Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Η διαφορά ήταν ο Μήτρογλου»

«Η διαφορά ήταν ο Μήτρογλου»
Δεν μπορούσε να «χωνέψει» πώς έχασε ο Πανιώνιος από τον Ατρόμητο (1-2) ο Άκης Μάντζιος και μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων την έκανε ο Κώστας Μήτρογλου που ήταν ο σκόρερ των δύο τερμάτων της ομάδας του Περιστερίου.

«Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε καλή παρουσία στον αγώνα, ήμασταν καλύτεροι και χάσαμε το ματς με τον Σιδεράκη να μην έχει ακουμπήσει μπάλα. Κάνοντας έναν απολογισμό του σημερινού παιχνιδιού, δεν μπορώ να καταλάβω ποια ομάδα ήταν στην πέμπτη θέση και ποια στη δέκατη. Η διαφορά ήταν ο Μήτρογλου. Έχουμε να κάνουμε πολύ δύσκολη προσπάθεια, όμως πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο προπονητής του Πανιωνίου.

πηγή: sportfm.gr

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον Δώνη»

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον Δώνη»
Ανακοίνωση κατά του Ατρόμητου εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Περιστεριώτες. Η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ ξεκαθαρίζει πως δεν δέχεται μαθήματα ηθικής από τον Γιώργο Δώνη, ενώ αναφέρει πως το χειροκρότημα στον Μήτρογλου είναι η απόδειξη της προσφοράς και του πολιτισμού στον αθλητισμό.

«Σήμερα στη Νέα Σμύρνη, κάποιοι πλήρωσαν εισιτήριο για να δούνε ποδόσφαιρο, όμως τελικά παρακολούθησαν "θέατρο σκιών". Θεωρούμε πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος με σωρεία λανθασμένων αποφάσεων με αποκορύφωμα την αλλαγή του Ζουέλα για να... προστατευθεί ο κ. Θάνος ο οποίος "αρνήθηκε" να τον αποβάλει. Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει την κατάταξη των ομάδων να μας το πουν για να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την οικονομική εξυγίανση, την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών και τις προσπάθειες για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσο οδεύουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος τα λάθη σταματάνε να είναι ανθρώπινα. Ο αγώνας του Πανιωνίου σε κάθε επίπεδο την φετινή περίοδο, θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους. Αφήστε μας να τον δώσουμε.

Υ.Γ. Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τον κ. Δώνη που σε κάθε ευκαιρία βρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ ζει από αυτό. Ειδικότερα δε όταν πιάνει στο στόμα του έναν σύλλογο όπως τον Πανιώνιο με τα 122 χρόνια προσφοράς στον Ελληνικό αθλητισμό και Πολιτισμό. Το χειροκρότημα στον Κώστα Μήτρογλου αποτελεί μία μικρή απόδειξη αυτού».

Και τώρα, πιάσ’ τε την!!

Και τώρα, πιάσ’ τε την!
Η Ντόρτμουντ επικράτησε δύσκολα της Μάιντς με 2-1 κι εκμεταλλευόμενη την ήττα της Μπάγερν στο Λεβερκούζεν αύξησε στους επτά βαθμούς το προβάδισμά της, δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Bundesliga.

Οι πρωταθλητές ίδρωσαν για να φτάσουν στη νίκη, καθώς παρότι προηγήθηκαν στο 26’ με τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι, είδαν τον μέχρι το Δεκέμβρη παίκτη τους Μοχάμεντ Ζιντάν να ισοφαρίζει στο 74’. Όμως δεν πέρασαν τρία λεπτά και ο Σίντζι Καγκάουα επανέφερε τις καρδιές των 81.000 φίλων των Βεστφαλών στις θέσεις τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/3 (16:30)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-0
(79’ Κίσλινγκ, 90’ Μπελαράμπι)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 2-1
(18’ Φράι, 66’ πεν. Καλιγκιούρι-72’ Πούκι)

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(63’ Ρουκαβίτσια)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 0-4
(23’ Ιμπίσεβιτς, 31’ πεν., 47’ πεν. Κουζμάνοβιτς, 90’ Χάρνικ)

Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ 0-0

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-2
(33’ Χαγκουί, 69’ Ντιούφ-12’ Μπέλινγκχαουζεν, 89’ πεν. Κάλσεν-Μπράκερ)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 2-1
(26’ Μπλαστσικόφσκι, 77’ Καγκάουα-74’ Ζιντάν)

Κυριακή 4/3

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 16:30
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9/3 (21:30)

Στουτγκάρδη-Καϊζερσλάουτερν 21:30

Σάββατο 10/3 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Μάιντς-Νυρεμβέργη
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 11/3

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 16:30
Σάλκε-Αμβούργο 18:30

πηγή: sportfm.gr

Το καλύτερο Αντί-δοτο!!

Το καλύτερο Αντί-δοτο! (Photo: Action Images).(Photo: Action Images).(Photo: Action Images).(Photo: Action Images).
Καλύτερο αντίδοτο -για να επουλώσει τις πληγές του- δεν θα μπορούσε να βρει ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες έφυγαν με το «διπλό» (0-1) από την έδρα της Ξάνθης, με τέρμα του Αντι στο 40’ και «ξεκόλλησαν» από την επικίνδυνη ζώνη!

Η αποβολή του Μπέρτου στο 55’, έκανε πιο εύκολη τη δουλειά των παικτών του Λεμονή.

Πέμπτη διαδοχική ήττα για τους Ακρίτες, που βλέπουν την Ευρώπη να απομακρύνεται (εκτός απροόπτου) οριστικά.



Ποιος να φανταζόταν ότι Ξάνθη και Παναιτωλικός θα έφταναν σε σημείο να έχουν… ξεχάσει πως είναι να φεύγεις νικητής από το γήπεδο. Κι όμως έτσι όπως τα κατάφεραν (τέσσερις διαδοχικές ήττες) η ανάγκη για τρίποντο ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική προκειμένου οι μεν (Ακρίτες) να ξανακάνουν ευρωπαϊκά σχέδια και οι δε (Αγρινιώτες) να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση της -δύσκολης- κατάστασης, ωστόσο οι επιλογές του στην επίθεση δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Ως γνωστών η διάθεση από μόνη της δεν αρκεί για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Ιδιαίτερα, δε, όταν απουσιάζει και η ρέντα. Αυτή που χρειαζόταν ο Καζάκης όταν βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι την είχαν και με το παραπάνω.

Στην μοναδική τους ευκαιρία, η συνεργασία Ακαλέ-Αντι ανταμείφθηκε με το προβάδισμα για τους παίκτες του Λεμονή. Από την άλλη ο Ουζουνίδης δεν μπορούσε να πιστέψει την (αρνητική) τροπή που πήρε ένα ακόμη παιχνίδι της ομάδας του. Περνώντας με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον Σουάνη και τον Βλαχοδήμο ανέμενε σε αντεπίθεση. Αμ δε. Η απερισκεψία του Μπέρτου του χάλασε τα σχέδια. Όχι ότι τα παράτησαν, όμως δεν είχαν κουράγιο και δυνάμεις να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Ο Ονουάτσι είχε τη δυνατότητα να καθαρίσει το ματς στο τελευταίο τέταρτο, αλλά όταν του δόθηκε η ευκαιρία την σπατάλησε.

Εύκολα ή δύσκολα, μικρή σημασία έχει, ο Παναιτωλικός πήρε μια νίκη βάλσαμο που τον «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις, ενώ η Ξάνθη από εκεί που έβλεπε ευρωπαϊκά αστεράκια, τώρα βλέπει αστεράκια από τις απανωτές γκέλες.




Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (74’ Πλατέλλας), Πόι (46’ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Καζάκης (46’ Σουάνης).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Στάσιακ.

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Ντολεζάι, Κούσας, Σιόντης, Αντι (65’ Μουμίν), Μητρόπουλος, Ρότσα, Ακαλέ (46’ Ονουάτσι), Θεοδωρίδης (88’ Καραμαλίκης), Καμαρά.

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Φερνάντες.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: «Πηγάδια»

 πηγή: sport-fm.gr 

Έχασε την ευκαιρία!!

Έχασε την ευκαιρία
Μόνο ως «στραβοπάτημα» μπορεί να ερμηνευθεί η εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) της Οσασούνα κόντρα στη Μαγιόρκα. Η ομάδα της Παμπλόνας μετά από αυτό το αποτέλεσμα έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην 4η θέση της Primera Division, αλλά και να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς τη Βαλένθια μετά από 26 αγωνιστικές, θέτοντας ακόμη πιο σοβαρή υποψηφιότητα για έξοδο στο Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, ήταν εκείνοι που με γκολ του Θεχούδο στο τέλος του πρώτου μέρους προηγήθηκαν και κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το 71’ όταν ο Ενσούε διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στη Μαδρίτη, όπου παρά το γεγονός ότι η Σανταντέρ βρέθηκε από το 3ο λεπτό να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τόνο, αιφνιδίασε τη Ράγιο Βαγεκάνο και κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά. Το «παραμύθι», ωστόσο, δεν κράτησε πολύ καθώς οι γηπεδούχοι με τέσσερα γκολ αποκατάστησαν την… τάξη και νίκησαν με σκορ 4-2.

Στο άλλο ματς της αγωνιστικής, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν με ανατροπή, αφού η Μάλαγα δεν πτοήθηκε από το γκολ του Κάστρο και φιλοδώρησε με τρία γκολ την Χετάφε της οποίας επικράτησε με σκορ 3-1.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο, 03 Μαρτίου

Μαγιόρκα - Οσασούνα 1-1
(71’ Ενσούε – 45’ Θεχούδο)

Χετάφε - Μάλαγα 1-3
(42’ Κάστρο – 57’ Ελιζέου, 82’ Τουλαλάν, 90’+1’ Καθόρλα)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Ρασίνγκ Σανταντέρ 4-2
(45’, 64’ Μίτσου, 67’ Ταμούδο, 73’ Πίτι – 9’ Τορεχόν, 28’ Κόλσα)

Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Χιχόν (21:00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 04 Μαρτίου
Σαραγόσα - Βιγιαρεάλ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοσιεδάδ (17:00)
Γρανάδα - Βαλένθια (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ (22:30)

Δευτέρα, 05 Μαρτίου
Λεβάντε - Μπέτις (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (27ης)

Σάββατο, 10 Μαρτίου
Σοσιεδάδ - Σαραγόσα (19:00)
Μάλαγα - Λεβάντε (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (21:00)
Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 11 Μαρτίου
Ατλέτικο Μαδρίτης - Γρανάδα (13:00)
Εσπανιόλ - Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Βαλένθια - Μαγιόρκα (17:00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ - Μπαρτσελόνα (19:00)
Οσασούνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

Δευτέρα, 12 Μαρτίου
Βιγιαρεάλ - Χετάφε (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Όχι και εσύ!!

Όχι και εσύ!
Με την τύχη τους τα βάζουν στον Παναθηναϊκό.

Ο Μάικ Μπατίστ υπέστη διάστρεμμα στη νικηφόρα αναμέτρηση των «πρασίνων» κόντρα στον ΠΑΟΚ (85-65), σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, με αυτό να είναι ο τρίτος τραυματισμός μετά τους Στράτο Περπέρογλου και Ίαν Βουγιούκα.

Όλοι έχουν το μυαλό τους στα αποτελέσματα των εξετάσεών του προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, με τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό να είναι αμφίβολη.

πηγή: sportfm.gr

Μία και… τελικός!!

Μία και… τελικός
Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός επικράτησε 85-65 του ΠΑΟΚ, για την 21η αγωνιστική και πλέον έχει ακόμα ένα ματς -αυτό με το Μαρούσι- πριν τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατηρούσε το σκορ σε… αξιοπρεπή επίπεδα, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ανοίγουν τη διαφορά στα τελευταία λεπτά.

Όμως, η αναμέτρηση για τους «πράσινους» έκρυβε άλλο ένα δυσάρεστο νέο. Ο Μάικ Μπατίστ στραβοπάτησε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί -κουτσαίνοντας- στον πάγκο και η αγωνία φυσικά να κορυφώνεται, μία εβδομάδα πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό.


Το ματς

Χωρίς άγχος και με διάθεση ξεκίνησε το ματς ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έβαλαν «δύσκολα» στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα το σκορ να διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (9-9), με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα μίνι σερί και να προηγηθούν με 12-9. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε το ηθικό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (15-18), χάρη στα τρίποντα των Άλεξιτς και Παππά.

Ο ίδιος βαθμός δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ αντιδρούσε πολύ καλά στην άμυνα, κλείνοντας το δρόμο προς τη ρακέτα, με αποτέλεσμα να διατηρεί το προβάδισμά του (24-25). Το «έμμεσο τρίποντο» του Μπατίστ και το τρίποντο του Καϊμακόγλου πήγαν τους «πράσινους» στο +5 (30-25), τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά, φέρνοντας το ματς στα ίσα (32-32). Στο λεπτό που απέμενε, οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά άστοχοι, με αποτέλεσμα οι δύο βολές του Διαμαντίδη και το τρίποντο του Καϊμακόγλου –από το κέντρο- να διαμορφώνουν το 37-32.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα γρήγορο σερί 5-0, με το οποίο η διαφορά πήγε σε διψήφιο αριθμό (42-32). Για μία ακόμη φορά, ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και με ένα επιμέρους σκορ 2-9, έκανε το 44-41. Όμως, η συνέχεια των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ήταν ανάλογη, με τους «πράσινους» να… αποκαθιστούν την τάξη και να πηγαίνουν τη διαφορά και πάλι στο +10 (54-44), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο 58-47.

Η πολύ καλή εμφάνιση του Καϊμακόγλου, σε συνδυασμό με την όρεξη που έδειχνε ο Λόγκαν στο παρκέ, έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους (64-50), στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου. Ωστόσο, το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπατίστ στραβοπάτησε και αποσύρθηκε στον πάγκο, κουτσαίνοντας. Από την άλλη, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ σκόραραν οι Ντικούδης και Παππάς, οι οποίοι δεν άφηναν τη διαφορά να ξεφύγει ακόμη περισσότερο (71-60). Όμως, με διαδοχικούς πόντους, δύο λεπτά πριν τη λήξη, των Τσαρτσαρή και Καλάθη η διαφορά πήγε στο +17 (80-63), με το τελικό σκορ –αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν παραδοθεί- να διαμορφώνεται στο 85-65.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-32, 58-47, 85-65

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Μπατίστ 3, Λόγκαν 16(1), Σάτο 2, Καλάθης, Τσαρτσαρής 9(2), Διαμαντίδης 9(2), Καλάθης 13, Σμιθ, Καϊμακόγλου 18(3), Γιασικεβίτσιους 6(1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 6, Αράπης, Άλεξιτς 5(1), Ντούβνιακ 6(2), Ντικούδης 19(2), Πέτγουεϊ, Παππάς 18(1), Γιαννακίδης 4, Καλλές 2, Τσακαλέρης 3(1).

πηγή: sportfm.gr

Μια Μίλαν μόνος του...!!

Μια Μίλαν μόνος του...(vid)
Είναι το μεγάλο όνομα, το «βαρύ πυροβολικό» της Μίλαν και φροντίζει να το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πήρε από το χέρι τους «ροσονέρι» σημειώνοντας χατ-τρικ και τους οδήγησε σε μία εμφατική νίκη με σκορ 4-0 επί της Παλέρμο εκτός έδρας για την 26η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Έτσι η ομάδα του Αλέγκρι έφτασε στους 54 βαθμούς και παραμένει στην πρώτη θέση, έχοντας ματς περισσότερο από την Γιουβέντους.

Ο Σουηδός επιθετικός των «ροσονέρι» μόλις στο 21ο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Ιμπραΐμοβιτς «ξαναχτύπησε» δέκα λεπτά αργότερα κάνοντας το 2-0 με ωραίο αριστερό σουτ. Μόλις στο 35΄ ο φορ της Μίλαν ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε με κεφαλιά στο 58ο λεπτό ο Σίλβα.

Η 26η αγωνιστική:

Σάββατο, 03/03

Παλέρμο-Μίλαν 0-4
(21΄, 31΄, 35΄ Ιμπραΐμοβιτς, 58΄ Σίλβα)
Γιουβέντους-Κιέβο

Κυριακή, 04/03

Πάρμα-Νάπολι
Μπολόνια-Νοβάρα
Φιορεντίνα-Τσεζένα
Λέτσε-Τζένοα
Ρόμα-Λάτσιο
Σιένα-Κάλιαρι
Ουντινέζε-Αταλάντα
Ίντερ-Κατάνια

Η επόμενη αγωνιστική (27η):

Παρασκευή, 09/03 (21:45)

Κιέβο-Ίντερ
Νάπολι-Κάλιαρι

Σάββατο, 10/03 (21:45)

Παλέρμο-Ρόμα

Κυριακή, 11/03 (16:00)

Νοβάρα-Ουντινέζε (13:30)
Μίλαν-Λέτσε
Αταλάντα-Πάρμα
Κατάνια-Φιορεντίνα (21:45)
Τσεζένα-Σιένα
Τζένοα-Γιουβέντους
Λάτσιο-Μπολόνια

πηγή: sportfm.gr

Αυτός ήταν «σεφτές»

Αυτός ήταν «σεφτές»
«Έφτανε όλο στην πηγή», κάποια στιγμή «θα έπινε και νερό». Το Μαρούσι νίκησε με 58-52 το Περιστέρι μέσα στο «Ανδρέας Παπανδρέου», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να φαίνεται να έχει ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία. Αντίθετα, οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν βήμα προς τα πίσω στην προσπάθεια να μπουν στην οκτάδα της κανονικής περιόδου.

Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου πήραν το προβάδισμα από την αρχή της δεύτερης περιόδου και ύστερα, έφτασαν μέχρι το +15 και, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των γηπεδούχων, που έκαναν ένα μεγάλο σερί στην αρχή της τέταρτης περιόδου, άντεξαν και πήραν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ακεψιμαϊδης με 16 και Κανονίδης με 14 πόντους. Από τους ηττημένους, διακρίθηκε ο Εντουαρντς με 13 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν με 6-0, με πρωτεργάτη τον Εντουαρντς. Στη συνέχεια, η διάφορα κυμαινόταν μεταξύ +3 και +4, όμως ένα σερί 4-0 των «κίτρινων» έφερε την ισοφάριση, με πρωταγωνιστή τον Δεμερτζή. Τα περισσότερα ριμπάουντ και οι περισσότερες ασίστ μέσα στη ρακέτα βοήθησαν τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να αποκτήσουν ξανά ένα +6 με τον Καυκή. Ένα σερί 4-0 των παικτών του Νίκου Λινάρδου έφερε το -2 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περίοδοι, το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε στο 6-0 και για κάποιο διάστημα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ένα επιμέρους σκορ 6-1 του Αμαρουσίου έφερε στο +6, χάρη στους Νικολαΐδη και Σακελλαρίου και την υπεροχή στα ριμπάουντ. Στο 23-26, ένα σερί 7-0 των «κίτρινων» έφερε το +10 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ή διαφορά έφτασε στο +15 για το Μαρούσι, όμως ένα σερί 4-0 των γηπεδούχων έφερε το -9. Στη συνέχεια, ή διαφορά κυμαινόταν κοντά στο +10 για τους παίκτες του Νίκου Λινάρδου, με τον Ακεψιμαϊδη να την ξαναφέρνει στο +13, αφού εκείνη τη στιγμή το Μαρούσι υπερείχε σε ριμπάουντ και μπλοκ. Ο νεαρός φόργουορντ έφερε το +15 και ο Κανονίδης έκανε το 35-49 στο 28’. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +12 για τους «κίτρινους».

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα απίθανο σερί των γηπεδούχων 9-0 έφερε το-3 για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, με τους Ψαρόπουλο και Εντουαρντς και έδωσε ελπίδες για τη μεγάλη «ανατροπή». Όμως, ο Κανονίδης έκανε το 46-51 και ο Δεμερτζής το 47-53, με τη διαφορά να κυμαίνεται σταθερά μεταξύ του +4 και ρου +6 για τους Μαρουσιώτες. Το τρίποντο του Γιαννοπουλου στα 45’’ έδωσε ξανά ελπίδες για την «ανατροπή», όμως οι τρεις εύστοχες βολές των Νικολαΐδη και Ακεψιμαϊδη έδωσαν τη νίκη στο Μαρούσι.


Τα δεκάλεπτα: 17-15, 23-33, 37-49, 52-58

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Παπαντωνίου 3, Καυκής 7, Ψαρόπουλος 5, Γιαννόπουλος 11, Μανωλόπουλος 4, Γιόβοβιτς 9, Εντουαρντς 13

ΜΑΡΟΥΣΙ: Σακελλαρίου 8, Δεμερτζής 9, Νικολαϊδης 16, Ακεψιμαϊδης 11, Κανονίδης 14

πηγή: sportfm.gr

Πήρε εξιτήριο ο Αρτέτα!!

Πήρε εξιτήριο ο Αρτέτα
Στο σπίτι του επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου ο Μικέλ Αρτέτα, έπειτα από την παρουσία του στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του μετά τη διάσειση που υπέστη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Ο έμπειρος μέσος των «κανονιέρηδων» τραυματίστηκε στο 48ο λεπτό του ντέρμπι, πέφτοντας στο έδαφος έπειτα από σύγκρουση με τον Τζόρνταν Χέντερσον. Ο Αρτέτα χτύπησε στο πρόσωπο, έμεινε σχεδόν αναίσθητος και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» με φορείο, μάσκα οξυγόνου και με συνοδεία το… χειροκρότημα από τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

Λίγο αργότερα, όπως επιβεβαίωσε και ο Αρσέν Βενγκέρ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και πριν από λίγη ώρα πήρε εξιτήριο, αφού δεν διέτρεχε κανένας λόγος νοσηλείας του.

πηγή: england365.gr

Το Σάββατο του… Λαζαρίδη!!

Το Σάββατο του… Λαζαρίδη!
Το Πάσχα αργεί ακόμα, αλλά η ανάσταση του Άρη συνεχίζεται!

Ο Λαζαρίδης ανταποκρίθηκε στο… «δεύρο έξω» που του φώναξε η άστοχη έξοδος του Αραμπατζή, έδωσε μεγάλη νίκη στους «κίτρινους» επί της ΑΕΚ (1-0) και τους κράτησε για ένατο σερί ματς αήττητους!

Άξια της τύχης της η «Ένωση», έχασε ένα τσουβάλι γκολ κι αρχίζει να αγχώνεται ακόμα και για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (δεν είχε και περιθώρια εξάλλου για τέτοιες) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Με δεδομένη, λοιπόν, την απουσία του Μανωλά -αλλά και οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης- ο τεχνικός της ΑΕΚ τοποθέτησε τον Κοντοέ ως στόπερ δίπλα στον Δέλλα. Επανέφερε, δε, τον Μάκο στα χαφ, αντί του Λαγού που είχε παίξει με τον ΟΦΗ.

Έτσι, το 4-3-3 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κοντοές, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ ήταν οι Μάκος (ως "κόφτης"), Βάργκας και Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Ο αέρας απειλούσε να… τους πάρει όλους και να τους σηκώσει στο «Βικελίδης», αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που «φυσούσε»! Συνεχίζοντας από ‘κει που ‘χε μείνει πριν αποβληθεί ο Μανωλάς με τον ΟΦΗ, η «Ένωση» στρίμωξε άσχημα τον (ξαφνιασμένο) Άρη. Μοναδικός λόγος, δε, που δεν εξαργύρωσε την καθολική της υπεροχή ήταν η ποικιλία τρόπων που έδειξε στο πώς χάνονται ευκαιρίες.

Μέσα σε πέντε λεπτά, λοιπόν, ο Λυμπερόπουλος πρόλαβε να σερβίρει έτοιμο γκολ (που αρνήθηκε να κολατσίσει από κοντά ο Λεονάρντο), να δει τον Παπαστεριανό να του παίρνει «την μπουκιά από το στόμα» και ν’ αφήσει… με ανοικτά στόματα τους φίλους της ΑΕΚ πλασάροντας άουτ σε κενή εστία! Και μέσα στην κατασκήνωση που είχε στηθεί στην περιοχή των γηπεδούχων, καμία από τις διψήφιες τελικές προσπάθειες δεν βρήκε μονοπάτι για την εστία του Βελλίδη.

Αν μπορούσε ο Μανουέλ Μασάδο, πιθανότατα θ’ άλλαζε 6-7 παίκτες στο ημίχρονο. Επειδή δεν μπορούσε, παραδέχθηκε την αστοχία της έμπνευσης του ρόμβου αλλάζοντας δυο (Ακόστα αντί Τριανταφυλλάκου και Φατί αντί Παπαστεριανού). Την ίδια ώρα η ζαλάδα του Λυμπερόπουλου από χτύπημα στο α’ μέρος έφερνε τον Μπέλεκ στο γήπεδο. Εκεί, όμως υπήρχε πλέον και ο Άρης…

Εμφανώς βελτιωμένοι οι «κίτρινοι», δεν αρκέστηκαν απλώς να ισορροπήσουν το ματς. Αλλά και να πάρουν σταδιακά τον έλεγχό του. Τα μέτρα που κέρδισαν, λοιπόν, προς την περιοχή της ΑΕΚ (και το χτύπημα φάουλ του Νέτο που κατέληξε στη λάθος πλευρά των διχτύων) αποδείχθηκαν απλά η προειδοποίηση. Διότι η έξοδος… Σαββατόβραδου του Αραμπατζή τιμωρήθηκε σκληρά από τον Λαζαρίδη και κράτησε ολοζώντανα τα ευρωπαϊκά όνειρα του Άρη.




ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Καπετάνος (68’ Γιαννιώτας), Παπαστεριανός (46’ Φατί), Ούμπιντες, Καστίγιο, Τριανταφυλλάκος (46’ Ακόστα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σηφάκης, Ντίκο, Καζναφέρης, Πρίττας

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κοντοές, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Βάργκας (83’ Κλωναρίδης), Λεονάρντο (68’ Λαγός), Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος (46’ λ.τ. Μπέλεκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Ρίκκα, Αργυρίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»

πηγή: sportfm.gr

Η γκολάρα της εβδομάδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς πολλά λόγια απολαύστε την γκολάρα που "κόλλησε" ο Μίροσλαβ Στοχ της Γαλατασαράι στο ματς με την Γκεντσλερμπιλιγί!
Η γκολάρα της εβδομάδας! (ΒΙΝΤΕΟ)
 


 πηγή: sportdog.gr









Gol Stocha proti Genclerbirligi από larrsson

"Παρέλαση" σκάουτερ στο ΟΑΚΑ!!

Οι... κατάσκοποι ξένων ομάδων στο ΟΑΚΑ είναι μόνιμο φαινόμενο σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Η αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, πέντε σύλλογοι θα έχουν τα... μάτια τους στο παιχνίδι της Καλογρέζας.
"Παρέλαση" σκάουτερ στο ΟΑΚΑ
Συγκεκριμένα στα VIP του σταδίου αναμένονται η Γιουβέντους, η Βερόνα, η Μπλάκμπερν, η Στουτγκάρδη και η Κασίμπασα από την Τουρκία.
Πηγή: leoforos.gr

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη!!

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη
Η ένταση που επικράτησε εντός γηπέδου στην Νέα Σμύρνη μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Θάνου στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο, μεταφέρθηκε και εκτός πολύ γρήγορα. Οπαδοί των «κυανέρυθρων» πετούσαν καρέκλες και τραπέζια από τα διπλανά μαγαζιά στις δυνάμεις της αστυνομίας αλλά σύντομα η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Οι οπαδοί του Πανιωνίου είχαν πολύ έντονα παράπονα από την διαιτησία του Θάνου και προκάλεσαν φθορές στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό τα γύρω μαγαζιά καθώς άρχισαν να πετούν καρέκλες, τραπέζια, μπουκάλια και πέτρες στις δυνάμεις της αστυνομίας που προσπαθούσαν να τους σταματήσουν με τις μαρτυρίες να κάνουν λόγο και για χρήση δακρυγόνων.

Η κατάσταση μετά από λίγο εξομαλύνθηκε και οι οπαδοί του Πανιωνίου αποχώρησαν από το σημείο.

πηγή: sportfm.gr

«Τεσσάρα» και τώρα Λιόν!!

«Τεσσάρα» και τώρα Λιόν!
Ο ΑΠΟΕΛ όχι απλώς έβγαλε την υποχρέωση κόντρα στον ουραγό Ερμή, αλλά τον φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα (4-1) και ετοιμάζεται για το ματς με τη Λιόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκε από νωρίς με διάθεση να «καθαρίσει» το ματς και στο 6’ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Εστέμπαν Σολάρι, ενώ ο Νούνο Μοράις έκανε το 2-0 στο 21’ που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, αφού στο 50’ ο Πάουλο Ζορζε και στο 53’ ο και πάλι ο Σολάρι έκαναν το 4-0 και κάπου εκεί ο ΑΠΟΕΛ αποφάσισε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Έτσι, ο Ερμής πίεσε και στο 84’ πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Παπαθανασίου.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε στον ένα βαθμό από την κορυφή, που βρίσκεται η ΑΕΛ, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.

Ερμής: Μπρουκς, Α. Χαραλάμπους (61’ Μουλαζίμης), Φασότ, Γκούμας, Γούμενος, Κατιάγκα, Ονησιφόρου, Κουντουρέττης, Δημητρίου ( 65’ Μ. Χαραλάμπους), Παπαθανασίου.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σολωμού, Πάολο Ζόρζε (79’ Κακά), Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Πίντο, Μοράις (66’ Αντόρνο), Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (57’ Ελντερ Σόουζα), Σολάρι, Αΐλτον.

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Λευκωσίας που ισοφαρίστηκε δύο φορές, αλλά επικράτησε τελικά του Άρη με 3-2. Έυκολη νίκη και για τη Νέα Σαλαμίνα επί την Ένωσης Παραλιμνίου με 2-0.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός Λευκωσίας 2-3
(24’ Ζέλσον, 46’ Σόσιν – 19’ Μέρσιο, 26’ Τσίντι, 81’ Κενμόιν)

Ε.Ν. Παραλιμνίου-Νέα Σαλαμίνα 0-2
(21’ Όπερ, 85’ Χατζηπαντελίδης)

Ερμής Αραδίππου-ΑΠΟΕΛ 1-4
(84’ Παπαθανασίου – 6’, 53’ Σολάρι, 21’ Μοράις, 50’ Ζόρζε)

Αλκή Λάρνακας-Απόλλων Λεμεσού (19:00)

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012
ΑΕΛ-ΑΕΚ Λάρνακας (17:00)
Ομόνοια-Εθνικός Άχνας (18:00)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
Ανόρθωση-Αναγέννηση Δερύνειας (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Απάντησε με επιστολή ο Πατέρας!!

Απάντησε με επιστολή ο Πατέρας!
Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Έθνος» που -όπως υποστηρίζει- τον παρουσίαζαν ως υπαίτιο της δεινής οικονομικής κατάστασης του Παναθηναϊκού, έδωσε ο Νικόλας Πατέρας. Με επιστολή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τονίζει πως άφησε την ομάδα με 18 εκατ. ευρώ στο ταμείο και δέχθηκε συγχαρητήρια από Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο για τη διαχείρισή του.

Η επιστολή του Νικόλα Πατέρα απευθύνετε στον διευθυντή της εφημερίδας, κ. Θανάση Τσεκούρα και σε αυτήν προσθέτει πως θεωρεί ύποπτη τη δεδομένη χρονική στιγμή που διατυπώνονται τέτοιου τύπου θέσεις.

Σε απάντησή του οι άνθρωποι του «Έθνους» και τους «Έθνους της Κυριακής» τονίζουν πως σέβονται, τηρούν και υπηρετούν τη δεοντολογία και για αυτό τον λόγο δημοσιεύουν αυτούσια την επιστολή και ξεκαθαρίζουν πως «επ’ ουδενί στη μακρόχρονη ιστορία τους έχουν εμπλακεί ή έχουν συμμετάσχει ή έχουν παρασυρθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο σε παιχνίδια καθοδηγούμενα, ετεροκατευθυνόμενα, υποβολιμαία και άκρως ύποπτα».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Στο φύλλο του «Έθνους του Σαββάτου» στις 25/2/2012 και του «Έθνους της Κυριακής» της 26/2/2012 δημοσιεύτηκαν δύο άρθρα του συντάκτη σας κ. Στέλιου Σαρέσκου, το περιεχόμενο των οποίων είναι άκρως προσβλητικό και συκοφαντικό, δεν έχει καμία σχέση με πραγματικά γεγονότα σε ότι με αφορά, με αποτέλεσμα την βάναυση πλήξη της τιμής και της υπόληψης μου.

Οι τίτλοι των άρθρων «ο ΠΑΟ πληρώνει εγκλήματα Πατέρα» και «Έχει... Πατέρα η επώδυνη πορεία του ΠΑΟ προς το νέο μνημόνιο» είναι εξίσου προσβλητικοί για το άτομο μου και προδιαθέτουν αρνητικά τον αναγνώστη σε ότι με αφορά.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν είναι η πρώτη φορά που εντελώς αντιδεοντολογικά και κατά παράβαση των συναλλακτικών υποχρεώσεων του Τύπου προβαίνει σε δημοσιεύματα προσβλητικά της προσωπικότητας μου και προεχόντος συκοφαντικά.

Τον Ιούνιο του 2008 ανέλαβα πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ και συμμετείχα στη τότε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 10εκ. Ευρώ. Αποκαθιστώντας την αλήθεια, αναγκάζομαι να υπενθυμίσω ότι καμία συμμετοχή δεν είχα στον σχεδιασμό της ομάδας του Παναθηναϊκού του καλοκαιριού του 2010 και του 2011. Όλες δε οι οικονομικές χρήσεις και οι προϋπολογισμοί επί προεδρίας μου είχαν εγκριθεί ομοφώνως από το Δ.Σ. Κατά την διάρκεια, μάλιστα, της προεδρίας μου, η οποία έχει χαρακτηριστεί ευρέως και αντικειμενικά ως άκρως επιτυχημένη και πρωτίστως ενωτική ο Παναθηναϊκός κατάφερε εκτός των άλλων την χρονιά 2010 μετά από πολλά χρόνια να κατακτήσει τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Η ομάδα επί προεδρίας μου προκρίθηκε δύο φορές στους 16 της Ευρώπης, είχε ένα εξαιρετικής αξίας ρόστερ και παράλληλα είχε εξοφλημένα όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της, δεν είχε χρέη προς το ελληνικό δημόσιο και διέθετε 18εκ. ευρώ μετρητά στο ταμείο της στις 20 Δεκεμβρίου του 2010, δηλαδή την ημέρα της παραιτήσεως μου.

Σημειωτέον ότι δέχθηκα συγχαρητήρια από την οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο για την οικονομική διαχείριση μου και την εν γένει συνεισφορά μου στην ομάδα.

Συνεπώς, οποιαδήποτε μομφή για το πρόσωπο μου, σχετικά με δήθεν κακοδιαχείριση και άσκοπη κατασπατάληση χρημάτων, είναι καθοδηγούμενη, ετεροκατευθυνόμενη, υποβολιμαία και άκρως ύποπτη την δεδομένη χρονική στιγμή που διατυπώνεται, ήτοι μετά την πάροδο μεγάλου διαστήματος από την αποχώρηση μου τόσο ως προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσο και ως μέλος του Δ.Σ της.

Σημειώνετε δε, τονίζεται και υπογραμμίζεται ότι τα όσα συκοφαντικά διέδωσε σε βάρος μου ο ανωτέρω συντάκτης σας είχαν ως αποτέλεσμα την αναδημοσίευση τους από «περιθωριακά» εκβιαστικού τύπου και ήθους blog, πράγμα το οποίο επιτείνει την ηθική βλάβη, την οποία υπέστην.

Ως πεπεισμένος δε ότι εσείς προσωπικά δεν γνωρίζατε την ύπαρξη των εν λόγω άρθρων, προ της δημοσιεύσεως του, και αφού λάβατε γνώση της παρούσας και διερευνήσατε την βασιμότητα των λεγομένων μου, παρακαλώ πολύ όπως πράξετε παν ότι απαραίτητο για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων προς άρση και μη επανάληψη εις στο μέλλον της προσβολής της προσωπικότητας μου.

Με εκτίμηση

Νικόλας Δ. Πατέρας».

Αλεξανδρής: «Σημειώνουμε πρόοδο»

Αλεξανδρής: «Σημειώνουμε πρόοδο»
Αισιόδοξος πως οι εμφανίσεις του Άρη θα βελτιώνονται συνεχώς μέχρι το τέλος της σεζόν, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τη νίκη επί της Καβάλας (78-57).

Ο «Τίγρης» τόνισε πως από τη στιγμή που σταμάτησαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των «κιτρίνων», τους δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουν περισσότερο πάνω στις αδυναμίες τους.

«Όπως αγωνίστηκαν σήμερα οι δύο ομάδες είναι τελείως διαφορετικές από τον πρώτο γύρο. Και εμείς έχουμε μια μεγάλη απώλεια, του Τζέιμς, όπως και ο φίλος ο Δημήτρης Πρίφτης προσπαθεί να μπαλώσει τις απώλειες, γιατί είναι σημαντικές κοντά στο καλάθι, αφού έφυγε ο Ο` Μπράιαντ, ο Γκάρισον και έχει προβλήματα τραυματισμών. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε μετά την απουσία του Τζέιμς. Είναι παιχνίδια που παίζουμε καλά, είναι και κάποια άλλα στα οποία μας πιέζουν πολύ και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμα μας και το ότι τελείωσαν οι ευρωπαϊκοί αγώνες μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Εκτιμώ ότι σημειώνουμε πρόοδο και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παίξουμε ακόμα καλύτερα. Παίξαμε κατά διαστήματα πολύ καλά, αλλά σε κάποια σημεία δεχτήκαμε αρκετά τρίποντα, παρότι ξέραμε την επιθετική λειτουργία της Καβάλας. Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, αν και δεν θα έπρεπε, αλλά λειτουργήσαμε με ομαδικό πνεύμα, είχαμε 14 ασίστ και πήραμε αυτό το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βεργίνης είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε καιρό να πάρουμε μία νίκη. Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, με εξαίρεση την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου όπου δεν είχαμε την απαιτούμε νη συγκέντρωση. Έχουμε δύσκολη συνέχεια, την Τετάρτη τον κρίσιμο αγώνα με τον Ηλυσιακό και θέλουμε να τα δώσουμε κι εκεί όλα για την νίκη. Πάντα έχεις πίεση, όταν παίζεις μπάσκετ. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να παίζεις μπάσκετ. Η πίεση είναι μέρος του μπάσκετ και αν την διαχειριστείς καλά, μπορείς να έχει θετικά αποτελέσματα και να πετύχεις τον στόχο σου. Πρέπει από την πλευρά μας να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο που δεν είναι άλλος από την έκτη θέση».

Όσον αφορά τον αγώνα με τον Ηλυσιακό είπε: «Είναι εκτός έδρας αγώνας, ο Ηλυσιακός έχει δείξει ότι μπορεί να είναι δυνατός στο γήπεδο του. Πρέπει να διατηρήσουμε τον δικό μας ρυθμό, ο Ηλυσιακός είναι μία ομάδα που τρέχει αρκετά και πρέπει να τους σταματήσουμε. Από την αρχή να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να μην κάνουμε λάθη σε άμυνα και επίθεση για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην νίκη που θα είναι σημαντική για εμάς και τον στόχο μας».

Μπλε... εφιάλτης!!

Μπλε... εφιάλτης!
Ταξιδεύοντας στο «Χόθορνς» με την παράδοση να επιδεικνύει 15 νίκες της Τσέλσι σε ισάριθμα ματς κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, οι «μπλε» ούτε που φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε. Οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από τους «baggies», έμειναν στο -3 από την τετράδα και μετρούν πλέον μόλις τρεις νίκες σε 12 ματς πρωταθλήματος! Εύκολη λεία η Μπόλτον για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν με σκορ 2-0, αύξησαν τη διαφορά τους από τη Γιουνάιτεντ στο +5 και περιμένουν το ντέρμπι των «κόκκινων διαβόλων» με την Τότεναμ. Η Σουόνσι «έσπρωξε» τη Γουίγκαν στο… γκρεμό με δύο γκολ! Νίκη για Στόουκ, στο 1-1 τελείωσαν τα ματς Μπλάκμπερν – Άστον Βίλα και ΚΠΡ – Έβερτον.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 1-0

Βαριά κι ασήκωτη η νύχτα. Η χαρά της Τσέλσι κράτησε μια εβδομάδα! Μετά την «τριάρα» επί της Μπόλτον, οι «μπλε» επισκέφτηκαν το «Χόθορνς» με… όπλο την παράδοση. Από μόνη της, όμως, δεν βοηθάει. Επήλθε αγωνιστική κατάρρευση, οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν 1-0 από τη Γουέστ Μπρομ κι έμειναν με 3 νίκες σε 12 ματς!

Μάντσεστερ Σίτι - Μπόλτον 2-0

Εις αύριον τα σπουδαία! Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά κόντρα στη Μπόλτον, επικράτησε με σκορ 2-0 χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, πέρασε ευχάριστα το απόγευμα του Σαββάτου και πλέον περιμένει στο +5 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να «στραβοπατήσει» στο ντέρμπι με την Τότεναμ.

Στόουκ - Νόριτς 1-0

Ο νόμος του «Μπριτάνια» αρχίζει και πάλι να τίθεται σε εφαρμογή. Η Στόουκ, με σκόρερ τον Εθέρινγκτον επικράτησε 1-0 της Νόριτς, φτάνοντας στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Γουίγκαν - Σουόνσι 0-2

Η Σουόνσι δεν… δάκρυσε με την παρουσία της Γουίγκαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και της έδωσε ακόμη ένα… σπρώξιμο προς την Τσάμπιονσιπ! Οι «κύκνοι» επισκέφτηκαν το «DW Stadium» και επιβλήθηκαν των ουραγών με σκορ 2-0 για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!

ΚΠΡ - Έβερτον 1-1

Ακόμα και όταν δεν… παίζει μπάλα, η Έβερτον έχει τον τρόπο να «κλέβει» βαθμούς. Το απέδειξε και σήμερα κόντρα στην ΚΠΡ! Τα «ζαχαρωτά» δεν λύγισαν από τον «καταιγισμό» ευκαιριών των γηπεδούχων και έμειναν στο ισόπαλο 1-1!

Μπλάκμπερν - Άστον Βίλα 1-1

Η γκρίνια, αλλά και η γκίνια για Μπλάκμπερν και Άστον Βίλα συνεχίζεται. Οι δύο τους έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο «Ίγουντ Παρκ», έχοντας αμφότερες την ευκαιρία να πάρουν το ματς αλλά να περιορίζονται τελικά στον ένα πόντο και τους οπαδούς τους να συνεχίζουν να… γκρινιάζουν!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/2

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-2
(23’ αυτ. Κοσιελνί – 31’, 90’ + 2΄Φαν Πέρσι)

Μπλάκμπερν – Άστον Βίλα 1-1
(85’ Νταν – 24’ Ενζόγκμπια)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπόλτον 2-0
(23’ αυτ. Στέινσον, 69’ Μπαλοτέλι)

ΚΠΡ – Έβερτον 1-1
(36’ Ζαμόρα – 31’ Ντρέντε)

Στόουκ – Νόριτς 1-0
(72’ Εθέρινγκτον)

Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι 1-0
(82’ ΜακΌλεϊ)

Γουίγκαν – Σουόνσι 0-2
(45’ + 2’, 54’ Σίγκουρντσον, 61’ κοκ. Ντάιερ)

Κυριακή 4/2

Νιούκαστλ – Σάντερλαντ (14:00)
Φούλαμ – Γουλβς (16:05)
Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:10)

πηγή: sportfm.gr

Δώνης: «Το πιο χυδαίο γήπεδο»

Δώνης: «Το πιο χυδαίο γήπεδο»
Αγανακτισμένος από τα όσα συνάντησε στο γήπεδο της Νέα Σμύρνης ήταν ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε το γήπεδο του Πανιωνίου ως το πιο χυδαίο.

«Εμείς γινόμαστε συνεχώς καλή ομάδα και ακόμα καλύτερη. Όμως έχω να πω πως όσα χρόνια είμαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο το γήπεδο αυτό είναι το πιο χυδαίο που υπάρχει. Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο να ακούγονται τέτοιες βρισιές τόσο χυδαίες. Είναι ντροπή για τον σύλλογο του Πανιωνίου, όμως είναι το πιο χυδαίο γήπεδο της Σούπερ Λίγκας», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός εμφανώς εκνευρισμένος.

Φτου… ξελευθερία!!

Φτου… ξελευθερία!
Σε ένα παιχνίδι που ήταν μονίμως κλεισμένος στα καρέ του, ο Ατρόμητος έφυγε με τη νίκη από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο με 2-1 χάρη σε δύο τέρματα του Μήτρογλου. Καλύτεροι οι Νεοσμυρνιώτες, έχασαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν γκολ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ντιμπαλά. «Έσπασαν» καρδιές στο φινάλε με χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές. Μικροεπεισόδια μετά την σφύριξη της λήξης, αποβλήθηκε και ο τερματοφύλακας Σιδεράκης.



Σε ένα παιχνίδι το οποίο έδειχνε από την αρχή πως δεν θα έχει πολλές φάσεις, ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό. Έχοντας την κατοχή της μπάλας σε ποσοστά του 78% οι «κυανέρυθροι» προσπαθούσε να πετύχει από νωρίς ένα γκολ να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Ατρόμητου.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος ήταν κλεισμένος στα καρέ του, την περισσότερη ώρα του πρώτου μέρους, ενώ με κάποιες εκλάμψεις των Τάτου και Μήτρογλου, έφτανε στην εστία του Σιδεράκη. Σε μια προσπάθεια από τα δεξιά, ο Δημούτσος με πολύ όμορφο τακουνάκι, βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος δεν το σκέφτηκε καν, σούταρε και άφησε άγαλμα τον Σιδεράκη. Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός δεν πανηγύρισε το γκολ του και αυτό έκανε τον κόσμο του Πανιωνίου να τον χειροκροτήσει, σε μια σκηνή, η οποία είναι «η σκηνή της αγωνιστικής».

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα. Ο Πανιώνιος είχε την μπάλα μόνιμα στα πόδια του, ενώ οι «κυανόλευκοι» κρατούσαν το προβάδισμα και κοιτούσαν δειλά δειλά την κόντρα. Σε μια από αυτές ο Μήτρογλου, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιόβα, πήρε την κόντρα από τον Πιέρ και «πλήγωσε» για δεύτερη φορά την πρώην ομάδα του.

Ο Ατρόμητος βρέθηκε, ξαφνικά, με ένα σαφέστατο προβάδισμα σε ένα παιχνίδι όπου ο Πανιώνιος τον… έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι. Τα δεδομένα στο παιχνίδι άλλαξαν όταν ο Ντιμπαλά έβαλε και πάλι τον Πανιώνιο στο…. «κόλπο» με μια πολύ όμορφη κεφαλιά από την σέντρα του Σάμαρη.

Οι «κυανόλευκοι» παρότι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, χωρίς την συνηθισμένη κατοχή, χωρίς κυκλοφορία και, κυρίως, χωρίς φαντασία και δημιουργία φάσεων, έφυγαν από την Νέα Σμύρνη με ένα πολύτιμο διπλό.

Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος «πλήρωσε» τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως με τον Κούτσι. Πλέον η ομάδα της Πλατείας «μπλέκει» υπό προϋποθέσεις σε σενάρια παραμονής.





Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Κούρντι, Σιόβας, Γουνδουλάκης (46’ Μενδρινός), Ρόβας (68’ Ντιμπαλά), Πιερ (90’ Αμπντουλάγιεφ), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι.

Στον πάγκο: Πόγκασιτς, Αναστασόπουλος, Κούλουχέρης, Αντούνες.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος (81’ Νάστος), Μπρίτο (72’ Επστάιν), Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μήτρογλου, Ζουέλα (58’ Ιγκλέσιας).

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Αναστασάκος, Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης.

Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Τάτσης, Φραγκιαδάκης


πηγή: sportfm.gr

«Κίτρινη» καταιγίδα!!

«Κίτρινη» καταιγίδα!
Σημαντικό βήμα για την πλαισίωσή του στην πρώτη οκτάδα της Α1 που οδηγεί στα πλέι οφ έκανε ο Άρης που νίκησε με 78-57 την Καβάλα στο Αλεξάνδρειο για την 21η αγωνιστική, στηριζόμενος στην ευστοχία του σε δίποντα και τρίποντα.

Οι «κίτρινοι» είχαν 23/35 δίποντα (66%) και 6/15 τρίποντα (40%) και απέχουν μόλις έναν βαθμό από τον όγδοο Ηλυσιακό που έχει, όμως, έναν αγώνα περισσότερ. Μάλιστα επέστρεψαν στις επιτυχίες έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες, έχοντας ως κορυφαίο τον Ρόναλντ Ντέιβις. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ είχε 25 πόντους με 4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ.

Από τους ηττημένους που γνώρισαν την τρίτη τους ήττα μετά από επτά αγώνες στον δεύτερο γύρο και βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, ξεχώρισε ο Πάσαλιτς με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα, αλλά δεν ήταν αρκετός ούτε αυτός ούτε τα 11/25 τρίποντα (42%) της ομάδας του.

Το ματς

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους στον αντίπαλό τους. Χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο για να προηγηθούν με 11-2, έχοντας πρωταγωνιστική τον Μπόγρη. Μάλιστα, αύξησαν το προβάδισμά τους στο + 10 (15-5) με δίποντο του Ντέιβις. Οι «Αργοναύτες» αντεπιτέθηκαν και με σερί 6-0 μείωσαν 15-11, για να μπουν στη δεύτερη περίοδο στο -6 (17-11).

Η αντεπίθεση της Καβάλας συνεχίστηκε και το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη μείωσε στους 2 πόντους με τρίποντο του Πάσαλιτς, με αποτέλεσμα να πλησιάσει στο σκορ με 19-17, αλλά μετά το 23-20 με τρίποντο του Κοστόφ κατέρρευσε. Ακολούθησε επιμέρους 16-5 των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 39-25.

Ο «Αργοναύτες» στηριζόμενοι κυρίως σε τρίποντα έκαναν επιμέρους 3-11 και μείωσαν στους 6 πόντους διαφορά (42-36) με τρίποντο του Πάσαλιτς, αλλά οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και αύξησαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (+12 και 53-41 με μία εύστοχη βολή του Μάλντροου).

Το 55-46, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο έγινε 67-46 με πρωταγωνιστή τον Ντέιβις στα πρώτα πέντε λεπτά του τετάρτο με σερί 12-0. Κάπου εκεί είχε κριθεί ο τελικός νικητής με τον Άρη να παίρνει και διαφορά 22 πόντων (74-52) που ήταν η μέγιστη στον αγώνα με δύο εύστοχες βολές από τον Τσαϊρέλη για να φτάσει στη νίκη με 78-57.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 39-25, 55-46, 78-57.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 12, Κερούς 4 (3 κλεψ.), Ταπούτος 6 (5 ριμπ.), Τσαϊρέλης 7, Ντέιβις 25 (4, Κρούσιτς, Μποχωρίδης, Μπόγρης 7, Μάλντροου 5, Τσαλδάρης, Βεργίνης 10, Δήμας 2.

Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 16 (4), Γκεοργκίεφ 3 (1), Αγγελόπουλος 3, Τέιλορ 5 (1), Στεφανίδης 4, Γκέλιος, Γεωργάκης 3, Κοστόφ 6 (2), Καραποστόλου 11 (3 τρ., 6 ασ.), Σίμτσακ 6 (10 ριμπ.).

πηγή: sportfm.gr

Αφεντικό στην έδρα του!!

Αφεντικό στην έδρα του
Την καλή του φετινή πορεία και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Βενετόκλειο συνέχισε ο Κολοσσός που επικράτησε του Ηλυσιακού με 64-48 για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «θαλασσί», που μετράνε στη Ρόδο μόλις δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Καβάλα, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Λιακόπουλο.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά πάντως δυσκολεύτηκε για περίπου 25 λεπτά από τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο στα μέσα της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και «κλείδωσαν» το δίποντο.

Κανείς από τους φιλοξενούμενους δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν το ρυθμό τους και να συμβαδίζουν στο σκορ ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βενετόκλειο. Όμως η απόλυτη κυριαρχία του Κολοσσού στα ριμπάουντ (17 έναντι 6) του έδωσε τη δυνατότητα να αρχίσει σιγά-σιγά να χτίζει μία υπέρ του διαφορά. Μάλιστα με κρεσέντο από τα 6,75μ. και επιμέρους 8-3 οι «θαλασσί» κατάφεραν στο τέλος του δεκαλέπτου να πάρουν προβάδισμα οκτώ πόντων, 20-12.

Δυόμισι λεπτά χρειάστηκαν για να σκοράρουν στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι όταν όμως το έκαναν έτρεξαν σερί 8-0 και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 12 πόντους (28-16). Την ίδια ώρα οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο για το καλάθι με τον Κώστα Φλεβαράκη να καλεί έπειτα από τέσσερα «άσφαιρα» λεπτά τάιμ άουτ για να συντονίσει τους παίκτες του. Οι οδηγίες του φάνηκαν να πιάνουν τόπο καθώς οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 15-4 πλησίασαν στο τρίποντο, 35-32, με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Ο Ηλυσιακός μπόρεσε στο τρίτο δεκάλεπτο να μπει ξανά στην διεκδίκηση της νίκης ισοφαρίζοντας την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά σε 39-39. Κάπου εκεί ο Κολοσσός ξύπνησε και πήρε φόρα. Με πρωταγωνιστή τον Λιακόπουλο και εννέα αναπάντητους πόντους οι Ρόδιοι έστειλαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο παιχνίδι (+13, 54-41), ενώ παράλληλα έγιναν το φαβορί για τους δύο βαθμούς. Το μόνο που κατάφερε ο Ηλυσιακός ήταν να μειώσε στους 10 με τρίποντο του Νάνα (54-44).

Η αστοχία αμφότερων των ομάδων στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε αλλαγή σκηνικού στο Βενετόκλειο. Το πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους παράμενε στα ίδια αριθμητικά επίπεδα με τους Ιλισιώτες να μην μπορούν να βρουν τρόπο να πλησιάσουν. Αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού το «φτωχό» επιμέρους 10-4 και το τελικό 64-48.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 35-32, 54-44, 64-48

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 21 (3), Χάτεν 2, Καλαϊτζής, Πάνος 9 (7 ριμπάουντ), Γεωργαλλής, Ασημακόπουλος 3 (1), Μπόικιν 6 (9 ριμπάυντ), Χαρίσης 7 (8 ριμπάουντ), Τσάμης 7 (5 ασίστ), Χόπσον 7, Κομποδιέτας 2, Αυγενικός

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 2, Στεφάνοφ 6 (2), Νάνα 9 (1), Χατζής 6, Αποστολίδης, Τόμπσον 4 (1), Κοχαντάρεβιτς 8, Κασελάκης 9 (1), Γαλιώτος 2, Τσιάκος 2

πηγή: sportfm.gr

Αποχαιρέτα τον τίτλο, Μπάγερν!!

Αποχαιρέτα τον τίτλο, Μπάγερν
Μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει και τον φετινό τίτλο η Μπάγερν... Για την 24η αγωνιστική της Bundesliga ηττήθηκε με 2-0 από τη Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρένα» και εφόσον η Ντόρτμουντ νικήσει τη Μάιντς θα αυξήσει στους επτά βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά. Κίσλινγκ στο 79’ και Μπελαράμπι στο 90’ «πλήγωσαν» τον άλλοτε προπονητή τους, Γιουπ Χάινκες και έφεραν τους Βαυαρούς σε δυσχερέστατη θέση.

Η Σάλκε δεν τα κατάφερε καλύτερα, καθώς έχασε στην έδρα της Άουγκσμπουργκ με 2-1 και παρέμεινε τέταρτη, αλλά με τη διαφορά της από την πέμπτη Λεβερκούζεν να μειώνεται πλέον στους τέσσερις βαθμούς. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αποβλήθηκε στο 89ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο δάσκαλος Ότο Ρεχάγκελ οδήγησε τη Χέρτα στη νίκη με 1-0 επί της Βέρντερ του μαθητή του Τόμας Σάαφ και του... παλιόφιλου Σωκράτη Παπασταθόπουλου (αγωνίστηκε σε όλο το ματς) στο Βερολίνο.

Η Στουτγκάρδη πέρασε με 4-0 από το Αμβούργο, σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 54’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πάολο Γκερέρο για σκληρό φάουλ.

Η Καϊζερσλάουτερν υποχώρησε στην τελευταία θέση μετά το 0-0 με τη Βόλφσμπουργκ, με τον Κώστα Φορτούνη να περνά σαν αλλαγή στο 86’ αντί του Σουκούτα-Πάσου. Τέλος η Άουγκσμπουργκ πήρε πολύτιμο βαθμό στο Ανόβερο ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 89’ με πέναλτι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/3 (16:30)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-0
(79’ Κίσλινγκ, 90’ Μπελαράμπι)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 2-1
(18’ Φράι, 66’ πεν. Καλιγκιούρι-72’ Πούκι)

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(63’ Ρουκαβίτσια)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 0-4
(23’ Ιμπίσεβιτς, 31’ πεν., 47’ πεν. Κουζμάνοβιτς, 90’ Χάρνικ)

Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ 0-0

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-2
(33’ Χαγκουί, 69’ Ντιούφ-12’ Μπέλινγκχαουζεν, 89’ πεν. Κάλσεν-Μπράκερ)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 19:30

Κυριακή 4/3

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 16:30
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9/3 (21:30)

Στουτγκάρδη-Καϊζερσλάουτερν 21:30

Σάββατο 10/3 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Μάιντς-Νυρεμβέργη
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 11/3

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 16:30
Σάλκε-Αμβούργο 18:30

πηγή: sportfm.gr

Θέλει τον Ίβκοβιτς η Φενέρ!!

Θέλει τον Ίβκοβιτς η Φενέρ!
Στο στόχαστρο της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, για να αναλάβει τον πάγκο της την προσεχή σεζόν, βρίσκεται ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Ο Νέβεν Σπάχια θεωρείται ήδη παρελθόν, ύστερα και από την ήττα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και τον αποκλεισμό από την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Φενέρ φέρεται να έχει πρώτο στη λίστα τον προπονητή του Ολυμπιακού και της εθνικής Σερβίας για να αναλάβει την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Νέβεν Σπάχια θεωρείται ήδη παρελθόν και το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση του διαζυγίου, η οποία εκτιμάται εντός της προσεχούς εβδομάδας. Χρέη προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν θα εκτελέσει ο συνεργάτης του, Ερτουγκρούλ Ερντογάν.

πηγή: sportfm.gr

Το πλάνο του Μπόλονι!!

O Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει ετοιμάσει το πλάνο του για το ματς με τον Παναθηναϊκό, ρίχνοντας στη μάχη Γιάννου και Νιμανί.
Το πλάνο του Μπόλονι
Tο κουβάρι των σκέψεών του για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηανϊκό στο ΟΑΚΑ ξετύλιξε ο Λάσλο Μπόλονι στην τελευταία προπόνηση που έγινε στην Τούμπα. Στις δοκιμές  ο Ρουμάνος τεχνικός έδειξε τη διάθεση να επιλέξει τους εξής έντεκα για το αρχικό σχήμα που θα παραταχθεί και πάλι σε διάταξη 4-2-3-1:
Ο Γλύκος θα καθίσει κάτω από την εστία, ο Αποστολόπουλος θα παίξει στα δεξιά και ο Λίνο στα αριστερά της άμυνας, ενώ ρόλο στόπερ θα έχουν ο Μαλεζάς και ο Τσιρίλο. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή θα συγκροτούν οι Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκης, ενώ σε ό,τι αφορά στα άκρα της επίθεσης, ο Σαλπιγγίδης θα κινείται δεξιά και ο Νιμανί αριστερά, στην πρώτη, πιθανότατα εμφάνισή του, ως βασικός (αν δεν συμβεί αυτό τότε θα αγωνιστεί ο Γεωργιάδης).
Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γιάννου, αφού ο Ρουμάνος τεχνικός για δέυτερη σερί προπόνηση έδειξε την πρόθεση να αφήσει στον πάγκο τον Αθανασιάδη. 
Πηγή: Olapaok.gr
 

Πέτυχε διακανονισμό, κράτησε τη σχέση!!

Ο Βρύζας κατάφερε να κάνει έναν βολικό διακανονισμό με την Πόρτο, ενώ γνωρίζει πως υπάρχουν τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές της που μπορούν να έρθουν δανεικοί το καλοκαίρι. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πέτυχε διακανονισμό, κράτησε τη σχέση
Ο Ζήσης Βρύζας αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα σήμερα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, έτσι ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε χθες το απόγευμα κρίσιμο ραντεβού με τους ανθρώπους της Πόρτο, έτσι ώστε να τους πείσει να ρίξουν τις απαιτήσεις τους για άμεση καταβολή του ποσοστού που δικαιούνται οι Δράκοι μετά την πώληση του Βιεϊρίνια.

Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να καταβάλει ένα ποσό 1,15 εκατ. ευρώ, νούμερο που στη παρούσα φάση θα τον έβγαζε εκτός προγραμματισμού πληρωμών αφού γίνεται τεράστια προσπάθεια να μπει σε μία σειρά η ΠΑΕ. Παρότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στις πρώτες επαφές που είχε το πρωί της Παρασκευής ο Βρύζας, τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως πέτυχε να κάνει έναν βολικό διακανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα δώσει άμεσα 200.000 ευρώ και μετά κάθε μήνα από 100.000.

Στις επαφές που συμμετείχε και ο πρόεδρος των Δράκων Πίντο ντα Κόστα συζητήθηκε και το θέμα της συνέχισης της συνεργασίας των δύο ομάδων. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε πετυχημένο το πείραμα Βιεϊρίνια και ξεκαθάρισε πως πιστεύει ότι η ομάδα του διαθέτει τις προϋποθέσεις για οποιοδήποτε παιδί θέλει να εξελιχθεί και δεν μπορεί να παίξει απευθείας στην Πόρτο να αντλήσει τις βάσεις που χρειάζεται στον ΠΑΟΚ.

Οι άνθρωποι της Πόρτο ενημέρωσαν τον Βρύζα πως διαθέτουν τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ για δανεισμό το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε σίγουρα οι δύο πλευρές θα κάνουν νέο ραντεβού. Από κει και πέρα σήμερα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα κάνουν το τελικό ραντεβού με την εταιρεία αθλητικής ένδυσης Umbro με την οποία η ΠΑΕ θα συνεργαστεί τα επόμενα χρόνια. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και σήμερα μπορεί να υπάρξει οριστική συμφωνία.
Πηγή: Εξέδρα

Να χτίσει νέα παράδοση!!

Με οδηγό την δεκαετία του 90 ο Άρης όταν και είχε 6 νίκες και 3 ισοπαλίες με ΑΕΚ εντός έδρας.
Να χτίσει νέα παράδοση
Την 22η νίκη σε παιχνίδια πρωταθλήματος θέλει ο ΑΡΗΣ να πετύχει εντός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ (έχει και μία ακόμα στο κύπελλο).
Την 22η νίκη σε παιχνίδια πρωταθλήματος θέλει ο ΑΡΗΣ να πετύχει εντός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ (έχει και μία ακόμα στο κύπελλο). Τελευταία νίκη του ΑΡΗ είναι στις 7 Μαίου του 2008 στα πλέι-οφ με 4-0, ενώ σε αγώνα κανονικής διάρκειας η τελευταία νίκη ήρθε το 1999 με 2-0. Βέβαια από το 1994 μέχρι το 99 ο ΑΡΗΣ είχε μόνο νίκες στην έδρα του με την ΑΕΚ κ ένα τέτοιο σερί θέλει να ξεκινήσει και σήμερα. Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια από το 1960 μέχρι πέρσι!
17/10/10 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-1) 0-4
12/05/10 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 1-1
25/10/09 ΑΡΗΣ- ΑΕΚ
(1-0) 1-1
14/12/08 ΑΡΗΣ- ΑΕΚ
(1-0) 1-1
07/05/08 ΑΡΗΣ- ΑΕΚ
(2-0) 4-0
02/12/07 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 0-1
05/11/06 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 1-3
31/10/04 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 1-1
18/10/03 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-1) 1-2
05/01/03 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-1) 1-1
07/04/02 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-2) 0-3
07/04/01 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-1) 0-3
25/03/00 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 1-1
02/05/99 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(2-0) 2-0
01/12/96 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-2) 3-2
10/09/95 ΑΡΗΣ- ΑΕΚ
(1-0) 2-1
09/04/95 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-1) 2-1
30/01/94 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 2-0
17/01/93 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-1) 1-1
22/09/91 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 0-0
30/09/90 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 2-1
15/10/89 ΑΡΗΣ- ΑΕΚ
(0-1) 1-2
02/10/88 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 1-0
04/10/87 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(2-0) 4-1
26/10/86 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-1) 1-3
08/09/85 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-2) 0-3
09/12/84 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 0-0
04/03/84 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-2) 1-2
11/05/83 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-1) 1-1
06/12/81 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 3-0
27/05/81 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-1) 0-1
28/12/80 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 1-1
27/04/80 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 0-0
11/03/79 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-1) 2-1
28/05/78 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 2-0
20/02/77 ΑΡΗΣ- ΑΕΚ
(0-0) 0-1
18/04/76 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 1-0
09/03/75 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 1-1
16/12/73 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 1-0
18/03/73 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 2-0
24/10/71 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 3-2
20/09/70 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 1-1
15/03/70 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-2) 1-2
25/05/69 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(2-0) 2-0
10/12/67 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 1-1
11/12/66 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 2-0
28/11/65 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-0) 2-1
28/03/65 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-1) 0-1
23/02/64 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(2-0) 2-0
03/03/63 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 0-1
26/11/61 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(0-0) 0-0
23/10/60 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-1) 3-1
27/01/60 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
(1-1) 2-2.
Πηγή: allaboutaris.com

Σερί ήταν και πάει…!!

Σερί ήταν και πάει…
Στο «Πιτόντρι» έμελλε να σταματήσει το νικηφόρο σερί δεκαεπτά αγώνων της Σέλτικ, που έμεινε στο 1-1 με την Αμπερντίν για την 29η αγωνιστική της σκοτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ. Οι «Κέλτες» προηγήθηκαν στο 28ο λεπτό με τον Στόουκς, αλλά ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπλάκμαν έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μετά από αυτή την ισοπαλία, Σέλτικ και Αμπερντίν παραμένουν οι δύο ομάδες της κατηγορίας που διατηρούν το αήττητο μέσα στο 2012 σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 03/03 (17.00)
Αμπερντίν-Σέλτικ 1-1
(44’ αυτ. Μπλάκμαν - 28’ Στόουκς)

Ντανφέρμλιν-Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν-Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ-Σεντ Τζόνστον
Ρέιντζερς-Χαρτς

Δευτέρα 05/03 (21.45)
Νταντί Γιουν.-Ινβερνές

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Τετάρτη 22/02
Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 2-0
(32’ Μαλγκριού, 75’ Φόρεστ)

Σάββατο 10/03 (17.00)
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ

Σάββατο 17/03 (17.00)
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς (14.45)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον

Κυριακή 18/03 (14.00)
Χαρτς-Χιμπέρνιαν

πηγή: sportfm.gr

Διπλή ανανέωση στη Νιούκαστλ!!

Διπλή ανανέωση στη Νιούκαστλ
Τη φανέλα της Νιούκαστλ θα φορούν για αρκετό καιρό οι Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι και Τιμ Κρουλ.

Ο Αργεντινός αμυντικός επέκτεινε τη συνεργασία του με τις «καρακάξες» κατά τέσσερα χρόνια, ενώ ο 23χρονος τερματοφύλακας για άλλα πέντε.

Την ικανοποίησή του για την ανανέωση των συμβολαίων των δύο παικτών, εξέφρασε και ο Άλαν Πάρντιου.

Ο Κολοτσίνι ανήκει στο δυναμικό της Νιούκαστλ από το 2008 και θα φορά τη φανέλα του συλλόγου –τουλάχιστον- μέχρι το 2016. Τη φετινή σεζόν μετρά 25 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, όλες ως βασικός, ενώ ο Κρουλ, ο οποίος θα συνεχίσει στις «καρακάξες» έως το 2017, έχει αντίστοιχα 26.

πηγή: sportfm.gr

Ανταμείφθηκε ο Ρενάρ!!

Ανταμείφθηκε ο Ρενάρ!
Στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ζάμπια θα βρίσκεται ο Ερβέ Ρενάρ μέχρι το 2014, με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας να τον ανταμείβει για την κατάκτηση του φετινού Κόπα Άφρικα.

Ο 43χρονος τεχνικός είχε προτάσεις από διάφορες ομάδες, ωστόσο προτίμησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της «Μαύρης Ηπείρου».

«Σήμερα το πρωί (3/3) ανανέωσα το συμβόλαιό μου για δύο χρόνια ακόμα και στόχος μου είναι η πρόκριση της Ζάμπια στο παγκόσμιο Κύπελλο του 2014», δήλωσε ο Ερβέ Ρενάρ, του οποίου το συμβόλαιο ίσχυε μέχρι τον Νοέμβριο του 2012.

πηγή: sportfm.gr

Σοβαρός τραυματισμός για Αρτέτα!!

Σοβαρός τραυματισμός για Αρτέτα!
Το «Άνφιλντ» πάγωσε στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης Λίβερπουλ-Άρσεναλ όταν ο Μίκελ Αρτέτα λίγο μετά την σύγκρουση που είχε στο κεφάλι με τον Χέντερσον, σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο αγώνας διακόπηκε και ο Ισπανός αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο ενώ του είχε τοποθετηθεί μάσκα οξυγόνου.

O μέσος της Άρσεναλ χτύπησε με το κεφάλι πάνω στον ώμο του παίκτη των "κόκκινων" ο οποίος φυσικά δεν είχε καμία πρόθεση να τραυματίσει τον αντίπαλό του. Σηκώθηκε κανονικά αλλά λίγο μετά και ενώ είχε μείνει στην άκρη του γηπέδου ζαλίστηκε και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

Αμέσως το ιατρικό επιτελείο έσπευσε πάνω στον Αρτέτα. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του τοποθετήθηκε μάσκα οξυγόνου, όπως πάντα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εγκεφαλική διάσειση αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά μετά τις εξετάσεις.

πηγή: sportfm.gr

Με τον Ρόμπιν… στ’ αστέρια!!

Με τον Ρόμπιν… στ’ αστέρια!
Ο… συνήθης ύποπτος, πήρε ξανά την Άρσεναλ από το χέρι στην προσπάθεια εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με δύο γκολ στο «Άνφιλντ», διαμόρφωσε το 2-1 επί της Λίβερπουλ και άφησε τους «κόκκινους» να τα βάζουν με την τύχη τους (δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες) που δεν τους αφήνει να πανηγυρίσουν εντός έδρας (μόλις τέσσερις νίκες)!

Ο… ιπτάμενος Ολλανδός του λονδρέζικου συλλόγου ήταν αυτός που ισοφάρισε αρχικά στο 31ο λεπτό και ανέτρεψε το σκορ με τη συμπλήρωση 94 λεπτών! Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να έμειναν σε ρόλο… κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης βλέποντας τους παίκτες του Νταλγκλίς να χάνουν πολλές ευκαιρίες, να έχουν δοκάρια, χαμένο πέναλτι και να κυριαρχούν, ωστόσο, οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα δύσκολα και εκεί πάντα δηλώνει «παρών» ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι!

Η Λίβερπουλ παραμένει στις τέσσερις εντός έδρας νίκες, ανοίγοντας… λογαριασμό στις ήττες στο «Άνφιλντ» και έχοντας φτάσει στις 8 ισοπαλίες, ψάχνοντας πλέον τα… ξόρκια για να λύσει την «κατάρα» που δεν της επιτρέπει να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της! Οι Λονδρέζοι, απ' την άλλη, εδραιώθηκαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στο -10!

Σοβαρός τραυματισμός για τον Αρτέτα που αποχώρησε με φορείο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι σε σύγκρουση με τον Χέντερσον.


Α’ ημίχρονο:

Η εικόνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Κάρντιφ στον τελικό του Λιγκ Καπ προβλημάτισε τους οπαδούς της, οι οποίοι και στο άκουσμα της απουσίας του Στίβεν Τζέραρντ από το ντέρμπι με την Άρσεναλ, άρχισαν να ανησυχούν. Επί χόρτου, κάθε αμφιβολία για την ικανότητα της ομάδας του Κένι Νταλγκλίς να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, εξανεμίστηκε! Οι «κόκκινοι» εμφανίστηκαν σαν… έτοιμοι από καιρό, πραγματοποίησαν ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στη φετινή σεζόν, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 1-1!

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Γουόλκοτ λίγο πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ωστόσο, ο Ρέινα απομάκρυνε το δεξί πλάγιο σουτ του Άγγλου εξτρέμ! Η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ ήρθε… από τα έντεκα βήματα. Ο Σουάρες κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Σέζνι, όμως ο Πολωνός γκολκίπερ των «κανονιέρηδων» απέκρουσε τόσο το πρώτο σουτ του Κάουτ, όσο και το «ριμπάουντ» που θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Ολλανδός, υποχρεώνοντας τον διεθνή πορτιέρο σε εκπληκτική επέμβαση!

Το σύνολο του Κένι Νταλγκλίς κυρίαρχε και στο 23’ προηγήθηκε στο σκορ! Ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κοσιελνί που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, προσπάθησε να απομακρύνει, όμως… «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να διπλασιάσει άμεσα τα τέρματά της, όμως ο Χέντερσον είδε τον Σέζνι να του λέει όχι και στη συνέχεια από πλάγια θέση και προ κενής εστίας, ο Σουάρες πέτυχε το δοκάρι! Κι εκεί που «ψηνόταν» ακόμη ένα γκολ για τους γηπεδούχους, ήρθε ο Φαν Πέρσι από σέντρα του Σανιά να αφήσει τους Κάραγκερ και Σκρτελ να τον μαρκάρουν με τα… μάτια για να νικήσει τον Ρέινα για το 1-1! Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, το «Kop» θα μπορούσε να έχει ξεσπάσει σε νέους πανηγυρισμούς, αλλά αυτή… σταμάτησαν απότομα τόσο στην προσπάθεια του Σουάρες που διέλυσε την άμυνα της Άρσεναλ στο 43’ για να του πει «όχι» ο Σέζνι, όσο και στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Κάουτ από σέντρα του Άνταμ!

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο με… αγωνία. Ο Μικέλ Αρτέτα αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο, δείχνοντας αρκετά σοβαρά έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι που αποκόμισε σε σύγκρουση με τον Τζόρνταν Χέντερσον. Ο έμπειρος μέσος δεν κατάφερε να συνεχίσει, όντας σχεδόν αναίσθητος, με το «Άνφιλντ» στο πόδι να χειροκροτεί τον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, αφήνοντας τα οπαδικά συμφέροντα στην άκρη, μπροστά στην υγεία του συνανθρώπου!

Η Λίβερπουλ διατήρησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ», κυκλοφόρησε τη μπάλα, αλλά η κλασσική ευκαιρία ήρθε στο 70ο λεπτό! Ο Κάουτ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Κέλι σε κενή εστία και με τον Κοσιελνί εξουδετερωμένο, δεν πέτυχε ποτέ τη μπάλα, η οποία πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του και κατέληξε άουτ!

Οι «κανονιέρηδες» απάντησαν στο επόμενο μόλις λεπτό! Ο Γουόλκοτ λίγο έλειψε να «παγώσει» το «Άνφιλντ» έστω και με… αρκετή δόση τύχης, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι και άλλαξε πορεία έπειτα από κόντρα στα σώματα των «κόκκινων» αμυντικών, εξουδετερώθηκε από τον Ρέινα με τα πόδια! Ο Άγγλος εξτρέμ απείλησε και στο 78’ με γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ήταν εύκολη λεία για τον Ισπανό γκολκίπερ της ομάδας του Νταλγκλίς.

Κι εκεί που το παιχνίδι έδειχνε ότι θα έδινε στις ομάδες από έναν βαθμό, ο Φαν Πέρσι δεν το δέχτηκε. Με μονοκόμματο αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία του Ρέινα, έκανε το 2-1 και έδωσε και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Χοσέ Ενρίκε, Κάραγκερ, Κέλι, Σκρτελ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ (88’ Μπέλαμι), Σπίρινγκ (90’ Κάρολ), Άνταμ, Σουάρες, Κάουτ

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι, Αρτέτα (53’ Ντιαμπί), Γουόλκοτ, Σονγκ, Μπεναγιούν (74’ Ζερβίνιο), Φαν Πέρσι

Πηγή: England365.gr

Αδιόρθωτη η Λάρισα…!!

Αδιόρθωτη η Λάρισα…
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η Λάρισα έμεινε μακριά από τη νίκη, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την αναμέτρησή της κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας- Φωκικό- και να μείνει σε τροχιά Play off.

Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά στην αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής έμειναν ισόπαλοι (0-0), περιμένοντας πλέον τα πιθανά στραβοπατήματα των ομάδων που βρίσκονται σε υψηλότερη θέση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε θέαμα, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία, την οποία δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ.

Η Λάρισα, μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτό, ωστόσο ο ρυθμός πάγωσε όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αρμπακιόλης, διέκοψε τον αγώνα, λόγω της ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο από τους φιλάθλους της Λάρισας.

Λάρισα: Βοσνιάδης, Βενετίδης, Ψωμάς, Ααράμπ, Αραμπατζής, Χατζής, (46' Καούνος) Νεμπεγλέρας, Πίνα, Βούζας (61' Γκονζάλες), Μπλέντι (71' Καρανίκας), Γκρούμπιεσιτς.

Φωκικός: Βρονταράς, Φαρμάκης, Χαλούλος, Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Καλλέργης, Διαμαντόπουλος, Ταμπάκης (74' Σίλας Αντράντε), Κανελλόπουλος (83' Νικόλτσης), Μπουλουλής (85' Κουρέλης).

Η αγωνιστική (17η):

Παρασκευή 2/3

Πλατανιάς – Καλλονή 3-0
(2’ Μιρτσέτα, 33’ Ναζλίδης, 63’ Μαραγκουδάκης)

Σάββατο 3/3

Λάρισα – Φωκικός 0-0

Κυριακή 4/3

Παναχαϊκή – Βύζας Μεγάρων 15:00
Πιερικός – Ηρακλής Ψαχνών
Καλλιθέα – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Θρασύβουλος – Αναγέννηση Επανομής
Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας

Δευτέρα 5/3

Βέροια – Πανσερραϊκός 19:00

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Πλατανιάς – Παναχαϊκή
Βύζας Μεγάρων – Βέροια
Καλλονή – Πανθρακικός
Πανσερραϊκός – Πιερικός
Ηρακλής Ψαχνών – Λάρισα
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Θρασύβουλος
Φωκικός – Εθνικός Αστέρας
Αναγέννηση Επανομής – Αγροτικός Αστέρας

πηγή: sportfm.gr

Ο Ριμπερί νίκησε τον… Τόνι Πάρκερ!!

Ο Ριμπερί νίκησε τον… Τόνι Πάρκερ!
Ο Φρανκ Ριμπερί ήταν ο Γάλλος αθλητής με το μεγαλύτερο εισόδημα για το 2011 όπως προέκυψε μετά από έρευνα που έκανε περιοδικό της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο άσος της Μπάγερν Μονάχου έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό 11,4 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνώντας κάθε άλλο.

Βάσει των αποτελεσμάτων ο Ριμπερί άφησε στη δεύτερη θέση τον άσο των Σαν Αντόνιο Σπερς, Άντονι Πάρκερ ο οποίος έλαβε 11,2 εκατομμύρια ευρώ το 2011.

Στην τρίτη θέση, βρέθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είδε τον τραπεζικό λογαριασμό να αυξάνεται κατά έντεκα εκατομμύρια ευρώ.

Η μεγάλη έκπληξη; Η απουσία του Τιερί Ανρί από την πρώτη τριάδα. Αγωνιζόμενος και στους New York Bulls αλλά και για ένα τρίμηνα στην Άρσεναλ έλαβε 9,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η λίστα. (τα ποσά είναι σε εκατομμύρια ευρώ)
1. Φρανκ Ριμπερί με 11,4
2. Τόνι Πάρκερ με 11,2
3. Καρίμ Μπενζεμά με 11
4. Τιερί Ανρί με 9,2
5. Ερίκ Αμπιντάλ με 7,5
6. Σαμίρ Νασρί με 7,3
7. Σεμπαστιάν Λεμπ 7,2
8. Γιοχάν Γκουργκίφ με 6,8
9.Μπορίς Ντιαό 6,1
10. Πατρίς Εβρά 6

πηγή: sportfm.gr

Διπλό για κορυφή!!

Διπλό για κορυφή!
Με στόχο τη νίκη στην έδρα της Ντιζόν που θα την διατηρήσει στην κορυφή του Σαμπιονά, η Μονπελιέ αγωνίζεται στo Γκαστόν Ζεράρ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Παρί Σεν Ζερμέν που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής αναμένεται να έχει εύκολο έργο, καθώς φιλοξενεί την Αζαξιό, ενώ η πρωταθλήτρια Λιλ υποδέχεται την Οσέρ.

Δώρο από την Ντιζόν περιμένει πλέον η Παρί Σεν Ζερμέν για να επιστρέψει στην κορυφή, μετά την ισοπαλία της την περασμένη εβδομάδα στο Ζερλάν που έδωσε την δυνατότητα στην Μονπελιέ να προσπεράσει. Οι πρωτοπόροι του Σαμπιονά καλούνται να φανούν δυνατοί στα δύσκολα, την ώρα που μετρούν εκτός έδρας πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Το πιο αμφίρροπο ματς από πλευράς δυναμικότητας των ομάδων ωστόσο, διεξάγεται στο Βελοντρόμ, εκεί όπου η Μαρσέιγ φιλοξενεί την Τουλούζ με σκοπό να την νικήσει και να την προσπεράσει. Οι Μασσαλοί καλούνται ταυτόχρονα να σπάσουν την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί τη τελευταία πενταετία, όπου δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν την Τουλούζ εντός έδρας, με μια νίκη των φιλοξενούμενων και τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες μέχρι πέρσι. Πάντως η ομάδα του Ντεσάμπ θέλει τους βαθμούς για να ξεκινήσει αντεπίθεση, καθώς έχει και εξ αναβολής παιχνίδι μεσοβδόμαδα.

Η 26η αγωνιστική του Σαμπιονά

Σάββατο 2/3 20.00

Ντιζόν-Μονπελιέ
Λιλ-Οσέρ
Μαρσέιγ-Τουλούζ
Νανσί-Λιόν
Σοσό-Βαλενσιέν
Σεντ Ετιέν-Εβιάν

22.00 Μπορντό-Νις

Κυριακή 3/3 18.00

Καέν-Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν-Αζαξιό

22.00 Λοριάν-Ρεν

Η επόμενη αγωνιστική 27η αγωνιστική

Σάββατο 10/3

Εβιάν-Σοσό
Νις-Νανσί
Μπρεστ-Μπορντό
Τουλούζ-Λοριάν
Βαλενσιέν-Σεντ Ετιέν
Λιόν-Λιλ

Κυριακή 11/3

Ντιζόν-Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεν-Οσέρ
Μονπελιέ-Καέν

πηγή: sportfm.gr

«Ο Αγουέρο πρέπει να παίξει στη Ρεάλ»

«Ο Αγουέρο πρέπει να παίξει στη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ιδανική ομάδα για τον Σέρχιο Αγουέρο υποστήριξε ο Ντιέγκο Μαραντόνα με δηλώσεις του στον ισπανικό Τύπο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ τόνισε ότι μια μεταγραφή στους «μερένχες» θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ιδανική για να αποδείξει την μεγάλη του αξία.

«Ο Κουν πρέπει να παίξει στη Ρεάλ. Εάν υπογράψει σε αυτή θα είναι η μεγάλη του ευκαιρία», τόνισε ο Μαραντόνα και συνέχισε σχολιάζοντας για την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι.

«Έκανε λάθος που πήγε στη Σίτι. Τώρα τα πηγαίνει τόσο καλά και θα είναι αρκετά δύσκολα να φύγει. Θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα γιατί ο Μαντσίνι στηρίζει πολλά επάνω του», υποστήριξε και κατέληξε…

«Πάντως, η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να τον αποκτήσει εάν θέλει. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν έχει όρια. Πιστεύω ότι εάν ο Αγουέρο έπαιζε στην Ρεάλ Μαδρίτης, τότε θα τραβούσε επάνω του όλους τους αμυντικούς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έβαζε τουλάχιστον 60 γκολ».

πηγή: sportfm.gr

Σκέφτεται Αμερική ο Ντελ Πιέρο!!

Σκέφτεται Αμερική ο Ντελ Πιέρο
Παίκτης του Ντέιβιντ Μπέκαμ ενδέχεται να γίνει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Το συμβόλαιο του 37χρονου επιθετικού με τη Γιουβέντους λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και εκείνος έχει δηλώσει πως σκέφτεται να αγωνιστεί στο εξωτερικό πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Ελκύεται από την πιθανότητα να γνωρίσει την Αμερική. Είναι οπαδός των Λέικερς στο μπάσκετ και θα μπορούσε να πάει στο Λος Άντζελες για τους Γκάλαξι», τόνισε ο Τζιάνι Μπαλτζαρίνι στο Radiomercato και συνέχισε:

«Του δίνουν ένα τεράστιο ποσό, αλλά αυτό δεν είναι φυσικά ο λόγος για να παίξει στο MLS».

πηγή: sportfm.gr

«Με τον Μάριο μπορούν να συμβούν τα πάντα»

«Με τον Μάριο μπορούν να συμβούν τα πάντα»
Την κίνηση του Τσέζαρε Πραντέλι να μην καλέσει τον Μάριο Μπαλοτέλι στη φιλική αναμέτρηση της Ιταλίας με τις ΗΠΑ, δικαιολόγησε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο ο 21χρονος επιθετικός θα συνετιστεί και θα βελτιώσει τη συμπεριφορά του.

«Νομίζω ότι σωστά έπραξε. Ξέρουμε ότι ο Μάριο είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά στην εθνική ομάδα. Όταν πηγαίνεις σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και έχεις μόνο τρία ή πέντε παιχνίδια να παίξεις, πρέπει να έχεις καλή συμπεριφορά.

Νομίζω πως κάθε χρονιά γίνεται και καλύτερος, αλλά με τον Μάριο τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, ελπίζω πως μετά τη μη κλήση του στην εθνική, θα μπει στον σωστό δρόμο
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος συμπλήρωσε.

«Πρέπει να καταλάβει πως όταν παίζεις, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, στους συμπαίκτες σου και όχι σε άλλα πράγματα. Πρέπει να το βελτιώσει αυτό», πρόσθεσε.

πηγή: sportfm.gr

«Τώρα η Γιουβέντους ξέρει ότι είμαστε πιο δυνατοί»

«Τώρα η Γιουβέντους ξέρει ότι είμαστε πιο δυνατοί»
Πιο δυνατοί συνεχίζουν τον αγώνα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος οι παίκτες της Μίλαν, ύστερα από την ισοπαλία στο μεταξύ τους ντέρμπι κόντρα στη Γιουβέντους (1-1). «Τώρα είμαστε πιο δυνατοί», δήλωσε ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, αναφερόμενος στον τρόπο που επιτεύχθηκε η ισοπαλία.

«Το παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους μας έκανε πολύ καλό, από άποψη ψυχολογίας. Δεν ήταν ωραίο να βλέπεις το γκολ του Μουντάρι να μην μετράει, αλλά όσον αφορά στην ψυχολογία μας, έχουμε βελτιωθεί. Τώρα η Γιουβέντους ξέρει πως είμαστε πιο δυνατή ομάδα», ήταν τα λόγια του 34χρονου μέσου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γκολ του Μουντάρι που –κακώς- δεν μέτρησε.

«Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου. Μετά το τέλος του αγώνα ο Κόντε μου είπε πως δεν θα έπρεπε να είμαι θυμωμένος, καθώς και η δική του ομάδα αδικήθηκε. Ωστόσο, εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει το 2-0 και στη συνέχεια να σκοράρουμε και άλλα γκολ», συμπλήρωσε.

Η Μίλαν βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας έναν βαθμό διαφορά από τη δεύτερη Γιουβέντους, με τους «μπιανκονέρι» να έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

πηγή: sportfm.gr