Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Τα σημερινά ματς

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Τρεις στροφές πριν το τέλος της σεζόν, το ενδιαφέρον στρέφεται σε κορυφή και ουρά. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει διπλό τίτλου στο Περιστέρι (NS1), την ώρα που ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ξάνθη (ΝΕΤ) και ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λάρισα (NS2). Κρίσιμα ματς σε Καυταντζόγλειο, Τρίπολη και Καβάλα, κοινή ώρα έναρξης 7μ.μ.. ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η ΑΕΚ μοιάζει να περνάει τις καλύτερες μέρες από την αρχή της σεζόν. Και όταν συμβαίνει αυτό, είναι συνήθως ευάλωτη να πάθει ζημιά. Ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του στην Κομοτηνή συνεχίζει να ελπίζει σε θαύμα, όμως θέλει μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ για να το κατορθώσει. Το παιχνίδι έχει και «ειδικό» βάρος για τον κόσμο, αφού από το πρώτο ματς έχει ανοίξει μια άτυπη βεντέτα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports3
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κύρκος, Δάλλας, Τάτσης
ΠΡΟΣΩΠΟ: Με τόσες «ανταλλαγές» που κατά καιρούς έχουν κάνει όλο και κάποιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ειδική μνεία γίνεται για τον Γρηγόρη Μάκο. Ο μέσος της ΑΕΚ δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι και το πιθανότερο είναι πως την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε για έξι χρόνια.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,35 Χ: 3,70 2: 7,00
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Τα τελευταία δύο παιχνίδια μαρτυρούν τη συντριπτική υπέρ της ΑΕΚ παράδοση απέναντι στον Πανιώνιο. Δύο νίκες με συνολικά τέρματα 8-0 στο ΟΑΚΑ, που άφησαν πίσω εκείνο το εντυπωσιακό 2-3 τον Φλεβάρη του 2008. Η Ένωση έχει συνολικά 39 νίκες απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα (το τελευταίο ήταν το Μάρτιο του 1988), ενώ οι κυανέρυθροι έχουν φύγει τέσσερις φορές νικητές από την έδρα της ΑΕΚ.
(ΑΝ) 1: Βάσεις για το μέλλον...
(ΑΝ) Χ: Έχυσε την καρδάρα!
(ΑΝ) 2: Πάλι τα ίδια...

ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Μετά την πρόκριση στον τελικό, είναι λογικό το μυαλό των παικτών του Άρη να είναι λίγο αποπροσανατολισμένο. Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν έναν μεγάλο στόχο και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την έξοδό τους στην Ευρώπη, κάτι που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός. Η επαρχιακή ομάδα βρίσκεται μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού και παίζει κάθε παιχνίδι για να κερδίσει βαθμούς, κάτι που θα επιδιώξει και στη Θεσσαλονίκη.

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΚΑΪ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παππά, Παπαχαραλάμπους, Γεωργαράκος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Η αναγνώριση δεν του έχει λείψει, ωστόσο αυτή τη φορά θα είναι η δική του μέρα. Ο Σέρτζιο Κόκε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη στην Καβάλα και θα πάρει την αποθέωση που του αρμόζει. Ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων έχει δεχτεί κριτική πολλάκις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος έχει βρει τον εαυτό του και προσφέρει τόσο σε σκοράρισμα, όσο και σε δημιουργία.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,40 Χ: 3,50 2: 6,60
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Δεκέμβριος του 1989 και Μάρτιος του 1991! Τότε χρονολογούνται οι μοναδικές φορές που κατάφερε ο Λεβαδειακός να κάνει ζημιά στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, την πρώτη φορά κερδίζοντας 1-0 και τη δεύτερη αποσπώντας ισοπαλία 1-1. Ο Άρης, που κέρδισε και στον πρώτο γύρο την ομάδα της Λιβαδειάς, μετράει συνολικά έξι νίκες σε επίπεδο Α' Εθνικής, μία για τη Β' Εθνική και μία για το κύπελλο Ελλάδας όντας γηπεδούχος.
(ΑΝ) 1: Παραλήρημα...
(ΑΝ) Χ: Έμεινε στην Καβάλα!
(ΑΝ) 2: Σαράντα παλικάρια...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ο Αστέρας έμοιαζε με αρκούδα που αποφάσισε να πέσει σε χειμερία νάρκη. Ασχολήθηκε με τα εσωτερικά του προβλήματα, αδιαφόρησε για πολλά ματς, έχασε κάποια άλλα σε λεπτομέρειες και βρέθηκε να αγωνιά για την παραμονή του στην κατηγορία. Το πρόγραμμα τον ευνοεί απέναντι στις άλλες ομάδες, ωστόσο πρέπει να ξεκινήσει με το αυτονόητο, δηλαδή να κερδίσει τον Πανθρακικό, που ναι μεν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά δεν το 'χει και σε τίποτα να κάνει τη ζημιά.

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports7
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαννόπουλος, Πάνου, Τουμπαράκης
ΠΡΟΣΩΠΟ: Όταν πήγε στον Αστέρα έβαλε στοίχημα την καριέρα του. Στην αρχή έμοιαζε να το κερδίζει, όμως ξαφνικά βρίσκεται και εκείνος μπροστά σε μια τεράστια αποτυχία. Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν μπορεί παρά να έχει μερίδιο ευθύνης στη φθίνουσα πορεία της ομάδας της Τρίπολης, που έχει οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη, και θέλει να σώσει τη δουλειά του και την προπονητική του εξέλιξη, παράλληλα με την κατηγορία.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: -
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ο Ηλίας Ιωάννου κάνει τη διαφορά! Ο 30χρονος αμυντικός, που φέτος αγωνίζεται στην Καβάλα, είναι ο μοναδικός που έχει βρει δίχτυα στις αναμετρήσεις του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανθρακικό. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές για τα πρωταθλήματα Α' και Β' Εθνικής και μόνο στις 4 Μαρτίου του 2007, έσπασε το... γκέτο του 0-0. Όλες οι αναμετρήσεις τους για τη Super League έχουν λήξει ισόπαλες χωρίς τέρματα.
(ΑΝ) 1: Πατάει γερά...
(ΑΝ) Χ: Σε μια κλωστή!
(ΑΝ) 2: Ένα αστέρι πέφτει!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Είναι ανάμεσα στα παιχνίδια που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, έστω κι αν το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο. Ο Ατρόμητος δεν διεκδικεί εδώ και καιρό κάποιο στόχο στο πρωτάθλημα, όμως παραμένει ανταγωνιστικός, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει τον τίτλο. Οι πράσινοι μετά την ήττα στο ντέρμπι, έβαλα στο παιχνίδι εκ νέου τον Ολυμπιακό και αν δεν κερδίσουν στο Περιστέρι θα τον βάλουν ακόμα περισσότερο. Αν πάρουν τους τρεις βαθμούς, τότε πιθανότατα το πρωτάθλημα τελειώνει!

ΓΗΠΕΔΟ: Δ.Σ. Περιστερίου
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάκος, Μπαλτάς, Γκάγκος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Υπάρχουν πολλές κοινές... καταβολές, ωστόσο εκείνος που κλέβει την παράσταση είναι ο Γιώργος Δώνης. Αφενός γιατί έγινε μεγάλη συζήτηση γύρω από το όνομά του την εβδομάδα που πέρασε και αφετέρου επειδή υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού. Το ρεκόρ του Έλληνα τεχνικού απέναντι στην πρώην του ομάδα είναι 2-2-4, γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι δεν επηρεάζεται συναισθηματικά και βλέπει τα πράγματα επαγγελματικά.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 8,00 Χ: 4,35 2: 1,25
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ένα γκολ του Γιώργου Κορακάκη είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι και η μοναδική νίκη, η οποία σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005. Οι πράσινοι έχουν γενικά θετική παράδοση στα... δυτικά προάστια, αφού μετράνε πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Η τελευταία τους επίσκεψη στο γήπεδο του Περιστερίου ήταν τον Μάρτιο του 2008, όταν επικράτησαν 1-0 με γκολ του Σαριέγκι!
(ΑΝ) 1: Κούρσα... θανάτου!
(ΑΝ) Χ: Αυτόχειρας!
(ΑΝ) 2: Ένα βήμα πιο κοντά!

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Με τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και κυρίως με το διπλό στο Ηράκλειο, ο Ηρακλής κατάφερε να... καθαρίσει τη μπουγάδα! Αδιάφορος βαθμολογικά δεν είναι, αφού απέχει μόλις έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο έχει μια άνεση παραπάνω, ειδικά από τα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ παίζει κάθε Κυριακή την παραμονή του στην κατηγορία, είναι τρεις σερί εβδομάδες αήττητος, όμως ακόμα χρειάζεται το κάτι παραπάνω.

ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports4
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δαλούκας, Τρύφωνας, Σωτηρόπουλος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής και έδωσε το σύνθημα ώστε επιτέλους ο Ηρακλής να ξεφύγει από την μετριότητα των τελευταίων χρόνων. Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας ήταν ο πρωταγωνιστής του γηραιού στη νίκη επί του Εργοτέλη και ξεκαθάρισε στην βράβευσή του πως η ομάδα του δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι κανενός και πως θα προσπαθήσει το ίδιο σε όλες τις αναμετρήσεις, κόντρα σε όσα κατά καιρούς λέγονται.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,85 Χ: 3,00 2: 3,50
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: 36 χρόνια αναμετρήσεων, 14 ματς στο σύνολο και ο ΠΑΣ δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή. Ο γηραιός έχει πολύ καλή παράδοση απέναντι στην ομάδα των Ιωαννίνων, μετρώντας 12 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες, το 1983 και το 1978! Στον πρώτο γύρο, μάλιστα, ο γηραιός είχε κάνει εντυπωσιακό πέρασμα από τα Γιάννινα, κερδίζοντας με 3-2, ενώ την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο Καυταντζόγλειο για το πρωτάθλημα, ο Ηρακλής επικράτησε 3-0.
(ΑΝ) 1: Έμεινε και... ρυθμίζει!
(ΑΝ) Χ: Παράταση αγωνίας!
(ΑΝ) 2: Είναι ακόμα ζωντανός.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ

Ακόμα ένα παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και γόητρο. Οι αγώνες Λάρισα-ΠΑΟΚ πάντα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και την Κυριακή αμφότεροι καίγονται για βαθμούς. Η μεν Λάρισα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία ή τουλάχιστον να μην βρεθεί σε χειρότερη θέση, ο δε ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στις νίκες (μετά από δύο σερί ήττες) και να μην χάσει περαιτέρω έδαφος για την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.

ΓΗΠΕΔΟ: Αλκαζάρ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σταθόπουλος, Ευθυμιάδης, Τρύφων.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Αν και πήρε την... κρυάδα στο ματς του πρώτου γύρου, όταν αγωνίστηκε βασικός και για 66 λεπτά, ο Γιώργος Φωτάκης σίγουρα θα είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης. Ο μέσος του ΠΑΟΚ επιστρέφει στο γήπεδο που έζησε πολύ καλές στιγμές και αναγέννησε την καριέρα του. Η τύχη, μάλιστα, τα έφερε έτσι ώστε να υπολογίζεται από τον Φερνάντο Σάντος για βασικός, αφού ο Πάμπλο Γκαρσία συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 2,70 Χ: 2,90 2: 2,30
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Έχουν περάσει δύο χρόνια και συνολικά έξι παιχνίδια από την τελευταία νίκη της Λάρισας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το 4-3 στο φινάλε τότε της σεζόν 2007-08 ήταν μία από τις εννέα νίκες που έχει η ΑΕΛ ως γηπεδούχος απέναντι στον δικέφαλο του βορρά. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του μετράει εφτά νίκες, με πιο πρόσφατη την περυσινή (σ.σ. 0-2 στα πλέι οφ) και εφτά ισοπαλίες, όπως για παράδειγμα το 0-0 στον δεύτερο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος.
(ΑΝ) 1: Διπλή χαρά!
(ΑΝ) Χ: Κόπηκαν και οι δυο!
(ΑΝ) 2: Ξόρκισε τον... Σπάθα!

ΚΑΒΑΛΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η Καβάλα παίζει το τελευταίο της χαρτί για είσοδο στα πλέι οφ και ειδικά αν ο Άρης κερδίσει τον Λεβαδειακό, οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα είναι καταδικαστικό. Ο Εργοτέλης, όμως, βρέθηκε ξαφνικά σε πολύ δεινή θέση και έχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι Κρητικοί είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζονται πάση θυσία βαθμούς ή έστω βαθμό στην Καβάλα.

ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports6
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμπρόπουλος, Σαραϊδάρης, Καρσιώτης
ΠΡΟΣΩΠΟ: Εκεί που ήταν βασιλικότεροι του Βασιλέως, τέθηκαν σε αμφισβήτηση. Το σημερινό ματς είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον των δύο προπονητών και κυρίως για εκείνο του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Έλληνας προπονητής έμοιαζε μόνιμος στο Ηράκλειο, ωστόσο τον τελευταίο καιρό ακούγονται όλο και πιο έντονες γκρίνιες, ενώ ο Άαντ Ντε Μος παρότι έχει το όνομα, προς το παρόν δεν έχει και τόση χάρη. Η Καβάλα, παρότι πέτυχε ορισμένα θετικά αποτελέσματα, μοιάζει να έχει ξεφουσκώσει και να μείνει εκτός των στόχων που έμοιαζαν εφικτοί πριν λίγους μήνες.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: -
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Μόλις η δεύτερη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων θα είναι η σημερινή. Το παρθενικό ματς μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στον πρώτο γύρο, όταν ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 με γκολ του Μάρις Βερπακόφσκις. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που σκόραρε στο πρωτάθλημα.
(ΑΝ) 1: Κυνηγάει το όνειρο!
(ΑΝ) Χ: Βγάζουν κομπιουτεράκια!
(ΑΝ) 2: Σωτήρια νίκη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ

Από τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση. Η σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι περίεργη και τα σκαμπανεβάσματα έχουν... κοστίσει στην ψυχοσύνθεση του κόσμου. Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στο Καραϊσκάκη θριαμβευτές από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι εκεί που πριν 15 μέρες άκουσαν τα... μύρια όσα μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ, σήμερα θα γνωρίσουν την αποθέωση. Η ομάδα του Πειραιά θέλει τη νίκη, ελπίζοντας σε κάτι καλό από το Περιστέρι απέναντι σε μια Ξάνθη που ψάχνει παντού βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία.

ΓΗΠΕΔΟ: Καραϊσκάκη
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: NET
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παμπορίδης, Ακρίβος, Αλεξέας.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Έκανε κίνηση ματ... Ακριβώς όπως και το όνομά του! Ο Ματ Ντέρμπισαϊρ σκοράρει με εκπληκτικά ποσοστά τη φετινή σεζόν, ωστόσο το γκολ που έβαλε στο ΟΑΚΑ είναι από τα πιο σημαντικά για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Άγγλος επιθετικός, που επίσης έχει περάσει μια περίεργη σεζόν λόγω τραυματισμών, θα είναι ο παίκτης που θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη αποθέωση αφού στο πρόσωπό του πιστώνεται η νίκη επί του Παναθηναϊκού.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,15 Χ: 5,25 2: 11,00
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Η Ξάνθη έχει καταφέρει να κάνει κατά καιρούς ζημιές στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει εκτός έδρας τους ερυθρόλευκους. Έξι ισοπαλίες έχει αποσπάσει σε σύνολο 20 αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τις υπόλοιπες 14! Η ομάδα του Πειραιά, μάλιστα, μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός έδρας, γεγονός που αποδεικνύει την υπεροπλία της.
(ΑΝ) 1: Σώζει το γόητρο!
(ΑΝ) Χ: Μάζευε κι αν είναι ρώγες!
(ΑΝ) 2: Θέλει τον Παναθηναϊκό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: