Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Προπονήθηκε ο Βίτορ!!

vitor_paok
Λήξαν θεωρείται το θέμα του Μιγκέλ Βίτορ. Ο Πορτογάλος στόπερ απολογήθηκε στον Ζήση Βρύζα, ζήτησε συγνώμη για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε και ενσωματώθηκε κανονικά στην προπόνησης της ομάδας. Στην προπόνηση συμμετείχε και ο Σαρλ Ιτανζ, που επέστρεψε από τη Γαλλία, όπου βρίσκονταν λόγω οικογενειακού προβλήματος.
Οι παίκτες πήγαν από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο γήπεδο για προπόνηση ενόψει του αγώνα με την Καλλονή. Ο Στέλιος Κίτσιου που ένιωσε έναν μυικό σπασμό και αντικαταστάθηκε στο ματς με τη Ζίμπρου ήταν καλύτερα και η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής θα ξεκαθαρίσει στην προπόνηση του Σαββάτου. Ο Εγιάλ Γκολάσα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Κρίστι Κιόσε ταλαιπωρείται ακόμα από οσφυαλγία.
Πηγή: arenafm.gr

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια του ΑΣ!!

Στον Α.Σ. προετοιμάζονται σιγά σιγά για να παραλάβουν και επίσημα την «καυτή πατάτα» της ΠΑΕ, αφού όλα δείχνουν ότι δεν είναι μακριά η ώρα που η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα κληθεί να «τρέξει» και επίσημα της εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η τριμελής επιτροπή που θα αναλάβει το τελευταίο είναι το κύριο μέλημα του Χάρη Παπαγεωργίου σε πρώτη φάση, με δεδομένο ότι θα βρεθούν πρώτα τα άτομα που θα αντικαταστήσουν τον Παναγιώτη Στεφανίδη, ώστε να οδηγήσει την ΠΑΕ στην λύση της. Ο Ντίνος Κούης είναι μία από τις επιλογές του Α.Σ, αλλά έχει βολιδοσκοπήσει κι άλλα άτομα από το χώρο του Αρη ώστε να βοηθήσουν στη Γ' εθνική. Εξυπακούεται ότι αναζητούνται άτομα που θα μπορέσουν να συνδράμουν και οικονομικά. Ο Γιώργος Γαλανός περιμένει για να πάρει το χρίσμα από Δευτέρα, αλλά για χθες και σήμερα έχουν προγραμματιστεί κάποια σημαντικά ραντεβού των ανθρώπων του Α.Σ προς τον ίδια κατεύθυνση. Το αν θα προχωρήσουν ή όχι είναι άγνωστο, πάντως στον Α.Σ πιέζονται από τον χρόνο για να καταλήξουν το συντομότερο.

Από 'κει και πέρα, εστάλη τελικά χθες στην ΕΠΟ το σχετικό αίτημα με το οποίο ο Ερασιτέχνης ζητάει από την ομοσπονδία να δοθεί στον Αρη μία παράταση 25 ημερών ώστε να ετοιμαστεί για να δηλώσει συμμετοχή στην Γ' εθνική.
Πηγή: metrosport.gr

Προβάρει τα κόκκινα ο Μπαλοτέλι!!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι στη Λίβερπουλ. Ο ατζέντης του ανέβασε φωτογραφία με την κόκκινη φανέλα, με το όνομα του Ιταλού άσου και τον αριθμό «45».

Προβάρει τα κόκκινα ο Μπαλοτέλι

Η Μίλαν θα βάλει στα ταμεία της 20 εκατομμύρια ευρώ και ο Ιταλός επιθετικός (που ταξιδεύει αυτή την ώρα για Αγγλία) θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 6 εκατομμύρια ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζεται ο γνωστός μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία, με τη φανέλα της Λίβερπουλ με το όνομα του πελάτη του και τον αριθμό «45».




Πηγή: sport-fm.gr

Οδηγεί την κούρσα ο Οζιέ!

Πρώτη ημέρα του ράλι Γερμανίας με τον Σεμπαστιάν Οζιέ να έχει πάρει προβάδισμα.

Οδηγεί την κούρσα ο Οζιέ
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του ράλι της Γερμανίας. Ο Αλσατός οδηγός της Volkswagen ξεκίνησε δυνατά την πρώτη ημέρα του ένατου γύρου της σεζόν, κερδίζοντας τις δύο πρώτες ειδικές. Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει τον ομόσταβλό του, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Ο Φινλανδός οδηγός… ακολουθεί τον Παγκόσμιο πρωταθλητή και κερδίζοντας την τελευταία ειδική του πρώτου λουπ μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στα 1.9.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Κρις Μικ. Την έκπληξη κάνει ο Ντάνι Σόρντο, ο οποίος βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Αντρέας Μίκελσεν και Μαντς Όστμπεργκ παρά τα προβλήματα που είχαν στην τρίτη ειδική διαδρομή βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Έβδομος είναι ο Μίκο Χιρβόνεν.

Μικρή έξοδο στην τελευταία ειδική του λουπ είχε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος κατάφερε συνεχίσει.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS3:

1.Oζιέ,Volkswagen, 29:47.1
2.Λάτβαλα, Volkswagen, +1.9
3.Μικ, Citroen, +24.0
4.Σόρντο,Hyundai, +28.6
5.Μίκελσεν, Volkswagen, +31.4
6.Όστμπεργκ,Citroen, +31.7
7.Χιρβόνεν, M-Sport, +32.9
8.Νουβίλ, Hyundai, +34.6
9.Έβανς, M-Sport,+40.5
10.Mπουφιέ,Hyundai, +53.8

Αναλυτικά οι νικητές των ειδικών:
SS1: Σεμπαστιάν Οζιέ
SS2: Σεμπαστιάν Οζιέ
SS3: Γιάρι Μάτι ΛάτβαλαΠηγή: sport-fm.gr

Πρεμιέρα και… Κούπα!

Ώρα για Primera Division και πάλι. Η πρώτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο, αλλά προηγείται το δεύτερο παιχνίδι του Σούπερ Καπ μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ.

Πρεμιέρα και… Κούπα
Ντέρμπι τίτλου απόψε (23:30) στο «Βιθέντε Καλντερόν» μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ισπανίας αναμετρώνται με τους Κυπελλούχους στη ρεβάνς του προ τριών ημερών, 1-1 στο «Μπερναμπέου» για το Σούπερ Καπ.
Ο Ρονάλντο έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα της πρώτης αναμέτρησης, αλλά αναμένεται να παίξει σήμερα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Μογιά, Σικέιρα, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Γκάμπι, Τιάγκο, Ρ. Γκαρθία, Κόκε, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Νάβας, Κοεντράο, Ραάμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Κρος, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Οι δύο ομάδες έχουν υποχρέωση την Δευτέρα για το πρωτάθλημα, κόντρα σε Ράγιο Βαγεκάνο (εκτός) για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και την Κόρδοβα για αυτήν του Αντσελότι.

Η Primera Division ξεκινάει δυναμικά, καθώς υπάρχει το παιχνίδι Σεβίλλη-Βαλένθια. Νοκ-άουτ ο Γκαμέιρο.

Η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την Κυριακή την Έλτσε με τον τιμωρημένο, Πικέ και τον τραυματία Τερ Στέγκεν να είναι εκτός.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική

Σάββατο (23/8)

Μάλαγα-Μπιλμπάο (20:00)
Γρανάδα-Λα Κορούνια (22:00)
Σεβίλλη-Βαλένθια (22:00)

Κυριακή (24/8)

Αλμερία- Εσπανιόλ (20:00)
Εϊμπάρ-Ρ. Σοσιεδάδ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Έλτσε (22:00)
Θέλτα-Χετάφε (22:00)

Δευτέρα (25/8)

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Κόρδοβα (21:00)
Βαγιεκάνο- Ατλ. Μαδρίτης (23:00)

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Παρασκευή (29/8)

Χετάφε-Αλμερία
Βαλένθια-Μάλαγα

Σάββατο (30/8)

Μπιλμπάο-Λεβάντε (20:00)
Κόρδοβα-Θέλτα (20:00)
Ατλ. Μαδρίτης-Εϊμπάρ (22:00)

Κυριακή (31/8)

Εσπανιόλ-Σεβίλλη (20:00)
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα (20:00)
Λα Κορούνια-Βαγιεκάνο (22:00)
Ρ. Σοσιεδάδ- Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Μπολτ «τρέλανε» τα χρονόμετρα!!

Σαν σήμερα το 2008 ο Γιουσέιν Μπολτ έφτασε τα τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, με ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ, «τρελαίνοντας» τα χρονόμετρα!

Όταν ο Μπολτ «τρέλανε» τα χρονόμετρα

Σαν σήμερα το 2008 κατέρριψε ένα ακόμα. Με το χρυσό μετάλλιο και την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην σκυταλοδρομία 4Χ100 με την ομάδα της Τζαμάικα, έπιασε τον Καρλ Λιούς (τρία χρυσά σε διαφορετικά αγωνίσματα το 1984) αλλά και τον ξεπέρασε.

Κατέκτησε τρία μετάλλια συνολικά -αφού είχαν προηγηθεί οι πρωτιές στην κούρσα της μιας ανάσας και το διακοσάρι- συνδυάζοντας τους θριάμβους του με νέα παγκόσμια ρεκόρ.



Πηγή: sport-fm.gr

Με το καλημέρα Ρόσμπεργκ!

Επιστροφή στη δράση στο πρωτάθλημα της Formula 1.Το ένα-δύο έκανε η Mercedes στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Σπα.

Με το καλημέρα Ρόσμπεργκ
Στο Βέλγιο συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο μετά από τη διακοπή ενός μήνα επέστρεψε στη δράση στην πίστα Σπα.

Το ένα-δύο έκανε η Mercedes στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να κάνει τον ταχύτερο χρόνο και να αφήνει δεύτερο τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ καλή ήταν και η απόδοση του Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος πλασαρίστηκε πέμπτος.

Εκτός δεκάδας έμεινε ο Σεμπάστιαν Φέτελ (11ος) με τον έτερο πιλότο της Red Bull, Ντανιέλ Ρικιάρντο να κάνει τον ένατο χρόνο.

Κανένα σημάδι προόδου για την Lotus μετά την καλοκαιρινή διακοπή με τους Γκροσάν και Μαλδονάδο να κάνουν τον 13ο και 18ο χρόνο αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Χάμιλτον, Mercedes
3. Αλόνσο, Ferrari
4. Μπάτον, McLaren
5. Ραϊκόνεν, Ferrari
6. Πέρες, Force India
7. Μάγκνουσεν, McLaren
8. Χούλκενμπεργκ, Force India
9. Ρικιάρντο, Red Bull
10. Μπότας, Williams
11. Φέτελ, Red Bull
12. Κβίατ, Toro Rosso
13. Γκροσάν, Lotus
14. Σούτιλ, Sauber
15. Μάσα, Williams
16. Βερνιέ, Toro Ross
17. Φαν ντερ Γκάρντε, Sauber
18. Μαλδονάδο, Lotus
19. Μπιανκί, Marussia
20. Ρόσι, Marussia
21. Λοτερέρ, Caterham
22. ‘Ερικσον, Caterham Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για ανάκαμψη…!!

Η δευτεραθλήτρια Γαλλίας, Μονακό αγωνίζεται στην έδρα της Ναντ, στοχεύοντας στην πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν, μετά τις δύο «σφαλιάρες» στο ξεκίνημα. Εκτός έδρας αποστολή για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ώρα για ανάκαμψη…
Η Μονακό έχει εκτός έδρας υποχρέωση στην τρίτη αγωνιστική του Championnat και αναζητεί το πρώτο «τρίποντο», μετά την ήττα από τη Λοριάν (1-2) στο «Λουί Ντε» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το 4-1 από την Μπορντό. Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Ρικάρντο Καρβάλιο.

Η πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν αγωνίζεται την Παρασκευή στην έδρα της Εβιάν και θα έχει τρεις σημαντικές απουσίες. Οι Ιμπραίμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα θα λείψουν για έναν μήνα, λόγω τραυματισμού, ενώ απών θα είναι και ο Τιάγκο Μότα, καθώς το περασμένο Σάββατο του έσπασε τη μύτη ο Μπραντάο στη φυσούνα.

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική

Παρασκευή (22/8)

Εβιάν-Παρί Σεν Ζερμέν (21:30)

Σάββατο (23/8)

Γκινγκάμ-Μαρσέιγ (18:00)
Μπαστιά-Τουλούζ (21:00)
Λιλ-Λοριάν (21:00)
Μονπελιέ-Μετς (21:00)
Νις-Μπορντό (21:00)
Ρεμς-Καέν (21:00)

Κυριακή (24/8)

Λιόν-Λανς (18:00)
Σεντ Ετιέν-Ρεν (18:00)
Ναντ-Μονακό (21:00)

Επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή (29/8)

Μαρσέιγ-Νις (21:30)

Σάββατο (30/8)

Μονακό-Λιλ (18:00)
Καέν-Ρεν (21:00)
Λανς-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Γκινγκάμπ (21:00)
Ναντ-Μονπελιέ (21:00)
Τουλούζ-Εβιάν (21:00)

Κυριακή (31/8)

Μπορντό-Μπαστιά (15:00)
Μετς-Λιόν (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν- Σεντ Ετιέν (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτο θέμα ο Σάμαρης!!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα από τον Ολυμπιακό. Πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα πορτογαλικά μέσα ο διεθνής κεντρικός μέσος.

Πρώτο θέμα ο Σάμαρης
Τα τυπικά απομένουν για την μεταγραφή του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα, με τον διεθνή Έλληνα μέσο να βρίσκεται από χθες στη Λισαβόνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

«Καληνύχτα. Σας ευχαριστώ», είπε κατά την άφιξή του και αποχώρησε από το αεροδρόμιο χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αρκεί το ότι αποτελεί την 4η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «αετών» για να αποτελέσει πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα πορτογαλικά μέσα.

«Μόλις έφτασε. Θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Έρχεται ως αντικαταστάτης του Έντσο Πέρες», αναφέρει η A’ Bola στο πρωτοσέλιδο χτύπημά της, με τον Σάμαρη στο επίκεντρο. «Eίναι ο μέσος που ήθελε ο Ζόρζε Ζέσους», αναφέρει η Record, ενώ ακόμα και η O Jogo που ειδικεύεται στα θέματα της Πόρτο, αφιερώνει χώρο στην επικείμενη μεταγραφή του 25χρονου άσου.

inner


inner


inner

Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει παίκτη ο Άρης!!

Τη στιγμή που το διοικητικό τοπίο παραμένει θολό και η ομάδα οδεύει στην Γ’ Εθνική, ο Άρης έφερε στη Θεσσαλονίκη τον 22χρονο μέσο Γκαέλ Νλουντούλου.

Κλείνει παίκτη ο Άρης
Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη βρίσκεται ο Γκαέλ Νλουντούλου την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διοικητικές διεργασίες που θα βρουν τους «κίτρινους» στην Γ’ Εθνική όπως αποφασίστηκε χθες.

Παρόλα αυτά συνεχίζεται η στελέχωση του ρόστερ από τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο 22χρονος μέσος, ο οποίος την περασμένη σεζόν είχε 22 συμμετοχές και 2 γκολ με την Λοκομοτίβ Σόφιας στη Βουλγαρία θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα ενταχθεί στην ομάδα.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Τσερνομόρετς, τη Λωζάννη, ενώ πέρασε και από την Πόρτσμουθ δίχως όμως να αγωνιστεί σε κάποιος επίσημο ματς. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει υπάρξει διεθνής με την U-17 της Γαλλίας, ενώ το καλοκαίρι δοκιμάστηκε -δίχως επιτυχία- στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πηγή: sport-fm.gr

Προσεχώς… «σπιρούνι» ο Φάτζιο!!

Παίκτης την Τότεναμ πρέπει να θεωρείται ο Φεντερίκο Φάτζιο, καθώς σύμφωνα με την AS, ο κεντρικός αμυντικός της Σεβίλλης «πετάει» για Αγγλία για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Προσεχώς… «σπιρούνι» ο Φάτζιο

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της Σεβίλλης, σύμφωνα με την AS, πετάει για την Αγγλία και το Λονδίνο ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στα «σπιρούνια».

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, θα δώσει στους Σεβιγιάνους 10 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή. Πηγή: sport-fm.gr

Ενας Σουηδός με τουρκικές ρίζες στο λιμάνι!! (vids)

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Τζίμι Ντουρμάζ και το gazzetta.gr σας τον παρουσιάζει.
Ο Σουηδός επιθετικός από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης είναι στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας.
ADVERTISEMENT
Ο Τζίμι Ντουρμάζ ή αλλιώς γνωστός και ως Τζίμι Τουμά γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1989 στο Έρεμπρο της Σουηδίας, ωστόσο έχει τουρκικές ρίζες, κάτι που μαρτυρά και το όνομά του. Οι συγγενείς του Σαρμπέλ Τουμά και Ντέιβιντ Ντουρμάζ ήταν γνωστοί ποδοσφαιριστές και έτσι ο Τζίμι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε μια τοπική ομάδα του Έρεμπρο, την BK Forward στην οποία ενσωματώθηκε το 2001 σε ηλικία 12 ετών. Έμεινε στις μικρές ομάδες της ως το 2005 και στη συνέχεια ανέβηκε στην μεγάλη ομάδα.
Με την BK Forward έπαιξε ως το 2008 και σε 35 αγώνες σκόραρε 4 φορές. Οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον της Μάλμε, η οποία το καλοκαίρι του 2008 τον έκανε δικό της. Στις 14 Ιουλίου έκανε και το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα απέναντι στην Χάμαρμπι.
Λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος, ο Τζίμι αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε Ντουρμάζ. Το 2010 ξεκίνησε βασικός σε 15 ματς και συνολικά έπαιξε σε 27. Στις 14 Αυγούστου του 2011, πέτυχε γκολ απέναντι στη Μίλαν σε μια φιλική αναμέτρηση με την Μάλμε. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 27 αγώνες πρωταθλήματος και 4 γκολ.
Η Σουηδία ήταν πλέον πολύ μικρή ποδοσφαιρικά για να τον κρατήσει και έτσι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη δεύτερη πατρίδα του, την Τουρκία. Στις 27 Ιουνίου του 2012 επιβεβαίωσε στον σουηδικό Τύπο ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Γκεντσλερμπιρλίγκι για τα επόμενα τρία χρόνια.
Έπειτα από ένα μικρό σήριαλ για το αν ο Ντουρμάζ θα πάει πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2012 ή τον Ιανουάριο του 2013, τελικά μετακόμισε στην τουρκική ομάδα στις 17 Ιουλίου. Με την φανέλα της Γκεντσλερμπιρλίγκι έχει συνολικά 61 ματς και 11 γκολ.
Είναι διεθνής με την Εθνική Σουηδίας. Ξεκίνησε από την U21 και από το 2011 παίζει στην Ανδρών. Το ντεμπούτο του έγινε στις 8 Φεβρουαρίου του 2011 κόντρα στην Κύπρο και με την Εθνική ομάδα της χώρας του έχει 17 συμμετοχές και ένα τέρμα.

Δείτε τον Ντουρμάζ σε δράση







Πηγή: gazzetta.gr

Ντιόπ, Ντουρμάζ και… Κλιέσταν!!

Αλυσιδωτές εξελίξεις αναμένονται στα ανοικτά… μέτωπα του Ολυμπιακού την Παρασκευή. Ολοκληρώνεται του Σάμαρη στην Μπενφίκα. Κοντά σε Ντιόπ, τελειώνει του Ντουρμάζ. Τι γίνεται με Κλιέσταν και Εσιέν.

Ντιόπ, Ντουρμάζ και… Κλιέσταν
Εξελίξεις πιθανόν και οριστικές θα σημειωθούν εντός της ημέρας στα θέματα του Ολυμπιακού που είναι στην επικαιρότητα.

Καθαρά τυπικό αποτελεί αυτό της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Ανδρέα Σάμαρη από την Μπενφίκα στον Ολυμπιακό, καθώς ο 25χρονος μέσος βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στη Λισαβόνα και σήμερα θα περάσει από τα απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Εφόσον όλα πάνε καλά θα υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, το οποίο θα του αποφέρει 700.000 ευρώ ετησίως, ενώ με την τελευταία αναπροσαρμογή που του είχε γίνει από τους Πειραιώτες έπαιρνε 250.000 ευρώ. Σχεδόν τριπλασιασμός δηλαδή.

Φυσικά, ικανοποιήθηκαν οικονομικά και οι «ερυθρόλευκοι» που θα πάρουν 9 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχουν και ποσοστό (10%) μεταπώλησης.

Ο πρώτος υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Πάπε Ντιόπ, όπως σας έχουμε ενημερώσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι πρωταθλητές τα έχουν βρει με τον 28χρονο μέσο, ο οποίος ανέφερε χθες στους ανθρώπους της Λεβάντε ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ υπάρχει ρήτρα 2 εκατ. ευρώ.

Δεν «παίζει» μόνο ο Σενεγαλέζος για τα χαφ. Υπάρχει στα υπ’ όψιν άλλος ένας παίκτης που είχε ακουστεί στις αρχές του καλοκαιριού. Στον Μίστελ αρέσει και ο Σάσα Κλιέσταν και είναι πιθανόν να προτιμήσει τον Καναδό ο Ισπανός από τον Ντιόπ. Στο… βάθος οι περιπτώσεις των Πέτσου ης Ραπίντ Βιέννης, Οτζιτζί της Μπριζ, που έχουν προταθεί.

Απασχολεί και ο Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τη Μίλαν. Ωστόσο, είναι δύσκολη περίπτωση, διότι έχει υψηλό κασέ, ενώ κρίνονται πολλά και τα λεφτά που ζητούν ο «ροσονέρι».

Επιπλέον, θα ολοκληρωθεί και η απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος αφίχθη τα ξημερώματα στην Ελλάδα. Η Γκετζέρμπιρλικί θα πάρει 2 εκατ. ευρώ και ση συμφωνία υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες και ο Σουηδός εξτρέμ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με 900.000 ευρώ τον χρόνο.

Δανεικός στον Πανιώνιο θα παραχωρηθεί ο Τάσος Αυλωνίτης, όπως είχε φανεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ θα δοθεί εκ νέου στους «κυανέρυθρους» και ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά το τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά φαίνεται πως δεν χωρά στο ρόστερ της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση και για Μανιάτη!!

Ρωσικό ενδιαφέρον φέρεται να έχει προκύψει για τον Γιάννη Μανιάτη. Πόσα λεφτά λέγεται πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν στον Ολυμπιακό και πόσα στον Έλληνα διεθνή.

Πρόταση και για Μανιάτη
Στο στόχαστρο ρωσικής ομάδας που παρουσιάζεται έτοιμη να κάνει επίσημη κίνηση για την απόκτησή του φέρεται να βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γαύρος».

Λέγεται πως ο κεντρικός μέσος απασχολεί ζεστά τους Ρώσους που προτίθενται να δώσουν πέντε εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό και συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές δύο εκατομμύρια ευρώ στον ίδιο.

Ωστόσο έπειτα από την διαφαινόμενη μεταγραφή του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα, οι Πειραιώτες πολύ δύσκολα θα έμπαιναν στην διαδικασία να συζητήσουν την παραχώρηση και του διεθνούς Έλληνα άσου.Πηγή: sport-fm.gr

Η συμφωνία για Σαμαρά!!

Ηγεμονικό συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 4,5 εκατομμύρια ευρώ θα υπογράψει ο Γιώργος Σαμαράς με την Γουέστ Μπρόμιτς!

Η συμφωνία για Σαμαρά
Εντός της ημέρας αναμένεται να επισφραγιστεί η επιστροφή του Γιώργου Σαμαρά στην Premier League για λογαριασμό της Γουέστ Μπρόμιτς. Η SportDay και η στήλη «ο τρελός του χωριού» έχει τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της συμφωνίας.

Παρά τη «σφήνα» από την Σαουθάμπτον, ο διεθνής επιθετικός προβάρει τη φανέλα της Γουέστ Μπρόμιτς. Ο τεχνικός της ομάδας, Άλαν Ιρβάιν επικοινώνησε με τον «Sam» και τον διαβεβαίωσε ότι θα στηριχτεί πάνω του τη νέα σεζόν, ενώ και το οικονομικό σκέλος ήταν εξαιρετικά δελεαστικό αφού αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 4,5 εκατομμύρια ευρώ! Αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις θα ανακοινωθεί από τους «baggies». Πηγή: sport-fm.gr

Τελικές εξετάσεις!

Η Εθνική ολοκληρώνει απόψε (21:00) τον κύκλο φιλικών της αντιμετωπίζοντας την Τουρκία στην «Ούλκερ Σπορτς Αρένα». Χωρίς Καϊμακόγλου η ελληνική ομάδα.

Τελικές εξετάσεις
Την τελευταία ευκαιρία για συμπεράσματα πριν αρχίσει το Μουντομπάσκετ θα έχει ο Φώτης Κατσικάρης στην αποψινή αναμέτρηση με την Τουρκία στην «Ούλκερ Σπορτς Αρένα» (21:00, ΑΝΤ1).

Η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει τον κύκλο των φιλικών της πριν από το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου (30/8-14/9).

Το φιλικό του ΟΑΚΑ αποτέλεσε την εξαίρεση στην πληρότητα της ελληνικής σύνθεσης, αφού αυτή τη φορά απών θα είναι ο Κώστας Καϊμακόγλου. Ένας τραυματισμός στο χέρι, που δεν εμπνέει ανησυχία για τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ αλλά χρειάζεται προσοχή και θεραπείες, κράτησε τον φόργουορντ της Ούνιξ στην Αθήνα.

Πλέον με μοναδική λύση στο «4» τον Γιώργο Πρίντεζη, αναμένεται να κληθούν να βοηθήσουν στη θέση αυτή Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου και πιθανώς Γιάνκοβιτς. Ο 24χρονος φόργουορντ θα είναι στη δωδεκάδα, όπως και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, συνεχίζοντας μέχρι τέλους τη μάχη για την τελευταία θέση στο αεροπλάνο για την Ισπανία.

Η ανακοίνωση της δωδεκάδας αναμένεται μετά την επιστροφή της Εθνικής στη βάση της. Η Εθνική θα αναχωρήσει για τη Σεβίλλη την ερχόμενη Τετάρτη και θα ριχτεί το επόμενο Σάββατο στη μάχη του Μουντομπάσκετ με πρώτο αντίπαλο τη Σενεγάλη. Πηγή: sport-fm.gr

Έχασε, δεν χάθηκε!!

Σε μπελάδες μπήκε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τη Ζίμπρου, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς της Τούμπας. Εξετάσεις ο Κίτσιου. Σήμερα η απολογία του Βίτορ.

Έχασε, δεν χάθηκε
Θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί και χειρότερα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ αν ο Αλεξέεφ αντί να σημαδέψει το δοκάρι στο 90’, έστελνε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στη Ζίμπρου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλύτερος από τους Μολδαβούς αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό από τη στιγμή που δεν βρήκε λύσεις επιθετικά και έτσι το σε βάρος του 1-0 τον βάζει σε μπελάδες.

Στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας δεν θα υπάρχουν περιθώρια για λάθη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. «Θα μας βρίσουν λίγο, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά», είπε για να καθησυχάσει τον κόσμο ο τεχνικός της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που μίλησε χτες μετά τον αγώνα από πλευράς ΠΑΟΚ.

Πρόβλημα με Κίτσιου

Με την επιστροφή της αποστολής, θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Στέλιου Κίτσιου, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στον δικέφαλο και το αν θα είναι διαθέσιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Καλλονή, καθώς επίσης και στη ρεβάνς με τους Μολδαβούς.

Απολογείται ο Βίτορ

Εντός της ημέρας αναμένεται και η απολογία του Μιγκέλ Βίτορ από την οποία θα κριθεί το μέλλον του στην ομάδα. Ο Πορτογάλος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και αποκλείστηκε από την αποστολή που ταξίδεψε στο Κισινάου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τον τρομάζουν πλέον!

Το ευρωπαϊκό όνειρο καλά κρατεί για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έδειξε και κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ότι έχει… ψηλώσει και δεν τον φοβίζουν μεγαλύτερα -από το δικό του- ονόματα αντιπάλων.

Δεν τον τρομάζουν πλέον
Όλο και πιο κοντά είναι η συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League. Μετά το εμπόδιο της Ροβανιέμι, την επική πρόκριση κόντρα στη Μάιντς, ήρθε και η σπουδαία νίκη με καθαρό σκορ (2-0) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι Αρκάδες είναι κοντά στο να ξεπεράσουν και τον τρίτο τους αντίπαλο, ώστε να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

inner

Το πλάνο του Στάικου Βεργέτη πήγε κατ’ ευχήν, διότι η ομάδα του, παρά την πίεση που δέχθηκε προς το τέλος του πρώτου μέρους δεν δέχθηκε γκολ. «Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο Θεός γελάει. Όμως το είπα στους παίκτες μου. Προτιμώ το 0-0 από τη νίκη με 2-1, θέλοντας να τους δείξω ότι το μηδέν πίσω είναι ο πρωταρχικός μας στόχος», είχε δηλώσει ο 38χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, μια ημέρα πριν το ματς.

Άλλο ένα στοιχείο που δίνει προβάδισμα στον Αστέρα Τρίπολης είναι ότι ουσιαστικά θα παίξει και στη ρεβάνς εντός έδρας, καθώς το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Κύπρο και το μεγαλύτερο μέρος της εξέδρας θα είναι με την ελληνική ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την υποχρέωση του Παναθηναϊκού που έγινε... πάρτι απέναντι στη Μίντιλαντ και τη σωστή διαχείριση που έκαναν στο παιχνίδι οι «πράσινοι». 
Η υποχρέωση έγινε πάρτι πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Είχα αναφέρει πριν το παιχνίδι , ότι κόντρα στην Μίντιλαντ όλοι στον Παναθηναϊκό είχαν την υποχρέωση να κερδίσουν και να προκριθούν. Το πρώτο το έκαναν με εμφατικό τρόπο και με το άνετο 4-1, που θα μπορούσε να είναι και 7-1, η πρόκριση θα έρθει σε μία εβδομάδα, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, που είδαμε στην Λεωφόρο.
ADVERTISEMENT
Πρωταγωνιστής; Ποιος άλλος; Ο ένας και μοναδικός. Ο Μάρκους Μπέργκ. Ο κορυφαίος –μακράν του δεύτερου- φορ, που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως έχω αναφέρει από πέρυσι και συνέχεια ο Μάρκους επιβεβαιώνει τον τίτλο του κορυφαίου. Μαζί με τον Καρέλη διέλυσαν την άμυνα της Μίντιλαντ, που δεν μπορούσε να τους σταματήσει με τίποτα.
Το λάθος του Κοτσόλη και το φθηνό γκολ, που δέχθηκε η ομάδα , ξύπνησε... μνήμες Σταντάρ, όπως και το γεγονός, ότι στο πρώτο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» είχαν χάσει δύο ευκαιρίες. Μετά το 0-1 , όμως η ομάδα του Αναστασίου έβαλε την μπάλα κάτω και με σκόρερ και των τεσσάρων γκολ τον Μπέργκ έκανε την ανατροπή.
Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε με ιδανικό τρόπο το ματς. Μετά το 3-1 δεν πήρε ρίσκα, ακόμα και όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10. Γύρισε με υπομονή την μπάλα απέναντι στην Μίντιλαντ, που μετά τα τρία γκολ έπαιξε κλειστά στην άμυνα , για να μην γράψει εξι και επτά το κοντέρ, αλλά τελικά το τέταρτο γκολ ήρθε στην εκπνοή του αγώνα και ήταν το κερασάκι στην τούρτα και για τον κόσμο της ομάδας, που το χάρηκε και στο τέλος αποθέωσε παίκτες και προπονητή.
Θα πει κανείς, έλα μωρέ ποια Μίντιλαντ; Και εμένα δεν μου φάνηκε τίποτα ιδιαίτερο. Μου φάνηκε, ότι είναι πολύ κάτω από αυτό που περιμέναμε τουλάχιστον στην επίθεση. Διότι για την άμυνα είχα αναφέρει και πριν το ματς ότι είναι το αδύνατό της σημείο και δεν αντέχει στην πίεση και όντως δεν άντεξε. Αλλά λέω εγώ, μήπως για να φανεί τόσο κακή η Μίντιλαντ ευθύνεται και ο Παναθηναϊκός που έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έπαιξε για το αποτέλεσμα στο δεύτερο; Διότι αυτή η ομάδα, που έφαγε τέσσερα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα Δανίας
και κέρδισε πριν λίγες ημέρες την Κοπεγχάγη.
Τέλος πάντων όπως θέλει κανείς το βλέπει. Εγώ βλέπω ότι η ομάδα έκανε το καθήκον της και επιστρέφει στην Ευρώπη, εκεί που είναι μακράν της δεύτερης η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα σε διακρίσεις( ένας τελικός, δύο ημιτελικοί, προκρίσεις σε προημιτελικά).
Οσο για τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ Μπέργκ σιγοτραγουδάω. Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;
ΥΓ: Δεν πρέπει να υπερτιμηθεί η νίκη. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που υποχρεούτο και πρέπει με χαμηλά το κεφάλι να συνεχίσει.
ΥΓ2: Παρά το 4-1 είδα αδυναμίες. Ο Πράνιτς ήταν εκτός αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε μία ανόητη κίτρινη κάρτα και τελικά αποβλήθηκε με μία δεύτερη κίτρινη, αυστηρή. Για άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα δέχθηκε ένα φθηνό γκολ…
ΥΓ3: Ο Καρέλης κάνει πολύ δουλειά και βοηθάει και τον Μπέργκ να ξεμαρκαριστεί και να σκοράρει. Ο Αναστασίου αυτό το δίδυμο πρέπει να το καθιερώσει από εδώ και πέρα και ας έχει αλλαγή τον Πέτριτς, που δεν έχει τα τρεξίματα του Καρέλη και την κίνηση στον χώρο. Πέρα από το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα που κέρδισε ο νεαρός επιθετικός, έχει δημιουργήσει με υπέροχο τρόπο το δεύτερο γκολ…

Πηγή: gazzetta.gr

Σχέδια πρόκρισης!!

Σχέδια για την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League κάνει ήδη ο Παναθηναϊκός μετά το επιβλητικό 4-1 κόντρα στη Μίντιλαντ. Τελειώνει του Μπερίσα. Στο περίμενε για Αμπέντ.

Σχέδια πρόκρισης
Μετά από απουσία ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την επάνοδό του μέσω των ομίλων του Europa League. Η Μίντιλαντ προηγήθηκε στη Λεωφόρο, αλλά οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα και με ένα φοβερό και τρομερό Μάρκους Μπεργκ ηγέτη και σκόρερ τεσσάρων τερμάτων επικράτησαν με το ευρύ 4-1. Αποτέλεσμα που τους φέρνει σχεδόν και με τα… δύο πόδια στην επόμενη φάση και καθιστά διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς στη Δανία την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα οικονομικά οφέλη

Η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League θα φέρει σημαντική οικονομική ενίσχυση στα ταμεία του συλλόγου. Η πρόκριση συνεπάγεται με περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ το market pool που θα μοιραστούν οι ελληνικές ομάδες φτάνει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Από εκεί πέρα η νίκη στους ομίλους επιβραβεύεται με 200.000 και η ισοπαλία με 100.000. Αν προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση ως πρώτος του ομίλου κερδίζει επιπλέον 400.000 ενώ ως δεύτερος 200.000.

Τελειώνει του Μπερίσα

Όπως έγινε γνωστό από χθες το βράδυ, επήλθε οριστική συμφωνία για τον δανεισμό του Βαλμίρ Μπερίσα από τη Ρόμα στον Παναθηναϊκό. Ο ιταλικός σύλλογος απέστειλε σχετικό mail για την παραχώρηση του Σουηδού επιθετικού, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα (δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας) ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από το «τριφύλλι».

Στο περίμενε για Αμπέντ

Λίγη ακόμα υπομονή αναμένεται να κάνουν στον Παναθηναϊκό σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μεχντί Αμπέντ. Οι «πράσινοι» έκαναν την κίνησή τους, αλλά βρίσκονται στο περίμενε αφού η Νιούκαστλ δεν έχει απαντήσει στην πρότασή τους. Αν δεν σημειωθεί κάποια θετική εξέλιξη τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, τότε μοιραία θα κινηθούν για την απόκτηση άλλου χαφ.Πηγή: sport-fm.gr

Το πρωτάθλημα των πρωταθλητών!

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, η Bundesliga αρχίζει στη Γερμανία. Ενδιαφέρουσα η πρώτη αγωνιστική με Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν και την ελλιπή Μπάγερν.

Το πρωτάθλημα των πρωταθλητών
Η Bundesliga επιστρέφει και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα ματς.

Η Μπάγερν αρχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της με πολλά προβλήματα υποδεχόμενη τη Βόλφσμπουργκ. Ο Μπόατενγκ είναι τιμωρημένος από πέρσι, ενώ τραυματίες είναι οι Μαρτίνεθ, Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Ραφίνια και ανέτοιμος ο Ρόμπεν.

Το καλύτερο παιχνίδι της πρεμιέρας διεξάγεται στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», όπου η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν. Οι δευτεραθλητές του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα είναι ελλιπείς, καθώς εκτός πλάνων είναι οι Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι, Γκουντογκάν, Ράμος, Κιρχ και Σαχίν. Οι «ασπιρίνες» που μετά το 3-2 επί της Κοπεγχάγης στη Δανία είναι μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League θα στερηθούν μόνο τη βοήθεια του Μπέντερ. Ο νεοαποκτηθείς (δανεικός από τη Σάλκε) Κυριάκος Παπαδόπουλος θα είναι στον πάγκο.

Η Σάλκε δοκιμάζεται στο Ανόβερο με σημαντική απουσία τον Φαρφάν, ενώ σε ένα άλλο άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι η Γκλάντμπαχ αναμετράται με τη Στουτγκάρδη. Η Μάιντς του Στέφανου Καπίνο παίζει στην έδρα της νεοφώτιστης Πάντερμπορν.

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:

Παρασκευή 22/8
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 21:30

Σάββατο 23/8 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Ανόβερο-Σάλκε
Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ
Κολωνία-Αμβούργο
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 24/8
Πάντερμπορν-Μάιντς 16:30
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (2η):

Παρασκευή 29/8
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 21:30

Σάββατο 30/8 (16:30)
Λεβερκούζεν-Χέρτα
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Κολωνία
Αμβούργο-Πάντερμπορν
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 31/8
Μάιντς-Ανόβερο 16:30
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 18:30 Πηγή: sport-fm.gr

Στο μυαλό του Δέλλα…!!

Ελάχιστα κομμάτια απομένουν για να συμπληρωθεί το ρόστερ της ΑΕΚ, ενώ ξεκάθαρα είναι τα πράγματα σε ότι αφορά και την ενδεκάδα που προετοιμάζει ο Δέλλας, ο οποίος δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο.

Στο μυαλό του Δέλλα…
Το πιο δυνατό τεστ ενόψει της επόμενης σεζόν θα το δώσει η ΑΕΚ το Σάββατο (23/8, 20:30) κόντρα στη Ρόμα στο ΟΑΚΑ, αλλά τα συμπεράσματα για το τι σχεδιάζει ο Τραϊανός Δέλλας βγήκαν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στο Πήλιο. Εξάλλου, μπορεί η Ένωση να έχει ρόστερ το οποίο θεωρητικά θα ήταν ανταγωνιστικό και στην Superleague, όμως δεν θα περιμένει ο προπονητής της κόντρα στη δεύτερη ομάδα της περυσινής Serie A για να δει τι δυνατότητες έχει η Ένωση, που θα παίξει ούτως ή άλλως στη Football League φέτος.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο νεαρός τεχνικός έχει χτίσει τους «κιτρινόμαυρους» πάνω στο 4-2-3-1. Πάντως, έχει ως εναλλακτική και το 3-5-2 και είναι πιθανόν να το δοκιμάσει αρκετά στη συνέχεια, προτού ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια.

Για το πρώτο σύστημα αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννέα παίκτες που έχουν ξεχωρίσει και έχουν αποκτήσει προβάδισμα. Ο Μπακάκης αναμένεται να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Πεταυράκης στο αριστερό. Ακούνητος φαντάζει και ο Κολοβέτσιος από το κέντρο της άμυνας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έχει για παρτενέρ του τον Λαμπρόπουλο, με τον Σαρρή να είναι αουτσάιντερ. Στο 3-5-2 είναι σίγουρο ότι θα παίξουν στην άμυνα οι τρεις τελευταίοι, ενώ ο Σοϊλέδης θα διεκδικεί θέση από τον Πεταυράκη στα αριστερά.

Μεσοεπιθετικά υπάρχουν έξι παίκτες που μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα και αποτελούν τις πρώτες επιλογές. Πρόκειται για τους Κορδέρο, Ανάκογλου, οι οποίοι παίξουν στα χαφ, με τον Μάνταλο μπροστά τους. Στα «φτερά» θα παίζουν οι Μπαρμπόσα, Πλατέλλας και στην κορυφή της επίθεσης Ο Αραβίδης.

Το πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΚ απέχει επτά ημέρες, καθώς την επόμενη Παρασκευή (29/8, 20:00) υπάρχει η αναμέτρηση με τον Φωκικό για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ η πρώτη υποχρέωση για την Football League υπολογίζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 2 του ίδιου μήνα.

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει μια περίπτωση για την επίθεση ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, αλλά εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα έχουν μετά το φιλικό με τη Ρόμα.Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Ντιόπ ο Ολυμπιακός!!

Μια ανάσα απ' την απόκτηση του Πάπε Ντιόπ βρίσκεται ο Ολυμπιακός! Τι λένε οι Ισπανοί και το απίστευτο ντόμινο των τριών μεταγραφών, όπου εμπλέκεται η Μπενφίκα, ο Ολυμπιακός, η Βαλένθια και η Λεβάντε.

Παίρνει Ντιόπ ο Ολυμπιακός!
Προφανώς από την στιγμή που γινόταν γνωστό πως ο Σάμαρης ταξίδευε για την μεταγραφή του στην Μπενφίκα η πρώτη ερώτηση θα ήταν «αν θα υπάρξει μεταγραφή στην θέση του».

Από τον Ολυμπιακό το μόνο που έλεγαν ήταν πως «ό,τι πει ο προπονητής». Φαίνεται πάντως οι εξελίξεις είχαν τρέξει τις προηγούμενες ώρες.

Γιατί σχεδόν αμέσως οι Ισπανοί αποκάλυπταν πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Πάπε Ντιόπ της Λεβάντε.

Ναι, τον 28χρονο μέσο για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία στην αρχή του καλοκαιριού. Τι ανέφεραν οι πληροφορίες από την Ισπανία; Αρχικά πως ο Ολυμπιακός είναι σε όλα «ok» με τον παίκτη ο οποίος μάλιστα χθες επανέλαβε στους διοικούντες την Λεβάντε ότι θέλει να φύγει από τον σύλλογο!

Η ρήτρα είναι στα 2 εκατ. ευρώ και κάπου εκεί τα βρήκαν οι δύο πλευρές, με την μεταγραφή να θεωρείται σίγουρη και τον παίκτη να έρχεται στην Ελλάδα (λογικά την Παρασκευή) για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα!

Το ντόμινο

Μάλιστα είχαν και μια άλλη πληροφορία. Πως οι άνθρωποι που είχαν εμπλακεί στην μεταγραφή του Σάμαρη είναι μέσα και σε αυτήν του Πέρες αλλά και σε αυτήν του Ντιόπ. Δηλαδή πως… έβαλαν το χεράκι τους να πάει ο Πέρες από την Μπενφίκα στην Βαλένθια (είναι πολύ κοντά στο να κλείσει), ο Σάμαρης στην Μπενφίκα από τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός να πάρει τον Ντιόπ από την Λεβάντε!

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν πως το deal είναι σχεδόν τελειωμένο. Από πλευράς «ερυθρολεύκων» δεν διέρρεε το παραμικρό. Ούτε για το αν επιβεβαιώνουν, ούτε γενικά για κάποιο όνομα.







Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν αντιμετωπίσαμε σωστά την πίεση του Παναθηναϊκού»

Στο γεγονός πως οι παίκτες της Μίντιλαντ δεν αντέδρασαν σωστά στην πίεση που τους άσκησε ο Παναθηναϊκός, απέδωσε τη «βαριά» ήττα ο Γκλεν Ρίντεσχολμ.

«Δεν αντιμετωπίσαμε σωστά την πίεση του Παναθηναϊκού»
Ο τεχνικός των Δανών τόνισε πως έχασαν από ένα ανώτερο αντίπαλο, τον οποίο περίμενε να παρουσιαστεί έτσι. Θεωρεί αργές και λαθεμένες τις αντιδράσεις τους μετά το 0-1, «αποθέωσε» τον Μάρκους Μπεργκ και την ατμόσφαιρα που επικράτησε και στάθηκε στην απειρία της ομάδας του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά: «Δεν μας εξέπληξε ο Παναθηναϊκός. Είχε ένα καλό επιθετικό, τον Μπεργκ, και μας έβαλε τα γκολ. Περιμέναμε ότι είδαμε. Δεν ήμασταν αρκετά δυνατοί για να αντέξουμε την πίεση, παρότι είχαμε προετοιμαστεί. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Μας νίκησε δίκαια ένας ανώτερος αντίπαλος, με καλύτερους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι η αλήθεια. Ως προπονητής, είμαι θυμωμένος με το σκορ. Αν και είναι ανώτερος, στο 3-1 μπορούσαμε κάτι να κάνουμε στη ρεβάνς. Με το 4-1, έχουμε ελάχιστες πιθανότητες.

Προηγηθήκαμε στο σκορ, αλλά μετά ο αρχηγός μας έκανε ένα ανόητο πέναλτι. Πάντα στις αντιδράσεις ήμασταν ένα ‘κλικ’ πίσω. Οι κάρτες που δεχτήκαμε ήταν τέτοιες. Έπρεπε να είχαμε καλύτερη αντίδραση. Εάν, όμως, δείτε το ρόστερ μας, δεν έχουμε εμπειρία. Ο αρχηγός μας επέστρεψε από τραυματισμό και δεν ήταν αυτός ο οποίος έπρεπε. Κάναμε και άλλες δύο αναγκαστικές αλλαγές Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός μας ‘έπνιξε’. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ο καλύτερος στο γήπεδο σήμερα ήταν Μπεργκ. Είναι εύκολο να το πούμε. Το να πετύχει 4 γκολ δείχνει τις ικανότητές του.

Άκουσα πολλές φορές από τους Έλληνες για τη ζέστη μετά την κλήρωση. Η ζέστη δεν είναι δικαιολογία. Νομίζετε ότι ερχόμαστε από το χιόνι, αλλά δεν είναι έτσι. Έχουμε καλοκαίρι και στη Δανία. Ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα, οι οπαδοί ήταν φανταστικοί. Όταν το παιχνίδι ‘στράβωσε’ για τον Παναθηναϊκό, τον στήριξαν και είχαν εξαιρετική συμπεριφορά. Αλλά, δεν είχαν συμβολή στο αποτέλεσμα. Έχουμε παίξει και στις έδρες της Κοπεγχάγης και της Μπρόντμπι, οπότε δεν επηρεαζόμαστε. Αλλά, είναι φανταστικοί οπαδοί, θα ήθελα να τους φέρω στη Δανία.

Ένας από τους λόγους της εμφάνισης είναι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός είναι περισσότερο. Δεν ξέρω. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα. Όπως με τη Κοπεγχάγη, που είναι ισχυρή. Ο Παναθηναϊκός είναι εξίσου δυνατός, αλλά εμείς δεν κάναμε τόσο καλό ματς. Δεν ξέρω τι συνέβη. Ένα παιχνίδι είναι παντού το ίδιο. Σαφώς εδώ, η ατμόσφαιρα ήταν ‘θερμή’, αλλά εμείς δεν κάναμε τα πράγματα που κάνουμε συνήθως. Αλλά, δεν ξέρω τι έκανε τη διαφορά. Ίσως το μεγάλο ταξίδι από τη Δανία. Πρέπει να συνηθίσουμε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα, είχαμε τέσσερις πρωτάρηδες και μας έλειπαν κάποιοι έμπειροι που θα μπορούσαν να σταθούν καλύτερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Ice bucket ΠΑΟΚ challenge…!

O Μιχάλης Τσόχος βλέπει το σήμα του ΠΑΟΚ και γύρω του τον πάγο και τα νερά, αλλά και τον θρίαμβο του Αστέρα που ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Όσο για τον Μπεργκ…
Γίνεται της τρελής… Οπου και να κοιτάξεις βλέπεις διάσημους ή άσημους τύπους να λούζονται με κουβάδες παγωμένο νερό γεμάτους από παγάκια. Είπε φαίνεται και ο ΠΑΟΚ να τους μιμηθεί και στρογγυλοκάθισε στο Κισινάου και τον έφαγε και τον κουβά του και τα παγάκια του και το παγωμένο νερό…
ADVERTISEMENT
Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε τώρα είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα την ξεπεράσει την πνευμονία από το παγωμένο νερό την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα. Και ευτυχώς που ο Αλεξέεφ σημάδεψε δοκάρι στο 90’ γιατί ο ΠΑΟΚ θα είχε μείνει στον τόπο, στο εξωτικό Κισινάου που γράφει και ο φίλος μου ο Σταύρος Κόλκας.
Τώρα κριτική για το ματς μην περιμένετε, ούτε για το τι φταίει. Πρώτον με έφαγε το ζάπινγκ και στα τρία ματς και ολοκληρωμένη εικόνα δεν έχω. Δεύτερον από ένα ματς δεν καταλαβαίνεις και πολλά για το αν φταίει κάτι και τι είναι αυτό. Εκείνο που πάντως σίγουρα δεν καταλαβαίνω είναι τι ακριβώς κάνει ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο σχεδιασμού. Ολο το καλοκαίρι στα φιλικά έπαιρναν τις ευκαιρίες οι μικροί που φέτος θα ήταν η χρονιά τους, θες από… ανάγκη θες από σχέδιο, αλλά θα ήταν  χρονιά τους.  Εβλεπα λοιπόν τον ΠΑΟΚ με την Ζίμπρου και έψαχνα έστω για έναν στους πρώτους 11. Δεν τον βρήκα. Δεν το έχασα το κουράγιο μου όμως, είπα θα παίξουν ως αλλαγή και μετά είδα και τις αλλαγές και θυμήθηκα κάτι παιδιά που ούτε και τα ίδια δεν ξέρω αν θυμούνται ότι παίζουν στον ΠΑΟΚ.
Αν όλο αυτό που συμβαίνει φέτος στον ΠΑΟΚ θα οδηγήσει στο να παίξει ο Μαντούρο και ο Μάρτενς ή για να μην με πείτε ξενοφοβικό, να παίξει ο Σπυρόπουλος και ο Τζιόλης, τότε τι να πω; Μπράβο στο νέο σχεδιασμό και σε αυτούς που τον εμπνεύστηκαν και τον εκτελούν.
Η βραδιά όμως δεν είναι του ΠΑΟΚ, είναι του Αστέρα Τρίπολης! Και δεν είναι ο θρίαμβος της μίας βραδιάς, αλλά ο θρίαμβος αυτής της ομάδας που τα τρία τελευταία χρόνια κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός. Και μπορεί τώρα να την βλέπει ο περισσότερος κόσμος αυτή τη διαφορά, αλλά δεν είναι τωρινή. Το ματς με την Μακάμπι ήταν το 11ο παιχνίδι του Αστέρα στην Ευρώπη την τελευταία τριετία. Ξέρετε πόσες ήττες έχει σε αυτά τα 11 ματς; Μόλις δύο. Ναι τρία χρόνια στην Ευρώπη ο Αστέρας δύο φορές έχει χάσει. Μία φέτος από τη Μάιντς στη Γερμανία και μία πέρυσι από την Ραπίντ Βιέννης. Στα υπόλοιπα 9 είτε νίκησε (τρεις φορές), είτε αναδείχτηκε ισόπαλος (6 φορές). Και αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Πέτυχε με τις προσεκτικές επιλογές των ξένων παικτών, όπως ο Ράγιο που πωλήθηκε, ή ο Ντε Μπλάσις που θα πωληθεί ή ο Ουσέρο που θα εξελιχθεί σε σημαία, ή όπως τα νέα πρόσωπα ο Ρόλε και ο Μάσα που θα κλέψουν καρδιές. Πέτυχε γιατί αναδεικνύει και Ελληνες παίκτες όπως ο Φορτούνης που επίσης πωλήθηκε στο εξωτερικό ή ο Κουρμπέλης τώρα. Και έστω κι’ αν ο Αστέρας δεν έχει καταφέρει να παίξει σε ευρωπαϊκό όμιλο (καλομελέτα και έρχεται) βρίσκει τον τρόπο, την… βιτρίνα του, να την βλέπουν  έξω από την Ελλάδα. Εκτός Ελλάδας έδωσε τον Ράγιο, εκτός του Φορτούνη, εκτός θα δώσει τώρα και τον Ντε Μπλάσις. Μαγκιά.
Όπως μαγκιά ήταν και του Μπεργκ που πήρε μόνος του την πρόκριση κόντρα στην Μίντιλαντ. Και ξέρω ότι πολλοί θα πείτε ότι και ο Καρέλης ήταν καλός και ο Τριανταφυλλόπουλος που έβγαλε την σέντρα, αλλά όλοι αυτοί πιθανόν ήταν καλοί και στη ρεβάνς με τη Σταντάρ Λιέγης. Δυστυχώς όμως εκείνη την βραδιά ο Μπεργκ είχε ένα από τα πιο μέτρια βράδια του με την πράσινη φανέλα. Αν τότε ήταν στην κατάσταση που ήταν και στο ματς με τη Μίντιλαντ, αλλά και στα περισσότερα ματς του Παναθηναϊκού οι πράσινοι τώρα θα έπαιζαν με τη Ζενίτ. Καλώς ή κακώς ο Σουηδός είναι το βαρόμετρο του Παναθηναϊκού. Όταν αυτός είναι καλά όλα μοιάζουν εύκολα…
ΥΓ.  Ο Ολυμπιακός εκτός από τον Ντουρμάζ, θα πάρει παίκτη στη θέση του Σάμαρη. Αποφασίστηκε και μάλιστα ξεκίνησαν και οι διαπραγματεύσεις, για να μην γράψω ότι πρέπει να τελειώνουν κιόλας. Κανά δύο χρονάκια μεγαλύτερος από τον Σάμαρη και την μιλάει άπταιστα την ισπανική του κυρίου Μίτσελ. Κι’ ας μην είναι Ισπανός, ούτε καν λατινοαμερικάνος…
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μπαλοτέλι που αγαπήσαμε!!

Με αφορμή τη μετακίνηση του Μάριο Μπαλοτέλι στη Λίβερπουλ, το gazzetta.gr θυμίζει τις ατάκες του που έγραψαν ιστορία!
Τα σκηνικά που έχει κατά καιρούς δημιουργήσει ο Μπαλοτέλι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και στο gazzetta.gr έχουμε κατά καιρούς φιλοξενήσει χορταστικά αφιερώματα! ΕΔΩ και ΕΔΩ μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά!
 Με αφορμή την διαφαινόμενη μετακίνησή του στη Λίβερπουλ, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο... θανατηφόρες ατάκες του, με την ελπίδα στους Μέρσεϊσαϊντερς να εμπλουτίσει τη συλλογή του!
*Σε ερώτηση για τον πανηγυρισμό του στον ημιτελικό του Euro 2012: «Δεν ενοχλήθηκαν επειδή έβγαλα την μπλούζα μου και πήρα κάρτα. Είδαν τη σωματική μου κατάσταση και ζήλεψαν».
*Σε ερώτηση για το λόγο που δεν πανηγύριζε στο Euro: «Όταν σκοράρω, δεν πανηγυρίζω γιατί απλά κάνω τη δουλειά μου. Όταν ο ταχυδρόμος παραδίδει τα γράμματα, πανηγυρίζει;»
*Σε ερώτηση για τον Τζακ Γουίλσιρ της Άρσεναλ και το ταλέντο του: «Όχι, δεν τον ξέρω, αλλά την επόμενη φορά που θα παίξουμε με την Άρσεναλ θα έχω το βλέμμα μου στραμένο πάνω του. Ίσως μπορέσω να του δείξω το τρόπαιο μου (Golden Boy) και του υπενθυμίσω ότι το κέρδισα».
ADVERTISEMENT
*Αμέσως μετά την κατάκτηση του βραβείου Golden Boy: «Μόνο ο Μέσι είναι καλύτερος από εμένα».
* Σε ερώτηση οπαδού όταν έπαιζε στην Ίντερ: «Είμαι Μιλανίστα...»

*Για τη δήλωση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, προπονητή του στη Σίτι, που είχε πει ότι «κάθε μέρα μαλώνω με τον Μάριο και μερικές φορές θέλω να του δώσω μπουνιά»: «Δεν θα μπορούσε. Κάνω kick - boxing».
*Πριν τον τελικό του Εuro 2012 και με αφορμή την... περίεργη φωτογραφία του Πικέ με τον Ζλάταν που είχε δει το φως της δημοσιότητας: «Θα προσκαλέσω την  Σακίρα στον τελικό, ώστε να δει τι κάνω στο αγόρι της».
*Στην ανάκριση της αστυνομίας, μετά την ξαφνική... έφοδο με τον αδερφό του σε γυνακείες φυλακές: «Απλά ήθελα να δω πως είναι».
*Σε ανάκριση της αστυνομίας όταν μετά από έλεγχο στο αμάξι του ανακάλυψε 5.000 λίρες σε μετρητά και τον ρώτησε γιατί τα έχει μαζί του: «Επειδή είμαι πλούσιος...»
*Βλέποντας την πόρνη που κατηγορήθηκε για κρυφή σχέση με τον Γουέιν Ρούνεϊ: «Ρούνει, Ρούνει, Ρούνει!»

Σε ρυθμό... πολυβόλου

«Πιστεύω ότι είμαι πιο έξυπνος από το μέσο άνθρωπο»
«Εσείς λέτε πράγματα για μένα, εγώ βάζω γκολ»
«Περίπου το 0.01% των ιστοριών που λέγονται για μένα είναι αλήθεια»
«Ναι, πιστεύω ότι είμαι ιδιοφυΐα»
«Είμαι διαφορετικός, αν βρείτε κάποιον σαν εμένα κερνάω βραδινό»
«Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά ως άνθρωπος πρέπει να βελτιώσει τους τρόπους του και τον σεβασμό»
«Δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Δεν με ενδιαφέρει. Οπότε γιατί να ψηφίσω;»
«Όταν χάνω την υπομονή μου, είναι επειδή το αποφασίζω»
«Θα μπορούσα να είμαι ο Πίτερ Παν, επειδή κάνω τα πράγματα με τον τρόπο μου και είμαι ελεύθερος»
«Δεν μπορώ να περιμένω την τελευταία μέρα των μεταγραφών! Απλά θα οδηγήσω με το αμάξι μου σε όσο το δυνατόν περισσότερα γήπεδα για να μπερδέψω τους δημοσιογράφους»

Πηγή: gazzetta.gr

Επιμονή για Πουλίδο και αναμονή!

O Ολυμπιακός θα συνεχίσει να περιμένει τον Πουλίδο. Καθοριστικό δικαστήριο την Παρασκευή. Έρχεται και αντί-Σάμαρης.
Οι ερυθρόλευκοι μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Σάμαρη θα προχωρήσουν λογικά στην απόκτηση ενός ακόμα μέσου (σ.σ. έχουν ήδη διαρρεύσει ονόματα όπως αυτά των Εσιέν και Ντιόπ) και ενώ αναμένουν στην Αθήνα τον Τζίμι Ντουρμάζ για να κλείσει. Ένα κομμάτι που ενδιαφέρει πολύ όμως είναι αυτό του φορ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός έχει ακόμα την διάθεση και την... επιμονή να περιμένει τον Άλαν Πουλίδο.
ADVERTISEMENT
Ο Μεξικανός διεθνής κυνηγός έχει στην πατρίδα του την Παρασκευή ένα κρίσιμο δικαστήριο και ενώ δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να πρεσάρει για να επέλθουν νωρίτερα από τις 26 Αυγούστου τα νεότερα. Οι Πειραιώτες έχουν ρίξει το βάρος στον Πουλίδο, αφήνοντας στην άκρη περιπτώσεις σαν του Κώστα Μήτρογλου και του Ζόνας. Ο παίκτης είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Προπονείται εντατικά μαζί με τον αδερφό του, Αρμάντο, εδώ και έναν μήνα και το μόνο στο οποίο θα υστερεί θα είναι το σκέλος της τακτικής. Σε περίπτωση που επέλθει μεγάλη αργοπορία για τον Πουλίδο -όπως σας έχουμε γράψει ξανά- ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να στραφεί σε άλλη υπόθεση φορ. Οπότε πρόκειται να περιμένουμε ακόμα δύο προσθήκες και ίσως και τρεις...
Πηγή: gazzetta.gr

Μία αναμενόμενη ξεφτίλα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη μιζέρια του ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο ματς του και για την εξήγησή της.
Μία μιζέρια έβγαζε ο ΠΑΟΚ καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μία μιζέρια έβγαλε και κατά την διάρκεια της πρώτης του επίσημης αναμέτρησης. Πρώτα απ όλα, δεν μπορώ να διανοηθώ πως έχασε από αυτή την ομάδα. Μαζί με την Σάμροκ Ρόβερς και τη Λεϊσόες, είναι οι χειρότερες ομάδες που συνάντησε στη χιλιετία που ζούμε.
ADVERTISEMENT
Όλα βέβαια στο ποδόσφαιρο έχουν μία εξήγηση. Δεν γίνεται για παράδειγμα να βλέπεις ξεκάθαρα τα κενά σου και να μην τα καλύπτεις. Κατά τη διάρκεια του αγώνα φάνηκαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο αυτά, κυρίως μεσοεπιθετικά. Δεν γίνεται να είσαι προπονητής και μετά από εννέα φιλικά να μην έχεις δώσε 90λεπτά στους παίκτες σου. Μετά το 65΄ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται, ενώ οι κράμπες που σίγουρα θα έβγαναν χτύπησαν στον Κίτσιου σε μία φάση που έμελε να φέρει το κόρνερ που οι Μολδαβοί άνοιξαν το σκορ.
Το κουραστικό με αυτόν τον ΠΑΟΚ όλο το καλοκαίρι, είναι πως αυτό που φάνηκαν σήμερα, δεν είναι καινούργια. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν θα κατανοήσετε πως βαδίζαμε προς την ξεφτίλα. Και αυτό είναι κάτι εκνευριστικό. Ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείστηκε αλλά έχει βάλει πολύ δύσκολα στο μυαλό του. Απλά η ομάδα που τον κέρδισε είναι αστεία και μπορεί να πετύχει δύο γκολ και να μη δεχτεί κανένα στη Τούμπα. Το θέμα όμως είναι πως αυτή η ομάδα στο δημιουργικό της σκέλος δεν σου εμπνέει καμία ανησυχία.
Και αν μπω στη ψυχολογία των Μολδαβών, εγώ με 1-0 στη Τούμπα νομίζω πως μπορώ να αποκλείσω και την ΜπαρτσελόναΜε τα πολλά ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε με το καλημέρα. Σε καμία των περιπτώσεων δεν φέρουν ευθύνη τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το θέμα του είναι καθαρά ποδοσφαιρικό σε πρώτη φάση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Το αν υπάρχει ο άνθρωπος να το αντιμετωπίσει ορθολογικά, προπονητικά και διοικητικά, αφήστε με να το αμφισβητώ. Μου έδωσαν αυτό το δικαίωμα όταν δεν κατανόησαν, από τον μεγαλομέτοχο μέχρι τον προπονητή, πως μία ομάδα με καλή διάθεση χρειάζεται ποιοτικές πινελιές.
Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
Πηγή: gazzetta.gr

Κομμάτι που έλειπε!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις νέες μεταγραφές του Ολυμπιακού!
Πρέπει να ήμουν από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που είχαν πιστέψει στο ταλέντο του Σάμαρη, πριν καν έρθει στον Ολυμπιακό-τα γραπτά άλλωστε μένουν.
ADVERTISEMENT
Οπότε η εξέλιξη της μεταγραφής του στην Μπενφίκα μου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία χαρά γιατί το παιδί με το σπαθί του έφτασε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, από την άλλη λύπη γιατί στον Ολυμπιακό τον χαρήκαμε μόνο μία σεζόν. Αλλά εδώ μιλάμε για πάνω από 10 εκ. Ευρώ, ε;…
Από εκεί και πέρα, μία άλλη μεταγραφή, η επικείμενη του Ντουρμάζ, φέρνει μεγάλη ικανοποίηση. Πολύ απλά, γιατί ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ, γενικά ένας αριστεροπόδαρος παίκτης για τις θέσεις πίσω από το σέντερ φορ, ήταν κομμάτι που έλειπε από την ομάδα. Όπως είχα επισημάνει και στο παρελθόν, τόσο ο Αφελάϊ, όσο κι ο Ντοσεβί κι ο Φουστέρ κι ο Γκαζαριάν κι ο Κολοβός είναι κατά βάση δεξιοπόδαροι επιθετικογενείς παίκτες, όπως βεβαίως κι ο Τσόρι με το Σαβιόλα, που παίζουν πίσω από τον κεντρικό κυνηγό.
Οπότε, για μία καλύτερη ισορροπία χρειάζονταν ένας αριστεροπόδαρος τέτοιος παίκτης. Αλλά το πιο σημαντικό είναι άλλο: ούτως η, άλλως έλειπε από την ομάδα ένας ακόμη επιθετικός, που θα κινείται κι από τα άκρα, αλλά κι από τον άξονα, από αυτούς τους παίκτες που λέμε πως έχουν το «κάτι» παραπάνω, που μπορούν με μία κίνησή τους, με μία ντρίμπλα, ένα σουτ η, μία πάσα, να κάνουν τη διαφορά.
Ο Γκαζαριάν κι ο Κολοβός πήραν τις ευκαιρίες τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι καλοί επιθετικοί (ο δεύτερος είναι και πλήρους μέλλοντος), όμως δεν έδειξαν, να το πω έτσι, «απόλυτη ετοιμότητα» για τα δεδομένα του Ολυμπιακού. Χρειάζονταν κι άλλος ένας παίκτης πιο έτοιμος μαζί με Αφελάϊ και Ντοσεβί, καθότι μην ξεχνάμε ότι ο 33άρης πια Φουστέρ έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα κι όλο και πιο εύκολα βγάζει τραυματισμούς-άρα έχει ανάγκη «διαχείρισης», για να πάρει η ομάδα ό,τι όντως πολύτιμο μπορεί να δώσει ακόμη.
Τώρα, ο Ολυμπιακός, που αποδεικνύει ότι 'βλέπει' τα κενά του και σπεύδει να τα καλύψει επενδύοντας μάλιστα σε παίκτες σε καλή ηλικία, έχει μία πραγματικά πολύ αξιόλογη τετράδα για τα πλάγια της επίθεσής του (Αφελάϊ, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Φουστέρ). Και, προσέξτε, κι οι τέσσερις αυτοί παίκτες παίζουν με την ίδια ευκολία το ρόλο του μεσοεπιθετικού! Οι δε δύο πρώτοι ακόμη και το ρόλο του δεύτερου επιθετικού.
Ό,τι ακριβώς θέλει ο Μίτσελ! Ποιοτικούς παίκτες, να κάνουν περισσότερες από μία δουλειές…
Πηγή: gazzetta.gr

Νέα διάψευση για Μανωλά!

Ο εκπρόσωπος του Κώστα Μανωλά διέψευσε πως βρέθηκε στο Λονδίνο για να περάσει από ιατρικά, κάτι λογικό από την στιγμή που ο παίκτης έκανε όλες αυτές τις ημέρες προπονήσεις στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος σε δήλωσή του στο Goonertalk τόνισε: «Δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες για το εάν ο Μανωλάς θα κλείσει ή όχι στην Άρσεναλ. Είναι κάτι εμπιστευτικό. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Κώστας δεν βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις». Την ίδια στιγμή βέβαια Άγγλοι και Ιταλοί επιμένουν για την Άρσεναλ και την Ρόμα αντίστοιχα. O Μανωλάς πάντως όλες αυτές τις ημέρες ήταν στην χώρα μας, κάνοντας κανονικά προπονήσεις με τον Ολυμπιακό.Πηγή: gazzetta.gr

Η αλήθεια των 33 δευτερολέπτων!! (vid)

Η Εθνική ομάδα κάνει την πρόβα τζενεράλε της στην Κωνσταντινούπολη και ο Βασίλης Σκουντής υποκλέπτει εικόνες και ήχους που δίνουν το σημειολογικό στίγμα της μεγάλης ισπανικής επιχείρησης.

Στο πολύ «προχώ» (για τα συντηρητικά μέτρα και τις κλασικές τηλεοπτικές νόρμες) τρέιλερ που παίζει από σήμερα ο OTE TVμε θέμα το ντοκιμαντέρ το οποίο  είναι αφιερωμένο στην πορεία της Εθνικής και θα προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ακούγεται μονάχα μια φωνή: αυτή του Φώτη Κατσικάρη ο οποίος μέσα σε 33 δευτερόλεπτα δίνει την πεμπτουσία της μεγάλης επιχείρησης που έχει μπροστά της η «επίσημη αγαπημένη»...
ADVERTISEMENT
Παρεμπιπτόντως οφείλω να τονίσω ότι όντας μοντέρνος στις αντιλήψεις του, αλλά και εξοικειωμένος (από τη θητεία του στη λίγκα ACB) με αυτές τις εξωστρεφείς πρακτικές ο Φώτης είναι πολύ ανοικτός σε οποιονδήποτε τέτοιο νεωτερισμό, με αποτέλεσμα να δεχτεί να φορέσει πάνω του μια «ψείρα» μικροφώνου ώστε να γραφτούν στην κάμερα οι ήχοι μιας προπόνησης στο ΟΑΚΑ.
Μιλάμε για πολύ προχώ κατάσταση!
Σε αυτό το τρέιλερ που από απόψεως τεχνοτροπίας, παραπέμπει σε... film noir,  ο Κατσικάρης ακούγεται να λέει συγκεκριμένες κουβέντες, οι οποίες αποτελούν τον κορμό της φιλοσοφίας επί τη βάσει της οποίας επιχειρεί να διαπλάσει την Εθνική...
Διάσπαρτες λέξεις και φράσεις, που προσδιορίζουν με ακρίβεια το ύφος της ελληνικής ομάδας και τις παραθέτω όπως ακριβώς τις άρθρωσε ο ίδιος:
·      Κοιτάξτε  σε κάθε φάση να είστε επιθετικοί
·      Διάβασε τη φάση
·      Σωστές θέσεις
·      Κίνηση
·      Pick n' roll
·      Tώρα χτυπάμε
·      Γρήγορη πάσα
·      Δώσ' τη
·      Γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα
Θεωρώ πως ακόμη κι ένας αμύητος περί το μπάσκετ μπορεί κάλλιστα να αντιληφθεί το εννοεί ο... ποιητής και κυρίως σε ποιους συγκεκριμένους άξονες εδράζει το δόγμα της ομάδας, η οποία το μεθεπόμενο Σάββατο ρίχνεται στην (ισπανική) αρένα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το είχε μαρτυρήσει άλλωστε ο ίδιος προτού ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» του και προτού σηκώσει τα μανίκια για να πιάσει δουλειά (και να ξεσκουριάσει κιόλας μετά από έναν χρόνο καθισιού) ότι η Εθνική θα επιδιώξει να ανεβάσει τους δείκτες της έντασης και να επιταχύνει τον ρυθμό της και στις δυο άκρες του γηπέδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βαράει στον γάμο του Καραγκιόζη!
    Μιας και το 'φερε η κουβέντα στο up tempo game (και όχι σώνει καλά στο run and gun που λανσάρισε στα τέλη των 80s στο Λογιόλα Μεριμάουντ και εν συνεχεία στους Ντένβερ Νάγκετς  ο «παρανοϊκός επιστήμων» Πολ Ουέστχεντ) θυμάμαι πριν από τριάντα χρόνια τον Ιωαννίδη να λέει ότι «χωρίς την μπάλα τρέχουν μονάχα οι τρελοί στο τρελάδικο»!  Ωστόσο η μπάλα δεν είναι πάντοτε απαραίτητη, ούτε καν χρειαζούμενη και γι' αυτό τον λόγο θεωρείται ως μεγάλο προσόν ενός παίκτη και κατ'επέκταση μιας ομάδας το παιχνίδι χωρίς τη... πορτοκαλί θεότητα, στο οποίο η Εθνική επιδεικνύει αξιοσημείωτο ζήλο και βελτιούμενες επιδόσεις.
Παμ' παρακάτω τώρα, διότι όλα αυτά (που ξελαρυγγιάζεται να φωνάζει ο Φώτης στην προπόνηση και την ώρα των αγώνων) θα τα βρει η υπηρεσία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  Παρακάτω, λοιπόν, βρίσκεται άλλη μια σημειολογική παρατήρηση την οποία ομολογώ ότι υπέκλεψα, εισερχόμενος στα άδεια αποδυτήρια της ομάδας, μετά τον χθεσινό αγώνα...
Σε έναν λευκό πίνακα πάνω στον τοίχο ο Κατσικάρης και οι συνεργάτες του είχαν αποτυπώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το μείζον αμυντικό ζήτημα της Εθνικής, που έχει να κάνει με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα στην αντίδραση εναντίον τουpick n' roll. Δεδομένου μάλιστα ότι οι Τούρκοι επιδίδονται πολύ στο παιχνίδι με το σκριν στην μπάλα (για να μην ανοίξω κουβέντα για τη ζώνη του Αταμάν), οι οδηγίες προς ναυτιλλομένους πριν από τον αγώνα ήταν εκ των ων ουκ άνευ...
Υπάρχουν πολλές εικόνες που εκτυλίχθηκαν εντός παιδιάς στο χθεσινό ματς και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης: από την οφθαλμοφανή ώθηση που έδωσε στην ομάδα η ενσωμάτωση του Καλάθη μέχρι τους καλπασμούς του Αντετοκούνμπο, από την προθυμία ενός εκάστου των παικτών να καλύψει και να «κουβαλήσει» τον σύντροφό του μέχρι την κατάχρηση στο passing game(είτε λόγω αλτρουϊσμού, είτε εξαιτίας της επιφυλακτικότητας) και από το αρχικό σχήμα με τον Ζήση και τέσσερις δίμετρους μέχρι τη  νέα εκδοχή που παρουσίασε ο Πρίντεζης στη σπεσιαλιτέ του...
Πεταχτάρι από την κορυφή ρης ρακέτας και μάλιστα με ταμπλαδούρα έβαλε ο μπαγάσας!  
Αφήνω για το τέλος το καλύτερο: τη λατρεία που δείχνει ο κόσμος στην εδώ και 25 χρόνια καλούμενη «επίσημη αγαπημένη». Δεν είναι απλώς η συνήθεια που έγινε λατρεία, αλλά ένας πολύ γερός ομφάλιος λώρος, ο οποίος συνδέει τους (παλιούς και τους νεαρότερους) φιλάθλους με την Εθνική σε μια σχέση αναλλοίωτη από τις αποτυχίες και την ύφεση των τελευταίων ετών.
Στο τέλος του αγώνα έξω από τα αποδυτήρια γινόταν τέτοιος πανζουρλισμός, που ένας περαστικός θα νόμιζε ότι η εθνική είχε κατακτήσει κάποιο χρυσό μετάλλιο! Οι φίλαθλοι και κυρίως μικρά παιδιά τα οποία δεν έχουν ζήσει κιόλας τις μεγάλες στιγμές πολιορκούσαν τους παίκτες, έσπασαν τον υποτυπώδη κλοιό που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποια μέλη του επιτελείου της ομάδας και έκαναν ντου από παντού!
·      Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την αφοσίωση και τη λατρεία του κόσμου κανείς παίκτης δεν διανοήθηκε να «δραπετεύσει» από την άλλη πλευρά του διαδρόμου. Ισα ίσα όλοι, μηδενός εξαιρουμένου -και παρά το γεγονός ότι έξω τους περίμεναν οι γυναίκες και τα παιδιά τους ή οι φιλενάδες τους και τα φιλαράκια τους - στάθηκαν για να ικανοποιήσουν όχι απλώς με στωικότητα, αλλά με ειλικρινή ενθουσιασμό τα παλλαϊκά αιτήματα για φωτογραφίες και αυτόγραφα...
·      ΥΓ : Άντε και εις ανώτερα και εις άλλα με υγεία!




Πηγή: gazzetta.gr

Όταν προκαλείς την μοίρα σου...!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μετά τη σφαλιάρα στο Κισινάου υπενθυμίζει οτι η ποιότητα, που έλειψε από τον ΠΑΟΚ στο Κισινάου, αγοράζεται και κοστίζει και αναρωτιέται γιατί κανείς παίκτης δεν πήρε 90λεπτα στα φιλικά... Ο ΠΑΟΚ έχασε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και μπαίνει νωρίς-νωρίς σε μεγάλες περιπέτειες. Το κακό έγινε, η νίκη που θα βοηθούσε να ηρεμήσει η κατάσταση δεν ήρθε και αντ’ αυτού ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει την συνέχειά του στην Ευρώπη, από μία ομάδα πιο αδύναμη του Πλατανιά!

Γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε στο Κισινάου; Είναι απλά τα πράγματα! Όταν παίζει η 9η ομάδα των πλέι οφ του Europa League με την 40η, η δυνατή ομάδα είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει την ανωτερότητά της. Όταν αυτό δεν γίνεται (για συγκεκριμένους λόγους) το παιχνίδι πάει στις λεπτομέρειες και γίνεται διεκδικούμενο. Λεπτομέρεια και μάλιστα πολύ σημαντική είναι η στημένη φάση. Κι’ ενώ ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι αυτοί οι… ταλαίπωροι Μολδαβοί μπορούν να σκοράρουν ΜΟΝΟ από στημένη μπάλα, στην μία από τις δύο-τρεις που κερδίζει η Ζίμπρου, στον ΠΑΟΚ αντιδρούν ΟΛΟΙ σας ερασιτέχνες.

Ο Κίτσιου βγαίνει και ο Σπυρόπουλος μπαίνει με τρομερή καθυστέρηση. Και ενώ ο ΠΑΟΚ αμύνεται με δέκα, σε αυτή την φάση ο προπονητής ζητάει από δύο παίκτες να φύγουν από την περιοχή για να είναι έτοιμοι προς επίθεση!

«Λεπτομέρειες…» θα πει κάποιος! Μα αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά στην αρχή της χρονιάς, για μία εντελώς νέα ομάδα;

Γιατί να πάει αυτό το κρίσιμο ματς με τον αδύναμο αντίπαλο στις λεπτομέρειες;

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ούτε κακός, ούτε απείθαρχος, ούτε ανοργάνωτος στο Κισινάου. Ήταν δυνατός, κράτησε και κυκλοφόρησε την μπάλα, «έπνιξε» τον αντίπαλο σε μεγάλο μέρος του αγώνα, όταν οι Μολδαβοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα, αλλά όπως όλοι ξέρουμε δεν είχε την ποιότητα που απαιτείται για να διασπαστεί μία κλειστή άμυνα. Ελάχιστες ήταν οι ατομικές ενέργειες και παρά την καλή κυκλοφορία μέχρι τα 20-25 μέτρα από το τέρμα, εκεί δεν υπήρχε αυτός ή αυτοί που θα κάνει την διαφορά!
Και μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα αγοράζεται και κοστίζει!
Ο μεγαλομέτοχος (Σαββίδης), ο τεχνικός διευθυντής (Βρύζας) και ο προπονητής (Αναστασιάδης) επέλεξαν συνειδητά να μην καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς και επειδή η μπάλα είναι άτιμη τους τιμωρεί τώρα με τον χερότερο τρόπο!

Στην φάση του Κατσικά η μπάλα πάει… δοκάρι κι’ έξω και το ματς πάει στο 70΄.

Εκεί ο Αναστασιάδης αντί να βγάλει τον κακό Σαλπιγγίδη βγάζει τον Μακ και αλλάζει τον σχηματισμό παίζοντας με τον τραγικό Μάρτενς. Οι αλλαγές δεν βοηθούν και κάπου εκεί χάνονται και οι δυνάμεις. Γιατί ο προπονητής δεν έδωσε 90λεπτα σε κανέναν παίκτη του στα φιλικά (κάτι που σημειώσαμε εδώ και εβδομάδες) ώστε να προσαρμόζονται σε απαιτήσεις αγώνα, κανείς δεν κατάλαβε.

Το κλίμα επιβαρύνεται στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι το χειρότερο. Το πρωτάθλημα αρχίζει και το κακό είναι ότι την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα αυτή η νέα ομάδα δίνει έναν μεγάλο τελικό, ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρει τρόπο να διασπάσει μία κλειστή άμυνα και να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, χωρίς να έχει τους παίκτες μπροστά και πλάγια οι οποίοι θα ανοίξουν την κλειστά άμυνα.

Το καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο με τις μεγάλες νίκες των άλλων ομάδων, είναι κακό για τον ΠΑΟΚ μια και γιατί γίνονται οι αναπόφευκτες συγκρίσεις.

Τα γράψαμε όμως ότι… Παναθηναϊκός και Αστέρας (όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Ατρόμητος) ξεκινούν από πολύ καλύτερη αφετηρία, έχοντας καλούτσικες και οργανωμένες ομάδες από το τέλος της περσινής σεζόν. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πάλι από το μηδέν και δυστυχώς γι’ αυτόν, απόψε, εδώ στο Ζίμπρου επιβεβαιώνεται το… κάθε αρχή και δύσκολη. 
Πηγή: sportdog.gr

Στους ομίλους άνετα και απλά!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το άνετο 4-1 και τη διαφαινόμενη πρόκριση και στο τέλος αναρωτιέται για το πού τελικά ο Παναθηναϊκός θέλει μεταγραφική ενίσχυση... Έγινε το αναμενόμενο και ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει από απόψε κιόλας, ότι είναι ξανά στην Ευρώπη και θα αγωνισθεί στους ομίλους του Γιουρόπα.
Κι αυτό όχι μόνο με βάση το άνετο 4-1 που του δίνει τεράστιο προβάδισμα αν όχι σίγουρα την πρόκριση.
Αλλά με βάση κυρίως την εικόνα των δύο ομάδων που είδαμε απόψε στην Λεωφόρο. Δεν είχε καμία τύχη αυτή η Μίντιλαντ και αν είχε και κάποια (στο μυαλό της ή στα χαρτιά έστω) μετά και απ' αυτά που είδαμε την έχασε κι αυτή.
Στην πιο κακή του μέρα να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην Δανία και πάλι την πρόκριση απ' αυτή την ομάδα θα την πάρει.
Το παιχνίδι και συνολικά το σκορ, κρίθηκε σε δύο πράγματα.
Το πρώτο και βασικότερο.
Το ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να εξουδετερώσει το ένα και μοναδικό ατού (θεωρητικά) των Δανών, δηλαδή την φυσική τους κατάσταση με βάση το ότι έχουν ξεκινήσει ήδη το πρωτάθλημα, αλλά και να το υπερκεράσει.
Με μπόλικο τρέξιμο, με πυκνό κέντρο και με πνευμόνια που σε αρκετές στιγμές έδειχναν πιο ανθεκτικά από τα αντίστοιχα των Δανών, οι παίκτες του Αναστασίου, πήραν εύκολα την κυριαρχία σε κάθε γωνιά του γηπέδου και από κει και πέρα όλα ήταν θέμα χρόνου και φυσικά της ικανότητας και ρέντας του Μπέργκ που με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, σφράγισε την πρόκριση του Παναθηναϊκού.
Απ' την στιγμή λοιπόν που ο Παναθηναϊκός, κατάφερε να έχει καλύτερα και κυρίως περισσότερα τρεξίματα από τους Δανούς, σε επίπεδο αξίας και ατομικά και συνολικά σαν ομάδα δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης.
Το δεύτερο που καθόρισε και το αποτέλεσμα και το σκορ, ήταν η πολύ γρήγορη απάντηση στην ψυχρολουσία του ξαφνικού γκολ των Δανών από πλευράς Παναθηναϊκού.
Ειδικά όταν μέσα σε πέντε λεπτά μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1, ένα πράγμα μόνο υπήρχε ακόμα σαν ερωτηματικό στο γήπεδο και σε όσους έβλεπαν το παιχνίδι.
Στα πόσα γκολ θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός και ο... Μπεργκ.
Παρά το σχετικά μέτριο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από μια ακόμα αστεία ενέργεια των αμυντικών της Μίντιλαντ και το 4-1 κι έτσι, ακόμα και αν υπήρχε μια κάποια ανησυχία μήπως το εκτός έδρας γκολ των Δανών μετρήσει στην ρεβάνς, πάει κι αυτή.
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει λοιπόν στην Ευρώπη κι αυτό είναι η ουσία.
Από δω και πέρα από την Μίντιλαντ δεν κινδυνεύει.
Μόνο ο ίδιος μπορεί να αποκλείσει τον εαυτό του, αλλά και πάλι ακόμα και να το... προσπαθήσει, πολύ δύσκολα να καταφέρει ακόμα κι αυτό.
Θα σκοράρει σίγουρα ο Παναθηναϊκός και στην Δανία τουλάχιστον μια φορά. Οπότε οι Δανοί μάλλον θα πρέπει να απευθυνθούν στους Θεούς των Βίγκινγκς που λατρεύουν για να κάνουν οτιδήποτε από κει και πέρα, αλλά μάλλον ούτε κι αυτοί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.
Κατά τα άλλα, ο Μπεργκ φυσικά ήταν το πρόσωπο του αγώνα, αλλά καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ο τρόπος που ξεκίνησε το παιχνίδι, με τέσσερις δηλαδή στο κέντρο εκ των οποίων οι τρεις τουλάχιστον έκαναν μπόλικα χιλιόμετρα (Ζέκα, Λαγός και Ντήνας), με τον Καρέλη να τρέχει να απασχολεί, να μαρκάρει και να ανοίγει δρόμους για τον Μπέργκ αλλά και τους υπόλοιπους και τον Σουηδό φυσικά σε μεγάλη μέρα να ολοκληρώνει την προσπάθεια.
Τέλος αν και δεν είναι της παρούσης, νομίζω πως για μια ακόμα φορά φάνηκε, πως αν θέλει κάπου ενίσχυση ο Παναθηναϊκός στις μέρες που απομένουν, η επίθεση και γενικά το... σκοράρισμα, είναι σίγουρα τελευταία σε σειρά προτεραιότητας και ανάγκης.
Αλλά αυτά από αύριο και βλέπουμε.Πηγή: sportdog.gr