Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Tα σενάρια πρόκρισης στον Β' όμιλο.

http://www.contra.gr/images/m/senaria_170610_m.jpgΗ ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε την Αργεντινή μόνη στην κορυφή με το απόλυτο των έξι βαθμών, αλλά η δεύτερη προνομιούχος θέση θα κριθεί την Τρίτη (22/06) στην τελευταία αγωνιστική.H Εθνική Ελλάδας με την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε τους τρεις βαθμούς, όσους έχει και η Νότια Κορέα η οποία ηττήθηκε από την Αργεντινή. Η Νιγηρία, με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, έμεινε ουραγός χωρίς βαθμό.

Το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι το συνολικό goal average και όχι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει στη μάχη της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής με τέρματα 2-3, η Αργεντινή με 5-1, η Κορέα με 3-4 και η Νιγηρία με 1-3.

Την Τρίτη η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αργεντινή και η Νότια Κορέα τη Νιγηρία (και οι δύο αγώνες στις 21:30). Σε περίπτωση ήττας της Ελλάδας η Αργεντινή παίρνει την πρώτη θέση με 9 βαθμούς και η Εθνική μένει στους τρεις. Εάν οι Κορεάτες νικήσουν ή πάρουν ισοπαλία με τη Νιγηρία θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση.

Εάν νικήσει η Νιγηρία θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα, Ν. Κορέα, Νιγηρία) και τα πάντα θα κριθούν στα γκολ. Στο goal average υπολογίζονται και οι αγώνες των τριών ομάδων με την Αργεντινή. Εάν προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε υπερτερεί η ομάδα με την καλύτερη επίθεση.

Σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας και της Κορέας προκύπτει εκ νέου τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα, Ν. Κορέα, Αργεντινή) και ισχύουν τα παραπάνω. Εάν το ματς της Ελλάδας λήξει ισόπαλο, η Αργεντινή περνά ως πρώτη και η Εθνική ευελπιστεί σε ήττα της Ν. Κορέας με αντίπαλο τη Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: