Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αρβανίτης: «Είμαστε υπέρ της αναβολής του πρωταθλήματος»

Αρβανίτης: «Είμαστε υπέρ της αναβολής του πρωταθλήματος»
Υπέρ της μη έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 τάχθηκε ο πρόεδρος του Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης. Ο «ισχυρός άνδρας» των κιτρίνων μίλησε για το θέμα που «καίει» τις ελληνικές ομάδες αλλά και για τον αποκλεισμό από την Νέα Κηφισιά στο κύπελλο Ελλάδας. Αναφέρθηκε ακόμα στα εισιτήρια διαρκείας αλλά και για τις προσδοκίες της ομάδας.

«Φυσικά και δεν θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαστε υπέρ της αναβολής. Εμείς κάναμε άλλον προγραμματισμό από το ποσό που προτείνει τώρα η ελληνική τηλεόραση. Δηλαδή τί να πάρει ο Άρης; Να πάρει τις 100.000 ευρώ που του δίνουν; Και όλοι μαζί να πάρουν συνολικά 1,5 εκατομμύριο; Είναι δυνατόν; Για 100.000 ευρώ ο Αρης δεν παίζει στο πρωτάθλημα και ας πάνε να παίξουν όσοι θέλουν και βολεύονται με αυτό το ποσό. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι δεν δεχόμαστε καμία μείωση. Δεν είναι μόνο ο Άρης που έχει οικονομικά προβλήματα. Είναι πολλές ομάδες που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα. Και όταν τους κόβεις το μεγαλύτερο έσοδο, τους διογκώνεται το πρόβλημα. Εμείς σαν Αρης στο θέμα των τηλεοπτικών θα κρατήσουμε πολύ σκληρή στάση. Γιατί αυτό είναι το σωστό. Είναι άδικο να συμπεριφέρονται έτσι σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης» ήταν το σχόλιό του για το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της έναρξης ή μη του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ήττα-αποκλεισμό από την Νέα Κηφισιά:

«Η εικόνα της ομάδας στον αγώνα κυπέλλου με την Κηφισιά δεν είχε καμία σχέση με ό,τι είχα δει στα φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα ή με το Περιστέρι. Το ίδιο μου είπε και ο προπονητής. Και μου εξήγησε γιατί πιστεύει ότι παρουσιαστήκαμε έτσι. Εγώ στεναχωρήθηκα γιατί είδα ότι η ομάδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιδράσει σωστά. Τέλος πάντων είναι ένα παιχνίδι που έγινε, το χάσαμε και μείναμε εκτός από μία διοργάνωση στην οποία πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Για αυτό που έχουμε βάλει σαν στόχο και για την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει δεν θα μας σταματήσει αυτή η ήττα. Συνεχίζουμε δουλεύοντας πολύ όλοι μας για να εξυγιάνουμε τον Άρη γιατί αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας».

Για το θέμα της εφορίας σχολίασε:

«Σήμερα πληρώσαμε μια δόση στην εφορία, ο διακανονισμός τρέχει κανονικά και έχουμε φορολογική ενημερότητα. τα υπόλοιπα όταν έρθουν τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πληρώσαμε σήμερα και τρέχει κανονικά η ρύθμιση. Τώρα ξαφνικά τι έγινε και ασχολούνται με το θέμα της φορολογικής μας ενημερότητας; Βάλαμε καινούργιους «σερίφηδες» στον ΕΣΑΚΕ; Εννοείται ότι θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας και προς την εφορία. Περιμένουμε τα χρήματα του ΟΠΑΠ για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις. Εξάλλου τα έχει κατασχέσει η εφορία. Από τον ΟΠΑΠ τα παίρνει απευθείας γιατί είναι κατασχεμένα. Με τα χρήματα που θα μοιράσει ο ΟΠΑΠ τώρα ξεπληρώνονται δύο δόσεις της εφορίας. Σας λέω και πάλι ότι συγκεκριμένες ομάδες από την Αθήνα ασχολούνται ειδικά μετά την μεταγραφή του Πελεκάνου με την φορολογική ενημερότητα του Άρη».

Ο Κος Αρβανίτης σχολίασε τέλος την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας αλλά και τις εφετινές προσδοκίες του συλλόγου:

«Πιστεύω ότι τα 700 διαρκείας που έχουμε δώσει μέχρι τώρα θα μπορούσαν να είναι λίγο περισσότερα. Για αυτό όμως δεν φταίει ο κόσμος του Άρη. Υπάρχει μεγάλη κρίση και δεν περισσεύει εύκολα το ευρώ στις οικογένειες για να το δώσουν στον σύλλογο. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 1.500 διαρκείας που έχουμε βάλει σαν στόχο. Εννοείται ότι εάν περνούσαμε και την Κηφισιά στο κύπελλο θα πήγαιναν λίγο καλύτερα οι πωλήσεις αυτή την εβδομάδα. Η απώλεια από αυτή την ήττα αγγίζει τις 50.000 ευρώ γιατί υπολογίζω ότι το γήπεδο θα ήταν γεμάτο στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Συν τα εισιτήρια, συν κάποιον χορηγό στην φανέλα που θα είχαμε για αυτό το παιχνίδι η οικονομική απώλεια είναι κοντά σε αυτό το ποσό. Ο Άρης έχει 21 τίτλους, 22 εάν λάβουμε υπόψη αυτό που μας έκλεψαν στο «Λίντο». Ωστόσο παρότι οικονομικά εξυγιαίνεται η ΚΑΕ Άρης και προσπαθούμε να διατηρήσουμε χαμηλά το μπάτζετ, όταν παίρνεις όλους αυτούς τους παίκτες βλέπεις όσο πιο ψηλά μπορείς. Ο Άρης έχει στο «DNA» του να κάνει πρωταθλητισμό. Όχι μόνο να πρωταγωνιστεί. Με βάση αυτό το σκεπτικό φέραμε στην ομάδα παιδιά τα οποία και καλοί παίκτες είναι και αξιόλογοι χαρακτήρες. Συγχρόνως τους κάναμε κοινωνούς στο όραμα της αναγέννησης του Άρη. Όλα αυτά τα παιδιά με τον Άρη μεγάλωσαν και για αυτό και δέχθηκαν να έρθουν και να βοηθήσουν. Το Σάββατο όλοι τους βρέθηκαν σε κακή μέρα. Και οι παίκτες και οι προπονητές. Και για αυτό ήρθε η οδυνηρή ήττα ή ντροπιαστική όπως την χαρακτήρισα για το μεγαλείο του Άρη».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: