Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αφεντικό στην έδρα του!!

Αφεντικό στην έδρα του
Την καλή του φετινή πορεία και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Βενετόκλειο συνέχισε ο Κολοσσός που επικράτησε του Ηλυσιακού με 64-48 για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «θαλασσί», που μετράνε στη Ρόδο μόλις δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Καβάλα, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Λιακόπουλο.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά πάντως δυσκολεύτηκε για περίπου 25 λεπτά από τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο στα μέσα της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και «κλείδωσαν» το δίποντο.

Κανείς από τους φιλοξενούμενους δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν το ρυθμό τους και να συμβαδίζουν στο σκορ ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βενετόκλειο. Όμως η απόλυτη κυριαρχία του Κολοσσού στα ριμπάουντ (17 έναντι 6) του έδωσε τη δυνατότητα να αρχίσει σιγά-σιγά να χτίζει μία υπέρ του διαφορά. Μάλιστα με κρεσέντο από τα 6,75μ. και επιμέρους 8-3 οι «θαλασσί» κατάφεραν στο τέλος του δεκαλέπτου να πάρουν προβάδισμα οκτώ πόντων, 20-12.

Δυόμισι λεπτά χρειάστηκαν για να σκοράρουν στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι όταν όμως το έκαναν έτρεξαν σερί 8-0 και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 12 πόντους (28-16). Την ίδια ώρα οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο για το καλάθι με τον Κώστα Φλεβαράκη να καλεί έπειτα από τέσσερα «άσφαιρα» λεπτά τάιμ άουτ για να συντονίσει τους παίκτες του. Οι οδηγίες του φάνηκαν να πιάνουν τόπο καθώς οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 15-4 πλησίασαν στο τρίποντο, 35-32, με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Ο Ηλυσιακός μπόρεσε στο τρίτο δεκάλεπτο να μπει ξανά στην διεκδίκηση της νίκης ισοφαρίζοντας την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά σε 39-39. Κάπου εκεί ο Κολοσσός ξύπνησε και πήρε φόρα. Με πρωταγωνιστή τον Λιακόπουλο και εννέα αναπάντητους πόντους οι Ρόδιοι έστειλαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο παιχνίδι (+13, 54-41), ενώ παράλληλα έγιναν το φαβορί για τους δύο βαθμούς. Το μόνο που κατάφερε ο Ηλυσιακός ήταν να μειώσε στους 10 με τρίποντο του Νάνα (54-44).

Η αστοχία αμφότερων των ομάδων στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε αλλαγή σκηνικού στο Βενετόκλειο. Το πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους παράμενε στα ίδια αριθμητικά επίπεδα με τους Ιλισιώτες να μην μπορούν να βρουν τρόπο να πλησιάσουν. Αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού το «φτωχό» επιμέρους 10-4 και το τελικό 64-48.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 35-32, 54-44, 64-48

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 21 (3), Χάτεν 2, Καλαϊτζής, Πάνος 9 (7 ριμπάουντ), Γεωργαλλής, Ασημακόπουλος 3 (1), Μπόικιν 6 (9 ριμπάυντ), Χαρίσης 7 (8 ριμπάουντ), Τσάμης 7 (5 ασίστ), Χόπσον 7, Κομποδιέτας 2, Αυγενικός

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 2, Στεφάνοφ 6 (2), Νάνα 9 (1), Χατζής 6, Αποστολίδης, Τόμπσον 4 (1), Κοχαντάρεβιτς 8, Κασελάκης 9 (1), Γαλιώτος 2, Τσιάκος 2

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: