Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

“Προσοχή για τα δελτία ΕΠΣΜ”!

pazarloglou
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος της ΕΠΣΜ, Κωνσταντίνος Παζαρλόγλου και εξήγησε το τι συμβαίνει με τα πιστοποιητικά την φετινή χρονιά.
Για το πρόβλημα με τα πιστοποιητικά:
«Φέτος για πρώτη φορά απαιτείται μετά από την απόφαση της ΕΠΟ ένα πιστοποιητικό υγείας.  Ο ποδοσφαιριστής πάει η σε δημόσιο νοσοκομείο η σε ιδιώτη γιατρό σύμφωνα με τις ειδικότητες που αναφέρει ο ΚΑΠ που είναι καρδιολόγος, παθολόγος, αθλητίατρος, πνευμονολόγος και ορθοπεδικός. Αυτές οι ειδικότητες έχουν  την υποχρέωση υπογράφουν τα πιστοποιητικά υγείας για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να παίζουν κανονικά στα αθλήματα. Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά, οι ποδοσφαιριστές ήταν λίγο απροετοίμαστοι και δεν σφραγίζονται τα δελτία με την ευκρίνεια που ζητάει η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ αν δεν βρει σκαναρισμένα σωστά τα έντυπα δημιουργείται πρόβλημα. Πρέπει να είναι έντονα πατημένη η σφραγίδα του Γιατρού. Στο πιστοποιητικό υγείας πρέπει να γράφει πως ο ποδοσφαιριστής είναι υγιής και μπορεί να αγωνιστεί. Ενδεχομένως κάποιοι να πούνε πως είναι ταλαιπωρία. Είναι όμως θέμα υγείας και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ευτυχώς στην Θεσσαλονίκη δεν έχει προκύψει πρόβλημα αλλά προτείνουμε και προτρέπουμε τα σωματεία να πιέζουν αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να προστατεύουν τους εαυτούς τους».
Για το αν ο ποδοσφαιριστής πρέπει να πάει σε όλους τους γιατρούς:
«Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να πάει σε έναν από τους γιατρούς που έχουν το δικαίωμα υπογραφής. Από εκεί ο καθένας πρέπει να ξέρει το ιστορικό του και είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον γιατρό. Εμείς απλώς λέμε να είναι με ιδιαίτερη ευκρίνεια οι σφραγίδες. Πρέπει οι γιατροί και ποδοσφαιριστές να είναι σχολαστικοί. Αν ο καθένας νομίζει πως έχει ένα θέμα θα πάει και σε άλλο γιατρό».
Για τα τρία δελτία που ήρθαν άκυρα:
« Ήρθαν άκυρα γιατί δεν ήταν με ιδιαίτερη ευκρίνεια η σφραγίδα. Πρέπει τα σωματεία και οι ποδοσφαιριστές στο να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί».
Για το αν μια ομάδα μπορεί να κάνει τα εργομετρικά στα ΤΕΦΑΑ:
« Γίνεται και αυτό. Έχουμε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ και καθημερινά περνάνε ομάδες. Πρέπει να επισημάνουμε την ευθύνη του ποδοσφαιριστή. Πρέπει να πηγαίνει στον γιατρό και να προσέχει πως τα στοιχεία είναι ευκρινή. Το πιστοποιητικό υγείας βγαίνει για να εκδοθεί το δελτίο. Μετά με ευθύνη της ομάδας όλοι οι παίκτες υποχρεωτικά θα εξεταστούν για να κατεβούν και να μπορούν να παίξουν πρωταθλήματα. Ο ποδοσφαιριστής θα εξεταστεί δύο φορές. Μία με δική του ευθύνη και μία με ευθύνη της ομάδας. Επειδή, έβγαλε πιστοποιητικό υγείας δεν σημαίνει πως ξεκαθάρισε το θέμα της υγείας. Πάντως, στην Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα είμαστε ευτυχείς γιατί υπάρχει συνέπεια στις εξετάσεις. Στην Μίκρα περνάν εκατοντάδες αθλητές από εξετάσεις. Πρέπει κάθε φορά να το λέμε πως υποχρεωτικά όλοι μα όλοι πρέπει να εξετάζονται».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: