Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Να ετοιμάζεται ο… επόμενος!!

Δείγματα ότι χτίζει και χαρακτήρα έδωσε η ΑΕΚ. Παρότι δεν ήταν καλή κι έμεινε πίσω στο σκορ, η Ένωση αντέδρασε (1-1) και πρέπει ν’ αυτοκτονήσει για μη βγάλει απ’ τη μέση (και) την Κέρκυρα στο Κύπελλο.

Να ετοιμάζεται ο… επόμενος
Τον χαρακτήρα που απαιτείται για να κάνει πρωταθλητισμό έδειξε ότι ξαναχτίζει σταδιακά η ΑΕΚ.

Παρόλο που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και τιμωρήθηκε για το συντηρητικό παιχνίδι της μένοντας πίσω στο σκορ, η «Ένωση» δεν πανικοβλήθηκε κι όχι μόνο έμεινε αήττητη, αλλά έφυγε και με αποτέλεσμα πρόκρισης (1-1) από την Κέρκυρα.

Το γκολ του Βενέτη στο 58’ ανάγκασε τους «κιτρινόμαυρους» να θυμηθούν πού παίζουν και πέραν της ισοφάρισης (με αυτογκόλ του Ταβάρες στο 68’ που… προκάλεσε ο Γιόχανσον) να χάσουν ευκαιρίες για να φύγουν και με το διπλό, που θα σφράγιζε από σήμερα την είσοδο στους «8» του Κυπέλλου.


Πώς έπαιξε

Με δυο αλλαγές -σε σχέση με την ενδεκάδα της στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Στερούμενος τους γνωστούς απόντες (Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Ντακόλ) και επιλέγοντας ν’ αφήσει έξω τον Γιόχανσον, ο Τραϊανός Δέλλας επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Μπακάκη-Σαρρή και προώθησε τον Τζανετόπουλο στο κέντρο.

Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Τζανετόπουλος-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Αραβίδης (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Μπορεί συγκυριακά ν’ αγωνίζεται στη Football League, ωστόσο η ΑΕΚ σαφώς και είναι πιο «επαγγελματική» από πολλές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Ε, όλον αυτό τον επαγγελματισμό μαζεμένο, η «Ένωση» αποφάσισε να τον παρατάξει στην Κέρκυρα. Δείχνοντας ότι δεν έχουν πρόβλημα να θυσιάσουν το θέαμα στο βωμό ενός αποτελέσματος που θα τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης, οι «κιτρινόμαυροι» αρνούνταν να ρισκάρουν.

Κι όταν η ανώτερη ομάδα παρουσιάζεται επιφυλακτική, η άλλη μοιραίο είναι να την ακολουθήσει. Για 45 λεπτά λοιπόν οι παίκτες του Δέλλα ήλεγχαν το ματς -αλλά δεν πίεζαν τον αντίπαλο. Κυκλοφορούσαν την μπάλα -αλλά δεν μπορούσαν να τη βάλουν στην αντίπαλη περιοχή. Δεν απειλούνταν -αλλά και δεν απειλούσαν. Έτσι, το παιχνίδι στριμωχνόταν στο κέντρο. Κι αυτή τη μία καλή φάση που έγινε, δεν τη δημιούργησε εκείνη, αλλά οι γηπεδούχοι (με δυνατό σουτ του Καϊκούτ).

Βέβαια, η ΑΕΚ επέστρεψε πιο ορεξάτη απ’ την ανάπαυλα. Έδειξε διατεθειμένη ν’ αλλάξει την τακτική «περιμένω να τελειώσει το ματς». Έστω και ετεροχρονισμένα όμως… τιμωρήθηκε που την επέλεξε. Γιατί αρκούσε μια αμυντική αδράνεια σε εκτέλεση κόρνερ για να την πατήσει. Και μένοντας πίσω από το σουτ του Βενέτη (που δεν είπε όχι στο δώρο) να τρέχει πλέον ν’ αντιστρέψει την κατάσταση. Ευτυχώς για τον Τραϊανό Δέλλα, όχι πολλή ώρα.

Διότι η απόφαση να βάλει τον Γιόχανσον -έστω και εμμέσως- δικαιώθηκε. Με τον Σουηδό να μη σκοράρει, αλλά να… αναγκάζει σχεδόν τον Ταβάρες να το κάνει για λογαριασμό του. Το θετικό ωστόσο για την «Ένωση» ήταν πως δεν αρκέστηκε σ’ αυτό. Ότι συνειδητοποίησε πώς είναι αδιανόητο να μην κάνει εκείνη κουμάντο σ’ ένα ματς με την Κέρκυρα. Κι ότι θα μπορούσε να ‘χει σφραγίσει από σήμερα την πρόκριση, αν ο Μπρέσεβιτς δε σημάδευε… ασυνήθιστα άστοχα σε μεγάλη ευκαιρία στο τέλος.

inner



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Καϊκούτ, Ρόχας (84’ Μαρκόφσκι), Καρντόζο, Χαβίτο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (78’ Ναγιάρ), Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (71’ Κόντος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σέτκους, Ζορμπάς, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργακόπουλος

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τζανετόπουλος (66’ Γιόχανσον), Ανάκογλου, Αραβίδης, Μάνταλος, Πλατέλλας (80’ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (89’ Σοϊλέδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Π. Ντούνης, Γεωργέας, Γροντής, Τσεβάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Τα γκολ του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: