Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Εξοντωτικά πρόστιμα σε δύσκολες εποχές!!

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και το έργο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αναμένεται... "βουνό"
Εξοντωτικά πρόστιμα σε δύσκολες εποχές
Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου...

Σε καιρούς που ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της καταστροφής και του αφανισμού και που η UEFA διαμηνύει ότι όποιος σύλλογος δεν απλώνει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα, θα κινδυνεύσει άμεσα με βαριές ποινές, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν 51.200 ευρώ. Γεγονός που οπωσδήποτε χρίζει προβληματισμού και σίγουρα θα δυσκολέψει το έργο τους στην μεταγραφική περίοδο που πλησιάζει, στην οποία οι ιθύνοντες του "Δικεφάλου" θα πρέπει να παρουσιαστούν ιδιαίτερα... δραστήριοι, με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετά κενά στο ρόστερ.
Το τι θα πρέπει να γίνει για να εκκλείψουν στην Τούμπα φαινόμενα που επισύρουν τιμωρίες, είναι μεγάλο θέμα συζήτησης που δεν μπορεί να αναλωθεί σε ένα κείμενο. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση, σε ένα ζήτημα που αργά αλλά σταθερά τρώει τις σάρκες του "Δικεφάλου".
Για όποιον δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να σκεφτεί ότι η τελευταία χρονικά καμπάνα των 51.200 ευρώ, αντιστοιχεί στο 1/3 του ποσού που θα λάβει την φετινή αγωνιστική περίοδο ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Στέφανος Αθανασιάδης.
"Φωνάζει" για ενίσχυση
Την ίδια ώρα, οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ γνωρίζουν καλά πως οι νεαροί και ελπιδοφόροι παίκτες χρειάζονται "στηρίγματα". Ξέρουν ότι δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη, για παράδειγμα, ο Κατσικάς να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις του Κοντρέρας.
Ναι, ίσως έχει τα φόντα να το καταφέρει στο μέλλον, ναι θα πρέπει να παίξει σε πολλά παιχνίδια για να "πλουτίσει" τις παραστάσεις του, αλλά σε μια σεζόν με πάνω από 50 παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, να χρειαστεί συμπαραστάτες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι πιο ικανοί από αυτόν, όμως, θα έχουν την εμπειρία που δεν έχει ο 22χρονος στόπερ.
Η δυσκολία στην μεταγραφική αναζήτηση που θα ακολουθήσει το καλοκαίρι, έχει να κάνει -κυρίως- με το ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένοι να ψάξουν τον συνδυασμό "καλός ποδοσφαιριστής σε χαμηλή τιμή". Πράγμα καθόλου εύκολο, αφού από την μια το ταμείο δεν είναι στα... καλύτερά του και από την άλλη οι ικανοί παίκτες δεν... καταλαβαίνουν και πολύ από οικονομική κρίση. Το συμβόλαιο που είναι να ζητήσουν, θα το ζητήσουν, άσχετα αν στην πορεία των διαπραγματεύσεων καμιά φορά κατεβαίνουν ελάχιστα στις απαιτήσεις τους.
Πρωτίστως, πάντως, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει "ασπίδα" που θα σταματήσει την "αιμορραγία" του να φεύγουν χρήματα σε πρόστιμα, κάτι που θα του επιτρέψει -φυσικά σε συνδυασμό με την σωστή διαχείριση- στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους να παρουσιαστεί πιο δυνατός.
Γιατί εδώ που τα λέμε είναι άλλο να αναζητείς παίκτες που οι πιθανότητες είναι υπέρ σου να αποδώσουν τα αναμενόμενα και να καθιερωθούν και άλλο -λόγω άδειων ταμείων- να ρίχνεις... ζαριές.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: