Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Βενγκέρ «ξαναχτυπά» με τον Κρίστιαν Μπιέλικ!

Ο 17χρονος Κρίστιαν Μπιέλικ είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για τον πιτσιρικά που καλείται να καλύψει εν μέρει τις ανάγκες των «κανονιέρηδων» στον άξονα.
Το καλοκαίρι διατέθηκαν αρκετά εκατομμύρια από τους Λονδρέζους για την απόκτηση των Αλέξις Σάντσες, Ντάνι Γουέλμπεκ, Καλούμ Τσέιμπερς, Ματιέ Ντεμπισί και Νταβίντ Οσπίνα.
Τον φετινό χειμώνα, βγήκε ξανά η... λόξα του Αρσέν Βενγκέρ που επένδυσε στο μέλλον ενός 17χρονου παιδιού για τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Διέθεσε περισσότερα από 2 εκατ.λίρες για να πείσει τη Λέγκια Βαρσοβίας να της δώσει τον Κρίστιαν Μπιέλικ, τον υπολογίζει και φαίνεται να ξέρει ακριβώς τι μπορεί να πάρει από εκείνον και πόσο μπορεί να τον δουλέψει για το καλό του συλλόγου τα επόμενα χρόνια.
Γερό στομάχι στο ρίσκο
Έχοντας παίξει ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Λεχ Πόζναν από πολύ μικρή ηλικία, ο Μπιέλικ μετακινήθηκε στη μεγάλη αντίπαλο αυτής της ομάδας, την Λέγκια Βαρσοβίας, το περασμένο καλοκαίρι. Όσοι το έκαναν αυτό χαρακτηρίζονταν προδότες και γίνονταν αποδέκτες έντονων αντιδράσεων από τον κόσμο και τους οπαδούς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ δεν φοβήθηκε, πήρε το ρίσκο για το καλό της καριέρας του, δεν έκανε πίσω μπροστά στα υπόλοιπα παραδείγματα παικτών που μετακόμισαν από το Πόζναν στην πολωνική πρωτεύουσα (τελευταίος ο Μπάρτος Μπερεζίνσκι, το 2013, όπως και ο Αλεξάντερ Βαντζέλ) και είδαν τον κόσμο να τάσσεται απέναντί τους.
Άμεση πρόοδος και ποδοσφαιρική ωριμότητα
Μπορεί στην Πολωνία να μην κατάφερε καν να συμπληρώσει διψήφιο αριθμό συμμετοχών με την ανδρική ομάδα της Λέγκια Βαρσοβίας, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όμως, ο προπονητής του τμήματος ανδρών είδε από την πρώτη στιγμή το ταλέντο και τις ικανότητες του Κρίστιαν Μπιέλικ. Τον παρακολούθησε στα παιχνίδια της δεύτερης ομάδας και αισθάνθηκε πολύ γρήγορα ότι ο 16χρονος χαφ ήταν έτοιμος να πάρει πλέον χρόνο συμμετοχής σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Έτσι, τον Αύγουστο του 2014, επέτρεψε στον παίκτη να βγάλει ολόκληρο το 90λεπτο του αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Korona Kielce, με τη Λέγκια να επικρατεί με σκορ 2-0. Ακολούθησαν ματς απέναντι στις Piast Gliwice, Cracovia, GKS Belchatow και Gornik Leczna, ενώ ήρθε και η ευρωπαϊκή συμμετοχή σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Τραμπζονσπόρ.

«Νέος Βιεϊρά»
Οι... υπερβολές σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ανάλογα και τη θέση του κάθε ποδοσφαιριστή, δεν αργούν καθόλου. Ο Κρίστιαν Μπιέλικ έχει ήδη χαρακτηριστεί ο «νέος Βιεϊρά». Το ύψος του, η διαχείριση της μπάλας και οι μακρινές πάσες, φέρνουν ξανά στον άξονα της Άρσεναλ έναν παίκτη που φέρνει μνήμες από τον Γάλλο. Επιπλέον, δεν φοβάται το ένας εναντίον ενός, έχει αυτοπεποίθησή με τη μπάλα στα πόδια, για την ηλικία του είναι αρκετά ώριμος – με περιθώρια ακόμα μεγαλύτερης προόδου – και ξέρει να αποφεύγει τους μπελάδες, παρουσιάζοντας την πειθαρχία του στο χορτάρι. Η κυριαρχία του στο ψηλό παιχνίδι, δεδομένου και του ύψους του (1,89), τον έχει βοηθήσει να σκοράρει αρκετές φορές με το κεφάλι αλλά και να απομακρύνει κινδύνους από μεγάλες μπαλιές στην περιοχή της ομάδας του.
«Παράσημο» για το πολωνικό ποδόσφαιρο
Με τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ, γίνεται ο τρίτος κατά σειρά ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαδρομή από τη Λέγκια Βαρσοβίας στο Λονδίνο για τους «κανονιέρηδες». Ακολουθεί τα βήματα των Βόιτσιεχ Σέζνι και Λούκας Φαμπιάνσκι, με τον δεύτερο, βέβαια, να ανήκει πλέον στη Σουόνσι. Αν και πρόκειται για 17χρονο ποδοσφαιριστή, το ποσό της μεταγραφής του φέρεται να έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ.λίρες, μαζί με τα μπόνους που συμπεριλήφθηκαν στο «deal». Αν και δύο φορές η Άρσεναλ είχε εισπράξει αρνητική απάντηση, επέμεινε έχοντας πίστη στις ικανότητες του Μπιέλικ και πρόσφερε το ποσό που ικανοποίησε τους Πολωνούς για να πουν το «ok» και να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή. Επίσης, ο νεαρός άσος συμπεριλαμβάνεται πλέον ανάμεσα στις δύο πιο ακριβώς μεταγραφές στο πολωνικό ποδόσφαιρο, ξεπερνώντας τον νυν αρχηγό της εθνικής ομάδας της χώρας, Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι, που μετακινήθηκε από τη Βίσλα Κρακοβίας στη Μπορούσια Ντόρτμουντ έναντι 100.000 λιρών, το 2007.
Η κουβέντα του Βενγκέρ
Τα Χριστούγεννα, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε μιλήσει κατ' ιδίαν με τον Κρίστιαν Μπιέλικ, κάνοντας το... «ψηστήρι» στον παίκτη, ξεκαθαρίζοντάς του ότι δεν τον θέλει για να τον στείλει δανεικό κατευθείαν, αλλά τον πιστεύει και θα του δώσει την ευκαιρία του. «Βλέπω πολλά σε σένα. Η ηλικία δεν είναι πρόβλημα και ούτε θα σταθούμε εκεί. Θα πάρεις τις ευκαιρίες σου στα παιχνίδια της ομάδας» του είχε πει ο Αλσατός κόουτς, με τον πιτσιρικά να αναφέρει στην πολωνικό Τύπο: «Όταν μιλήσαμε μου είπε ότι με πιστεύει και θέλει να με έχει στην ομάδα. Ξέρω ότι ο κ.Βενγκέρ δεν φοβάται να παίξει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους στηρίζει χτίζοντας συνεχώς για το μέλλον. Θυμάμαι και το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν έβαλε τρεις 17χρονος να παίξουν». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: