Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κρόιφ: «Ήθελαν να με πουλήσουν στην Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Γιόχαν Κρόιφ θυμήθηκε την εποχή που αποχώρησε από τον Άγιαξ για την Μπαρτσελόνα, λέγοντας ότι ήταν να παραχωρηθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης με τον ίδιο να αρνείται λόγω του δικτάτορα Φράνκο και τη συμμετοχή του στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Κρόιφ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1947, λίγο μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο και ο Φράνκο, ο οποίος στήριζε την Ρεάλ Μαδρίτης!
Αυτός ήταν ο λόγος που ο Ολλανδός θρύλος αρνήθηκε τη μετακίνησή του στη «βασίλισσα» και πήγε στην Μπαρτσελόνα για να αποτελέσει στη συνέχεια... σημαία για όλη την Καταλωνία.
«Θυμάμαι ότι η μετακίνησή μου στην Ισπανία ήταν αρκετά αμφιλεγόμενη. Ο κόσμος έλεγε ότι πηγαίνω σε μια φασιστική χώρα. Ο πρόεδρος του Άγιαξ αλλά ήθελε να με πουλήσει στην Ρεάλ Μαδρίτης», είπε ο σπουδαίος Ολλανδός στο ντοκιματέρ του «TV3» και συνέχισε, θέλοντας να τονίσει τη διαφορά σε Μαδρίτη και Καταλωνία:
«Γεννήθηκα λίγο μετά τον πόλεμο, και μου ήταν δύσκολο να μη δέχομαι απλά τα πάντα. Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με την Ρεάλ Μαδρίτη στο ποδόσφαιρο, αλλά ήταν μια πρόκληση να παίξω για ένα σύλλογο της Καταλωνίας. Η Μπαρτσελόνα ήταν κάτι παραπάνω από σύλλογος». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: