Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Με δύο γκολ του Τόρες, 3-0 η Λίβερπουλ


Ο Φερνάντο Τόρες ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ Ενα γκολ από τα αποδυτήρια του Τόρες και ένα συνολικά εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο οδήγησαν τη Λίβερπουλ σε εύκολη νίκη με 3-0 επί της Σάντερλαντ.
Ο Ισπανός φορ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ μόλις στι 3', από βολέ του Ρέινα.
Στο 32' ο Γκλεν Τζόνσον με δυνατό σουτ, και αφού η μπάλα βρήκε στον Τέρνερ, πέτυχε το 2-0, σε ένα χρονικό σημείο, όπου το σκορ θα μπορούσε να είναι και 5-0.

Ο Τόρες έφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το 3-0 στο 60', και αφού είχε δοκάρι στο 42'.
Από εκεί και πέρα η Λίβερπουλ κατέβασε ταχύτητα, καθώς είχε εξασφαλίσει το τρίποντο, που την φέρνει 5η, τέσσερις βαθμούς από την Τότεναμ, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Σώθηκε η Γκλάντμπαχ...


Σώθηκε η Γκλάντμπαχ Η Γκλάντμπαχ με τη νίκη της επί του Αμβούργου με 1-0 σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την Κυριακή η Χόφενχαϊμ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης (1-1) στο ματς με τη Φράιμπουργκ (παλεύει για τη σωτηρία της).

Τα αποτελέσματα

  • Χοφενχάιμ-Φράιμπουργκ 1-1
    (80ό Σίμουνιτς - 64ο Ιντρίσου)

  • Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 1-0
    (43ο Μπράουβερς)
  • Προς Γιουρόπα Λιγκ οδεύει η Χετάφε


    Σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Χετάφε, που επικράτησε 3-1 στο «Ριαθόρ» της Λα Κορούνια, σε αγώνα για την 29η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Μαδρίτης βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης με 40 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Μπιλμπάο.

    Η τελευταία έχει ένα ματς λιγότερο (παίζει αύριο). Στο ντέρμπι των ουραγών, η Χερέθ επιβλήθηκε 3-0 της Βαγιαδολίδ και φαίνεται να την... τραβάει μαζί της στο γκρεμό, ενώ η Οσασούνα νίκησε 1-0 την Αλμερία και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Τέλος, ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Εσπανιόλ με την Χιχόν.

    Τα αποτελέσματα
    Χερέθ-Βαγιαδολίδ 3-0
    (1ο Βίκτορ Σάντσεθ, 35ο Μίτσελ, 71οπεν. Μπερμέχο)

    Εσπανιόλ-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-0
    Λα Κορούνια-Χετάφε 1-3
    (71ο Ρίκι - 21ο, 57ο Μικού, 32οαυτ. Ζε Κάστρο)

    Οσασούνα-Αλμερία 1-0
    (20ο Παντιάνι)

    Κοντά στον υποβιβασμό η Λε Μαν


    Οι παίκτες της Ρεν πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Μπορντό Ακόμη ένα βήμα προς τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας έκανε η Λε Μαν μετά την εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Ρεν. Τρία σημείωσε και η Παρί Σεν Ζερμέν που απλά περιφέρεται στη μέση της βαθμολογίας. Γενικά μπήκαν πολλά γκολ σε αυτή την αγωνιστική στο "Σαμπιονά".

    Ακρως παραγωγικές ήταν οι περισσότερες γαλλικές ομάδες στην 30η αγωνιστική του σαμπιονά. Η Νανσί διέλυσε 5-1 τη Λανς, με τον Ντιά να πετυχαίνει χατ-τρικ, ενώ η Λοριάν πέτυχε τέσσερα γκολ (4-0) εις βάρος της Σεντ Ετιέν, η οποία εξακολουθεί να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στις νίκες με το άνετο 3-0 επί της Μπουλόν, ενώ η Ρεν επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Λε Μαν, που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται κατά 99% στη δεύτερη κατηγορία.

    Τα αποτελέσματα

  • Λε Μαν-Ρεν 1-3
    (58ο Ντοσεβί - 51οπεν. Μπανγκούρα, 74ο, 86ο Μπριάν)

  • Λοριάν-Σεντ Ετιέν 4-0
    (35ο Αμαλφιτανο, 38ο, 73ο Γκαμέιρο, 49ο Ντουμπαρμπιέρ)

  • Νανσί-Λανς 5-1
    (43ο, 45ο, 61ο Ντιά, 59ο Χατζί, 68ο Μπερενγκέρ - 90οπεν. Γεμάα)

  • Παρί Σεν Ζερμέν-Μπουλόν 3-0
    (27οαυτ. Λεκουάντ, 36οπεν. Οαρό, 80ο Κέτσμαν)

  • Τουλούζ-Νις 0-2
    (41ο Μουνιέρ, 84ο Μουλουνγκί)
  • Γιάκομπ: «Θέλω να μείνω»

    Γιάκομπ: «Θέλω να μείνω»

    Ο Βίκτορας Γιάκομπ άκουσε σήμερα τους οπαδούς του Ηρακλή να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό που άκουσα καθώς αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας μου» είπε ο Ρουμάνος που όταν ρωτήθηκε για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε τόνισε: «ρωτήστε το διαιτητή». Σε ότι αφορά κάποια σενάρια που αναπτύχθηκαν σχετικά με πιθανή αποχώρηση του από την ομάδα, ο Βίκτορας Γιάκομπυ υπογράμμισε: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ έχω συμβόλαιο με τον Ηρακλή και θέλω να μείνω στην ομάδα». Σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ επισήμανε: «Θεωρώ ότι ήταν δίκαιη η νίκη μας καθώς ήμασταν καλύτεροι».

    Σάντος: «Το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα»

    Σάντος: «Το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα»

    Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λάρισα, ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Πριν από δύο χρόνια γινόταν αυτά και με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουμε να χάσουμε την πολύ σκληρή δουλειά που κάναμε αυτά χρόνια. Να είμαστε μια ομάδα υπεύθυνη που να ξέρει πως μπορεί να κερδίσει. Αυτό που δείχναμε πριν δύο χρόνια, ένα όμορφο παιχνίδι αλλά χωρίς ευθύνη δεν είναι αυτή δική μου φιλοσοφία. Δεν θέλω αυτό από τους παίκτες μου. Και ενώ χτυπούσαμε το καμπανάκι όλο αυτόν τον τελευταίο καιρό δεν έδειξε η ομάδα τα στοιχεία που έπρεπε να δείξει. Όπως θυμάστε κάποτε εδώ κερδίζαμε 3-0 και στο τέλος χάσαμε 4-3. Τι να το κάνεις που είσαι καλύτερος; Αυτή είναι η παλιά θεωρία, τότε που η ομάδα ήταν ικανοποιημένη να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Αλλά που πήγε η ομάδα τόσα χρόνια;»
    Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος, αφού είχε δύο δοκάρια, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά τι έγινε και να μην ψάξουμε για δικαιολογίες. Συγχαρητήρια στη Λάρισα που πήρε τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε και εκμεταλλεύτηκε όσα εμείς δεν κάναμε. Ξεκάθαρα χάσαμε το αίσθημα της ευθύνης που μας διακατείχε αυτόν τον καιρό. Δημιουργήσαμε αυτά τα δύο χρόνια μία ομάδα με πολύ ρεαλισμό, που είχε συνείδηση των δυνατών και τρωτών σημείων της. Σε κάθε παιχνίδι έμπαινε με σκοπό την νίκη και όταν ήξερε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να το κάνει, τουλάχιστον πρόσεχε να μην το χάσει. Είναι δυνατόν να δεχόμαστε γκολ στις καθυστερήσεις; Αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια όχι με μένα. Για να κερδίζεις πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω. Σε τρία παιχνίδια δεχτήκαμε τα μισά γκολ που δεχτήκαμε σε όλη την χρονιά. Όποιος θέλει να στεφθεί πρωταθλητής δεν κάνει τέτοια πράγματα. Η ομάδα πρέπει να δείξει αυτά τα στοιχεία που μας είχανε φέρει τόσο κοντά στον πρωτοπόρο».

    Κούπερ: «Ευκαιρία να γεμίσουμε μπαταρίες»

    Κούπερ: «Ευκαιρία να γεμίσουμε μπαταρίες»

    Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όμως προβληματισμένος από την κούραση αρκετών ποδοσφαιριστών του έδειξε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με το Λεβαδειακό ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. “Πάντα μετά από μία μεγάλη προσπάθεια ο προπονητής ανησυχεί για την αποκατάσταση της ομάδας του. Όχι τόσο για τη σωματική προσπάθεια όσο για το στρες και την ψυχολογία σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο που φαινόταν σαν να μας «ενοχλεί» η μπάλα. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, κάναμε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες φτάσαμε πιο κοντά στην περιοχή μιας ομάδας με πολυπρόσωπη άμυνα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε κερδίσαμε και έκλεισε και η είσοδος στα πλέι οφ”, είπε ο Κούπερ και συνέχισε: “Η δική μου ομάδα τα κατάφερε και το πιο κρίσιμο σημείο σ’ αυτό που λέγαμε ήταν να αποκτήσουμε ταυτότητα και σταθερότητα στην απόδοση. Να βρει η ομάδα αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων αν έχανε ή αν κέρδιζε”.

    Για το αν περιμένει τη διακοπή του πρωταθλήματος τόνισε: “Με χαροποιεί ότι η δική ομάδα έχει δείξει πως έχει πάρει μία δέσμευση και μιλάω για τον τελικό στόχο. Όλοι είναι σημαντικοί και αυτοί που παίζουν και αυτοί που δεν παίζουν και είναι εκτός αποστολής, να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Ανεξαρτήτου της κάθε προσωπικότητας όταν η ομάδα έχει ένα κοινό στόχο τότε μπορεί να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει. Με χαροποιεί η δέσμευση για να πετύχουμε κοινούς στόχους και όλη η πίεση για τον τελικό στόχο. Πέρα του ότι αυτή η πίεση θα μας δίνει και ένα έξτρα κίνητρο. Όλοι ενωμένοι κοιτάζουμε μπροστά και έχουμε κοινό στόχο. Θέλει δουλειά για να το καταφέρεις αλλά πρώτος έχω εγώ από τον εαυτό μου απαιτήσεις και από τους παίκτες μου επίσης. Δουλέψαμε σκληρά και για να πετύχουμε τη σταθερότητα, είναι αρκετά δύσκολο. Η ομάδα έχει «αδειάσει» εντελώς, ακόμα και η ρεζέρβα.. Μας έρχεται καλά η μεγάλη εβδομάδα καθώς θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε τις μπαταρίες για να βελτιώσουμε οποιονδήποτε τομέα γιατί θεωρώ ότι φέτος είναι η χρονιά μας. Ο κόσμος χαίρεται και έχει κίνητρο. Το ίδιο έχουμε και εμείς και αυτά τα δύο όταν συμβαίνουν μαζί, όταν βλέπει την ομάδα να τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή στιγμή για όλο τον Άρη”.

    Για την υποδοχή μετά την πρόκριση: “Θεωρώ ότι να βλέπεις εκδηλώσεις τόσου μεγάλου ενθουσιασμού σε αγγίζουν πολύ Μας γεμίζουν με απαιτήσεις και πίεση για να δίνεις τέτοιας φύσης χαρές στους οπαδούς είναι κάτι σημαντικό. Είναι πάρα πολύ αισιόδοξη αυτή η αντιμετώπιση και μας δείχνει ότι περνάει και από εμάς αυτή η χαρά. Αυτό που μετέδωσαν σε εμένα και τους ποδοσφαιριστές είναι η πρώτη δέσμευση. Είναι να αφήσουμε τη ζωή μας στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθώ κάθε φορά να μεταφέρω στους παίκτες μου να μην ξεχνάμε τις στιγμές αυτές και τι έρχεται πίσω από την ομάδα και πίσω από την δουλειά είναι ένας απίστευτος λαός. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και αυτοί να συνεχίσουν τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουν την ομάδα. Όσο κρύο αίμα και να έχεις η καρδιά σου ζεσταίνεται. Πρέπει να κρατήσουμε την ηρεμία αλλά εκείνη την ημέρα το διασκέδασα απίστευτα”.

    Για την μάχη του υποβιβασμού: “Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολες οι στιγμές που περνάνε. Σέβομαι όλες τις ομάδες και την προσπάθεια που κάνουν στην ουρά και ο κατάλληλος να μείνει στην κατηγορία. Με σεβασμό στους αντιπάλους δεν θέλω να εκφέρω γνώμη για αυτές τις ομάδες”.

    Φαράντος: “Δύσκολη η συνέχεια…”

    Απογοητευμένος για την ήττα από τον Άρη έμεινε ο Δημήτρης Φαράντος: “Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα στην πιο δύσκολη έδρα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα μας βοηθούσε πολύ”.

    Στη συνέχεια έκανε μία γρήγορη ανάλυση του αγώνα: “Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να μην κινδυνέψουμε εκτός από 1-2 φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ είχαμε πει ότι ο Άρης είναι επικίνδυνη ομάδα στις στημένες φάσεις δεχτήκαμε ένα γκολ από φάουλ με τον Νέτο. Συγχαρητήρια στον Άρη. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη για μας”.

    Ερωτηθείς για τις πιθανότητες πλέον παραμονής του Λεβαδειακού, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο: “Δεν έχω δει τα άλλα αποτελέσματα”.

    Νίκες για Νάπολι και Γιουβέντους


    Ο Φελίπε Μέλο με τη φανέλα της Γιουβέντους Η μάχη για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται στο καμπιονάτο, μετά την 31η αγωνιστική. Γιουβέντους και Νάπολι, με τις νίκες που πέτυχαν εις βάρος των Αταλάντα και Κατάνια αντίστοιχα, εκμεταλλεύτηκαν το... στραβοπάτημα της Σαμπντόρια.

    Η τελευταία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Γένοβα με την Κάλιαρι κι έτσι οι τρεις ομάδες απέχουν ένα...τρίποντο από την τέταρτη Παλέρμο, που εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν στην ενδεκάδα της Τζένοα, που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Σιένα στο «Αρτέμιο Φράνκι», χάνοντας μάλιστα μια ευκαιρία, ενώ εξαιρετική ήταν η απόδοση του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος έχασε και αυτός με τη σειρά του μια σπουδαία ευκαιρία (σουτ έξω από την περιοχή που ανάγκασε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να κάνει σπουδαία επέμβαση).

    Τα αποτελέσματα
    Σάββατο

    Ρόμα-Ίντερ 2-1
    (17ο Ντε Ρόσι, 73ο Τόνι - 67ο Μιλίτο)

    Παλέρμο-Μπολόνια 3-1
    (10ο, 43ο πεν, 79ο Μίκολι - 38ο Ανταϊλτον )

    Κυριακή
    Λιβόρνο-Μπάρι 1-1
    (24ο Αλεγκρέτι - 85ο Ταβάνο

    Σαμπντόρια-Κάλιαρι 1-1
    (47ο Γκουμπέρτι - 80ο Νενέ)

    Γιουβέντους-Αταλάντα 2-1
    (30ο Ντελ Πιέρο, 82ο Φελίπε Μέλο - 45ο Αμορούζο)

    Φιορεντίνα-Ουντινέζε 4-1
    (36ο Βάργκας, 55ο Τζιλαρντίνο, 68ο Σαντάνα, 84ο Γιόβετιτς - 41ο Πέπε)

    Σιένα-Τζένοα 0-0

    Κιέβο-Πάρμα 0-0

    Νάπολι-Κατάνια 1-0
    (51ο Πάολο Καναβάρο)

    ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1

    http://www.novasports.gr/media/68872.jpgΟ Δημήτρης Κύρκος στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο κατάφερε να... κλέψει τις εντυπώσεις και να αναδειχθεί αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Ηπειρώτης διαιτητής δεν είδε δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και δεν απέβαλλε τον Γιάχιτς όταν βούτηξε για να κερδίσει πέναλτι! "Κιτρινόμαυροι" και "κυανέρυθροι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 (90'+3' Σκόκο - 40' Γουνδουλάκης).

    Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
    Διαιτητής: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου (70' Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο (64' Νέμεθ), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο (78' Χέρσι)
    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Γιόνσον, Μανιάτης, Σιόβας, Λάτκα (86' Ουέλινγκτον), Όμο, Κούκετς (77' Νικολάου), Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης (71' Σκούφαλης), Ριέρα, Κουμορτζί

    O Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εύκολα με 3-1

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/073a95fe8010ca471d17e66c28a06389_L.jpg?1269789109?1269789109?1269789109Το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε εύκολα με 3-1 του ουραγού Πανθρακικού ανεβαίνοντας 33 βαθμούς αποκτώντας σημαντική διαφορά από τις ομάδες που υποβιβάζονται. Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε από το πρώτο λεπτό με στόχο να πιέσει και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Έτσι, από τα πρώτα λεπτά πίεσε τον Πανθρακικό και μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπαρτολίνι παραλίγο να σκοράρει.

    Η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα μετά το πρώτο δεκάλεπτο με τον Φυτανίδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το εικοσάλεπτο ο Πανθρακικός προσπάθησε να βγει από το καβούκι και να ισορροπήσει, και δημιούργησε δύο μικροφάσεις με τον Παπουλή, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο πάντως.

    Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Αστέρα να μπαίνει ξανά δυνατά για να πετύχει το δεύτερο γκολ και να καθαρίσει τον αγώνα. Αυτό τελικά ήρθε στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο όταν ο Τσέζαρεκ κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Κροάτης το μετουσίωσε σε γκολ.

    Το παιχνίδι είχε κριθεί και ο Ουντότζι στο 76’ έβαλε το κερασάκι στη τούρτα με ένα πολύ ωραίο γκολ όταν με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Βρονταρά. Το μόνο που κατάφερε ο Πανθρακικός ήταν να μειώσει με τον Παπουλίδη.

    Οι συνθέσεις:

    Αστ. Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπρτολινι, Λαζαριδης, Καρντοσο (83’ Λαδάκης), Μπαστια, Ουντότζι, Ρίος (86' Νταμόντε), Βίλτσες (56’ Έντερ), Τσέζαρεκ

    Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Κανωτίδης (68’ Παπαδόπουλος), Σακελλαρίου, Τζόκιτς, Ματεντζίδης, Παπουλής, Μουνάφο (56’ Μπυσινάκης), Λόπεζ, Ρομπέρ, Καζάκης(19' Πιθαρούλης), Μπέλεκ

    O Παναθηναϊκός θέλει μαθηματικά έναν βαθμό.

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/49ffab24c0f732d7de7e183030bdf78e_L.jpg?1269789132?1269789132?1269789132Το γκολ του Σαλπιγγίδη στο Περιστέρι ήταν το... σάλπισμα για το «πάρτι τίτλου» που ακολούθησε με τα γκολ των Σισέ και Λέτο. Πλέον με το 3-0 επί του Ατρομήτου ο Παναθηναϊκός θέλει μαθηματικά έναν βαθμό κόντρα στον Ηρακλή για να στεφθεί πρωταθλητής, αλλά ουσιαστικά... το σήκωσε!

    3': Σέντρα Μελισσά από αριστερά, κεφαλιά Σαγκανόφσκι άουτ.

    4': Σουτ Νίνη έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

    8': Σέντρα Κατσουράνη, κεφαλιά πάσα του Σισέ, ο Λέτο θα πιάσει το σουτ με το δεξί αλλά είναι αδύναμο και ο Μιχαηλίδης θα διώξει

    9': Κίτρινη στον Ολιβέιρα.

    11': Σουτ Αναστασάκου η μπάλα άουτ.

    14': Μετά από γέμισμα του Νίνη ο Σισέ θα κατεβάσει και θα πλασάρει, η μπάλα στο πλεκτό αλλά ο επόπτης έχει δείξει οφ-σάιντ. Σωστή υπόδειξη.

    16': Κίτρινη στον Τάτο.

    18': ΓΚΟΛ! 1-0 ο Παναθηναϊκός! Ο Σισέ εκτελεί το φάουλ, ο Μιχαηλίδης αποκρούει το σουτ του Γάλλου αλλά ο Σαλπιγγίδης από κοντά θα πλασάρει και θα ανοίξει το σκορ.

    21': Κίτρινη στον Βύντρα.

    26': Σουτ Νίνη έξω από την περιοχή, διώχνει ο Μιχαηλίδης.

    47': Ο Ζιλμπέρτο απέναντι από τον Μιχαηλίδη, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να διώχνει το πλασέ του Βραζιλιάνου.

    52': Σκόνδρας αντί Μπλένχιο.

    58': Κίτρινη στον Νεμπεγλέρα.

    65': Κίτρινη στον Σκόνδρα.

    67': Δυνατό σουτ του Μπρίτο, διώχνει εντυπωσιακά ο Τζόρβας.

    69': Περόνε εντός, Αναστασάκος εκτός.

    70': Κεφαλιά Νίνη, άουτ.

    70': Καραγκούνης αντί Σαλπιγγίδη.

    72': Κάθετη πάσα του Νίνη, ο Ολιβέιρα θα ανατρέψει τον Καραγκούνη. Πέναλτι από τον Κάκο, δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Ατρομήτου. Κόκκινη.

    73': ΓΚΟΛ! 2-0 ο Παναθηναϊκός! Ο Σισέ παίρνει φόρα και... σκοτώνει με δυνατό χτύπημα τον Μιχαηλίδη.

    79': Σέντρα Σισέ από δεξιά, μόνος του Λέτο θα πλασάρει άουτ.

    80': Ωραία προσπάθεια του Λέτο, σουτ έξω από την περιοχή, θα διώξει ο Μιχαηλίδης.

    85': Μπίαρσμιρ αντί Σεϊταρίδη.

    87': Σουτ Σισέ, λίγο άουτ.

    88': Κλέιτον αντί Νίνη.

    89': Ο Λέτο περνάει τον τερματοφύλακα, πλασάρει αλλά πάνω στην γραμμή διώχνουν οι γηπεδούχοι. Σουτ του Κλέιτον ψηλά άουτ.

    90': ΓΚΟΛ! 3-0 ο Παναθηναϊκός! Ο Λέτο με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε και τον Μιχαηλίδη και σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα μέσα.Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπλένχιο(52' Σκόνδρας), Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Αναστασάκος(69' Περόνε), Τάτος(65' Μπρίτο), Σαγκανόφκσι.

    Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Σαριέγκι, Σεϊταρίδης(85' Μπίαρσμιρ), Κατσουράνης, Νίνης(88' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης(70' Καραγκούνης), Λέτο, Σισέ.

    Του... έβγαλε το λάδι του Ολυμπιακού η Ξάνθη.

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/091100be320bbb56a3d7ae35d8564710_L.jpg?1269788436?1269788436?1269788436Η ελπίδα λένε πως πεθαίνει τελευταία και αυτό έγινε στο Καραϊσκάκη. Το 0-0 του Ολυμπιακού με την Ξάνθη έκανε και τον πλέον αισιόδοξο φίλο των «ερυθρολεύκων» να μην πιστεύει πλέον ούτε στο... θαύμα των δυο τελευταίων αγωνιστικών! Bήμα παραμονής για τους «ακρίτες»! 2’ Ο Μήτρογλου γυρίζει ωραία το σώμα του και κάνει το σούτ, όμως η μπάλα βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου.
    5’ Το σουτ του Ντάρμπισαιρ θα βγει αρκετά άουτ.
    16’ Σέντρα του Τοροσίδη, διώχνεται από τους αμυντικούς της Ξάνθης.
    17’ Σούτ του Γ. Παπαδόπουλου απελπιστικά άουτ.
    22 Ο Πόι φεύγει από καλή θέση και θα κάνει ένα σούτ που θα μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.
    23’ Σούτ του Στίνγκα η μπάλα άουτ.
    24’ Πλάγιο σούτ του Λούα με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.
    28’ Σούτ του Στρμπα μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.
    36’ Το σούτ του Μπούγκα δεν βρίσκει στόχο.
    53’ Κεφαλιά του Μήτρογλου διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ.
    54’ Σούτ του Λούα η μπάλα άουτ.
    62’ Ο Παμπορίδης δεν δείχνει την παράβαση μετά από χέρι του Σουάνη μες στην μικρή περιοχή μετά από κεφαλιά του Ζεβλάκοφ.
    63’ Φάουλ του Ντάτολο ο Γκσπούρνινγκ διώχνει με γροθιές.
    75’ Ο Σουάνης περνάει τον Νικοπολίδη, όμως πετάει μακριά την μπάλα και δεν την προλαβαίνει.
    83’ Φάουλ του Στρμπα το αποκρούει πολύ δύσκολα ο Νικοπολίδης.
    90' Σούτ του Ντάτολο μπλοκάρει ο Γκσπούρνινγκ.
    90+ Μεγάλη ευκαιρία από τον Λούα. Ο Κογκολέζος βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Γκσπούρνινγκ κάνει το σούτ, όμως ο γκολκίπερ της Ξάνθης αποκρούει και πάλι!Συνθέσεις ομάδων

    Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Στολτίδης, Ντάρμπισαιρ, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντάτολο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (84‘ Ντιόγο), Λούα Λούα, Γ. Παπαδόπουλος (60‘ Όσκαρ), Τοροσίδης (66‘ Πάντος).
    ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάγκι, Μπούγκα (72‘ Βασιλακάκης), Στίνγκα, Ζίεντσουκ (60‘ Σουάνης), Κιντάνα (90+ Αλ Σαίφι), Πόι, Στρμπα.

    Πρόωρη ανάσταση στην Κρήτη!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dcbed50301733d264a1bb904f1c156e9_L.jpg?1269789043?1269789043?1269789043Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη μετρούσε ο Εργοτέλης, όμως οι Κρητικοί επέστρεψαν στις επιτυχίες στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν κερδίζοντας με 3-1 στην Καβάλα και κάνοντας το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή!Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα είχαν φέρει τον Εργοτέλη μια ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο οι Κρητικοί όρθωσαν ανάστημα στην πιο σημαντική στροφή του πρωταθλήματος! Η ομάδα του Καραγεωργίου εκμεταλλεύτηκε το ότι η Καβάλα ήταν απογοητευμένη από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και... αναστατωμένη λόγω της αμφισβήτησης στον Ντε Μος και έτσι έφυγε από την Μακεδονία με το πρώτο τρίποντο έπειτα από έξι αγώνες, κερδίζοντας με 3-1. Αποτέλεσμα που δίνει μεγάλες ανάσες στον Εργοτέλη ο οποίος πλέον φιλοξενεί την επόμενη αγωνιστική τον ΠΑΣ και σε περίπτωση που δεν χάσει, τότε εκτός απίθανου απροόπτου εξασφαλίζει την παραμονή.

    Μετά το αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, όπου η Καβάλα είχε μία ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως κάτι το αξιοσημείωτο, ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Μία κεφαλιά του Κορδονούρη στο 19ο λεπτό που έφυγε λίγο άουτ ήταν η πρώτη... προειδοποίηση από τους Κρητικούς, οι οποίοι δεν έδωσαν... δεύτερη ευκαιρία! Και αυτό γιατί μόλις τρία λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μπέτο βρήκε τον Μπουντιμίρ μέσα στην περιοχή, αυτός «έστρωσε» για τον επερχόμενο Τσεσνάουσκις ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0!

    Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και κατάφεραν αρκετά γρήγορα να φέρουν τον αγώνα στα ίσια. Στο 32', ο Λαμπρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Σασιασβίλι μέσα στην περιοχή και ο Μουρ που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε κάνοντας το 1-1. Η Καβάλα δεν σταμάτησε εκεί και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, όμως το σουτ του Ντιέ σταμάτησε στο δοκάρι του Δασκαλάκη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

    Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να έχει την διάθεση να ξαναπάρει το προβάδισμα, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ, όταν στο 60' ο Ιωάννου έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μουντιμίρ μπήκε στην περιοχή και παρά την έντονη πίεση του Θεοδωρέλλη πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-2!

    Στη συνέχεια, η Καβάλα προσπάθησε να πιέσει όμως η ομάδα του Καραγεωργίου ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και αυτό που διαφαινόταν ως πιθανότερο ήταν το 1-3 παρά το 2-2. Στο 69', Ο Ιτάνζ έβγαλε το σουτ του Λεάλ όμως δεν κατάφερε το ίδιο στο 83', με τον Φραγκουλάκη να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα της Καβάλας και να «σφραγίζει» την επιστροφή στις νίκες για τους Κρητικούς.Οι συνθέσεις:
    Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ (73' Ντικρόκ), Φερέιρα, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Ορούμα (55' Ρινκόν), Ιωάννου, Σμολάρεκ, Σόσιν (64' Σουλτανίδης)

    Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μπουντιμίρ (80' Ορφανός), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Μπέτο, Λεάλ (73' Βερπακόφσκις), Κορδονούρης, Γιαλούσης, Τσεσνάουσκις (76' Φραγκουλάκης), Τζούνιορ, Ρομάνο

    Ηρακλής-ΠΑΣ 2-0

    Πλέον πηγαίνει για εξάδα (Ηρακλής-ΠΑΣ 2-0)

    Εξασφαλίστηκε και μαθηματικά πλέον ο Ηρακλής κερδίζοντας 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πορτοκαλί» κατ’ ανάγκη σήμερα, προηγήθηκαν με τον συνήθη ύποπτο Βικτοράς Γιάκομπ στο 27′, ωστόσο ο ΠΑΣ είχε διπλό δοκάρι με τον Ρόβα νωρίτερα. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μια αποβολή, ενώ οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν για να ισοφαρίσουν, με τον Ηρακλή να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει για το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις με τον Ηλιάδη.
    Πλέον ο Ηρακλής οδεύει για… εξάδα!

    Το φιλμ του αγώνα

    3′ Σέντρα του Κονέ από δεξιά, η μπάλα χτυπά στο χέρι του Κανακούδη, όμως ο Δαλούκας δειχνει το παιχνίδι να συνεχιστεί

    9′ Σέντρα του Σίσιτς από δεξιά, ο Φερνάντες βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και με τις γροθιές προλαβαίνει τον Μπακαγιόκο απομακρύνοντας τον κίνδυνο

    10′ Ο Σαρακατσάνος απομακρύνει ασθενώς τη μπάλα και ο Ρόβας με δυνατο σουτ στέλνει τη μπάλα αρχικά στο αριστερό κι έπειτα στο δεξί δοκάρι του Φερνάντες για να μπλοκάρει έπειτα ο Πορτογάλος γκολκίπερ

    17′ Ο Μπακαγιόκο ελίσσεται έξω από την περιοχή του Ηρακλή και σουτάρει, όμως η πορεία της μπάλας δεν ανησυχεί τον Φερνάντες

    27′ ΓΚΟΛ (1-0): Ο Βικτοράς Γιάκομπ σκοράρει για 10η φορά. Στην πρώτη καλή ευκαιρία του Ηρακλή στο παιχνίδι, ο Γιάκομπ κέρδισε την κόντρα με τον Κώτσιο και τον Ζαφειρόπουλο και με πλασέ έκανε το 1-0

    29′ Ο Κονέ τροφοδοτεί τον Ηλιάδη που επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, όμως ο Ζαφειρόπουλος μπλοκάρει άνετα

    35′ Δυνατό σουτ του Καζναφέρη, ο Φερνάντες μπλοκάρει

    Κίτρινη κάρτα στον Γιάκομπ

    37′ Ο Καρλίνιος «στρώνει» τη μπάλα στον Γιάκομπ που με μονοκόματο σουτ, στέλνει τη μπάλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ζαφειρόπουλου

    41′ Σέντρα του Στάθη από δεξιά, ο Μπακαγιόκο με δυνατή κεφαλιά αναγκάζει τον Φερνάντες σε καίρια επέμβαση κρατώντας το 1-0

    55′ Αποβάλλεται από τον πάγκο του Ηρακλή για διαμαρτυρία ο προπονητής τερματοφυλάκων, Φώτης Γκιζέλης

    Κιτρινη κάρτα στον Σαρακατσάνο

    61′ Ο Γιάκομπ μεταβιβάζει αριστερά στον Κομπαγιάσι που επιχειρεί το σουτ, με τον Ζαφειρόπουλο να διώχνει με τις γροθιές του

    Κίτρινη κάρτα στον Κατσαμπή

    66′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίσιτς, η μπάλα περνά άουτ

    70′ Αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Σίσιτς

    Κίτρινη κάρτα στον Κανακούδη

    80′ Σέντρα του Μενδρινού από δεξιά, ο Καρλίνιος απομακρύνει σωτήρια προ του Μπακαγιόκο σε κόρνερ

    Αποβάλλεται ο Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος έβγαλε τη φανέλα και την… προσφέροντάς την στον Δαλούκα και αποχώρησε… καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο!

    Κίτρινη κάρτα στον Μπακαγιόκο

    Κίτρινη κάρτα στον Καρλίνιος

    90+1 Δυνατό σουτ του Μενδρινού, ο Φερνάντες με εντυπωσιακή απόκρουση κρατάει το 1-0

    Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη

    90+3 ΓΚΟΛ (2-0): Αντεπίθεση για τον Ηρακλή, με τον Επστάιν να τροφοδοτεί τον Μιλάνο και τον τελευταίο να βγάζει ασίστ στον Ηλιάδη που από κοντά σκοράρει

    Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
    Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

    Ηρακλής: Φερνάντες, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Καρλίνιος, Ηλιάδης, Μάρα (46′ Γκαρσία «Πίτου»), Κομπαγιάσι (87′ Επστάιν), Κονέ (78′ Μιλάνο), Γιάκομπ

    ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κανακούδης, Κώτσιος, Κούσας, Μαϊστόροβιτς (54′ Μενδρινός), Ρόβας (84′ Τζάνης), Καζναφέρης, Αράς (76′ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο, Σίσιτς

    ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1

    Ήττα στην εκπνοή… ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1

    Με γκολ στην εκπνοή του αγώνα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 από την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ», στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Στο 12′ κόρνερ του Φωτάκη, κεφαλιά του Κοντρέρας, πάνω από την εστία της ΑΕΛ. Στο 16′ μακρινό σουτ του Μετίν απέκρουσε ο Χαλκιάς και στην επαναφορά ο Κουζέν με νέο σουτ έκανε το 1-0. Στο 18′ σέντρα του Μπλάζεκ, ο Λίνο στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά στέλνει την μπάλα προς την εστία του Χαλκιά, ο οποίος με υπερένταση απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 36′ αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Λίνο, έδιωξε σε κόρνερ ο Βιέρα. Στο 44′ σουτ του Φωτάκη, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο, ο Βιεϊρίνια επιχείρησε γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «βυσσινί».
    Στο 49′ σουτ του Μετίν εκτός περιοχής, άουτ. Στο 52′ σουτ του Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, στην αγκαλιά του Βιέρα. Στο 54′ σουτ του Ρομέου από το ημικύκλιο της περιοχής, απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλκιάς. Στο 56′ σέντρα του Λίνο, προσπάθησε ο Εντίνιο ανάμεσα σε δύο αμυντικούς να πλασάρει, αλλά έδιωξε σωτήρια ο Βιέρα. Στο 64′ διαγώνιο σουτ του Μετίν έδιωξε σωτήρια προ του Κουζέν και προ της εστίας ο Κοντρέρας. Στο 71′ σέντρα του Μετίν, Κουζέν και Χαλκιάς πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε άουτ. Στο 80′ δυνατό σουτ του Ίβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο οριζόντιο δοκάρι της θεσσαλικής εστίας και άουτ. Στο 83′ σέντρα του Βιτόλο, στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά ο Κοντρέρας, η μπάλα στα δίχτυα, 1-1. Στο 90+ ο Πούρι με πλασέ έκανε το 2-1.
    Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας).
    Κίτρινες: Κατσιαρός, Τσιρίλο, Νταμπίζας, Φωτάκης, Κουζέν, Ίβιτς.
    Κόκκινη: 90+ Κατσιαρός.
    ΑΕΛ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84′ Ραντοσάβλιεβιτς), Βελάσκο (40′ Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68′ Πούρι).
    ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (60′ Μουν), Λίνο, Βιτόλο, Φωτάκης, Ίβιτς, Εντίνιο (75′ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σορλέν (60′ Μουσλίμοβιτς).

    Υβριστικό πανό οπαδών της ΑΕΛ!

    Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ένα μεγάλο πανό που αναρτήθηκε στο «Αλκαζάρ» από οπαδούς της Λάρισας. Το πανό έγραφε «Γ… τη Βουλγαρία σας και τον Πύργο το Λευκό»! Φυσικά το εν λόγω απαράδεκτο πανό αναστάτωσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που έκαναν κινήσεις ώστε να κατέβει, κάτι που συνέβη λίγα λεπτά μετά.

    Νίκησε και κλείδωσε» τα πλέι οφ ο Άρης

    Νίκησε και κλείδωσε» τα πλέι οφ ο Άρης

    Ο Άρης με το γκολ – φάουλ του Νέτο στο 54΄επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού και σφράγισε την είσοδο του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι «κίτρινοι», μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, ανέβασαν στροφές στην επανάληψη και πήραν δίκαια τους 3 βαθμούς της νίκης. Συγκλονιστική ήταν για ένα ακόμη αγώνα η συμπαράσταση των φίλων του Άρη στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης».

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ : Πέσκοβιτς, Νέτο, Κουλουχέρης (46΄Νασούτι), Ναφτί, Κάλβο, Νάτσο Γκαρσία (75΄Πρίττας), Αντού, Τζόνσον (61΄Κόκε), Κάμπορα, Ορτίθ, Βανγκέλι
    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Λόπεθ Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτσος, Ταραλίδης (70΄Σερζίνιο), Αμπουμπακάρι, Μπεγκόνια (55΄Ναπολεόνι), Γκονζάλες, Αγκάλι, Μπάρκογλου

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

    22΄Κεφαλιά του Αγκάλι φεύγει άουτ
    27΄Εξαιρετκό σουτ του Μπάρκογλου από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
    30΄Κίτρινη κάρτα στον Γκονζάλες
    32΄Κίτρινη κάρτα στον Μπεγκόνια
    ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0
    54΄Από τη σέντρα του Νέτο, κεφαλιά του Κάμπορα η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι
    60΄Σουτ του Ναφτί έξω από την περιοχή, ο Λόπεθ Βαγιέχο απομακρύνει δύσκολα.
    63΄Εκτέλεση φάουλ του Νέτο, η μπάλα στα δίχτυα, 1-0 ο Άρης
    71΄Κίτρινη κάρτα στο Νασούτι
    73΄Ο Πέσκοβιτς αποκρούει δύσκολα το «τακουνάκι» του Ναπολεόνι
    79΄Μπαλιά προς το Νέτο στην μικρή περιοχή, γύρισε την μπάλα ο Ισπανός προς τον Κόκε, αλλά ούτε αυτός ούτε ο Κάμπορα στην συνέχεια κατάφεραν να σκοράρουν από ευνοϊκή θέση.
    87΄Σουτ του Κάλβο μέσα από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο Βαγιέχο
    90΄Σουτ του Πρίττα λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ
    ΤΕΛΙΚΟ 1-0

    Φιλικό προς τιμήν του Φάνη


    Φάνης Χριστοδούλου Το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένο να γίνει το φιλικό προς τιμήν του Φάνη Χριστοδούλου. Το φιλικό θα γίνει στο κλειστό της Νέας Σμύρνης στις 6μ.μ. και το διοργανώνουν ο Πανιώνιος από κοινού με τον Οργανισμό Νεολαίας & ’θλησης, τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος και τους ΛΕΦΙΚΑΝΣ.

    Θα τιμηθεί μια ξεχωριστή και μοναδική φυσιογνωμία που άφησε τη δική του Ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

    "Ο Φάνης Χριστοδούλου, η σημαία του Ιστορικού για 13 συνεχόμενα έτη θα τιμηθεί στις 29 Μαρτίου 2010 και ώρα 18.00 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης. Προς τιμή του μπέμπη θα διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στους Παλαίμαχους παίκτες της Εθνικής ομάδας και επίλεκτους Παλαίμαχους παίκτες από τον Πανιώνιο.

    ΚΥΠΡΟΣ: Ένα ακόμη βήμα τίτλου για Ομόνοια

    Η Ομόνοια κέρδισε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες τον ΑΠΟΕΛ, αυτή τη φορά βέβαια στη διαδικασία των play-off. Ο Στάθης Αλωνεύτης ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το αποτέλεσμα με δικό τουγκολ, με την Ομόνοια να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Ανόρθωση εξακολουθεί πάντως να ελπίζει αφού κέρδισε 2-0 τον Απόλλων Λεμεσού χάρη στα γκολ των Μάντζιου και Χρήστου Μαραγκού. Η «Κυρία» έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους από την Ομόνοια.

    Συνεχίζει την πίεση ο Άγιαξ!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f59902a46bb44bd5612bc9b506298431_L.jpg?1269780019?1269780019?1269780019Η μάχη του τίτλου συνεχίζεται στην Ολλανδία, με τον Άγιαξ να περνά στο ρελαντί το εμπόδιο τηςε Γκρόνγικεν και να επικρατεί 3-0. Ελπίδες διατηρεί και η Αϊντχόφεν μετά την εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Φένλο.Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερτόνχεν ο οποίος και πέτυχε δυο γκολ, ο Άγιαξ συνέχισε την εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Γκρόνιγκεν και επιβλήθηκε 3-0. Το τρίτο γκολ του «Αίαντα» πέτυχε ο Ντε Γιονγκ. Με νίκη συνέχισε και η Αϊντχόφεν που επιβλήθηκε εκτός έδρας της Φένλο 4-2. Η Τβέντε βρίσκεται στην κορυφή με 74 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Άγιαξ και πέντε από την PSV!


    Τα αποτελέσματα

    Μπρέντα-Ντεν Χάαγκ 3-0

    Φίτεσε-Βίλεμ 2-1

    Αλκμααρ-Αλμέλο 3-2

    Ρόντα-Χέρενφεν 4-2

    Τβέντε-Σπάρτα Ρότερνταμ 3-0

    Ναϊμέγκεν-Φέγενορντ 0-0

    Άγιαξ-Γκρόνινγκεν 3-0

    Ουτρέχτη-Βααλβάικ 2-0

    Φένλο-Αϊντχόφεν 2-4

    Φάμπρεγκας: "Η Αρσεναλ είναι το σπίτι μου"


    Ο Φάμπρεγκας πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ κατά της Αστον Βίλα Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε για μία ακόμη φορά τα σενάρια που τον θέλουν να συνεχίζει την καριέρα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ο Σεσκ Φάμπρεγκας. "Η Αρσεναλ είναι το σπίτι μου και δεν έχω κανένα σκοπό να φύγω", τόνισε εκνευρισμένος στη "Daily Star Sunday".

    "Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το μέλλον μου. Δεν καταλαβαίνω όλες αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν για μένα. Πάντα λέω ότι είμαι πολύ χαρούμενος στην Αρσεναλ. Μπορώ να πω χίλιες φορές πως δεν θα πάω σε καμία ισπανική ομάδα και πάλι κανείς δεν με πιστεύει. Η Αρσεναλ είναι το σπίτι μου και δεν έχω κανένα σκοπό να φύγω", ήταν τα λόγια του άσου των "κανονιέρηδων".

    Απογοητευμένος ο Μπλάνκο...


    Αρτσε και Μπλάνκο στην προπόνηση της ΑΕΚ Απογοητευμένος από τη στάση της διοίκησης της ΑΕΚ στο θέμα του συμβολαίου του είναι ο Ισμαέλ Μπλάνκο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Βήμα της Κυρικής". Ο Αργεντινός αποκάλυψε επίσης ότι τον έχουν πλησιάσει ελληνικές ομάδες, ωστόσο απέφυγε να πει ποιες είναι αυτές. Ο "Ζορό" δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ενώ υποστήριξε ότι κάποιοι παίκτες δεν κάνουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που τους ζητάει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπλάνκο

    Κάτι δεν πάει καλά με εσένα φέτος Ίσμαελ...
    "Όντως... Είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα. Στην αρχή της χρονιάς πίστευα ότι θα είχα σεζόν ακόμα καλύτερη από τις δύο προηγούμενες, όμως δεν σκόραρα όσο θα έπρεπε και δεν βοήθησα την ΑΕΚ όπως θα έπρεπε, όπως θα ήθελα. Τουλάχιστον νιώθω καλά με τον εαυτό μου γιατί δίνω τα πάντα σε κάθε αγώνα. Έχω μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνω, απλώς φέτος δεν έχω τύχη. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν από εμένα το γκολ. Αυτή είναι η δουλειά μου...".

    Έπαιξε ρόλο το ότι έγιναν διαδοχικές συζητήσεις για το συμβόλαιό σου οι οποίες τελικά δεν απέφεραν αυτό που περίμενες;
    "Ναι, ισχύει αυτό... Με επηρέασε το θέμα του συμβολαίου γιατί ένιωθα και νιώθω ακόμα ότι η ΑΕΚ δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτά που έχω δώσει. Μου έχουν πει και πολλοί συμπαίκτες μου ότι η συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί μου δεν ήταν σωστή. Μου δόθηκε εντύπωση ότι δεν θέλουν να παραμείνω. Θα συνεχίσω να είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα δω τι θα κάνω. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η ΑΕΚ δεν ανταποκρίθηκε απέναντί μου και σε θέματα εκτός ποδοσφαίρου".

    Όπως;
    "Είναι κάτι που αφορά εμένα και την οικογένειά μου και δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο. Ανθρώπινα θέματα...".

    Οπότε τι περιμένεις πλέον από την ΑΕΚ για να είσαι ικανοποιημένος;
    "Σήμερα δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι με το οποίο η ΑΕΚ θα με κάνει χαρούμενο. Πέρασα μεγάλη σύγχυση κι είχα πέσει ψυχολογικά. Αποφάσισα ότι θα συνεχίσω τη δουλειά μου μέχρι το καλοκαίρι, πάντοτε προσηλωμένος στην ομάδα και μετά βλέπουμε".

    Δείχνεις πολύ απογοητευμένος...
    "Είμαι γιατί έχω προσφέρει στην ΑΕΚ, όμως δεν πήρα πίσω αυτά που έπρεπε, αυτά που μου άξιζαν. Ξέρω ότι έχω συμβόλαιο ως το 2011, όμως αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να διαπραγματευτεί ο μάνατζέρ μου από αυτό το καλοκαίρι. Ίσως και τον επόμενο χρόνο να είμαι στην ΑΕΚ, ίσως και όχι...".

    Θέλεις να φύγεις;
    "Αισθάνομαι πολύ καλά στην ΑΕΚ και δεν έχω πρόβλημα να παραμείνω. Απλώς νιώθω αδικία και απογοήτευση επειδή η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στις δικές μου απαιτήσεις. Και δεν ζήτησα ποτέ παράλογα πράγματα".

    Ίσως ο νέος πρόεδρος ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάς.
    "Θα το δούμε... Προς το παρόν έχουμε κάνει μόνο μια συζήτηση στην οποία μου είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μιλήσει με τον μάνατζέρ μου".

    Αν αυτή η ιστορία δεν καταλήξει όπως θα ήθελες, θα σε ενδιέφερε να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα; Θα έπαιζες στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό;
    "Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό γιατί θα είναι έλλειψη σεβασμού προς την ΑΕΚ. Είμαι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο τώρα".

    Σε έχουν πλησιάσει άλλες ελληνικές ομάδες;
    "Ναι, μερικές... Αλλά δεν θα σου πω ποιες".

    Ο προπονητής σε εκθείασε δύο φορές δημοσίως για την τακτική συμπεριφορά σου στο γήπεδο. Μήπως όμως το γεγονός ότι σε χρησιμοποιεί πολλές φορές ως δεξί χαφ, βλάπτει την καριέρα σου και τη συγκομιδή σου στα γκολ;
    "Είμαι χαρούμενος όταν μαθαίνω ότι ο προπονητής μου είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου. Η φυσική μου θέση είναι επιθετικός, όλα τα γκολ τα έχω βάλει παίζοντας εντός αντίπαλης περιοχής. Όμως είμαι μέλος μιας ομάδας, δεν παίζω μόνος μου. Αν ο προπονητής θεωρεί ότι πρέπει να παίξω ως δεξί χαφ, δεξί μπακ ή τερματοφύλακας, εγώ θα το κάνω".

    Πιστεύεις ότι αν όλοι οι συμπαίκτες σου είχαν την ίδια θεώρηση πραγμάτων σχετικά με το ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ θα είχε καλύτερη πορεία εφέτος;
    "Αν όλοι κάναμε αυτό που μας ζητούσε ο προπονητής εξαρχής, τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα. Ξέρω πάντως ότι εγώ κάνω αυτό που πρέπει".

    Γιατί νομίζεις ότι κάποιοι συμπαίκτες σου δεν έκαναν όσα ζητούσε ο προπονητής;
    "Δεν μπορώ να μπω όμως στο μυαλό του καθενός και να δω πως σκέφτεται...".

    Και γιατί εσείς που ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις του δεν τους βάζετε στη θέση τους; Γιατί δεν τους λέτε να κάνουν αυτό που πρέπει;
    "Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε μωρά δύο και τριών ετών. Είμαστε επαγγελματίες κι ως τέτοιοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά σωστά. Εγώ δεν θα μπορούσα να πιάσω κάποιον μέσα στα αποδυτήρια και να του πω τι θα κάνει διότι ο καθένας σκέφτεται όπως θέλει".

    Ναι αλλά αυτό δεν λέγεται ομάδα...
    "Αν δεν είμαστε ενωμένοι είναι αλήθεια ότι θα έχουμε προβλήματα...".

    Αν υπήρχαν ακόμα στα αποδυτήρια ποδοσφαιριστές όπως ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Ριβάλντο, ο Ζήκος, θα ήταν πιο ελεγχόμενη η κατάσταση;
    "Είναι αλήθεια ότι όταν υπήρχαν αυτά τα άτομα, οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν είχαμε στα αποδυτήρια δεν το έβλεπες ποτέ στον αγωνιστικό χώρο".

    Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό είναι ο βασικός λόγος που η ΑΕΚ απέχει από τους τίτλους;
    "Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2008, όμως μας το αφαίρεσαν με ένα χαρτί. Νομίζω ότι αυτό δεν έχει συμβεί ξανά σε άλλο μέρος του κόσμου, μόνο στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα η πρώτη βασική προϋπόθεση για να προοδεύσει μια ομάδα, είναι να έχει σταθερή διοίκηση. Η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παικτών ώστε αυτοί να είναι συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας και μόνο. Εμείς φέτος νιώσαμε ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που λένε. Όταν αφήνεις την πατρίδα σου επειδή σου υπόσχονται κάποια πράγματα, περιμένεις και να τα τηρήσουν. Όταν έρχεσαι από μακρυά κι έχεις αφήσει πίσω την οικογένειά σου αλλά η ομάδα δεν σου παρέχει αυτά που σου έχει υποσχεθεί, είναι λογικό να μην είσαι 100% συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Για αυτό μερικές φορές κάποιοι ίσως να μην έδιναν το 100%".

    Παίζει και η υπάρχουσα κατάσταση στα αποδυτήρια το ρόλο της πάντως...
    "Σίγουρα γιατί ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να δίνει ότι καλύτερο έχει και να κάνει αυτό ακριβώς που ζητάει ο προπονητής. Πάντως ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι εμείς κάνουμε προπόνηση σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο (σ.σ. προπονητικό κέντρο Θρακομακεδόνων) κι όντως αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που μας επηρεάζει αρνητικά".

    Το καλοκαίρι συμπληρώνεις τρία χρόνια στην Ελλάδα. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχουν μπει στην καρδιά σου αυτήν την περίοδο και σε έχουν βοηθήσει περισσότερο;
    "Τρεις συμπαίκτες μου, ή μάλλον δύο πλέον γιατί ο Ενσαλίβα έφυγε. Ο Ζεράλντο και ο Μαντούκα είναι οι κολλητοί μου κι έχουν σταθεί στο πλευρό μου από την αρχή. Είναι πάντοτε δίπλα μου στα δύσκολα".

    Θα περίμενε κανείς να αναφερθείς στους τέσσερις (Αρτσε, Σκόκο, Σάχα, Αραούχο) συμπατριώτες σου; Αλήθεια, όσα ακούγονται για τις κακές σχέσεις Ελλήνων και ξένων παικτών της ομάδας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
    "Κι αυτοί είναι κοντά μου... Αναμφίβολα το θέμα της γλώσσας δεν μας βοηθάει να είμαστε όλοι φίλοι. Αλλά όχι και να λέγονται τέτοια πράγματα. Είμαι στην Ελλάδα σχεδόν τρία χρόνια και ακούω πολλά. Νομίζω ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα μεταξύ των παικτών. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, δεν υπάρχουν κακές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων".

    Σίγουρα όμως υπάρχει διχογνωμία για τον Μπάγεβιτς, έτσι τουλάχιστον απεικονίζεται στον Τύπο και σε αυτό δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες της ΑΕΚ τα λένε. Κάποιοι τον θαυμάζουν, άλλοι αφήνουν αιχμές...
    "Για τον προπονητή υπάρχουν διαφωνίες σε κάθε ομάδα. Το θέμα είναι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο να ξεχνάμε τι μας αρέσει και τι όχι και να σκεφτόμαστε το καλό της ΑΕΚ. Να κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που μας ζητά. Είναι δικαίωμα του καθενός να λέει την άποψή του. Εγώ έχω τη δική μου για το τι γίνεται. Με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τις διοικητικές συνθήκες που υπάρχουν, ο Μπάγεβιτς και οι συνεργάτες του έχουν κάνει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει".

    Ερχονται τα πλέι οφ και έχετε μπροστά τον τελευταίο στόχο της χρονιάς. Να βγείτε δεύτεροι. Δεν θα σε ρωτήσω αν το μπορείτε, αλλά αν πιστεύεις ότι τα νεαρά παιδιά που καθιερώνονται στην ΑΕΚ (ειδικά οι Γκέντσογλου, Μανωλάς) θα ανταποκριθούν ψυχολογικά σε έξι ντέρμπι, ένα ανά τρεις ημέρες.
    "Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά παίζουν με πάρα πολύ όρεξη και ο βασικός στόχος τους είναι να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό έχουν στο κεφάλι τους και μόνο! Πάντα υπάρχει ένα θέμα για το αν πρέπει να παίζουν οι εμπειρότεροι σε αυτά τα ματς, όμως με τη διάθεση που βλέπω από αυτά τα παιδιά είμαι βέβαιος ότι κάνουν καλό στην ομάδα και τη βοηθούν σωστά".

    Η Μπλάκμπερν βύθισε την Μπέρνλι


    Ο Ντέιβιντ Νταν πανηγυρίζει το γκολ του με τους συμπαίκτες του Οι ελπίδες παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ μειώθηκαν για την Μπέρνλι, μετά την ήττα στην έδρα της από τη Μπλάκμπερν με 1-0. Οι γηπεδούχοι έμειναν στους 24 βαθμούς, ενώ η Μπλάκμπερν έφτασε στους 41, που θεωρείται όριο παραμονής στην κατηγορία.
    Στο "Τερφ Μουρ" το τοπικό ντέρμπι του ανατολικού Λάνκασιρ δεν ήταν καλό και είχε λίγες φάσεις. Στο 20' ο Σουηδός Μάρτιν Ολσον έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βγήκε απέναντι στον Γιένσεν. Προσπάθησε να τον περάσει, αλλά έπεσε μπροστά του, χωρίς να τον αγγίξει ο Δανός.
    Ο διεθνής διαιτητής Μάικλ Ντιν ξεγελάστηκε και έδωσε πέναλτι, χωρίς να δείξει κάρτα στον Γιένσεν. Ο Ντέιβιντ Νταν εκτέλεσε εύστοχα.

    Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Μπλάκμοερν, που θα μπορούσε στο 62' αν κάνει και το 0-2, αλλά το σουτ του Ολσον χτύπησε στο δοκάρι και τη γραμμή.

    Χωρίς Ινιέστα με Αρσεναλ η Μπαρτσελόνα


    Ο Ινιέστα... Χωρίς τον Αντρες Ινιέστα θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αρσεναλ, την ερχόμενη Τρίτη στο "Εμιρέιτς". Ο Ισπανός διεθνής μέσος τραυματίστηκε στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου με τη Μαγιόρκα (1-0) και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους Καταλανούς στο μεγάλο ματς που ακολουθεί.

    Ο χρόνος αποθερεπείας του σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα κυμαίνεται σε περίπου 10 ημέρες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προλάβει το ισπανικό "el clasico" με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε δύο εβδομάδες στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

    Προχώρησαν με νίκες οι πρωτοπόροι στο Nότο


    Φάση από τον αγώνα Χαϊδάρι - Παναχαϊκή Δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής μετά το πέρας της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καθώς και οι τρεις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, προχώρησαν με νίκες. Ο Βύζας επιβλήθηκε 3-0 του Παναργειακού, η Παναχαϊκή κέρδισε δύσκολα με 2-1 το εκτός έδρας παιχνίδι με το Χαϊδάρι, ενώ η Καλλιθέα συνέτριψε με 4-0 τον Σαρωνικό.

    Η Ζάκυνθος έχασε την επαφή της με την προνομιούχο τριάδα μετά την ήττα με 1-0 από τον Αίαντα Σαλαμίνας.

    Στην Κόρινθο, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος πραγματοποίησε πετυχημένο ντεμπούτο καθώς η ομάδα του Ισθμού νίκησε 1-0 τον Πλατανιά.

    Tα αποτελέσματα
    Χαϊδάρι-Παναχαϊκή 1-2
    (44' Σαλαπάτας - 58' Λουμπαρδέας, 68' Κουσκούνας)

    Καλλιθέα-Σαρωνικός 4-0
    (12' Κακαβός, 49' Καραδήμος, 56' Τεγούσης, 84' Κατσαρός)

    Αίας Σαλαμίνας-Ζάκυνθος 1-0
    (9' Καραχάλιος)

    Παναιγιάλειος-Κραυνός Κερατέας 3-1
    (13' Πάες, 22' Ντόμας, 78' Γκάτσης - 14' Πρίφτης)

    Βύζας Μεγάρων-Παναργειακός 3-0
    (39' Ατματζίδης, 45', 90' Μιχελής)

    Κόρινθος-Πλατανιάς Χανίων 1-0
    (78' Νικολόπουλος)

    Ολυμπιακός Χερσονήσου-Ασπρόπυργος 1-1
    (60' Ραπτάκης - 39' Μπραντάν)

    Αγία Παρασκευή-ΠΑΟ Ρουφ 0-0

    Ρεπό έχει ο Ατσαλένιος

    "Λευκή" ισοπαλία στην Καρδίτσα


    Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτας με τον Θρασύβουλο, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Δίκαιο, σε γενικές γραμμές, το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι αντίπαλοι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

    Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τους Θεσσαλούς να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και τους Αθηναίους να ισορροπούν με την πάροδο του χρόνου και να αναλαμβάνουν εκείνοι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ορισμένες καλές ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

    Στην επανάληψη, το... σκηνικό δεν άλλαξε παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες για την επίτευξη τέρματος. Οι προσπάθειες των παικτών των δύο αντιπάλων δεν απέδωσαν καρπούς και το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

    "Μοιρασιά" στο Αγρίνιο


    Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά... Εντυπώσεις, γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός και ο Αγροτικός Αστερας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο μιας και οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη.

    Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Αγρινίου, που σκόραρε μόλις στο 5' με σουτ του Μπαϊκαρά. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο στη συνέχεια, ενώ οι Θεσσαλονικείς έκαναν αισθητή την παρουσία τους προς το τέλος του πρώτου μέρους.

    Ωστόσο, στην επανάληψη, η ομάδα του Μάκη Χάβου ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και ανέλαβε την πρωτοβουλία. Οι φιλοξενούμενοι αναζήτησαν το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το πέτυχαν με σουτ του Στεφανίδη, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-1 στο 83'.

    Τα χρονικά περιθώρια που απέμεναν, δεν επέτρεψαν στον Παναιτωλικό να απειλήσει ουσιαστικά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη δεύτερου τέρματος με συνέπεια η ισοπαλία να μείνει μέχρι το τέλος.

    "Διπλό" με ανατροπή η Ηλιούπολη!


    Ο Κάμπας και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν το γκολ επί του  Θρασύβουλου Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 σε βάρος του Διαγόρα πέτυχε η Ηλιούπολη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Καλό το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες με τους Αθηναίους να είναι πιο ουσιαστικοί και να φτάνουν στην επικράτηση. Δύο δοκάρια είχαν οι ηττημένοι και ένα οι νικητές.

    Ανοιχτό και γρήγορο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, το οποίο βρήκε... νικητές τους γηπεδούχους με 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε με πέναλτι ο Ταραχούλσκι στο 28'. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Σπάρταλης από τον Ρουσάκη.

    Πάντως, και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Οι Αθηναίοι είχαν δοκάρι στο 11' σε σουτ του Μουνιόθ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ρούσεφ των γηπεδούχων έξι λεπτά αργότερα.

    Στην επανάληψη, η Ηλιούπολη μπήκε πιο δυνατά και στο 55' έφτασε στην ισοφάριση με κοντινό σουτ του Μουνιόθ, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση φάουλ.

    Οι Ροδίτες απείλησαν τρία λεπτά αργότερα αλλά ο Ρούσεφ... βρήκε και πάλι το δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ όμως, από την πλευρά του, ο Κάμπας αποδείχθηκε πιο εύστοχος και μετά από σέντρα του Μουνιόθ, στο 66', σκόραρε με κεφαλιά δίνοντας το προβάδισμα στην Ηλιούπολη.

    Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Φοιρού, η Ηλιούπολη κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης

    Ντεμπούτο με νίκη ο Βουτσακέλης


    Ο Βουτσακέλης δίνει οδηγίες... Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Στράτου Βουτσακέλη στην τεχνική ηγεσία της Δόξας Δράμας, καθώς η ομάδα της Μακεδονίας επικράτησε 2-1 της Ρόδου και πρόσθεσε τρεις πόντους στη συγκομιδή της. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί, όμως δεν άντεξαν στην πίεση και γνώρισαν την ήττα.

    Οι νησιώτες αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και στο 8' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λεοζίνιο, ο Κακλαμάνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, οι Μακεδόνες αντέδρασαν άμεσα και στο 16' έφεραν το ματς στα ίσα χάρη σε κεφαλιά του Χλωρού.

    Οι δύο αντίπαλοι αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα και αυτή που το πέτυχε ήταν η Δόξα στο 70' με δυνατό σουτ του Γκίκα εκτός περιοχής.

    Οι Ροδίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η Δόξα κράτησε το σκορ και μαζί και τη νίκη.

    Εμειναν στο 1-1 Εθνικός και Πανσερραϊκός


    Φάση από τον αγώνα Εθνικός - Πανσερραϊκός Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Εθνικός και Πανσερραϊκός στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο γήπεδο του Ελληνικού. Το φινάλε της συνάντησης είχε ένταση καθώς οι Πειραιώτες είχαν παράπονα για τη διαιτησία και εκτιμούν ότι αδικήθηκαν με συνέπεια παίκτες και οπαδοί να διαμαρτυρηθούν έντονα.

    Στο πρώτο ημίχρονο, ο Εθνικός έχοντας και τη... συμπαράσταση του αέρα, πίεσε τον Πανσερραϊκό και δημιούργησε ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του 34' όταν ο Φαρινόλα επιχείρησε δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Κοτταρά.

    Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Πανσερραϊκό, καθώς σε μία αντεπίθεση -στο 48'- ο Σκάγκλια με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μετέφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή των Μακεδόνων. Και ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς θα έφευγε με το "διπλό" από το Ελληνικό, ο Ροντρίγκο με πλασέ στο 89' έφερε το ματς στα ίσα και χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους "κυανόλευκους"

    Επεισοδιακή νίκη ο Ιωνικός στο Αιγάλεω


    Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν το γκολ του Φουρτάδο Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 σε βάρος του Αιγάλεω πέτυχε ο Ιωνικός σε ένα παιχνίδι, που σημαδεύτηκε από ένταση και επεισόδια. Δίκαιη η νίκη των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σκόραραν δύο φορές στην επανάληψη αποκτώντας τρεις εξαιρετικά πολύτιμους βαθμούς.

    Το παιχνίδι είχε πολλή ένταση, ενώ υπήρξαν και διακοπές. Στο 16' ο τερματοφύλακας του Ιωνικού, Πουρής δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα και για τέσσερα λεπτά τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Νεάπολης χτυπήθηκε από νέο αντικείμενο δέκα λεπτά αργότερα με συνέπεια το ματς να διακοπεί για ακόμη δύο λεπτά.

    Παράλληλα, στην ανάπαυλα σημειώθηκε σύρραξη ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και η τάξη αποκαταστάθηκε. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το δεύτερο μέρος άρχισε με καθυστέρηση είκοσι λεπτών.

    Στον αγωνιστικό τομέα, το ματς κρίθηκε στην επανάληψη, ότσν η ομάδα της Νεάπολης πέτυχε και τα δύο γκολ. Στο 66' ο Λανγκλέ επιχείρησε σέντρα και ο Σάλτο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ιωνικός απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Σκάρου, ενώ στο 75' έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος με σουτ του Φουρτάδο.

    Πιο κοντά στην άνοδο η Κέρκυρα


    Ο Νέιθαν Μπερνς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κέρκυρας Δίκαιη νίκη με 3-0 σε βάρος της Καλαμάτας πέτυχε η Κέρκυρα και πραγματοποίησε ένα ακόμη βήμα για την επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα, τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς για τους Μεσσήνιους, που δίνουν σκληρή μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ατυχοι οι φιλοξενούμενοι, που είχαν δύο δοκάρια.

    Η Κέρκυρα διατήρησε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και δημιούργησε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, που όμως δεν αξιοποιήθηκαν. Ωστόσο, η πιο σημαντική φάση ήρθε από την πλευρά των Μεσσήνιων, οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 17' σε σουτ του Βινσέντι. Αυτή, πάντως, ήταν και η μοναδική καλή φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο.

    Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη και οι προσπάθειες των παικτών της απέδωσαν καρπούς καθώς στο 56' ο Γκουστάβο με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Πέντε λεπτά αργότερα και μετά από μπαλιά του Κοντοδήμου, ο Λουρένσο μπήκε στην περιοχή και με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ.

    Ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος έγινε δημιουργός του τρίτου γκολ του ΑΟΚ στο 77' όταν τροφοδότησε τον Μπερνς κι εκείνος με πλασέ πέτυχε το 3-0.

    Ενδιάμεσα, στο 68', η Καλαμάτα στάθηκε ξανά άτυχη καθώς είχε και νέο δοκάρι σε σουτ του Πουρτολίδη.

    Φέτελ: "Μου σπάει τα νεύρα"

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν φανερά απογοητευμένος που έχασε για δεύτερο σερί αγώνα την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων.

    Ο οδηγός της Red Bull οδηγούσε την κούρσα στην Αυστραλία μέχρι και τον 26ο γύρο, όταν μία αστοχία των φρένων τον έστειλε στην αμμοπαγίδα και εκτός αγώνα.

    Κάτι παρόμοιο του συνέβη και στο Μπαχρέιν. Και εκεί βρισκόταν στην πρώτη θέση, όταν ένα χαλασμένο μπουζί στον κινητήρα του τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό και να τερματίσει τελικά τέταρτος.

    "Είχαμε ένα πρόβλημα στα φρένα", είπε ο Φέτελ. "Νωρίτερα σε εκείνον τον γύρο ένιωσα κάποιες αναταράξεις. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, απλά έχασα τον έλεγχο του μονοθεσίου.

    "Είναι κρίμα γιατί είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αν και οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Μου σπάει τα νεύρα όλο αυτό, γιατί πιέζουμε όλοι πολύ σκληρά και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν είναι κανενός το φταίξιμο, ωστόσο πρέπει τώρα οπωσδήποτε να δούμε την καρό σημαία στην Μαλαισία".

    Μάχη μέχρι τέλους για Βενγκέρ

    Η Αρσεναλ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Μπέρμιγχαμ καθώς ισοφαρίστηκε στο τέλος και έμεινε λίγο πίσω στη διεκδίκηση του τιτλου. Ο προπονητής των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει μέχρι το τέλος για την Πρέμιερ Λιγκ.Ο Αλσατός τεχνικός είδε τους «κανονιέρηδες» να μένουν τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή: «Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, αυτό είναι που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Είχαμε μία μεγάλη απογοήτευση αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είχαμε δύο με τρεις ευκαιρίες να σκοράρουμε και ένα δεύτερο τέρμα, αλλά δεν το κάναμε και στη συνέχεια το πληρώσαμε. Είμαστε απογοητευμένοι γι’ αυτό και κυρίως με τον τρόπο τον οποίο δεχτήκαμε την ισοφάριση».

    Πιστός στην Κροατία ο Μπίλιτς

    Ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Κροατίας με προορισμό την Γουέστ Χαμ, ως αντικαταστάτης του Τζιανφράνκο Τζόλα.Ο Κροάτης τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος αυτή τη χρονική περίοδο να κοουτσάρει σύλλογο «Αγαπώ τη Γουεστ Χαμ αλλά αυτή η δουλειά δεν είναι για μένα τώρα. Όχι σήμερα. Θέλω να προκριθούμε για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό. Θα μείνω στην χώρα μου για τα προκριματικά. Είναι η χώρα μου. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και η πλειοψηφία των οπαδών ήθελε να μείνω γι΄αυτό και αποφάσισα να συνεχίσω. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής στην χώρα μου. Αγαπώ αυτή τη δουλειά».

    Δεν τον ξέχασε κανείς

    Το μνημόσυνο του Μιχάλη Φιλόπουλο έγινε σήμερα καθώς συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε στη Λαυρίου στα επεισόδια μεταξύ φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.Το αδικοχαμένο παλικάρι δεν ξέχασε κανείς καθώς στο Γ΄ νεκροταφείο της Νίκαιας όπου πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση βρέθηκαν και 150 άτομα μεταξύ των οποίων, συγγενείς φίλοι αλλά και φίλαθλοι του τριφυλλιού.

    Επιμένει για Ριμπερί ο Φέργκιουσον


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιμένει για την απόκτηση του Φρανκ Ριμπερί από την Μπάγερν Μονάχου καθώς ο Γάλλος αποτελεί το πρώτο όνομα στην λίστα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

    Ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε ότι θα προτιμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία αλλά οι "κόκκινοι διάβολοι" φιλοδοξούν ότι θα καταφέρουν να τον πείσουν να μετακομίσει στην Αγγλία.

    "Μου αρέσει ο Ριμπερί", φέρεται να είπε ο Σκωτσέζος τεχνικός σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο και συνέχισε:"Η Μπάγερν ήθελε 70εκατ. λίρες γι΄αυτόν το καλοκαίρι αλλά φαίνεται ότι θα φύγει αυτό το καλοκαίρι. Φαίνεται ότι θα πάει στην Ισπανία αλλά μου αρέσει".

    Οι απαιτήσεις των "Βαυαρών" για την παραχώρηση του Φρανκ Ριμπερί πλέον φαίνεται να φτάνουν το ποσό των 40εκατ. λιρών.

    Την Τρίτη μάλιστα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον Γάλλο στην πρώτη αναμέτρηση της Μπάγερν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Αμφίβολος με Μαν. Γιουνάιτεντ ο Ρόμπεν


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ενός κακού μύρια έπονται για την Μπάγερν. Σαν να μην έφτανε η εντός έδρας ήττα από τη Στουτγκάρδη, που έδωσε την ευκαιρία στη Σάλκε να την… εκθρονίσει από την κορυφή της Bundesliga, οι Βαυαροί είναι πολύ πιθανό να χάσουν για κάποιες ημέρες τον πολυτιμότερο παίκτη τους.

    Ο Άριεν Ρόμπεν αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό στην αριστερή γάμπα από το χθεσινό ματς και η συμμετοχή του στην πρώτη αναμέτρηση με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην «Αλιάντς Αρένα» για τα προημιτελικά του Champions League την ερχόμενη Τρίτη είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

    «Μάλλον δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά είναι δύσκολο να αγωνιστεί την Τρίτη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει», δήλωσε ο προπονητής της Μπάγερν, Λουίς Φαν Γκάαλ.

    Μπλάνκο: «Νιώθω αδικία και απογοήτευση»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Απογοητευμένος από τη στάση της ΑΕΚ απέναντί του για το θέμα της αναβλητικότητας που υπάρχει στην αναπροσαρμογή του συμβολαίου του και όχι μόνο δηλώνει ο Ίσμαελ Μπλάνκο σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής. Ο Αργεντινός επιθετικός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, αποκαλύπτει πως τον έχουν προσεγγίσει άλλες ελληνικές ομάδες, ενώ τονίζει πως κάποιοι από τους συμπαίκτες του δεν κάνουν όσα τους ζητεί ο προπονητής. Αναλυτικά:

    Κάτι δεν πάει καλά με εσένα φέτος Ίσμαελ...
    «Όντως... Είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα. Στην αρχή της χρονιάς πίστευα ότι θα είχα σεζόν ακόμα καλύτερη από τις δύο προηγούμενες, όμως δεν σκόραρα όσο θα έπρεπε και δεν βοήθησα την ΑΕΚ όπως θα έπρεπε, όπως θα ήθελα. Τουλάχιστον νιώθω καλά με τον εαυτό μου γιατί δίνω τα πάντα σε κάθε αγώνα. Έχω μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνω, απλώς φέτος δεν έχω τύχη. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν από εμένα το γκολ. Αυτή είναι η δουλειά μου...».

    Έπαιξε ρόλο το ότι έγιναν διαδοχικές συζητήσεις για το συμβόλαιό σου οι οποίες τελικά δεν απέφεραν αυτό που περίμενες;
    «Ναι, ισχύει αυτό... Με επηρέασε το θέμα του συμβολαίου γιατί ένιωθα και νιώθω ακόμα ότι η ΑΕΚ δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτά που έχω δώσει. Μου έχουν πει και πολλοί συμπαίκτες μου ότι η συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί μου δεν ήταν σωστή. Μου δόθηκε εντύπωση ότι δεν θέλουν να παραμείνω. Θα συνεχίσω να είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα δω τι θα κάνω. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η ΑΕΚ δεν ανταποκρίθηκε απέναντί μου και σε θέματα εκτός ποδοσφαίρου».

    Όπως;
    «Είναι κάτι που αφορά εμένα και την οικογένειά μου και δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο. Ανθρώπινα θέματα...».

    Οπότε τι περιμένεις πλέον από την ΑΕΚ για να είσαι ικανοποιημένος;
    «Σήμερα δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι με το οποίο η ΑΕΚ θα με κάνει χαρούμενο. Πέρασα μεγάλη σύγχυση κι είχα πέσει ψυχολογικά. Αποφάσισα ότι θα συνεχίσω τη δουλειά μου μέχρι το καλοκαίρι, πάντοτε προσηλωμένος στην ομάδα και μετά βλέπουμε».

    Δείχνεις πολύ απογοητευμένος...
    «Είμαι γιατί έχω προσφέρει στην ΑΕΚ, όμως δεν πήρα πίσω αυτά που έπρεπε, αυτά που μου άξιζαν. Ξέρω ότι έχω συμβόλαιο ως το 2011, όμως αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να διαπραγματευτεί ο μάνατζέρ μου από αυτό το καλοκαίρι. Ίσως και τον επόμενο χρόνο να είμαι στην ΑΕΚ, ίσως και όχι...».

    Θέλεις να φύγεις;
    «Αισθάνομαι πολύ καλά στην ΑΕΚ και δεν έχω πρόβλημα να παραμείνω. Απλώς νιώθω αδικία και απογοήτευση επειδή η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στις δικές μου απαιτήσεις. Και δεν ζήτησα ποτέ παράλογα πράγματα».

    Ίσως ο νέος πρόεδρος ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάς.
    «Θα το δούμε... Προς το παρόν έχουμε κάνει μόνο μια συζήτηση στην οποία μου είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μιλήσει με τον μάνατζέρ μου».

    Αν αυτή η ιστορία δεν καταλήξει όπως θα ήθελες, θα σε ενδιέφερε να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα; Θα έπαιζες στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό;
    «Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό γιατί θα είναι έλλειψη σεβασμού προς την ΑΕΚ. Είμαι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο τώρα».

    Σε έχουν πλησιάσει άλλες ελληνικές ομάδες;
    "Ναι, μερικές... Αλλά δεν θα σου πω ποιες".

    Ο προπονητής σε εκθείασε δύο φορές δημοσίως για την τακτική συμπεριφορά σου στο γήπεδο. Μήπως όμως το γεγονός ότι σε χρησιμοποιεί πολλές φορές ως δεξί χαφ, βλάπτει την καριέρα σου και τη συγκομιδή σου στα γκολ;
    «Είμαι χαρούμενος όταν μαθαίνω ότι ο προπονητής μου είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου. Η φυσική μου θέση είναι επιθετικός, όλα τα γκολ τα έχω βάλει παίζοντας εντός αντίπαλης περιοχής. Όμως είμαι μέλος μιας ομάδας, δεν παίζω μόνος μου. Αν ο προπονητής θεωρεί ότι πρέπει να παίξω ως δεξί χαφ, δεξί μπακ ή τερματοφύλακας, εγώ θα το κάνω».

    Πιστεύεις ότι αν όλοι οι συμπαίκτες σου είχαν την ίδια θεώρηση πραγμάτων σχετικά με το ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ θα είχε καλύτερη πορεία εφέτος;
    «Αν όλοι κάναμε αυτό που μας ζητούσε ο προπονητής εξαρχής, τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα. Ξέρω πάντως ότι εγώ κάνω αυτό που πρέπει».

    Γιατί νομίζεις ότι κάποιοι συμπαίκτες σου δεν έκαναν όσα ζητούσε ο προπονητής;
    «Δεν μπορώ να μπω όμως στο μυαλό του καθενός και να δω πως σκέφτεται...».

    Και γιατί εσείς που ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις του δεν τους βάζετε στη θέση τους; Γιατί δεν τους λέτε να κάνουν αυτό που πρέπει;
    «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε μωρά δύο και τριών ετών. Είμαστε επαγγελματίες κι ως τέτοιοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά σωστά. Εγώ δεν θα μπορούσα να πιάσω κάποιον μέσα στα αποδυτήρια και να του πω τι θα κάνει διότι ο καθένας σκέφτεται όπως θέλει».

    Ναι αλλά αυτό δεν λέγεται ομάδα...
    «Αν δεν είμαστε ενωμένοι είναι αλήθεια ότι θα έχουμε προβλήματα...».

    Αν υπήρχαν ακόμα στα αποδυτήρια ποδοσφαιριστές όπως ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Ριβάλντο, ο Ζήκος, θα ήταν πιο ελεγχόμενη η κατάσταση;
    «Είναι αλήθεια ότι όταν υπήρχαν αυτά τα άτομα, οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν είχαμε στα αποδυτήρια δεν το έβλεπες ποτέ στον αγωνιστικό χώρο».

    Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό είναι ο βασικός λόγος που η ΑΕΚ απέχει από τους τίτλους;
    «Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2008, όμως μας το αφαίρεσαν με ένα χαρτί. Νομίζω ότι αυτό δεν έχει συμβεί ξανά σε άλλο μέρος του κόσμου, μόνο στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα η πρώτη βασική προϋπόθεση για να προοδεύσει μια ομάδα, είναι να έχει σταθερή διοίκηση. Η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παικτών ώστε αυτοί να είναι συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας και μόνο. Εμείς φέτος νιώσαμε ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που λένε. Όταν αφήνεις την πατρίδα σου επειδή σου υπόσχονται κάποια πράγματα, περιμένεις και να τα τηρήσουν. Όταν έρχεσαι από μακρυά κι έχεις αφήσει πίσω την οικογένειά σου αλλά η ομάδα δεν σου παρέχει αυτά που σου έχει υποσχεθεί, είναι λογικό να μην είσαι 100% συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Για αυτό μερικές φορές κάποιοι ίσως να μην έδιναν το 100%».

    Παίζει και η υπάρχουσα κατάσταση στα αποδυτήρια το ρόλο της πάντως...
    «Σίγουρα γιατί ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να δίνει ότι καλύτερο έχει και να κάνει αυτό ακριβώς που ζητάει ο προπονητής. Πάντως ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι εμείς κάνουμε προπόνηση σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο (σ.σ. προπονητικό κέντρο Θρακομακεδόνων) κι όντως αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που μας επηρεάζει αρνητικά».

    Το καλοκαίρι συμπληρώνεις τρία χρόνια στην Ελλάδα. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχουν μπει στην καρδιά σου αυτήν την περίοδο και σε έχουν βοηθήσει περισσότερο;
    «Τρεις συμπαίκτες μου, ή μάλλον δύο πλέον γιατί ο Ενσαλίβα έφυγε. Ο Ζεράλντο και ο Μαντούκα είναι οι κολλητοί μου κι έχουν σταθεί στο πλευρό μου από την αρχή. Είναι πάντοτε δίπλα μου στα δύσκολα».

    Θα περίμενε κανείς να αναφερθείς στους τέσσερις (Αρτσε, Σκόκο, Σάχα, Αραούχο) συμπατριώτες σου; Αλήθεια, όσα ακούγονται για τις κακές σχέσεις Ελλήνων και ξένων παικτών της ομάδας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
    «Κι αυτοί είναι κοντά μου... Αναμφίβολα το θέμα της γλώσσας δεν μας βοηθάει να είμαστε όλοι φίλοι. Αλλά όχι και να λέγονται τέτοια πράγματα. Είμαι στην Ελλάδα σχεδόν τρία χρόνια και ακούω πολλά. Νομίζω ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα μεταξύ των παικτών. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, δεν υπάρχουν κακές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων».

    Σίγουρα όμως υπάρχει διχογνωμία για τον Μπάγεβιτς, έτσι τουλάχιστον απεικονίζεται στον Τύπο και σε αυτό δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες της ΑΕΚ τα λένε. Κάποιοι τον θαυμάζουν, άλλοι αφήνουν αιχμές...
    «Για τον προπονητή υπάρχουν διαφωνίες σε κάθε ομάδα. Το θέμα είναι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο να ξεχνάμε τι μας αρέσει και τι όχι και να σκεφτόμαστε το καλό της ΑΕΚ. Να κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που μας ζητά. Είναι δικαίωμα του καθενός να λέει την άποψή του. Εγώ έχω τη δική μου για το τι γίνεται. Με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τις διοικητικές συνθήκες που υπάρχουν, ο Μπάγεβιτς και οι συνεργάτες του έχουν κάνει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει».

    Ερχονται τα πλέι οφ και έχετε μπροστά τον τελευταίο στόχο της χρονιάς. Να βγείτε δεύτεροι. Δεν θα σε ρωτήσω αν το μπορείτε, αλλά αν πιστεύεις ότι τα νεαρά παιδιά που καθιερώνονται στην ΑΕΚ (ειδικά οι Γκέντσογλου, Μανωλάς) θα ανταποκριθούν ψυχολογικά σε έξι ντέρμπι, ένα ανά τρεις ημέρες.
    «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά παίζουν με πάρα πολύ όρεξη και ο βασικός στόχος τους είναι να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό έχουν στο κεφάλι τους και μόνο! Πάντα υπάρχει ένα θέμα για το αν πρέπει να παίζουν οι εμπειρότεροι σε αυτά τα ματς, όμως με τη διάθεση που βλέπω από αυτά τα παιδιά είμαι βέβαιος ότι κάνουν καλό στην ομάδα και τη βοηθούν σωστά».

    Sold out στο Περιστέρι!

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ούτε... καρφίτσα δεν θα πέφτει στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου στον αγώνα του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό (28/3, 19:00, Novasport 1), για την 28η αγωνιστική της Super League.

    Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος όλα τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχουν διατεθεί και παρακαλούνται οι φίλαθλοι να μην προσέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, καθώς θα διεξάγεται έλεγχος από την αστυνομία μακριά από το γήπεδο.

    Όσον αφορά την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τους πράσινους, ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μία πρωινή προπόνηση, μετά το τέλος της οποίας ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή.

    Εκτός έμειναν οι Σάντκβιστ, Καραγκούνης, Σφακιανάκης και Μπαζίνσκι.

    F1: Ο πρωταθλητής επέστρεψε


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Επιστροφή στις νίκες για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Τζένσον Μπάτον, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από 10 εγκαταλείψεις. Δεύτερος ο εξαιρετικός Κούμπιτσα, ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκληρώνει ο Φελίπε Μάσα.

    Η Αυστραλία ταιριάζει περισσότερο στη McLaren, είχε δηλώσει ο Τζένσον Μπάτον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας - και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιστρέφοντας στις νίκες από τις 07/06/2009, όταν είχε κερδίσει στο Grand Prix της Τουρκίας.

    Σε μια πίστα που τα τελευταία δύο χρόνια οι θριαμβευτές της φοράνε τη στολή της McLaren, η τύχη δεν θα μπορούσε να μην τα φέρει με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχιστεί αυτό το σερί για ασημένια βέλη.

    Ο αγώνας ξεκίνησε, τα μονοθέσια έφυγαν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ για δεύτερη συνεχόμενη φορά ήταν αυτός που είχε όλους τους υπόλοιπους πιλότους από πίσω του. Ο Φελίπε Μάσα έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί από την πέμπτη θέση στη δεύτερη.

    Αυτό ναι, ήταν Grand Prix

    Από το ξεκίνημα, βέβαια, τα σημάδια μας έδειξαν τι θα επακολουθήσει στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ, που αποδείχτηκε μέρος για… λίγους. Συγκεκριμένα μόλις για 14 – από τους 24 πιλότους είδαν την καρό σημαία να κυματίζει μπροστά τους. Ο Γιάρνο Τρούλι δεν ξεκίνησε καν τον αγώνα, προβληματίζοντας τους ανθρώπους της Lotus, που προσπαθούν να χτίσουν καλό όνομα στη Formula 1 σαν νέα ομάδα που είναι.

    Κατά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή, είχαν σύγκρουση οι Μπάτον, Αλόνσο και Σουμάχερ. Από αυτό το συμβάν ο Γερμανός πέρασε στα pits για να αλλάξει την μπροστινή πτέρυγα, ενώ οι άλλοι δύο συνέχισαν αλώβητοι. Στη συνέχεια συγκρούστηκαν οι Μπουεμί, Χούλκενμπεργκ και Κομπαγιάσι. Αιτία του άτυχου γεγονότος στάθηκε η σπασμένη αεροτομή του Ιάπωνα, η οποία παρέσυρε και τους υπόλοιπους. Η κίτρινη σημαία ήταν σηκωμένη για πέντε γύρους, μέχρι να μαζευτούν τα κομμάτια από τα σπασμένα μονοθέσια και να ξεκινήσει το για άλλους γλέντι και για κάποιους άλλους… δράμα.

    Στον τέταρτο γύρο επέστρεψε η δράση και ο Αλόνσο ξεκίνησε έναν ακατάπαυστο ρυθμό, ο οποίος τον έφερε στον 14ο γύρο στην 8η θέση. Τα εύσημα ανήκουν στον Χάμιλτον ο οποίος αν και ξεκίνησε από την 11η θέση θέλησε να αποδείξει πως δεν πήρε τυχαία τον τίτλο το 2008. Ο Βρετανός δε δίστασε να έρθει ρόδα με ρόδα με τον Γουέμπερ και να έρθει face to face με τον Μάσα. Ο μοναδικός που άντεξε την πίεσή του ήταν ο Κούμπιτσα, ο οποίος με θράσος και θέληση κράτησε τη δεύτερη θέση, όντας ανάμεσα από τις δύo McLaren.

    Σχεδόν, σε όλο τον αγώνα, οι μάχες των Αλόνσο, Μάσα, Χάμιλτον και Γουέμπερ ήταν αυτές που κρατούσαν το ενδιαφέρον των 80.000 θεατών (!) αμείωτο.

    Τύχη καλεί Μπάτον

    Τη στιγμή που ο Φέτελ αδιαφορούσε για ότι συνέβαινε πίσω του, ένα πρόβλημα στα φρένα ήρθε να του χαλάσει το πάρτι που είχε στήσει. Οι μηχανικοί της Red Bull πρέπει να δουλέψουν πολύ πάνω στο μονοθέσιο του Γερμανού, μιας και για δεύτερη συνεχόμενη φορά χάνεται μια άνετη επικράτηση για τους "ταύρους".

    Ο Μπάτον μεταμφιέστηκε σε Αλόνσο και εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Φέτελ με τον καλύτερο χρόνο, μιας και από τον 25ο γύρο δεν αντιμετώπισε καμία απειλή για την πρώτη θέση.

    Καθώς φτάναμε προς το τέλος του αγώνα η τριάδα ήταν Μπάτον, Κούμπιτσα και Χάμιλτον, σκηνικό που άλλαξε όταν οι Μάσα και Αλόνσο πέρασαν τον Βρετανό, του οποίου τα ελαστικά ήταν σε κακή κατάσταση μετά τις φθορές που είχαν υποστεί από τις… διαθέσεις του πιλότου της McLaren. Η καρό σημαία ήταν έτοιμη να πέσει, όχι όμως και η θέληση του Χάμιλτον για να μας προσφέρει θέαμα μέχρι εσχάτων. Δύο γύρους από το τέλος, ο Βρετανός πήγε μπει στην εσωτερική του Αλόνσο, ο Ισπανός δείχνοντας την τεράστια κλάση του κράτησε τη θέση του, ο Χάμιλτον κόλλησε και ο Γουέμπερ δεν κατάφερε να ελέγξει την πορεία του, με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στα χώματα. Όμως, και οι δύο πιλότοι συνέχισαν με τον Γουέμπερ να τερματίζει 9ος και τον Χάμιλτον 6ο.

    Ο Νίκο Ρόσμπεργκ συνέχισε να κάνει τους ανθρώπους της Mercedes GP να χαμογελούν δίνοντας τους την 5η θέση. Ο Σουμάχερ το μοναδικό καλό που θα έχει να θυμάται από τη Αυστραλία είναι η προσπέραση στο Χαιμέ Αλγκουερσουάρι, γεγονός που του έδωσε μια θέση στη δεκάδα.

    Αναλυτικά η κατάταξη:

    1. Μπάτον, McLaren, 1:33.36.531
    2. Κούμπιτσα, Renault, +12.034
    3. Μάσα, Ferrari, +14.488
    4. Αλόνσο, Ferrari, +16.304
    5. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +16.683
    6. Χάμιλτον, McLaren, +29.898
    7. Λιουίτσι, Force India, +59.847
    8. Μπαρικέλο, Williams, +1:00.536
    9. Γουέμπερ, Red Bull, +1:07.319
    10. Σουμάχερ, Mercedes, +1:09.391
    11. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso, +1:11.301
    12. Ντε Λα Ρόσα, Sauber, +1:14.084
    13. Κοβαλάινεν, Lotus, +2 γύροι
    14. Τσάντχοκ, HRT, + 4 γύροι

    Εγκατέλειψαν:

    1. Γκλοκ, Virgin, 41
    2. Φέτελ, Red Bull, 26
    3. Ντι Γκράσι, Virgin, 25
    4. Σούτιλ, Force India, 12
    5. Πετρόφ, Renault, 10
    6. Σένα, HRT, 5
    7. Χούλκενμπεργκ, Williams, 1
    8. Μπουεμί, Toro Rosso, 1
    9. Κομπαγιάσι, Sauber, 1
    10. Τρούλι. Lotus, 1

    Τα σημερινά ματς

    Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Τρεις στροφές πριν το τέλος της σεζόν, το ενδιαφέρον στρέφεται σε κορυφή και ουρά. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει διπλό τίτλου στο Περιστέρι (NS1), την ώρα που ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ξάνθη (ΝΕΤ) και ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λάρισα (NS2). Κρίσιμα ματς σε Καυταντζόγλειο, Τρίπολη και Καβάλα, κοινή ώρα έναρξης 7μ.μ.. ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

    Η ΑΕΚ μοιάζει να περνάει τις καλύτερες μέρες από την αρχή της σεζόν. Και όταν συμβαίνει αυτό, είναι συνήθως ευάλωτη να πάθει ζημιά. Ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του στην Κομοτηνή συνεχίζει να ελπίζει σε θαύμα, όμως θέλει μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ για να το κατορθώσει. Το παιχνίδι έχει και «ειδικό» βάρος για τον κόσμο, αφού από το πρώτο ματς έχει ανοίξει μια άτυπη βεντέτα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

    ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports3
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κύρκος, Δάλλας, Τάτσης
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Με τόσες «ανταλλαγές» που κατά καιρούς έχουν κάνει όλο και κάποιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ειδική μνεία γίνεται για τον Γρηγόρη Μάκο. Ο μέσος της ΑΕΚ δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι και το πιθανότερο είναι πως την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε για έξι χρόνια.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,35 Χ: 3,70 2: 7,00
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Τα τελευταία δύο παιχνίδια μαρτυρούν τη συντριπτική υπέρ της ΑΕΚ παράδοση απέναντι στον Πανιώνιο. Δύο νίκες με συνολικά τέρματα 8-0 στο ΟΑΚΑ, που άφησαν πίσω εκείνο το εντυπωσιακό 2-3 τον Φλεβάρη του 2008. Η Ένωση έχει συνολικά 39 νίκες απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα (το τελευταίο ήταν το Μάρτιο του 1988), ενώ οι κυανέρυθροι έχουν φύγει τέσσερις φορές νικητές από την έδρα της ΑΕΚ.
    (ΑΝ) 1: Βάσεις για το μέλλον...
    (ΑΝ) Χ: Έχυσε την καρδάρα!
    (ΑΝ) 2: Πάλι τα ίδια...

    ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

    Μετά την πρόκριση στον τελικό, είναι λογικό το μυαλό των παικτών του Άρη να είναι λίγο αποπροσανατολισμένο. Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν έναν μεγάλο στόχο και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την έξοδό τους στην Ευρώπη, κάτι που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός. Η επαρχιακή ομάδα βρίσκεται μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού και παίζει κάθε παιχνίδι για να κερδίσει βαθμούς, κάτι που θα επιδιώξει και στη Θεσσαλονίκη.

    ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΚΑΪ
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παππά, Παπαχαραλάμπους, Γεωργαράκος
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Η αναγνώριση δεν του έχει λείψει, ωστόσο αυτή τη φορά θα είναι η δική του μέρα. Ο Σέρτζιο Κόκε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη στην Καβάλα και θα πάρει την αποθέωση που του αρμόζει. Ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων έχει δεχτεί κριτική πολλάκις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος έχει βρει τον εαυτό του και προσφέρει τόσο σε σκοράρισμα, όσο και σε δημιουργία.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,40 Χ: 3,50 2: 6,60
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Δεκέμβριος του 1989 και Μάρτιος του 1991! Τότε χρονολογούνται οι μοναδικές φορές που κατάφερε ο Λεβαδειακός να κάνει ζημιά στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, την πρώτη φορά κερδίζοντας 1-0 και τη δεύτερη αποσπώντας ισοπαλία 1-1. Ο Άρης, που κέρδισε και στον πρώτο γύρο την ομάδα της Λιβαδειάς, μετράει συνολικά έξι νίκες σε επίπεδο Α' Εθνικής, μία για τη Β' Εθνική και μία για το κύπελλο Ελλάδας όντας γηπεδούχος.
    (ΑΝ) 1: Παραλήρημα...
    (ΑΝ) Χ: Έμεινε στην Καβάλα!
    (ΑΝ) 2: Σαράντα παλικάρια...

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

    Ο Αστέρας έμοιαζε με αρκούδα που αποφάσισε να πέσει σε χειμερία νάρκη. Ασχολήθηκε με τα εσωτερικά του προβλήματα, αδιαφόρησε για πολλά ματς, έχασε κάποια άλλα σε λεπτομέρειες και βρέθηκε να αγωνιά για την παραμονή του στην κατηγορία. Το πρόγραμμα τον ευνοεί απέναντι στις άλλες ομάδες, ωστόσο πρέπει να ξεκινήσει με το αυτονόητο, δηλαδή να κερδίσει τον Πανθρακικό, που ναι μεν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά δεν το 'χει και σε τίποτα να κάνει τη ζημιά.

    ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports7
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαννόπουλος, Πάνου, Τουμπαράκης
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Όταν πήγε στον Αστέρα έβαλε στοίχημα την καριέρα του. Στην αρχή έμοιαζε να το κερδίζει, όμως ξαφνικά βρίσκεται και εκείνος μπροστά σε μια τεράστια αποτυχία. Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν μπορεί παρά να έχει μερίδιο ευθύνης στη φθίνουσα πορεία της ομάδας της Τρίπολης, που έχει οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη, και θέλει να σώσει τη δουλειά του και την προπονητική του εξέλιξη, παράλληλα με την κατηγορία.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: -
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ο Ηλίας Ιωάννου κάνει τη διαφορά! Ο 30χρονος αμυντικός, που φέτος αγωνίζεται στην Καβάλα, είναι ο μοναδικός που έχει βρει δίχτυα στις αναμετρήσεις του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανθρακικό. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές για τα πρωταθλήματα Α' και Β' Εθνικής και μόνο στις 4 Μαρτίου του 2007, έσπασε το... γκέτο του 0-0. Όλες οι αναμετρήσεις τους για τη Super League έχουν λήξει ισόπαλες χωρίς τέρματα.
    (ΑΝ) 1: Πατάει γερά...
    (ΑΝ) Χ: Σε μια κλωστή!
    (ΑΝ) 2: Ένα αστέρι πέφτει!

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    Είναι ανάμεσα στα παιχνίδια που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, έστω κι αν το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο. Ο Ατρόμητος δεν διεκδικεί εδώ και καιρό κάποιο στόχο στο πρωτάθλημα, όμως παραμένει ανταγωνιστικός, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει τον τίτλο. Οι πράσινοι μετά την ήττα στο ντέρμπι, έβαλα στο παιχνίδι εκ νέου τον Ολυμπιακό και αν δεν κερδίσουν στο Περιστέρι θα τον βάλουν ακόμα περισσότερο. Αν πάρουν τους τρεις βαθμούς, τότε πιθανότατα το πρωτάθλημα τελειώνει!

    ΓΗΠΕΔΟ: Δ.Σ. Περιστερίου
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάκος, Μπαλτάς, Γκάγκος
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Υπάρχουν πολλές κοινές... καταβολές, ωστόσο εκείνος που κλέβει την παράσταση είναι ο Γιώργος Δώνης. Αφενός γιατί έγινε μεγάλη συζήτηση γύρω από το όνομά του την εβδομάδα που πέρασε και αφετέρου επειδή υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού. Το ρεκόρ του Έλληνα τεχνικού απέναντι στην πρώην του ομάδα είναι 2-2-4, γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι δεν επηρεάζεται συναισθηματικά και βλέπει τα πράγματα επαγγελματικά.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 8,00 Χ: 4,35 2: 1,25
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ένα γκολ του Γιώργου Κορακάκη είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι και η μοναδική νίκη, η οποία σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005. Οι πράσινοι έχουν γενικά θετική παράδοση στα... δυτικά προάστια, αφού μετράνε πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Η τελευταία τους επίσκεψη στο γήπεδο του Περιστερίου ήταν τον Μάρτιο του 2008, όταν επικράτησαν 1-0 με γκολ του Σαριέγκι!
    (ΑΝ) 1: Κούρσα... θανάτου!
    (ΑΝ) Χ: Αυτόχειρας!
    (ΑΝ) 2: Ένα βήμα πιο κοντά!

    ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

    Με τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και κυρίως με το διπλό στο Ηράκλειο, ο Ηρακλής κατάφερε να... καθαρίσει τη μπουγάδα! Αδιάφορος βαθμολογικά δεν είναι, αφού απέχει μόλις έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο έχει μια άνεση παραπάνω, ειδικά από τα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ παίζει κάθε Κυριακή την παραμονή του στην κατηγορία, είναι τρεις σερί εβδομάδες αήττητος, όμως ακόμα χρειάζεται το κάτι παραπάνω.

    ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports4
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δαλούκας, Τρύφωνας, Σωτηρόπουλος
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής και έδωσε το σύνθημα ώστε επιτέλους ο Ηρακλής να ξεφύγει από την μετριότητα των τελευταίων χρόνων. Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας ήταν ο πρωταγωνιστής του γηραιού στη νίκη επί του Εργοτέλη και ξεκαθάρισε στην βράβευσή του πως η ομάδα του δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι κανενός και πως θα προσπαθήσει το ίδιο σε όλες τις αναμετρήσεις, κόντρα σε όσα κατά καιρούς λέγονται.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,85 Χ: 3,00 2: 3,50
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: 36 χρόνια αναμετρήσεων, 14 ματς στο σύνολο και ο ΠΑΣ δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή. Ο γηραιός έχει πολύ καλή παράδοση απέναντι στην ομάδα των Ιωαννίνων, μετρώντας 12 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες, το 1983 και το 1978! Στον πρώτο γύρο, μάλιστα, ο γηραιός είχε κάνει εντυπωσιακό πέρασμα από τα Γιάννινα, κερδίζοντας με 3-2, ενώ την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο Καυταντζόγλειο για το πρωτάθλημα, ο Ηρακλής επικράτησε 3-0.
    (ΑΝ) 1: Έμεινε και... ρυθμίζει!
    (ΑΝ) Χ: Παράταση αγωνίας!
    (ΑΝ) 2: Είναι ακόμα ζωντανός.

    ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ

    Ακόμα ένα παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και γόητρο. Οι αγώνες Λάρισα-ΠΑΟΚ πάντα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και την Κυριακή αμφότεροι καίγονται για βαθμούς. Η μεν Λάρισα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία ή τουλάχιστον να μην βρεθεί σε χειρότερη θέση, ο δε ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στις νίκες (μετά από δύο σερί ήττες) και να μην χάσει περαιτέρω έδαφος για την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.

    ΓΗΠΕΔΟ: Αλκαζάρ
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports2
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σταθόπουλος, Ευθυμιάδης, Τρύφων.
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Αν και πήρε την... κρυάδα στο ματς του πρώτου γύρου, όταν αγωνίστηκε βασικός και για 66 λεπτά, ο Γιώργος Φωτάκης σίγουρα θα είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης. Ο μέσος του ΠΑΟΚ επιστρέφει στο γήπεδο που έζησε πολύ καλές στιγμές και αναγέννησε την καριέρα του. Η τύχη, μάλιστα, τα έφερε έτσι ώστε να υπολογίζεται από τον Φερνάντο Σάντος για βασικός, αφού ο Πάμπλο Γκαρσία συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 2,70 Χ: 2,90 2: 2,30
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Έχουν περάσει δύο χρόνια και συνολικά έξι παιχνίδια από την τελευταία νίκη της Λάρισας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το 4-3 στο φινάλε τότε της σεζόν 2007-08 ήταν μία από τις εννέα νίκες που έχει η ΑΕΛ ως γηπεδούχος απέναντι στον δικέφαλο του βορρά. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του μετράει εφτά νίκες, με πιο πρόσφατη την περυσινή (σ.σ. 0-2 στα πλέι οφ) και εφτά ισοπαλίες, όπως για παράδειγμα το 0-0 στον δεύτερο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος.
    (ΑΝ) 1: Διπλή χαρά!
    (ΑΝ) Χ: Κόπηκαν και οι δυο!
    (ΑΝ) 2: Ξόρκισε τον... Σπάθα!

    ΚΑΒΑΛΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

    Η Καβάλα παίζει το τελευταίο της χαρτί για είσοδο στα πλέι οφ και ειδικά αν ο Άρης κερδίσει τον Λεβαδειακό, οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα είναι καταδικαστικό. Ο Εργοτέλης, όμως, βρέθηκε ξαφνικά σε πολύ δεινή θέση και έχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι Κρητικοί είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζονται πάση θυσία βαθμούς ή έστω βαθμό στην Καβάλα.

    ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports6
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμπρόπουλος, Σαραϊδάρης, Καρσιώτης
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Εκεί που ήταν βασιλικότεροι του Βασιλέως, τέθηκαν σε αμφισβήτηση. Το σημερινό ματς είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον των δύο προπονητών και κυρίως για εκείνο του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Έλληνας προπονητής έμοιαζε μόνιμος στο Ηράκλειο, ωστόσο τον τελευταίο καιρό ακούγονται όλο και πιο έντονες γκρίνιες, ενώ ο Άαντ Ντε Μος παρότι έχει το όνομα, προς το παρόν δεν έχει και τόση χάρη. Η Καβάλα, παρότι πέτυχε ορισμένα θετικά αποτελέσματα, μοιάζει να έχει ξεφουσκώσει και να μείνει εκτός των στόχων που έμοιαζαν εφικτοί πριν λίγους μήνες.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: -
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Μόλις η δεύτερη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων θα είναι η σημερινή. Το παρθενικό ματς μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στον πρώτο γύρο, όταν ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 με γκολ του Μάρις Βερπακόφσκις. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που σκόραρε στο πρωτάθλημα.
    (ΑΝ) 1: Κυνηγάει το όνειρο!
    (ΑΝ) Χ: Βγάζουν κομπιουτεράκια!
    (ΑΝ) 2: Σωτήρια νίκη!

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ

    Από τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση. Η σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι περίεργη και τα σκαμπανεβάσματα έχουν... κοστίσει στην ψυχοσύνθεση του κόσμου. Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στο Καραϊσκάκη θριαμβευτές από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι εκεί που πριν 15 μέρες άκουσαν τα... μύρια όσα μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ, σήμερα θα γνωρίσουν την αποθέωση. Η ομάδα του Πειραιά θέλει τη νίκη, ελπίζοντας σε κάτι καλό από το Περιστέρι απέναντι σε μια Ξάνθη που ψάχνει παντού βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία.

    ΓΗΠΕΔΟ: Καραϊσκάκη
    ΜΕΤΑΔΟΣΗ: NET
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παμπορίδης, Ακρίβος, Αλεξέας.
    ΠΡΟΣΩΠΟ: Έκανε κίνηση ματ... Ακριβώς όπως και το όνομά του! Ο Ματ Ντέρμπισαϊρ σκοράρει με εκπληκτικά ποσοστά τη φετινή σεζόν, ωστόσο το γκολ που έβαλε στο ΟΑΚΑ είναι από τα πιο σημαντικά για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Άγγλος επιθετικός, που επίσης έχει περάσει μια περίεργη σεζόν λόγω τραυματισμών, θα είναι ο παίκτης που θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη αποθέωση αφού στο πρόσωπό του πιστώνεται η νίκη επί του Παναθηναϊκού.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,15 Χ: 5,25 2: 11,00
    ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Η Ξάνθη έχει καταφέρει να κάνει κατά καιρούς ζημιές στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει εκτός έδρας τους ερυθρόλευκους. Έξι ισοπαλίες έχει αποσπάσει σε σύνολο 20 αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τις υπόλοιπες 14! Η ομάδα του Πειραιά, μάλιστα, μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός έδρας, γεγονός που αποδεικνύει την υπεροπλία της.
    (ΑΝ) 1: Σώζει το γόητρο!
    (ΑΝ) Χ: Μάζευε κι αν είναι ρώγες!
    (ΑΝ) 2: Θέλει τον Παναθηναϊκό του.

    «Αν αισθανθώ άχρηστος, θα φύγω»

    Η φετινή χρονιά είναι η πιο αποτυχημένη στην καριέρα του Ρότζερ Γκερέιρο σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Ο Βραζιλιάνος θα ζητήσει να φύγει το καλοκαίρι από την ΑΕΚ, αν διαπιστώσει πως δεν είναι σημαντικός. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην πολωνική εφημερίδα «Futbol News»:

    Ο προπονητής της ΑΕΚ περιμένει να είσαι χρήσιμος για την ομάδα στα play-offs...
    «Είμαι ήδη έτοιμος 100%. Υπάρχουν τρία παιχνίδια πριν από τα play-offs κι ελπίζω να παίξω σε αυτά, έστω για κάποια λεπτά. Πρέπει να πάρουμε όλους τους βαθμούς σε αυτά τα ματς ώστε να μειώσουμε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν κάπως περίεργο, χάσαμε όλα τα ντέρμπι. Στον δεύτερο γύρο έχουμε κερδίσει πολλά ντέρμπι, ενώ έχουμε μόνο μία ήττα. Στα play-offs ο στόχος μας είναι μόνο η πρώτη θέση, η οποία δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε Champions League».


    Στην αρχή πάντως, αν και η ΑΕΚ δεν πήγαινε καλά, υπήρχαν θετικά σχόλια για σένα, αλλά κατόπιν ήσουν συνεχώς στον πάγκο. Παράδοξο;

    «Η σεζόν αυτή είναι πιθανότατα η χειρότερη της καριέρας μου. Ξεκίνησα πολύ καλά στα πρώτα 4-5 παιχνίδια. Τα σχόλια ήταν θετικά απ' όλους: τους φιλάθλους, τον προπονητή, τον Τύπο. Μετά κλήθηκα στην εθνική κι όταν επέστρεψα, στο επόμενο παιχνίδι έμεινα στον πάγκο και μπήκα μόνο στο δεύτερο ημίχρονο για λίγα λεπτά. Μετά τα πράγματα ήταν ολοένα και χειρότερα, αλλά δεν εξαρτιόταν από μένα. Μετά, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο υπήρχε μεγάλη αναταραχή στην ομάδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων».

    Δεν ήσουν προετοιμασμένος να μείνεις στον πάγκο...

    «Πώς να ήμουν προετοιμασμένος; Ποτέ στην καριέρα μου, είτε στη Βραζιλία, είτε στην Ισπανία, είτε στην Πολωνία, δεν υπέφερα από σοβαρό τραυματισμό και παντού ήμουν βασικός. Στη Λέγκια έπαιξα πάνω από 150 αγώνες, αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα στον αστράγαλο ή στο γόνατο, τους συνηθισμένους δηλαδή τραυματισμούς που σε θέτουν εκτός. Είμαι δύο μήνες χωρίς μπάλα κι αυτή είναι μία εμπειρία που δεν είχα ποτέ στη ζωή μου».

    Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν;

    «Πρόσφατα άλλαξε ο πρόεδρος. Οι πληρωμές άρχισαν και πάλι να διευθετούνται κι ελπίζω να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Πρέπει να παραδεχτώ ότι τέτοια προβλήματα στις πληρωμές δεν είχα συναντήσει ούτε στη Βραζιλία, για να μην αναφερθώ στη Λέγκια, στην οποία πληρωνόμασταν πάντα στην ώρα μας. Αλλά η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση, οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα έχουν οικονομικά προβλήματα φέτος. Δυστυχώς η οικονομική κρίση χτύπησε όλους τους τομείς στη χώρα αυτή».

    Η ομάδα, ο προπονητής, οι φίλαθλοι, πιστεύουν ακόμα στον Ρότζερ Γκερέιρο;

    «Αισθάνομαι τη στήριξή τους. Όλη η ομάδα στάθηκε στο πλευρό μου στην ασθένειά μου, αλλά και οι φίλαθλοι ήθελαν να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν. Τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Από αυτές τις αντιδράσεις καταλαβαίνω ότι δεν είμαι ανεπιθύμητος. Το λέω γιατί κάποια εφημερίδα με κατέγραψε ως τη χειρότερη μεταγραφή της χρονιάς».


    Επομένως, δεν μετανιώνεις που ήρθες στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, αν και θα μπορούσες να παίζεις στην Ουκρανία ή την Κροατία...

    «Η Αθήνα είναι μία υπέροχη πόλη, μου αρέσει η κουλτούρα, οι άνθρωποι. Αισθάνομαι όπως και την πρώτη χρονιά στη Βαρσοβία. Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Είμαι πεπεισμένος πως αν δεν είχα το πρόβλημα υγείας, σήμερα θα είχα τουλάχιστον είκοσι συμμετοχές επιπλέον. Αλλά από τις δύσκολες στιγμές της ζωής διδάσκεσαι και δυναμώνεις. Έπειτα από αυτούς τους δύο μήνες αισθάνομαι πιο ώριμος. Γι' αυτό και δεν μετανιώνω. Στην ΑΕΚ μπορώ ακόμη να μάθω πράγματα. Στην Πολωνία δεν είχα να μάθω κάτι άλλο. Εξάλλου, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανώτερο από το πολωνικό. Έχω άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο και σκοπεύω να το εξαντλήσω».

    Πιστεύεις ακόμη ότι μπορείς να γίνεις ο σταρ της ΑΕΚ, αν όχι του ελληνικού πρωταθλήματος;

    «Γιατί όχι; Και δεν είναι μόνη δική μου άποψη. Πολλοί πιστεύουν ότι θα πετύχω στην Ελλάδα».

    Ο κ. Μπάγεβιτς φαίνεται πως δεν σε χρησιμοποιούσε -προ ασθένειας- λόγω έλλειψης φυσικής κατάστασης, διότι δεν έκανες προετοιμασία με την ομάδα...

    «Κι εγώ τι μπορούσα να κάνω γι' αυτό; Ήρθα στην ΑΕΚ την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Η ομάδα είχε ήδη σχηματιστεί, είχε προετοιμαστεί, ενώ εγώ είχα δουλέψει με τη Λέγκια. Εννοείται πως θα ήμουν σε καλύτερη κατάσταση αν είχα έρθει νωρίτερα και είχα δουλέψει με την ομάδα. Ευτυχώς, όμως, δεν χάθηκαν όλα. Το καλοκαίρι θα κάνω προετοιμασία με την ομάδα. Έχω μιλήσει μερικές φορές για το θέμα αυτό με τον προπονητή. Με υπολογίζει, μου επέτρεψε να πάω στη Βραζιλία και τώρα με περιμένει για τη νέα χρονιά».

    Δεν σκέφτηκες ποτέ: «Τι κάνω εδώ, αφού δεν παίζω»;

    «Αν αισθανθώ άχρηστος, θα μιλήσω με τον προπονητή και τη διοίκηση. Αν δεν αισθάνεσαι σημαντικός και χρήσιμος -κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν είσαι βασικός ή αναπληρωματικός-, τότε είναι καλύτερα να φεύγεις. Αυτά έχει η μπάλα. Κάθε παίκτης έχει καλές και κακές στιγμές, κανένας δεν μπορεί να είναι πάντα σε τέλεια φάση. Από την άλλη το ποδόσφαιρο είναι εντελώς απρόβλεπτο. Σήμερα δεν παίζω, αύριο μπαίνω στο παιχνίδι από τον πάγκο, σκοράρω και μ' αυτό το γκολ κερδίζει η ομάδα μου. Όλα αλλάζουν, το χαρτί γυρίζει».

    Πώς είναι η ζωή ενός παίκτη που μένει εκτός δράσης λόγω ασθένειας;

    «Όχι και πολύ ενδιαφέρουσα. Καθόμουν ή μάλλον ήμουν ξαπλωμένος στον καναπέ μου και έβλεπα τηλεόραση. Δεν καταλαβαίνω ελληνικά κι έτσι έκανα ζάπινγκ. Οπότε άρχισα με μανία να παίζω Playstation. Το διέκοπτα μόνο για να σερφάρω στο Ιντερνετ ή για να μιλήσω στο Skype με την οικογένειά μου ή τους φίλους μου στη Βραζιλία και την Πολωνία. Άρχισα να τρελαίνομαι. Αισθανόμουν τέλεια, δεν πονούσα καθόλου, αλλά οι γιατροί δεν με άφηναν να πάω για τζόκινγκ ούτε καν για περπάτημα στο πάρκο. Έπρεπε να πηγαίνω παντού με το αυτοκίνητο. Θεωρητικά και η παραμικρή κούραση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή αδυναμία στον οργανισμό και επομένως ιογενή λοίμωξη. Ένιωθα φυλακισμένος μέσα στο ίδιο μου το σπίτι».

    Πώς προέκυψε η ασθένεια;

    «Στο πρώτο μισό του Ιανουαρίου κάναμε τις καθιερωμένες αιματολογικές εξετάσεις στην ΑΕΚ. Οι γιατροί εντόπισαν στο αίμα μου μία σοβαρή δυσλειτουργία. Η ανάλυση έδειχνε ότι είχα ξεπεράσει το όριο. Οι Έλληνες γιατροί δεν είχαν αμφιβολία: ήταν μονοπυρήνωση. Δεν μου έδωσαν αντιβιοτικά και καμία θεραπεία. Με συμβούλευσαν να ξεκουραστώ απόλυτα και να ακολουθήσω συγκεκριμένη διατροφή. Και μόνο αν είχα πόνους, θα μπορούσα να πάρω αναλγητικά ή παυσίπονα. Δεν πήρα ούτε ένα χάπι, διότι αισθανόμουν πολύ καλά. Ήθελα να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν στα παιχνίδια. Κάθε εβδομάδα ζητούσα από τους γιατρούς να κάνω νέες εξετάσεις. Τον Φεβρουάριο τα αποτελέσματα άρχισαν να βελτιώνονται. Τότε ζήτησα από τον προπονητή μου να πάω στη Βραζιλία».

    Δίπλα στην οικογένειά σου κατάλαβες ότι η σεζόν δεν ήταν χαμένη;

    «Ναι, πήγα και σε έναν γιατρό της εμπιστοσύνης μου στο Σάο Πάουλο και μου είπε ότι δεν έπασχα από μονοπυρήνωση. Ήταν κάτι παρόμοιο, αλλά σαφώς λιγότερο επικίνδυνο. Αισθάνθηκα ανακούφιση. Έμεινα δέκα μέρες στη Βραζιλία: ξεκουράστηκα και επισκέφθηκα τους φίλους μου. Πήγα άλλωστε την κατάλληλη περίοδο, μία εβδομάδα μετά το καρναβάλι. Όταν επέστρεψα, έκανα ξανά εξετάσεις και μου έδωσαν το “πράσινο φως” εδώ και δύο εβδομάδες για να προπονηθώ με την υπόλοιπη ομάδα».