Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Κούπερ: «Ευκαιρία να γεμίσουμε μπαταρίες»

Κούπερ: «Ευκαιρία να γεμίσουμε μπαταρίες»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όμως προβληματισμένος από την κούραση αρκετών ποδοσφαιριστών του έδειξε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με το Λεβαδειακό ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. “Πάντα μετά από μία μεγάλη προσπάθεια ο προπονητής ανησυχεί για την αποκατάσταση της ομάδας του. Όχι τόσο για τη σωματική προσπάθεια όσο για το στρες και την ψυχολογία σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο που φαινόταν σαν να μας «ενοχλεί» η μπάλα. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, κάναμε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες φτάσαμε πιο κοντά στην περιοχή μιας ομάδας με πολυπρόσωπη άμυνα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε κερδίσαμε και έκλεισε και η είσοδος στα πλέι οφ”, είπε ο Κούπερ και συνέχισε: “Η δική μου ομάδα τα κατάφερε και το πιο κρίσιμο σημείο σ’ αυτό που λέγαμε ήταν να αποκτήσουμε ταυτότητα και σταθερότητα στην απόδοση. Να βρει η ομάδα αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων αν έχανε ή αν κέρδιζε”.

Για το αν περιμένει τη διακοπή του πρωταθλήματος τόνισε: “Με χαροποιεί ότι η δική ομάδα έχει δείξει πως έχει πάρει μία δέσμευση και μιλάω για τον τελικό στόχο. Όλοι είναι σημαντικοί και αυτοί που παίζουν και αυτοί που δεν παίζουν και είναι εκτός αποστολής, να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Ανεξαρτήτου της κάθε προσωπικότητας όταν η ομάδα έχει ένα κοινό στόχο τότε μπορεί να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει. Με χαροποιεί η δέσμευση για να πετύχουμε κοινούς στόχους και όλη η πίεση για τον τελικό στόχο. Πέρα του ότι αυτή η πίεση θα μας δίνει και ένα έξτρα κίνητρο. Όλοι ενωμένοι κοιτάζουμε μπροστά και έχουμε κοινό στόχο. Θέλει δουλειά για να το καταφέρεις αλλά πρώτος έχω εγώ από τον εαυτό μου απαιτήσεις και από τους παίκτες μου επίσης. Δουλέψαμε σκληρά και για να πετύχουμε τη σταθερότητα, είναι αρκετά δύσκολο. Η ομάδα έχει «αδειάσει» εντελώς, ακόμα και η ρεζέρβα.. Μας έρχεται καλά η μεγάλη εβδομάδα καθώς θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε τις μπαταρίες για να βελτιώσουμε οποιονδήποτε τομέα γιατί θεωρώ ότι φέτος είναι η χρονιά μας. Ο κόσμος χαίρεται και έχει κίνητρο. Το ίδιο έχουμε και εμείς και αυτά τα δύο όταν συμβαίνουν μαζί, όταν βλέπει την ομάδα να τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή στιγμή για όλο τον Άρη”.

Για την υποδοχή μετά την πρόκριση: “Θεωρώ ότι να βλέπεις εκδηλώσεις τόσου μεγάλου ενθουσιασμού σε αγγίζουν πολύ Μας γεμίζουν με απαιτήσεις και πίεση για να δίνεις τέτοιας φύσης χαρές στους οπαδούς είναι κάτι σημαντικό. Είναι πάρα πολύ αισιόδοξη αυτή η αντιμετώπιση και μας δείχνει ότι περνάει και από εμάς αυτή η χαρά. Αυτό που μετέδωσαν σε εμένα και τους ποδοσφαιριστές είναι η πρώτη δέσμευση. Είναι να αφήσουμε τη ζωή μας στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθώ κάθε φορά να μεταφέρω στους παίκτες μου να μην ξεχνάμε τις στιγμές αυτές και τι έρχεται πίσω από την ομάδα και πίσω από την δουλειά είναι ένας απίστευτος λαός. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και αυτοί να συνεχίσουν τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουν την ομάδα. Όσο κρύο αίμα και να έχεις η καρδιά σου ζεσταίνεται. Πρέπει να κρατήσουμε την ηρεμία αλλά εκείνη την ημέρα το διασκέδασα απίστευτα”.

Για την μάχη του υποβιβασμού: “Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολες οι στιγμές που περνάνε. Σέβομαι όλες τις ομάδες και την προσπάθεια που κάνουν στην ουρά και ο κατάλληλος να μείνει στην κατηγορία. Με σεβασμό στους αντιπάλους δεν θέλω να εκφέρω γνώμη για αυτές τις ομάδες”.

Φαράντος: “Δύσκολη η συνέχεια…”

Απογοητευμένος για την ήττα από τον Άρη έμεινε ο Δημήτρης Φαράντος: “Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα στην πιο δύσκολη έδρα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα μας βοηθούσε πολύ”.

Στη συνέχεια έκανε μία γρήγορη ανάλυση του αγώνα: “Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να μην κινδυνέψουμε εκτός από 1-2 φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ είχαμε πει ότι ο Άρης είναι επικίνδυνη ομάδα στις στημένες φάσεις δεχτήκαμε ένα γκολ από φάουλ με τον Νέτο. Συγχαρητήρια στον Άρη. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη για μας”.

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες πλέον παραμονής του Λεβαδειακού, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο: “Δεν έχω δει τα άλλα αποτελέσματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: