Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αυτό θα πει… σφυροκόπημα!!

Αυτό θα πει… σφυροκόπημα
Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα η Γουέστ Χαμ, η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της ΚΠΡ! Τα «σφυριά» εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και επικράτησαν με σκορ 2-1!

Μόλις στο 3’ ο Τζάρβις άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 36’ ο Ρικάρντο Βαζ Τε έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε η ΚΠΡ (η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 75’ λόγω της αποβολής του Ντιακιτέ) ήταν να μειώσει στο σκορ με το γκολ του Τααράμπ στο 57’.

Έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα, η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στην 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ σε ισοβαθμία με τις Τότεναμ και Γουέστ Μπρομ, ενώ οι ηττημένοι παρέμειναν τελευταίοι χωρίς νίκη!

Α’ Ημίχρονο

Δεν χρειάστηκε πολύ. Μόλις τρία λεπτά για να δείξει ξανά η ΚΠΡ τα γνωστά αμυντικά της κενά και η Γουέστ Χαμ την εκτελεστική της δεινότητα. Στο σημείο εκείνο, ο Ματ Τζάρβις εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην περιοχή των γηπεδούχων και έβαλε σε θέση οδηγού τα «σφυριά»!

Σταδιακά, οι Ρέιντζερς ανέβαζαν την απόδοσή τους, έγιναν πιο συμπαγείς στη μεσαία γραμμή, όμως σε ακόμη ένα παιχνίδι αδυνατούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις. Και όχι μόνο αυτό… Την ώρα που η ΚΠΡ πίεζε για την ισοφάριση, ήρθε ακόμη ένα λάθος στα μετόπισθεν να δώσει… τροφή στην Γουέστ Χαμ, η οποία στο 36’ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στο γκολ του Ρικάρντο Βαζ Τε!

Στα αξιοσημείωτα του ημίχρονου, συνυπολογίστε και τον ύπουλο τραυματισμό του Ριντ, ο οποίος ευτυχώς δεν αποδείχτηκε σοβαρός και έπειτα από ένα… μουδιασμένο πεντάλεπτο, το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Β’ Ημίχρονο

Από τη στιγμή που τα χειρότερα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, δεν ήρθαν, μετά τις πολλές στημένες μπάλες που κέρδισε η Γουέστ Χαμ, τα πάντα μπορούσαν να συμβούν!
Πράγματι, η ΚΠΡ κατάφερε να φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι και- αυτή τη φορά- να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στην εστία των φιλοξενούμενων! Ένας από αυτούς, μάλιστα, στο 57’ έμελε να τη βάλει ξανά στο παιχνίδι! Ο Τααράμπ – δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο- έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ένα άπιαστο σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1!

Στα υπολειπόμενα λεπτά οι Ρέιντζερς κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησαν, με ασφυκτικό πρέσινγκ, να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Μάταια, όμως, αφού τις στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει, ο Γιασκελάϊνεν ήταν αλάνθαστός, ενώ στην πιο… ύποπτη φάση του αγώνα, ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Σισέ εντός της περιοχής.

Οι τίτλοι τέλους στην αναμέτρηση έπεσαν ουσιαστικά στο 75’ όταν ο Ντιακιτέ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, δέχτηκε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ΚΠΡ με δέκα παίκτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΠΡ: Σέζαρ, Χιλ, Παρκ (55’ Ντιακιτέ), Σισέ, Ράιτ- Φίλιπς (55’ Τααράμπ), Γκρανέρο, Ονουόχα (87’ Χόιλετ), Νέλσεν, Ζαμόρα, Φαουρλίν, Μ’Μπιά.

Γουέστ Χαμ: Γιασκελάινεν, Ριντ (23’ Τόμκινς), Νόλαν, Τζάρβις, Κόουλ (72’ Κάρολ), Βαζ Τε, Νομπλ, Ο’Μπράιεν (35’ ΜακΚάρτνεϊ), Κόλινς, Ντεμέλ, Ντιαμέ.

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: