Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΑΕ εύχεται στον Πόζογλου!!

Ο Στέλιος Πόζογλου σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να του εύχεται χρόνια πολλά.
Αναλυτικά:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες στον Στέλιο Πόζογλου ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλια του!Η ιστορία ξεκινάει στις 22 Ιανουαρίου του 1996, όταν ο Λευτέρης Πόζογλου και η Αλεξάνδρα φέρνουν στον κόσμο τον Στέλιο, το δεύτερο παιδί τους, μετά την Αλεξάνδρα. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει ως τα 12 του, πριν μετακομίσει οικογενειακώς στην Επανομή, στο… βασίλειο του Σταύρου Σαράφη. Ο «πολύς» Καίσαρας είναι αυτός που ψήνει τον μικρό να κάνει μεγάλη καριέρα, να κρατήσει τα πόδια του στη γη και τα όνειρά του στο…διάστημα!
Ποδόσφαιρο ξεκινά να παίζει 5-6 χρονών και μετά τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς και το Φάληρο, στα 9 του (το 2005) καταλήγει στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ήδη ο «φόλα» ΠΑΟΚτσής μπαμπάς του έχει αρχίσει να τον παίρνει στο γήπεδο. Για 6-7 χρόνια παίζει σέντερ φορ και τη δεύτερη του χρονιά στις Ακαδημίες τελειώνει με τον αστρονομικό -έστω και για την τρυφερή ηλικία των 10- αριθμό των 97 γκολ!
Αγαπημένος του παίκτης είναι ο Ροναλντίνιο που έχει «εκπληκτική τεχνική» και ο Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ. Με τον τελευταίο, άλλωστε, πανηγύριζε παρέα. Ως ball boy. Ανυπομονεί να κλείσει τα 18 για να πάρει δίπλωμα γιατί «ο μπαμπάς μου κι η μαμά μου έχουν πεθάνει να με πηγαινοφέρνουν στις προπονήσεις κάθε μέρα».
Ο Πόζογλου, πριν από το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στον αγώνα Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, γίνεται γνωστός σε όλη την Ελλάδα για μια ανθρώπινη στιγμή του ποδοσφαίρου. Για την ενέργειά του να αφιερώσει ένα από τα γκολ του ως παίκτης του ΠΑΟΚ στον αδικοχαμένο Άγγελο Τσιπούρα, αντίπαλο με τη φανέλα του Άρη, αλλά φίλο και συμπαίκτη στις μεικτές της ΕΠΣΜ.
Ο μικρός που τα όνειρά του έχουν το σχήμα της μπάλας, στην Καρδίτσα έκανε το πρώτο βήμα μιας καριέρας που οι ειδικοί λένε ότι θα είναι μεγάλη. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: αν τιθασεύσει το ποδοσφαιρικό του θράσος που απορρέει από την εκπληκτική τεχνική του κατάρτιση κι αν δεν παρασυρθεί από την ευκολία του στον χειρισμό της μπάλας. Το ποδοσφαιρικό του μυαλό και η ευφυΐα του είναι εμφανή ακόμη κι αν κάποιος αδαής παρακολουθήσει ένα ματς της δεύτερης ομάδας.
Η Ευρώπη έμαθε το όνομά του όταν ο μικρός πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα Europa League κόντρα στην ΑΖΑλκμααρ και με κεφαλιά έδωσε την ισοπαλία στον ΠΑΟΚ. Ο Πόζογλου είναι ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ (πίσω από του Μουνιαϊν, Λουκακού) στην ιστορία της διοργάνωσης.

Κοντά σε Ντέβιτς ο ΠΑΟΚ!!


Ο Μάρκο Ντέβιτς είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της «γραμμής κρούσης»! Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι κοντά σε συμφωνία με τον 31χρονο επιθετικό, πιθανότατα με δανεισμό από την Ρούμπιν.

Κοντά σε Ντέβιτς ο ΠΑΟΚ
Σε προχωρημένες επαφές με την πλευρά του Μάρκο Ντέβιτς βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του «δικέφαλου του Βορρά» φαίνεται πως κατέληξαν στην περίπτωση του 31χρονου επιθετικού για την γραμμή κρούσης.

Ο γεννημένος στην Σερβία, αλλά πολιτογραφημένος Ουκρανός μετρώντας μάλιστα 35 συμμετοχές και 7 γκολ, αγωνίζεται στην Ρούμπιν Καζάν, όμως τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις τρεις φορές στο ρωσικό πρωτάθλημα. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως το deal θα κλείσει, πιθανότατα μέσω δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν και δυνατότητα οψιόν αγοράς.

Στο παρελθόν, ο Ντέβιτς έχει αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ, φορώντας τη φανέλα της Μέταλιστ. Το όνομά του είναι αρκετά καλό στη χώρα του, ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε αρκετές ομάδες του «ανατολικού μπλοκ».

Αναλυτικά:
2000-02 Ζβεζντάρα 14 συμμετοχές 2 γκολ
2002-03 Ζέλεζνικ 19 / 1
2003-04 Ραντνίσκι 16 / 1
2004 Βόζντοβατς 14 / 4
2006-12 Μέταλιστ 148 / 64
2012-13 Σαχτάρ 12 / 4
2013-14 Μέταλιστ 26 / 19
2014-15 Ρούμπιν 14 / 0*Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφωνία με Μπενφίκα για Χάρα!!

Σε συμφωνία για την πώληση του Φράνκο Χάρα φέρεται να έχει έρθει η Μπενφίκα με τον Ολυμπιακό, όπως μεταδίδουν στην Πορτογαλία. Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης το deal Πορτογάλους.

Συμφωνία με Μπενφίκα για Χάρα
Φουλάρει για τον Φράνκο Γιάρα ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Πορτογαλία, οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα με την Μπενφίκα για την απόκτηση του Αργεντινού εξτρέμ.

Η συμφωνία αφορά πώλησή του έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με τους Πορτογάλους να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης.

Ακολούθως οι Πειραιώτες θα έχουν απευθείας επαφές με τον ποδοσφαιριστή προκειμένου να συμφωνήσουν και μαζί του, για την μετακίνησή του στην Ελλάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λίγη ζωή ακόμα…!!

Θεωρείτο ξεγραμμένος και αποκλεισμένος. Ωστόσο, ο… μισός ΟΦΗ έκανε περίπατο (4-0) επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Λίγη ζωή ακόμα…
Καταιγίδα χθες,«καταιγίδα» και σήμερα.

Τι και έπαιξε με μισή ομάδα, τι κι αν οι τρεις από τους παίκτες του που αγωνίστηκαν είναι έτοιμοι να φύγουν... Ο ΟΦΗ που βρίσκεται υπό διάλυση και δύσκολα θα βγάλει τη σεζόν, έφυγε θριαμβευτής (4-0) από την Κομοτηνή για τους «16» του Κυπέλλου και είναι μια ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ακόμα και να μην καταφέρει να κατέβει στο επόμενο ματς και να το χάσει στα χαρτιά με 3-0 με την ευρεία νίκη που πέτυχε σήμερα θα περάσει στην επόμενη φάση.

Η ομάδα της Κρήτης έδειξε ψυχικό σθένος, παρά τα όσα πέρασαν οι παίκτες του τις προηγούμενες ημέρες και μπήκε δυνατό στην αναμέτρηση και στο 30’ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0, έχοντας ποσοστά ευστοχίας αντίστοιχα με ματς μπάσκετ. Πάντως, δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα μέχρι εκείνο το σημείο, όπως δεν συνέβη αυτό και γενικότερα σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Την αρχή έκανε ο Λαμπρόπουλος στο 19’ με δυνατό σουτ, που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Πασχαλάκης, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του. Το δεύτερο τέρμα του ΟΦΗ σημείωσε με ωραίο σουτ στο 37’ ο Μερεμπασβίλι, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα του Ηρακλείου. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Τζόρτζ και σκόραρε στο 30ο και στο 57ο λεπτό.

Ουσιαστικά, από εκεί και πέρα έπαψε να υπάρχει ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, καθώς οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και το σκορ, που τους εξασφαλίζει την παρουσία τους στους «8» του Κυπέλλου. Αν και μέχρι να διεξαχθούν τα εκείνα τα ματς, κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκονται οι Κρητικοί.

Αυτό το ματς θα είναι πιθανόν το τελευταίο για τους Κουτσιανικούλη, Λόρια, Μερεμπασβίλι με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Όλα αυτά ανήμερα των γενεθλίων του προπονητή της ομάδας, Νίκου Αναστόπουλου σήμερα κλείνει τα 58 χρόνια ζωής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χασομέρης (64΄Κάσες), Ζδράβος, Ηλιάδης, Ψάλτης, Αράμπα, Γκουτσίδης, Λίτσκας (7' Μεχία), Φραγκούλης, Ποτουρίδης.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (62΄Μανιδάκης), Τζόρτζ, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι (75' Μαραθιανός), Μπολάκης, Φάζος.

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης, βοηθοί οι Γεώργιος Καλφόγλου, Γεώργιος Πασχάλης. Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Κύζας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απέρριψε την προσφυγή του ΠΑΟΚ το ΑΣΕΑΔ!!

Από την αρχή θα ξαναγίνει-οριστικά-το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική, καθώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του «Δικεφάλου του Βορρά».

Απέρριψε την προσφυγή του ΠΑΟΚ το ΑΣΕΑΔ
Σε οριστική επανάληψη οδηγείται ο αγώνας Άρης-ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική της Α1, καθώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή των φιλοξενουμένων.

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας είχε διακοπεί οριστικά για ρίψη αντικειμένου, αλλά η πλευρά του Άρη είχε κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και είχε δικαιωθεί, καθώς είχε κριθεί πως δεν συνέτρεχαν επαρκείς λόγοι οριστικής διακοπής του αγώνα. Ακολούθησε η σειρά του ΠΑΟΚ να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο έκρινε πως το ματς θα αρχίσει από την αρχή κι όχι από το σημείο που διακόπηκε.

Πλέον καλείται ο ΕΣΑΚΕ να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα*Πηγή: sport-fm.gr*

20 χρόνια από την καρατιά του Καντονά!!

Τον «βασιλιά» Ερίκ δεν θα τον ξεχάσει κανείς για τον τρόπο που μπορούσε να ισοπεδώσει τους αντιπάλους του, τόσο με τα γκολ, όσο και με τους... μπλαζέ πανηγυρισμούς.

20 χρόνια από την καρατιά του Καντονά

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιανουαρίου του 1995. Το ρολόι του γηπέδου στο «Selhurst Park», το 56ο λεπτό του αγώνα της Κρίσταλ Πάλας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο με τον Άντι Κόουλ που μόλις είχαν αποκτήσει από τη Νιούκαστλ έναντι 7 εκατ.λιρών. Όσο κι αν ο 22χρονος, τότε, επιθετικός, ήθελε να ξεκινήσει μια εξαίρετη συνεργασία με τον Ερίκ Καντονά στη γραμμή κρούσης της Γιουνάιτεντ, ο Γάλλος φορ είχε ανοίξει... μέτωπο με τον αμυντικό της Κρίσταλ Πάλας, Ρίτσαρντ Σο.
Ο τρόπος που μάρκαρε τον «king Eric», δίχως να γίνει αντιληπτός από τον διαιτητή και καταφέρνοντας να βγάλει τον αντίπαλό του εκτός παιχνιδιού, είχε φτάσει τον Καντονά στο... αμήν.
Στο 56ο λεπτό λεπτό του αγώνα, λοιπόν, κυνηγώντας μια βαθιά μπαλιά από τον Πίτερ Σμάιχελ, ο εκ των θρύλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε ευκαιρία να πάρει το... αίμα του πίσω. Χτύπησε τον Σο στο πηγούνι πάνω στο σπριντ και ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν δίστασε να βγάλει την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του.
Ήταν η πέμπτη κατά σειρά αποβολή του Καντονά στη θητεία του στη Γιουνάιτεντ. Καθώς κατευθυνόταν στα αποδυτήρια περνώντας μπροστά από εξέδρα οπαδών της Πάλας, ένας από αυτούς του φέρεται να του φώναξε: «Ώρα για μπάνιο από τώρα κ.Καντονά». Βέβαια, αυτή είναι η εκδοχή του 20χρονου – τότε – οπαδού των Λονδρέζων, Μάθιου Σίμονς, που ήρθε αντιμέτωπος με την οργή του Ερίκ Καντονά και δέχθηκε την περίφημη καρατιά από τον Γάλλο!
«Πάντα θα υπάρχει ο κόσμος που σε βρίζει και σε κοροϊδεύει, αλλά οφείλεις να μην αντιδράς. Δεν έχει να κάνει με τις λέξεις που ακους, αλλά με την ψυχολογία και την ένταση της στιγμής. Εκεί οφείλεται και το συγκεκριμένο περιστατικό» είπε ο άλλοτε άσος των «κόκκινων διαβόλων» για το περιστατικό από το οποίο συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια.
Για την ιστορία, εκείνο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1...




Πηγή: england365.gr

Τέλος και… επίσημα ο Κάμπος!!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη αποτελεί ο Πάουλο Κάμπος, ύστερα από το πρόβλημα που προέκυψε με το δίπλωμα προπονητή του Βραζιλιάνου.

Τέλος και… επίσημα ο Κάμπος
Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Πάουλο Κάμπος ανακοίνωσε η διοίκηση του Άρη.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό, οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν: «Η αναγκαστική αυτή απόφαση ελήφθη λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την απαγόρευση από την πλευρά της Ε.Π.Ο. βάσει του ισχύοντος κανονισμού της, ο οποίος απαγορεύει στον προπονητή μας κ. Κάμπος να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά του ως προπονητής της ομάδας μας και να εισέρχεται με οποιαδήποτε ιδιότητα εντός του αγωνιστικού χώρου».

Η ανακοίνωση

Στα γραφεία του Α.Σ. ΑΡΗ έγινε κοινή συνάντηση, στην οποία παρέστησαν από τη μια πλευρά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. ΑΡΗ, καθώς και άλλα μέλη της διοίκησης και από την άλλη ο Πάουλο Κάμπος μαζί με τον εκπρόσωπό του στην Ελλάδα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, η οποία έγινε σε πνεύμα απόλυτης κατανόησης και καλής προαίρεσης, αποφασίστηκε από κοινού η λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η αναγκαστική αυτή απόφαση ελήφθη λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την απαγόρευση από την πλευρά της Ε.Π.Ο. βάσει του ισχύοντος κανονισμού της, ο οποίος απαγορεύει στον προπονητή μας κ. Κάμπος να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά του ως προπονητής της ομάδας μας και να εισέρχεται με οποιαδήποτε ιδιότητα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Από την πλευρά του Α.Σ. ΑΡΗ δηλώνεται ότι ο κ. Κάμπος χαίρει καθολικής εκτίμησης και σεβόμαστε απόλυτα το έργο του στην ομάδα μας.

Μετά από την αναγκαστική αυτή λύση της συνεργασίας, ο Πάουλο Κάμπος δηλώνει ότι ευχαριστεί δημόσια την ομάδα του ΑΡΗ για τις προσπάθειες που έκανε έστω και την τελευταία στιγμή να καταστεί δυνατό να παραμείνει προπονητής της ομάδας μας.

Επίσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Α.Σ. ΑΡΗΣ και ειδικά τη νέα διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Τμήματος για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία, η οποία διακόπτεται ανεξαρτήτως της βούλησης των δύο πλευρών.

Για τους ανθρώπους του Συλλόγου μας, ο Βραζιλιάνος τεχνικός παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός και δεν αποκλείεται μια μελλοντική συνεργασία μαζί του, όταν με το καλό τελειώσει επιτυχώς η προσπάθεια του Ποδοσφαιρικού Τμήματος και η ομάδα μας επιτύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Football League.

Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή μας για τη μέχρι σήμερα προσπάθειά του στην επίτευξη του στόχου μας, αλλά οι λόγοι που συντρέχουν κάνουν την ανωτέρω απόφασή μας να φαντάζει μονόδρομος.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

** Σχετικά με το θέμα ανέκυψε θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, σήμερα, Πέμπτη (22/01), στις 15:00, στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης, στην οποία θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατροπή δεδομένων με Τζαβέλλα;

Πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Τζαβέλλας, αν και ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε «τελειώσει» τον διεθνή μπακ την Κυριακή.

Ανατροπή δεδομένων με Τζαβέλλα;
Καμία πρόθεση να «καθίσει» στο συμβόλαιό του δεν έχει ο Γιώργος Τζαβέλλας, αλλά το γεγονός ότι δεν βρίσκει σύλλογο που να ταιριάζει στις φιλοδοξίες του είναι πιθανό να παίξει ρόλο για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ.

Την Κυριακή το βράδυ μετά τη νίκη επί του Πλατανιά ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου είχε τελειώσει τον διεθνή μπακ και τον Νίκο Σπυρόπουλο.

Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να πάρουν μεταγραφή για άλλη ομάδα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου και αν μέχρι τότε ο Τζαβέλλας δεν συμφωνήσει με κάποια ομάδα, τότε είναι αρκετά πιθανό να μείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά».*Πηγή: sport-fm.gr*

Προτιμά Ολυμπιακό από… Αργεντινή ο Χάρα!!

Ο Χάρα είναι με το… ένα πόδι στον Ολυμπιακό. Το επιβεβαιώνουν και τα πορτογαλικά ΜΜΕ τα οποία υποστηρίζουν ότι αν και έχει πρόταση από τη Ροζάριο Σεντράλ προτιμά τους ερυθρόλευκους.

Προτιμά Ολυμπιακό από… Αργεντινή ο Χάρα!

Μάλιστα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας Maisfutebol υποστηρίζει ότι η ελληνική ομάδα έχει και… αντίζηλο.

Πρόκειται για τη Ροζάριο Σεντράλ η οποία έχει γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της τόσο στον παίκτη όσο και στη διοίκηση της Μπενφίκα για την απόκτησή του.

Όμως τόσο οι «αετοί» όσο και ο παίκτης προτιμούν τον Ολυμπιακό.

«Η επιλογή του Ολυμπιακού με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο είναι περισσότερο ελκυστική για τον Χάρα όχι μόνο καθαρά για αγωνιστικούς λόγους αλλά γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι περισσότερος και φυσικά καλύτεροι οι οικονομικοί όροι», αναφέρει και συνεχίζει:

«Η επιστροφή του στην Αργεντινή έδειχνε ένα καλό σενάριο για εκείνον και για τη Μπενφίκα. Υπήρχε ενδιαφέρον από τη Ρασίνγκ την Εστουδιάντες αλλά το ενδεχόμενο της Ροζάριο έδειχνε καλύτερο. Όλα αυτά όμως μέχρι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού», καταλήγει το κείμενο.

Στο ίδιο κείμενο ο συντάκτης του υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπενφίκα για τον δανεισμό του παίκτη. Ωστόσο επισημαίνεται ότι είναι προχωρημένες οι συζητήσεις και μάλιστα σε πάρα πολύ καλό δρόμο για τον δανεισμό του μέχρι το τέλος της σεζόν και την απόκτηση των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι εφόσον το επιθυμεί ο Ολυμπιακός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Καράσκο!

Επικυρώθηκε η λύση της συνεργασίας του Μαουρίτσιο Καράσκο με την Εστουδιάντες και πλέον στον Ατρόμητο μετρούν αντίστροφα για την άφιξη του Αργεντινού φορ.

Έρχεται ο Καράσκο
Παίκτης του Ατρομήτου θα πρέπει να θεωρείται ο Μαουρίτσιο Καράσκο.

Ο Αργεντινός επιθετικός έλυσε τη συνεργασία του με την Εστουδιάντες και το αργότερο μέχρι την Κυριακή αναμένεται να αναχωρήσει από την πατρίδα του με προορισμό την Ελλάδα.

Η υπόθεση του πρώην άσου του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται στην τελική ευθεία και εκείνο που απομένει είναι να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει στη νέα του ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι… οδηγίες του Μπόγρη σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στη Sportday για τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια τους με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Λαμποράλ Κούτσα, αντίστοιχα.

Οι… οδηγίες του Μπόγρη σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
Ο Γιώργος Μπόγρης παραχώρησε συνέντευξη στη Sportday και έδωσε τις… προτάσεις για τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια τους με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Λαμποράλ Κούτσα, αντίστοιχα.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσέξει την... αγία τριάδα, που έχει στα γκαρντ η Ρεάλ. Πρέπει να σταματήσει τη δημιουργία του Ροντρίγκεθ, το σουτ του Φερνάντεθ και την ικανότητα του Γιουλ στο ανοιχτό γήπεδο και στο ένας εναντίον ενός», ανέφερε για τους πράσινους και συνέχισε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με ενθουσιασμό, που παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα. Το ένα στο ΟΑΚΑ και το άλλο μακριά από αυτό. Είναι καθαρά ομάδα του προπονητή με ηγετική μορφή τον Διαμαντίδη. Οσο για τη Ρεάλ, είναι μία ομάδα με το ταλέντο και την εμπειρία να ξεχειλίζει σε όλες τις θέσεις, μία ομάδα που στο ανοιχτό γήπεδο μπορεί να σκοτώσει τους πάντες. Η Ρεάλ θεωρώ ότι αν καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι των γκαρντ με αυτό των ψηλών και μοιράσει τις επιθέσεις, τότε θα φθάσει πολύ ψηλά», τόνισε για τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη πλευρά ο Μπόγρης επεσήμανε το πόσο διαφορετική ομάδα είναι η Λαμποράλ η οποία πλέον δεν έχει τον Ερτέλ στο ρόστερ της.

«Είναι πλέον τελείως διαφορετική ομάδα η Λαμποράλ, αφού πριν βασιζόταν στον εγκεφαλικό Ερτέλ, που είχε κερδίσει τον σεβασμό από τους συμπαίκτες του και όριζε τον τρόπο παιχνιδιού. Ενώ τώρα έχει γίνει πιο πολύ ομάδα του ενός εναντίον ενός, που οι πόντοι έρχονται πιο πολύ από ατομικές ενέργειες, παρά από συνεργασίες. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, θα έχει εύκολο βράδυ, αν όχι τότε αλλάζουν τα δεδομένα» είπε ο Μπόγρης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Καλέ, έρχεται ο Τζίλας!

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Έλτον Καλέ βρίσκεται ο Εργοτέλη, ενώ έχουν απομείνει τα τυπικά για τη μεταγραφή του Βλάντιμιρ Τζίλας.

Κοντά σε Καλέ, έρχεται ο Τζίλας
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Έλτον Καλέ στον Εργοτέλη, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν στην Πορτογαλία.

Ο 27χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από τη Μαδέιρα και φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με τους Κρητικούς. Ο Βραζιλιάνος χαφ έχει αγωνιστεί σε Εστορίλ, Μπελενένσες, Λεϊσόες και Τοντέλ.

Την ίδια ώρα, σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση και του Βλάντιμιρ Τζίλας, ο οποίος αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Ηράκλειο, να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στους Ηρακλειώτες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεκόρ για Χοκς!

Οι Χοκς έφτασαν τις 14 σερί νίκες, ρεκόρ στην ιστορία τους, μετά το 110-91 επί των Πέισερς. Συνεχίζουν «καυτοί» Ουόριορς και Καβαλίερς. Καλή παρουσία από τους Έλληνες.

Ρεκόρ για Χοκς
Δεν σταματούν πουθενά οι Χοκς. Το άνετο 110-91 επί των Πέισερς σηματοδότησε τη 14η σερί νίκη τους (και 28η στα τελευταία 30 ματς), επίδοση που ισοφαρίζει το ρεκόρ στην ιστορία τους. Παράλληλα ο προπονητής τους, Μάικ Μπαντενχόλζερ, θα είναι στον πάγκο της Ανατολής στο All Star Game, καθώς η ομάδα του θα φτάσει πρωτοπόρος στη διακοπή για τον αγώνα-γιορτή. Το highlight της βραδιάς ήταν ένα από τα σπάνια καρφώματα του Κάιλ Κόρβερ στην καριέρα του στο ΝΒΑ.

Οι Ουόριορς επιβλήθηκαν 126-113 των Ρόκετς φτάνοντας τις 17 σερί εντός έδρας νίκες και στο 4-0 φέτος απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Ο Κώστας Παπανικολάου χρησιμοποιήθηκε αρκετά, 14:59, έχοντας 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Με 26 πόντους του Λεμπρόν Τζέιμς οι Καβαλίερς παρέμειναν αήττητοι για τέταρτο ματς, 106-92 τους Τζαζ, ενώ η Θάντερ επικράτησε 105-103 των Ουίζαρντς στην παράταση με καλάθι του Ράσελ Γουέστμπρουκ, που είχε 32 πόντους, ενώ 34 είχε ο Κέβιν Ντουράντ.

Οι Γκρίζλις νίκησαν 92-86 τους Ράπτορς με 26 πόντους του Μαρκ Γκασόλ και καλή παρουσία των δύο Ελλήνων. Ο Κώστας Κουφός είχε 8 πόντους (4/4 βολές, 2/3 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 15:31, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 6 πόντους (3/5 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 13:02.

Οι Νικς κέρδισαν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, 98-91 στη Φιλαδέλφεια κόντρα στους Σίξερς, ενώ οι Λέικερς στην ήττα με 96-80 στη Νέα Ορλεάνη είδαν τον Κόμπι Μπράιαντ να χτυπά στον ώμο του και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μπλέντσο και Τόμας έκαναν φετινά ρεκόρ πόντων και οι Σανς έφτασαν στο 118-113 επί των Μπλέιζερς, την ώρα που οι Μάβερικς σάρωσαν στη Μινεσότα με 98-75 παρά την επανεμφάνιση του Νίκολα Πέκοβιτς μετά από απουσία 31 αγώνων.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Μαϊάμι Χιτ 78-76 Γουόκερ 15, Μπιγιόμπο 12 (12 ριμπ.), Τζέφερσον 12, Χέντερσον 11, Κιντ-Τζίλκριστ 8 (14 ριμπ.), Ζέλερ 6 (12 ριμπ.)-Μπος 17, Ουέιντ 17, Τσάλμερς 13.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Γιούτα Τζαζ 106-92 Τζέιμς 26, Λοβ 19 (13 ριμπ.), Ίρβινγκ 18, Μοζγκόφ 16 (11 ριμπ.), Σμιθ 15-Καντέρ 24 (17 ριμπ.), Χέιγουορντ 14, Φέιβορς 12, Μίλσαπ 12, Ουίλιαμς 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Νιου Γιορκ Νικς 91-98 Κάρτερ-Ουίλιαμς 27, Κόβινγκτον 17, Σιμς 11 (12 ριμπ.), ΜακΝτάνιελς 12-Άντονι 27 (11 ριμπ.), Καλντερόν 15, Χάρνταγουεϊ 13, Γκάλογουεϊ 11.

Ατλάντα Χοκς-Ιντιάνα Πέισερς 110-91 Τιγκ 17 (11 ριμπ.), Κάρολ 17, Χόρφορντ 14, Μίλσαπ 12, Άντιτς 12, Κόρβερ 10-Μάιλς 18, Γουότσον 13, Στάκεϊ 12, Σκόλα 10, Γουέστ 9 (11 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ορλάντο Μάτζικ 128-118 Ντράμοντ 26 (17 ριμπ.), Τζένινγκς 24 (21 ασίστ), Μονρό 24 (10 ριμπ.), Σίνγκλερ 14, Κάλντγουελ-Πόουπ 10-Βούτσεβιτς 26 (15 ριμπ.), Ολαντίπο 23, Χάρις 19, Φουρνιέ 14, Ο’ Κουίν 12.

Μέμφις Γκρίζλις-Τορόντο Ράπτορς 92-86 Γκασόλ 26, Ράντολφ 19 (13 ριμπ.), Κόνλεϊ 12-Ουίλιαμς 21, Λάουρι 20, Βαλαντσιούνας 12 (10 ριμπ.), Α. Τζόνσον 11, Πάτερσον 11.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ντάλας Μάβερικς 75-98 Γουίγκινς 18, Γιανγκ 14 (11 ριμπ.), Πέκοβιτς 14-Πάρσονς 22, Νοβίτσκι 16, Πάουελ 6 (10 ριμπ.), Μπαρέα 7 (10 ασίστ), Ρόντο 9.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Λος Άντζελες Λέικερς 96-80 Ντέιβις 29, Έβανς 19, Γκόρντον 17 (10 ασίστ), Ποντέξτερ 12, Ασίκ 6 (10 ριμπ.)-Χιλ 15 (13 ριμπ.), Μπράιαντ 14, Έλινγκτον 12.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 103-105 (κ.α. 92-92) Νενέ 24, Γουόλ 18 (13 ασίστ), Πιρς 14 (12 ριμπ.), Μπιλ 14, Γκορτάτ 10-Ντουράντ 34, Γουέστμπρουκ 32, Άνταμς 6 (20 ριμπ.), Μόροου 10.

Φίνιξ Σανς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 118-113 Μπλέντσο 33 (10 ριμπ.), Τόμας 27, Ντράγκιτς 16, Γκριν 12, Τάκερ 3 (13 ριμπ.)-Μπατούμ 27 (10 ριμπ.), Μάθιους 22, Λίλαρντ 22, Ράιτ 15, Κέιμαν 14.

Σακραμέντο Κινγκς-Μπρούκλιν Νετς 100-103 Κάζινς 28 (14 ριμπ.), Γκέι 25, Κόλισον 16, Κάσπι 10-Λόπεζ 22, Τζακ 16, Τζόνσον 16, Άντερσον 14, Μπογκντάνοβιτς 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Χιούστον Ρόκετς 126-113 Τόμπσον 27, Κάρι 22 (10 ασίστ), Γκριν 18, Μπαρνς 11, Μπόγκουτ 9 (10 ριμπ.), Λι 9 (10 ριμπ.)-Χάρντεν 33, Μπρούερ 20, Τέρι 14, Χάουαρντ 7 (11 ριμπ.), Ντόρσεϊ 7 (12 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε έφεση για το γήπεδο!

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε έφεση στον Γ' βαθμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου εναντίον της απόφασης που μπλοκάρει τα χρήματα της Περιφέρειας για την ανακατασκευή της Λεωφόρου.

Έκανε έφεση για το γήπεδο

Οι πράσινοι κατέθεσαν έφεση στον τρίτο βαθμό του ελεγκτικού συνεδρίου εναντίον της απόφασης η οποία μπλοκάρει τη μεταβίβαση των χρημάτων αυτών.

Η έφεση αναμένεται να εξετασθεί από την Ολομέλεια και η απόφαση η οποία θα βγάλει θα είναι και η καταληκτική.

Οι πράσινοι αισιοδοξούν ότι τελικά θα δικαιωθούν στο θέμα αυτό και θα μπορέσουν να ανάψουν το πράσινο φως για την έναρξη των έργων στο γήπεδο.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φαίακας» ο Λεάλ!

Στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κέρκυρας επέστρεψε ο Σέρχιο Λεάλ, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τους νησιώτες.

«Φαίακας» ο Λεάλ
Έναν παλιό γνώριμό μας που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα αποκτά η Κέρκυρα.

Ο λόγος για τον Σέρχιο Λεάλ, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του Εργοτέλη (70 συμ./17 γκολ) και μέχρι πρότινος έπαιζε στην Γιουάν Ζαλ.

Ο Ουρουγουανός χαφ έφτασε χθες στην Ελλάδα, θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μετά θα υπογράψει.

Ο Λεάλ, όταν έφυγε από την Κρήτη, συνέχισε στην Κάλι, στην Ντανούμπιο, ενώ πέρυσι στην Κίνα πέτυχε 11 γκολ σε 24 εμφανίσεις.

Για τη θέση του αριστερού μπακ, οι Χαϊραπετιάν και Ποπχάτζε δείχνουν στην κορυφή της σχετικής λίστας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρκαριάν και στο βάθος… Μίτσελ!!

Στην Ισπανία θα βρεθεί την Παρασκευή ο Γιώργος Καραγκούνης για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σέρχιο Μαρκαριάν, την ώρα που «παίζει» το όνομα του Μίτσελ για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Μαρκαριάν και στο βάθος… Μίτσελ

Ωστόσο, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «γαλανόλευκης» ενδέχεται να προσεγγίσει και τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που κάνει με διάφορους τεχνικούς όλο αυτό το διάστηκα.

Ο Ισπανός, λόγω της παρουσίας του στους Πειραιώτες, γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική πραγματικότητα, ενώ κατά τη θητεία του στην ομάδα στήριξε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, έχοντας αρκετά καλή άποψη για τους διεθνείς.

Ντεζαβαντάζ αποτελεί ότι δεν έχει εργαστεί ξανά σε πάγκο εθνικής ομάδας, όμως ο Καραγκούνης έχει καλή άποψη για τον Μίτσελ και από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία.

Όσον αφορά το οικονομικό, το κασέ του Ισπανού προπονητή υπολογίζεται στις 800.000 ευρώ, την ώρα που η ΕΠΟ δείχνει αποφασισμένοι να προσφέρει στον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό μάξιμουμ τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου που προβλεπόταν να δοθεί στον Ρανιέρι (δηλαδή το παραπάνω ποσό).

Πάντως, φαβορί δείχνει να είναι ο 71χρονος Ουρουγουανός κόουτς, καθώς πληροί τις βασικές προϋποθέσεις. Έχει δουλέψει σε εθνικές ομάδες, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και έχει τη μεταδοτικότητα.

Με την επιστροφή του Καραγκούνη στην Αθήνα θα κλείσει η υπόθεση του προπονητή, σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ που θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Η τελική επιλογή θα πρέπει να εγκριθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέχρι το τέλος του μήνα, το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει επισημοποιηθεί η πρόσληψη του νέου εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θυμίζει… ΑΕΚ!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου η ΑΕΚ, η οποία πλέον καλείται να κάνει το… καθήκον της κόντρα στην Κέρκυρα στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας. Μεγαλώνει το αήττητο σερί.

Θυμίζει… ΑΕΚ
Μέτρια σε σχέση με άλλους αγώνες της φετινής σεζόν ήταν η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ στην Κέρκυρα (1-1), αλλά κατάφερε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι», αν και έμειναν πίσω στο σκορ, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και λίγο έλειψε να φύγουν και με τη νίκη από το νησί των «Φαιάκων», κάνοντας τον επαναληπτικό να μοιάζει διαδικαστικού χαρακτήρα.

Εκείνος που ξεχώρισε από τον «Δικέφαλο» ήταν ο Γιόχανσον, ο οποίος – εκτός από το γκολ που πέτυχε – προσπάθησε να κάνει παιχνίδι για την ομάδα του Δέλλα, ενώ βοήθησε και στην ανασταλτική λειτουργία.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ΑΕΚ από το φιλικό με τη Ρόμα δεν έχει χάσει παιχνίδι, δημιουργώντας ένα σερί στις εγχώριες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, η «Ένωση» μετράει 15 νίκες και 3 ισοπαλίες σε Football League και Κύπελλο, έχοντας πετύχει 47 γκολ και δεχθεί μόλις έξι γκολ από τον περασμένο Αύγουστο.

Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με τον Πανηλειακό, με τον επαναληπτικό με την Κέρκυρα να περνάει (προσωρινά) σε δεύτερο πλάνο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για δύο… Νομπόα!

Κοντά στην απόκτηση ενός ποιοτικού εξτρέμ φέρεται να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις για δύο παίκτες, με τον στόπερ να αποτελεί την επόμενη προσθήκη.

Πάει για δύο… Νομπόα
Ημέρα ανακοινώσεων χαρακτηρίζεται η σημερινή στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς φέρονται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με δύο ποδοσφαιριστές, με την απόκτηση του ακραίου επιθετικού να αποτελεί έκπληξη.

Συγκεκριμένα, η SportDay γράφει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτηση ενός εξτρέμ που θα είναι επιπέδου «Νομπόα».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανακοινώσει μέσα στην ημέρα και έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα ενισχύσει την «ασπρόμαυρη» άμυνα.

Όσον αφορά τον Ινσαουράλδε, στον ΠΑΟΚ έχουν διαμηνύσει πως θα πρέπει ο Αργεντινός στόπερ να μείνει ελεύθερος από τη Σπαρτάκ Μόσχας, ώστε να υπογράψει άμεσα στην ομάδα του Αναστασιάδη. Δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες το θέμα με τον 30χρονο άσο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει» Χάρα, προχωράει για Νέτο!

Ο Φράνκο Ντάνιελ Χάρα είναι ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της επίθεσης και τώρα οι Πειραιώτες κινούνται για στόπερ, με τον Λουίς Νέτο να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

«Κλείνει» Χάρα, προχωράει για Νέτο

Ο Αργεντινός εξτρέμ αποτελεί εισήγηση του Βίτορ Περέιρα, ενώ θετική άποψη κατέθεσε και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Πειραιώτες και την Μπενφίκα είναι στο τελικό στάδιο και σύντομα ο 27χρονος άσος θα έρθει στην Ελλάδα για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ο Χάρα παίζει και σαν δεύτερος επιθετικός, αλλά και ως ακραίος. Πρόκειται για τεχνίτη, ποιοτικό και ιδιαίτερα θεαματικό ποδοσφαιριστή, αφού ψάχνει τη φάση που θα ξεσηκώσει τον κόσμο.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, με τον Λουίς Νέτο να παραμένει σε πρώτο πλάνο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπαθούν να τελειώσουν με την απόκτηση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, που έχει επιλέξει ο Βίτορ Περέιρα.

Αν και ο διεθνής άσος έπαιξε στο χθεσινό φιλικό της Ζενίτ στο Κατάρ, οι συζητήσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζονται. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ακόμη ένας εξτρέμ, με τον Βλάντιμιρ Βάις να είναι υπό εξέταση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιο δύσκολο… δεν γίνεται!

Κόντρα στην αήττητη στο Top 16 Ρεάλ και τα αγωνιστικά του προβλήματα, ο Παναθηναϊκός κυνηγά ένα… θαύμα απόψε στη Μαδρίτη. Τι λένε παράδοση και στατιστική σύγκριση.

Πιο δύσκολο… δεν γίνεται
Ένα παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη είναι πάντα δύσκολο. Για τον Παναθηναϊκό το αποψινό (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μοιάζει με… mission impossible καθώς πέραν του ότι αντιμετωπίζει μια υπερπλήρη, πανίσχυρη και αήττητη στο Top 16 ομάδα στην έδρα της, το κάνει και με σημαντικότατες ελλείψεις.

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην ισπανική πρωτεύουσα με ενδεκάδα (στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι νεαροί Διαμαντάκος, Παπαγιάννης και Κόνιαρης), καθώς στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Γιάνκοβιτς, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης και Μποχωρίδης, ενώ ο Διαμαντίδης μπήκε στην αποστολή αν και λαβωμένος στο γοφό. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα πρέπει να βρει λύσεις εκ των έσω, απέναντι στη «βασίλισσα», που παρατάσσεται πλήρης και με καλή ψυχολογία αφού η κρίση με τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία) και Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία).

Μισός αιώνας και βάλε…

Η προϊστορία των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής αρχίζοντας το 1962. Σε 24 παιχνίδια η «βασίλισσα» έχει 14 νίκες έναντι 10 των «πράσινων», ενώ σε 12 ματς στην Ισπανία το «σκορ» είναι 9-3. Πάντως το «τριφύλλι» στην τελευταία του επίσκεψη στη Μαδρίτη είχε πάρει τη νίκη. Αναλυτικά το… παρελθόν τους:

1962/1963 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 73-97 (Α’ Γύρος Πρωταθλητριών)
1962/1963 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 90-60 Κύπελλο Πρωταθλητριών (Α’ Γύρος-Κύπελλο Πρωταθλητριών)
1983/1984 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 104-78 (Προημιτελικά Κυπελλούχων)
1983/1984 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 99-97 (Προημιτελικά Κυπελλούχων)
1990/1991 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 88-65 (Β’ Γύρος Κόρατς)
1990/1991 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 82-102 (Β’ Γύρος Κόρατς)
06/01/1995 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 77-64 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
23/02/1995 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 66-68 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
26/10/1995 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 54-52 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
04/01/1996 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 80-73 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
21/10/1999 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 96-69 (Α’ Γύρος Ευρωλίγκας)
08/12/1999 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 63-66 (Α’ Γύρος Ευρωλίγκας)
06/12/2001 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 70-78 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
14/02/2002 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 77-88 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
14/12/2005 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 87-71 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
08/02/2006 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 73-90 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
06/12/2007 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 92-85 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
31/01/2008 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 95-87 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
05/11/2009 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 80-70 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
17/12/2009 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 67-76 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
12/10/2012 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 85-78 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
15/11/2012 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 79-68 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
25/01/2013 Παναθηναϊκός-Ρεάλ 54-58 (Top 16)
21/03/2013 Ρεάλ-Παναθηναϊκός 73-74 (Top 16)

Η σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Άλμπα Βερολίνου 20:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 21:45
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ (23/1, 19:45)
Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας (23/1, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 3-0, Παναθηναϊκός 2-1, Μακάμπι 2-1, Γαλατάσαραϊ 2-1, Μπαρτσελόνα 1-2, Ζαλγκίρις 1-2, Άλμπα 1-2, Ερυθρός Αστέρας 0-3.

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ουνικάχα Μάλαγα 19:00
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:45
Νίζνι-Αναντολού Εφές (23/1, 18:30)
Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα (23/1, 21:30)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 3-0, ΤΣΣΚΑ 3-0, Εφές 2-1, Φενέρ 1-2, Νίζνι 1-2, Λαμποράλ 1-2, Αρμάνι 1-2, Μάλαγα 0-3. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Red Euroleague» με Κατσίβελη! (vid)

Με καλεσμένους τον Δημήτρη Κατσίβελη και τον δημοσιογράφο του NovaΣπορFm 94,6 και της Sportday, Νίκο Ζέρβα, η «Red Euroleague» θα μας βάλει στο κλίμα του αυριανού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμποράλ.

«Red Euroleague» με Κατσίβελη (vid)

Στη σημερινή εκπομπή που θα αρχίσει στις 17:35, στην οποία είναι καλεσμένοι ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο δημοσιογράφος του NovaΣΠΟΡ FM και της Sportday, Νίκος Ζέρβας θα παρακολουθήσετε τον Κώστα Σλούκα να αποκαλύπτεται σε 24’’, τους παίκτες του Ολυμπιακού να απαντούν στο σημαντικό ερώτημα γιατί οι πίτσες μπαίνουν σε στρογγυλό κουτί, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Μίλαν Τόμιτς να γυρίζουν 12 χρόνια πίσω στην ενότητα η ιστορία μιας φωτογραφίας και τον Μάικ Τζέιμς να μιλά αποκλειστικά στην κάμερα τουOlympiacos BC TV.

Το link της εκπομπής:
https://www.youtube.com/watch?v=BI4r7ur5s5M*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Λαμποράλ θέλει προσοχή!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει το παιχνίδι με την Λαμποράλ το οποίο θεωρεί πολύ δύσκολο αν δεν υπάρξει σοβαρότητα στο παρκέ. 
Μετά τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμποράλ Κούτσα. Το 99% των ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ οποιαδήποτε συμμετοχή σε ομαδικό σπορ κάνοντας πρωταθλητισμό (και στην Δ' ΕΣΚΑ κάνεις πρωταθλητισμό), πιστεύουν πως το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ήδη λήξη υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Ευτυχώς στον Ολυμπιακό δε σκέφτονται ανάλογα και προσπαθούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για ένα δύσκολο αγώνα.
Πολλές φορές μετά από μία σπουδαία νίκη ακολουθεί μία χαλαρότητα, ένας εφησυχασμός ο οποίος ΠΑΝΤΑ καταλήγει σε καταστροφική ήττα εκτός προγράμματος.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αυτό ακριβώς προσπαθεί να προλάβει έχοντας για σύμμαχο το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες του γνωρίζουν τις δυσκολίες του Top 16.
Έχω την εντύπωση πως ο Ολυμπιακός αρκεί να είναι σοβαρός στην αναμέτρηση με τους Βάσκους και δε θα έχει πρόβληmα. Αν όμως μπουν στο παρκέ χαλαροί και με τη νοοτροπία «έλα μωρέ θα τους πάρουμε αυτούς», τότε.... θα τον κλάψουμε τον Λια που λέει κι ο Τζανό.
Οι Βάσκοι έρχονται στο ΣΕΦ με μία νίκη και δύο ήττες, ωστόσο η απομάκρυνση του Τόμας Ερτέλ δεν τους έχει επηρεάσει και πάρα πολύ. Η Λαμποράλ για να καταλάβετε αυτή τη στιγμή διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση με 79,3 πόντους. Επίσης είναι πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ με 16,7 σε κάθε αγώνα. Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί αδυναμία του Ολυμπιακού και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.
Ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνά του θα προσπαθήσει να επιβάλλει το ρυθμό του, ωστόσο όπως συνηθίζουν να λένε οι προπονητές, «μία καλή άμυνα τελειώνει μόνο με το αμυντικό ριμπάουντ».
Η Λαμποράλ δεν είναι καμία ομαδάρα, μην τρελαθούμε κιόλας. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στο Top 16 με 245 συνολικά πόντους.
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ γίνονται προσπάθειες για να παίξει, ο Λαφαγέτ 99% θα είναι εκτός αποστολής. Ο Πέτγουεϊ χρειάζεται πολύ επειδή είναι καλός ριμπάουντερ. Όλοι οι παίκτες των Βάσκων που παίζουν από τις θέσεις «3» έως «5» πηδούν στο επιθετικό ριμπάουντ κάτι που σημαίνει πως και οι περιφερειακοί πρέπει αν έχουν το νου τους στο block out.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κλείνει στην Αλ Χιλάλ ο Σαμαράς»

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αλ Χιλάλ ο Σαμαράς, ο οποίος είπε το «οκ» για την μεταγραφή του στους Σαουδάραβες! Απομένουν λεπτομέρειες για το οριστικό deal.
Την Κυριακή το βράδυ γράψαμε για το έντονο ενδιαφέρον της Αλ Χιλάλ για τον Γιώργο Σαμαρά και το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε με τις τοποθετήσεις της Αναμαρία Προντάν, της μάνατζερ που κλείνει το deal. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα προχωρά αρκετά, αφού και ο Γιώργος Σαμαράς είπε το «ΟΚ» στην μετακίνησή του στην Σαουδική Αραβία! Οι δυο πλευρές είναι κοντά και δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί το deal και ο Ελληνας επιθετικός να πάρει μεταγραφή. «Οι πιθανότητες για το deal είναι περισσότερες από 80%» ανέφερε πηγή που παίρνει μέρος στις συνομιλίες. Θυμίζουμε, πως ο Σαμαράς δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πιούλις, με τον «Sam» να είναι ο διακαής πόθος του Ρέγκεκαμπφ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Νέα σενάρια για Κράσιτς και Ολυμπιακό!!

Οι Τούρκοι επιμένουν για τον Μίλος Κράσιτς και τον Ολυμπιακό, δίνοντας πιθανότητες στο να γίνει η μεταγραφή.
Ο 30χρονος εξτρέμ της Φενέρ συνδέεται ξανά με τον Ολυμπιακό με τους Τούρκους να μεταδίδουν πως μπορεί να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. O Mίλος Κράσιτς έχει συμβόλαιο με την Φενέρ έως το 2016 και από την στιγμή που ο χρόνος συμμετοχής του δεν είναι αυτός που θέλει, ψάχνεται για την αποχώρησή του. Στην γειτονική μας χώρα επιμένουν για τον πειραϊκό σύλλογο, προβλέποντας εξελίξεις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

H μεγάλη χαρά για Ολαϊτάν!!

Ο Μάικλ Ολαϊτάν δεχόταν διαρκώς τα εύσημα για το γεγονός πως επανήλθε στην ενεργό δράση με τον ίδιο να μην κρύβει την χαρά του.
Μεγάλη ήταν η χαρά όλων στον Ολυμπιακό για το come back του Μάικλ Ολαϊτάν. Ο νεαρός Νιγηριανός που γύρισε στα γήπεδα για πρώτη φορά μετά τις 2 Μαρτίου δεχόταν μπράβο και ευχές από τους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο αλλά και τον ίδιο τον Βίτορ Περέιρα. Ο Ολαϊτάν από μέρους του ήταν πιο χαρούμενος από ποτέ ενώ ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς έγραψε στο Facebook για το θέμα: «Για όλους στην οικογένειά μας, μία μεγάλη στιγμή».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελειώνει από Ιντερ ο Οσβάλντο!! (vid)

Μετά τον καυγά με τον Ικάρντι, ο Οσβάλντο είναι εξαφανισμένος και οι Νερατζούρι τον έθεσαν οριστικά εκτός ομάδας, αναζητώντας μία λύση για τον δανεισμό του.
Στις 6 Γενάρη, στο ντέρμπι με την Ιντερ, όταν ο Μάουρο Ικάρντι έκανε την ατομιστική ενέργεια και δεν του έδωσε τη μπάλα, ενώ ήταν μόνος του, ο Πάμπλο Οσβάλντο τρελάθηκε και του επιτέθηκε. Για καλή τύχη και των δύο (μάλλον περισσότερο του Ικάρντι) στη μέση βρέθηκε ο Γκουαρίν και έτσι οι δυο τους δεν πιάστηκαν στα χέρια.
Αμέσως οι Νερατζούρι έθεσαν τον Οσβάλντο στο περιθώριο και του είπαν να βρει ομάδα. Ωστόσο, το τελευταίο διήμερο ο ίδιος ο παίκτης είναι που δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση και η Ιντερ αποφάσισε οριστικά να τον... τελειώσει.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Αργεντινός (Ιταλός πολιτογραφημένος) επιθετικός έχει διαμηνύσει ότι δεν το κουνάει παρά μονάχα για Γιουβέντους ή Μίλαν. Επίσης, η Ιντερ δεν μπορεί να τον πουλήσει, μιας και εκεί βρίσκεται ως δανεικός από τη Σαουθάμπτον.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δύσκολες προκρίσεις για Παρί, Σεντ Ετιέν!

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-1 της Μπορντό και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Γαλλίας. Δραματική πρόκριση για Σεντ Ετιέν 5-3 στην παράταση την Τουρ.

Δύσκολες προκρίσεις για Παρί, Σεντ Ετιέν
Οι Παριζιάνοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ με τον Έντισον Καβάνι στο 14ο λεπτό, ενώ ο Παστόρε στο 33ο λεπτό έκανε το 2-0. Η Μπορντό μείωσε με τον Ρολάν στο 47ο, ωστόσο παρά την αποβολή του Καμαρά στο 83ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.

Στο άλλο πολύ ενδιαφέρον ματς για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Γαλλίας, η Τουρ πρόσφερε μια πραγματική δοκιμασία στη Σεντ Ετιέν με το ματς να τελειώνει 3-3 στην κανονική διάρκεια και 5-3 στην παράταση. Ο Μπαγιάλ-Σαλ έβαλε μπροστά την Τουρ με αυτογκόλ στο 10’, όμως οι «στεφανουά» φαινόταν ότι θα πάρουν την πρόκριση όταν το σκορ έγινε 1-3 με τους Μονέ Πακέ και 2 τέρματα του Φαν Φολσφίνκελ στο 71’ και το 73’. Όμως η Τουρ είχε απάντησε με τον Αντάν στο 75ο και τον Μπεργκουνιού στο 80’ για να οδηγήσει το ματς σε παράταση. Ο Ερντίνγκ 105’ και ο Μονέ Πακέ στο 118’ διαμόρφωσαν το τελικό 1-5.



Aναλυτικά τα αποτελέσματα για τους "32" του Κυπέλλου Γαλλίας:

Τρίτη (20/01)

Κεβιγί-Μπαστιά 1-1 (κανονική διάρκεια 0-0, 3-1 στα πέναλτι)

Αβράνς-Μετς 0-3 (στην παράταση)

Ζουρά Σουντ-Οσέρ 0-1

Αντρεζιέ-Ιρίς Κλουμπ ντε Κρουά 1-2

Ιζούρ-Βαλενσιέν 2-0

Κονσαρνό-Ντιζόν 1-0 (στην παράταση)

Ναντ-Λιόν 3-2

Τετάρτη (21/01)

Μονακό-Εβιάν 2-0

Μπουλόν-Γκρενόμπλ 1-0

Τουρ-Σεντ Ετιέν 3-5 (στην παράταση, 3-3 κανονική διάρκεια)

Γκινγκάμπ-Σατορού 2-0

Σολέ-Μπρεστ 1-3 (στην παράταση, 1-1 κανονική διάρκεια)

Μπρεσούρ-Λε Πουαρέ σουρ Βι 0-1 (στην παράταση)

Παρί-Μπορντό 2-1

Πέμπτη (22/01)

Ρεν-Ρεμς (22:00)

Παρασκευή (23/01)

Ρεντ Σταρ-Κονσολά Μαρσέιγ (20:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός Ολυμπιακού οι άλλοι θα χύσουν αίμα!!

Δούλεψε zapping στο κύπελλο. Δεν βρήκα παιχνίδι να με κρατήσει. Τι να κάνω για να πάρω τη δόση μου; Κανένα πρόβλημα. Γράφει ο αποδυτηριάκιαςΣτο πρόγραμμα υπάρχει Μπαρτσελώνα-Ατλέτικο. Το αποκλείω να πέσω σε κάγκελο.
Ημέρα κυπέλλου Ελλάδος, λέει. Με το εργαλείο στο χέρι. Το κάθε ματσάκι σ' έδιωχνε. Ποιότητα χαμάλη. Και δεν φταίει ότι όλες οι ομαδίτσες έπαιξαν λίγο-πολύ και με αναπληρωματικούς.
Εδώ ο ΠΑΟΚ, ο μέχρι χθες πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και στο κυνήγι για την κούπα, βρέθηκε εκτός έργου. Από τον όμιλο του προκρινόντουσαν οι δύο στους τέσσερις και η παοκάρα έμεινε απ' έξω.
Πρώτος στόχος, ο πιο προσιτός γι' αυτόν, λέω για τον ΠΑΟΚ, είναι το κύπελλο. Ήταν υποχρεωμένος να κυνηγήσει το κατσαρόλι. Μέχρι εσχάτων. Και δεν σταύρωσε νίκη. Και έχασε από την Καλαμαριά.
Η Ξάνθη με το 1-1 έχει τύχη στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο και ο Ηρακλής με τον Αστέρα Τρίπολης. “Επαγγελματική” ομάδα ο Ηρακλής, ψάχνει το 1-0 και έχει άμυνα να το κρατήσει. Άσε τα απωθημένα που ακόμα κρατάει όταν νταηλίκι την έξαναν ξου από την σούπερ λίγκα. Έχει συσσωρευμένη “εκδικητικότητα”.
Γι' αυτό έγιναν οι τσαμπουκάδες και οι καθυστερήσεις στο ματς της Θεσσαλονίκης. Και σηκώθηκαν τα πανό διαμαρτυρίας. Ο “ισλαμισμός” της συμπρωτεύουσας θα παίζει και με τον Ηρακλή, όχι μόνον με τον ΠΑΟΚ.
Αίμα θα χύσει και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την Κέρκυρα μετά το 1-1 στο νησί. Άσε τι λένε. Δεν έχει ομάδα που πείθει η ΑΕΚ. Μην παρεξηγηθούμε. Μιλάμε για την ΑΕΚ, που την θέλουμε κατ' ευθείαν πρωταγωνίστρια στην σούπερ λίγκα, όχι μία ακόμα ομάδα με στόχο να επιβιώσει στην κατηγορία.
Ζόρι παρά το εκτός 2-1 θα βρει και ο ΠΑΣ με τα Χανιά, ομάδα που δίνει υποσχέσεις. Τελικά, η κουβέντα είναι μία. Όλα τα παιχνιδάκια εκτός εκείνο του Ολυμπιακού με τον ηρωϊκό και πένθιμο Τύρναβο, είναι ανοικτά. Έτσι φαίνεται.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ο Αναστασίου αυτά που είπε, ή είχε υποβολέα, γράφει ο apodytiriakias.gr 

Δεν είσαι ομοφυλόφιλος και έρχεται κάποιος μέσα στο σπίτι σου και μπροστά στην κάμερα της τηλεόρασης λέει: Ο κύριος τον παίρνει. Ρωτάω. Πώς θα το πάρει ο θιγόμενος. Πέρα απ' όσα “έγιναν” σε βάρος του Γιάννη Αναστασίου, μετά το τέλος του παιχνιδιού, επιτόπου έριξε μια δήλωση για τον προπονητή του Παναθηναϊκού ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος.
Τι είπε όμως πριν από όλα αυτά ο Αναστασίου: “Όποτε παίζει μαζύ μας η Ξάνθη φοράει κόκκινα και δεν το βλέπει το ματς φιλικό”. Αυτή την παπαριά έβγαλε δημοσίως και τηλεοπτικώς. Τι εννοεί; Ότι η Ξάνθη είναι κι αυτή παράρτημα του Ολυμπιακού. Ότι και η Ξάνθη είναι προσκυνημένη στον Μαρινάκη.
Άγρια μεσάνυχτα έχει ο Αναστασίου. Εκτός κι αν κάποιος «υποβολέας» με το όνομα Αλαφούζος του τηλεφώνησε να κάνει αυτή τη δήλωση. Έγκυρη πληροφορία με την υπευθυνότητα του αποδυτηριάκια. Αν υπάρχει μια ομάδα που δεν υπήρξε ποτέ παράρτημα, κολοσφούγγι, μεγάλης ΠΑΕ, αυτή είναι η Ξάνθη του Πανόπουλου.
Ξέρεις είναι και το άλλο. Παίζει και ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Του μίστερ Σκόντα δεν του πάει να γίνει της προσκολλήσεως με κανέναν. Ανοικτός σε συζητήσεις με τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη, τον όποιον, όμως όχι με σχέσεις παραρτηματοποίησης. Ποτέ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Αποκλειστικό: Στον Arena FM ο Κάλας!!

Ο ισχυρός άντρας του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων» αναλύει τα αίτια που τον οδήγησαν να αναλάβει τον Άρη, στέκεται στα σχέδιά του για το μέλλον και στέλνει το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας.
Συνέντευξη στον Μιχάλη Σαρόπουλο 
Δεκαέξι μέρες μετά την ανάληψη των ηνίων του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων», ο Άλεξ Κάλας μιλάει στην εφημερίδα «Arena Press» , από την Αμερική όπου βρίσκεται και απαντά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους «κιτρινόμαυρους». Μειλίχιος, προσηνής και συγκρατημένος ο ισχυρός άντρας των «κιτρινόμαυρων» οδεύει στην έκτη δεκαετία της ζωής του και φαίνεται να ξέρει πολύ καλά τι ζητάει αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί να το αποκτήσει. Χωρίς ίχνος υπερβολής στον λόγο, αλλά και με ένα τόνο σοβαρότητας, που καταδεικνύει σιγουριά για τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις, δεν θέλησε να αποκαλύψει όλα του τα «χαρτιά» αλλά έδωσε σαφές στίγμα των προθέσεών του. Άρτι αφιχθείς, σε μία από τις επιχειρήσεις του στην Φλόριντα, δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τον Άρη, όμως ξεκαθάρισε ότι προτιμάει να αποδεικνύει τις προθέσεις του με πράξεις και όχι λόγια.
Ύστερα από μία σύντομη αναδρομή του στο παρελθόν και αφού αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στην Αμερική αλλά και στην προσπάθεια που έκανε, υπέκυψε στις πιέσεις και μίλησε για αυτό που, όπως τόνισε, κάνει τον αδερφό του χαρούμενο.
>> Αντιλαμβανόμενος ότι ο κόσμος των «κιτρινόμαυρων» αγωνιά για την παρουσία του στην Ελλάδα, ο Άλεξ Κάλας τόνισε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που άμεσα συνδέεται και με τη Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Άρης.
Αναλυτικότερα τόνισε:
«Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα στις αρχές του επόμενου μήνα θα είμαι στη Θεσσαλονίκη, μαζί μου θα έρθει και ο Ντίτερ Χένες. Διάθεσή μας είναι να παρακολουθήσουμε και έναν αγώνα της ομάδας».
>> Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στον Άρη ο 54χρονος επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον μεγαλύτερο αδερφό του, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.
«Στις φλέβες του αδερφού μου δεν τρέχει αίμα, αλλά υπάρχουν μόνο μπάλες ποδόσφαιρου. Γνωρίζω ότι ο Άρης είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, όμως θέλω πολύ να βοηθήσω και τον αδερφό μου. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν στον Άρη».
>> Σε αποστροφή του λόγου ο ισχυρός άντρας των «κιτρινόμαυρων» έδειξε ότι είναι ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Άρη, όμως έριξε σημαντικό βάρος στην εκκαθάριση.
«Γνωρίζω πολλά για τον Άρη και η αλήθεια είναι ότι ενημερώνομαι καθημερινά. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι αυτός της εκκαθάρισης, όμως έχουμε ένα πολύ καλό νομικό επιτελείο που το εμπιστεύομαι και ασχολούμαστε με αυτόν τον τομέα εντατικά».
>>  Στην κατακλείδα του λόγου ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πλάνο του για τον Άρη, αλλά και για το φυσιολογικό ενδεχόμενο να αποκομίσει κάποιος όφελος από την παρουσία του στον Άρη. Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Θα σας πως κάτι και να το κρατήσετε. Όποιος λέει ότι θέλει να έρθει στον Άρη, χωρίς να πάρει κάποιο κέρδος θα πρέπει να τον προσέχετε. Εγώ είμαι επιχειρηματίας και έχω μάθει να λειτουργώ με συγκεκριμένο τρόπο. Θέλω να προστατεύω την επένδυσή μου και το ίδιο θα κάνω και στον Άρη, όμως αυτό που χρειάζεται είναι προσεκτικά βήματα και όχι βιασύνη. Για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που ονειρεύεται ο κόσμος της».
>> Τα συμπεράσματα από μία συνομιλία με τον Άλεξ Κάλας είναι πολλά, όμως το σημαντικότερο όλων είναι ότι δείχνει να έχει μία φιλοσοφία διαφορετική από όσες έχει συνηθίσει ο κόσμος.
Η αφοπλιστική του ευγένεια κάνει τον συνομιλητή να περιμένει την επόμενη λέξη του, την οποία ο 54χρονος δείχνει σαν από καιρό να έχει σχεδιασμένη, αποκτώντας μία ροή λόγου που δείχνει άνθρωπο σοβαρό και παράλληλα εν δυνάμει της «διπλανής πόρτας».
Όλα όσα δήλωσε θα κληθεί να τα αποδείξει στον Άρη, καθώς όποιος κι αν βρίσκεται σε ηγετικό ρόλο στους «κιτρινόμαυρους» θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντέξει την πίεση που ασκείται από όλες τις πλευρές.
Αν ο Άλεξ Κάλας καταφέρει να αλλάξει σελίδα στον ποδοσφαιρικό Άρη, θα το δείξει μόνο ο χρόνος, όμως μέχρι τότε καλείται, την σοβαρότητα που επέδειξε στην τοποθέτησή του να την μετουσιώσει σε πράξη στα όσα θα εφαρμόσει στους «κιτρινόμαυρους».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός»

Με  γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, αναφέρεται στην σημερινή αναμέτρηση που έγινε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά: «Αυτό το παιχνίδι αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν ισχυρό αντίπαλο. Είμαι περήφανος που οι παίκτες μας επέδειξαν ισχυρό χαρακτήρα, προσπάθεια, σκληρή δουλειά και το πιο σημαντικό ότι έπαιξαν με την καρδιά τους.  Θέλω να πω ευχαριστώ στους οπαδούς μας, οι οποίοι ανέβασαν τους παίκτες μας. Θέλω να πω ευχαριστώ στους παίκτες μας, οι οποίοι μας ανέβασαν όλους, όταν έπαιξαν με απίστευτη αποφασιστικότητα. Αυτό που μου δίνει τόσο μεγάλη ικανοποίηση είναι που φέρνουμε πίσω την υπερηφάνεια και τη χαρά στον Ηρακλή».

Μαγνητική ο Τζιόλης!!

Ολοκληρώθηκε η απογευματινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, όπου το πρωί πέρασε από εργομετρικά τεστ το δεύτερο γκρουπ ποδοσφαιριστών, ενώ οι υπόλοιποι δούλεψαν για περίπου σε μία ώρα στην αντοχή υπό τις οδηγίες του Λεωνίδα Δημητρακόπουλου.
Το απόγευμα το πρόγραμμα είχε και πάλι τρέξιμο, αλλά και υψηλότερη ένταση. Ο Ρουμάνος παίκτης του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Ρατς, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα λόγω της σύσπασης στον τετρακέφαλο κι ο Γιώργος Κατσικάς έμεινε στο γυμναστήριο για θεραπεία προκειμένου να ξεκουράσει το πόδι του.
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία στην περιοχή των προσαγωγών, των λοξών κοιλιακών, της μέσης και της βουβωνικής χώρας προκειμένου να είναι ενδελεχής έλεγχος του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
Το ευχάριστο είναι πως τ’ αποτελέσματα ήταν καθαρά, ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις και δεν είναι ακόμα έτοιμος να επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.
Μαγνητική έκανε και ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, ο οποίος ετοιμάζεται σταδιακά να ενσωματωθεί ξανά με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Παναγιώτης Γλύκος συνεχίζει πρόγραμμα αποκατάστασης.
*Πηγή: arenafm.gr*

Είδε κορυφή και… ζαλίστηκε!!

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Τσάμπιονσιπ έχασε η Ίπσουιτς! 
Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με σκορ 3-2 από την Μπράιτον και έμεινε στους 50 βαθμούς και την «συγκατοίκηση» με την Μίντλεσμπρο στη 2η θέση του πίνακα και το -1 από το...ρετιρέ.
Έτσι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την χθεσινή «γκέλα» της πρωτοπόρου Μπόρνμουθ, που ηττήθηκε 1-0 στο «Έλαντ Ρόουντ» από την Λιντς.
Στο άλλο ματς που διεξήχθη απόψε για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Φούλαμ με τον ΜακΚόρμακ να πετυχαίνει χατ-τρικ (7’,18’, 35’) επικράτησε επίσης 3-2 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Κρέιβεν Κότατζ», τέσσερις ημέρες μετά το σπουδαίο διπλό των φιλοξενούμενων επί της Ντέρμπι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:
20/1 Λιντς-Μπόρνμουθ 1-0
Μίντλεσμπρο-Κάρντιφ 2-1
21/1 Μπράιτον-Ίπσουιτς 3-2
Φούλαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2
24/1 Νόριτς-Μπρέντφορντ
Γουότφορντ-Μπλάκπουλ
Γουίγκαν-Χάντερσφιλντ
Γουλβς-Τσάρλτον
27/1 Ντέρμπι Κάουντι-Μπλάκμπερν
Μίλγουολ-Ρέντινγκ
Ρόδεραμ-Μπόλτον
Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Μπέρμιγχαμ
*Πηγή: england365.gr*

Θέλει Τζόνσον η Λούτον!

Προσπάθεια να προσθέσει εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ της, κάνοντας δικό της τον Άντι Τζόνσον, καταβάλει η Λούτον!
Ο 33χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Κρίσταλ Πάλας στις αρχές του μήνα ( το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε στις 6/1) και ο νεοφώτιστος σύλλογος της League Two προσπαθεί να τον πείσει να αγωνιστεί στην τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Μάλιστα ο τεχνικός της Λούτον, Τζον Στιλ, αποκάλυψε πως αύριο (22/1) θα υπάρξει το καθοριστικό ραντεβού με τον Τζόνσον, ο οποίος στην καριέρα του έως τώρα έχει φορέσει τη φανέλα των Μπέρμιγχαμ, Κρίσταλ Πάλας, Έβερτον, Φούλαμ και ΚΠΡ.
*Πηγή: england365.gr*

Επέστρεψε στην Κάρντιφ ο Μέισον!!

Στην Κάρντιφ επέστρεψε ο Τζο Μέισον, μετά τον δανεισμό του στην Μπόλτον.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διακόψουν τον δανεισμό του 23χρονου,καθώς τραυματίστηκε και κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει στην Ουαλία για να αποκαταστήσει την ζημιά.
Αυτός ήταν ο τρίτος δανεισμός του Μέισον τις σεζόν 2013-14 και 2014-15.
*Πηγή: england365.gr*

Γουόλκοτ: «Καλύτερη επίθεση από αυτή του 2006» (pic)

Καλύτερη είναι η τωρινή επιθετική γραμμή της Άρσεναλ σε σύγκριση με αυτή του 2006 σύμφωνα με τον Θίο Γουόλκοτ.
Ο βραχύσωμος εξτρέμ είχε αποκτηθεί από τους «κανονιέρηδες» εκείνη την χρονιά και βρέθηκε δίπλα σε ποδοσφαιριστές όπως οι Τιερί Ανρί, Ρομπέρ Πιρές, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες και Ντένις Μπέργκαμπ, ενώ τώρα συμβιώνει με τους Αλέξις Σάντσες, Ολιβιέ Ζιρού, Ντάνι Γουέλμπεκ, Σάντι Καθόρλα και Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν.
Έχοντας λοιπόν μέτρο σύγκρισης, ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων»:
«Νομίζω ότι η τωρινή ομάδα είναι καλύτερη, φτάνει φυσικά να το αποδείξουμε. Όταν ήρθα υπήρχαν κάποιοι πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές, μια πολύ καλή επιθετική γραμμή.
Όταν θα καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι περισσότερο από το τρόπαιο του Κυπέλλου, τότε θεωρώ ότι θα μπορούμε να πούμε πως αυτή είναι η καλύτερη επιθετική γραμμή που είχαμε ποτέ».
Το στατιστικό κομμάτι συμβαδίζει με τα λεγόμενα του Γουόλκοτ, καθώς:

* Με αστεράκι τα γκολ μετά από 22 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ και στις παρενθέσεις τα γκολ στο τέλος της σεζόν.
*Πηγή: england365.gr*

Τα τυπικά για Νόουτον στη Σουόνσι!!

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κάιλ Νόουτον από την Τότεναμ στη Σουόνσι.
Οι δύο ομάδες τα είχαν «βρει» από χθες (20/1) στα πέντε εκατομμύρια λίρες για την μετακίνηση του 26χρονου μπακ, με τον παίκτη να συμφωνεί το βράδυ της Τετάρτης (21/1) στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του και να περνά με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.
Πλέον το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι οι επίσημες ανακοινώσεις των δύο ομάδων, κάτι που αναμένεται να συμβεί αύριο (22/1).
Εκτός της Σουόνσι, στην οποία θα ανήκει και τυπικά από την Πέμπτη, ο Νόουτον απασχόλησε τόσο την Λέστερ, όσο και την Κρίσταλ Πάλας.
Ο Άγγλος αμυντικός πρόλαβε να αγωνιστεί μέσα στη σεζόν, σε 11 ματς με τους «spurs» σε όλες τις διοργανώσεις.
*Πηγή: england365.gr*

Πρόβλημα με... ποντίκια στο «Ολντ Τράφορντ»

Ποντίκια... φιλοξενούνται στα δύο πέταλα του «Ολντ Τράφορντ» σύμφωνα με την «Mail».
Το αγγλικό Μέσο ισχυρίζεται πως έφτασε στα χέρια του έγγραφο σταλμένο από τον σύλλογο σε ειδικό συνεργείο ζητώντας μυοκτονία στα δύο πέταλα του «θεάτρου των ονείρων».
Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν τρωκτικά στο γήπεδο, με ένα από αυτά να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο σε παιχνίδι κόντρα στην Μπόλτον το 2008.
*Πηγή: england365.gr*

Φαβορί για Εμβιλά η ΚΠΡ!

Για την απόκτηση του Γιαν Εμβιλά ενδιαφέρεται και πάλι η ΚΠΡ, η οποία, σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, είναι αυτήν τη φορά το φαβορί για να τον κάνει δικό της!
Ο 24χρονος αμυντικός χαφ αγωνίζεται ως δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν στην Ίντερ, με την συμφωνία των δύο ομάδων να έχει ισχύ για όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν.
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ωστόσο, δεν μοιάζει διατεθειμένος να κρατήσει τον παίκτη στο Μιλάνο μέχρι το καλοκαίρι και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Χάρι Ρέντναπ ώστε να τον κάνει κάτοικο «Λόφτους Ρόουντ».
Μάλιστα ο μάνατζερ του Γάλλου χαφ (τον οποίο η αγγλική ομάδα ήθελε και όταν αγωνιζόταν στη Ρεν), τόνισε πως υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που θέλουν να αγοράσουν τον Εμβιλά από την Ρούμπιν, αλλά η ΚΠΡ είναι αυτή που έχει το προβάδισμα.
*Πηγή: england365.gr*

Μουρίνιο: «Ο κόσμος να κάνει την διαφορά»

Το ¼ απ’ όσο στήριξαν την Λίβερπουλ οι οπαδοί της στο «Άνφιλντ» να στηρίξουν αυτοί της Τσέλσι το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», και οι «μπλε» θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ, σύμφωνα με τον Πορτογάλο.
«Τα ημιτελικά είχαν δύο παιχνίδια και πλέον μόνο ένα. Τα δύο παιχνίδια έχουν έναν συγκεκριμένο βαθμό δυσκολίας, το Άνφιλντ έχει έναν συγκεκριμένο βαθμό δυσκολίας και όλα θα κριθούν στην έδρα μας.
Εάν ο κόσμος στο Στάμφορντ Μπριτζ μας δώσει το 25% από το κίνητρο που έδωσε στην Λίβερπουλ ο κόσμος στο Άνφιλντ, νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η Λίβερπουλ δεν θα έχει 40.000 κόσμο, αλλά  5.000-10.000. Η Τσέλσι αντί για 1.000 θα έχει 40.000. Ελπίζω να κάνει την διαφορά» σχολίασε ο «Special One» στο κανάλι του συλλόγου.
*Πηγή: england365.gr*

Αρνητική η Ρεάλ για ανταλλαγή Μπέιλ-Ντε Χέα!!

Καμία πρόθεση να ανταλλάξει τον Γκάρεθ Μπέιλ με τον Νταβίντ Ντε Χέα, παρά τα 50 εκ. λίρες που θα τον... συνοδεύσουν στο ταξίδι του στην Μαδρίτη, δεν έχει η Ρεάλ σύμφωνα με την «Marca», που παράλληλα ισχυρίζεται πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει προσφέρει ακόμη νέο συμβόλαιο στον Ισπανό τερματοφύλακα.
Την περασμένη Κυριακή (18.1) ο αγγλικός Τύπος παρουσίαζε τους «κόκκινους διαβόλους» διατεθειμένους να δελεάσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης προσφέροντάς της τον Ντε Χέα και 50 εκ. λίρες για τον Μπέιλ, αλλά η «Marca» αναφέρει ότι στην Μαδρίτη δεν θέλουν καν να σκεφτούν το σενάριο αυτό.
Συγκεκριμένα, οι «μερένχες» προτιμούν να περιμένουν -μιας και δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για ανανέωση- να μείνει ο Ισπανός χωρίς συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν 2015-16 και να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο, πατώντας και στην φημολογούμενη επιθυμία του ίδιου να φορέσει τη φανέλα τους.
Φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει... κομμάτια από τη μια στιγμή στην άλλη, εφόσον υπάρξει νέο συμβόλαιο, με το ισπανικό Μέσο να θέτει όμως την παράμετρο των προσωπικών φιλοδοξιών του παίκτη, που δεν είναι άλλες από έμπρακτη εκτίμηση προς το πρόσωπό του και η κατάκτηση τροπαίων.
Παράλληλα, σενάριο της «Equipe» θέλει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκτά με κανονική μεταγραφή τον Ραδαμέλ Φαλκάο, ώστε να τον ανταλλάξει με τον Έντισον Καβάνι.
*Πηγή: england365.gr*

Νίκησε το Αμβούργο, έχασε τον Λάμπαρντ!! (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν θετική απέναντι στο Αμβούργο σε φιλικό στο Άμπου Ντάμπι, επικρατώντας με σκορ 2-0 χάρη στα τέρματα των Στέβαν Γιόβετιτς και Έντιν Τζέκο. Τραυματίας αποχώρησε ο Φρανκ Λάμπαρντ, χωρίς να έχει εκτιμηθεί ακόμη το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.
Οι «πολίτες» ήταν απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφεραν να βρουν εστία. Αυτός που τα κατάφερε λίγο πριν την ανάπαυλα ήταν ο Μοχάμεντ Γκουάιντα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έκανε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, με τον Λάμπαρντ να έχει αποχωρήσει ήδη στο 20λεπτο αφού ένιωσε ενοχλήσεις (αναμένεται σχετική ανακοίνωση το αργότερο μέχρι την Πέμπτη) και στο 50’ ένα από αυτά, ο Τζορτζ Έβανς, δημιούργησε το πρώτο γκολ στο παιχνίδι. Η εξαιρετική μακρινή μπαλιά του σταμάτησε στο στήθος του Γιόβετιτς και εκείνος (στάθηκε αρκετά τυχερός) έκανε το 1-0.
Παρόμοιο ήταν και το τέρμα του Τζέκο στο 73’, με τον Μίλνερ να σεντράρει από αριστερά, τον Βόσνιο να στοπάρει με το στήθος και κάνοντας ψύχραιμο πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.







Η σύνθεση της Σίτι:
Καμπαγιέρο, Σανιά (77’ Κλισί), Μπογιάτα, Μανγκαλά, Κολάροφ (77’ Ζαμπαλέτα), Φερνάντο (46’ Αμπρόουζ-56’ Νάβας), Λάμπαρντ (20’ Σινκλέρ), Μίλνερ (77’ Ντεμικέλις), Μπάρκερ (46’ Έβανς), Γιόβετιτς (65’ Αγουέρο), Τζέκο
*Πηγή: england365.gr*

Το παιδί... θαύμα στη Ρεάλ!! (video)

Τον ήθελε όλος ο... πλανήτης, αλλά τον πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης! Η βασίλισσα ανακοίνωσε την απόκτηση του 16χρονου next best thing, Μάρτιν Όντεγκααρντ! Δείτε κάποια απ τα... μαγικά του.

Το παιδί... θαύμα στη Ρεάλ! (video)

Ο 16χρονος, Μάρτιν Όντεγκααρντ για τον οποίο είχαν δείξει ενδιαφέρον... ένα κάρο ομάδες (Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα κ.α), θα ανήκει στο εξής στη «βασίλισσα», όπως ανακοίνωσε η ίδια!

Αφότου περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, το μεσημέρι της Πέμπτης θα παρουσιαστεί και επίσημα, με τον «μικρό» να μιλά για το πρώτο απ’ τα πολλά όνειρά του που έγινε πραγματικότητα. Να πάρει μεταγραφή σε ένα κλαμπ σαν τους Μαδριλένους.

Ο νεαρός Νορβηγός μεσοεπιθετικός (γεννηθείς 17 Δεκεμβρίου 1998) ήταν μέχρι σήμερα μέλος της Στρόμσγκοντσετ –που ενδεχομένως τον κρατήσει για λίγο δανεικό- και δείγμα του τεράστιου ταλέντου του είναι πως στα 16 του(!) ήταν βασικός και αναντικατάστατος (πέρσι είχε 23 συμμετοχές και 5 γκολ), ενώ είναι διεθνής με την... Ανδρών!

Θα γίνει, μάλιστα, ο πρώτος Νορβηγός στην ιστορία της Ρεάλ που θα φορέσει την φανέλα της ομάδας.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσι… λύση!! (video)

Για 85’ λεπτά η Ατλέτικο κρατούσε γερά. Ένα στιγμιαίο λάθος, ωστόσο, αρκούσε για να πάρει η Μπαρτσελόνα με τη διπλή προσπάθεια του Μέσι σε πέναλτι προβάδισμα με 1-0 στον πρόωρο τελικό του Κυπέλλου.

Μέσι… λύση (video)
Ξορκίζει για τα καλά το φάντασμα της Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα. Μετά τη νίκη της στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επικράτησε 1-0 της ομάδας που πέρσι ήταν αήττητη για έξι ματς απέναντί της στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου στο «Καμπ Νου». Ο Λιονέλ Μέσι με δεύτερη προσπάθεια μετά από δικό του χαμένο πέναλτι στο 85’ «γκρέμισε» το τείχος των πρωταθλητών.

Η καταλανική κατοχή ξεπερνούσε το 70% στο πρώτο μέρος. Όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν με τίποτα το οχυρό που είχαν στήσει οι παίκτες του Σιμεόνε. Ο Μέσι ήταν εγκλωβισμένος και το 0-0 διατηρείτο από την απόκρουση του Ομπλάκ στο πλασέ εκτός περιοχής του ορεξάτου Νεϊμάρ και το κακό τελείωμα Σουάρες από ευνοϊκή θέση. Η «Μπάρτσα» δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία τέτοια ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Γκοντίν να δεσπόζει στην άμυνα και τον εκνευρισμό να καταλαμβάνει τους παίκτες της από το δυναμικό παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος». Ό,τι δεν έφερε η ώρα, το έφερε μια στιγμή. Στο 83’ η μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Μέσι «σφήνωσε» στην καρδιά της περιοχής της Ατλέτικο και ο Χουανφράν βρήκε τα πόδια του Μπουσκέτς. Ο «Λέο» πήρε την ευθύνη του πέναλτι, μαζί και το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ομπλάκ και πέτυχε το 1-0 στο 85’. Ένα γκολ που χωρίζει τις δύο ομάδες εν όψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μασεράνο, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (77’ Τσάβι), Ινιέστα (87’ Μπάρτρα), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Ατλέτικο (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά, Γκρισμάν (66’ Ραούλ Γκαρθία), Τόρες (46’ Μάντζουκιτς).



Τα αποτελέσματα της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ισπανίας:

Τετάρτη 21/01

Βιγιαρεάλ-Χετάφε 1-0
(85’ Μπρούνο Σοριάνο)

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
(85’ Μέσι)

Μάλαγα-Μπιλμπάο 0-0

Πέμπτη 22/01
Εσπανιόλ-Σεβίλλη (23:00)

*Οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για 28/29 του μήνα.*Πηγή: sport-fm.gr*