Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μέσι… λύση!! (video)

Για 85’ λεπτά η Ατλέτικο κρατούσε γερά. Ένα στιγμιαίο λάθος, ωστόσο, αρκούσε για να πάρει η Μπαρτσελόνα με τη διπλή προσπάθεια του Μέσι σε πέναλτι προβάδισμα με 1-0 στον πρόωρο τελικό του Κυπέλλου.

Μέσι… λύση (video)
Ξορκίζει για τα καλά το φάντασμα της Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα. Μετά τη νίκη της στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επικράτησε 1-0 της ομάδας που πέρσι ήταν αήττητη για έξι ματς απέναντί της στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου στο «Καμπ Νου». Ο Λιονέλ Μέσι με δεύτερη προσπάθεια μετά από δικό του χαμένο πέναλτι στο 85’ «γκρέμισε» το τείχος των πρωταθλητών.

Η καταλανική κατοχή ξεπερνούσε το 70% στο πρώτο μέρος. Όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν με τίποτα το οχυρό που είχαν στήσει οι παίκτες του Σιμεόνε. Ο Μέσι ήταν εγκλωβισμένος και το 0-0 διατηρείτο από την απόκρουση του Ομπλάκ στο πλασέ εκτός περιοχής του ορεξάτου Νεϊμάρ και το κακό τελείωμα Σουάρες από ευνοϊκή θέση. Η «Μπάρτσα» δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία τέτοια ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Γκοντίν να δεσπόζει στην άμυνα και τον εκνευρισμό να καταλαμβάνει τους παίκτες της από το δυναμικό παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος». Ό,τι δεν έφερε η ώρα, το έφερε μια στιγμή. Στο 83’ η μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Μέσι «σφήνωσε» στην καρδιά της περιοχής της Ατλέτικο και ο Χουανφράν βρήκε τα πόδια του Μπουσκέτς. Ο «Λέο» πήρε την ευθύνη του πέναλτι, μαζί και το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ομπλάκ και πέτυχε το 1-0 στο 85’. Ένα γκολ που χωρίζει τις δύο ομάδες εν όψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μασεράνο, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (77’ Τσάβι), Ινιέστα (87’ Μπάρτρα), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Ατλέτικο (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά, Γκρισμάν (66’ Ραούλ Γκαρθία), Τόρες (46’ Μάντζουκιτς).



Τα αποτελέσματα της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ισπανίας:

Τετάρτη 21/01

Βιγιαρεάλ-Χετάφε 1-0
(85’ Μπρούνο Σοριάνο)

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
(85’ Μέσι)

Μάλαγα-Μπιλμπάο 0-0

Πέμπτη 22/01
Εσπανιόλ-Σεβίλλη (23:00)

*Οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για 28/29 του μήνα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: