Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πρόωρη ανάσταση στην Κρήτη!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dcbed50301733d264a1bb904f1c156e9_L.jpg?1269789043?1269789043?1269789043Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη μετρούσε ο Εργοτέλης, όμως οι Κρητικοί επέστρεψαν στις επιτυχίες στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν κερδίζοντας με 3-1 στην Καβάλα και κάνοντας το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή!Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα είχαν φέρει τον Εργοτέλη μια ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο οι Κρητικοί όρθωσαν ανάστημα στην πιο σημαντική στροφή του πρωταθλήματος! Η ομάδα του Καραγεωργίου εκμεταλλεύτηκε το ότι η Καβάλα ήταν απογοητευμένη από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και... αναστατωμένη λόγω της αμφισβήτησης στον Ντε Μος και έτσι έφυγε από την Μακεδονία με το πρώτο τρίποντο έπειτα από έξι αγώνες, κερδίζοντας με 3-1. Αποτέλεσμα που δίνει μεγάλες ανάσες στον Εργοτέλη ο οποίος πλέον φιλοξενεί την επόμενη αγωνιστική τον ΠΑΣ και σε περίπτωση που δεν χάσει, τότε εκτός απίθανου απροόπτου εξασφαλίζει την παραμονή.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, όπου η Καβάλα είχε μία ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως κάτι το αξιοσημείωτο, ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Μία κεφαλιά του Κορδονούρη στο 19ο λεπτό που έφυγε λίγο άουτ ήταν η πρώτη... προειδοποίηση από τους Κρητικούς, οι οποίοι δεν έδωσαν... δεύτερη ευκαιρία! Και αυτό γιατί μόλις τρία λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μπέτο βρήκε τον Μπουντιμίρ μέσα στην περιοχή, αυτός «έστρωσε» για τον επερχόμενο Τσεσνάουσκις ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0!

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και κατάφεραν αρκετά γρήγορα να φέρουν τον αγώνα στα ίσια. Στο 32', ο Λαμπρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Σασιασβίλι μέσα στην περιοχή και ο Μουρ που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε κάνοντας το 1-1. Η Καβάλα δεν σταμάτησε εκεί και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, όμως το σουτ του Ντιέ σταμάτησε στο δοκάρι του Δασκαλάκη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να έχει την διάθεση να ξαναπάρει το προβάδισμα, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ, όταν στο 60' ο Ιωάννου έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μουντιμίρ μπήκε στην περιοχή και παρά την έντονη πίεση του Θεοδωρέλλη πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-2!

Στη συνέχεια, η Καβάλα προσπάθησε να πιέσει όμως η ομάδα του Καραγεωργίου ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και αυτό που διαφαινόταν ως πιθανότερο ήταν το 1-3 παρά το 2-2. Στο 69', Ο Ιτάνζ έβγαλε το σουτ του Λεάλ όμως δεν κατάφερε το ίδιο στο 83', με τον Φραγκουλάκη να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα της Καβάλας και να «σφραγίζει» την επιστροφή στις νίκες για τους Κρητικούς.Οι συνθέσεις:
Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ (73' Ντικρόκ), Φερέιρα, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Ορούμα (55' Ρινκόν), Ιωάννου, Σμολάρεκ, Σόσιν (64' Σουλτανίδης)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μπουντιμίρ (80' Ορφανός), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Μπέτο, Λεάλ (73' Βερπακόφσκις), Κορδονούρης, Γιαλούσης, Τσεσνάουσκις (76' Φραγκουλάκης), Τζούνιορ, Ρομάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: