport.gr
 

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Μπάλακ!! (vid)

Επισήμως ανακοίνωση την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ο Μίκαελ Μπάλακ, στα 36 του χρόνια.

Ήδη από την αρχή της σεζόν ο Γερμανός μέσος δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά ούτε είχε συμφωνήσει με καμία άλλη ομάδα. Στην επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ενεργό δράση, ο ποδοσφαιριστής αναφέρει: « Στα 36 μου χρόνια μου μένει η ανάμνηση μιας μεγάλης σε διάρκεια υπέροχης καριέρας ως επαγγελματίας, που μικρός δεν τολμούσα καν να ονειρευτώ. Ήταν μεγάλη μου τιμή να παίζω υπό τις οδηγίες προπονητών πρώτης κλάσης, αλλά και με φανταστικούς ποδοσφαιριστές».

Ο Μπάλακ έχει αγωνιστεί σε 98 παιχνίδια της Εθνικής Γερμανίας, ενώ ήταν δεύτερος στον κόσμο το 2002 και δεύτερος στην Ευρώπη το 2008. Έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα Γερμανίας με την Μπάγερν Μονάχου, μία φορά με την Καϊζερσλάουτεν, αλλά στέφθηκε και πρωταθλήτής Αγγλίας με την ομάδα της Τσέλσι.







πηγή: metrosport.gr
 

Πανόπουλος: «Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να τελειώσει με 16 ομάδες»

Ο Χρήστος Πανόπουλος τόνισε πως αν τηρηθούν οι νόμοι, αποκλείεται να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες, ενώ πρόσθεσε πως ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κοντράρει τον Ολυμπιακό για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Αρχικά για την πορεία της Ξάνθης είπε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά όπως θέλαμε, αλλά θα βρούμε το δρόμο μας. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Ο Κωστένογλου θα βοηθήσει σε αυτό».

Για το ποιος ευθύνεται για τα μέχρι τώρα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του: «Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά φταίνε όλοι. Πρώτα φταίει η διοίκηση και μετά ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας μπορεί να μην κάναμε πράγματα σωστά για να διευκολύνουμε το έργο του Ουζουνίδη».

Για την εικόνα της φετινής Superleague: «Είναι το πιο χάλια πρωτάθλημα, από την ύπαρξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και θα γίνει ακόμη χειρότερο. Θα έπρεπε ομάδες να μην είχαν παραμείνει στο πρωτάθλημα αν υπήρχε αξιοκρατία. Έξι με επτά ομάδες δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν».

Για το αν θα τελειώσουν και οι 16 ομάδες το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα αυτό δεν μπορεί να τελειώσει με 16 ομάδες, εκτός και αν θέλουμε να είμαστε… καραγκιόζηδες. Αν εφαρμοστούν οι νόμοι αποκλείεται να τελειώσουμε με 16. Αν χώνεται ο κάθε πικραμένος μπορεί να τελειώσει με 18 και με 20 ομάδες».

Για το πόσες πιστεύει ότι θα είναι οι ομάδες την 30η αγωνιστική: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Η λογική δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι να συζητάμε;».

Σχετικά με τους λόγους που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του πρωταθλήματος: «Μεγαλύτερη παράμετρος είναι η ποιότητα του θεάματος και τα οικονομικά των ομάδων. Υπάρχουν μικρά μπάτζετ και οι περισσότερες ομάδες χρωστάν σε όποιον μιλάει ελληνικά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο κόσμος έχει απαξιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο επειδή δεν υπάρχει καλό θέαμα και αναξιοπιστία. Δεν πρόκειται να βελτιωθεί αυτό αν δεν σταματήσουμε να είμαστε καραγκιόζηδες. Οι νόμοι δεν έχουν δημιουργηθεί για να εφαρμόζονται κατά το δοκούν από τους θεσμικούς φορείς».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Δεν έχω άποψη. Δεν τα πολυξέρω τα πράγματα της ΕΠΟ. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις Ενώσεις» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε σε ερώτηση για τον αν οι Ενώσεις πρόσκεινται στο άρμα του Ολυμπαικού:

«Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αυτό επηρεάζει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει. Επειδή ο Ολυμπιακός είναι δημοφιλής μπορεί οι Ενώσεις όλης της Ελλάδος να πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Έχει μια λογική».
Για το τι εικόνα έχει σχηματίσει για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική. Έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα στην Ελλάδα. Μου άρεσε πολύ στο μεταξύ μας παιχνίδι, άσχετα αν προηγήθηκε με ένα πέναλτι για γέλια και για κλάματα. Άξιζε να κερδίσει όμως. Η γενικότερη εμφάνιση που έκανε μου άρεσε πολύ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή:« Μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό για τον τίτλο. Επειδή έχει χαμηλώσει το επίπεδο είναι η μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Η μόνη ομάδα που μπορεί να το κάνει είναι ο ΠΑΟΚ».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι πολύ θετικό να υπάρχει ένα σοβαρός επενδυτής στο ποδόσφαιρο. Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά έχω καταλάβει ότι είναι χαμηλών τόνων. Φαίνεται σοβαρός. Αυτός μπήκε γιατί θέλει να προωθήσει κάποια πράγματα μέσω του ποδοσφαίρου. Είναι θεμιτό και το κάνει βλέποντας τη δυναμική του ΠΑΟΚ».

Για το αν υπάρχει θέμα Βασιλακάκη και ΠΑΟΚ : «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».



πηγή: metrosport.gr