Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Θλιβερές πρωτιές για την ΑΕΚ!!

Θλιβερές πρωτιές για την ΑΕΚ
Τα στατιστικά δεν μπορούν σε όλες τις περιπτώσεις ν’ αποτυπώσουν την απόλυτη πραγματικότητα, στον βαθμό που αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ.

Ωστόσο στην περίπτωση της φετινής ΑΕΚ οι αριθμοί ταυτίζονται πλήρως με την τραγική εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο.

Το sport-fm.gr αναζητά μάταια να βρει ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων» σε σχετικά υψηλή θέση, σε οποιαδήποτε στατιστική κατηγορία, ενώ αναδεικνύει και την ανυπαρξία τους σε επί μέρους στατιστικές κατηγορίες.

Του Κώστα Μιαούλη

Η ΑΕΚ μετά από πέντε αγώνες, έχει την χειρότερη επίθεση μαζί με τον Πανθρακικό και τον ΠΑΣ Γιάννενα, με τη διαφορά πως τον τελευταίο τον υπολογίζουμε με τέσσερα ματς, μιας και έχει αγώνα το βράδυ με τον Λεβαδειακό. Η «Ένωση» όμως στην αναλογία τελικών προσπαθειών με ευστοχία είναι μακράν η χειρότερη ομάδα με 2 τέρματα σε 46 προσπάθειες. Γεγονός που δεν έχει να κάνει -όπως άλλες φορές- με την αστοχία των επιθετικών της, όσο με το γεγονός πως οι τελικές που δημιουργεί γίνονται με αντίξοες συνθήκες και λίγες απ’ αυτές αντιστοιχούν σε πραγματικές ευκαιρίες.

Η μόνη άλλη ομάδα που σκοράρει 1 γκολ ανά 23 προσπάθειες είναι ο Πανθρακικός. Η ΑΕΚ έχει ακόμα ένα αρνητικό πλασάρισμα, μιας είναι η τρίτη χειρότερη ομάδα σε διαφορά τερμάτων με -4 γκολ. Μόνον ο Πανθρακικός με -6 και η Κέρκυρα με -5 είναι χειρότεροι. Κέρκυρα, Πανθρακικός και SKODA Ξάνθη είναι οι τρεις μόνες ομάδες που έχουν δεχτεί παραπάνω γκολ από την «Ένωση».

Τέλος η «Ένωση» έχει κι άλλη μια θλιβερή πρωτιά μαζί με την Κέρκυρα, μιας και αυτές οι δύο είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Με την διαφορά πως η Κέρκυρα έχει κάνει και μια νίκη. Ως προς τις κίτρινες κάρτες σε βάρος της, η ΑΕΚ είναι η δεύτερη ομάδα με τις περισσότερες εναντίον, αφού δέχεται 4 κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Μόνον ο Άρης, με πέντε ανά παιχνίδι, έχει δεχτεί περισσότερες από την «Ένωση».

Θλίψη σε ατομικό επίπεδο

Είναι χαρακτηριστικό πως σε σημαντικές επιμέρους κατηγορίες, στη λίστα των 25 πρώτων ποδοσφαιριστών δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Στο σύστημα αξιολόγησης, τόσο σε συνολικούς πόντους, όσο και σε μέσο όρο, δεν υπάρχει παίκτης της «Ένωσης». Όπως δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής της, ούτε στις συνολικές ασίστ (είτε έγιναν, είτε δεν έγιναν γκολ), αλλά και στον τομέα των καθαρών ευκαιριών, όπου αποδεικνύεται πως η «Ένωση» δεν κάνει ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Στον τομέα των κλεψιμάτων οι δύο ακραίοι μπακ της «Ένωσης», Κοντοές και Αρκούδας, κάνουν την εμφάνιση τους στην 20η θέση, με 12 για τον καθέναν, ενώ και ο Γκερέιρο είναι 16ος στην κατηγορία της ομαδικής συνεργασίας. Τέλος ο Κουτρουμπής, είναι 24ος στις απομακρύνσεις από την μεγάλη περιοχή. Είναι φανερό πως και σε ατομικό επίπεδο οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» έχουν καταποντιστεί στις επιμέρους κατηγορίες.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: