Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

«Προστασία στην ομάδα»

myroforidis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής,Παύλος Μυροφορίδης. Μίλησε για τα όλα τα θέματα της ομάδας και τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και να περιμένει να δει τα επίσημα παιχνίδια.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παύλος Μυροφορίδης:
Για την σκληρή αντιμετώπιση που έχει ο Ηρακλής στα φιλικά:
“Πρώτος κανόνας είναι το ξύλο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι που είμαστε. Μπορεί να είναι θετικό αυτό. Μπορεί να υπάρχει το ξύλο, η δύναμη και βασικός κανόνας είναι και η ποιότητα. Η αντιμετώπιση είναι σκληρή, αλλά αυτό είναι καλό. Με έναν αληθινό διαιτητή θα έπαιζε ο αντίπαλος με επτά παίκτες από τις κόκκινες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας αντιμετωπίσουν έτσι στα επίσημα παιχνίδια. Το φιλικό είναι ότι είναι φιλικό. Εμείς πάμε όμως πραγματικά για φιλική, να δούμε 25 παίκτες, τις κατευθύνσεις του προπονητή και όλα αυτά. Έχουν ξεχάσει όλοι πως πριν 10 μέρες η Μίκρα δεν είχε χόρτο. Η ομάδα τώρα είναι σε πολύ καλούς ρυθμούς. Κάθε χρόνο ο Ηρακλής έπαιρνε πρωτάθλημα τον Αύγουστο αλλά όχι μέσα στην χρονιά. Έχουμε ακόμα 40 μέρες για το πρωτάθλημα. Πάμε να παίξουμε παιχνίδια με αληθινό διαιτητή. Πρέπει να βλέπουμε την κανονική εικόνα της ομάδας. Ο Ηρακλής λείπει από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και παίζει ένα τσίρκο”.
Για την κατάσταση στον Ηρακλή:
“Αν εμείς ξεκινώντας πριν έναν μήνα λέγαμε ότι θα έρθουν παίκτες του στυλ, Ρομάνο, Μπαρτολίνι και Περόνε θα γελούσαμε. Πριν έναν μήνα δεν υπήρχε χόρτο. Ήρθε ένας άνθρωπος που άρχισε να επενδύει την τρέλα του και να μας μαζέψει. Τα προβλήματα είναι μαγική εικόνα. Δεν θέλω να βάζουμε τώρα πέντε γκολ αλλά όταν πρέπει. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και θέλει πολύ υπομονή για να μπορέσει η ομάδα να δουλέψει ήρεμη. Δεν βλέπω τον λόγο λέγονται αυτά που λέγονται. Καλό είναι να σε αντιμετωπίζουν σκληρά για να δεις τι έχεις μπροστά σου. Στο πρωτάθλημα με μια νίκη θα είσαι πρώτος με μία ήττα έκτος. Αν δεν βάλεις ισορροπία στην διαχείριση της νίκης και της ήττας δεν πας πουθενά. Χρειάζεται μια βάση ηρεμίας και προστασίας της ομάδας από όλο τον κόσμο. Πρέπει να στηρίξουμε εμείς την ομάδα με τον κόσμο μαζί. Αλλιώς δεν βγαίνει καλό.”
Για την προστασία του Περόνε:
“Ο Περόνε προστατεύεται για να είναι καλά όταν πρέπει. Δεν καιγόμαστε τι θα πουν αν κερδίσουμε ένα φιλικό με μια ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Στην ομάδα πρέπει να δώσουμε την πίστη που της αξίζει. Ηλικιακά η ομάδα έχει πολλούς νεαρούς. Έρχονται να παίξουν μπροστά σε 6000 κόσμο. Όσο καλή ομάδα μπορεί να γίνει τόσο εύκολα μπορεί να καεί. Πρέπει να την προστατέψουμε. Είναι κρίμα να φέρνουν κάποιοι την καταστροφή από τα φιλικά. Είμαστε η μόνη ομάδα που βάζουμε 22-25 παίκτες στο φιλικό. Οι αντίπαλοι έχουν τους ίδιους 11 μέχρι το 70′. Η ομάδα μας δουλεύει καλά και έχει ποιότητα. Όταν χρειαστεί να δείξουν τσαμπουκά θα το κάνουν”.
Για τον Παπαθανασάκη:
“Είναι πολύ καιρό μέσα στον Ηρακλή, πρέπει να προστατευτεί από όλους. Δεν πρέπει να έχει την αμφιβολία πως αυτό που κάνει το κάνει λάθος. Ότι κάνει είναι αγνό και όχι για να κονομήσει. Προσφέρει σε κάτι που δεν ήταν δικό του. Σήμερα θα το πάρει στα χέρια του. Αυτός ο άνθρωπος είναι πραγματικά κρίμα να μην προστατευτεί από όλους”.
Για τον Παπαθανασάκη:
“Η ομάδα έχει έναν πάρα πολύ αξιόλογο προπονητή που δουλεύει πολύ και είναι 8 ώρες στο γήπεδο. Είναι ένας σύγχρονος προπονητής που δουλεύει καλά στην ομάδα. Βέβαια, στην Β’ εθνική μπορεί το ποδόσφαιρο να μην χρειαστεί και να χρειαστεί το… κατς. Αυτό που βλέπω είναι σωστές και σοβαρές κατευθύνσεις”.
Για την ώρα που ορίστηκε ο αγώνας:
“Αυτοί που ορίζουν τους αγώνες δεν έχουν παίξει μπάλα ποτέ. Δεν έχουν την αίσθηση του τι κάνουν. Για να ορίσεις έναν αγώνα στις πέντε τον Αύγουστο είσαι εγκληματίας χωρίς κουκούλα. Κάναμε τα τηλεφωνήματα μας και μακάρι να αλλάξει κάτι αλλά δύσκολα”.
Για το φιλικό στην Αγιά:
“Η ομάδα έκανε προετοιμασία σε ένα μέρος με 1000 μέτρα υψόμετρο. Με την Αγιά παίξαμε στα 400 μέτρα. Έγινε αυτό για εγκλιματισμό. Δεν παίξαμε εκεί που μας αρέσει αλλά για να δουλέψουμε σωστά. Πέσαμε στην περίπτωση και είχε 17 μποφόρ”.
Για το επόμενο φιλικό:
“Έχουμε το κύπελλο και μετά ψάχνουμε ένα φιλικό για τις έξι Σεπτεμβρίου. Δεν πρέπει να κάνουμε έξοδα και να φέρουμε κάποια ομάδα από έξω. Το να προσπαθείς να διαχειριστείς μια ομάδα χωρίς να την μειώσεις είναι δύσκολο. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι δουλειά πρέπει να κάνει ο τεχνικός διευθυντής. Το φιλικό θα είναι με ομάδα του εσωτερικού η αν έρθει κάποια από έξω χωρίς όμως να πάρει χρήματα”.
Για το αν μπορέσουν οι παίκτες να προσαρμοστούν στο Καυτανζόγλειο:
“Θα μπορέσουν γιατί αν είναι η ώθηση, η τρέλα και η διάθεση να παίξουν για πρώτη φορά στο Καυτανζόγλειο. Η όρεξη, η τρέλα και η καψούρα υπάρχει”.
Για το θέμα του γηπέδου:
“Έχει τελειώσει το θέμα του γηπέδου”.
Για το αν θα υπάρξει άλλη προσθήκη:
“Δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτη για να πάρουμε. Η θα πάρουμε παίκτη αποδεκτό από όλους που είναι δύσκολο ή τίποτα. Οι παίκτες μας είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές,  καλά παιδιά και δεν έχουμε αυτούς που θα παίξουν για την πάρτι τους. Προβληματίζονται πρώτα αυτοί. Υπάρχει μια σωστή βάση και πρέπει να προστατέψουμε το οικοδόμημα για να δουλέψει”.
Για το αν εξέφρασε δυσαρέσκεια ο Παπαθανασάκης μετά από την ήττα του φιλικού:
“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε η δυσαρέσκεια και όχι το πιστεύω που έδειξε στην ομάδα. Εγώ μίλησα μαζί του και του είπα πως δεν με ενδιαφέρουν τα φιλικά. Όταν καίει η μπάλα θα φανούμε όλοι. Το φιλικό δεν θα το θυμάμαι κανείς”.
Για το παιχνίδι με την Λαμία:
“Είναι ένα ματς όπου ο προπονητής έχρισε φαβορί τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι πάντα φαβορί όμως η Λαμία έχει 20 παίκτες Β’ εθνικής. Μας φοβούνται και αυτό είναι καλό. Όταν σε χρίζει φαβορί ο αντίπαλος δείχνει πως σε υπολογίζουν. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα εμένα ο στόχος μου είναι η ομάδα να είναι αυτή που πρέπει στο πρωτάθλημα. Θέλω να κερδίζουμε όλα τα επίσημα όπως με την Λαμία αλλά αν χάσουμε δεν θα τρελαθώ. Θα τρελαθώ αν δεν πάμε καλά στο πρωτάθλημα”.
Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα:
” Η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και αμαχητί δεν θα πέσει πουθενά. Θα κερδίζει καθαρά και τίμια. Ο κόσμος πρέπει να είναι μαζί με την ομάδα στο δύσκολο αποτέλεσμα. Θα βοηθήσει πολύ τον ποδοσφαιριστή αυτό. Αν έχουμε από την πρώτη μέρα ξεφωνητό δεν γίνεται τίποτα. Με όση υπομονή έχουν όλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα γιατί πρέπει να στηριχθεί. Το θέμα διαχείρισης είναι μεγάλη υπόθεση σε μια ομάδα. Από εκεί έρχεται και το αποτέλεσμα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: