Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1


Πολύ τυχερή θα πρέπει να αισθάνεται η ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στην κλήρωση των ομίλων του Europa League. Η "Ένωση" προηγήθηκε με γκολ του Ντιόπ στο 23ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια, για έναν ανεξήγητο λόγο, δεν ξανασχολήθηκε σοβαρά με το παιχνίδι.Αυτό είχε ως συνέπεια να πάρει τα πάνω της η μέτρια ποιοτικά, Νταντί Γιουνάιτεντ. Οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν με τον Ντέιλι, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, ενώ έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, το οποίο -ευτυχώς για την ΑΕΚ- δεν ήρθε.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ΑΕΚ αλλά δεν κύλησαν ανάλογα. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πρώτο μέρος είχε πολύ καλή λειτουργία στη μεσοεπιθετική της γραμμής, ενώ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου η εστία του Σεμπάστιαν Σάχα.

Η συνεργασία Ντιόπ-Καφέ-Μάκου με τους Σκόκο-Λεονάρντο-Τζιμπούρ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ με πολύ ωραίες συνεργασίες "πατούσε" την περιοχή του Πέρνις. Σε μια από αυτές, και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο ο Γιάχιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Ντιόπ κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του με τα "κιτρινόμαυρα".
Στο πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο ρυθμός έπεσε και όλα έδειχναν ότι ο χρόνος θα κύλαγε και η βραδιά δε θα είχε απρόοπτα. Φευ. Η είσοδος του Ντέιλι στον αγώνα έκανε άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, αφύπνισε του Σκωτσέζους και σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους της Νταντί που έπαιζαν μόνοι τους... μπάλα στις κερκίδες του "Καραϊσκάκης".

Ο Ντέιλι μετά από ωραία πάσα του Ντίξον βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σάχα και ισοφάρισε στο 78'. Έπειτα ακολούθησε τρικυμία, με τη Νταντί να φτάνει κοντά στο γκολ-πρόκριση στο 82΄με τον Γουότσον αλλά το σουτ πέρασε άουτ.


Κλειδί του αγώνα
Η ενέργεια του προπονητή της Νταντί Γιουνάιτεντ, Πίτερ Χιούστον, να τα παίξει "όλα για όλα". Έβαλε στο ματς το Ντέιλι στο 64ο λεπτό, γέμισε η επίθεση της Νταντί, οπισθοχώρησε αναίτια η ΑΕΚ και το ερώτημα είναι τι θα γινόταν αν η συγκεκριμένη κίνηση από τον πάγκο της Νταντί είχε γίνει νωρίτερα.


MVP
Ντιόπ. Αρχηγική παρουσία από τον Σενεγαλέζο μέσο στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.


Αδύναμος κρίκος
Η λειτουργία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Με μια ανεξήγητη καθίζηση η Ένωση" επαναπαύτηκε στο γκολ του πρώτου μέρους και έδωσε δικαίωμα στη Νταντί να... ονειρευτεί ομίλους. Οι Σκωτσέζοι όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά με 3 καλές ευκαιρίες δημιούργησαν πολλά "εγκεφαλικά" στους φίλους της ΑΕΚ που είδαν το ματς από την τηλεόραση.
Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας (Γκέντσογλου 46'), Μανωλάς, Γιάχιτς, Λαγός, Καφές (c), Ντιόπ, Μάκος, Λεονάρντο (Καράμπελας 90'), Σκόκο, Τζιμπούρ (Μπλάνκο 59')

Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον): Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Σκοτ Ρόμπερτσον (c), Κανταμαρτέρι (Γκουντγουέιλ 46'), Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, Μπάουμπεν, Γκομίς (Ντέιλι 64'), Κένεθ, Γουότσον

Πανηγυρικά στους ομίλους ο Αρης


Πανάξια πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε μέσα στην Αυστρία ο Άρης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Αούστρια Βιέννης. Σκόρερ και πάλι ο Κάρλος Ρουίς, όπως και στο νικητήριο 1-0 του "Κλεάνθης Βικελίδης".O Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Κάτω από την εστία κάθησε ο Σηφάκηςμ, οι Νέτο και Μίσελ τοποθετήθηκαν στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Γκιάρο και Λαζαρίδης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Οι Ναφτί και Τόχα ήταν οι δύο παίκτες στον άξονα, ο Κάλβο ήταν ο αριστερός χαφ-εξτρέμ έχοντας στο απέναντι άκρο τον Χαβίτο, ενώ Κόκε και Ρουίς ήταν το ζευγάρι στην γραμμή κρούσης.

Σε σχέση δηλαδή με το πρώτο ματς: ο Λαζαρίδης πήρε τη θέση του Οριόλ, ο Κάλβο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και επέστρεψε στο αρχικό σχήμα αντί του Τσεσνάουσκις ενώ ο σκόρερ του "χρυσού" γκολ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" Κάρλος Ρουίς, προτιμήθηκε αντί του Τσέζαρεκ.

Οι Αυστριακοί μπήκαν δυναμικά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησαν με το διαγώνιο σουτ του Λιντλ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, όμως η συνέχεια βρήκε τον Άρη απόλυτα... προετοιμασμένο απέναντι στις προσπάθειες των γηπεδούχων να διασπάσουν την αμυντική του γραμμή.

Οι "φωνές" του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για έντονο πρέσινγκ μπροστά από τη σέντρα και μικρή απόσταση μεταξύ των γραμμών του έπιασαν τόπο, με τους "κίτρινους" να παρουσιάζονται εξαιρετικά συμπαγείς στην άμυνα και ταυτόχρονα να κυκλοφορούν αρκετά καλά τη μπάλα, μή αφήνοντας την Αούστρια να επιβάλλει το δικό της ρυθμό.

Με τη συμπλήρωση του 20αλέπτου ο Άρης έγινε μάλιστα για πρώτη φορά επικίνδυνος: ο Κόκε βγήκε από τα δεξιά και έβγαλε χαμηλή παράλληλη μπαλιά προς την εστία του τέρματος του Λίντνερ, με τον Χαβίτο όμως να πηγαίνει καθυστερημένα προς την πορεία της μπάλας και έτσι να χάνεται η ευκαιρία για την ελληνική ομάδα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μιχάλης Σηφάκης στάθηκε τυχερός καθώς μετά την απόκρουσή του με γροθιές (σε εκτέλεση φάουλ) είδε τον Γιουν να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 27' ο Νέτο είχε καλό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής που κατέληξε στην αγκαλιά του Λίντνερ.

Το πρώτο ημίωρο πέρασε με τον Άρη να στέκεται εξαιρετικά και να μην αφήνει χώρους δράσης στους αντιπάλους του, χάρη στις πολύ καλές τοποθετήσεις των παικτών του στο γήπεδο, όμως στο 30' θα μπορούσε από το... πουθενά να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Σε γύρισμα που έγινε από τα δεξιά ο Γιουν βρέθηκε αφύλακτος στην "καρδιά" της άμυνας του Άρη και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη. Μετά από αυτή τη φάση, ο Άρης έφερε πάλι το παιχνίδι στα μέτρα του, και στο 41' "χτύπησε" τους Αυστριακούς μέσα από μία άριστα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση.

Ο Κάλβο ξεχύθηκε ταχύτατα στην κόντρα "τραβώντας" πάνω του τους αμυντικούς, την κατάλληλη στιγμή πέρασε έξυπνη κάθετη μπαλιά για τον Ρουίς που ακολουθούσε, και ο φορ από τη Γουατεμάλα με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1 φέρνοντας την ομάδα του αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η Αούστρια κυνηγούσε πλέον το θαύμα των τριών τερμάτων μέσα σε 45 λεπτά για να "κλέψει" την πρόκριση από τον Άρη, και έτσι μπήκε στο δεύτερο μέρος πιο επιθετική, με τη διάθεση να τα παίξει "όλα για όλα".

Στο 53' ο Σηφάκης "κατέβασε τα ρολά", αποκρούοντας στην ίδια φάση αρχικά το σουτ του Γιουν και στη συνέχεια δύσκολη κεφαλιά του Μαργκράιτερ, όμως στο 56' η επιθετική έξαρση των γηπεδούχων στο ξεκίνημα της επανάληψης καρποφόρησε: ο Λινζ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε ωραία προσποίηση, και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σηφάκη για το 1-1.

Το γκολ αυτό όμως λειτούργησε μάλλον...ευεργετικά για τους παίκτες του Άρη, καθώς έπαψαν να κλείνονται στα καρέ τους και βγήκαν μπροστά, με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν απόλυτα το παιχνίδι αλλά και να το "παγώνουν" όποτε έκριναν σκόπιμο.

Στο 62' ο Ρουίς είχε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή (θέση δεξιά) που έφυγε άουτ, ενώ στο 70' ο ίδιος παίκτης "έστρωσε" τη μπάλα για τον Χαβίτο, με το σουτ να αναγκάζει τον Λίντνερ σε δύσκολη επέμβαση.

Οι Αυστριακοί είχαν βραχυκυκλώσει απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των "κιτρίνων" και αδυνατούσαν να "τρυπήσουν" την άμυνα έχοντας κάτω τη μπάλα, ενώ ευτύχημα για τον Άρη είναι ότι ο Σηφάκης δήλωνε "παρών" όποτε χρειαζόταν.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στο 80', με τους παίκτες του Άρη να απομακρύνουν με κεφαλιά και τον Ντράγκοβιτς να πιάνει μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής, για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο Έλληνας κίπερ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά μέχρι το 90' αλλά και στα πέντε των καθυστερήσεων, η Αούστρια είχε "παραδώσει πνεύμα" και δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα ούτε καν για ένα γκολ, με τους "κίτρινους" του Κούπερ να είναι συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και με τεράστια αυτοπεποίθηση να φτάνουν σε έναν μεγάλο θρίαμβο στο φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Ντάξμπαχερ):
Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62' Στάνκοβιτς), Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Λινζ, Γιουν, Λιντλ (46' Σουμάχερ), Μπάουγκμαρτλινγκερ, Σούτνερ (74' Λέοβατς)

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο (57' Τσεσνάουσκις), Τόχα (55' Πρίττας), Κόκε, Ρουίς (74' Τσέζαρεκ), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης

Διαιτητής: Ντάνιελ Στάλμαρ (Σουηδία)

Γήπεδο: "Φραντς Χορ"

Γκολ: Λινζ (56') / Ρουίς (42')

Κίτρινες κάρτες: Τόχα (34'), Νέτο (57'), Πρίττας (79'), Γκιάρο (85'), Τσέζαρεκ (86')

Κόκκινες κάρτες: -

Δύο αγωνιστικές για Σόφο, Φώτση


Τελικά, η FIBA φαίνεται πως δεν... πείστηκε από όλα όσα υποστήριξαν Έλληνες και Σέρβοι κατά την απολογία τους και μοίρασε ποινές.Ποινή δύο αγωνιστικών στους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Αντώνη Φώτση επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τα εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Τρεις αγωνιστικές στον Κρστιτς και δύο στον Τεόντοσιτς.Τα... αυτιά των ανθρώπων της FIBA δενν ίδρωσαν με όσα υποστήριξαν η ελληνική και η σέρβικη ομοσπονδία και μοίρασαν καμπάνες στους πρωταγωνιστές των σοβαρών επεισοδίων του ΟΑΚΑ.

Έτσι, λοιπόν, η Εθνική μας θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη στα δύο πρώτα παιχνίδια του Μουντομπάσκετ με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο, εφόσον δεν αλλάξει κάτι και η τιμωρία παραμείνει. Κι αυτό γιατί οι δύο ομοσπονδίες έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν έφεση, ζητώντας μείωση των ποινών.

Από την άλλη πλευρά, ο Νέναντ Κρστιτς που πέταξε μία καρέκλα με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον Μπουρούση τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών από τα παιχνίδια της Σερβίας, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς θα απουσιάσει από τα πρώτα δύο παιχνίδια. Ο Σέρβος σέντερ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 45.000 ελβετικών φράγκων. Το πρόστιμο του Τεόντοσιτς ανέρχεται σε 20.000 ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό για την ελληνική ομοσπονδία

Οι Σέρβοι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης παίζουν με την Αγκόλα, την Κυριακή κόντρα στη Γερμανία και τη Δευτέρα με την Ιορδανία.

"Πρωτοφανή για την ταχύτητα και την δημοκρατική διαδικασία" χαρακτήρισε την απόφαση ο Γ.Βασιλακόπουλος που πρόσθεσε: "Αποδεικνύεται ότι το σύστημα της FIBA είναι μονοκρατορία και πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Είχα καταθέσει ξεκάθαρο σχέδιο διαχωρισμού της εκτελεστικής εξουσίας και η αντίδρασή τους ήταν ο αποκλεισμός μου. Εύχομαι η απόφαση αυτή να μη προδιαγράφει ανάλογες προθέσεις και για την Εθνική Ομάδα".

Η απόφαση έγινε γνωστή και στην ομάδα, χωρίς να υπάρξει κάποιο σχόλιο από τους, ήδη, τιμωρημένους. Υπήρξε, ωστόσο, έκπληξη για το ότι ο Κρίστιτς που έριξε την ...καρεκλιά τιμωρήθηκε μόνο με μια αγωνιστική περισσότερο από τους υπόλοιπους.

FIBA: Μήνυμα προς όλους

Στην ανακοίνωσή της η διεθνής ομοσπονδία αναφέρει ότι η απόφασή της στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους παίκτες, για την συμπεριφορά τους εκτός γηπέδου καθώς υπερέβησαν τα όρια των κανονισμών, σε κάθε περίπτωση. Σημείωσε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την υποστήριξη του προγράμματος εκπαίδευσης νέων παικτών, ενώ όλες οι πλευρές έχουν δικαίωμα έφεσης, το οποίο πιθανότατα δεν θα το χρησιμοποιήσουν.

Ο Βρύζας στην Εθνική!


Πλέον είναι οριστικό. Ο Ζήσης Βρύζας θα είναι στο πλευρό του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική μας ομάδα, από τη θέση του βοηθού προπονητή, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Οι δύο άντρες είχαν συνεργαστεί και στην κοινή θητεία τους στον ΠΑΟΚ. Έτσι η Εθνική μας ομάδα θα πορευτεί στα προκριματικά του Euro 2012 με προπονητή και βοηθό το δίδυμο Σάντος – Βρύζα. Οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας αρχίζουν στις 3 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Γεωργία στο Καραϊσκάκη.

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Ζήση Βρύζα. Ο κ. Βρύζας θα είναι συνεργάτης του κ. Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Η διάρκεια της συνεργασίας θα είναι διετής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

UEFA Champions League




Στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2010/2011, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε την Πέμπτη στο Μονακό. Αντίπαλοι των «πρασίνων» θα είναι τρεις ομάδες που αναδείχθηκαν πέρυσι πρωταθλήτριες στη χώρα τους: η Μπαρτσελόνα από την Ισπανία, η Κοπεγχάγη από τη Δανία και η Ρούμπιν Καζάν από τη Ρωσία.

1ο Γκρουπ
Ίντερ (Ιταλία)
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Τβέντε (Ολλανδία)

2ο Γκρουπ
Λιόν (Γαλλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Χάποελ (Ισραήλ)

3ο Γκρουπ
Μαν. Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)
Μπούρσασπορ (Τουρκία)

4ο Γκρουπ
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)

5o Γκρουπ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ρόμα (Ιταλία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Κλουζ (Ρουμανία)

6ο Γκρουπ
Τσέλσι (Αγγλία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Ζίλινα (Σλοβακία)

7ο Γκρουπ
Μίλαν (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
Οσέρ (Γαλλία)

8ο Γκρουπ
Αρσεναλ (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Παρτιζάν (Σερβία)

(26/8 20:01)

Στη Μαγιόρκα ο Καβενάγκι


Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, και τα οποία της κόστισαν και τη συμμετοχή στοι Γιουρόπα Λιγκ, η Μαγιόρκα κατάφερε να εξασφαλίσει μία καλή μεταγραφή, αποκτώντας από την Μπορντό τον Φερνάντο Καβενάγκι. Ο Αργεντινός (με ιταλικό διαβατήριο) επιθετικός ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον ισπανικό σύλλογο, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους "γιρονδίνους" και τον ποδοσφαιριστή.

Ο 26χρονος Καβενάγκι πρωτοήρθε στην Ευρώπη (ως σπουδαίο ταλέντο) για λογαριασμό της Σπαρτάκ Μόσχας και τον Ιανουάριο του 2007 μεταγράφηκε στην Μπορντό. Παρά την καλή του... σχέση με τα δίχτυα (33 γκολ σε 83 συμμετοχές στο σαμπιονά), δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τον Λοράν Μπλαν ότι αξίζει θέση βασικού.

Φέτος, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζαν Τιγκανά και κυρίως την αποχώρηση του Μαρουάνε Τσαμάκ, πολλοί πίστεψαν ότι θα έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί στη γαλλική ομάδα, όμως αυτό δεν έγινε. Μόλις οι "γιρονδίνοι" απέκτησαν ως δανεικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Νιγηριανό Μααζού και η εξέλιξη αυτή... έδειξε την "πόρτα της εξόδου" στον Αργεντινό.

Ανακοίνωσε Σαρπέι η Σάλκε


Την απόκτηση του Γκανέζου αμυντικού, Χανς Σαρπέι, από τη Λεβερκούζεν αντί 400.000 ευρώ ανακοίνωσε η Σάλκε. Ο 34χρονος διεθνής έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών. «Μετά την αποχώρηση του Ραφίνια, έπρεπε να βρούμε έναν παίκτη ικανό να καλύψει το αριστερό ή το δεξί άκρο της άμυνας» δήλωσε ο προποπονητής της Σάλκε, Φέλιξ Μάγκατ. Ο Σαρπέι έχει συνολικά 181 συμμετοχές στην Bundesliga, στην οποία έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Ντούισμπουργκ (2000-01), της Βόλφσμπουργκ (2001-07) και της Λεβερκούζεν (2007-10). Hταν μέλος της αποστολής της εθνικής Γκάνας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, όπου οι Black Stars έφτασαν έως τους προημιτελικούς.

«Είμαι περήφανος που ο Φέλιξ Μάγκατ μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος ένός κλαμπ με παράδοση ετών» είπε ο Σαρπέι μετά το πέσιμο των υπογραφών και πρόσθεσε για τους στόχους της ομάδας: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να έχει μια επιτυχημένη χρονιά και θα κάνω ότι μπορώ στις προπονήσεις για να το πετύχω».

Πήρε Τσέρτσι η Φιορεντίνα


Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες έχοντας παίξει στην u16, 17, 18, 19, 20 και 21. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται στον γαλλικό Τύπο, η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς φαίνεται να είναι κοντά στην απόκτηση και του Ν' Ζόγκμπια από την Γουίγκαν.

Ιντερ εναντίον Ατλέτικο την Παρασκευή στο "Λουί ΙΙ"


Το τελευταίο τρόπαιο της UEFA για το 2010 (ή το πρώτο για τη σεζόν 2010/2011) διεκδικούν την Παρασκευή (21:45) η Ιντερ και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο αγώνας για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, διεξάγεται όπως κάθε φορά τα τελευταία 13 χρόνια, στο "Λουί ΙΙ" του Μονακό και αντιμέτωπες τίθενται οι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ιταλοί επιδιώκουν να γίνουν η δεύτερη ομάδα που κατακτά το "κουάντραπλ", αφού τους... πρόλαβε πέρσι η Μπαρτσελόνα. Με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο τους, πλέον, οι "νερατζούρι" έχουν ήδη κατακτήσει το νταμπλ στη χώρα τους, το Τσάμπιονς Λιγκ και την περασμένη εβδομάδα το ιταλικό σούπερ καπ, και πλέον βάζουν πλώρη για το "6 στα 6" (Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Συλλόγων).

Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα της αυριανής αναμέτρησης: ο Γουέσλι Σνάιντερ και ο Ντιέγκο Φορλάν. Κι αυτό γιατί, όποιος από τους δύο "σηκώσει" αύριο το Σούπερ Καπ, θα αποκτήσει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τη "Χρυσή Μπάλα" ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2010. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ, ωστόσο ο Σνάιντερ έχει το προβάδισμα, λόγω των τεσσάρων τίτλων που έχει ήδη προσθέσει στο παλμαρέ του. «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κερδίσω στο μέλλον, αλλά μόνο το ματς με την Ατλέτικο. Οι προσωπικές διακρίσεις είναι πολύ καλές, αλλά δεν μπορείς ποτέ να τις κερδίσεις αν δεν παίζεις σε μία πανίσχυρη ομάδα» είπε ο Ολλανδός στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιντερ. Ο Φορλάν από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στο site της UEFA, τόνισε: «Μετά τις διακοπές, το σώμα μου ξεκουράστηκε και έχω επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Εξακολουθώ να λατρεύω το ποδόσφαιρο και ανυπομονώ να βγω στο γήπεδο για να αγωνιστώ».

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Πιθανές συνθέσεις:


ΙΝΤΕΡ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου, Ζανέτι, Σνάιντερ, Καμπιάσο, Ετό, Μιλίτο, Πάντεφ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουϊφαλούσι, Γκοντίν, Ντομίνγκες, Φελίπε Λουϊς, Ρέγες, Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Μέριδα, Φορλάν, Αγουέρο

Θέλει να κάνει το "μπαμ" με Νοντά


Η Καβάλα κάνει προσπάθεια για το "μπαμ" με την απόκτηση του Σαμπανί Νοντά. Στο στόχαστρο και ο Πατσατζόγλου.Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινάει σε λίγες μόλις ημέρες, όμως αυτό δεν εμποδίζει την διοίκηση των "Αργοναυτών" από το να εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης κάνει προσπάθειες για την απόκτηση του Σαμπανί Νοντά, αφού η επιθετική γραμμή έχει μείνει "ορφανή" από λύσεις, μετά και την αποχώρηση του Νίκου Σουλτανίδη.

Ο 33χρονος Κονγκολεζος άσος έχει μείνει ελεύθερος από την Γαλατάσαραϊ και αν το κασέ του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, τότε δεν αποκλείεται να αποτελέσει την μεταγραφή "'έκπληξη" της φετινής σεζόν.

Μοναδικό ερωτηματικό είναι οι συχνοί τραυματισμοί του (την σεζόν που μας πέρασε πραγματοποίησε μόλις 13 εμφανίσεις), με αποτέλεσμα στο συμβόλαιο του να μπει όρος συμμετοχών.

Τέλος η περίπτωση του Χρήστου Πατσατζόγλου βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων της Καβάλας, παρά την απόκτηση του Τζαμάλ, αφού πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή, Έλληνα, που μπορεί με την εμπειρία του να ανεβάσει επίπεδο την Καβάλα.

Ο Πίντερ στη Σαραγόσα


Την απόκτηση του Ανταμ Πίντερ από την MTK Βουδαπέστης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Σαραγόσα, χωρίς να δημοσιοποιήσει το κόστος της μεταγραφής. Ο 22χρονος άσος είναι ένας υψηλόσωμος αμυντικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην εθνική Ουγγαρίας κάτω των 21 ετών

Στην Αρσεναλ ο Σκιλασί


Παίκτης της Αρσεναλ και τυπικά είναι πλέον ο Σεμπαστιάν Σκιλασί, αφού η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου ολοκλήρωσε την απόκτηση του Γάλλου αμυντικού από τη Σεβίλη. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 30χρονος οπισθοφύλακας, ο οποίος υποβλήθηκε χθες στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, εντάχθηκε στο δυναμικό των "κανονιέρηδων" και πλέον έχει δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ, βρισκόταν σε αναζήτηση αμυντικού, ύστερα από τις αποχωρήσεις των Γουιλιάμ Γκαλάς, Μικαέλ Σιλβέστρ και Σολ Κάμπελ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκτός έδρας δοκιμασίες για Αγιαξ και Αϊντχόφεν


Συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο το ολλανδικό πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 4η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν, η οποία είναι η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που έχει πετύχει το "3 στα 3", αναμετράται στη Χάγη με την Ντεν Χάαγκ και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής.

Στο μεταξύ, ο Αγιαξ περιμένει το "στραβοπάτημα" της PSV, προκειμένου με δική του νίκη επί της Ντε Γκράαφστσαπ να "σκαρφαλώσει" στην κορυφή της βαθμολογίας. Η πρωταθλήτρια Τβέντε υποδέχεται στο Ενσέντε την Ουτρέχτη, ενώ η "αυλαία" της αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή στο Τίλμπουργκ, όπου η -ουραγός και χωρίς βαθμό- Βίλεμ υποδέχεται την Γκρόνινγκεν.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος έχει ως εξής:
Βίλεμ-Γκρόνινγκεν 27/8
Μπρέντα-Φένλο 28/8
Ρόντα-Χεράκλες Αλμέλο 28/8
Ναϊμέγκεν-Χέρενφεν 28/8
Ντε Γκράαφστσαπ-Αγιαξ 29/8
Ντεν Χάαγκ-Αϊντχόφεν 29/8
Τβέντε-Ουτρέχτη 29/8
Φέγενορντ-Φίτεσε 29/8
Αλκμάαρ-Εξέλσιορ 29/8

Οκτώ ομάδες για το δύο στα δύο


Συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το γερμανικό πρωτάθλημα, με τις αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική. Οι οκτώ ομάδες που μπήκαν με το "δεξί" στην μπουντεσλίγκα θα προσπαθήσουν να πετύχουν το "2 στα 2", ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας δεν θα βρίσκονται όλες στο... ρετιρέ, καθώς τέσσερις εξ αυτών τίθενται αντιμέτωπες.

Η "αυλαία" της αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή στο "Φριτς Βάλτερ Στάντιον", όπου η "νεοφώτιστη" Καϊζερσλάουτερν υποδέχεται την νταμπλούχο Μπάγερν Μονάχου. Επίσης, το Σάββατο η "νεοφώτιστη" Ζανκτ Πάουλι φιλοξενεί στο "Μίλερντορ Στάντιον" την -τυπικά (λόγω διαφοράς τερμάτων) πρωτοπόρο- Χοφενχάιμ.

Από εκεί και πέρα, η Μάιντς δοκιμάζεται το Σάββατο στη "Φολκσβάγκεν Αρένα" απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, το Αμβούργο αντιμετωπίζει στην "Κόμερτσμπανκ Αρένα" της Φρανκφούρτης την Αϊντραχτ, το Ανόβερο αναμετράται στη "Φέλτινς Αρένα" του Γκελζενκίρχεν με τη Σάλκε, ενώ η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Κυριακή στην "Μπάι Αρένα" την Γκλάντμπαχ, σε μια αναμέτρηση ομάδων από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα έχει ως εξής:
Καϊζερσλάουτερν-Μπάγερν Μονάχου 27/8
Σάλκε-Ανόβερο 28/8
Βέρντερ Βρέμης-Κολονία 28/8
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 28/8
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 28/8
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 28/8
Ζανκτ Πάουλι-Χοφενχάιμ 28/8
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 29/8
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 29/8

"Ώρα για μπάλα..."


Μπορεί το θέμα της επίσκεψης των εκπροσώπων του Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός να ήταν η παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων των "ερυθρολεύκων", όμως την ατάκα δεν την έδωσε κάποιος από τους Πάντελιτς (ο οποίος μίλησε στα ελληνικά), Ουρτάδο, Φουστέρ και Νέμεθ, αλλά ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης. "Τέρμα τα λόγια. Καιρός για δουλειά και μπάλα"!

Αρχικά το λόγο πήρε ο Μοισές Ουρτάδο, ο οποίος τόνισε: "Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να αφήσω την ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Βρισκόμουν πάντα στον τόπο μου, σε μία καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και έχει έναν πολύ καλό προπονητή.

Έχω κάνει καλή προετοιμασία και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Ωστόσο είναι θέμα του προπονητή αν θα με συμπεριλάβει στα πλάνα του για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Ήταν δύσκολο για μένα να αποχωριστώ την Ισπανία, αν και μοιάζει πολύ με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με την παρουσία του Βαλβέρδε πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα".

Στη συνέχεια η "σκυτάλη" πέρασε στον Μάρκο Πάντελιτς ο οποίος μίλησε στα ελληνικά (!): "Καλημέρα. Ξέρω ότι δεν έχετε συνηθίσει έναν παίκτη που έρχεται από το εξωτερικό να μιλάει ελληνικά. Εγώ είμαι παίκτης κερκίδας. Ένας από εσάς. Ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός είναι αδέρφια. Ξέρω τι θέλετε και θα προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να φτάνουμε. Αυτό έχει σημασία κι όχι ποιος θα σκοράρει. Να κερδίζει ο Ολυμπιακός και να φέρουμε τίτλους στον Πειραιά. Δεν ξέρω κανέναν ποδοσφαιριστή να θέλει να παίζει μπροστά σε άδειες κερκίδες. Δεν θέλω να βλέπω ούτε ένα άδειο κάθισμα στο Καραϊσκάκη. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι συνέχεια γεμάτο.

Δεν φτάνει μόνος να είσαι καλός και να σκοράρεις. Πρέπει η ομάδα να δουλεύει για τον παίκτη με το "9" για να κάνει φάσεις κι ας χάσει αρκετές. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνω καλή δουλειά στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ όμως να υποσχεθώ πόσα γκολ θα σκοράρω. Πρέπει να πω ότι πέρασαν αρκετοί Σέρβοι παικταράδες, που έκαναν μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Ο Τζόρτζεβιτς κατέκτησε πολλούς τίτλους και ήταν αρχηγός".

Ο λόγος αμέσως μετά πέσασε στον Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος είπε: "Γεια σας (στα ελληνικά). Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και από αρκετές άλλες ομάδες. Από την περσινή μου εμπειρία στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, είχα σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον Ολυμπιακό και το φανατικό κοινό του. Είμαι έτοιμος να προσφέρω".

Τελευταίος από πλευράς παικτών μίλησε ο Νταβίντ Φουστέρ: "Ήρθα στον Ολυμπιακό αν και ήξερα πως δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ξέρω ότι είναι μια ομάδα που συμμετέχει ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και ελπίζω από του χρόνου να επιστρέψουμε δυναμικά. Γνωρίζω καλά τον κύριο Βαλβέρδε. Αυτός μου είπε να έρθω στην Ελλάδα για να κατακτήσουμε τίτλους. Με προορίζει να παίζω πίσω από τον επιθετικό".

Μετά το τέλος των δηλώσεων των παικτών, στην αίθουσα μπήκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος τόνισε τα εξής, λίγο πριν οι "νέοι" ποζάρουν με τις νέες τους εμφανίσεις: "Έχουμε κάνει πολλές συνεντεύξεις. Είναι ώρα τα παιδιά να παίξουν και μπάλα στο γήπεδο. Τους καλοσωρίζω και τους εύχομαι καλή επιτυχία."Περιμένουμε και από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές να δείξουνε την πραγματική τους αξία στο γήπεδο. Αυτό έχω να πω".

Να σημειώσουμε τέλος ότι τα νούμερα που επέλεξαν οι τελευταίοι "νέοι" του Ολυμπιακού είναι τα εξής: Πάντελιτς 9, Ουρτάδο 30, Φουστέρ 19 και Νέμεθ 29...

«Δεν είμαστε κατώτεροι από την Μπαρτσελόνα»


Φιλοδοξία για τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις υπάρχει στην Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος τόνισε ότι οι Μερένχες δεν είναι κατώτεροι από την Μπαρτσελόνα. «Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ανίκητη. Εχουν δείξει τα τελαυταία χρόνια ότι διαθέτουν εξαιρετική ομάδα και αυτή τη στιγμή μία από τις καλύτερες, όμως εμείς δεν νιώθουμε κατώτεροι από αυτούς ή από οποιονδήποτε» ήταν τα λόγια του 24χρονου στην Marca. «Είμαστε μία ομάδα με φιλοδοξία να κερδίσουμε τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις. Φυσικά και θα παλέψουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και όλους όσους θα βρεθούν μπροστά μας» πρόσθεσε.

Ο πρώην αμυντικός της Σεβίλλης απάντησε επίσης σε ερωτήσεις για τον Ζοζέ Μουρίνιο και την ατμόσφαιρια στην ομάδα. «Εχουμε το προνόμιο να έχουμε έναν προπονητή σαν και αυτόν, επειδή δουλεύει πολύ σκληρά, πάντα αναζητά την τελειότητα και βγάζει τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη» τόνισε ο Ράμος, που πρόσφατα είχε πρόταση 40 εκατ. ευρώ από την Τσέλσι. «Εχει φοβερό σερί, έχει κερδίσει τίτλους σε κάθε ομάδα που έχει πάει χάρη στη μεταχείρηση που έχει προς τους παίκτες του και την αρμονική σχέση που έχει μαζί τους» κατέληξε για τον Special One ο Ισπανός μπακ.

«Δεν πωλείται κανείς»


Στην αποκάλυψη πως η Λίβερπουλ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πωλήσεις παικτών προέβη ο προπονητής των «ρεντς», Ρόι Χόντγκσον.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ίδιος.

«Πρώτον, όταν έφυγε από την ομάδα ο Μπενίτεθ συμφώνησε ότι δεν θα πλησιάσει παίκτες από τη Λίβερπουλ. Νομίζω ότι αυτό ακόμη ισχύει. Δεύτερον , δεν έχουμε καμία πρόταση. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στο παρασκήνιο με τον μάνατζερ να μιλάει με τον προπονητή της Ίντερ» επισήμανε αρχικά και συνέχισε:

«Σε αυτό το σημείο της μεταγραφικής περιόδου θα ήταν αρκετά ασυνήθιστο για μας να δεχτούμε μια προσφορά για ένα παίκτη που δεν θέλουμε να φύγει, για λέφτα που δεν χρειαζόμαστε. Χρειάζομαι τον παίκτη, όχι τα λεφτά».

Μένει ο Ντι Νατάλε στην Ουντινέζε



Λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Αντόνιο Ντι Νατάλε "σνόμπαρε" την πρόταση της Γιουβέντους, καθώς αποφάσισε να παραμείνει στην Ουντινέζε. "Ο παίκτης επιβεβαίωσε την επιθυμία του να μείνει στο Ούντινε. Η Ουντινέζε είναι πολύ ικανοποιημένη από την απόφαση που πήρε ο αρχηγός μας και θεωρεί το θέμα λήξαν", αναφέρει ο ιταλικός σύλλογος στην ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας του για τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος την περυσινή σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Serie A.

Η αρνητική απάντηση του Ντι Νατάλε στη "γηραιά κυρία" ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στη "Γιούβε", καθώς ο νέος τεχνικός της ομάδας, Λουίτζι Ντελ Νέρι, έχει παραδεχθεί ότι ο σύλλογος του Τορίνου εξέταζε το ενδεχόμενο παραχώρησης των επιθετικών Ντιέγκο και Νταβίντ Τρεζεγκέ. Εφόσον αποχωρήσουν και οι δύο, η Γιουβέντους θα διαθέτει μόνο τους Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Αμάουρι και Βιντσέντζο Ιακουίντα στη "γραμμή κρούσης", εάν δεν αποκτηθεί κι άλλος στράικερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος Ντι Νατάλε απέρριψε το περασμένο καλοκαίρι πρόταση της Πάρμα. Στη συνέχεια πέτυχε 29 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν μέλος της αποστολής της εθνικής Ιταλίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αισιόδοξος ο Ουζουνίδης – Πήρε πιστοποιητικό

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αισιόδοξος ο Ουζουνίδης – Πήρε πιστοποιητικό

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Οι «κυανόλευκοι» το Σάββατο αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο Καυτατζόγλειο και ο Έλληνας προπονητής τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θα πρέπει να μπούμε με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές μας. Δεν χρειάζεται άγχος. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες που μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μπούμε με τον αέρα της μεγάλης ομάδας».

Δεν θέλησε πάντως να αποκαλύψει τα χαρτιά του: «Έχω καταλήξει στην ενδεκάδα. Δεν θα σας πω ποιους σκοπεύω να χρησιμοποιήσω».

Για τον Χοσέμι τόνισε: «Έχει κάνει φιλικά παιχνίδια και σε επίπεδα φυσικής κατάστασης είναι σε καλύτερη κατάσταση από κάποιους άλλους παίκτες που διαθέτουμε, οι οποίοι είτε δεν έκαναν ολόκληρη την προετοιμασία, είτε δεν έπαιξαν στα φιλικά».

Για την απουσία του Γιάκομπ: «Ο Βικτοράς είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Σίγουρα η απουσία του είναι σημαντική και μας αναγκάζει να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε όμως τους παίκτες για να καλύψουμε το κενό του».

Για τις μεταγραφικές αναζητήσεις: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ρόστερ και την προσπάθεια όλων των παιδιών. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε 1-2 ακόμη κινήσεις μέχρι να τελειώσουν οι μεταγραφές. Το γεγονός ότι ψάχνουμε τερματοφύλακα, δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστεύομαι τον Μπαντή και τον Ελευθερόπουλο. Θέλουμε όμως να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυροί σε όλες τις θέσεις».

Τέλος, σε ερώτηση αν φοβάται τη διαιτησία είπε: «Δεν μπορείς να κάνεις, ούτε να κερδίσεις κάτι. Πιστεύω θα είναι καλή η διαιτησία το Σάββατο».

Έλαβε κανονικά το πιστοποιητικό

Όπως αναμενόταν, η ΠΑΕ Ηρακλής έλαβε κανονικά το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα από την Ε.Ε.Α. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των «κυανόλευκων»: «Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στη σημερινή (26/08) συνεδρίασή της, χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Super League στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Ηρακλής -Βλέπει Κίνγκσον


Το ενδεχόμενο απόκτησης του Ρίτσαρντ Κίνγκσον εξετάζουν πολύ σοβαρά στον Ηρακλή. Μετά το "ναυάγιο" με τον Ματιέ Βαλβέρντ ο οποίος επέλεξε να παραμείνει στην Τουλούζ, "ναυάγησε" και η υπόθεση του Λούμπος Καμενάρ. Ο 32χρονος Γκανέζος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τη Γουίγκαν και προτάθηκε στο "γηραιό".

Πρόκειται για τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Γκάνας στα δύο τελευταία Μουντιάλ. Είναι 85 φορές διεθνής από το 1996 όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ!

Ο Κίνγκσον τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στην Αγγλία. Την περίοδο 2007-2008, φορούσε τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ με την οποία έκανε μόλις 1 συμμετοχή και τη διετία 2008-2010 άνηκε στη Γουίγκαν, με την οποία έκανε μόλις 4 συμμετοχές...

Α.Ε.Κ-Εξετάζει και την περίπτωση Νασούτι


Ο Βαγγέλης Μόρας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της ΑΕΚ, ο Μάρτιν Γίρανεκ είναι η πρώτη εναλλακτική, ωστόσο πλέον δυνατά στο ρεπορτάζ του αντικαταστάτη του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της "κιτρινόμαυρης" άμυνας, παίζει το όνομα του 28χρονου Αργεντινού της Ρίβερ Πλέιτ, Κριστιάν Νασούτι!

Ο πρώην παίκτης του Αρη βρέθηκε μία "ανάσα" από το να "μετακομίσει" στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, όπου θα φορούσε τη φανέλα της Γκαζιάντεσπορ. Όμως η μεταγραφή του "χάλασε" κυριολεκτικά στο παραένα και η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ένα πολύ καλό παίκτη στο ρόστερ της.

Ο Νασούτι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού πέρσι αγωνίστηκε σε 34 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος (σκόραρε μάλιστα και μία φορά), είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου και το κυριότερο από όλα είναι μία οικονομική λύση για το "βαλάντιο" της ΑΕΚ.

Την Πέμπτη σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένοντυαι εξελίξεις στην υπόθεση του Μόρα. Αν η Μπολόνια δεν ρίξει τις απαιτήσεις της, οι οποίες ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ, τότε είναι πολύ πιθανό ο Νασούτι να φορέσει και πάλι τα κιτρινόμαυαρα, μόνο που αυτή τη φορά θα έχει το "δικέφαλο" στο στήθος.

Τρία εισιτήρια για τους ομίλους...


Ο Αρης μπαίνει πρώτος στο... χορό της πρόκρισης των ομίλων του Europa League. Φιλοξενείται από την Αούστρια στη Βιέννη (8 μ.μ.) και θέλει να υπερασπιστεί το 1-0 του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Στη συνέχεια τη σκυτάλη την παίρνει η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" τη Νταντί Γιουνάιτεντ, χωρίς τους οπαδούς της, αλλά με το αβαντάζ του 1-0 στο "Tannadice Park" (live, Novasports1).

Τελευταίος (9:45 μ.μ.) ρίχνεται στη "μάχη" ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα επιδιώξει να υπερασπιστεί στο "Σουκρού Σαράτσογλου" κόντρα στη Φενέρμπαχτσε το 1-0 της Τούμπας

"Φιλική" νίκη του Πιερικού επί της Δόξας


Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, Πιερικός και ΔόξαΔράμας αναμετρήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Κατερίνης με 1-0.

Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα είχε δοκάρι στο 11' με τον Χατζή, ενώ το σκορ άνοιξε ο Δήμου με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Πέντα.

Στο δεύτερο μέρος, οι "μαυραετοί" ανέβασαν ρυθμούς και απείλησαν σε ορισμένες περιπτώσεις την εστία του Γουμάγια, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στο αποτέλεσμα, με τον Πιερικό να έχει δοκάρι στο 85' με τον Γκουγκουλιά.

Με τους Κατερινιώτες αγωνίστηκε για 60 λεπτά και ο Ισμαέλ Λόπεζ που έδειξε καλά στοιχεία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας, Γουσούλης (46' Γ. Λαζαρίδης), Δήμου (46' Κοντέων), Τασίδης, Παπαγεωργίου, Ισμαέλ Λόπεζ (60' Πουρτουλίδης), Χατζής, Μήτρου (62' Γκόνι), Μιλόσκοβιτς, Πέντα (83' Σεχολάρι), Κωνσταντινίδης (46' Γκουγκουλιάς).

Στον πάγκο: Μητσέας, Τσιντώτας, Νίκου, Συμεωνίδης, Κ. Λαζαρίδης, Παυλίδης, Τόσκας, Καραγκούνης.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Πακάλτσης, Καρακώστας, Χατζηζήσης (75' Μπαξεβανίδης), Λίμα (75' Μαραγκός), Γελαδάρης, Καρλόπουλος (43' Μοσχάκης), Γκονζάλεζ, Χλωρός (46' Τσιμπλίδης), Χατζηπαντελίδης, Μαρκόφσκι (46' Άγγος) .

Στον πάγκο: Τοπαλίδης, Βέρτζος, Θ. Παπαδόπουλος, Ρούτσης, Μανουσαρίδης.

Ο ΟΠΑΠ χορηγός στην φανέλα του ΠΑΟΚ


Τρία εκατομμύρια σε τέσσερα χρόνια θα πάρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την κεντρική της ζορηγία στην φανέλα της. Σημαντική οικονομική ανάσα για τυος ασπρόμαυρους που θα παίρνουν ετήσια όσα χρήματα έπαιρναν και με την προηγούμενη χορηγία της ΔΕΠΑ.Στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ πρόκειται να επικυρωθεί η συμφωνία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που αφορά τη χορηγία στη φανέλα της ομάδας του Δικέφαλου.

Η συμφωνία θα αποφέρει στην ΠΑΕ την επόμενη τριετία το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προβλέπονται και μπόνους, σε περίπτωση διακρίσεων του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Το ετήσιο ποσό αποζημίωσης κυμαίνεται στο 1,3 εκ. ευρώ, όσο περίπου ήταν και η προηγούμενη χορηγία της ΔΕΠΑ.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στον κρατικό αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό, προανήγγειλε ότι θα "τρέξει" το χορηγικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ και προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"Ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να δώσει τα διαφημιστικά συμβόλαια. Δείτε όμως τις ρήτρες βίας που περιέχονται σε αυτά τα συμβόλαια και οι οποίες θα είναι αυστηρότατες. Τέτοιες, που θα "πονέσουν" τις ομάδες, όταν θα χάσουν τα χρήματα από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Θα υπάρχουν".

ΠΑΟΚ: Στο Πατριαρχείο ο Ζαγοράκης

ΠΑΟΚ: Στο Πατριαρχείο ο Ζαγοράκης

Λίγες ώρες έμειναν πριν το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Ζαγοράκης μαζί με μέλη της διοίκησης επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το Φανάρι και συνάντησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Ο ΠΑΟΚ παρέδωσε στον κ. Βαρθολομαίο μία μπάλα με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών, καθώς και μία αναμνηστική πλακέτα με χαραγμένο τον δικέφαλο αετό.

«Συγκινούμαι κάθε φορά, που έρχομαι σε επαφή με τον ΠΑΟΚ και θυμάμαι την μεγαλειώδη γιορτή για τα 80 χρόνια του συλλόγου, που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη και είχα παραστεί. Να είστε πάντα καλά, να έχετε καλή επιτυχία στο σημερινό παιχνίδι και να μεταφέρετε τις ευχές μου σε όλους τους αθλητές του ΠΑΟΚ» ήταν τα λόγια του Πατριάρχη, ο οποίος κάλεσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ για να φωτογραφηθούν στον περίβολο του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο σήμερα το πρωί και πολλοί επισκέπτες από την Ελλάδα αναγνώρισαν τον Θόδωρο Ζαγοράκη, φωτογραφήθηκαν μαζί του και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε.

Δανεικός από την Πάρμα στη Ρόμα ο Καστελίνι


Ο Πάολο Καστελίνι ξεκίνησε τη φετινή του προετοιμασία έχοντας στο μυαλό το πώς θα συνεισφέρει και φέτος στην προσπάθεια της Πάρμα να παραμείνει στη Serie A, αλλά η μοίρα του επεφύλασε μία ευχάριστη έκπληξη. Ο 31άχρονος αμυντικός θα φορά την προσεχή σεζόν τη φανέλα της Ρόμα.

Οι "τζιαλορόσι" ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση της Πάρμα για τον δανεισμό του έμπειρου παίκτη με την προοπτική της μεταγραφής του στο τέλος της περιόδου έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Καστελίνι αποτελεί... προϊόν των ακαδημιών της Κρεμονέζε και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για λογαριασμό των Τορίνο, Μπρέσια και Μπέτις. Το 2006 μετακόμισε στην Πάρμα με την οποία αγωνίστηκε σε 136 αγώνες της Serie A πετυχαίνοντας κι ένα γκολ.

Καλοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεεεε?

Άγαλμα ο Πίπεν


Οι τιμές συνεχίζονται για τον Hall of Famer. Οι Μπουλς ανακοίνωσαν ότι ένα άγαλμα με τη μορφή του Νο33 θα κοσμήσει το Γιουνάιτεντ Σέντερ.Οι Σικάγο Μπουλς τιμούν τη μεγάλη ιστορία τους. Ένα δεύτερο άγαλμα θα κοσμεί το Γιουνάιτεντ Σέντερ και αυτό θα έχει τη μορφή του Σκότι Πίπεν.Ο έξι φορές πρωταθλητής στο NBA με τους "ταύρους" υποστήριξε ότι "είναι μια απίστευτη τιμή για εμένα και την καριέρα μου".

Το μπρούτζινο άγαλμα, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν τη νέα σεζόν, θα τοποθετηθεί μέσα στο κλειστό. Ως γνωστόν έξω από το κλειστό γυμναστήριο δεσπόζει από το 1994 ένα μεγάλο άγαλμα με τη μορφή του Μάικλ Τζόρνταν.

Φωτο Ημερας


Ιδού η γυναίκα που ανάγκασε τον Σακίλ Ο` Νιλ να της κάνει γονατιστός πρόταση γάμου.

Ψιθυροι..........

  • Πλάκα έπαθαν οι σκοτσέζοι με το Καραϊσκάκη. Ο προπονητής της Νταντί είπε δέκα φορές τη λέξη perfect, ενώ οι δημοσιογράφοι αναρωτιόντουσαν "...υπάρχουν τέτοια γήπεδα στην Ελλάδα;"
  • Την ευκαιρία να ζητήσουν από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρήκαν κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού στο φιλικό της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, οι οποίοι ύψωσαν πανό "Τζίγγερ πούλα", στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.
  • Ανησυχία έχει κυριεύσει τους ανθρώπους των μαγαζιών που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου Καραϊσκάκη, από την παρουσία των -λιγοστών έστω- οπαδών της ΑΕΚ που θα βρεθούν στο γήπεδο το βράδυ της Πέμπτης (26/8, 21:00GR).
  • Το φιλικό της Ελλάδας προσέλκυσε πολύ κόσμο, τόσο από τον αθλητικό, αλλά και από τον πολιτικό χώρο. Στα επίσημα του ΟΑΚΑ είδαμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, τη Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Νικητιάδη, τον Θανάση Γιαννακόπουλο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Αντώνη Αντωνιάδη, τον Κώστα Παταβούκα και άλλους...

‘Εσπασε το φράγμα


Πάνω από 5.000 είναι συνολικά τα εισιτήρια διαρκείας που έχουν διατεθεί στους φίλους του Ηρακλή για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ήδη έχουν πωληθεί πάνω από 5.000 κάρτες για τη νέα περίοδο η οποία έχει πρεμιέρα με ένα εντός έδρας ντέρμπι το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό. Το προηγούμενο ρεκόρ προσμετράται από το 2000 (!) όταν τα ηνία της ομάδας κατείχε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Η άντληση ενός σημαντικού ποσού για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον Ηρακλή εν όψει των υποχρεώσεων της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΑΕ ενημέρωσε τον κόσμο της ότι οι εγγραφές αλλά και οι παραλαβές στα διαρκείας θα συνεχιστούν μέχρι και την ημέρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ντιρκ Κούιτ-«Αφήστε με να φύγω»


Την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ εξέφρασε ο Ντιρκ Κούιτ, ο οποίος είναι έτοιμος να δουλέψει και πάλι υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ στην Ίντερ.

Ο εκπρόσωπος του Ολλανδού άσου ανέφερε: «Οι δύο σύλλογοι συνεχίζουν να συζητούν για τον Κούιτ, ο οποίος δεν θέλει να παραμείνει άλλο στη Λίβερπουλ καθώς είναι κάτι που αφορά την καριέρα και τη ζωή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει να φύγει πάση θυσία, αλλά όταν μια ομάδα όπως η Ίντερ εκδηλώνει ενδιαφέρον είναι λογικό να εξετάζουμε την πρότασή της».

Εκτός από τον Κούιτ ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ρόι Χόντγκσον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει και τον Μασεράνο για τον οποίον έφτασε στο «Άνφιλντ» την Τετάρτη με προσφορά 20 εκατομμυρίων λιρών από την Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, ο Χόντγκσον ξεκαθάρισε: «Όταν ο Μπενίτεθ έφυγε από τον σύλλογο, υπέγραψε μια σύμβαση σύμφωνα με την οποία δεν θα κινηθεί για την απόκτηση παικτών της Λίβερπουλ και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο εξακολουθεί να ισχύει Από όσα ξέρω η συμφωνία με τον πρόεδρο της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι εξακολουθεί να ισχύει».

Όσο για το θέμα του Κούιτ ανέφερε: «Δεν έχουμε λάβει προσφορά από κανέναν σύλλογο για τον Ντιρκ Κούιτ. Δύο πράγματα έχω να πω. Πρώτον δεν είναι ευπρόσδεκτη καμία προσφορά για τον παίκτη και δεύτερον δεν έχουμε στα χέρια μας προσφορά. Χρειάζομαι τον παίκτη και όχι τα χρήματα».

Ο Βασσάρας παρατηρητής στο UEFA Super Cup


O Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Κύρος Βασάρας θα είναι ο παρατηρητής διαιτησίας του ευρωπαϊκού Super Cup ανάμεσα στην Ιντερ και την Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Παρασκευής στο στάδιο "Λουί ΙΙ" του Μονακό (21:45 Ελλάδας), όπως ενημέρωσε η UEFA.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία όρισε ως διαιτητής τον Ελβετό Μάσιμο Μπουζάκα, με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Ματίας Αρνέτ, Μανουέλ Ναβάρο, Στέφαν Στούντερ και Σίριλ Ζίμερμαν ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Μανουέλ Ναβάρο.

Υπέγραψε ο Μοϊσές Ουρτάδο για τρία χρόνια


Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη βούλα είναι ο Μοϊσές Ουρτάδο. Ο Ισπανός μέσος υπέγραψε την Τετάρτη το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας του με τους "ερυθρολεύκους", το οποίο θα του αποφέρει ετησίως περίπου 850.000 ευρώ.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η τελευταία μεταγραφή των Πειραιωτών.

Η ανακοίνωση.
"Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μοϊσές Ουρτάδο Πέρεθ από την Εσπανιόλ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας".

Πατέρας: "Αν με έβριζαν θα είχα φύγει"


Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM 103,3". O εκ των μετόχων του "τριφυλλιού", τόνισε ότι αν ήταν στη θέση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον έβριζαν οι οπαδοί του "τριφυλλιού" θα έφευγε. "Δεν γνωρίζει το αντικείμενο ο Κωνσταντόπουλος", είπε.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Νικόλα Πατέρα στον Sentra 103.3:
- Για τα όσα ακούστηκαν την Κυριακή από τους φιλάθλους κατά του Βαρδινογιάννη: "«Θλίβομαι με τα όσα έγιναν την Κυριακή αλλά πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ποιος υποκινεί αυτές τις καταστάσεις γιατί πολλοί λένε ότι φταίει ο Πατέρας κι ο Βγενόπουλος, τόσα χρόνια που γίνονταν τα ίδια, ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος έφταιγε;

Ο κ. Βαρδινογιάννης εννοούσε τον Γκότζο και τον «πρασινοφρουρό». Κάποιες εφημερίδες εξευτελίζουν. Ξεκαθαρίζω και λέω ότι διαφωνώ απόλυτα με τις ύβρεις. Είμαι εγώ θεσμικό όργανο του ΠΑΟ για να βγω να πω να σταματήσουν τα συνθήματα; Ηρθε ο κ. Βουτσαράς και του έδειξα τον κ. Κωνσταντόπουλο. Οσο ήμουν εγώ, μιλούσα με τους οπαδούς, είχα χημεία μαζί τους. Με μία συνάντηση δεν μπορεί ο πρόεδρος ή ο ιδιοκτήτης να λύσει το θέμα.

Εάν με έβριζαν και δεν με ήθελαν, εγώ θα είχα φύγει. Εδειξα το ήθος μου όταν παραιτήθηκα από τον ΠΑΟ, το έκανα γιατί δεχόμουν λάσπη από τους ίδιους τους συνεταίρους μου.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αυτά δεν τα λεγε πριν δέκα χρόνια. Τώρα ανακάλυψαν το χάντικαπ. Το θεωρώ υγιές την συνεργασία Γιαννακόπουλου-Βαρδινογιάννη. Η κριτική και ο πόλεμος που δέχτηκα δεν είχε να κάνει με αγωνιστικά θέματα. Κάναμε λάθη όπως κάνουν όλοι και όλες οι διοικήσεις. Κάναμε και πολλά σωστά".

- Για τις μεταγραφές: "Εμείς για μεταγραφές δώσαμε 40 εκατ. ευρώ. Ξέρετε να πετυχαίνουν πάντα όλες οι μεταγραφές; Ούτε τον Νέμεθ ήξερα, ούτε με τον Μαρινάκη μίλησα ποτέ για τον Νέμεθ. Να κάθομαι να διαψεύδω τις αηδίες; Φαντάζεστε να ψήφιζα χθες τον Μαρινάκη; Προδότη και άλλα θα με έλεγαν. Εγώ δεν θα τον ψήφιζα γιατί άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός. Θα έπρεπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να κατέβει και να θέσει υποψηφιότητα".

- Για το ενδεχόμενο πώλησης: "Με στεναχώρησε ο κ. Βαρδινογάννης όταν έλεγε πως δεν πουλάει και μετά από είκοσι μέρες αποφάσισε να πει ότι πουλάει. Δεν με ενδιαφέρει αν πουλάει, εγώ δεν θέλω να αγοράσω τον ΠΑΟ. Ο Βγενόπουλος έβαλε κάποιους όρους να ελέγξει την εταιρία. Πως θα έλεγε ποσό; Ούτε ο κ. Βαρδινογιάννης έβαλε κάποιο ποσό. Στα δύο χρόνια τιμή να είμαι πρόεδρος, τον πρώτο χρόνο είχα καλή συνεργασία με όλους, τον 2ο χρόνο μέσω των εφημερίδων άρχισα να δέχομαι πόλεμο που δεν ταίριαζε στις προσπάθειες που έκανα".

- Για Κωνσταντόπουλο: "Ο κ. Κωνσταντόπουλος μου είναι συμπαθής αλλά για το συγκεκριμένο δεν κάνει. Τον έριξαν τον άνθρωπο στα βαθιά και χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο. Πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα. Βέβαια, είμαι εγώ αυτός που έστειλα επιστολή προς τους φιλάθλους να σταματήσει τον διχασμό. Ερχονται τώρα και λένε πως ο Πατέρας τους βάζει να βρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ασφαλώς φταίει η πολιτική Βαρδινογιάννη. Δεν υπάρχει η σωστή προσέγγιση μεταξύ της ιδιοκτησίας και του κόσμου. Εχει διαφορά το να βάζεις λεφτά και να είσαι απρόσιτος και άλλο να βάζεις λεφτά και να φέρνεις κοντά σου τον κόσμο, να είσαι οικογένεια".

- Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: "Εχω να μιλήσω καιρό με τον κ. Βαρδινογιάννη. Δεν θα έφευγα αν ο κ. Βαρδινογιάννης είχε βγει και είχε κάνει 5 πράγματα, να κόψει τις προεδρολογίες και αν ήταν κοντά μου και δεν θα με πολεμούσε πισώπλατα. Αρχικά ήταν κοντά μου, μετά επηρεάστηκε και δεν με στήριξε ούτε στο κομμάτι που δεχόμουνα λάσπη. Οταν 30.000 κόσμος τον έβριζε, εγώ πήγα και έκατσα δίπλα του. Και τότε δεν με ήξερε ο κόσμος. Και τότε κέρδισα την ΠΕΚ. Κάτι είδαν και με πίστεψαν. Ποτέ δεν ήταν Τιτανικός ο ΠΑΟ, είπε μια κουβέντα ο κ. Γιαννακόπουλος αλλά την ανακάλεσε. Η πολυμετοχικότητα διαλύθηκε από τον εγωισμό των μεγαλομετόχων.

Είναι δυνατόν να ξεκινάει το πρωτάθλημα και να γράφουν αν θα μείνει ή θα φύγει ο πρόεδρος; Ή να βρίζουν οι εφημερίδες εμένα; Χρειάζεται προσέγγιση με τον κόσμο. Εγώ δηλαδή τι έκανα; Εγώ του το έστρωσα στο δρόμο. Το καράβι έστρωσε. Οτι κι αν έγινε, ο κόσμος δεν φώναζε, ας ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Εγώ την άλλη μέρα θα είχα φωνάξει τους φιλάθλους και θα τους έλεγα τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Οταν ξεκίνησα, φώναξα φιλάθλους από 15 συνδέσμους. Αρχικά με κοιτάζανε με καχυποψία. Εκατσα και τους εξήγησα όμως... Ολα αυτά τα πράγματα είναι ένας συνεχής αγώνας. Αν αυτή η προσέγγιση υπάρξει, θα λυθούν σημαντικά προβλήματα. Εγώ στη θέση του θα το έκανα. Εγώ με την ίδια ευκολία που μιλάω σε έναν εφοπλιστή, θα μιλήσω και σε έναν εργάτη στο λιμάνι και σε οποιονδήποτε.
Εγώ θα φώναζα τους συνδέσμους όλους, θα φώναζα και τους μεγαλομετόχους".

- Για την επικοινωνία με τους παίκτες: "Δεν ξέρω πως νιώθουν οι παίκτες μετά από τα όσα έγιναν. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, βρέθηκα με κάποιους ποδοσφαιριστές, τους είπα να κοιτάξουν να στηρίξουν την ομάδα, ήρθαν και μου είπαν για προτάσεις που είχαν κάποιοι από αυτούς, τους είπα να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και να στηρίξουν τον ΠΑΟ. Μέχρι και αυτό βγήκαν και το διαστρέβλωσαν. Και με τον Νίκο Νιόπλια έχω μιλήσει".

- Για Γόντικα και Φρέιτας: "Ο Γόντικας είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, ξέρω ότι αγαπάει τον Παναθηναϊκό και θα κάνει ότι μπορεί για τον Παναθηναϊκό. Θα κάνει αυτό που μπορεί από τη θέση που είναι. Τον Φρέιτας δεν τον ξέρω καθόλου".

- Για το πρωτάθλημα: "Φαβορί είναι ο ΠΑΟ, είναι νταμπλούχος, από την άλλη μεριά έχει κάνει σωστές κινήσεις ο κ. Μαρινάκης και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι κινήσεις του ΠΑΟ με ικανοποίησαν, καλοί είναι, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν. Το πρόβλημα του ΠΑΟ δεν είναι στον αγωνιστικό τομέα, είναι στο ενδοοικογενειακό".

Τα μέτρα ασφάλειας για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ


Σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που θα ισχύουν την Πέμπτη στο "Σουκρού Σαράτσογλου", στον επαναληπτικό για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τον ΠΑΟΚ, έγινε την Τετάρτη, παρουσία του υπεύθυνου ασφάλειας της UEFA, του Σκωτσέζου Κεν Σκοτ.

Ο τελευταίος, με θητεία 25 ετών στην Αστυνομία της Γλασκώβης και από το 2008 στη θέση που κατέχει σήμερα, ήταν ενήμερος για τα 45 λεωφορεία που θα μετακινηθούν από το ελληνικό στο τουρκικό έδαφος, αλλά και για τις τιμωρίες που είχαν κατά το παρελθόν οι δύο ομάδες. Εμφανίστηκε, μάλιστα, έχοντας στα χέρια του τέσσερις σελίδες από τις τιμωρίες του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του και εξήγησε πως "ήρθα να βοηθήσω για τη μετακίνηση των φιλάθλων, ελπίζω και οι φίλαθλοι να βοηθήσουν τους εαυτούς τους", αλλά και ότι "όποιος είναι σε κατάσταση μέθης δε θα μπει στο γήπεδο, θα υπάρχει διερμηνέας που θα μεταφράζει κάθε πανό που αναρτηθεί και εφόσον κάποιο από αυτά θα έχει ρατσιστικό, εθνικιστικό περιεχόμενο ή δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα, θα αποκαθηλώνεται και θα συλλαμβάνονται οι κάτοχοί τους."

Τα λεωφορεία με τους Έλληνες οπαδούς θα έχουν τη συνοδεία 500 αστυνομικών, 300 αρχικά θα είναι μαζί τους από τη Γέφυρα των Κήπων μέχρι το χωριό Σίβερη και από εκεί ως την Κωνσταντινούπολη θα προστεθούν άλλοι 200. Αν εντοπιστούν πυρσοί σε κάποιο από αυτά, αυτό θα σημάνει την επιστροφή του οχήματος σε ελληνικό έδαφος. Τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν σε απόσταση 500 μέτρων από το γήπεδο και οι οπαδοί θα μπουν σε αυτό το νωρίτερο στις 19:00 και μέσα από τούνελ. Στο χωριό Σίβερη οι "ασπρόμαυροι" θα μείνουν για 1,5 ώρα, για φαγητό και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη έχουν. Αν δημιουργηθεί προβληματική κατάσταση κατά την παραμονή τους εκεί, μπορεί όλο το κομβόι να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα μπουν στα λεωφορεία για την επιστροφή τους σε πάτριο έδαφος μισή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα. Περίπου 38.000 εισιτήρια έχουν διατεθεί για τον αγώνα.

Μπάγεβιτς: "Μας πειράζει που θα παίξουμε χωρίς κόσμο"


Να κρατήσει μακριά τους παίκτες του από τα όσα συνέβησαν το τελευταίο 48ωρο προσπάθησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αγώνα ρεβάνς με τη Νταντί Γιουνάιτεντ δεν έριξε "λάδι στην φωτιά", ούτε έδωσε κάποια συνέχεια σχετικά με την έδρα που θα διεξαχθεί η δεύτερη αναμέτρηση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τους Σκωτσέζους.

"Έχω άποψη γι αυτό το θέμα, αλλά μην με ρωτάτε να σας πω τίποτα", είπε ο 62χρονος προπονητής και πρόσθεσε: "Είμαι προπονητής αλλά είμαι άνθρωπος και δεν θέλω να συζητήσω αυτό το θέμα τώρα. Κανένα παράπονο δεν έκανε κανένας παίκτης για όλα αυτά που γίνονται. Εμείς κοιτάμε την δουλειά μας και δεν έχουμε καμία δικαιολογία, ούτε θέλουμε να την έχουμε. Οταν παίζουμε ένα τόσο σημαντικό ματς χωρίς φιλάθλους και χωρίς να φταίμε, μας πειράζει όλους".

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος ο τεχνικός της Ένωσης θεωρεί ότι η ΑΕΚ αν παίξει έτσι όπως πρέπει θα πάρει σίγουρα την πρόκριση: "Η Νταντί έχει πολλά καλά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουμε. Δεν είναι καλοί μόνο στο ψηλό παιχνίδι. Έχει και πολύ καλούς και γρήγορους παίκτες. Θα παρουσιαστούν πιο καλοί από το τελευταίο παιχνίδι. Αν η ομάδα παρουσιαστεί με πάθος και δύναμη και με νοοτροπία να τα δίνει όλα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όπως και πάνω. Με το δικό μας παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που χρειάζεται, για να φτάσουμε εκεί που μπορούμε, δηλαδή στην νίκη. Είναι μια δυνατή ομάδα η Νταντί, τρέχει πολύ και δεν σταματάει. Και μετά από τα τελευταία γεγονότα μπορεί ακόμα και ένας βαθμός να είναι πλεονέκτημα".

Τέλος, ο Μπάγεβιτς μίλησε και για την απουσία του Δέλλα αλλά και την προοπτική να χρησιμοποιήσει τον Ντιοπ: "Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω πως και χωρίς τον Δέλλα θα έχουμε τους παίκτες για να πάει η ομάδα καλά όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ότι μου επιτρέπει παιχνίδι θα κάνω όσον αφορά τον Ντιοπ. Χωρίς μ αυτή την απάντηση να υποτιμώ τον παίκτη...".

«Παίζονται» 3 θέσεις στο βασικό σχήμα του Άρη

«Παίζονται» 3 θέσεις στο βασικό σχήμα του Άρη

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε στο «Φραντζ Χορ» η τελευταία προπόνηση του Άρη, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Αούστρια Βιέννης. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ φαίνεται να έχει καταλήξει στους 8 από τους 11 που θα ξεκινήσουν και αυτοί είναι οι εξής: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Τόχα, Κάλβο, Χαβίτο και Κόκε. Τις υπόλοιπες 3 θέσεις διεκδικούν, οι Λαζαρίδης και Οριόλ αυτή του στόπερ, οι Ναφτί και Πρίττας αυτή του αμυντικού χαφ και οι Τσέζαρεκ και Ρουίς αυτή του επιθετικού.

Στη «μάχη» με Φενέρ Φωτάκης και Σορλέν

Στη «μάχη» με Φενέρ Φωτάκης και Σορλέν

Πανέτοιμος για την σημερινη «μάχη» με τη Φενέρμπαχτσε είναι ο ΠΑΟΚ, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χωρίς επιπλέον προβλήματα. Ο Δικέφαλος προπονήθηκε για τελευταία φορά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και ο Παύλος Δερμιτζάκης φαίνεται να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στους Τούρκους. Με δεδομένες τις απουσίες των Ίβιτς και Βιτόλο, θέση στο βασικό σχήμα παίρνουν οι Φωτάκης και Σορλέν. Όσον αφορά την επίθεση, δύο είναι τα σενάρια. Αν ξεκινήσει ο Μουσλίμοβιτς στην κορυφή, θα τον πλαισιώσουν από τα πλάγια οι Βιερίνια και Σαλπιγγίδης. Αν ο Βόσνιος επιθετικός μείνει στον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης και στα πλάγια οι Φιλομένο και Βιερίνια, σχήμα που δοκίμασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κρέσιτς, ενώ στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Λίνο, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας και Μαλεζάς.

Πρόκριση για Έβερτον, Νιουκάστλ και Φούλαμ


Την πρόκριση στην δεύτερη φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας πανηγύρισαν οι Έβερτον και Φούλαμ το βράδυ της Τετάρτης.Η ομάδα του Ντέιβιντ Μογες νίκησε άνετα την Χάντερσφιλντ με 5-1 στο «Γκούντισον Παρκ», ενώ οι «Κότατζερς» διέλυσαν με 6-0 την Πορτ Βέιλ.

Τέλος την πρόκριση πήρε και η Νιούκαστλ, που αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, τελικά επικράτησε με 3-2 της Άκρινγκτον και πέρασε.
ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΓΚ ΚΑΠ - 2Η ΦΑΣΗ

Έβερτον – Χάντερσφιλντ 5-1
(7' Φελαινί, 14' Ρόντγουελ, 50' πεν Μπέκφορντ, 77' Σαχα, 85' Όσμαν - 40' αυτ Χάιτινγκα)

Άκρινγκτον – Νιουκάστλ 2-3
(46' Πούτεριλ, 90' Χέσει - 36' Τέιλορ, 48' Αμεόμπι, 67' Λόβενγκρατς)
Φούλαμ – Πορτ Βέιλ 6-0
(10', 45' Γκέρα, 26' Ντεμπελέ, 36', 66' Ζαμόρα, 70' Ντέμπσει)

«Εχει να μου μιλήσει έξι μήνες»


Στην αποκάλυψη ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει να του μιλήσει έξι μήνες προέβη ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο μεταγραφικός στόχος της Μίλαν εξέφρασε την επιθυμία να παίξει με τον Ροναλντίνιο.«Δεν έχω μιλήσει με τον Γκουαρντιόλα τους τελευταίους έξι μήνες. Δεν γνωρίζω τον λόγο για αυτό, όμως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα» είπε αρχικά στην Corriere Dello Sport ο Σουηδός επιθετικός.

Για την μεταγραφή για την οποία μιλά ολόκληρος ο πλανήτης, τόνισε: «Οσον αφορά την Μίλαν, για τώρα δεν ξέρω τίποτα για πιθανή μεταγραφή, άρα παραμένω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Πάντως θα ήθελα να παίξω δίπλα σε έναν παίκτη όπως είναι ο Ροναλντίνιο».