Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ραντεβού στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016


Επιμέλεια : Δ.Μ.

H σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων καρφώθηκε στην παραλία της Κοπακαμπάνα! Ετοιμάστε το αντηλιακό σας, γραφτείτε στο γυμναστήριο γιατί μας περιμένει ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας ανέλαβε τη διοργάνωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων σε περίπου επτά χρόνια. Ιστορική ημερομηνία η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει επιτέλους το χρίσμα σε μία εκπρόσωπο της Νότιας Αμερικής.

Tώρα πια η μοναδική ήπειρος που δεν έχει φιλοξενήσει τη διοργάνωση είναι η Αφρική και μάλλον θα περιμένουμε πολλα χρόνια να περάσουν για να το δούμε αυτό.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο επικράτησε στον τελικό γύρο της Μαδρίτης που πραγματοποίησε την έκπληξη και έφτασε μέχρι τη δυάδα. Από ότι φάνηκε από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (σ.σ. στο τέλος του κειμένου) το Ρίο εξασφάλισε σχεδόν όλες περισσότερες ψήφους του Σικάγο και ένα σημαντικό ποσοστό από τις ψήφους του Τόκιο.

Το πρωινό στην Κοπεγχάγη ξεκίνησε με το προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα να... αποτελειώνει την υποψηφιότητα του Σικάγο. Το Νο1 φαβορί των γραφείων στοιχημάτων έφυγε από τον πρώτο γύρο, για να ακολουθήσει στον αμέσως επόμενο, το Τόκιο με την "περιβαντολλογική" υποψηφιότητα.

Οι Ιάπωνες αυτή τη φορά έδειξαν πάθος, αλλά μετά την ταλαιπωρία που πέρασε ο κόσμος στο Πεκίνο, δύσκολα οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επέστρεφαν στην Ασία, ακόμα και στην υπερσύγχρονη Ιαπωνία.

Kλάμα ο Πελέ
Ο διασημότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έβαλε τα κλάματα, όταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ είπε τις τρεις μαγικές λέξεις "Ρίο ντε Τζανέιρο". Ο... κρύος πρόεδρος της ΔΟΕ θα γελάει μέσα του. Μέχρι και οι πέτρες γνώριζαν ότι επιθυμούσε οι Αγώνες να καταλήξουν στη Βραζιλία, μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομικά χώρα.

Αφήστε που θέλει να "σφραγίσει" τη θητεία του, κερδίζοντας τους νέους και στέλνοντας το ολυμπιακό μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης. Τέρμα πια ο ρατσισμός των "αθανάτων" απέναντι στις μη ευρωπαϊκές χώρες ή εκείνες που δεν βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική.

Ο άνθρωπος το είπε, το motto "live your passion" δηλαδή "ζήσε το πάθος σου" "έκλεψε" από την αρχή τις καρδιές των μελών της ΔΟΕ που περιμένει από το Ρίο να τη φέρει πιο κοντά στο νεανικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: