Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Γαλλία - Μεξικό 0-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/ve/veladiaby_b.jpgΤο Μεξικό με σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 2-0 την ανύπαρκτη, Γαλλία, χάρη στα γκολ των Χαβιέρ Ερνάντες και Κουατεμόκ Μπλάνκο στο δεύτερο ημίχρονο.Αυτό σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική Μεξικό και Ουρουγουάη, οι οποίες έχουν από 4 βαθμούς, με μία ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς θα πάρουν αμφότερες την πρόκριση, ανεξάρτητα με τον τι θα γίνει στο ματς των "τρικολόρ" με την Νότιο Αφρική.

Η Γαλλία είχε μόλις μια ευκαιρία στο ματς, με τον Μαλουντά στο 54', αλλά ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν έβαλε και πάλι τον μοναδικό κλασικό στράικερ που έχει, τον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά ούτε και τον Τιερί Ανρί.

Χαρακτηριστικό για του Μεξικανούς είναι πως τα πάντα έκαναν οι τρεις παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Ο Χαβιέρ Ερνάντες πέτυχε το πρώτο γκολ, ο Κουατεμόκ Μπλάνκο το δεύτερο με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Πάμπλο Μπαρέρα.

Γαλλία - Μεξικό 0-2

Σκόρερς: 64' Χαβιέρ Ερνάντες, 79' πέν. Μπλάνκο
Γήπεδο: "Peter Mokaba Stadium", Πόλοκβεϊν
Διαιτητής: Καλίλ Αλ Γκαμντί (Σαουηδική Αραβία)

Ούτε μια ευκαιρία δεν κατάφερε να δημιουργήσει η Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο το Μεξικό ήταν κυριάρχος.

Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε απείλησε για πρώτη φορά στομ 8' με τον Βέλα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά έπειτα από πάσα του Μάρκες, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ μετά το σουτ του στην κίνηση.

Ακόμη καλύτερη στιγμή ήταν αυτή στο 12' ο Γκιγέρμο Φράνκο τροφοδοτήθηκε στο ύψος την περιοχής, έκανε άψογο κοντρόλ και απέφυγε τον Γκαλάς, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά απείλησε ο Φρανσίσκο Σαλσίδο, την πρώτη στο 18' με σουτ λίγο έξω από την περιοχή και την δεύτερη στο 32' όταν από αριστερά ξεπέρασε εντυπωσιακά τον Σανιά και πριν τον προλάβει ο Γκαλάς σούταρε στην κλειστή γωνία για αποκρούσει ο Λορίς.

Την τελεταία καλή φάση του πρώτου μέρους είχε ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος με σουτ από το ύψος της περιοχής που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ έκρινε πως ο Ανελκά ήταν αυτός που έφταιγε για την επιθετική ανυπαρξία της Γαλλίας, έτσι στο ημίχρονο τον αντικατέστησε με τον Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ, ο οποίος δεν έκανε επίσης τίποτα.

Έπρεπε λοιπόν να φτάσει το ματς στο 54' για την πρώτη ευκαιρία των "τρικολόρ" την οποία είχε ο Φλοράν Μαλουντά με σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Όσκαρ Πέρες.

Ένα λεπτό αργότερα πέρασε στο ματς το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Τσίβας, ο Χαβιέρ Ερνάντες.

Η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε "χρυσή", καθώς ο Ερνάντες στο 64' άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς, αφού τον είχε προσπεράσει, ενώ ο Ράφα Μάρκες του είχε βγάλει την εξαιρετική ασίστ, σπάζοντας το τεχνητό οφ-σάιντ.

Στο 78' ο Μπαρέρα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, ανατράπηκε από τον Ερίκ Αμπιντάλ στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουατεμόκ Μπλάνκο και διπλασίασε τα τέρματα των Μεξικανών στέλνοντας με έψογο πλασέ την μπάλα στην χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ουγκό Λορίς.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Εβρά, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Μαλουντά, Γκοβού (69' Βαλμπουενά), Ριμπερί, Ανελκά (46' Ζινιάκ).
ΜΕΞΙΚΟ: Όσκαρ Πέρες, Μορένο, Οσόριο, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Ράφα Μάρκες, Τοράδο, Χουάρες (55' Χαβιέρ Ερνάντες), Ντος Σάντος, Βέλα (31' Μπαρέρα), Γκιγέρμο Φράνκο (62' Κουατεμόκ Μπλάνκο).

Νέα αναβολή στο θέμα του Ηρακλή, την Παρασκευή η τελική απόφαση

http://www.contra.gr/images/m/ira_170610_m.jpgΑκόμα μία ημέρα υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι οπαδοί του Ηρακλή όσον αφορά το θέμα της ένστασης που έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ κατά της απόρριψης της άδειας συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου.

Παρά το ότι υπήρξε η ενημέρωση πως η ελληνική ομοσπονδία θα έδινε οριστικό τέλος στην υπόθεση τα δεδομένα άλλαξαν και την Παρασκευή θα βγει η απόφαση για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου. Στο στρατόπεδο του “Γηραιού' επικρατεί αισιοδοξία, αλλά μέχρι να ακουστούν τα ευχάριστα νέα από τα χείλη των ανθρώπων της επιτροπής κανείς δεν θα ησυχάσει.

Σε ανακοίνωση της για το θέμα η ΠΑΕ τονίζει: "Αύριο το πρωί, το ‘σίριαλ’ πρέπει να λάβει τέλος οριστικά. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη λογική, το δίκαιο, αλλά και την δύναμη του κόσμου, που από την πρώτη στιγμή έδωσε τη σκληρή και αποφασιστική μάχη κόντρα στις μεθοδεύσεις, με στόχο την δικαίωση.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010. Επιτέλους, τέλος…

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ"

Χάντμπολ -Εξοντωτικές ποινές με μήνυμα για ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

http://www.contra.gr/images/m/HANDBALLPAOKAEKPOINES_m.jpgΔέκα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, 120.000 ευρώ πρόστιμο έκαστος και μηδενισμός στο θεσμό του Κυπέλλου είναι η ποινή προς τις ομάδες χάντμπολ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, γεγονός που σημαίνει οικονομική δυσπραγία αμφοτέρων για την επόμενη χρονιά. υσιαστικά και οι δύο ομάδες πληρώνουν την ανικανότητά τους να ελέγξουν τις ορδές των χουλιγκάνων, δέκα ή 1.000 δεν έχει και τόση σημασία για τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν, αλλά και την απρονοησία τους.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ είναι υπότροποι γι' αυτό και οι αρχικές ποινές διπλασιάστηκαν για τις καταστροφές στη Λαμία πριν από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ που δεν έγινε ποτέ.

Το πόσο σκληρές θα ήταν οι ποινές ουσιαστικά το είχε προαναγγείλει ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής, το σίγουρο πάντως, είναι πως και οι δύο ομάδες θα καταθέσουν έφεση. Άλλωστε, πρόστιμο 120.000 ευρώ για ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν είναι ένα ποσό που βρίσκεται τόσο εύκολα...

Ο Αλέγκρι κοντά στη Μίλαν


Μασιμιλιάνο Αλέγκρι Η Κάλιαρι ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο, ότι άφησε ελεύθερο των υποχρεώσεών του τον προπονητή της ομάδας, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, για τον οποίο πλέον ανοίγει ο δρόμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μίλαν.

Ο πρόεδρος της Κάλιαρι, Μάσιμο Τσελίνο, δήλωσε ότι αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή, ο οποίος είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2011, έπειτα από σχετικό αίτημα της Μίλαν, χωρίς να τεθεί κανένα θέμα οικονομικής αποζημίωσης προς το σύλλογο της Λομβαρδίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντριάνο Γκαλιάνι, εκτελεστικός διευθυντής των «ροσονέρι», είχε πει ότι ο Αλέγκρι θα μπορούσε να είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν, αν βέβαια μείνει ελεύθερος από την Κάλιαρι.

Ο Αλέγκρι είχε αναδειχθεί κορυφαίος τεχνικός του Καμπιονάτο για τη σεζόν 2008-2009, ενώ τον Απρίλιο τέθηκε στο περιθώριο από τη διοίκηση της Κάλιαρι, λόγω μιας σειράς ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.

Σνάιντερ: "Είναι καλύτερο το Τσάμπιονς Λιγκ από το Μουντιάλ"

http://www.contra.gr/images/m/sneijder_170610_m.jpgΗ άποψη του Γουέσλι Σνάιντερ ότι το “Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλύτερο του Παγκοσμίου Κυπέλλου” είναι απ' αυτές που ξεχωρίζουν σε σχέση με όσες έχουν γίνουν-ως τώρα-στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Προερχόμενος από μία εξαιρετική χρονιά με την Ίντερ ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αμφισβήτησε την αξία της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

“Όσον αφορά τα φαβορί δεν έδειξαν τι μπορούν να κάνουν και μόνο η Γερμανία εντυπωσίασε πραγματικά. Νομίζω πως όλοι πρέπει να συνηθίσουν τις καταστάσεις, όπως τη μπάλα, το υψόμετρο και θα αρχίσουν να το κάνουν από τώρα. Εκτός αυτού διασκεδάζω να βλέπω χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και η Νέα Ζηλανδία, αλλά μετά αντιλαμβάνεσαι πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ καλύτερο”, δήλωσε ο άσος των “οράνιε”.

Προερχόμενος από μία χρονιά που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης με τους “νερατζούρι” ο Σνάιντερ οδεύει για το 4ο τρόπαιο στην εφετινή χρονιά, ευελπιστώντας πως μετά την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα βοηθήσει και τις “τουλίπες” να κατακτήσουν το ποδοσφαιρικό...Έβερεστ.

Στα φαβορί της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να μην συγκαταλέγεται και η εθνική Ολλανδίας για τον μεσοεπιθετικό της Ίντερ: “Πριν από δύο χρόνια, στο Euro 2008, περίμεναν όλοι ότι θα σηκώσουμε το κύπελλο. Μετά τις εντυπωσιακές νίκες μας (με Ιταλία και Γαλλία) ζούσαμε υπό συνεχή ευφορία κι αυτό μας κόστισε. Δεν θυμάμαι ποτέ στην ιστορία των Παγκόσμιων Κυπέλλων ή των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, μια ομάδα να κάνει 6 ή 7 φανταστικά παιχνίδια".

Τέλος, ο 26χρονος άσος των "οράνιε" μίλησε για την κριτική που έγινε στην εθνική Ολλανδίας λόγω της εικόνας που παρουσίασε στο νικηφόρο 2-0 με τη Δανία. "Στην Ισπανία και την Ιταλία τους αρέσει να κερδίζεις και να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, αλλά εκτιμούν και όταν το κάνεις χωρίς να παίξεις", δήλωσε γεμάτος παράπονο, αφού στη χώρα της τουλίπας πολλοί αναπολούν τις ομάδες του 1974 καιτου 1978. Αμφότερες, ωστόσο, έφθασαν στον τελικό, αλλά δεν πήραν το τρόπαιο.

Αυξάνονται οι ελπίδες για Τούμπα

http://www.sport24.gr/ast/cov/13/13051_b.jpgΟλοκληρώθηκε ο έλεγχος στο γήπεδο της Τούμπας από τους εκπροσώπους της UEFA και όλα πλέον εξαρτώνται από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αγωνιστεί η ομάδα στη φυσική της έδρα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα χαρακτηρίζεται θετικό και ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταφέρει να προλάβει να έχει έτοιμη την Τούμπα στις κατάλληλες ημερομηνίες και να μην χρειαστεί να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι παράγοντες της ΟΥΕΦΑ δεν έχουν θέσει κάποια καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών.

Η σύμβαση με ΟΑΚΑ

Στο μεταξύ μετά την επίσκεψη των Ζαγοράκη και Γκαγκάτση προχθές στο ΟΑΚΑ και τις συζητήσεις που είχαν οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ με την πρόεδρο του Ολυμπιακού Σταδίου Αντωνία Ζαφειροπούλου, το Δ.Σ του ΟΑΚΑ έστειλε χθες το πρώτο έγγραφο στην ΠΑΕ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ, περιλαμβάνεται ένας όρος για τα εισιτήρια.

Το ΟΑΚΑ ζητά να εισπράξει το 15% των μεικτών εσόδων από τα εισιτήρια που θα διαθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην περίπτωση φυσικά που χρησιμοποιήσει αυτό το γήπεδο για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συμπεριλαμβάνονται ρήτρες βίας στο έγγραφο, απλά αναφέρεται πως εάν σημειωθούν επεισόδια και σπάσουν οπαδοί πλαστικά καθίσματα, η ΠΑΕ θα πληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε πλαστικό κάθισμα. Είναι ένας όρος που υπάρχει πάντα όταν ένας σύλλογος χρησιμοποιεί γήπεδο πόσο μάλλον όταν αυτό είναι κρατικό

Σαλπιγγίδης: «Ιστορία γράφουμε όλοι»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/32011d47db300d7d17b550b26e474283_L.jpg?1276782692?1276782692?1276782692Ο άνθρωπος που σκόραρε το πρώτο γκολ της Εθνικής μας σε Μουντιάλ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκαθάρισε στις τοποθετήσεις του πως ιστορία γράφουν όλοι οι Έλληνες παίκτες. Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου δεν γράφω εγώ ιστορία. Ιστορία γράφουμε όλοι μαζί οι παίκτες! Σήμερα ήταν μία σημαντική νίκη για όλα τα παιδιά. Όλοι είμαστε ένα σώμα και μία ψυχή. Θέλαμε να δώσουμε χαρά σε όλους.

Δεν σκέφτεσαι τίποτα όταν σκοράρεις. Απλά απολαμβάνεις την στιγμή. Τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να τις περιγράψεις. Είναι κάτι που δεν το καταφέρνεις μόνος σου. Το πιστεύαμε από την αρχή και γι' αυτό και μπήκαμε δυνατά στο ματς.

Είπαμε μετά την ισοφάριση ότι πάμε να το πάρουμε. Μετά το γκολ του Βασίλη είπαμε επιτέλους! Το θέλαμε πάρα πολύ. Γιατί δεν είχαμε βάλει ούτε γκολ και δεν είχαμε πάρει ούτε βαθμό. Η ελληνική ψυχή μιλάει μες στο γήπεδο. Είτε τα καταφέρουμε είτε όχι εμείς θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Το γκολ το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες σε όλη την γη!».

Κώστας Κατσουράνης: «Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Έχουμε ένα τεράστιο αντίπαλο, την Αργεντινή. Σήμερα πήγαμε πολύ καλά και κερδίσαμε. Έχουμε ελπίδες πρόκρισης και μετά την σημερινή νίκη θα παλέψουμε και ότι γίνει».

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Έχω την εντύπωση πως είναι η μεγαλύτερη νίκη μας μέχρι την επόμενη. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία μεγάλη νίκη. Την είχαμε ανάγκη αυτήν την νίκη. Χαίρομαι που δώσαμε χαρά στον κόσμο μας.

Το σημερινό ματς ήταν χωρίς επιστροφή. Σε αυτά τα ματς πρέπει να έχεις πίστη. Σε αυτό βοήθησε και η αποβολή του παίκτη της Νιγηρίας. Παίξαμε αρκετά καλά και κερδίσαμε δίκαια.

Όταν την έστειλε μέσα ο Βασίλης έπρεπε να αυτοκτονήσουμε για να χάσουμε. Προσωπικά δεν έχω συνειδητοποιήσει το τι χαρά δώσαμε στον κόσμο. Αν αυτή η νίκη είναι ένας λόγος για μεγάλη χαρά για τον κόσμο μας χαροποιεί και εμάς πολύ.

Κάποιους παίκτες είναι λογικό να τους επηρεάζει η κριτική. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο η κριτική του Τύπου και του κόσμου. Στ' αποδυτήρια ήμασταν ένα μπουλούκι. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Θέλουμε τώρα να ζήσουμε τις στιγμές».

Η αγωνία στο κατακόρυφο στην Μίκρα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ir/iraklis_2009_8_18_15_49_4_b.jpgΕπόμενο είναι από την στιγμή που βγήκε ο ήλιος στην Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης η αγωνία όλων στην οικογένεια του Ηρακλή να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Να έχει βαρέσει κόκκινο εν αναμονή της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ μετά την χθεσινή εκδίκαση της έφεσης για την έγκριση του φακέλου που θα ισοδυναμεί με δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League.Κι αν από χθες – Τετάρτη (16/06) – το απόγευμα τα μέλη της Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής δια στόματος του προέδρου της, Ιωάννη Τάκη, εξέφραζαν την αισιοδοξία τους πως όλα θα πάνε καλά τη φορά αυτή από το πρωί τα διαφόρων λογής μηνύματα που έχουν αρχίσει να φθάνουνε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα είναι επόμενο να έχουν διαταράξει το ήρεμο κλίμα που υπήρχε.

Αυτό της αισιοδοξίας κι όσο η αναμονή συνεχίζεται είναι επόμενο ο βαθμός της αγωνίας να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουνε λόγο πως η ανακοίνωση της απόφασης θα γίνει γνωστή τελικά το απόγευμα λίγα λεπτά μετά το τέλος του παιχνιδιού της Εθνικής μας με την Νιγηρία στο Μουντιάλ που συνεχίζεται στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

"Θεωρώ ότι πήγαμε καλά. Εξηγήσαμε με σαφήνεια και επιχειρήματα όλα αυτά πάνω στα οποία αδικήθηκε η ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή μας και πιστεύω ότι αύριο θα τελειώσει αυτή η κακόγουστη φάρσα. Είμαστε πολύ δυνατοί ότι είμαστε ενωμένοι. Ο κόσμος έδειξε την δυναμική του", σημείωνε χθες ο πρόεδρος της Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής, Ιωάννης Τάκης.

Από την πλευρά του ο εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ στην χθεσινή εκδίκαση και πρώην μέλος της διοίκησης, Θεόφιλος Πατέλης, πρόσθεσε: "Καταρρίφθηκαν όλα όσα παρουσιάστηκαν. Ο φάκελος ήταν πλήρης", κι όσο για τον επίσης νομικό της ΠΑΕ, Χάρη Γρηγορίου, συνέχισε: "Δώσαμε μία μάχη. Έχουμε ένα πλήρη φάκελο και περιμένουμε να διορθωθούν οι μικρές αβλεψίες της πρωτοβάθμιας επιτροπής".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλής, Ντίνος Γωγάκος, υποστήριξε: "Ήταν μία σωστή εκπροσώπηση, τεκμηριωμένη και σωστή από όλες τις πλευρές. Οι δικηγόροι και ο πρόεδρος της επιτροπής που είναι φοροτεχνικός, έχουν καταλάβει ότι έχουμε δίκιο και πρέπει να δικαιωθούμε".

Κίτρινα σενάρια για Ζαλαγέτα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mYaOOfjjFe.jpgΤην περίπτωση του Μαρσέλο Ζαλαγέτα φέρεται να εξετάζει ο Άρης.Συγκεκριμένα, ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Ουρουγουανό επιθετικός, ο οποίος έχει σημαντική καριέρα στα ιταλικά γήπεδα. Συγκεκριμένα, η «areanapoli.it» υπογραμμίζει πως ο παίκτης είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν υπολογίζεται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ζαλαγέτα βρίσκεται στη γειτονική χώρα από το 1997 και στα 13 χρόνια παρουσίας του στα ιταλικά γήπεδα, έχει φορέσει τις φανέλες των Γιουβέντους, Έμπολι, Περούτζια, Νάπολι και Μπολόνια. Επίσης, έχει περάσει και από το ισπανικό πρωτάθλημα για δυο σεζόν, με τη φανέλα της Σεβίλλης. Ο Ζαλαγέτα φέρονταν τις τελευταίες ημέρες να βρίσκεται στο στόχαστρο και της Λάρισας.

«Κόκκινος» ο Μιραλάς

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_HV1b6jjb2V.jpgΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ. «ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», ΔΗΛΩΣΕ.-Ο Κέβιν Μιραλάς ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό και αφού ολοκληρωθούν με επιτυχία οι ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

«Έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό και αυτό που περιμένουμε είναι τα ιατρικά αποτελέσματα των εξετάσεων. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ στην Ελλάδα», δήλωσε ο 23χρονος Βέλγος, κατά την έξοδο του από τα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, όπου βρέθηκε μαζί με τον μάνατζερ του για τέσσερις ώρες.

«Θυμάμαι την τελευταία μου εμφάνιση κόντρα στο Ολυμπιακό στο Φάληρο με την Σεντ Ετιέν, υπήρχε στο γήπεδο θερμή ατμόσφαιρα και το σίγουρο είναι πως θέλω να παίξω ποδόσφαιρο για χάρη αυτού του υπέροχου κόσμου», επισήμανε ακόμη ο Μιραλάς, που ρωτήθηκε ποια θέση του αρέσει περισσότερο να αγωνίζεται, για να απαντήσει: «Μου αρέσει να παίζω περισσότερο ως επιθετικός».

EUROCUP: Κανονικά ο ΠΑΟΚ

Κανονικά θα λάβει μέρος στο Eurocup της επόμενης σεζόν ο ΠΑΟΚ. Αυτό επιβεβαίωσε πριν από λίγο η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, απαντώντας θετικά στο σχετικό έγγραφο που της απέστειλε ο ΕΣΑΚΕ.

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο ΟΦΗ

http://www.contra.gr/images/m/kourakis315_m.jpgΠαρέμβαση εισαγγελέα για το άνοιγμα όλων των φακέλων αδειοδότησης που οι σύλλογοι καταθέτουν στην ΕΠΟ ζήτησε την Πέμπτη ο ΟΦΗ.

Παράγοντες της κρητικής ομάδας επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα πρωτοδικών Ηρακλείου και προχώρησαν στην παραπάνω κίνηση αυξάνοντας την πίεσή τους για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράλληλα, με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο οι Βουλευτές Ηρακλείου όλων των κομμάτων περνούν στην αντεπίθεση κατά του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι κρίμα να υποστεί τις συνέπειες του νόμου ο Ηρακλής.

Η επιστολή έχει ως εξής

Κύριε Υπουργέ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου που έχει σχέση με τα τεκταινόμενα στον χώρο των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου και δη της ΕΠΟ.

Η νομιμότητα και η διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου τείνει να καταστρατηγηθεί με τις αμετροεπείς και απροκάλυπτες επεμβάσεις και παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και φορέων οι οποίοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους σε τηλεοπτικά κανάλια υπεραμύνονται για την δήθεν δικαίωση της ΠΑΕ Ηρακλής, για την λήψη αδειοδότησης και συμμετοχής του στην Σούπερ Λίγκα χωρίς να γνωρίζουν και ακόμα σκοπίμως να αγνοούν το περιεχόμενο του φακέλου ο οποίος βρίθει παρανομιών, εξ' ου και η πρωτόδικη απόρριψη του από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Πως είναι δυνατόν πολιτικά πρόσωπα και φορείς να υπερασπίζονται και να υιοθετούν τη νομιμοποίηση παρανομιών και μάλιστα δημοσίως προκαλώντας το κοινό αίσθημα των φιλάθλων της Κρήτης και του ΟΦΗ ο οποίος έχει έννομο συμφέρον για την έκδοση της παραπάνω απόφασης, και αυτό το κάνουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους ή και ακόμη με υπόγειες πιέσεις που ασφαλώς γνωρίζουμε.

Κύριε Υπουργέ ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα παρακαλούμε να παρέμβετε για την τήρηση και αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Εμποδίστε όλους αυτούς που προσπαθούν να επιβάλουν την εκτροπή από τη νομιμότητα με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις τους σε ανεξάρτητα όργανα όπως είναι η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Εμείς ζητούμε την τήρηση της νομιμότητας και μόνο ειδικά σε έναν κοινωνικό χώρο που είναι ευαίσθητος και μπορεί να φέρει εντάσεις με ανεξέλεγκτες συνέπειες στην περιοχή μας.

Πρέπει να παρέμβετε άμεσα, σήμερα κιόλας διότι αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Με τιμή

Στρατάκης Μαν., Σκραφνάκη Μαρία, Αυγενάκης Λευτ., Κριτσωτάκης Μιχ., Κεγκέρογλου Βασ., Παρασύρης Φραγκ., Κεφαλογιάννης Μαν.

Tα σενάρια πρόκρισης στον Β' όμιλο.

http://www.contra.gr/images/m/senaria_170610_m.jpgΗ ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε την Αργεντινή μόνη στην κορυφή με το απόλυτο των έξι βαθμών, αλλά η δεύτερη προνομιούχος θέση θα κριθεί την Τρίτη (22/06) στην τελευταία αγωνιστική.H Εθνική Ελλάδας με την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε τους τρεις βαθμούς, όσους έχει και η Νότια Κορέα η οποία ηττήθηκε από την Αργεντινή. Η Νιγηρία, με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, έμεινε ουραγός χωρίς βαθμό.

Το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι το συνολικό goal average και όχι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει στη μάχη της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής με τέρματα 2-3, η Αργεντινή με 5-1, η Κορέα με 3-4 και η Νιγηρία με 1-3.

Την Τρίτη η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αργεντινή και η Νότια Κορέα τη Νιγηρία (και οι δύο αγώνες στις 21:30). Σε περίπτωση ήττας της Ελλάδας η Αργεντινή παίρνει την πρώτη θέση με 9 βαθμούς και η Εθνική μένει στους τρεις. Εάν οι Κορεάτες νικήσουν ή πάρουν ισοπαλία με τη Νιγηρία θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση.

Εάν νικήσει η Νιγηρία θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα, Ν. Κορέα, Νιγηρία) και τα πάντα θα κριθούν στα γκολ. Στο goal average υπολογίζονται και οι αγώνες των τριών ομάδων με την Αργεντινή. Εάν προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε υπερτερεί η ομάδα με την καλύτερη επίθεση.

Σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας και της Κορέας προκύπτει εκ νέου τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα, Ν. Κορέα, Αργεντινή) και ισχύουν τα παραπάνω. Εάν το ματς της Ελλάδας λήξει ισόπαλο, η Αργεντινή περνά ως πρώτη και η Εθνική ευελπιστεί σε ήττα της Ν. Κορέας με αντίπαλο τη Νιγηρία.

Επιτέλους... βουβουζ-ΕΛΛΑΣ! Ελλάδα-Νιγηρία 2-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/he/hellas1_2010_6_17_18_14_53_b.jpgΗ Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Νιγηρία και έγραψε ιστορία. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ενώ ο Τοροσίδης ολοκλήρωσε την ανατροπή και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε τη πρώτη νίκη και ελπίζει σε πρόκριση.Οι διεθνείς μας έβαλαν στην άκρη την Νότια Κορέα και την τραγική εμφάνιση της πρεμιέρας και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από ένα... αστείο γκολ ξανά, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με επική ανατρόπή πήραν ένα τρίποντο... χρυσάφι!

Τα νέα πλάνα του Ότο

Ο Ότο Ρεχάγκελ άλλαξε την διάταξη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ν. Κορέα, καθώς επέλεξε το 5-4-1. Την "κυανόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Τζόρβας, στην τριάδα της άμυνας ήταν ο Παπασταθόπουλος, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Κυργιάκος, αριστερά ήταν ο Τοροσίδης και δεξιά ο Βύντρα. Στα χαφ ήταν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φάνης Γκέκας.

Παρά τις αλλαγές στο σχήμα και στα πρόσωπα, το ξεκίνημα του ματς θύμιζε έντονα τον αγώνα της πρεμιέρας και δυστυχώς τα... φαντάσματα δεν άργησαν να ξαναζωντανέψουν. Οι διεθνείς μας μπήκαν σαφώς πιο σοβαροί, πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι από το ματς κόντρα στους Νοτιοκορεάτες, όμως μια λάθος πάσα του Βύντρα και μια τραγική αντίδραση από τον Τζόρβα ήταν ικανή να μας βάλει πίσω στο σκορ.

Άλλο ένα τσάμπα γκολ

Όλα ξεκίνησαν από λάθος του Βύντρα που ανάγκασε τον Παπασταθόπουλο να κάνει φάουλ για να κόψει την αντεπίθεση των Νιγηριανών, όμως καλύτερα να μην το έκανε... Η εκτέλεση δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, όμως ο Τζόρβας μπερδεύτηκε και έπεσε δίχως να πιεστεί από την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα ο Ούτσε να χριστεί σκόρερ. Θύμισε κάτι από Γκριν (τερματοφύλακας της Αγγλίας), ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Το γκολ της Νιγηρίας έκοψε τα φτερά και δημιούργησε πολλά νεύρα στις τάξεις της Εθνικής, με αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Οι Αφρικανοί για καλή μας τύχη δεν το εκμεταλλεύτηκαν (ίσως γιατί δεν μπορούσαν) και τα λεπτά περνούσαν αδιάφορα και με την σκέψη του χαζού γκολ που δεχτήκαμε να μην φεύγει από το μυαλό όλων.

Όλα αυτά μέχρι το 32ο λεπτό, αφού στην συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην. Μια κλωτσιά του Καϊτά πάνω στον Τοροσίδη, είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Νιγηριανού, κάτι που ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των διεθνών μας. Ο Ρεχάγκελ προσπάθησε κι αυτός από την πλευρά του να βοηθήσει και άλλαξε τον Παπασταθόπουλο με τον Σαμαρά, παίζοντας σαφώς πιο επιθετικά.

Ο "Σάλπι" έγραψε ιστορία (1-1)

Οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν και στο 38' ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε φάτσα με το γκολ, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ενιάμα. Έξι λεπτά αργότερα (46') η τύχη έκλεισε το μάτι στον "Σάλπι" και η Εθνική μας πέτυχε ένα ιστορικό γκολ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Αρούνα και κατέληξε στα δίχτυα του Ενιάμα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ και πανηγυρίστηκε δεόντως.

Κάπως έτσι πέρασαν τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά την Ελλάδα να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν άλλαξαν καθώς οι διεθνείς μας μπήκαν με... κεκτημένη ταχύτητα και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Νιγηριανούς, παίρνοντας το προβάδισμα. Η δουλειά τους πάντως δεν ήταν εύκολη καθώς οι Αφρικανοί είχαν θωρακίσει τα μετόπισθεν και ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.

Ο Τζόρβας πήρε την ρεβάνς του...

Τρανό παράδειγμα η φάση στο 58', όπου ο Γκέκας δεν κατάφερε να νικήσει τον Ενιάμα από κοντινή θέση και στην αντεπίθεση οι Νιγηριανοί βγήκαν σχεδόν μόνοι τους, όμως ο Γιακούμπου έχασε την μάχη από τον Αλέξη Τζόρβα, ενώ ο Ομπάσι δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ σε άδειο τέρμα.

Κι αφού η Εθνική μας γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, συνέχισε την αφόρητη πίεση και ήταν ξεκάθαρα το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι διεθνείς μας πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν πολύ, ιδιαίτερα όσο περνούσαν τα λεπτά.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έκανε το έργο των Ελλήνων πιο εύκολο και αυτό δεν άργησε να φανεί, αφού οι παίκτες του Ρεχάγκελ έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη.

... και ο Τοροσίδης το όπλο του (2-1)

Στο 67' οι Νιγηριανοί πρόλαβαν τον Γκέκα, στο 68' η κεφαλιά του Σαμαρά εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Ενιάμα, όμως στο 70' οι Νιγηριανοί δεν την... γλίτωσαν! Ο Τζιόλης έκανε ένα σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή, ο Νιγηριανός γκολκίπερ δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Τοροσίδης με προβολή έβαλε μπροστά την Ελλάδα, ξεσηκώνοντας την "κυανόλευκη" εξέδρα. Μεγάλη ανατροπή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Κι αν νομίζετε πως η... επίθεση της Ελλάδας έλαβε τέλος κάνετε μέγα λάθος! Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ δεν επαναπαύτηκαν, δεν σταμάτησαν να πιέζουν και κυνήγησαν ένα τρίτο γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη.

Παρόλα αυτά, ούτε το σουτ του Καραγκούνη (76'), ούτε αυτό του Κυργιάκου (80') είχαν ευτυχή κατάληξη και το 2-1 έμεινε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Τζιόλης, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης. Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Κυργάκος, Γκέκας, Παπασταθόπουλος (37' Σαμαράς), Κατσουράνης.

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό, Σίτου, Αγεγμπένι, Οντεμβίγκιε, Ούτσε, Κάιτα, Αρούνα, Οντιά, Ετούχου.

Γήπεδο: "Free State Stadium", Bloemfontein

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)

Ανέλαβε τη Μάλαγα ο Φερέιρα

http://www.contra.gr/images/m/fereira12_m.jpgΣτα χέρια του Ζεσουάλδο Φερέιρα εμπιστεύτηκε το μέλλον της η Μάλαγα.

Στα 64 χρόνια του ο πολύπειρος Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την ισπανική ομάδα με στόχο να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο χωρίς πολλά χρήματα.

Το παρελθόν του Φερέιρα εγγυάται τα καλά αποτελέσματα. Ο νέος προπονητής της Μάλαγα δημιούργησε την πολύ καλή Πόρτο της τελευταίας τετραετίας ενώ έχει δουλέψει στην Μπενφίκα, την Μπράγκα και την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας. Στο εξωτερικό θα εργαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Χωρίς το βασικό τους σέντερ Perkins στον έβδομο τελικό οι Celtics

http://www.contra.gr/images/m/celtic_m.jpgΣημαντική απώλεια για τους Boston Celtics καθώς στον έβδομο και τελευταίο τελικό του ΝΒΑ θα στερηθούν την παρουσία του Kendrick Perkins, του σέντερ ο οποίος ξεκινά στην πεντάδα του Doc Rivers. Όλα αυτά την ώρα που άπαντες στο ΝΒΑ περιμένουν τα ξημερώματα έναν ιστορικό τελευταίο τελικό ανάμεσα στους Los Angeles Lakers και τους αιώνιους αντιπάλους τους Boston Celtics.Ο Perkins χτύπησε στον έκτο τελικό ο οποίος εξελίχθηκε σε περίπατο των Lakers και οι γιατροί του είπαν πως όχι μόνο τώρα δεν μπορεί να παίξει, αλλά ούτε κι αν υπήρχαν άλλοι εφτά τελικοί μπροστά. «Απλά δεν μπορώ να είμαι εκεί έξω και να βοηθήσω τα παιδιά. Αγαπώ τον κάθε έναν από αυτούς, αλλά δεν μπορώ να παίξω όπως θέλω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τους βοηθήσω. Κι είναι αλήθεια, πως πονάει λίγο», είπε ο seven footer σέντερ, στη θέση του οποίου πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Rasheed Wallace.

Ο Perkins είχε 7 πόντους και 6.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στους έξι πρώτους τελικούς, η παρουσία του όμως, δεν μετριέται κατ' αυτόν τον τρόπο, καθώς είναι η ραχοκοκαλιά στην άμυνα της ομάδας. Πρόβλημα στο πόδι αντιμετωπίζει και ο Andrew Bynum των LA. Lakers, αλλά αυτό ισχύει εδώ και αρκετό καιρό, γι' αυτό και θεωρείται ρουτίνα...

Αρης-Μιλάει με τον Φουέγο


Ο Τσάβι Φουέγο Είναι πολλά τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με τον Χέσους Βάσκεθ και ο Αρης απομακρύνεται. Για αυτό στρέφεται σε έναν άλλο Ισπανό, από την Ουέλβα, τον Τσάβι Φουέγο. Ο 26χρονος Ισπανός χαφ θεωρείται πιο προσιτή λύση και οι κίτρινοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων και φαίνεται πως σύντομα το θέμα θα κλείσει θετικά, με τον Αρη να αποκτά τον κεντρικό μέσο. Ο Φουέγο διακρίνεται τόσο για την ικανότητα του στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, όσο και στην οργάνωση του.

Με σημαντική καριέρα σε Σπόρτινγκ Χιχόν, Λεβάντε και Ουέλβα. Είχε γεμάτη σεζόν με την τελευταία, αγωνιζόμενος σε 33 αγώνες, ενώ απομένει ένα ακόμη για να ολοκληρωθεί η Σεγούντα Ντιβιζιόν. Έχει σκοράρει τέσσερα γκολ. Συνολικά στην καριέρα του με την Ουέλβα έχει 71 παρουσίες και τέσσερα γκολ. Ο Φουέγο ήταν διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ισπανίας από το 2002 (U19) ως και το 2005 (U23) με 11 συμμετοχές.

Τους χόρεψαν τανγκό-Αργεντινή-Νότιος Κορέα 4-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/te/tevez_2010_6_17_15_12_43_b.jpgΕύκολο απόγευμα είχε σήμερα η Αργεντινή εναντίον της Ν. Κορέας στο ‘Soccer City’, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου της εθνικής μας ομάδας, νικώντας τους αντιπάλους της με 4-1.

Οι παίκτες του Μαραντόνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον τίτλο του φαβορί να μην βαραίνει ιδιαίτερα τα πόδια τους, αφού από την πρώτη στιγμή έδειξαν τη διάθεση να πάρουν τη νίκη. Όπως και έγινε, δηλαδή, με τους Λατινοαμερικανούς να έχουν πλέον έξι βαθμούς και να ετοιμάζονται για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής εναντίον της Ελλάδας χωρίς να έχουν το παραμικρό άγχος για την υπόθεση πρόκριση.

Εξάλλου ο τεχνικός της Ν. Κορέας, Χου Γιούνγκ Μου είχε δηλώσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι ότι μοιάζει με τη μονομαχία του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Γολιάθ δεν σήκωνε κουβέντα, αν και λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους η Ν. Κορέα μείωσε το σκορ σε 2-1 δίνοντας ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Δύο γκολ η Ν. Κορέα, αλλά…

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο 45λεπτο και μόλις στο 8΄ ο Ιγκουαΐν είχε μία ευκαιρία να σκοράρει. Κάτι που έγινε στο 17ο λεπτό, όταν μετά από σουτ του Ντεμικέλις ο Τσου Γιούνγκ βρίσκει την μπάλα και στη στέλνει άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Τα πόδια των Αργεντινών άρχισαν σιγά-σιγά το τανγκό, κερδίζοντας συνεχώς χώρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου, με τον Ιγκουαΐν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σουνγκ Ριόνγκ (2-0), στο 32΄, μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπουρδίσο (πήρε τη θέση του Σαμούελ ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και αποχώρησε) .

Έξτρα ενδιαφέρον στο τέλος

Η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να ‘κλειδώσει’ ουσιαστικά το ματς, αλλά οι προσπάθειες των Ντι Μαρία (39΄) και Μέσι (44΄) δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ό,τι δεν κατάφερε ο αριστεροπόδαρος άσος για την Αργεντινή, όμως, το έκανε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Τσουνγκ Γιόνγκ για την ομάδα του, μειώνοντας με πλασέ σε 2-1! Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα καλό παιχνίδι, με τους Νοτιοκορεάτες να δείχνουν ότι δεν έχουν διάθεση να τα παρατήσουν, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά η παρουσία τους ήταν κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο 45λεπτο.

Καρδιοχτύπησαν στην αρχή, αλλά…

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους Νοτιοκορεάτες να προσπαθούν και να καταφέρνουν να γίνονται απειλητικοί. Ειδικά στο διάστημα μεταξύ του 55΄-70΄ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, σε μία περίοδο που η Αργεντινή έδειχνε να έχει σβηστές τις μηχανές της. Εξάλλου, στο 58ο λεπτό έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Κι Χουν σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

…πάτησαν γκάζι

Οι παίκτες του Χου Γιούνγκ Μου θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει σε αυτό το διάστημα, παρόλα αυτά η Αργεντινή αποφάσισε απλώς να πατήσει γκάζι και να καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι!

Στο 76΄ μετά από προσωπική ενέργεια του Μέσι ο Ιγκουαΐν πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 3-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι Αργεντινοί έκρυψαν την μπάλα, η οποία εμφανίστηκε στα δίχτυα του Σουνγκ Ριόνγκ μετά από κεφαλιά του Ιγκουαΐν (χατ-τρικ).

Παρότι το παιχνίδι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά το νικητή του, οι παίκτες του Μαραντόνα είχαν κέφι να δείξουν μερικές φιγούρες από τον εθνικό τους χορό, παρόλα αυτά οι προσπάθειές τους δεν κατέληξαν στα δίχτυα των Νοτιοκορεατών, οι οποίοι στο δεύτερο ο ήταν σαφώς καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο.

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντζε, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (82' Μπολάτι), Μέσι, Τέβεζ (75' Αγκουέρο), Σάμουελ (23' Μπουρδίσο), Μασεράνο, Γκουτιέρεζ, Μάξι Ροντρίγκεζ

Ν. Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μου): Σουνγκ Ριόνγκ, Μπέομ Σέοκ, Γιόνγκ Χιούνγκ, Γιούνγκ Σου, Γιούνγκ Πιο, Σουνγκ Γιούενγκ (46' Ναμ Ιλ), Γιούνγκ Γου, Τσουνγκ Γιόνγκ, Γι Σουνγκ, Κι Χουν, Τσου Γιούνγκ

Αίμα στο Μουντιάλ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/Mo/Mondial_2010_6_17_11_59_5_b.jpgΠερίπου 3.000 Νοτιαφρικανοί πολίτες πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ντέρμπαν απαιτώντας να διατεθούν στους άπορους το ίδιο ποσό που δαπανήθηκε για την διοργάνωση του Μουντιάλ. Ανάμεσα στους διαδηλωτές, εκατοντάδες υπάλληλοι σεκιούριτι που διαμαρτύρονται τους μισθούς πείνας που εισπράττουν. Μάλιστα φέρεται μία συνάδελφος τους να έπεσε νεκρή από σφαίρα καουτσούκ στην προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να επιβάλλουν την τάξη.

Η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με μαρτυρίες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και εξέπνευσε. "Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μία γυναίκα πυροβολήθηκε.

Άφησε την τελευταία πνοή της στο νοσοκομείο Άντινγκτον" δήλωσε ο Μούσα Μιαντού που εκπροσωπούσε τους διαδηλωτές δίχως να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της νεκρής.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπριγαντιέ Φίντιλ Ραντέμπε δεν επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν. "Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το θέμα και εν συνεχεία να τοποθετηθούμε".

Παράλληλα σημείωσε πως τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά δίχως να συντρέχει κανένα πρόβλημα με την κατάσταση της υγείας του. "Απ΄όσο γνωρίζω ουδείς διεκομίσθη σε νοσοκομείο" πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τοπικές αρχές χρειάστηκαν τη βοήθεια εθελοντών προκειμένου να καταστείλουν τα επεισόδιο. Εξοργισμένοι υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι πετούσαν πέτρες αλλά και κάδους σκουπιδιών στους αστυνομικούς.

Ισχυρίζονταν πως τους είχαν υποσχεθεί μεροκάματο που θα ξεπερνούσε τα 1500 ραντ ενώ εισπράττουν μόλις 190 ραντ! Τα θλιβερά επεισόδια έλαβαν χώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης Γερμανία-Αυστραλία με τους Νοτιαφρικανούς να φωνάζουν: "Παγκόσμιο Κύπελλο για όλους".

Γιούβε και Ιντερ θέλουν τον Μάρκες


Ο Ράφαελ Μάρκες Ο Ραφαέλ Μάρκες που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για το Μεξικό στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στη Νότια Αφρική, βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο της Γιουβέντους, όσο και της Ιντερ. Ωστόσο ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δεν έχει αποφασίσει αν θα παραμείνει στους "μπλαουγκράνα".

Επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά και να παίζει. Κάτι που δεν έγινε σε μεγάλο βαθμό την προηγούμενη σεζόν. Αν ο Γκουαρδιόλα του πει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του, τότε θα ξεκινήσει συζητήσεις με ενδιαφερόμενους συλλόγους.

"Δεν ξέρω που θα αγωνίζομαι την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο Μεξικό και στο Μουντιάλ. Οταν τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα εξετάσουμε κάθε πρόταση", τόνισε ο Μάρκες.

Και ο Καπέλο κατά της τζαμπουλάνι...


Η μπάλα του Μουντιάλ 2010 Οι αντιδράσεις για την μπάλα που χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ήταν ο τεχνικός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος έκανε επικριτικά σχόλια για την "τζαμπουλάνι", χαρακτηρίζοντάς την τραγική...

Μάλιστα, ο Ιταλός προπονητής τόνισε πως είναι η χειρότερη μπάλα που έχει δει ποτέ στη ζωή του. "Για τους τερματοφύλακες είναι τραγική. Όταν είναι στον αέρα δεν μπορείς να υπολογίσεις που θα πάει. Oταν βρίσκεται στο έδαφος και κάνεις κοντές πασούλες, τότε δεν έχεις πρόβλημα. Επίσης, είναι δύσκολο να την κοντρολάρεις, αλλά και να σουτάρεις στον αέρα. Είναι η χειρότερη μπάλα που έχω κλοτσήσει", υποστήριξε ο Καπέλο.

Οι Αγγλοι κατηγορούν και την εταιρεία, καθώς τους έδωσε την μπάλα μόλις 15 μέρες πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ, ενώ σύλλογοι από τη Γερμανία την είχαν προμηθευτεί από πέρσι.

Παρίδης: «Παιδί του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης»

Παρίδης: «Παιδί του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης»

Ο Δημήτρης Παρίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τον ΠΑΟΚ και την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. «Στην Τούμπα δοξαστήκαμε, εκεί μέσα μας δόξασε ο ανεπανάληπτος λαός του ΠΑΟΚ. Αλλά κι εμείς με τον τρόπο μας προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο και να τους δώσουμε χαρά» τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου και συνέχισε: «Ο Σαλπιγγίδης είναι παιδί του ΠΑΟΚ. Εκεί γεννήθηκε, εκεί προσέφερε. Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο η διοίκηση να τον μπερδέψει. Η άξια προσπάθεια των ΠΑΟΚτσήδων τον κράτησε αρχικά και τον περίμενε να μείνει. Η διοίκηση ήθελε να τον πουλήσει και αναγκάστηκε το παιδί να φύγει. Από τη στιγμή που μετανιώνει και αποφάσισε να επιστρέψει πρέπει να τον δεχτούμε. Τον αναγκάσανε τότε να φύγει. Πιστεύω ότι με την απόδοσή του θα κάνει περήφανο τον κόσμο. Έκανε ένα λάθος και ζήτησε συγγνώμη».

Μιλώντας για την αγωνιστική αξία του «Σάλπι», ο Παρίδης επισήμανε: «Έχει στοιχεία πολύ καλά σαν παίκτης, γρήγορος, διεμβολιστής, μυρίζεται το γκολ, ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται μπροστά. Ας πούμε ότι θυμίζει Παρίδη, μακάρι να βγούνε πολλοί Παρίδηδες, Κούδες, Σαράφηδες. Να ξαναβγεί όλη εκείνη η μεγάλη φουρνιά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, ο βετεράνος άσος σχολίασε: «Ο βασικός κορμός της ομάδας έμεινε, να δούμε τις μεταγραφές που θα κάνουν ο Θόδωρος και ο Βρύζας. Όταν παίξεις ποδόσφαιρο γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, με την προσθήκη δύο τριών παικτών, με μεγάλη άνεση διεκδικούμε το πρωτάθλημα».

Μιλώντας για το κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το 1974 απέναντι στον Ολυμπιακό στα πέναλτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο είχε κάνει πράγματα και θαύματα, ο Δημήτρης Παρίδης θυμήθηκε: «Επειδή δεν είχα παίξει στο κύπελλο του 1972 λόγω τιμωρίας, τους είχα πει παιδιά το επόμενο κύπελλο θα το πάρω και θα σας στο δώσω για το γάλα των παιδιών σας. Ήταν ολοκληρωτική για μένα η εμφάνιση του τελικού το 1974, έκανα ένα γκολ, κέρδισα το πέναλτι, εκτέλεσα κι ένα πέναλτι. Είχα τα κέφια μου, άξια πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας εκείνη τη βραδιά. Όλη ομάδα έκανε το καθήκον της».

Νέο "όχι" της Ρόμα στη Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Ντε Ρόσι νικάει στον αέρα τον Καναβάρο Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, επιμένει και θέλει να πάρει στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι από την Ρόμα. Ο πρόεδρος των "μερένχες" ήδη έχει κάνει τις πρώτες επαφές με τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας, αλλά οι "τζιαλορόσι" είναι, και πάλι, αρνητικοί.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις της προέδρου, Ροζέλα Σένσι: "Ο Ντανιέλε είναι παίκτης μας και έτσι θα παραμείνει. Δεν θα πάει πουθενά. Δεν έχουμε σκοπό να τον παραχωρήσουμε όσα χρήματα κι αν μας προσφέρουν."

Ντέρμπι στην πρεμιέρα...


Το Ανφιλντ Ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα για την πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Συγκεκριμένα η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί την Αρσεναλ την πρώτη αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Αυγούστου, ενώ η Τότεναμ θα φιλοξενήσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι το τέλος της προηγούμενης σεζόν για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το σύνολο του Ρέντκναπ να πανηγυρίζει.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου της από το Στάμφορντ Μπριτς κόντρα στην Γουέστ Μπρόμιτς. Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κοντραριστεί με τη Νιουκάστλ στο "Ολντ Τράφορντ.

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου θα παίξουν μεταξύ τους Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Η πρώτη αγωνιστική:
Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ
Γουλβς-Στόουκ
Αστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Μπλάκμπερν-Εβερτον
Μπλάκπουλ-Γουίγκαν
Μπόλτον-Φούλαμ
Λίβερπουλ-Αρσεναλ
Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ
Τσέλσι-Γουέστ Μπρόμιτς
Τότεναμ-Μαντσεστερ Σίτι

Tenorio...Viva la France - Come on U.S.A...

Επιμέλεια-Tenorio


Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Πονάνε τα ματάκια μας από αυτά πού βλέπουμε , καί βουίζουν τα αυτάκια μας από αυτά πού ακούμε, ελέω κυρίως βέβαια αυτής της παλιό-βουβουζέλας πού μας έχει κάνει όλους άνω - κάτω. Κολλύριο γιά τα μάτια μας, ωτοασπίδες γιά τα αυτιά μας, καί κανένα παυσίπονο από κοντά γιά το κακό θέαμα πού παρακολουθούμε καί μας έχει πιάσει το κεφάλι.

Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε συνδιαστικά, γιά Πέμπτη καί Παρασκευή.


France - Mexico (1)

Λίγα πράγματα στην πρεμιέρα γιά την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, η οποία δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης με αποτέλεσμα να μείνει στο στείρο 0-0 με την Ουρουγουάη.Σκληρή κριτική δέχεται ο προπονητης των Γάλλων Domenech γιά την τακτική πού ακολουθεί .Ο μεγάλος Zindan σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με όχι κολακευτικά λόγια για τον Domenech, αναφέροντας ότι ο άνθρωπος «δεν είναι προπονητής»! .

Ο Domenech σκέφτεται γιά αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι, κυρίως σε πρόσωπα και όχι στο σύστημα της ομάδας.Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφή της επίθεσης, θα τοποθετηθεί πιθανότατα ο Anri, με τον Anelka να παίζει στα δεξιά, αντί του Govu, τον Maloyinda αριστερά και τον Riberi να μετατίθεται στον άξονα, στη θέση του Giurgif . Τα δύο αμυντικά χαφ θα μείνουν λογικά ως έχουν, με τους Tulalan και Diambi να τα έχουν πάει καλά στην πρεμιέρα, ενώ και η τετράδα της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει, με τους Evra, Sania , Αmdidal , και Galas να είναι οι επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν, και τον Lioris κάτω από τα δοκάρια.

Παραδοσιακά η Γαλλία τα πάει πολύ καλά με αντίπαλο το Μεξικό, καθώς σε 5 επίσημα παιχνίδια οί <<Πετινοί>> μετρούν 4 νίκες επί των Μεξικάνων.

Δύο πρόσωπα έδειξε το Μεξικό στην πρεμιέρα με την Νότιο Αφρική, στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί. Στην επανάληψη, φάνηκαν κάποιες αδυναμίες και χρειάστηκε ένα γκολ στο φινάλε για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Agire ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε αλλαγή συστήματος.

Ο Rafael Markes φαίνεται να ξεπερνάει πλήρως τον τραυματισμό τού που τον ταλαιπώρησε στη γάμπα και ο ίδιος αναφέρει, ότι είναι 100% έτοιμος.

Το Μεξικό είναι μία από τις συμπαθειές μου σε Εθνικό επίπεδο στην Λατινική Αμερική, επειδή όμως στο στοίχημα δεν παίζουμε ποτέ με το συναίσθημα, θα στηρίξω σήμερα την ανώτερη πιοτικά ομάδα της Γαλλίας.Σφιχτή καί πολύ δύσκολη ομάδα το Μεξικό, πιστέυω όμως η ποιότιτα των Γάλλων δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον άσο.


Θα ρισκάρω στην νίκη της Γαλλίας σε απόδοση (2,30)


Slovenska - U.S.A (2)

Πριν από 8 χρόνια, στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, η Σλοβενία απογοήτευσε, μετρώντας 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποχαιρετώντας έτσι πρόωρα τη διοργάνωση. Φέτος στην πρεμιέρα στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής έκανε σχετικά καλό ντεμπούτο νικώντας την Αλγερία με σκόρ 0-1.Να σημειωθεί πως οί Αλγερινοί έπαιζαν με 10 παίκτες λιγότερο λόγω αποβολής.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, πήρε την πρόκριση σε αγώνες μπαράζ, αφήνοντας έξω τη Ρωσία του Hiddink, πράγμα που μόνο εύκολο δεν ήταν.

Με ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στόν όμιλο η USA.Αρκετά καλή εμφάνιση γιά τούς Αμερικανούς πού κατάφεραν να αποσπάσουν πολύτιμο βαθμό απέναντι από τα φαβορί στον όμιλο.

Με σταθερή δουλειά πολλών ετών, οι Αμερικανοί κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ανοδική πορεία διαγράφη τα τελευταία χρόνια η Αμερική στο ποδόσφαιρο, μία χώρα πού έχει παραδοσιακά σαν πρώτο άθλημα το μπάσκετ καί το ράγκμπι.Μεγάλα τα βήματα προόδου, καθώς είναι η 6η συνεχόμενη παρουσία σε Mundial με κορυφαία στιγμή, αυτήν του 2002 όπου έφτασαν στα προημιτελικά πριν αποκλειστούν από τη Γερμανία

Πρόκειτε γιά μιά πάρα πολύ καλή καί σφιχτή ομάδα.Δεν έχουν καί το σούπερ ταλέντο καί την καλύτερη τεχνική, αλλά έχουν πολλά ψυχικά αποθέματα. Καλοί παίκτες πού ξεχωρίζουν στο ρόστερ της είναι οί Dempsey, Donovan, Altidore.

Θεωρώ πιό δυνατή ομάδα την USA, καί βάση της εικόνας πού παρουσίασε στο παιχνίδι με τούς Άγγλους μού φένεται ότι έχει ένα προβάδισμα γιά την νίκη.

Θα προτιμήσω το διπλό της U.S.A σε απόδοση (2,10)


Ανακεφαλαιώνοντας, σε Μουντιαλική δυάδα διημέρου με : France - U.S.A


Καλή τηλεθέαση, καλά να είστε, καλά να περνάτε, τα σέβη μού...

Aπό τον Λουίς Γκαρσία, στον Τσέζαρεκ


Ο Λουίς Γκαρσία με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης Ο Αρης προσέγγισε τον Λουίς Γκαρσία. Τον γνωστότερο από τους Λουίς Γκαρσία που κυκλοφορούν παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο και έχει περάσει από Λίβερπουλ και αρκετές ισπανικές ομάδες, με τελευταία την Σαταντέρ.

Στα 32 του χρόνια, ο Λουίς Χαβιέ Γκαρσία Σανθ στοιχίζει κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ και ο Αρης μπήκε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για να τον αποκτήσει. Ωστόσο η οικονομική διαφορά ανάμεσα στην πρόταση που κατατέθηκε και τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή είναι μεγάλη. Στην ουσία είναι απαγορευτική για να ελπίζει ο Αρης ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προκύψει συμφωνία.

Για την ιστορία, η πορεία του Λουίς Γκαρσία, με τις συμμετοχές και τα γκολ που έχει σημειώσει:

1997-'98. . . . . . . Μπαρτσελόνα Β' 42 17
1998-'99. . . . . . . Μπαρτσελόνα Β' 36 10
1999-'00(α). . . . . Βαγιαδολίδ 6 -
1999-'00(β). . . . . Τολέδο 17 4
2000-'01. . . . . . . Τενερίφη 41 16
2001-'02. . . . . . . Βαγιαδολίδ 29 10
2002-'03. . . . . . . Ατλέτικο Μαδρίτης 32 9
2003-'04. . . . . . . Μπαρτσελόνα 38 8
2004-'05. . . . . . . Λίβερπουλ 44 13
2005-'06. . . . . . . Λίβερπουλ 48 11
2006-'07. . . . . . . Λίβερπουλ 26 6
2007-'08. . . . . . . Ατλέτικο Μαδρίτης 35 3
2008-'09. . . . . . . Ατλέτικο Μαδρίτης 20 -
2009-'10. . . . . . . Ράσινγκ Σαντατέρ 14 -

Το θέμα μπαίνει στο περιθώριο. Δεν απενεργοποιείται, αλλά, με την προσθήκη του Τσέζαρεκ που ήρθε στο προσκήνιο ίσως αλλάζουν τα πλάνα του Αρη για την επιθετική γραμμή.

Ο Κροάτης, πρώην ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης, του Αιγάλεω και του Ακράτητου απασχολεί έντονα τον Αρη. Ο 27χρονος έχει μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα και δεν αποκλείεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Ο Τσέζαρεκ πριν από λίγες μέρες απέρριψε δύο προτάσεις από την Κροατία (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και την Τουρκία (Μπούρσασπορ) και συζητά με τους κίτρινους.

Στα περισσότερα θέματα των συζητήσεων υπάρχει ταύτιση απόψεων. Η κυριότερη διαφορά στις πρώτες διαπραγματεύσεις έχει να κάνει με το οικονομικό αλλά απ' ότι φαίνεται με αμοιβαίες οπισθοχωρήσεις μπορεί να επιτευχθεί η συμφωνία.

Πανόπουλος: «Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι»

Πανόπουλος: «Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων. «Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ισομερώς προς όλο τον κόσμο, προς όλες τις εταιρίες. Αν εφαρμόζονται κατ’ επιλογή δεν έχει νόημα να υπάρχει ποδόσφαιρο» δήλωσε αρχικά ο μεγαλομέτοχος της θρακικής ΠΑΕ και συνέχισε: «Έχω ερωτηματικά με αυτά που γίνονται. Δεν ξέρω αν όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο περασμένο πρωτάθλημα πληρούσαν 100% τους όρους για να αδειοδοτηθούν, δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά πλέον έχω ερωτηματικά, όταν για παράδειγμα ένας προπονητής δηλώνεται σε δύο ομάδες. Σαν ιδιοκτήτης μιας εταιρίας έχω τις επιφυλάξεις αν σωστά αδειοδοτήθηκαν στο περασμένο πρωτάθλημα. Έχει το δικαίωμα ο Ηρακλής να ζητήσει το άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων. Για να δει αν είναι πλήρεις οι φάκελοι. Σε μια εποχή που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις μυρίζει, δεν είναι να παίζουμε τις αγίες παρθένες στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε κιόλας. Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να λέει τα εν οίκω μη εν δήμω. Να ανοίξουν οι φάκελοι, είναι τόσο απλό».
Συνεχίζοντας, επισήμανε: «Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα υπάρχουν συνεχείς υπόνοιες για παρασκήνιο. Κάθε Έλληνας έχει τον κοινό νου να καταλάβει ότι γίνονται πιθανώς κάποια πράγματα, κάποιες συζητήσεις, που άλλες φορές είναι ευνοϊκές για κάποιες ομάδες και κάποιες άλλες φορές όχι».
Καταλήγοντας, ο κ. Πανόπουλος τόνισε: «Η έντιμη επιτροπή, αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν το «οκ» για την αδειοδότηση, να δούνε τα πράγματα αμερόληπτα, και όπως έχουν δει όλες τις ομάδες που κατέθεσαν φακέλους. Αν μόνο τρεις τέσσερις ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν όλοι δεν είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και με την παραμικρή λεπτομέρεια».

Τα... έχωσε σε Καπέλο ο Σολ Κάμπελ

http://www.sport24.gr/ast/cov/so/sol_2010_6_17_10_16_30_b.jpg"Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν με κάλεσε στο Μουντιάλ ο Καπέλο", δήλωσε σε αγγλικά ΜΜΕ ο Σολ Κάμπελ, που ισχυρίστηκε πως ο Ιταλός τεχνικός πήρε μαζί του παίκτες που δεν είναι έτοιμοι αγωνιστικά. Ο 35χρονος Άγγλος αμυντικός έκανε ότι μπορούσε από τον Δεκέμβριο και μετά έτσι ώστε να βρει ομάδα υψηλού επιπέδου, για να κερδίσει και πάλι μια θέση στην Εθνική Αγγλίας.

Παρόλα αυτά ο Φάμπιο Καπέλο δεν τον πήρε μαζί του στην Αφρική, προκαλώντας την έκρηξη του Κάμπελ, που μίλησε με άσχημα λόγια για τον Ιταλό προπονητή των "λιονταριών".

"'Έδωσα ψυχή και σώμα για να είμαι έτοιμος το καλοκαίρι και θα καταλάβαινα αν ο Καπέλο σκεφτόταν πως: "Αυτός ο παίκτης είναι παρελθόν για την Αγγλία". Παρόλα αυτά έμαθα πως μίλησε με πολλούς παίκτες που είχαν αποσυρθεί, κάτι που δεν συνέβη και με εμένα.

Δεν με πείραξε το να έμενα εκτός Αγγλίας. Με πείραξε ο τρόπος. Δεν άξιζα δηλαδή με την απόδοση μου να είμαι στην Αφρική; Πιστεύω πως ναι. Ο Καπέλο όμως πήρε μαζί του ποδοσφαιριστές που δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Νοιώθω καλά για τα παιδιά, όχι όμως για εμένα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι αποφάσισε να πάρει μαζί του έναν παίκτη που δεν έκανε καλή σεζόν και έναν που παραλίγο να υποβιβαστεί με την ομάδα του".

Ρεάλ Μαδρίτης- Συμφωνία με Μπενφίκα για Ντι Μαρία

http://www.sport24.gr/ast/cov/di/dimaria_2010_5_5_3_53_48_b.jpgΈτοιμη να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία από την Μπενφίκα, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε συμφωνία καθώς μετά από συνάντηση του προέδρου της ομάδας της Πορτογαλίας, Λουίς Φελίπε Βιέρα με τον διευθυντή της "Βασίλισσας",Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ μετά τις διαπραγματεύσεις, ο σύλλογος της Μαδρίτης θα καταβάλει ένα ποσό κοντά στα 30εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη Δευτέρα με τον Ντι Μαρία να βρίσκεται αυτό τον καιρό στη Νότια Αφρική με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλημέρα σήμερα θα δώσουμε :
206 της Αργεντινής το 1,30 είναι το σίγουρο
207 όσο κι αν αγαπάμε την Ελλάδα διπλό στη Νιγηρία με 1.80
209 Γαλλία Μεξικό Χ με απόδοση 3

Άντε και καλή τύχη μάγκες...

Το ρεκόρ της Ιταλίας ισοφάρισε η Ελβετία!


O Ντιέγκο Μπενάλιο Μετά τον χθεσινο θρίαμβο (1-0) επί της Ισπανίας, η Ελβετία ισοφάρισε κι ένα ιστορικό ρεκόρ. Κράτησε ανέπαφη την εστία της για 5ο συνεχόμενο αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου, κάτι που μόνο η Ιταλία (1990) έχει πετύχει στο παρελθόν. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ συμπλήρωσε 480 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, ενω έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της, πάντα σε αγώνα τελικής φάσης.

Η Ιταλία, πάντως, βρίσκεται ακόμα πρώτη στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς είχε συμπληρώσει 550 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ακολουθεί η Αγγλία με 502, αλλά με τέσσερις "καθαρούς" αγώνες τη δεκαετία του 1980. Αυτό σημαίνει ότι αν η Ελβετία κρατήσει το "μηδέν" (ή δεχθεί γκολ μετά το 70ο λεπτό!) στον αγώνα της με τη Χιλή στις 21 Ιουνίου, τότε θα γίνει κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ.

Φωτο Ημερας

"Καυτός" ο Φορλαν, δυο-δυο σκοράρει τις... μπάλες στα δίχτυα!

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας απέκτησε τον Μανίς

http://www.sport24.gr/ast/cov/sp/sporting_2010_6_16_23_48_7_b.jpgΗ Σπόρτινγκ Λισαβόνας απέκτησε τον άλλοτε διεθνή Πορτογάλο, Μανίς, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Κολωνία.

Ο 32άχρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με προοπτική ανανέωσης για ένα ακόμη, ενώ παρουσιάστηκε επίσημα με τον Εβάλντο, ο οποίος είναι 28άχρονος αριστερός μπακ που αποκτήθηκε από την Μπράγκα έναντι 3.000.000, αλλά και τον Αντρέ Σάντος, ο οποίος επέστρεψε από δανεισμό στην Λεϊρία.

Μάουρο Εσπόζιτο ο εκλεκτός του Μπερέτα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/mauro_2010_6_17_9_50_23_b.jpgΣτο στόχαστρο του ΠΑΟΚ έχει μπει ο μεσοεπιθετικός της Ρόμα Μάουρο Εσπόζιτο, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα του Τύπου. Ο Μάριο Μπερέτα είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός του Δικέφαλου του Βορρά και όπως είναι λογικό έχει αρχίσει να δημιουργεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta Dello Sport, o 50χρονος προπονητής θέλει να φέρει στην Θεσσαλονίκη τον Ιταλό μεσοεπιθετικό της Ρόμα Μάουρο Εσπόζιτο.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής θεωρείται εξαιρετικός ποδοσφαιριστής στην γειτονική χώρα, όμως κάποιοι τραυματισμοί τα τελευταία χρόνια τον άφησαν πίσω, με αποτέλεσμα να καταλήξει δανεικός σε Κιέβο και Γκροσέτο αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως για μια εξαετία (2001-2007) ο Εσπόζιτο ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ στην Ιταλία, καθώς σε 199 εμφανίσεις με την Κάλιαρι μετράει 98 γκολ.

Βελλίδης: "Επιτέλους"

http://www.sport24.gr/ast/cov/66/669532_b.jpg

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΑΡΗΣ FM 92,8 ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Μάρκος Βελλίδης, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του και τους στόχους που θέτει.

Στην αρχική του δήλωση σημείωσε: "Την περίμενα αυτή τη στιγμή πώς και πώς. Επιτέλους, ήρθε. Είμαι από την Καστοριά αλλά η τύχη με έφερε μακριά από το σπίτι μου τόσα χρόνια. Τώρα θα είμαι στην ομάδα του Άρη και κοντά στην οικογένειά μου".

Για τον Διαγόρα Ρόδου και το συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη τόνισε: "Οι άνθρωποι του Άρη από ότι πληροφορήθηκα είχαν μπει στην διαδικασία να παρακολουθούν παιχνίδια μου από πέρυσι. Εγώ έχω μάθει να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου πάντα και κάπως έτσι βρέθηκα στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το να έχω πολλά παιχνίδια στην πλάτη μου. Δεν είχα προβλήματα τραυματισμών και αυτό είναι πολύ θετικό".

Ερωτηθείς για την συνεργασία του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ υπογράμμισε: "Είναι μεγάλο γεγονός για μένα. Το μυαλό μου είναι στην προετοιμασία. Ανυπομονώ να τελειώσουν οι διακοπές και να ξεκινήσω τις προπονήσεις. Το μυαλό μου είναι επί αυστριακού εδάφους".

Για το γεγονός ότι θα συνεργαστεί με τον Μιχάλη Σηφάκη είχε να πει: "Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και για μένα είναι μεγάλη χαρά αλλά και πρόκληση να δουλέψω μαζί του. Μέσα από τέτοιες προκλήσεις γίνεται καλύτερος ένας ποδοσφαιριστής".

Σχετικά με το πώς φαντάζεται την πρώτη του παρουσία στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης»"επεσήμανε: "Έχω σαν στόχο την ομάδα και όχι τόσο το δικό μου συμφέρον. Ανυπομονώ να παίξω στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Μακάρι να καταφέρουμε να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψω πολύ και να καθιερωθώ. Σκέπτομαι την πρώτη μου εμφάνιση μπροστά στον κόσμο του Άρη. Είναι τεράστια τιμή για μένα. Θα κάνω τα πάντα με όλη μου την ψυχή για να γίνω μέλος της ομάδας του Άρη για πολλά χρόνια".

Νοτιοαφρικάνο μπακ φέρνει ο Πανιώνιος


Πανηγυρίζουν οι κυανέρυθροι Ο Πανιώνιος θα φέρει στην Ελλάδα για δοκιμή στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του, τον 20χρονο Νοτιοαφρικάνο αριστερό μπακ, Σιμπουσίσο Κουμάλο, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του. Αν πείσει για την αξία του, τότε θα αποκτηθεί.

Στο μεταξύ, οριστικοποιήθηκαν δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει ο Πανιώνιος στην Ουγγαρία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου θα παίξει με την Σιόφοκ και στις 15 του ίδιου μήνα με την Χόνβεντ. Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει τον Αύγουστο στην Σλοβενία.

Βάλτε ένα γκολ, να γίνει της.... βουβουζελας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e432efb2a5c992dabfb10735ab8e3ce7_L.jpg?1276747165?1276747165?1276747165Με στόχο μια καλή εμφάνιση και το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ θα αγωνιστεί σήμερα (17:00, ΝΕΤ) η εθνική Ελλάδος κόντρα στη Νιγηρία. Οι διεθνείς θέλουν να σβήσουν την απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στους Νότιο Κορεάτες και δίνουν... όρκο για να κάνουν και πάλι υπερήφανους όλους τους Ελληνες. Στόχος εκτός από το γκολ είναι και ο βαθμός ή οι βαθμοί. Αν η Ελλάδα χάσει τότε το όνειρο της πρόκρισης σβήνει...

Με 5-3-2 ο Οτο

Ο Οτο Ρεχάγκελ αναμένεται να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα αφού, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει με 5-3-2. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, ενώ λίμπερο θα παίξει ο Μόρας. Μπροστά του θα βρίσκονται ο Κυργιάκος με τον Παπασταθόπουλο, αριστερό μπακ θα είναι ο Τοροσίδης και δεξί ο Σεϊταρίδης. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Καραγκούνη, Κατσουράνη και Τζιόλη ενώ το επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Σαμαράς με τον Γκέκα.

Με αλλαγές η Νιγηρία

Οσον αφορά τους Νιγηριανούς ο Λαρς Λάγκερμπακ θα παρατάξει τους Αφρικανούς με σύστημα 4-4-2 με ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Χιλή. Η πιθανότερη 11άδα των «σούπερ αετών» είναι οι: Ενιεάμα, Οντια, Σίτου, Γιόμπο, Ταϊβό, Κάιτα, Ετούχου, Αρούνα, Οντεμβινγκί, Μάρτινς και Γιακούμπου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε υψόμετρο 1.400 μέτρων και διαιτητής είναι ο Κολομβιανός, Οσκαρ Ρουίς

«Γαλανόλευκη» υποστήριξη

Η εθνική δεν θα είναι μόνη της στο «Φρι Στέιτ» καθώς θα έχει στο πλευρό της και περίπου 5.000 Ελληνες. Από το Γιοχάνεσμπουργκ θα ξεκινήσουν 10 πούλμαν, ενώ αναμένονται και οι εκδρομείς του συλλόγου των φιλάθλων «Γαλανόλευκος Φάρος». Πολλοί είναι και οι ομογενείς από την Αυστραλία που θα συμπαρασταθούν στην εθνική ενώ η ελληνική κοινότητα στο Μπλουμφοντέιν αριθμεί 130 οικογένειες. Από την άλλη πλευρά, οι Νιγηριανοί θα έχουν περίπου 15.000 φιλάθλους.

Αρης-«Κίτρινη» βόμβα με Λουίς Γκαρσία!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/67a4aa42542cba08f305253129f6e232_L.jpg?1276747635?1276747635?1276747635Μία μεγάλη μεταγραφή «παλεύει» να ολοκληρώσει τις τελευταίες ώρες ο Αρης αφού οι «κίτρινοι» ψάχνουν την …βόμβα μεγατόνων με την απόκτηση του διεθνή Ισπανού μεσοεπιθετικού, Λούις Γκαρσία, ο οποίος ανήκει στην Ρασίνγκ Σανταντέρ. Μπορεί το καλοκαίρι που διανύουμε να ενδείκνυται για οτιδήποτε άλλο εκτός από …μεταγραφικές κινήσεις, αφού η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας έχει «χτυπήσει» και το ποδόσφαιρο και οι ελληνικοί σύλλογοι δεν κάνουν ηχηρές μεταγραφές στο σύνολο τους, η διοίκηση του Άρη όμως είναι διατεθειμένη να κάνει το μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού και προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να συμφωνήσει με τον διεθνή Ισπανό μεσοεπιθετικό, Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ανήκει πλέον στην Ρασίνγκ Σανταντέρ και στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαγιόρκα!

Ο ίδιος ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ενίσχυσε τις φήμες που θέλουν το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Άρη, αφού τόνισε στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα» ότι θα ήταν χαρά του και θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί με τον προπονητή των «κίτρινων», Έκτορ Κούπερ.

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς θέλουν να εκμεταλλευτούν τις καλές σχέσεις που διατηρούν με την ισπανική ομάδα και τον μάνατζέρ Εμανουέλ Γκαρσία Κιλόν και όπως είναι φυσικό δεν αποκλείεται να έρθει ο Ισπανός στην χώρα μας και να …γκρεμιστεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» από τους φίλους του Άρη, αφού πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή που συνδυάζει ταλέντο και μεγάλη ποιότητα.

Ο Γκαρσία τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 18 ματς και δεν πέτυχε κάποιο γκολ, ενώ το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 31χρονος παίκτης είναι 18 φορές διεθνής με την Ισπανία, έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές.

Παρέιρα: "Δεν έχω δει χειρότερο διαιτητή"

http://www.contra.gr/images/m/parreira_1706_m.jpgΩς τον χειρότερο διαιτητή της διοργάνωσης χαρακτήρισε τον Μάσιμο Μπουζάκα ο τεχνικός της Νοτίου Αφρικής, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα.

Ο προπονητής των "μπαφάνα-μπαφάνα" υποστήριξε πως ο Ελβετός ρέφερι διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του το τελικό σκορ υπέρ της Ουρουγουάης, καθώς κατά την άποψή του δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι και αποβολή, στη φάση που ουσιαστικά έκρινε το ματς.

"Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, όμως η Ουρουγουάη είναι μία πολύ καλή ομάδα, με μεγάλους παίκτες σαν τον Φορλάν. Αλλά δεν είναι μόνος του, έχουν μία συμπαγή ομάδα. Η εμπειρία τους έκανε τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία του ματς. Η πρόκριση δεν έχει χαθεί, όλα θα παιχθούν την τελευταία αγωνιστική, ίσως να κριθεί και στη διαφορά τερμάτων. Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε τη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά τον διαιτητή, είναι ο χειρότερος που έχουμε δει σε αυτήν τη διοργάνωση ως τώρα. Δεν υπήρχε ανατροπή και κόκκινη κάρτα. Εύχομαι να μην ξανασφυρίξει παιχνίδι μας. Δεν αξίζει να βρίσκεται εδώ", ήταν τα λεγόμενα του Παρέιρα.

Από την άλλη πλευρά, ο κορυφαίος του γηπέδου και σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων για τη "σελέστε", Ντιέγκο Φορλάν, δήλωσε: "Το σημαντικό δεν είναι ότι πέτυχα δύο γκολ, αλλά ότι νικήσαμε. Νικάει όλη η ομάδα, ανεξάρτητα από το αν σκοράρεις ή όχι, αυτή είναι η μοίρα του επιθετικού. Και στο πρώτο ματς με τη Γαλλία παίξαμε καλά, κάναμε μία συνολικά καλή εμφάνιση. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι".

Η στατιστική ανάλυση της 6ης μέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου

http://www.contra.gr/images/m/spain_stats160610_m.jpgΕλβετία-Ισπανία

* Το παιχνίδι της Ισπανίας με την Ελβετία ήταν το 666ο ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου που σημειώθηκε γκολ.

* Ο Νταβίντ Βίγια βρήκε στόχο μόνο στις 11 από τις 20 πάσες που επιχείρησε (55%), ενώ η ολόκληρη η εθνική Ισπανίας στο 90% των προσπαθειών της.

* Μόλις το 18% των χωρών που άρχισαν χάνοντας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου προχώρησαν από τη φάση των ομίλων. Η Ισπανία προκρίθηκε μόλις μία φορά από τον όμιλο χάνοντας στο πρώτο ματς, το 1986. Δεν τα κατάφερε το 1962, το 1966, το 1978 και το 1998. Τρεις ομάδες που έχασαν στο εναρκτήριο ματς έφτασαν μέχρι τον τελικό, η Γερμανία (1982), η Αργεντινή (1990) και η Ιταλία (1994).

* Η Ισπανία πραγματοποίησε 60 σέντρες στην αντίπαλη περιοχή, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Ο Χεσούς Νάβας έκανε τις 19 εξ αυτών, έστω κι αν αγωνίστηκε μόλις για 30 λεπτά.

* Η Ελβετία κράτησε ανέπαφη την εστία της για 5ο σερί παιχνίδι Μουντιάλ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ιταλίας που διατηρεί στο θεσμό από το 1990. Το σερί της έφτασε τις 8 ώρες και 4 λεπτά, ή 484 αγωνιστικά λεπτά.

* Η Ισπανία είχε 16 σουτ εκτός εστίας, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα μέχρι στιγμής.

* Μετά από 15 ήττες και τρεις ισοπαλίες, η Ελβετία κατάφερε να νικήσει την Ισπανία για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο χωρών.

* Ο Χεσούς Νάβας έγινε ο πρώτος παίκτης της εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ που αγωνίζεται στη Σεβίλλη μετά το 1990 και τους Ράφα Παθ και Μανόλο Χιμένεθ.

* Η Ελβετία είχε αποτύχει να σκοράρει στα προηγούμενα πέντε από τα επτά παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου στα οποία είχε αντιμετωπίσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

* Σε κάθε ένα από τα προηγούμενα δύο Παγκόσμια Κύπελλα η Ισπανία είχε νικήσει σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-0. Το 2002 κόντρα στην Παραγουάη και το 2006 κόντρα στην Τυνησία. Το καλό δεν τρίτωσε. Στην ιστορία των διοργανώσεων έχει ανατρέψει έξι φορές αποτέλεσμα και μία εξ αυτών απέναντι στην Ελβετία, το 1966.

* Η Ισπανία δέχθηκε το πρώτο της γκολ σε εναρκτήριο παιχνίδι Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια και αυτό του Βραζιλιάνου Σόκρατες το 1986.

* Ο Αντρές Ινιέστα ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 36 σερί ματς αήττητος με την εθνική Ισπανίας (7η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών) και ο Νταβίντ Σίλβα μετά από 38 ματς (8η καλύτερη επίδοση). Αντιστοίχως, διεκόπη το σερί των 16 νικών του Ινιέστα (8η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως) και των 19 νικών του Σίλβα (3η καλύτερη παγκοσμίως).

* Ο Τσάμπι Αλόνσο επιχείρησε 10 μακρινές πάσες (τουλάχιστον 32 μέτρων) στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε στόχο σε όλες.

* Σε επτά από τις εννέα πρεμιέρες της Ελβετίας σε Μουντιάλ, τα πρώτα ημίχρονα έληξαν ισόπαλα. Επτά είναι οι ισοπαλίες της Ισπανίας δίχως σκορ στα πρώτα ημίχρονα των εναρκτήριων αγώνων της. Από αυτά τα ματς, μόνο σε ένα νίκησε, το 1950. Συνολικά είναι το 16ο 0-0 σε ημίχρονο σε αγώνα Μουντιάλ, και κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν ολοκληρώθηκε με διαφορά μεγαλύτερη του ενός τέρματος.

* Οι Κάρλες Πουγιόλ και Γεράρδ Πικέ είχαν 50 εύστοχες πάσες σε 51 προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο.

* Η Ισπανία έφτασε τα 50 παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα περισσότερα για χώρα που δεν έχει κατακτήσει ακόμα το θεσμό. Τα 50 ματς έχουν ξεπεράσει μόνο η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αργεντινή, η Αγγλία και η Γαλλία.

* Σε κανένα παιχνίδι των προκριματικών ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτήν την ενδεκάδα.

* Ο Ικερ Κασίγιας έφτασε τα 9 ματς σε Μουντιάλ, όσα και οι Μίτσελ, Μιγκέλ Ανχελ Ναδάλ και Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Μόνο ο Αντονι Θουμπιθαρέτα έχει περισσότερα παιχνίδια (16). Ο Ισπανός τερματοφύλακας ισοφάρισε τα 48 παιχνίδια ως αρχηγός της εθνικής Ισπανίας που είχε ο Λούις Αρκονάδα και χρειάζεται ακόμα δύο για να ισοφαρίσει και το ρεκόρ του Θουμπιθαρέτα.

* Η Ισπανία ηττήθηκε για πρώτη φορά από Ευρωπαίο αντίπαλο από τις 15 Νοεμβρίου του 2006 (Ρουμανία). Εκτοτε μετρούσε 34 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ονδούρα-Χιλή

* Η Χιλή διέκοψε το αρνητικό σερί 13 αγώνων (7 ήττες, 6 ισοπαλίες) δίχως νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακριβώς 48 χρόνια (16 Ιουνίου του 1962) από την τελευταία της νίκη κόντρα στην Γιουγκοσλαβία. Τα χειρότερα σερί σε Μουντιάλ είναι τα 17 ματς της Βουλγαρίας, τα 14 της Νότιας Κορέας, τα 13 της Χιλής και του Μεξικού.

* Η Χιλή έσπασε την παράδοση που την θέλει ισόπαλη 1-1 στα τελευταία τρία ματς της διοργάνωσης στα οποία σκόραρε πρώτη (Βόρεια Κορέα το 1966, στην Αυστρία και στο Καμερούν το 1998). Ποτέ δεν έχει χάσει, πάντως, ένα παιχνίδι Μουντιάλ, έχοντας προηγηθεί στο ημίχρονο. Στις 5 φορές που συνέβη αυτό, νίκησε τις τρεις κι έφερε ισοπαλία στις 2.

* Ολες οι νίκες της Χιλής σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου σημειώθηκαν στο νότιο ημισφαίριο.

* Τελευταία φορά που η Χιλή είχε κρατήσει το μηδέν σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν στις 16 Ιουλίου του 1930, στο 3-0 επί του Μεξικού.

* Στο πρώτο ημίχρονο η Χιλή είχε 70% της κατοχής της μπάλας.

* Ο Ζαν Μποσεζούρ σημείωσε το 2ο τέρμα του για τη Χιλή σε 28 εμφανίσεις. Το πρώτο το πέτυχε κόντρα στη Βολιβία τον Ιούνιο του 2009, στη νίκη με 4-0 για τα προκριματικά του θεσμού.

* Ο διαιτητής του αγώνα, Εντι Μαϊλέτ, είναι ο πρώτος διαιτητής από τις Σεϋχέλλες στην ιστορία των Μουντιάλ.

* Η Χιλή παρέταξε την νεαρότερη ενδεκάδα στη μουντιαλική ιστορία της (24 χρόνια και 294 μέρες).

* Μόνο απέναντι στην Αυστραλία η Χιλή είχε καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στα 13 προηγούμενα παιχνίδια (από το 1962).

* Ο Κάρλος Καρμόνα αντίκρισε την πιο γρήγορη κίτρινη κάρτα για ποδοσφαιριστή της Χιλής στο Μουντιάλ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ρολάντο Γκαρσία σε 12 λεπτά το 1974.

* Ο Αμάντο Γκεβάρα της Ονδούρας έφτασε τις 137 διεθνής συμμετοχές, όντας εδώ και καιρό ο σχετικός ρέκορντμαν.

* Ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι ο ένας από τους 3 Αργεντινούς προπονητές της διοργάνωσης της Νότιας Αφρικής. Ολοι εξ αυτών έχουν αγωνιστεί στην Νιούελς Ολντ Μπόις (Ντιέγκο Μαραντόνα-Αργεντινή και Χεράρδο Μαρτίνο-Παραγουάη οι άλλοι δύο).

* Η Χιλή είχε σκοράρει από μία φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Ονδούρα είχε δεχθεί ένα στα τελευταία τέσσερα ματς.

Νότια Αφρική-Ουρουγουάη

* Ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη με τις 4 από τις 5 ομάδες με τις οποίες πήγε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική). Μόνο με τη Βραζιλία τα έχει καταφέρει και μάλιστα έχει κατακτήσει και το τρόπαιο το 1994.

* Η διαφορά των τριών τερμάτων είναι η μεγαλύτερη για ήττα διοργανωτή, μαζί με αυτές της Σουηδίας από τη Βραζιλία το 1958 (2-5) και του Μεξικού από την Ιταλία το 1970 (1-4). Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η διοργανώτρια χώρα δεν νίκησε σε κανένα από δύο πρώτα παιχνίδια της στο θεσμό.

* Ο Ιτουμέλενγκ Κούνε έγινε ο δεύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία των Μουντιάλ που αποβάλλεται. Την αρχή είχε κάνει ο Τζιανλούκα Παλιούκα το 1994 στην αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Νορβηγία.

* Ο Ντιέγκο Φορλάν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά από 27 γκολ που σημείωσε δεύτερο τέρμα στη διοργάνωση (ρεκόρ αναμονής τα 17 ματς). Ο Ουρουγουανός έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε με πέναλτι εναντίον διοργανωτών, μετά από αυτό του Μίκαελ Λάουντρουπ στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Γαλλία το 1998.

* Η τελευταία διοργανώτρια που έμεινε με δέκα παίκτες ήταν η Γαλλία, η οποία έχασε τον Μαρσέλ Ντεσαγί στον τελικό με τη Βραζιλία.

* Η τελευταία φορά που η διοργανώτρια χώρα έχασε παιχνίδι στον 1ο γύρο ήταν οι ΗΠΑ στο ματς με την Ρουμανία (0-1) το 1994.

* Από το 1958, πέντε διοργανώτριες χώρες ήρθαν ισόπαλες στο εναρκτήριο παιχνίδι. Ολες νίκησαν στο δεύτερο ματς, εκτός της Νότιας Αφρικής.

* Η αναμέτρηση της Ουρουγουάης με τη Νότια Αφρική ήταν η 500ή στην ιστορία των Μουντιάλ, όπου σημειώθηκαν γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

* Ηταν η μεγαλύτερη νίκη της Ουρουγουάης από το 7-0 επί της Σκοτίας το 1954.

Σκέφτεται το Eurocup ο Αρης

http://www.contra.gr/images/m/DAMIANIDHSOIKONOMIDHS_m.jpgΤο ενδεχόμενο να κερδίσει μια θέση στο νέο Eurocup ο Άρης, εξετάζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η ULEB και ο ΕΣΑΚΕ.Από την πλευρά των «κιτρίνων» υπάρχει εκπεφρασμένη θέληση για να αγωνιστεί στον ευρωπαϊκό θεσμό, πλην όμως, επιδίωξη των διοικούντων είναι να τελειώσει το θέμα - θετικά ή αρνητικά - γρήγορα.

Ο Βασίλης Οικονομίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Άρης είναι μια ομάδα ευρωπαϊκή, έχει κόσμο και γήπεδο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κανόνες που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Έχουμε στείλει επιστολές στις ομάδες για να ξέρουμε τις προθέσεις του κάθε συλλόγου σε περίπτωση που χρειαστεί. Πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο. Τίποτα δεν είναι στεγανό, ιδιαίτερα μέσα σε ρευστές συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε στην εποχή μας, με τόσα οικονομικά προβλήματα. Με τα ισχύοντα περσινά δεδομένα η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Eurocup από δυο ομάδες. Ο Αρης είναι σε ετοιμότητα αυτή τη στιγμή. Αν κάποια ομάδα δηλώσει κόλλημα, η επόμενη ομάδα που θα λάβει μέρος θα είναι ο Αρης».

Το μυαλό όλων πάει στον Κολοσσό, καθώς και το μπάτζετ της ομάδας της Ρόδου θα είναι περιορισμένο και γήπεδο για να πάρει έγκριση από την ULEB δεν υπάρχει στο «σμαραγδένιο» νησί. Δεν είναι όμως και η μοναδική περίπτωση, καθώς κι άλλες ομάδες έχουν αμφίβολο μέλλον. Η ΚΑΕ ζήτησε να γνωρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πολύ στις αρχές της επόμενης αν θα συμμετάσχει στο Eurocup κι αυτό είναι απόλυτα λογικό. Αφενός, επειδή εντός των ημερών θα τα βάλουν κάτω όσοι εμπλέκονται με την ΚΑΕ Άρης ώστε να γνωρίζουν και πόσα χρήματα έχουν στα χέρια τους. Αφετέρου, επειδή θα κλειστεί πρώτα από όλους ο προπονητής κι αυτός θα επιλεγεί και με βάση αν θα αγωνιστεί η ομάδα σε ευρωπαϊκό θεσμό. Κι ο νοών νοείτο...

Ξέφυγαν οι πανηγυρισμοί των Χιλιανών στο Σαντιάγο!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_LyVpCaefCL.jpgΗ χαρά της νίκης, στο Μουντιάλ επί της Ονδούρας, ξέφυγε των ορίων και οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων της Χιλής μετατράπηκαν σε οδομαχίες με την αστυνομία στο Σαντιάγο!Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να «τιθασεύσουν» τους έξαλλους πανηγυρισμούς των δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων.

Μάλιστα, συνελήφθησαν 81 από αυτούς με τις κατηγορίες της κλοπής, της διατάραξης της τάξης και της φθοράς ξένης περιουσίας!

Η νίκη με 1-0 επί της Ονδούρας ήταν η πρώτη για τους Χιλιανούς μετά το 1962 και οι εορταστικές εκδηλώσεις λίγο έλειψε να βάλουν φωτιά στο κέντρο της πρωτεύουσας…

Σενάρια ανταλλαγής Κλόζε - Χούντελαρ


Ο Κλόζε πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα Η διαφαινόμενη επιθυμία των διοικούντων τη Μίλαν να φέρουν στο Σαν Σίρο τον Μίροσλαβ Κλόζε της Μπάγερν και παράλληλα να παραχωρήσουν τον Γιαν Κλας Χούντελαρ, που πήραν από τη Ρεάλ, οδηγεί στο σενάριο της ανταλλαγής του Γερμανού με τον Ολλανδό, σύμφωνα με ιταλικές ιστοσελίδες.

Ο Χούντελαρ, που μετέχει με την Ολλανδία στο Μουντιάλ, είχε μία απογοητευτική χρονιά με τη Μίλαν και οι «ροσονέρι» προτίθενται να συνδυάσουν τον στόχο αυτό με το σχέδιο απόκτησης του επιθετικού της Μπάγερν. Ο τελευταίος έχει μειωμένο χρόνο συμμετοχής, καθώς προτιμώνται για την ενδεκάδα των Βαυαρών ο Μάριο Γκόμεζ και ο Ιβιτσα Ολιτς.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται η Μίλαν να ωφεληθεί και οικονομικά από την ανταλλαγή. Στην ηλικία των 32 και με άλλο ένα έτος συμβολαίου με την Μπάγερν, ο Κλόζε αποτιμάται στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον Χούντελαρ ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Πλησιάζει στο Τορίνο ο Γκαλάς


Ο Γουίλιαμ Γκαλάς με τη φόρμα της Γαλλίας Πολύ κοντά στη μεταγραφή του στη Γιουβέντους βρίσκεται ο Γουίλιαμ Γκαλάς, για τον οποίος ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός. Οπως υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της "γηραιάς κυρίας" οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του έμπειρου αμυντικού να φτάνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μπέπε Μαρότα είχε την Τρίτη συνάντηση με τον ατζέντη του Γκαλάς για να συζητήσουν και να συμφωνήσουν τόσο στη διάρκεια του συμβολαίου, όσο και στο οικονομικό. Ο Γάλλος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την Αρσεναλ, καθώς ο αγγλικός σύλλογος του πρότεινε να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μόνο για ένα χρόνο, κάτι που έβρισκε αντίθετο τον Γκαλάς.

Χάνει έναν, φέρνει έναν η Μάντσεστερ


Ο Μπενζεμά πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ρεάλ Ανανεώνει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Καρίμ Μπενζεμά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να χάνει από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Νεμάνια Βίντιτς. Στην περίπτωση του Γάλλου, ο Αλεξ Φέργκιουσον φαίνεται αποφασισμένος να μη τον χάσει φέτος όπως συνέβη πέρυσι.

Η Γιουνάιτεντ αρνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις της Λιόν για τον Μπενζεμά (35 εκατ. ευρώ), με αποτέλεσμα ο 22χρονος επιθετικός να καταλήξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα ο αγγλικός σύλλογος σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την απογοητευτική πρώτη χρονιά του στη «βασίλισσα» και να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στο «Ολντ Τράφορντ».

Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα δεν φαίνονται να πηγαίνουν καλά στην περίπτωση του Βίντιτς, αφού η συμπολίτισσα Σίτι είναι διατεθειμένη να τριπλασιάσει τις ετήσιες αποδοχές του Σέρβου αμυντικού. Ο ίδιος ο παίκτης πιστεύει ότι θα πρέπει να επιβραβευθεί η συμβολή του στην ομάδα, να παίρνει δηλαδή τα ίδια χρήματα με τον έτερο αμυντικό της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ.

Κλείνει ο Επστάιν


Ατυχος ο Επστάιν... Ο Ντένις Επστάιν αποτελεί μία πρώτης τάξεως λύση από την εγχώρια αγορά για τη θέση του αρσιτερού μεσοεπιθετικού. Ο Έβαλντ Λίνεν, γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητες του Γερμανού -και συμπατριώτη του- παίκτη του Ηρακλή και έχει εισηγηθεί θετικά για την απόκτησή του.

Ο Επστάιν ο οποίος έχει καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή, δήλωσε ότι επιθυμεί να παίξει υπό τις οδηγίες του Λίνεν, ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει αν έχει συζητήσει με τους "ερυθρόλευκους".

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά και πως σύντομα θα ανακοινωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

ΠΑΟΚ- Γράφουν για Τιριμπόκι


Ο Σιμόνε Τιρμπόκι Ενας ακόμη ποδοσφαιριστής από την Ιταλία αναφέρεται ως μεταγραφικός στόχος για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, η "L eco di Bergamo" υποστηρίζει ότι ο 32χρονος σέντερ φορ της Αταλάντα, Σιμόνε Τιριμπόκι, (ομάδα που υποβιβάσθηκε στη Σέριε Β) αποτελεί μεταγραφικός στόχος του "δικεφάλου". Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον από την Σαμπντόρια, την Πάρμα, την Κιέβο.

Σε ανάλογο δημοσίευμα, η "Gazzetta dello Sport" συμπληρώνει, ότι "σήμερα θα γίνει συνάντηση της διοίκησης της Αταλάντα με τον ποδοσφαιριστή, για να αξιολογήσουν τις προτάσεις, που έχουν, μεταξύ των οποίων και αυτή του ΠΑΟΚ του Μπερέτα".

Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της Αταλάντα με 11 γκολ που έχει περάσει από διάφορες ομάδες της Σέριε Α και Σέριε Β. Μάλιστα, ο Τιριμπόκι έχει συνεργαστεί με τον Μπερέτα στην Λέτσε, στοιχείο που ενισχύει το ενδεχόμενο απόκτησής του.

Συμφωνία με τον Γκουστάβο
Εύκολη η λύση του Γκουστάβο και φθηνή. Ο ΠΑΟΚ, όπως έχουμε σημειώσει, δεν θα επιμένει στην αγορά του Μανιάτη και αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο από τη στιγμή που στρέφεται στον Γκουστάβο, της Κέρκυρας, ποδοσφαιριστή που είχε ουσιαστικά κλείσει εδώ και μήνες. Το όνομά του είχε παίξει τον Ιανουάριο και έμεινε στο περιθώριο αφού ήρθε στην επιφάνεια το ενδιαφέρον για τον Γκουστάβο.

Θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι με τον 28χρονο δεξιό μπακ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν φθάσει σε συμφωνία εδώ και καιρό και από την στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε άλλη μεταγραφή στην ίδια θέση, ο Βραζιλιάνος είναι πολύ κοντά στο να ανακοινωθεί επισήμως. Πέρσι αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια με την Κέρκυρα, με την οποία σημείωσε έξι γκολ και είχε τέσσερις ασίστ.

Η Κέρκυρα θέλει και τον Παπάζογλου
Το ενδιαφέρον για τον Ματίας Βερόν -το οποίο δεν προχώρησε λόγω οικονομικής διαφοράς- ήταν μόνον η αρχή. Η Κέρκυρα ενδιαφέρεται για πολλούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο Αραμπατζής και ο Αμπουμπακάρι ακολούθησαν και έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη. Ο Θανάσης Παπάζογλου.

Το εγχείρημα είναι πλέον δύσκολο. Οι υπεύθυνοι του δικεφάλου δεν φαίνεται να είναι προς το παρών διατεθειμένοι να συζητήσουν μια τέτοια παραχώρηση. Αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να τον παραχωρήσει δανεικό, στην Κέρκυρα είναι έτοιμοι να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους.

Ο "Aμπου" επιστρέφει στις Σέρρες
Ο Αμπουμπακάρι δε, είναι πολύ πιθανός ο δανεισμός του στον Πανσερραϊκό, λόγω και της προηγούμενης θητείας του και των σχέσεων που έχει αναπτύξει. Για τους Βερόν και Αραμπατζή δεν υπάρχει ακόμη εξέλιξη. Ο δεύτερος δε ζητά αρκετά περισσότερα σε σχέση με τα χρήματα που κυκλοφορούν και κρίνεται ακριβός. Ο Μπαλάφας θα μείνει στην ομάδα και, σε πρώτη φάση, δεν θα παραχωρηθεί.