Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Μαρούσι-Άρης: 89-60


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

To Mαρούσι απέδειξε πανηγυρικά το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ ότι άξιζε την πρόκριση στην δεύτερη προκριματική φάση της Ευρωλίγκας, διαλύοντας με 89-60 τον Άρη.

Αντίπαλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επόμενη φάση θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Άλμπα Βερολίνου-Λε Μαν, με την οποία οι "κίτρινοι" θα παλέψουν για την είσοδο στη φάση των ομίλων.

Από πλευράς νικητών ξεχώρισε η τριάδα Κις, Πελεκάνου, Καϊμακόγλου ενώ από τον Άρη διασώθηκαν οι Χατζηβρέττας-Κλαρκ.

Ο αγώνας
Καταπληκτικό ξεκίνημα με σούπερ Πελεκάνο έκανε το Μαρούσι που με 8 πόντους από τον Έλληνα άσο και ακόμα ένα τρίποντο από τον Κις προηγήθηκε με 11-0 στο τρίλεπτο, εγκλωβίζοντας τους φιλοξενούμενους που για ακόμα μία φορά τα περίμεναν όλα από τον Μπετς.

Η τραγική εμφάνιση του Άρη συνεχίστηκε και μετά το πεντάλεπτο όταν έμεινε πίσω με 14-0 πριν ο Xατζηβρέττας σκοράρει στο εξάλεπτο με λέι απ. Αυτό δεν αποσυντόνισε τους αθλητές της αθηναϊκής ομάδας που με όπλο το εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα έφτασε στο +17 (19-2, 21-4 και 23-6).

Παρά το γεγονός ότι ο Μπάρλος με ένα εύστοχο τρίποντο επιχείρησε να ξεκινήσει την ανάκαμψη του Άρη, η άμυνα της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη ήταν ανύπαρκτη επιτρέποντας στο Μαρούσι να φτάσει στη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του με το τέλος του δεκαλέπτου (27-9).

Επέκταση της κυριαρχίας
Όσοι περίμεναν ανάκαμψη του Άρη στο δεύτερο δεκάλεπτο δικαιώθηκαν αφού το προβάδισμα της ομάδας του Μπαρτζώκα "εκτοξεύθηκε" αρχικά στους 21 (30-9) με ακόμα ένα τρίποντο, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σερί 0-8 για το 30-17.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο και με τους Έλληνες να δίνουν λύσεις (Μπατής, Καϊμακόγλου, Μαυροειδής) η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 22 (43-21) με τον Διαμαντόπουλο να σκοράρει έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ που είχε δεχθεί. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στους 18 (45-27) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Αποτυχία επαναφοράς και πρόκριση Αμαρουσίου
Όσα "ηλεκτροσόκ" κι αν προσπάθησε να κάνει στην ομάδα του ο Αντρέα Ματσόν, αυτή δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν άνω των 20 πόντων και ο Μπαρτζώκας είχε πληθώρα λύσεων σε σχέση με τον Ιταλό κόουτς που έβλεπε τη διαφορά να παραμένει στα ύψη και την τρίτη περίοδο να λήγει με σκορ 66-48.

Όπως αναμενόταν το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και αποτέλεσε την τελευταία πράξη του πάρτυ που είχε στηθεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αλλά και στην εξέδρα από τους φίλους του Αμαρουσίου, που παρά τον μικρό αριθμό τους, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο αχανές κλειστό. Το τελικό 89-60 επισφράγισε την επική νίκη-πρόκριση των "κίτρινων" της Αθήνας που περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 45-27, 66-48, 89-60

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Παπαντωνίου 2, Κις 18 (4), Πελεκάνος 18 (2), Μπατής 3 (1), Χόμαν 6, Διαμαντόπουλος 1, Μαυροειδής 5, Καλάθης, Αριγκμπάμπου 2, Κένταλ 5 (1), Καϊμακόγλου 17 (2), Γκόρντον 12 (2)

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 15 (2), Μπετς 4, Ντέι 4, Ρίτσαρντσον 2, Χατζηβρέττας 15, Ντικούδης 8, Μπέλσερ, Κακιούζης 2, Μπάρλος 10 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: