Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μέσι: «Τυχερός που βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα»

Μέσι: «Τυχερός που βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα»
Τυχερός που παίζει στην Μπαρτσελόνα αισθάνεται ο Λιονέλ Μέσι, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Pais». Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους «μπλαουγκράνα» και τόνισε στην «Μασία» (οι ακαδημίες του καταλανικού συλλόγου) οφείλεται αυτό που είναι σήμερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι στην ισπανική εφημερίδα «Pais»

«Είμαι τυχερός που βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα, όπου υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Αυτή η ομάδα μου έδωσε τα πάντα: βραβεία, τίτλους, γκολ. Τα πάντα! Θα μείνει στην ιστορία για όλα αυτά που έχει κερδίσει και έκανε εμένα καλύτερο παίκτη. Ήρθα εδώ σε ηλικία μόλις 13 ετών και κατάφερα να μάθω τα πάντα. Μεγάλωσα εδώ, πήγα σχολείο εδώ και έμαθα πολλά πράγματα για την Μπαρτσελόνα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και πρόσθεσε:

«Πάντα λέω ότι είμαι ευγνώμων, επειδή έτσι είναι η κατάσταση. Η ομάδα Νέων του συλλόγου είναι η καλύτερη στον κόσμο και έχει βγάλει παίκτες όπως ο (Ζεράρ) Πικέ και ο Σεσκ (Φάμπρεγας) και υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάνει καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τώρα είναι σε άλλες ομάδες, αλλά θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερους παίκτες από την ομάδα που θα τα πηγαίνουν καλά στις ομάδες».

Στη συνέχεια, ο 25χρονος παίκτης τόνισε: «Το καλύτερο πράγματα σε αυτή την ομάδα είναι ότι μετά από πέντε χρόνια συνεχίζει να βλέπει το επόμενο παιχνίδι με τον ίδιο ζήλο και έχει την ίδια φιλοδοξία να κατακτήσει τίτλους. Παρόλα αυτά, θυμώνω όταν χάνω και κάνω ό,τι μπορώ να κερδίσουμε. Πάντα μπαίνω στο γήπεδο με τη σκέψη της νίκης, όχι να πετύχω πολλά γκολ. Προτιμώ τα τρόπαια με την ομάδα και όχι τα προσωπικά, τα οποία προέρχονται από τις δικές μου ενέργειες. Στεναχωριέμαι περισσότερο για το αν είμαι καλός άνθρωπος και όχι αν είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Όταν θα αποσυρθώ θέλω ο κόσμος να με θυμάται ως καλό άνθρωπο και όχι σαν κάποιο που πέτυχε πολλά γκολ».

Καταλήγοντας, ο Μέσι αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή: «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να εμπλακώ σε μία τέτοια συζήτηση. Δεν με ενδιαφέρει να ψάξω για συγκρούσεις ή προβλήματα. Δεν με αφορά η ιδέα της ζωής ή του στιλ μου. Προτιμώ να έχω σεβασμό σε όλους».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: