Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δεν τον έχουν συγχωρήσει!

Ο καλός καλό δεν βρίσκει. Γιούχα και αποδοκιμασίες στη συναυλία του Νταλάρα στη Νίκαια. Αυτό ήταν το ευχαριστώ. Ο λαϊκός τραγουδιστής θέλησε αυτές τις δύσκολες μέρες να βρεθεί κοντά στο λαό. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Δεν τον έχουν συγχωρήσει
Με συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας. Και ελεύθερη βέβαια είσοδο. Στην πρώτη συναυλία στον Βύρωνα κάποιοι περίεργοι σήκωσαν πανό που έγραφε «έξω οι Νταλάρες» από τη γειτονιά μας.
Στη δεύτερη προχθές στη Νίκαια το πράγμα χειροτέρεψε. Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του τη Δευτέρα το βράδυ στο Ιλιον. Επειδή, λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνουν αυτά τα κακοποιά και αναρχικά στοιχεία, επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα. Οι συναυλίες αλληλεγγύης να διεξάγονται υπό την υψηλή εποπτεία και επιστασία των ΜΑΤ, των αποκαλούμενων Ειδικών Δυνάμεων. Με πλήρη εξάρτυση: κλομπ, ασπίδες, χημικά. Να δούμε αν αυτά τα τσογλάνια θα έχουν το θράσος να επαναλάβουν τις ασχήμιες τους.
Εδώ που τα λέμε όμως, έχει μερική ευθύνη κι ο καλλιτέχνης. Γιατί να ξεκινήσει δηλαδή τις συναυλίες από Βύρωνα και Νίκαια και να μην αρχίσει από Φιλοθέη και Πολιτεία; Οχι επειδή ο ίδιος είναι κάτοικος Φιλοθέης. Σ' αυτές τις περιοχές είναι που οι πολίτες δοκιμάζονται περισσότερο. Εκεί διαμένουν όσοι λόγω κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Εφορία, συλλαμβάνονται, διασύρονται και σύρονται στα κρατητήρια. Δεν πιάσανε κανέναν τέτοιον στο Ιλιον ή στην Κοκκινιά. Στα βόρεια προάστια συνελήφθη ο Φυντανίδης, στα βόρεια προάστια διαμένει ο πτωχεύσας Πέτρος Κωστόπουλος και πάει λέγοντας.
Ούτε στην Κοκκινιά συνελήφθη ο Κωστέτσος ούτε στη Δραπετσώνα ο Γιαννίκος. Ξεφύγαμε όμως. Είναι προφανές ότι πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου, προέλευσης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι άλλωστε πίσω από κάθε αντικοινωνική πράξη και ενέργεια. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Νταλάρα έχουν ειδικό λόγο. Ζηλεύουν. Τραγουδιστής της Αριστεράς ήταν τη δεκαετία του '70 ο Νταλάρας. Εν μέσω Χούντας, μάλιστα, τραγούδαγε το αντιστασιακό άσμα «να 'τανε το '21». Στην πορεία, όμως, ως ελεύθερος άνθρωπος που είναι στράφηκε στον σοσιαλισμό. Γνώρισε επιφανείς σοσιαλιστές, σαν τον Πανταγιά και τον Πάγκαλο.
Απεγκλωβίστηκε από την παλαιοκομματική και παρωχημένη Αριστερά. Αυτό όμως οι εμπαθείς αριστεροί δεν του το συγχώρησαν ποτέ. Πολύ περισσότερο, δεν μπορούν ν' αντέξουν τη στενή οικογενειακή σχέση του με τον Πάγκαλο. Την εξέχουσα αυτή δημοκρατική φυσιογνωμία. Ο Πάγκαλος για όσους δεν το γνωρίζουν είναι για τον Νταλάρα κάτι σαν πνευματικός του πατέρας. Κάτι σαν μέντοράς του. Τόσο πολύ θαυμάζει ο καλλιτέχνης τον πολιτικό. Και γι' αυτό ταυτίζονται οι θέσεις τους και για το μνημόνιο και για την εθνική κυριαρχία. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πλέον αντιδημοκρατικό κόμμα με φασίζουσα νοοτροπία και πρακτική, έβαλε τον Νταλάρα στο σημάδι. Αυτά.
Τιµή στους σύγχρονους ευεργέτες της ΑΕΚ
ΓΗΠΕΔΟ στην ΑΕΚ δεν έχουνε. Μπορεί να βρεθεί όµως λύση. Να βάλουνε µια µαρµάρινη πλάκα έξω από το προπονητήριο στα Σπάτα. Κι εκεί µε το σφυρί και το καλέµι να χαραχθούν τα ονόµατα των ευεργετών. Οπως γίνεται στις εκκλησίες. Σε όλες τις εκκλησίες δίπλα στην κεντρική είσοδο υπάρχουν µαρµάρινες πλάκες, όπου αναφέρονται τα ονόµατα των µεγάλων ευεργετών και δωρητών. Για να τα διαβάζουν οι πιστοί, να κάνουν το σταυρό τους και να τους µνηµονεύουν. Οσοι δηλαδή έχουν προσφέρει για την ανέγερση και αποπεράτωση του ναού. Σ' αυτές τις κρίσιµες στιγµές που περνάει η ΑΕΚ υπάρχουν κάποιοι που συµπεριφέρονται σαν ευεργέτες. Κι όχι στα λόγια, στην πράξη. Οπως αυτός ο Σαουδάραβας, ο Αλ Σουνταϊρί, ο φίλος του Ντέµη Νικολαΐδη. Δύο εκατοµµύρια γιούρο άτοκο δάνειο πρόσφερε.
Σε µια εποχή που δεν βρίσκονται δανεικά ούτε δύο κατοστάρικα. Εξίσου συγκινητική είναι και η προσφορά του Χάρη Οικονοµόπουλου (φωτό). Οχι µε δάνειο, αλλά µε δωρεά 30.000 ευρώ για να µη χαθεί ο 16χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής Κώστας Βλάχος. Είναι βέβαιο ότι µε τον εν λόγω Χάρη δεν πρόκειται να πλήξουµε ποτέ. Ας είναι καλά η Σχολή Μωραΐτη µε τους αποφοίτους της. Λαµβανοµένου, µάλιστα, υπόψη ότι δεν είναι και ΑΕΚτζής. Σαν Παναθηναϊκό τον ξέρουνε οι συµµαθητές του στη Σχολή Μωραΐτη. Η συναναστροφή του µε τον Ντέµη Νικολαΐδη τον έκανε να στραφεί στην ΑΕΚ. Αν τελικά γίνει και ΑΕΚτζής, θα δώσει και την ψυχή του. Προς το παρόν δίνει τα ρέστα του για δηµοσιότητα.
Λεφτά θέλει ο Παναθηναϊκός, όχι βραβεία
ΛΕΦΤΑ ψάχνουνε στον Παναθηναϊκό, ο κυρ Ανδρέας µοιράζει πλακέτες. Πρότεινε στο ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό να τιµηθούν ο Παύλος κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Και κανείς δεν µπορεί να έχει αντίθετη γνώµη. Πού κολλάει όµως αυτό; Κοντεύουν τρία χρόνια από τότε που µπήκε ο κυρ Ανδρέας στον Παναθηναϊκό. Τώρα το θυµήθηκε να βραβευτούν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι; Και γιατί δεν είπε να τους βραβεύσουνε στο πρώτο µατς της σεζόν, όταν ήταν ακόµα νωπό το 6ο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης;
Πώς το θυµήθηκε τώρα ξαφνικά; Στην κατάσταση που είναι σήµερα ο Παναθηναϊκός οι πλακέτες και οι βραβεύσεις είναι το τελευταίο. Αν δεν βρεθούνε λεφτά µέχρι το τέλος του µήνα, η UEFA του κλείνει την πόρτα της Ευρώπης. Λεφτά θέλει ο Παναθηναϊκός, όχι βραβεία. Οι Γιαννακόπουλοι έχουν ξεκαθαρίσει προ πολλού ότι δεν βάζουνε. Ο Τζίγγερ έχει ρίξει µαύρη πέτρα και δεν ξαναγυρίζει µε τίποτα. Και κανείς δεν λέει ότι είναι υποχρεωµένος να βάλει ο Βγενόπουλος. Σ' αυτές τις δουλειές, όµως, ή βάζεις ή δεν βάζεις. Το να 'χαµε να λέγαµε και βραβεύουµε τους Γιαννακόπουλους για να τους πάρουµε µαζί µας είναι ήξεις αφήξεις πασαλιψατέρ.
Ετσι όπως βάζουνε τον Γιάχο να παίζει συνέχεια Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή στο τέλος της σεζόν θα έχει γίνει εκατοµµυριούχος.
- Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ Ο Βαλβέρδε βάζει σήµερα τον Καζίµ για να θυµηθούν οι Κρητικοί τον Ογκουνσότο;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: