Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σκέφτεται το Eurocup ο Αρης

http://www.contra.gr/images/m/DAMIANIDHSOIKONOMIDHS_m.jpgΤο ενδεχόμενο να κερδίσει μια θέση στο νέο Eurocup ο Άρης, εξετάζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η ULEB και ο ΕΣΑΚΕ.Από την πλευρά των «κιτρίνων» υπάρχει εκπεφρασμένη θέληση για να αγωνιστεί στον ευρωπαϊκό θεσμό, πλην όμως, επιδίωξη των διοικούντων είναι να τελειώσει το θέμα - θετικά ή αρνητικά - γρήγορα.

Ο Βασίλης Οικονομίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Άρης είναι μια ομάδα ευρωπαϊκή, έχει κόσμο και γήπεδο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κανόνες που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Έχουμε στείλει επιστολές στις ομάδες για να ξέρουμε τις προθέσεις του κάθε συλλόγου σε περίπτωση που χρειαστεί. Πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο. Τίποτα δεν είναι στεγανό, ιδιαίτερα μέσα σε ρευστές συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε στην εποχή μας, με τόσα οικονομικά προβλήματα. Με τα ισχύοντα περσινά δεδομένα η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Eurocup από δυο ομάδες. Ο Αρης είναι σε ετοιμότητα αυτή τη στιγμή. Αν κάποια ομάδα δηλώσει κόλλημα, η επόμενη ομάδα που θα λάβει μέρος θα είναι ο Αρης».

Το μυαλό όλων πάει στον Κολοσσό, καθώς και το μπάτζετ της ομάδας της Ρόδου θα είναι περιορισμένο και γήπεδο για να πάρει έγκριση από την ULEB δεν υπάρχει στο «σμαραγδένιο» νησί. Δεν είναι όμως και η μοναδική περίπτωση, καθώς κι άλλες ομάδες έχουν αμφίβολο μέλλον. Η ΚΑΕ ζήτησε να γνωρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πολύ στις αρχές της επόμενης αν θα συμμετάσχει στο Eurocup κι αυτό είναι απόλυτα λογικό. Αφενός, επειδή εντός των ημερών θα τα βάλουν κάτω όσοι εμπλέκονται με την ΚΑΕ Άρης ώστε να γνωρίζουν και πόσα χρήματα έχουν στα χέρια τους. Αφετέρου, επειδή θα κλειστεί πρώτα από όλους ο προπονητής κι αυτός θα επιλεγεί και με βάση αν θα αγωνιστεί η ομάδα σε ευρωπαϊκό θεσμό. Κι ο νοών νοείτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: