Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η νέα εποχή του ποδοσφαίρου με φερετζέ!!

Σήμερα στο Μπάγκσοτ της Αγγλίας το Διεθνές Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) θα συζητήσει την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Οι «σοφοί» της FIFA θα επικυρώσουν τους τρόπους, σύμφωνα με τους οποίους το άθλημα θα γίνει πιο σύγχρονο και το κυριότερο πιο δίκαιο.
Η νέα εποχή του ποδοσφαίρου με φερετζέ!
Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός...
Στόχος να μειωθούν οι περιπτώσεις του ανθρώπινου λάθους από τις διαιτητικές κρίσεις, η… μοντερνοποίηση του αθλήματος.
Διαβάζεις λοιπόν ήσυxος ήσυχος αυτά που θα ισχύσουν και βλέπεις ότι σε άλλα συμφωνείς και σε άλλα διαφωνείς. Σε όλα τα σημεία λες ότι οι σοφοί, ως σοφοί θα ξέρουν κάτι παραπάνω από τους απλούς θνητούς.
Έτσι ενώ λες «ναι» στην 4η αλλαγή σε εξαιρετικές περιπτώσεις, λες άντε να το πάρει το ποτάμι , στον παίκτη που θα ανατρέπει τελευταίο παίκτη και σε προφανή θέση για γκολ να μην δίνεται κόκκινη κάρτα, αλλά απλά πέναλτι κι ίσως κίτρινη… έρχεται η κατραπακιά.
Όχι τόσο στα εξελιγμένα συστήματα που θα… διαβάζουν εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή (σε πόσα άραγε γήπεδα θα μπορεί να εγκατασταθεί και λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα. Γιατί ειδικά εδώ στην Ελλάδα το πιθανότερο είναι να λειτουργούν αυτά τα μηχανήματα κατά το δοκούν. Μόνο όταν ευνοούν τη γηπεδούχο ομάδα;) όσο για κάποια άλλα, τα λεγόμενα… ψιλά γράμματα των κανονισμών.
Εκεί … κόβεις φλέβες σου! Διαβάζεις τη πρόταση του πρίγκιπα της Ιοδανίας Αλίμ για να μπορούν να φορούν φερετζέ οι γυναίκες ποδοσφαιριστίνες. Εδώ και πέντε χρόνια η χρήση της μαντίλας στο ποδόσφαιρο είχε απαγορευτεί. Τώρα επανέρχεται. Και με τη βούλα της FIFA.
Η μαμά FIFA όλα εν σοφία τα ποίησε. Είναι μοντέρνα όταν πρόκειται να εισάγει τη νέα τεχνολογία πράγμα που σημαίνει μπίζνες με εταιρείες και αύξηση των κερδών των αντίστοιχων εταιρειών κι από την άλλη αφού οι Άραβες δίνουν τα ωραία τους δολάρια για  να κάνουν Μουντιάλ και άλλες μεγάλες διοργανώσεις ας μην τους κακοκαρδίσουμε. Με φερετζέ θέλουν τις ποδοσφαιριστίνες; Με φερετζέ θα τις βάλουμε; Με μπούργκα; Με μπούργκα! Και να φανταστεί κανείς ότι ο Ιορδανός της FIFA είναι μοντέρνος με δυτική ανατροφή. Έλα όμως που αυτοί που τον στέλνουν εκεί ανήκουν στη βαθιά ανατολή; Τι να κάνει λοιπόν; Συμπεριφέρεται σαν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Για τις ψήφους το κάνει κι όχι για την προάσπιση των ηθικών αξιών του Αραβικού κόσμου.
Άλλωστε κι FIFA φερετζέ φοράει. Για να μη βλέπει τα πραγματικά προβλήματα του ποδοσφαίρου. Να βλέπει γύρω της αυτά που νομίζει κι όχι αυτά που συμβαίνουν.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: