Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

«Ψηφίζουν» Μίκρα οι Βρετανοί

smith_enorgani.jpgΤι κι αν το Λονδίνο προετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2012 τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάποιες από τις ομάδες των Βρετανών προτιμούν και... ψηφίζουν Ελλάδα, σε ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία τους. Μια από αυτές είναι της ενόργανης γυμναστικής, οι αθλητές της οποίας, λίγο πριν τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη βρετανική πρωτεύουσα (13-18/10), επέλεξαν το κλειστό της Μίκρας για τις τελευταίες προπονήσεις τους.

Το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις και αποτελεί ένα από τα κορυφαία προπονητήρια ενόργανης γυμναστικής διεθνώς. Γι' αυτό και οι Άγγλοι από τις 27 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα, έχοντας στις τάξεις τους κάποιους από τους κορυφαίους του αθλήματος, όπως ο σπεσιαλίστας του πλάγιου ίππου Λούις Σμιθ (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007, αργυρό μετάλλιο στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ο Ντάνιελ Κίτινγκς ("χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης του 2009, τόσο στο σύνθετο ατομικό όσο και στον πλάγιο ίππο).

«Θέλαμε να πραγματοποιήσουμε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας εκτός συνόρων, για να διώξουμε την πίεση και το άγχος από τους αθλητές μας. Αναζητούσαμε το καλύτερο και η Θεσσαλονίκη ήταν ο ιδανικός προορισμός. Το γυμναστήριο είναι καταπληκτικό και έχει όλες τις ανέσεις. Ειδικά από την στιγμή που θα μπουν καινούργια σετ οργάνων, πράγμα που ενημερωθήκαμε ότι θα συμβεί στους επόμενους μήνες, θα γίνει πραγματικά τέλειο», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας των ανδρών, Έντι Βαν Χουφ.

Και συμπλήρωσε: «Πουθενά στη Βρετανία δεν υπάρχει προπονητικό κέντρο που να διαθέτει πόντιουμ, όπως αυτό που βρήκαμε εδώ. Το πόντιουμ σου επιτρέπει να δουλεύεις σε ανεβασμένο επίπεδο -κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: