Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Απίθανα πράγματα στο βρετανικό ποδόσφαιρο!! (pics)

Δύο περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες σε Αγγλία και Σκωτία έρχονται να επιβεβαιώσουν πως στο Νησί το ποδόσφαιρο περνάει σε άλλη διάσταση.

Απίθανα πράγματα στο βρετανικό ποδόσφαιρο! (pics)

Για τους περισσότερους η Μεγάλη Βρετανία θεωρείται η χώρα που γέννησε το άθλημα. Άλλοι προτιμούν να στέκονται στο γεγονός πως έκανε το ίδιο και με τον χουλιγκανισμό. Από όποια σκοπιά και να το δει κανείς, όμως, είναι ξεκάθαρο πως σε εκείνα τα μέρη η μπάλα προσεγγίζεται με τρόπους διαφορετικούς, συχνά αιρετικούς που ουδεμία σχέση έχουν με όσους εμείς καταλαβαίνουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται πιθανότατα και η απίστευτη κίνηση της διοίκησης της Πρέστον να… τρατάρει ένα κομμάτι πίτα κι ένα ποτήρι Bovril (το τελευταίο είναι ένα ψιλοαηδιαστικό εκχύλισμα βοδινού κρέατος) στους οπαδούς της Γέοβιλ που μπήκαν στον κόπο να ταξιδέψουν μέχρι την πόλη τους.

inner

Πιθανότατα με αυτό τον τρόπο θέλησαν να πουν ένα ευχαριστώ (ή να τους δηλητηριάσουν αν θυμηθούμε τι είναι το Bovril) σε αυτούς τους τύπους που υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες έδωσαν τις ωραιότατες λίρες τους κι έκαναν ένα δύσκολο ταξίδι διάρκειας 5 ωρών για να δουν το ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

inner

Αν και Άγγλοι, οι άνθρωποι της Πρέστον πάντως, συμπεριφέρθηκαν λίγο σαν Σκωτσέζοι (δεν είναι τυχαίο πως η πόλη απέχει ελάχιστα από τους γείτονες), αφού η συγκεκριμένη προσφορά ίσχυσε μόνο για τους 100 πρώτους φίλους της Γέοβιλ που θα έμπαιναν στο γήπεδο. Μπορείτε να φανταστείτε τι χαμός έγινε στα τουρνικε…

inner

Και μια και ο λόγος για την πατρίδα του Μπρέιβχαρτ, ας πάμε μερικά χιλιόμετρα (ή μίλια για να είμαστε πιο σωστοί) πιο μακριά μέχρι το Ινβερνές, όπου οι διοικούντες την… ΠΑΕ (sic) αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν κόσμο στο γήπεδο.

Έτσι κάλεσαν τους οπαδούς στο γήπεδο με την προτροπή «ό,τι προαιρείσθε», μη θέτοντας δηλαδή μια συγκεκριμένη τιμή στα εισιτήρια. Ναι, σωστά καταλάβατε. Ο καθένας μπορούσε να μπει στο γήπεδο και να αποφασίσει πόσο βαθιά θα έβαζε το χέρι στην τσέπη για να παρακολουθήσει το ματς κόντρα στην Σεντ Τζόνστον, αντί για τις 20 λίρες που είναι η κανονική τιμή.

inner

Παρά το τρικ, μόνο 3.161 πιστοί ανταποκρίθηκαν με αποτέλεσμα το χωρητικότητας 7.800 θέσεων στάδιο να φαντάζει (και να είναι) μισοάδειο. Ίσως την επόμενη φορά να χρειαστεί να συνδυάσουν τις δύο προσφορές και να έχουν έτοιμη καμιά πιτούλα και λίγο Bovril για τους πρώτους… 7.000 που θα σκάσουν μύτη! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: