Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

20 χρόνια από την καρατιά του Καντονά!!

Τον «βασιλιά» Ερίκ δεν θα τον ξεχάσει κανείς για τον τρόπο που μπορούσε να ισοπεδώσει τους αντιπάλους του, τόσο με τα γκολ, όσο και με τους... μπλαζέ πανηγυρισμούς.

20 χρόνια από την καρατιά του Καντονά

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιανουαρίου του 1995. Το ρολόι του γηπέδου στο «Selhurst Park», το 56ο λεπτό του αγώνα της Κρίσταλ Πάλας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο με τον Άντι Κόουλ που μόλις είχαν αποκτήσει από τη Νιούκαστλ έναντι 7 εκατ.λιρών. Όσο κι αν ο 22χρονος, τότε, επιθετικός, ήθελε να ξεκινήσει μια εξαίρετη συνεργασία με τον Ερίκ Καντονά στη γραμμή κρούσης της Γιουνάιτεντ, ο Γάλλος φορ είχε ανοίξει... μέτωπο με τον αμυντικό της Κρίσταλ Πάλας, Ρίτσαρντ Σο.
Ο τρόπος που μάρκαρε τον «king Eric», δίχως να γίνει αντιληπτός από τον διαιτητή και καταφέρνοντας να βγάλει τον αντίπαλό του εκτός παιχνιδιού, είχε φτάσει τον Καντονά στο... αμήν.
Στο 56ο λεπτό λεπτό του αγώνα, λοιπόν, κυνηγώντας μια βαθιά μπαλιά από τον Πίτερ Σμάιχελ, ο εκ των θρύλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε ευκαιρία να πάρει το... αίμα του πίσω. Χτύπησε τον Σο στο πηγούνι πάνω στο σπριντ και ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν δίστασε να βγάλει την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του.
Ήταν η πέμπτη κατά σειρά αποβολή του Καντονά στη θητεία του στη Γιουνάιτεντ. Καθώς κατευθυνόταν στα αποδυτήρια περνώντας μπροστά από εξέδρα οπαδών της Πάλας, ένας από αυτούς του φέρεται να του φώναξε: «Ώρα για μπάνιο από τώρα κ.Καντονά». Βέβαια, αυτή είναι η εκδοχή του 20χρονου – τότε – οπαδού των Λονδρέζων, Μάθιου Σίμονς, που ήρθε αντιμέτωπος με την οργή του Ερίκ Καντονά και δέχθηκε την περίφημη καρατιά από τον Γάλλο!
«Πάντα θα υπάρχει ο κόσμος που σε βρίζει και σε κοροϊδεύει, αλλά οφείλεις να μην αντιδράς. Δεν έχει να κάνει με τις λέξεις που ακους, αλλά με την ψυχολογία και την ένταση της στιγμής. Εκεί οφείλεται και το συγκεκριμένο περιστατικό» είπε ο άλλοτε άσος των «κόκκινων διαβόλων» για το περιστατικό από το οποίο συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια.
Για την ιστορία, εκείνο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1...




Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: