Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΧΕΜΟΦΑΡΜ-ΠΑΟΚ: 81-62


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ήττα με 81-62 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Χέμοφαρμ, στην πρώτη μέρα του διεθνούς τουρνουά “Big ones for the small ones”, που διεξάγεται στο Βρσατς και έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλειά προκειμένου ο Σούλης Μαρκόπουλος να παρουσιάσει την ομάδα που θέλει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και μέχρι το πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι ( 43-43 στο τέλος της δεύτερης περιόδου), αλλά στο δεύτερο οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ψυχραιμία τους και την επαφή με το σκορ.

Ενδεικτικό είναι ότι επικράτησε μεγάλος εκνευρισμός στην ελληνική ομάδα, αφού σφυρίχθηκαν συνολικά τέσσερα αντιαθλητικά φάουλ και μία τεχνική ποινή. Πέρα πάντως από τη διαιτησία του αγώνα, η Χέμοφαρμ ήταν καλύτερη και με περισσότερες αντοχές, κάτι λογικό αν αναλογιστούμε ότι ξεκινάει πιο γρήγορα το πρωτάθλημα της. Τώρα, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στον μικρό τελικό την Σεντέβιντα Ζάγκρεμπ (6.15μ.μ).

Τα Δεκάλεπτα: 26-16, 43-43, 64-54, 81-62

ΧΕΜΟΦΑΡΜ: Πάβκοβιτς 3, μπόζοβιτς 7 (1), Στίβενσον 9 (2), Σούταλο 2, Κρστοβιτς 16 (2), Βούλιτς, Μάρκοβιτς 13 (2), πέτροβιτς, Μπόρισοφ 4, Μαριάνοβιτς 9, Kάτιτς 15, Mακβαν 3 (1).

ΠΑΟΚ: Μονρό 14 (1), Καυκής 4, Δεμερτζής, Γκρέγκορι 13, Ντρόμπνιακ 15 (1), Γιαννακίδης, Καλαϊτζίδης 2, Τσιάρας 2, Καλλές, Άβερι 4, Γκεσέφσκι 8.

Μαρούσι-Άρης: 89-60


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

To Mαρούσι απέδειξε πανηγυρικά το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ ότι άξιζε την πρόκριση στην δεύτερη προκριματική φάση της Ευρωλίγκας, διαλύοντας με 89-60 τον Άρη.

Αντίπαλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επόμενη φάση θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Άλμπα Βερολίνου-Λε Μαν, με την οποία οι "κίτρινοι" θα παλέψουν για την είσοδο στη φάση των ομίλων.

Από πλευράς νικητών ξεχώρισε η τριάδα Κις, Πελεκάνου, Καϊμακόγλου ενώ από τον Άρη διασώθηκαν οι Χατζηβρέττας-Κλαρκ.

Ο αγώνας
Καταπληκτικό ξεκίνημα με σούπερ Πελεκάνο έκανε το Μαρούσι που με 8 πόντους από τον Έλληνα άσο και ακόμα ένα τρίποντο από τον Κις προηγήθηκε με 11-0 στο τρίλεπτο, εγκλωβίζοντας τους φιλοξενούμενους που για ακόμα μία φορά τα περίμεναν όλα από τον Μπετς.

Η τραγική εμφάνιση του Άρη συνεχίστηκε και μετά το πεντάλεπτο όταν έμεινε πίσω με 14-0 πριν ο Xατζηβρέττας σκοράρει στο εξάλεπτο με λέι απ. Αυτό δεν αποσυντόνισε τους αθλητές της αθηναϊκής ομάδας που με όπλο το εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα έφτασε στο +17 (19-2, 21-4 και 23-6).

Παρά το γεγονός ότι ο Μπάρλος με ένα εύστοχο τρίποντο επιχείρησε να ξεκινήσει την ανάκαμψη του Άρη, η άμυνα της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη ήταν ανύπαρκτη επιτρέποντας στο Μαρούσι να φτάσει στη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του με το τέλος του δεκαλέπτου (27-9).

Επέκταση της κυριαρχίας
Όσοι περίμεναν ανάκαμψη του Άρη στο δεύτερο δεκάλεπτο δικαιώθηκαν αφού το προβάδισμα της ομάδας του Μπαρτζώκα "εκτοξεύθηκε" αρχικά στους 21 (30-9) με ακόμα ένα τρίποντο, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σερί 0-8 για το 30-17.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο και με τους Έλληνες να δίνουν λύσεις (Μπατής, Καϊμακόγλου, Μαυροειδής) η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 22 (43-21) με τον Διαμαντόπουλο να σκοράρει έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ που είχε δεχθεί. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στους 18 (45-27) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Αποτυχία επαναφοράς και πρόκριση Αμαρουσίου
Όσα "ηλεκτροσόκ" κι αν προσπάθησε να κάνει στην ομάδα του ο Αντρέα Ματσόν, αυτή δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν άνω των 20 πόντων και ο Μπαρτζώκας είχε πληθώρα λύσεων σε σχέση με τον Ιταλό κόουτς που έβλεπε τη διαφορά να παραμένει στα ύψη και την τρίτη περίοδο να λήγει με σκορ 66-48.

Όπως αναμενόταν το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και αποτέλεσε την τελευταία πράξη του πάρτυ που είχε στηθεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αλλά και στην εξέδρα από τους φίλους του Αμαρουσίου, που παρά τον μικρό αριθμό τους, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο αχανές κλειστό. Το τελικό 89-60 επισφράγισε την επική νίκη-πρόκριση των "κίτρινων" της Αθήνας που περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 45-27, 66-48, 89-60

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Παπαντωνίου 2, Κις 18 (4), Πελεκάνος 18 (2), Μπατής 3 (1), Χόμαν 6, Διαμαντόπουλος 1, Μαυροειδής 5, Καλάθης, Αριγκμπάμπου 2, Κένταλ 5 (1), Καϊμακόγλου 17 (2), Γκόρντον 12 (2)

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 15 (2), Μπετς 4, Ντέι 4, Ρίτσαρντσον 2, Χατζηβρέττας 15, Ντικούδης 8, Μπέλσερ, Κακιούζης 2, Μπάρλος 10 (2)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ραντεβού στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016


Επιμέλεια : Δ.Μ.

H σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων καρφώθηκε στην παραλία της Κοπακαμπάνα! Ετοιμάστε το αντηλιακό σας, γραφτείτε στο γυμναστήριο γιατί μας περιμένει ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας ανέλαβε τη διοργάνωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων σε περίπου επτά χρόνια. Ιστορική ημερομηνία η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει επιτέλους το χρίσμα σε μία εκπρόσωπο της Νότιας Αμερικής.

Tώρα πια η μοναδική ήπειρος που δεν έχει φιλοξενήσει τη διοργάνωση είναι η Αφρική και μάλλον θα περιμένουμε πολλα χρόνια να περάσουν για να το δούμε αυτό.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο επικράτησε στον τελικό γύρο της Μαδρίτης που πραγματοποίησε την έκπληξη και έφτασε μέχρι τη δυάδα. Από ότι φάνηκε από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (σ.σ. στο τέλος του κειμένου) το Ρίο εξασφάλισε σχεδόν όλες περισσότερες ψήφους του Σικάγο και ένα σημαντικό ποσοστό από τις ψήφους του Τόκιο.

Το πρωινό στην Κοπεγχάγη ξεκίνησε με το προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα να... αποτελειώνει την υποψηφιότητα του Σικάγο. Το Νο1 φαβορί των γραφείων στοιχημάτων έφυγε από τον πρώτο γύρο, για να ακολουθήσει στον αμέσως επόμενο, το Τόκιο με την "περιβαντολλογική" υποψηφιότητα.

Οι Ιάπωνες αυτή τη φορά έδειξαν πάθος, αλλά μετά την ταλαιπωρία που πέρασε ο κόσμος στο Πεκίνο, δύσκολα οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επέστρεφαν στην Ασία, ακόμα και στην υπερσύγχρονη Ιαπωνία.

Kλάμα ο Πελέ
Ο διασημότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έβαλε τα κλάματα, όταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ είπε τις τρεις μαγικές λέξεις "Ρίο ντε Τζανέιρο". Ο... κρύος πρόεδρος της ΔΟΕ θα γελάει μέσα του. Μέχρι και οι πέτρες γνώριζαν ότι επιθυμούσε οι Αγώνες να καταλήξουν στη Βραζιλία, μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομικά χώρα.

Αφήστε που θέλει να "σφραγίσει" τη θητεία του, κερδίζοντας τους νέους και στέλνοντας το ολυμπιακό μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης. Τέρμα πια ο ρατσισμός των "αθανάτων" απέναντι στις μη ευρωπαϊκές χώρες ή εκείνες που δεν βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική.

Ο άνθρωπος το είπε, το motto "live your passion" δηλαδή "ζήσε το πάθος σου" "έκλεψε" από την αρχή τις καρδιές των μελών της ΔΟΕ που περιμένει από το Ρίο να τη φέρει πιο κοντά στο νεανικό κοινό.

Ποντάροντας στις εκλογές

Συνήθως οι στοιχηματικές εταιρείες αποδέχονται αιτήματα των πελατών τους. Π.χ. τι αποδόσεις θα δίνατε για να πάρει κι άλλο προπονητή ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν; Στην Αγγλία ήδη ποντάρουν αν ο Μπρούκλιν Μπέκαμ θα γίνει ποδοσφαιριστής.

Εστειλα e-mail σε κάμποσες ζητώντας αποδόσεις να δούμε, ως τα τέλη του 2010, τον Κώστα Καραμανλή να παίζει γκολφ, όπως έκανε ο θείος του, αλλά δεν μου έχουν απαντήσει. Λένε άλλωστε πως το γκολφ είναι το μόνο σπορ που ο αθλητής έρχεται αντιμέτωπος –όχι με αντίπαλο αλλά- με τον εαυτό του και τις αδυναμίες του.

Το ότι τα γκάλοπ απαγορεύονται το τελευταίο 15ήμερο, δια νόμου, είναι γνωστό. Όχι όμως και να δημοσιευθούν αποδόσεις για το πρώτο κόμμα (που πληρώνει 1,02 το ΠΑΣΟΚ!) αλλά και για την αυτοδυναμία. Βλέπεις λοιπόν το στοίχημα «να υπάρξει αυτοδυναμία στις ελληνικές εκλογές» να προσφέρεται στο 1,25. Προφανώς είναι μια μορφή δημοσκόπησης, έτσι, λες στον άλλο ότι «εγώ ξέρω πως πιθανότατα θα βγει αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ, για αυτό στο δίνω μόνο 1,25 (και 3,50 να μην υπάρχει).

Και οι oddsmakers μαλάκες δεν είναι, αντιθέτως έχουν δίκτυο πληροφοριών μεγαλύτερο και από τη CIA, έτσι απερίσκεπτα βγάζουν αποδόσεις;

Μόλις 267.619 ψήφοι ήταν η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, αριθμός όμως που έβγαλε ποσοστό 3,73% για το πρώτο κόμμα. Αντιστοίχως το 2004, η διαφορά ήταν 356.586 ψήφοι και ποσοστιαίως 4,81%.

Δεύτερον, οι αποδόσεις στις εταιρείες για τη διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος πέφτουν. Επί παραδείγματι το 3,75 στη Bwin για διαφορά 2,5% έως 4,99% έπεσε πλέον στο 2,95 την ώρα που η αντίστοιχη για 5% έως 6,49% ανέβηκε στο 3,25 (από απόδοση 2,85). Από 6,5% έως 7,49% η απόδοση είναι πλέον 5,00 αντί για 3,75.

Με το φτωχό μου το μυαλό, που λέει και ο Αντώναρος ο Πανούτσος, βλέπω τη διαφορά στο 4,1% με 4,4% λόγω της εύλογης συσπείρωσης και των δύο, με τη ΝΔ στο 37-38% και το ΠΑΣΟΚ over 42%.

Επίσης, οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν σταντάρει ΚΚΕ και ΛΑΟΣ σε 8% και 6,3% αντίστοιχα, βάσει αυτών των νούμερων προσφέρουν under, over αλλά και χάντικαπ. Στην Bwin ο ΛΑΟΣ να έχει διαφορά μικρότερη του 1,75% από το ΚΚΕ προσφέρεται στο 2,02.

Ενδιαφέροντα στοιχήματα υπάρχουν και στην Interwetten όπου «μαξιλαράκια» είναι το 42,5% για το ΠΑΣΟΚ, 35,5% για τη ΝΔ, 8% για το ΚΚΕ, 6,3% για το ΛΑΟΣ, 3% για τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην μπουν στη βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι (πληρώνει 1,22).

Σκέφτομαι μάλιστα ακόμη να ρισκάρω να μην μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, κάτι που πληρώνει 3,20 στην Interwetten. Τετρακομματική βουλή δεν μου είναι απίθανο ως σενάριο, αποδόσεις δεν βρήκα όμως για να το ποντάρω.

Στην Interwetten βλέπουν πάντως τη διαφορά να… εκτινάσσεται στο 7%, 1,80 πληρώνει και το over και το under αν όντως το ΠΑΣΟΚ νικήσει με τόσο.

Στη Ladbrokes έχουν ως «μαξιλαράκι» το 41%, να το περάσει το ΠΑΣΟΚ πληρώνει 1,40 ενώ στο 1,57 είναι η απόδοση η Νέα Δημοκρατία να πάρει πάνω από 35%.

Πάμε και στο καθαρό, ποδοσφαιρικά, στοίχημα

ΣΑΒΒΑΤΟ
330. Ντιγιαρμπακίρσπορ Μπουγιουκσεχίρ 1
348. Μπόλτον – Τότεναμ Χ
435. Ρεν – Οσέρ 1
437. Σοσό – Λε Μαν 2

ΚΥΡΙΑΚΗ
472. FSV Φρανκφούρτης – Καϊζερσλάουτερν 2
536. Παλέρμο – Γιουβέντους Under
537. Χιούστον – Κάνσας 1
542. Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης Over Koubanezos

Ανρί: "Μια μέρα θα γυρίσω στην Αρσεναλ"


Ο Τιερί Ανρί πανηγυρίζει O Tιερί Ανρί πέρασε ένα πολύ μεγάλο διάστημα της τεράστιας καριέρας του στην Αρσεναλ του Αρσεν Βενγκέρ. Πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα όμως όπως τόνισε με δηλώσεις του, η αγγλική ομάδα παραμένει σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. "Μια μέρα θα επιστρέψω ακόμα και για να κουβαλάω τα νερά", τόνισε ο Γάλλος αστέρας.

"Πάντα λέμε ότι είναι ωραίο να επιστρέφεις εκεί που ανήκεις. Δεν θα σταματήσω να λέω ποτέ πως αγαπώ την Αρσεναλ και μια μέρα θα επιστρέψω σε αυτήν. Πως; Δεν ξέρω. Ακόμα και για να κουβαλάω τα νερά. Αγαπώ τον σύλλογο και σίγουρα μια μέρα θα γυρίσω.

Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να προπονείσαι και να παίζεις για τον Βενγκέρ. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και βρίσκεται πάντα στην κορυφή. Θα είμαι ειλικρινής. Δεν μπορώ να φανταστώ την Αρσεναλ χωρίς αυτόν"
, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανρί.

Αξίζει να αναφερθεί πως το συμβόλαιο του Ανρί με την Μπάρτσα εκπνέει το 2011, με τα ισπανικά δημοσιεύματα να τονίζουν πως οι Καταλανοί ήδη έχουν βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του 19χρονου Ιταλού στράικερ της Ιντερ, Μάριο Μπαλοτέλι.

Δυναμικό παρών και στην Λιέγη

karaiskakh2.jpgΟ κόσμος του Ολυμπιακού θα στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα και στον εκτός έδρας αγώνα με την Σταντάρ στην Λιέγη για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το ματς της 4η Νοεμβρίου οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πάρουν 1.800 εισιτήρια.


Ανάρπαστα αναμένεται να γίνουν τα 1.800 εισιτήρια, που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τις ανάγκες του αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο. Οι φίλαθλοι των πρωταθλητών Ελλάδας επιθυμούν διακαώς να συμβάλλουν και σ' αυτό το παιχνίδι απ' την κερκίδα και πρόκειται ν' εξαντλήσουν και μάλιστα πολύ γρήγορα τα συγκεκριμένα... μαγικά χαρτάκια.

«Ψηφίζουν» Μίκρα οι Βρετανοί

smith_enorgani.jpgΤι κι αν το Λονδίνο προετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2012 τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάποιες από τις ομάδες των Βρετανών προτιμούν και... ψηφίζουν Ελλάδα, σε ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία τους. Μια από αυτές είναι της ενόργανης γυμναστικής, οι αθλητές της οποίας, λίγο πριν τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη βρετανική πρωτεύουσα (13-18/10), επέλεξαν το κλειστό της Μίκρας για τις τελευταίες προπονήσεις τους.

Το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις και αποτελεί ένα από τα κορυφαία προπονητήρια ενόργανης γυμναστικής διεθνώς. Γι' αυτό και οι Άγγλοι από τις 27 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα, έχοντας στις τάξεις τους κάποιους από τους κορυφαίους του αθλήματος, όπως ο σπεσιαλίστας του πλάγιου ίππου Λούις Σμιθ (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007, αργυρό μετάλλιο στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ο Ντάνιελ Κίτινγκς ("χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης του 2009, τόσο στο σύνθετο ατομικό όσο και στον πλάγιο ίππο).

«Θέλαμε να πραγματοποιήσουμε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας εκτός συνόρων, για να διώξουμε την πίεση και το άγχος από τους αθλητές μας. Αναζητούσαμε το καλύτερο και η Θεσσαλονίκη ήταν ο ιδανικός προορισμός. Το γυμναστήριο είναι καταπληκτικό και έχει όλες τις ανέσεις. Ειδικά από την στιγμή που θα μπουν καινούργια σετ οργάνων, πράγμα που ενημερωθήκαμε ότι θα συμβεί στους επόμενους μήνες, θα γίνει πραγματικά τέλειο», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας των ανδρών, Έντι Βαν Χουφ.

Και συμπλήρωσε: «Πουθενά στη Βρετανία δεν υπάρχει προπονητικό κέντρο που να διαθέτει πόντιουμ, όπως αυτό που βρήκαμε εδώ. Το πόντιουμ σου επιτρέπει να δουλεύεις σε ανεβασμένο επίπεδο -κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά».

Άνχελ Πεντράθα: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα... είμαι καλά τώρα...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο κ. Άνχελ Πεντράθα (πρώην προπονητής του Ηρακλή και του Πανσερραϊκού) και μίλησε για την μεγάλη περιπέτεια που είχε με την υγεία του, τόνισε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και είναι πολύ χαρούμενος που μπόρεσε να το ξεπεράσει και να επιστρέψει στους πάγκους ενώ ευχαρίστησε όλους τους φίλους του από την Ελλάδα για την συμπαράσταση και ζήτησε από τους παίκτες του Ηρακλή να κερδίσουν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ως δώρο για τα γενέθλια του


Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο Ισπανός προπονητής, κ. Άνχελ Πεντράθα, που πέρασε από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή αλλά και του Πανσερραϊκού, και μίλησε για την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του το τελευταίο διάστημα.
Στην αρχή της κουβέντας, ο κ. Άνχελ Πεντράθα τόνισε τα εξής :
«Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω πολύ, πέρασα μια δύσκολη περιπέτεια με την υγεία μου. Ήταν όμως κάτι που ήθελα πάρα πολύ να ξεπεράσω και να σταθώ πάλι στα πόδια μου, να μπορέσω να δουλέψω και είμαι χαρούμενος που το κατάφερα. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο από την Ελλάδα που μου συμπαραστάθηκε αυτές τις στιγμές»
Συνεχίζοντας, ο κ. Πεντράθα αποκάλυψε ποια ακριβώς ήταν η περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε :
«Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό, πήγα για ένα απλό τσεκ-απ και βρέθηκε ένας όγκος στο κεφάλι μου, έγινε άμεσα η επέμβαση, στην συνέχεια έκανα θεραπείες και τώρα όλα δείχνουν να είναι καλά. Έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να επιστρέψω στους πάγκους και να δουλέψω πάλι. Φυσικά ακόμη και τώρα συνεχίζω κάνοντας κάποιες θεραπείες αλλά επέστρεψα στο ποδόσφαιρο, αυτό είναι κάτι που μου έδωσε φως, μια νέα όρεξη στην ζωή και φυσικά με βοηθά ψυχολογικά να ξεπεράσω το όποιο πρόβλημα υπάρχει. Δεν μπορώ να πω πως έχει αλλάξει η αντίληψη μου για την ζωή καθώς όλα έγιναν πραγματικά πολύ γρήγορα, νοιώθω σαν χθες να μπήκα με τα πόδια στο νοσοκομείο, έγινε η επέμβαση και σήμερα να βγήκα πάλι και να δουλεύω, είμαι πολύ καλά, δεν με έχει επηρεάσει»
Αναφερόμενος στην συμπεράσταση των φίλων του από την Ελλάδα, ο Ισπανός προπονητής είπε :
«Σε όλο το διάστημα της περιπέτειας μου ήταν πραγματικά πολύ γλυκό να νοιώθω τόσο μεγάλη συμπαράσταση από την Ελλάδα. Όλα αυτά μου έδωσαν κουράγιο για να συνεχίσω, είναι πολύ καλό να βλέπεις ότι δεν σε ξέχασαν και με βοήθησε πολύ αυτό. Τόσο οι φίλοι του Ηρακλή όσο και του Πανσερραϊκού αλλά και οι διοικήσεις, έστελναν μέιλ και μηνύματα συμπαράστασης, ήταν πολύ καλό για μένα»
Κλείνοντας, οι συντελεστές της εκπομπής ευχήθηκαν στον κ. Πεντράθα «χρόνια πολλά» για τα γενέθλια του που είναι αυτή την Κυριακή και αυτός σχολίασε ως εξής :
«Πράγματι είναι τα γενέθλια μου αυτή την Κυριακή και θα ήθελα την Δευτέρα οι παίκτες του Ηρακλή να μου κάνουν δώρο τους 3 βαθμούς από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»

Tenorio...Στοίχημα...


ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ – ΝΤΑΝΤΑΛΚ(1)


Ντέρμπι του Λάουθ, που αναμένεται πάντα με μεγάλο
και ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Ανέκαθεν επικρατεί μεγάλη ένταση και το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Η Ντροχέντα ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς, από την ουρά της βαθμολογίας και απέχει άλλους τόσους από την παραμονή.

Ο Μάθιους είναι στην ευχάριστη θέση να έχει και πάλι στη διάθεσή του το βασικό μέσο Πολ Σιλς, οπότε πάει στο ντέρμπι με πλήρη αποστολή.

Η Ντάνταλκ είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, στους 13 βαθμούς.

Οι δύο σημαντικότερες απώλειες είναι, αυτή του πολύτιμου επιθετικού Άλεξ Γουΐλιαμς και του βασικού αμυντικού Μάικλ Μακ Γκόουαν, που είναι τιμωρημένοι. Αμφίβολοι είναι, ο βασικός αμυντικός Σάιμον Κέλι και ο βασικός επιθετικός Μάικλ Μακ Γκίνλεϊ.


Θα ρισκάρω στον ΆΣΣΟ....

Προπονήθηκε ο Μουν

Προπονήθηκε ο Μουν

Με τον Μπράις Μουν να συμμετέχει στο ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, στη Σουρωτή. Ο Νοτιοαφρικανός άσος δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού, αλλά θεωρείται δύσκολο να αγωνιστεί τη Δευτέρα στο ματς με τον Ηρακλή, αφού έχει χάσει αρκετές προπονήσεις. Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής. Συμμετείχαν και σήμερα στην προπόνηση οι Ευθυμιάδης, Μωϋσιάδης της ομάδας Νέων Κ21. Πριν την προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στους ποδοσφαιριστές για θέματα τακτικής με τη βοήθεια χρήσης βίντεο.Πηγη Μετροσπορ

Συνελήφθη οπαδός με μαχαίρι!

cska_sofia_fans.jpgΗ ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχε χθες στο πλευρό τους περίπου 1.500 φιλάθλους στο «Ολίμπικο» για το ματς με τη Ρόμα, αλλά δεν ήταν όλοι τους... καλά παιδιά. Η αστυνομία της Ιταλίας συνέλαβε έναν οπαδού του βουλγαρικού συλλόγου επειδή επιτέθηκε σε φίλους των «τζιαλορόσι» με μαχαίρι.

Ο 36χρονος είχε ανταλλάξει πριν μερικές βαριές κουβέντες με τους φιλάθλους της Ρόμα και η αστυνομία τον πρόλαβε πριν επιτεθεί στους Ιταλούς. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι – τσέπης με διπλή λεπίδα και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο.

Επεισόδια στο Μπραχάμι

epsode.jpgΈνταση προκλήθηκε χτες το βράδυ στο Μπραχάμι στην γειτονιά όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού. Περίπου εκατό άτομα προκάλεσαν φθορές σε μαγαζιά και αυτοκίνητα γύρω από την λέσχη των φίλων του «τριφυλλιού»

Η νύχτα... μέρα έγινε χτες στο Μπραχάμι όπου προκλήθηκαν επεισόδια από ομάδα αγνώστων που είχε στόχο τον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού της περιοχής. Συγκεκριμένα περίπου είκοσι οπαδοί του Παναθηναϊκού παρακολουθούσαν το παιχνίδι της ομάδας τους, στον συγκεκριμένο σύνδεσμο , όταν μια ομάδα από περίπου εκατό άτομα με μηχανάκια προκάλεσε φθορές σε αμάξια και μαγαζιά γύρω από τον σύνδεσμο.

Καλαμπόκης και του χρόνου

kalampokis_kallinikidis_panionios_aigaleo.jpgΣε πρόσφατες δηλώσεις του ο Γιάννης Καλαμπόκης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Σκαβολίνι ενώ αποκάλυψε πως ο Πανιώνιος και ο Άρης είναι οι ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει από την Ελλάδα. Τελικά ο διεθνής γκαρντ θα παραμείνει στους «κυανέρυθρους» και τη νέα σεζόν καθώς είναι θετικός στην πρόταση που του έχουν καταθέσει οι ιθύνοντες της ομάδας.

Η σημερινή συνάντηση του Γιάννη Καλαμπόκη με τους ανθρώπους του Πανιωνίου αποδείχτηκε σημαντική για τους «κυανέρυθρους» αφού ο διεθνής γκαρντ συμφώνησε στην πρόταση που του είχαν καταθέσει. Εν τω μεταξύ, σήμερα (5:30μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση του Πανιωνίου που θα είναι ανοικτή για τον κόσμο ενώ δεν υπάρχει εξέλιξη αναφορικά με τον παίκτη που θα αγωνίζεται κοντά στην ρακέτα.

Έγκυος η κυρία Renault!

elizabeth_gregoraci18.jpgΜπορεί ο Φλάβιο Μπριατόρε να αποτελεί παρελθόν από τη Renault αλλά δεν είναι και τόσο δυστυχισμένος. Ο λόγος είναι ότι ο Ιταλός επιχειρηματίας θα γίνει πατέρας καθώς η κατά τα 30 χρόνια νεότερη σύζυγος του Ελιζαμπέτα Γκεγκοράτσι είναι έγκυος. Το 29χρονο μοντέλο από την Ιταλία δεν έχει μάθει ακόμα αν κάνει αγόρι ή κορίτσι.

elizabeth_gregoraci34.jpg
elizabeth_gregoraci3.jpg

Ειπε...............

"Aυτός που κερδίζει έχει πάντα δίκιο"

Χενκ Τεν Κάτε

(...ανακουφισμένος ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη στο Βουκουρέστι)

Ψιθυροι......................

  • Ενα από τα άτομα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σικάγο για τους Ολυμπιακούς του 2016 είναι και ο Φρανκ Κλόπας. Ο ελληνοαμερικανός παίκτης είχε αγωνιστεί αρχές της δεκαετίας του '90 στην ΑΕΚ και τώρα εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην αμερικάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
  • Mε τέσσερις ώρες καθυστέρηση αναχώρησε για την Μόσχα η αποστολή του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα λάβει μέρος στο τουρνουά "Αλεξάντερ Γκομέλσκι". Οι "πράσινοι" περιμέναν μέσα στο αεροσκάφος από τις 13:20GR και τελικά αναχώρησαν στις 17:05GR!
  • Απογοητευτική η εικόνα στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου, 40 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Μπενφίκα. Συγκεκριμένα, η Ενωση βγήκε για ζέσταμα στις 19:18GR και εκείνη την ώρα ο αριθμός των οπαδών μετά βίας ξεπερνούσε αυτόν των... εκπροσώπων του Τύπου.

Μένει εκτός ο Μιλάνο


Ο Μιλάνο με τη φανέλα του Ηρακλή Οριστικά εκτός του αγώνα με τον ΠΑΟΚ μένει ο Μάουρο Μιλάνο. Ο Αργεντινός επιθετικός του Ηρακλή υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία μετά την κάκωση που υπέστη και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Υπό το νέο δεδομένο, ο Προτάσοφ φαίνεται ότι καταλήγει στο σχήμα που θα παρατάξει τη Δευτέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στην Καβάλα.

Η πρώτη αλλαγή είχε να κάνει με την παρουσία του Τούμα στην ενδεκάδα στη θέση του Κονέ στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και ο τελευταίος πήρε τη θέση του Ντίκα, πίσω από τον Γιάκομπ. Βέβαια, χθες ο Ντίκα δεν συμμετείχε στο «διπλό», αλλά προφυλάχθηκε. Θα προπονηθεί σήμερα και θα είναι παρών τη Δευτέρα.

Ο Προτάσοφ θα προτιμήσει λοιπόν, τον Κοβαλέφσκι να είναι ο τερματοφύλακας που θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις δεν άλλαξαν. Οι Μάρτος και Γιαννούλης στα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με Κατσαμπή και Λέκι στο κέντρο της άμυνας. Οι Ντιέ και Παπαστεριανός στη μεσαία γραμμή, ο Επστάιν αριστερά στα χαφ. Ο Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τούμα και τον Κονέ.

Δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τον σχηματισμό της ομάδας στο γήπεδο. Ο προπονητής του Ηρακλή παίρνει πάντα τις οριστικές του αποφάσεις παραμονές των αγώνων για τα πρόσωπα που οριστικά θα εμπιστευτεί.

Ρομπέρζ αντί Γκιάρο ετοιμάζει ο Μαζίνιο


Ο Βιεϊρίνια μονομαχεί στον αέρα με τον Ρόμπερζ Η σίγουρη αλλαγή στην ενδεκάδα ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα στην Κομοτηνή, θα είναι η παρουσία του Γάλλου, Βαλεντίν Ρομπέρζ στην τετράδα άμυνας, στη θέση του ανέτοιμου Ρονάλντο Γκιάρο, μαζί με τους Νέτο(δεξιά) , Αράνο(αριστερά) και Νασούτι(στο κέντρο).

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δε θα έχει, λοιπόν, στη διάθεση του για την άμυνα τον Ρονάλντο ενώ φαίνεται να έχει αποφασίσει μόνο για πέντε θέσεις. Ο Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι και Ρομπέρζ είναι σίγουροι και για τις άλλες έξι θέσεις ο Μαζίνιο έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστές ωστόσο οι επιλογές του θα εξαρτηθούν από το σύστημα που θα ακολουθήσει.

Το βασικό αίνιγμα είναι η επιλογή της τελικής τριπλέτας που θα παίξει στον άξονα, η οποία λογικά θα απαρτίζεται από τους Φερνάντεζ, Φλάβιο και Ρόβα και το δεύτερο εστιάζεται στη γραμμή πυρός. Οι επιλογές του, ο Αμπρέου με τον Κόκε ή ο Αμπρέου με τον Κάμπορα. Σίγουρα πάντως θα παίξει λίγο πιο πίσω ο Γκρασιάν έχοντας το συνηθισμένο ρόλο του οργανωτή.

«Αυτό το σύστημα μας ταιριάζει εκτός έδρας γιατί μπορούμε να αναπτυχθούμε καλύτερα και να πλήξουμε τον αντίπαλο εκεί που πρέπει», δήλωσε ο Βραζιλιάνος μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ενόψει της αυριανής κόντρας.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο μετά από την πρωινή προπόνηση επέλεξε 18 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι με τους ακρίτες στην Κομοτηνή. Οι «εκλεκτοί» του Βραζιλιάνου τεχνικού είναι οι Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Κουλουχέρης, Αράνο, Φλάβιο, Νασούτι, Φερνάντεζ, Γκρασιάν, Νέτο, Ρόβας, Κάλβο, Ρομπέρζ, Κόκε, Πίτου Γκαρσία, Αραβίδης, Κάμπορα, Χαβίτο και Αμπρέου. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ντέιλι, Πρίττας, Ρονάλντο, Λαμπριάκος, Πιοβεζάν, Μπουγαίδης, Οικονομόπουλος, Γραικός, Ναφτί, Βανγκέλι και Νάτσο Γκαρσία.

Kάλεσε τον παροπλισμένο Μάντζιο ο Ρεχάγκελ!


Ο Μάντζιος με τη φανέλα της Εθνικής Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που επελέγησαν για τους αγώνες της εθνικής ανδρών με τη Λετονία (10/10/2009) και το Λουξεμβούργο (14/10/2009) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010.

Η έκπληξη από τον Γερμανό τεχνικό, ήταν η κλήση του παροπλισμένου Μάντζιου στη θέση του Χαριστέα και όχι κάποιον από τους Μήτρογλου, Κουτσιανικούλη, που περίμεναν οι περισσότεροι. Πάντως για την θέση του Λυμπερόπουλου, που έχει ανακοινώσει ότι σταματάει από την Εθνική, δεν κλήθηκε κάποιος παίκτης.

Παράλληλα ο Οτο Ρεχάγκελ κάλεσε τρεις τερματοφύλακες, τους Χαλκιά, Σηφάκη, Τζόρβα, που πλέον δείχνουν ότι αυτοί θα είναι οι "βασικοί" της Εθνικής. Βέβαια ο Γερμανός τεχνικός θα δει και τον Ελευθερόπουλο, όμως πολύ δύσκολα θα αλλάξει τις επιλογές του, σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ.

Στους εκλεκτούς συμπεριλαμβάνεται ξανά και ο επίσης παροπλισμένος από τον Παναθηναϊκό, Τζιόλης ενώ επιστρέφουν στην ομάδα οι Σεϊταρίδης και Τοροσίδης. Επίσης σε ένα ακόμα παιχνίδι κλήθηκαν οι Φωτάκης, Μάκος, που δείχνουν πλέον να παίρνουν θέση στο... βασικό ρόστερ της ομαδας.

Οι «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού τεχνικού, είναι οι εξής: Χαλκιάς, Σηφάκης, Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Νίνης, Τζιόλης, Πλιάτσικας, Μάκος, Φωτάκης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς και Μάντζιος.

Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Τρίτη (12:30) σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων.

Αθλητικός Τύπος 2/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Φωτογραφήθηκε για ομοφυλοφιλικό περιοδικό ο Ράμος


Επιμέλεια: Δ.Μ.
O Σέρχιο Ράμος δεν υπολόγισε το θόρυβο που μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη του κίνηση, αφού δεν αρνήθηκε την πρόταση να φωτογραφηθεί για τις σελίδες ομοφυλοφιλικού περιοδικού (σ.σ Shangay) στην Ισπανία.

Ο διεθνής αμυντικός μίλησε για την προσωπική του ζωή τονίζοντας: «Κάθε καλοκαίρι πάω διακοπές με τη αδελφή μου και όλοι με ρωτάνε αν είναι η κοπέλα μου. Όχι, δεν είμαι ερωτευμένος, αλλά θα ήθελα να ζήσω το συναίσθημα να είμαι ερωτευμένος με κάποια γυναίκα. Ωστόσο, αυτό το συναίσθημα δεν έχει φθάσει ακόμα, θα το καταλάβω όταν είναι».

Αρνούμενος να πέσει «θύμα» της δημοσιότητας που απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια ο Ράμος τόνισε πως η οικογένεια και οι φίλοι είναι αυτά που μένουν στο τέλος, ενώ ξεκαθάρισε πως ποτέ στη ζωή του δεν ενδιαφέρονταν να κυκλοφορεί με μοντέλα και ηθοποιούς, αφού τις συγκεκριμένες συνήθειες τις θεωρεί νοσηρές.

Πέθανε ο πατέρας του Τζιμπρίλ Σισέ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Tην τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε ο Μανγκέ Σισέ, ο πατέρας του επιθετικού του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ, μετά από ασθένεια. Ο Μανγκέ Σισέ διετέλεσε διεθνής με τη φανέλα της εθνικής της Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ ήταν ένας από τους μέσους που έγραψαν ιστορία στα γήπεδα της χώρας του στη δεκαετία 1960 -70.

Ο πατέρας του Γάλλου στράικερ, κατέκτησε το νταμπλ το 1970 με την ASEC Μιμόσας, ενώ στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη φανέλα των Μαρτίγκ και Αρλ. Με την Ακτή Ελεφαντοστού έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που πραγματοποιήθηκε στο Σουδάν το 1970.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος επιθετικός θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι της Δευτέρας με τη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΠΑΟΚ: Στην εθνική Πορτογαλίας ο Βιεϊρίνια!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ευκαιρία να γίνει μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας των Ανδρών της Πορτογαλίας θέλει να εκμεταλλευτεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στον προθάλαμο της εθνικής ομάδας της χώρας του, ύστερα από την κλήση του στην αποστολή των Ιβήρων για το «International challenge trophy».

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA, και συμμετέχουν 12 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων (προβλέπονται και ημιτελικά με τελικό). Τα παιχνίδια έχουν οριστεί την περίοδο που υπάρχουν οι διακοπές των πρωταθλημάτων λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Το πρώτο ματς της Πορτογαλίας είναι στις 11 Οκτωβρίου με την Πολωνία και το δεύτερο στις 16 Νοεμβρίου με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες εμφανίσεις του Βιεϊρίνια αναγκάζουν τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να του προτείνει νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Οι «ασπρόμαυροι» το καλοκαίρι απέκτησαν από την Πόρτο το 100% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου παίκτη, τοποθετώντας τη ρήτρα αποδέσμευσής του στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, οι διοικούντες προτίθενται να προτείνουν στον 23χρονο μεσοεπιθετικό επέκταση συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο (σ.σ.: έχει υπογράψει μέχρι το 2012) με αυξημένες ετήσιες αποδοχές, κάτι που θα επιφέρει και μεγαλύτερη ρήτρα.

Γιούρκας... και Μάντζιος στην Εθνική!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τους «λεγεωνάριους» την περασμένη εβδομάδα, ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/10) και τα ονόματα των διεθνών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίοι θα αποτελούν την αποστολή της Εθνικής ανδρών για τους αγώνες με τη Λετονία (10/10) και το Λουξεμβούργο (14/10), που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ.

Η είδηση είναι ότι ανάμεσα στους 24 παίκτες που κλήθηκαν για τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 είναι η επιστροφή στην Εθνική των Σεϊταρίδη και Μάντζιου.

Και αν για τον Γιούρκα η κλήση ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, από τη στιγμή που εδώ και τρεις εβδομάδες έχει βρει ομάδα και προπονείται με τον Παναθηναϊκό, για τον Μάντζιο, που είναι «παραγκωνισμένος» από τους «πράσινους», η επιλογή του ήταν μεγάλη έκπληξη.

Ο διεθνής επιθετικός κλήθηκε για να καλύψει την απουσία που προέκυψε από τον τραυματισμό του Χαριστέα, ο οποίος αρχικά είχε κληθεί αλλά τελικά δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 24 διεθνείς, οι 10 αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό, ενώ οι Κυργιάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένοι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο από τους δύο αγώνες, αυτόν με τη Λετονία.

Αναλυτικά η 24άδα του Οτο Ρεχάγκελ: Χαλκιάς, Σηφάκης, Τζόρβας, Παπαδόπουλος Α., Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Νίνης, Τζιόλης, Πλιάτσικας, Μάκος, Φωτάκης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς, Μάντζιος.

Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν την Τρίτη (6/10, 12:30) στο ξενοδοχείο «Vouliagmeni Suites».

ΠΑΟΚ: Ο λαός πήρε 800 διαρκείας!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αφορμή το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι ιθύνοντες του Δικεφάλου έβγαλαν σε κυκλοφορία και εισιτήρια διαρκείας (20 ευρώ η τιμή) για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε, αγοράζοντας περίπου 800 διαρκείας, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στο τμήμα που χαρίζει τον ‘έναν τίτλο πίσω από τον άλλον στ σύλλογο! Επίσης, στο ματς κόπηκαν άλλα τόσα εισιτήρια, ενώ υπήρχαν και εκατοντάδες παιδιά και αθλητές του συλλόγου, που βρέθηκαν στις θύρες 1,2 και 3 του γηπέδου της Τούμπας. Έτσι, ο αριθμός των σχεδόν 3.000 φιλάθλων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός για αγώνα γυναικών, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να είναι ο μοναδικός που μπορεί να το πράξει στην Ελλάδα και όχι μόνο…

Βιεϊρά:"Φεύγω αν δεν παίζω"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την Ίντερ, ο Πατρίκ Βιεϊρά στην περίπτωση που θα συνεχίσει να μην έχει χρόνο συμμετοχής.

Ο Γάλλος μέσος έστειλε μήνυμα στην διοίκηση αλλά και τον Ζοσέ Μουρίνιο, λέγοντας:"Δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα πριν τον Δεκέμβριο αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα τότε δεν θα έχω επιλογή και πρέπει να λάβω τις αποφάσεις μου.

Αν παραμείνουν έτσι τα πράγματα, τότε θα φύγω από την Ίντερ την περίοδο του Ιανουαρίου. Το να μην αγωνίζομαι είναι μία προβληματική κατάσταση για μένα".

Ειρωνική «απάντηση» στον Κόκκαλη από ΠΑΟ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με ένα ειρωνικό ανεπίσημο σχόλιο αντέδρασαν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, όταν ενημερώθηκαν για τη χθεσινή συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Ολυμπιακού.

«Θα πήγε μάλλον να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του Δαλούκα. Είχαν συνηθίσει αλλιώς και δεν τους έφτανε αυτό που έγινε» έλεγαν οι «πράσινοι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε και τα ρέστα παρότι ο διαιτητής τους ευνόησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μην καταλογίζοντας πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ εντός περιοχής.

Μειωμένη η ζήτηση των εισητηρίων.


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτός από τοπικό ντέρμπι το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ηρακλή έχει ξεχωριστή σημασία για τον ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από μια ήττα και δύο ισοπαλίες, αλλά προς το παρόν το ενδιαφέρον των φίλων του «δικέφαλου» δεν είναι τόσο ζωηρό, όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Λογικό, αφού υπάρχει απογοήτευση για την πορεία της ομάδας και τις εμφανίσεις των παικτών, μεσολαβούν και οι εκλογές, ενώ φυσικά η ημέρα διεξαγωγής του αγώνα μπορεί να αποτελέσει από μόνη της εμπόδιο για αρκετό κόσμο, ειδικά από την περιφέρεια.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν περισσότερους των 20.000 οπαδών στο παιχνίδι της Δευτέρας.

Κλήθηκε στην Εθνική ο Κριστιάνο, αν και τραυματίας!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Εθνική Πορτογαλίας εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010 κλήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, παρότι χθες έγινε γνωστό ότι υπέστη διάστρεμμα στο δεξί του αστράγαλο. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για τους ομίλους του Champions League και τέθηκε νοκ άουτ από τον κυριακάτικο αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Σεβίλλης.

Οι Ίβηρες έχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες να αγωνιστούν το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αφού βρίσκονται στην τρίτη θέση του 1ου ομίλου με 13 βαθμούς και η Σουηδία είναι δεύτερη (σ.σ.: αν περάσει, παίζει μπαράζ) με 15 βαθμούς. Εκτός του Ρονάλντο, για τα ματς με την Ουγγαρία και τη Μάλτα (στις 10 Οκτωβρίου και 14 του ίδιου μήνα αντίστοιχα) ο Κάρλος Κείρός κάλεσε τους Πέπε, Ντούντα, Σιμάο, Ζε Κάστρο, Μποσίνγκουα, Πάουλο Φερέιρα, Ρικάρντο Καρβάλιο και Ντέκο.

Απλήρωτοι οι παίκτες της Πόρτσμουθ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απλήρωτοι για το μήνα Σεπτέμβριο παραμένουν οι παίκτες της Πόρτσμουθ, μετά τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου. Να μην ανησυχούν είπε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Αλ Φαχίμ, που ακόμα δεν έχει δώσει τα 50 εκ. ευρώ που είχε υποσχεθεί.

Και ποιος οπαδός δεν θα ήθελε ένα σεΐχη στην ομάδα του σαν ιδιοκτήτη; Να βάζει τα ατελείωτα λεφτά του για μεταγραφές, φέρνοντας σπουδαίους ποδοσφαιριστές;

Αυτό σκέφτονταν και οι φίλοι της Πόρτσμουθ όταν τα ινία του συλλόγου πήρε το Αλ Φαχίμ. Όμως λίγο καιρό μετά τα όνειρα τους έχουν γίνει εφιάλτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του συλλόγου Πίτερ Στόρι, το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχει πληρωθεί τους μισθούς του Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν και άλλα χρέη τα οποία "τρέχουν".

Ο Αλ Φαχίμ είχε υποσχεθεί πως θα βάλει 50 εκ. ευρώ στην ομάδα με σκοπό να τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει δεκάρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας ψάχνει εναγωνίως "συμπαίκτες" στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πόρτσμουθ, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει τόσα πολλά χρήματα μόνος του.

Οι πιο αισιόδοξες πλευρές λένε πως στα τέλη Οκτωβρίου θα βρεθεί λύση και θα πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές, όμως θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή.

ΚΑΒΑΛΑ: Θετική έκβαση με Κάλατς

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους λόγους για τους οποίους ήθελε να αποχωρήσει από τη Νέα Καβάλα εξήγησε ο Ζέλικο Κάλατς. Ο Αυστραλοκροάτης τερματοφύλακας μίλησε στη χθεσινή προπόνηση με τον πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Ψωμιάδη, και του είπε ότι βλέπει ότι δεν υπολογίζεται για την αρχική ενδεκάδα και για αυτό εξερράγη. Ο 37χρονος γκολκίπερ ήταν, επίσης, προβληματισμένος από όσα έχουν συμβεί με τον Μάκη Ψωμιάδη και την καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψωμιάδης προσπάθησε να καθησυχάσει τον πολύπειρο πορτιέρο, λέγοντας του ότι υπολογίζεται κανονικά από τον Γιάννη Παπακώστα, απλώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και της απουσίας του στην Ιταλία. Πλέον, το θέμα θεωρείται λήξαν, ενώ ο Κάλατς αναμένεται να είναι στην αποστολή του αυριανού (16:45, Novasports 1) αγώνα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (σ.σ.: ο Ιτάντζ θα φορέσει φανέλα βασικού).

ΛΑΡΙΣΑ: Χωρίς Γιαννακόπουλο με ΠΑΟ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Στέλιο Γιαννακόπουλο αναμένεται να παραταχθεί η Λάρισα στο δευτεριάτικο (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε ούτε χθες να προπονηθεί κανονικά, αφού συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις το πέλμα του αριστερού του ποδιού.

Οι Θεσσαλοί είχαν την ελπίδα ότι ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής θα έδινε το «παρών» στο ματς με τους «πράσινους», αλλά φαίνεται ότι θα μείνει θα μείνει εκτός αποστολής (μαζί με τους Αμπού Χατζίρα, Βενετίδη και Ιγκλέσιας).

Εν τω μεταξύ, θετικά «ακούστηκε» στον κόσμο της Λάρισας η είδηση ότι ο Γιάννης Τζήμας θα αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή στην ΠΑΕ. Ο Λαρισαίος προπονητής του μπάσκετ είναι το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις με τον Κώστα Πηλαδάκη και σύντομα θα διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Δεν αποκλείεται ο κ. Τζήμας να βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα παρακολουθήσει μαζί με τον πρόεδρο της ΑΕΛ τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναμένεται να εκδοθεί πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη (στις 18 Οκτωβρίου), αν και υπάρχει μια πιθανότητα αυτό να γίνει μετά το παιχνίδι με το «τριφύλλι».

ΝΤ. ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ - «Απέτυχα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση του στην αγγλική εφημερίδα «Sun», ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ παραδέχθηκε πως η μέχρι τώρα πορεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αποτυχημένη. Παράλληλα, δικαιολόγησε τον κόσμο για την έντονη κριτική που του ασκεί.

«Την πρώτη μου σεζόν ήμουν πραγματικά απογοητευτικός, πρέπει να το παραδεχθώ. Ένιωθα μεγάλη πίεση με αποτέλεσμα να προσπαθώ να αποδείξω διάφορα πράγματα το γήπεδο. Υπήρχαν στιγμές που έλεγα στον εαυτό μου: 'Αυτοί έχουν συνηθίσει σε Μπεστ, Καντονά, Μπόμπι Τσάρλτον. Εγώ είμαι απλά ο Ντίμιταρ'. Μου δίνουν πολλές ασίστ και δεν σκοράρω όσο θα έπρεπε», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει με εμένα ορισμένες φορές. Μπορεί να είμαι άτυχος. Μπορεί απλά να φταίω εγώ. Ποιος ξέρει. Μάλιστα αρκετές φορές το βράδυ κάθομαι και σκέφτομαι αν θα έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Η κριτική με επηρέασε, όπως και το γεγονός ότι στοίχισα αρκετά χρήματα. Όχι όμως με αρνητικό τρόπο. Είμαι λίγο... σπασίκλας και προσέχω πολύ τι λέει ο κόσμος. Στο τέλος της σεζόν όμως ήμουν τέταρτος σε προσπάθειες. Φέτος ελπίζω να γίνω πρώτος.

Το στιλ παιχνιδιού μου όμως είναι αυτό. Δεν τρέχω χωρίς λόγο στον αγωνιστικό χώρο, απλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να μπω στην φάση. Ίσως θα πρέπει να αλλάξω λίγο για να γίνω αποδεκτός από τους οπαδούς».

Γκέλαρε η Γαλατά, ανατροπή για Έβερτον

barros_sturm.jpgΜία εξαιρετική Στουρμ έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με τον βαθμό της ισοπαλίας έπειτα από το 1-1 με την Γαλατασαράι. Μπορεί να έπαιζε δίχως έξι βασικούς, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά η Έβερτον κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει την ΜΠΑΤΕ στην Λευκορωσία με 2-1. Με το επιβλητικό 4-1 εγκαινίασε το νέο της γήπεδο η Σαχτάρ κόντρα στην Παρτιζάν, ενώ μία ακόμα ήττα γνώρισε ο Βαλβέρδε, καθώς η Βιγιαρεάλ έχασε στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ με 2-0. Νίκη της Βαλένθια επί της Τζένοα με 3-2, καταιγιστική ήταν η Λιλ στην Πράγα.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοντά στην πρώτη του νίκη στον όμιλο έφτασε ο Άγιαξ, όμως ένα γκολ του Λέγκεαρ στο 85' έδωσε στην Άντερλεχτ τον έναν βαθμό. Ο «Αίαντας» είχε προηγηθεί στο 72' με τον Ρόμενταλ και δέκα λεπτά αργότερα έπαιζε με παίκτη περισσότερο καθώς αποβλήθηκε από τους γηπεδούχους ο Βαν Νταμ. Ωστόσο, οι Βέλγοι ισοφάρισαν και διατήρησαν το αήττητο. Στο άλλο παιχνίδι, η Ντιναμό δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στην Τιμισοάρα, την οποία κέρδισε με 3-0 στην Ρουμανία.

2η αγωνιστική
Άντερλεχτ-Άγιαξ 1-1 (85' Λέγκεαρ - 72' Ρόμενταλ)
Τιμισοάρα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-3 (8' Μπαντέιτζ, 52' Σαμίρ, 59' Μοράλες)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Τιμισοάρα-Άντερλεχτ
Άγιαξ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Άντερλεχτ 4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
Αγιαξ 2
Τιμισοάρα 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ


Ένα μεγάλο παιχνίδι, με αρκετές διακυμάνσεις έγινε στο «Μεστάγια», με την Βαλένθια να είναι η τελική νικήτρια. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 3-2 της Τζένοια και πέρασαν στην κορυφή του ομίλου. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Φλοκάρι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρος, ωστόσο η Βαλένθια μπήκε δυνατά μετά την ανάπαυλα και με τους Σίλβα και Ζίγκιτς ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε στο 56'. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Κάρχα στο 64', όμως με τον ίδιο τρόπο ο Βίγια στο 82' έδωσε το τρίποντο στην Βαλένθια.

Εντυπωσιακή ήταν η Λιλ στην Πράγα, όπου διέλυσε με 5-1 την Σλάβια. Το σκορ, βέβαια, δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς μέχρι και το 85', οι Τσέχοι ήταν μόλις ένα γκολ πίσω. Ωστόσο, στο τελευταίο πεντάλεπτο, η γαλλική ομάδα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερβίνιο.

2η αγωνιστική
Βαλένθια-Τζένοα 3-2 (52' Σίλβα, 56' Ζίγιτς, 82' πεν. Βίγια - 43' Φλοκάρι, 64' πεν Κχάρχα)
Σλάβια Πράγας-Λιλ 1-5 (6' πεν. Μπελαϊντ - 47' αυτ. Βομάτσκα, 71' Φρο, 85', 90' Ζερβίνιο, 88' Σουκέ)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Βαλένθια-Σλάβια Πράγας
Λιλ-Τζένοα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Λιλ 4
Βαλένθια 4
Τζένοα 3
Σλάβια Πράγας 0

3ος OMΙΛΟΣ

Εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι στην «Νόρντμπανκ Αρίνα», με το Αμβούργο να κερδίζει με 4-2 την Χάποελ. Οι Γερμανοί έδειξαν από νωρίς πως θα καθαρίσουν το παιχνίδι, μιας και στο 12ο λεπτό είχαν προηγηθεί 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Μπεργκ. Η Χάποελ αντέδρασε στο 37' με τον Σέχτερ, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ελία έδωσε και πάλι αέρα δύο γκολ στο Αμβούργο. Οι Ισραηλινοί ξαναμπήκαν στο ματς με τον Γεμπόα στο 62', πίεσαν αλλά το γκολ του Ζε Ρομπέρτο στο 78' έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Πολύ καλό είναι το ξεκίνημα της Ραπίντ στον όμιλο. Μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί του Αμβούργου στην πρεμιέρα, η αυστριακή ομάδα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Γλασκώβη επί της Σέλτικ με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 4' με τον Γέλαβιτς, όμως οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν με τον ΜακΝτόναλντ στο 21'. Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο Γιώργος Σαμαράς.

2η αγωνιστική
Αμβούργο-Χάποελ 4-2 (5', 12' Μπεγκ, 40' Ελία, 78' Ζε Ρομπέρτο - 37' Σέχτερ, 62' Γεμπόα)
Σέλτικ-Ραπίντ Βιέννης 1-1 (21' ΜακΝτόναλντ - 4' Γέλαβιτς)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Σέλτικ-Αμβούργο
Χάποελ-Ραπίντ Βιέννης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Ραπίντ Βιέννης 4
Αμβούργο 3
Χάποελ 3
Σέλτικ 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο όμιλος όπου σημειώθηκαν τα λιγότερα γκολ ήταν ο τέταρτος. Η λευκή ισοπαλία στην Λετονία, ανάμεσα στην Βέντσπιλς και την Χέρενφεν άφησε τις δύο ομάδες χωρίς νίκη μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, η Σπόρτινγκ κέρδιζε δύσκολα την Χέρτα με 1-0 χάρη σε γκολ του Σίλβα στο 18ο λεπτό. Ήταν η δεύτερη νίκη για τους Πορτογάλους που βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας αποκτήσει ήδη ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Βέντσπιλς.

2η αγωνιστική
Βέντσπιλς-Χέρενφεν 0-0
Σπόρτινγκ-Χέρτα 1-0 (18' Σίλβα)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Βέντσπιλς-Σπόρτινγκ
Χέρτα-Χέρενφεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σπόρτινγκ 6
Βέντσπιλς 2
Χέρτα 1
Χέρενφεν 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Όσο χρειάστηκε έπαιξε η Ρόμα, η οποία κέρδισε με 2-0 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο. Οι Ιταλοί πέτυχαν τα δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, στο 20' και στο 23', και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν αρκετά καλά το προβάδισμα φτάνοντας στη νίκη. Δεν είχε συνέχεια η εξαιρετική πρεμιέρα της Βασιλείας, η οποία έχασε με 1-0 στο Λονδίνο από την Φούλαμ. Οι Άγγλοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Μέρφι στο 57' και με το αποτέλεσμα αυτό σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

2η αγωνιστική
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0 (20' Οκάκα, 23' Περότα)
Φούλαμ-Βασιλεία 1-0 (57' Μέρφι)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Φούλαμ-Ρόμα
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Βασιλεία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Φούλαμ 4
Βασιλεία 3
Ρόμα 3
ΤΣΣΚΑ 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Το αποτέλεσμα που βόλευε τον Παναθηναϊκό ήταν η ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που τελικά έγινε. Η Στουρμ παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη, έκλεισε τους διαδρόμους και ευτύχησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με 1-1. Οι Τούρκοι πέτυχαν γκολ με τον Αρντά στο πρώτο μέρος, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ. Λίγο αργότερα, στο 43', ο Μπίχλερ άνοιξε το σκορ για την Στουρμ και μετέφερε το άγχος στην Γαλατασαράι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, ισοφάρισαν γρήγορα με τον Μπάρος στο 63', αλλά από'κει και έπειτα δεν κατάφεραν να παραβίασουν την εστία των Αυστριακών, μένοντας στο 1-1.

2η αγωνιστική
Γαλατασαράι-Στουρμ 1-1 (63' Μπάρος - 43' Μπίχλερ)
Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 0-1 (Καραγκούνης 79')

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Γαλατασαράι-Ντιναμό Βουκουρεστίου
Παναθηναϊκός-Στουρμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλατασαράι 4
Παναθηναϊκός 3
Ντιναμό 3
Στουρμ 1


7ος ΟΜΙΛΟΣ


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από το σκάνδαλο εις βάρος της Λέφσκι και οι Βούλγαροι δέχτηκαν ένα ακόμα χαστούκι. Η Λάτσιο δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία στην Σόφια και διέσυρε την ομάδα του Ντόστανιτς με 4-0. Ο Ματουζάλεμ στο 22' και ο Ζαράτε στο 45' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, ενώ οι Μενί και Ρόκι ολοκλήρωσαν τον ιταλικό θρίαμβο. Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ γνώριζε μία ακόμα ήττα, συνεχίζοντας τις πολύ κακές εμφανίσεις. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν το φαβορί κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, αλλά οι Αυστριακοί αποδείχθηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Γιάνκο στο 21', ενώ στο 84' ο Τσο με δυνατό, κοντινό σουτ, έδωσε την δεύτερη νίκη στην Σάλτσμπουργκ.

2η αγωνιστική

Λέφσκι Σ. - Λάτσιο 0-4 (22' Ματουζάλεμ, 45' Ζαράτε, 65' Μενί, 73' Ρόκι)
Σαλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ 2-0 (21' Γιάνκο, 84' Τσο)

Επόμενη αγωνιστική

Σάλτσμπουργκ - Λέφσκι Σ. (22/10)
Λάτσιο - Βιγιαρεάλ (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σάλτσμπουργκ 6
Λάτσιο 3
Βιγιαρεάλ 3
Λέφσκι Σ. 0


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Τβέντε έφερε από νωρίς σε δύσκολη θέση την Φενέρ, ωστόσο η ομάδα του Ντάουμ εμφανίστηκε αποφασισμένη κόντρα στην Σέριφ την οποία κέρδισε με 1-0. Οι Τούρκοι είχαν αρκετό άγχος, όμως η υπεροχή τους καπροφώρησε στο 51' με τον Άλεξ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα, η Τβέντε δεν κατάφερνε να κερδίσει μέσα στο Ενσέντε την Στεάουα, μένοντας στο 0-0. Ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους Ρουμάνους, που με αυτόν τον τρόπο μετρίασαν τις απώλειες από το 0-0 της πρεμιέρας με την Σέριφ.

2η αγωνιστική

Τβέντε -Στεάουα Β. 0-0
Σέριφ -Φενέρμπαχτσε 0-1 (51' Άλεξ)

Επόμενη αγωνιστική

Σέριφ - Τβέντε (22/10)
Στεάουα Β. - Φενέρμπαχτσε (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Τβεντε 4
Φενέρμπαχτσε 3
Στεάουα Β. 2
Σέριφ 1


9ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα νέα για την ΑΕΚ από την Λευκορωσία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού της ΜΠΑΤΕ με την Έβερτον. Ο Λικατόροβιτς στο 12ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, που ήταν αρκετά πιο δραστήριοι από τα «ζαχαρωτά». Οι Άγγλοι, ωστόσο, παρά τις πολλές απουσίες τους κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι και να... χαλάσουν την βραδιά της ΑΕΚ. Στο 68' ο Φελαϊνί ισοφάρισε σε 1-1 και εννιά λεπτά αργότερα, ο Καχίλ με προβολή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της ΜΠΑΤΕ και έγραψε το 2-1.

2η αγωνιστική

ΑΕΚ -Μπενφίκα 1-0 (43' Μαϊστόροβιτς)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Έβερτον 1-2 (12' Λικατόροβιτς – 68' Φελαϊνί, 77' Καχίλ)

Επόμενη αγωνιστική

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ -ΑΕΚ (22/10)
Μπενφίκα -Έβερτον (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Έβερτον 6
Μπενφίκα 3
ΑΕΚ 3
ΜΠΑΤΕ 0


10ος ΟΜΙΛΟΣ

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Σαχτάρ στο νέο της γήπεδο, το «Ντόνμπας Αρίνα» δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Οι Ουκρανοί δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στην Παρτιζάν, διαλύοντας την με 4-1, με το σκορ να κολακεύει τους Σέρβους. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0, έπειτα από το αυτογκόλ του Λόμιτς και το γκολ του Αντριάνο. Στο 54' ο Τζάντσον έκανε το 3-0 και στο 67' ο Πακίτσκι έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφερε η Παρτιζάν ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας, μειώνοντας με τον Λιάγιτς στο 86'.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Γαλλία, ανάμεσα στην Τουλούζ και την Μπριζ που έμειναν στο 2-2. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Ακπάλα, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Σισόσο στο 54'. Ο... ώμος του Ζινιάκ στο 84' έδωσε το προβάδισμα στην γαλλική ομάδα, όμως ο Ντε Μετζ στις καθυστερήσεις χάρισε τον βαθμό στην Μπριζ.

2η αγωνιστική

Τουλούζ - Μπριζ 2-2 (54'΄Σισόκο, 84' Zινιάκ - 52' Ακπάλα, 90' Ντε Μετς)
Σαχτάρ - Παρτιζάν 4-1 (24'Λόμιτς αυτ., 38' Αντριάνο, 54' Τζάντσον, 67' Πακίτσκι- 86' Λιάγιτς)

Επόμενη αγωνιστική

Σαχτάρ-Τουλούζ (22/10)
Μπριζ -Παρτιζάν (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ 6
Τουλούζ 4
Μπριζ 1
Παρτιζάν 0


11ος ΟΜΙΛΟΣ

Το γκολ του Ν'Ντόι στο 25ο λεπτό στάθηκε αρκετό για την Κοπεγχάγη που κέρδισε με 1-0 την Σπάρτα Πράγας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντχόφεν με τον Μπακάλ στο 9ο λεπτό επικράτησε με το ίδιο σκορ της Κλουζ. Ο Τοϊβόνεν θα μπορούσε στο τέλος του ημιχρόνου να διπλασιάσει τα τέρματα των Ολλανδών, όμως αστόχησε από πολύ κοντά. Οι Ρουμάνοι πίεσαν, είχαν κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν τον έναν βαθμό.

2η αγωνιστική
Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας 1-0 (25' Ν' Ντόι)
Αϊντχόφεν - Κλουζ 1-0 ( 9 Μπακάλ)

Επόμενη αγωνιστική

Αϊντχόφεν - Κοπεγχάγη (22/10)
Σπάρτα Πράγας - Κλουζ (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Αϊντχόφεν 4
Κλουζ 3
Σπάρτα Πράγας 1
Κοπεγχάγη 0


12ος ΟΜΙΛΟΣ

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπιλμπάο στο «Βέζερστάντιον». Οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Χαντ στο 18ο λεπτό, ενώ ο Νάλντο στο 4'1, πήρε έτοιμο γκολ από τον Πιζάρο και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει, έπαιζε με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Ναϊεμέγιερ με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο, όμως άργησε πολύ να μειώσει το σκορ. Το ωραίο σουτ του Γιορέντε βρήκε στόχο στο 89', όμως η Βέρντερ όχι μόνο κράτησε το 2-1, αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φρινγκς στις καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, η Μαδέιρα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από το 35' με γκολ του Μίκαελ, καώς στο 76' ο Σουμάχερ ισοφάρισε για την Αούστρια Βιέννης γράφοντας το τελικό 1-1.

2η αγωνιστική

Βέρντερ Βρ. - Μπιλμπάο 3-1 (18'Χαντ, 41' Νάλντο, 90 Φρινγκς πεν. - 89' Γιορέντε)
Αούστρια Β. - Νασιονάλ Μ. 1-1 (76' Σουμάχερ – 35' Μίκαελ)


Επόμενη αγωνιστική
Αούστρια Β. - Βέρντερ Βρ. (22/10)
Μπιλμπάο - Νασιονάλ Μ. (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Βέρντερ Βρ. 6
Μπιλμπάο 3
Νασιονάλ Μ. 1
Αούστρια Β. 1

«Τυπάρας»!

letodinamo.jpgΕίναι ο άνθρωπος των ειδικών ευρωπαϊκών αποστολών και σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει! O Γιώργος Καραγκούνης έβαλε και πάλι την σφραγίδα του και με τον... δυναμίτη στο 78' έδωσε το «διπλό» στον Παναθηναϊκο επί της Ντιναμό στο Βουκουρέστι με 1-0 και τον κράτησε ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης! Η τύχη... χαμογέλασε στο «τριφύλλι», καθώς ο Νικουλέσκου στο 88' αστόχησε σε πέναλτι!