Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Τα όνειρα είναι για τον Γιάννη…!!

Γιάννης Αντετοκούνμπο λέγεται και είναι πιο Έλληνας από τους περισσότερους που τολμάνε ακόμα να τον πιάνουν στο στόμα τους. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Τα όνειρα είναι για τον Γιάννη…
Είναι 20 χρονών και έχει πετύχει ήδη τόσα, μα τόσα πολλά. Χωρίς καν να το χουν συνειδητοποιήσει μερικοί, η Ελλάδα έχει έναν εκπρόσωπο που ανήκει στην ελίτ της νέας γενιάς, όχι μόνο του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκοσμίου μπάσκετ. Γιάννης Αντετοκούνμπο λέγεται και είναι πιο Έλληνας από τους περισσότερους που τολμάνε ακόμα να τον πιάνουν στο στόμα τους.

Από τις φτωχογειτονιές της Αθήνας και την μάχη της επιβίωσης, βρέθηκε στα σαλόνια του ΝΒΑ και αποτελεί τον «franchise player» των αισθητά βελτιωμένων, Μιλγουόκι Μπακς. Ο Τζέισον Κιντ πιστεύει πολύ στο τεράστιο ταλέντο του και ήδη συγκαταλέγεται στα «hot prospects» του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Πώς είπατε…;
Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διάκρισή του από την FIBA Europe (αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς πίσω από τον σταρ της Αναντολού Εφές, Ντάριο Σάριτς)  αποτελεί απλά το επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλει. Αγαθά κόποις κτώνται και ο Γιάννης τα έχει κερδίσει όλα με το σπαθί του. Τίποτα δεν του χαρίστηκε, αλλά κερδίζει σταδιακά τα πάντα, με όπλα τη θέληση, το πείσμα και την υπομονή του.
Τα επόμενα, εύλογα ερωτήματα που τίθενται είναι μέχρι που θα καταφέρει να φτάσει τελικά… Θα συμπληρώσει το παζλ των ονείρων του; Τα όνειρα είναι κουραστικά. Δεν είναι για τον καθένα, γι΄ αυτό και το μονοπάτι προς τη δόξα είναι μακρύ και δύσβατο. Ο διεθνής μας γκαρντ / φόργουορντ, όμως δεν πηγαίνει ξυπόλητος στ΄ αγκάθια. Είναι καλά προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσει, κι έτσι προτιμάει να προχωράει βήμα-βήμα.
Πολλοί αναρωτιούνται αν μελλοντικά έχει τη δυνατότητα να περάσει στο επόμενο επίπεδο και να γίνει σούπερ σταρ στο ΝΒΑ. Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή, καθώς θα ειναι βιαστική. Σίγουρα έχει τεράστια προσόντα και ακόμη περισσότερα περιθώρια βελτίωσης. Τα όνειρα εκπληρώνονται όταν πιστεύεις σ΄ αυτά και είσαι οπλισμένος με θάρρος για να μπορέσεις να τα πραγματοποιήσεις. Οπότε τα όνειρα… είναι για τον Γιάννη και μπορεί να τα πραγματοποιήσει.
ΥΓ Η Εθνική μας ομάδα έχει πολύ μέλλον, παρότι κάποιοι προπέτες παλεύουν να την απαξιώσουν με «λάσπη» και ψέματα. Ο Γιάννης θα είναι μπροστάρης της νέας προσπάθειας και οι «σύμμαχοι» του αρκετοί. Ταλέντο υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Επόμενος «μεγάλος» θα είναι κατά την γνώμη μας ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αρκεί να καταφέρει να επιστρέψει δυνατός από τους τραυματισμούς του. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι. Μεγαλύτεροι, μικρότεροι και συνομήλικοι. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ένδοξο παρελθόν, φωτεινό παρόν και υπέρλαμπρο μέλλον…
ΥΓ 2 Δεν ήταν τυχαία πρώτος με διαφορά στην ψηφοφορία του κοινού. Μπορεί οι ειδικοί να προτίμησαν τον Σάριτς, όμως κανένας άλλος δεν έχει το ίδιο «γκελ» στον κόσμο με τον rising star του ελληνικού μπάσκετ.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: